ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

18 Μαΐου 2021

ΙΟΥΔΑΙΟΣ GILAD ATZMON: «ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΟΥ ΞΕΣΠΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΕΒΡΑΪΚΟ ΛΑΟ, ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ, ΟΤΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ».

 

Ο αρχιτέκτονας του κράτους του Ισραήλ Δαβίδ Μπεν-Γκουριόν 1886-1973 

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ": ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΑΥΙΔ ΜΠΕΝ ΓΚΟΥΡΙΟΝ, ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ.

 

Ο "ελληνολάτρης" Μπεν Γκουριόν, ο Αβραάμ Μπεναρόγια και η διαρκής προδοσία του ΚΚΕ [Του Θ. Χατζηγώγου]

 

Τα Αρχαία Ελληνικά και ο Μπεν Γκουριόν

 

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΔΑΥΙΔ ΜΠΕΝ ΓΚΟΥΡΙΟΝ: «ΒΡΩΜΕΡΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΣΑΣ, ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».

 

ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΟΙ "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ. 

 

ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Η Ολλανδία εξάγει περισσότερο ελαιόλαδο από την Ελλάδα στο Ην. Βασίλειο. ΟΥΤΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ.

 

Η ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.


Επιστροφή στο Σύνδρομο Γιομ Κιπούρ


Επιστροφή στο Σύνδρομο Γιομ Κιπούρ

 

Κριστιάν   ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ

GILAD ATZMON• Unz Review, Comité Valmy, MAY 16, 2021
.
Μετάφραση: Μ.Στυλιανού
.
Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές του πολέμου του Γιομ Κιπούρ (1973) ήταν ότι σηματοδότησε μια ξαφνική μετάβαση από τη μανιακή υπεροψία του Ισραήλ στη μελαγχολία, την απάθεια και την κατάθλιψη.


.
Μετά την εξαιρετική στρατιωτική νίκη τους το 1967, οι Ισραηλινοί ανέπτυξαν μια αλαζονική περιφρονητική στάση απέναντι στους Άραβες και τις στρατιωτικές τους ικανότητες. Οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες προέβλεψαν ότι θα χρειαστούν χρόνια για να ανακάμψουν οι αραβικοί στρατοί. Ο ισραηλινός στρατός δεν πίστευε ότι ο Άραβας στρατιώτης είχε την ικανότητα να πολεμήσει, πόσο μάλλον να πετύχει μια νίκη.
.
Αλλά στις 6 Οκτωβρίου 1973, οι Ισραηλινοί αντιμετώπισαν μια καταστροφική έκπληξη. Αυτή τη φορά ο Άραβας στρατιώτης ήταν πολύ διαφορετικός. Η ισραηλινή στρατιωτική στρατηγική, που βασίζεται στην αεροπορική υπεροχή και τους γρήγορους ελιγμούς εδάφους που υποστηρίζονται από άρματα μάχης, αποδείχθηκε αναποτελεσματική μέσα σε λίγες ώρες. Η Αίγυπτος και η Συρία, με τη βοήθεια νέων σοβιετικών αντιαρματικών και πυραύλων εδάφους-αέρος, κατάφεραν να διαλύσουν τη δύναμη του Ισραήλ. Τις πρώτες μέρες του πολέμου το Ισραήλ υπέστη βαριές απώλειες. Η ηγεσία και η ανώτατη στρατιωτική διοίκηση ήταν σε κατάσταση απελπισίας. Ωστόσο, αυτού του είδους η κρίση δεν ήταν ακριβώς ένα σπάνιο γεγονός στην εβραϊκή ιστορία.
.
Το ισραηλινό στρατιωτικό φιάσκο στο πρώτο στάδιο του πολέμου ήταν μια επανάληψη ενός τραγικού συνδρόμου που είναι τόσο παλιό όσο και οι ίδιοι οι Εβραίοι. Αυτά τα επαναλαμβανόμενα σενάρια περιλαμβάνουν εβραϊκή συλλογική αλαζονεία που οδηγείται από μια ισχυρή αίσθηση εξαιρετικότητας (επίλεκτος λαός) και οδηγούν σε τρομακτικές συνέπειες. Αυτό το αποκαλώ “σύνδρομο Γιομ Κιπούρ”.
.
Στη δεκαετία του 1920 στο Βερολίνο, η εβραϊκή ελίτ εκόμπαζε για τη δύναμή της. Μερικοί πλούσιοι Εβραίοι ήταν πεπεισμένοι ότι η Γερμανία και η πρωτεύουσά της ήταν ο παιχνιδότοπος τους. 

Εκείνη την εποχή, μερικοί Γερμανοί Εβραίοι κυριαρχούσαν στον τραπεζικό τομέα και επηρέαζαν την πολιτική και τα μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας. Επιπλέον, η Σχολή της Φρανκφούρτης (καθώς και άλλη εβραϊκή σχολή σκέψης) ήταν ανοιχτά αφοσιωμένη στον πολιτισμικό ξεριζωμό των Γερμανών, όλα στο όνομα της «προόδου», της «ψυχανάλυσης», του ερωτισμού, της «φαινομενολογίας και του «πολιτιστικού μαρξισμού». Στη συνέχεια, σχεδόν «από το πουθενά», εμφανίστηκε ένα παλιρροιακό κύμα δυσφορίας και τα υπόλοιπα είναι γνωστά.
.
Αλλά υπήρξε μια ξαφνική αλλαγή στη γερμανική συνείδηση; Θα έπρεπε ο γερμανικός «αντισημιτισμός» της δεκαετίας του 1930 να αποτελέσει έκπληξη; Καθόλου. Όλα τα αναγκαία σημάδια ήταν παρόντα για κάποιο χρονικό διάστημα. Στην πραγματικότητα, οι πρώτοι Σιωνιστές όπως ο Χερζλ και ο Noρντάου προέβλεψαν σωστά την αναπόφευκτη άνοδο των ευρωπαϊκών αντιεβραϊκών συναισθημάτων στα τέλη του 19ου αιώνα. Ήταν το σύνδρομο Γιομ Κιπούρ, η ίδια αλαζονεία που εμπόδισε την εβραϊκή ελίτ του Βερολίνου να αξιολογήσει την αυξανόμενη αντίθεση γύρω τους.
.
Αυτό που βλέπουμε σήμερα στο Ισραήλ είναι προφανώς μια τραγική εκδήλωση του ίδιου συνδρόμου. Για άλλη μια φορά, οι Ισραηλινοί πιάστηκαν απροετοίμαστοι. Για άλλη μια φορά η μανία της παντοδυναμίας αντικαθίσταται από μελαγχολία. Για άλλη μια φορά οι Ισραηλινοί δεν κατάφεραν να εκτιμήσουν τις στρατιωτικές δυνατότητες της Χαμάς. Απέτυχαν να διαγνώσουν την αυξανόμενη απόγνωση των Ισραηλινών Αράβων και να αναγνωρίσουν την πιθανότητα ότι η απογοήτευσή τους θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε μάχες στους δρόμους ή ακόμη και σε εμφύλιο πόλεμο.
.
Οι Ισραηλινοί υπέκυψαν στην παραισθησιακή σκέψη ότι η παλαιστινιακή υπόθεση είχε εξατμιστεί. Ήταν πεπεισμένοι ότι το σπάσιμο του Κινήματος Μποϋκοτάζ του Ισραήλ και η πείνα του πληθυσμού της Γάζας  είχαν διαλύσει το παλαιστινιακό εθνικό όραμα . Ωστόσο, η Χαμάς είναι αυτή που κατάφερε να κερδίσει την πιο κρίσιμη νίκη ενώνοντας τους Παλαιστινίους στην Παλαιστίνη, στα στρατόπεδα και στη Διασπορά, μαζί με μουσουλμάνους από όλο τον κόσμο. Αυτή η ενότητα είναι σημαντική, ιδίως υπό το πρίσμα της πολιτικής διαίρεσης του Ισραήλ που οδεύει προς τις πέμπτες εκλογές.
.
Για άλλη μια φορά, η ισραηλινή αλαζονεία αντικαθίσταται από βαθιά θλίψη. Το Ισραήλ θα μπορούσε να θέσει στον εαυτό του ορισμένα απαραίτητα ερωτήματα: Τι είναι αυτό που κάνουμε λάθος; Γιατί επαναλαμβάνεται η ιστορία μας; Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε το πεπρωμένο μας; Αντί αυτής της απαραίτητης ενδοσκόπησης, το Ισραήλ κάνει το αντίθετο. Αντί να αναλύει την παρούσα κρίση υπό το φως παρόμοιων γεγονότων στο παρελθόν, το Ισραήλ επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη. Αναφέρεται στην τρέχουσα κρίση ως έναν ακόμη «γύρο βίας». Διερευνά τις στρατηγικές και τακτικές δυνατότητες που θα «επιβάλουν στη Χαμάς κατάπαυση του πυρός». Το Ισραήλ ουσιαστικά εικάζει για το επίπεδο του μακελειού που θα ρίξει τους «Άραβες στα γόνατα» για άλλη μια φορά.
.
Το Ισραήλ αυτοπροσδιορίζεται ως εβραϊκό κράτος και τα τραγικά λάθη του καθορίζονται φυσικά από αυτό το γεγονός. Εάν το Γιομ Κιπούρ είναι μια εβραϊκή ημέρα ενδοσκόπησης, το σύνδρομο Γιομ Κιπούρ είναι το άμεσο αποτέλεσμα της πλήρους ανικανότητας για αυτογνωσία. Ωστόσο, μπορεί κανείς να αναρωτηθεί αν ο Εβραίος μπορεί να χειραφετηθεί από το εβραϊκό πεπρωμένο και το σύνδρομο Γιομ Κιπούρ ειδικότερα; Όπως και ο πρώιμος σιωνιστής Bernard Lazare

Πιστεύω ότι το μόνο που χρειάζεται είναι η απομάκρυνση από την ιδέα της  εξαιρετικότητας . Αλλά μόλις απογυμνωθεί από την πεποίθηση του περιούσιου λαού, δε απομένουν πολλά από τον σύγχρονο εβραϊκό ταυτισμό.
.
Υποθέτω ότι αγγίζουμε την πιο καταστροφική υπαρξιακή πτυχή του συνδρόμου Γιομ Κιπούρ. δεν υπάρχει εβραϊκή συλλογική ιδεολογική απόδραση για τον Εβραίο. Βασικά έχουμε να κάνουμε με ένα πολιτισμικό και πνευματικό κενό.
.
Τείνω να πιστεύω ότι η μόνη οδός διαφυγής από το σύνδρομο Γιομ Κιπούρ είναι ατομική: Η αυτό-επιβαλλόμενη εξορία. Αφήστε το γκέτο αργά τη νύχτα, συρθείτε κάτω από το φράχτη, σκάψτε μια σήραγγα κάτω από τον «τοίχο διαχωρισμού». Μόλις βγείτε στη γη των ελεύθερων, προχωρήστε ήσυχα και σεμνά σε αναζήτηση του ανθρώπινου και του καθολικού. 
.
 O Gilad Atzmon  είναι Ισραηλινός διάσημος στη Βρετανία μουσικός, μυθιστοριογράφος, δοκιμιογράφος, πολιτικός ακτιβιστής και αναλυτής, ιδίως για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων, το Ισραήλ και τις πολιτικές ταυτότητας.
.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  Κανείς δεν σταματά αυτούς τους εγκληματίες (4ο γράμμα από τη Γάζα).

Ζωντανά από τη Γάζα

Είναι 9 μ. μ. στη Γάζα αυτή τη Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021

Κανείς δεν τους σταματά αυτούς τους εγκληματίες

Όγδοη ημέρα ισραηλινής επίθεσης κατά της Λωρίδας της Γάζας

Εγκλήματα πολέμου

Η βαρβαρότητα του κατακτητή

Η φρίκη συνεχίζεται στη Γάζα

Προσωρινός απολογισμός αυτή τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 στις 9 μ. μ.

203 Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν μεταξύ των οποίων εξήντα παιδιά, τριάντα έξι γυναίκες, τρεις γιατροί, δύο νοσηλευτές, έντεκα μαθητές, επτά φοιτητές, τέσσερις ακαδημαϊκοί, δύο ποδοσφαιριστές και δεκαπέντε ηλικιωμένοι μέχρι στιγμής.

Ολόκληρες παλαιστινιακές οικογένειες σφαγιάστηκαν

1276 τραυματίστηκαν μεταξύ τους 378 παιδιά, 234 γυναίκες, 11 δημοσιογράφοι, 5 παραϊατρικοί και 6 δημοτικοί υπάλληλοι.

Υπερχείλιση νοσοκομείων

Περισσότερες από 1540 επιδρομές σε οκτώ ημέρες

Φρικτό!

Και συνεχίζει !

Με ατιμωρησία !

Μπροστά στη συνένοχη σιωπή αυτού του επίσημου κόσμου

Μαζική καταστροφή σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας

Απόλυτη φρίκη

Μη στρατιωτική υποδομή στοχευμένη και κατεστραμμένη

Πολύ υψηλές οικονομικές απώλειεςΤρεις ώρες ηλεκτρικής ενέργειας ανά ημέρα για κάθε νοικοκυριό.

Το υπουργείο Υγείας

Ένα βομβαρδισμένο κέντρο καραντίνας

Λιμάνι της Γάζας στοχευμένες αρκετές φορές

Δεκατρία μεγάλα κτίρια καταστράφηκαν ολοσχερώς

Πεντακόσια τριάντα σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς

Τριακόσια πενήντα σπίτια καταστράφηκαν εν μέρει

Ο εκτοπισμένος Αριθμός στις χιλιάδες-28.000 μέχρι στιγμής-

Εξήντα πέντε δημόσια κτίρια καταστράφηκαν

Τέσσερα θεματικά πάρκα βομβαρδίστηκανΗ μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων

Είκοσι επτά σχολεία κατεστραμμένα

Τρία πανεπιστήμια που επηρεάζονται

Δεκαεννέα εργοστάσια καταστράφηκαν

Έξι πληγέντες Δήμοι

Δέκα κατεστραμμένοι Ηλεκτρικοί σταθμοί

Τρία φαρμακεία καταστράφηκαν

Έντεκα κλινικές και ιατρικά κέντρα στοχευμένες

Είκοσι εννέα πρακτορεία ειδήσεων καταστράφηκαν

Πέντε τράπεζες καταστράφηκαν

Τριάντα δύο βομβαρδισμένοι σύλλογοι

Τέσσερις στοχευμένες δημόσιες συμβάσειςΕκατόν τριάντα κατεστραμμένα αυτοκίνητα

Ορφανοτροφείο της Γάζας κατεστραμμένο

Πενήντα καταστήματα καταστράφηκαν

Τριάντα κατεστραμμένοι δρόμοι

Πέντε νεκροταφεία στοχευμένα

Δεκαπέντε γεωργικοί συνεταιρισμοί που επηρεάζονται

Δέκα κατεστραμμένες γεωργικές εκτάσεις

Τρία στάδια στόχου

Δώδεκα τζαμιά επηρεάζονται

Πέντε πίνακες υπόγειων υδάτων καταστράφηκαν

Τριάντα πηγάδια νερού καταστράφηκαν

Τρία αγροτικά κάστρα νερού

Δέκα στοχευμένες δεξαμενές αποθήκευσης νερού

Πέντε δεξαμενόπλοια πόσιμου νερού καταστράφηκαν

Συνολικό Κλείσιμο όλων των περασμάτων

Κλείσιμο της αλιευτικής ζώνης με ισραηλινή στρατιωτική διαταγήΤρομοκρατημένος πληθυσμός

Τρομοκρατημένες οικογένειες

Αλλά αυτοπεποίθηση πληθυσμού

Η κατεχόμενη Παλαιστίνη αντιστέκεται !

Γάζα, τα θύματα της επίθεσης αντιστέκονται, επιμένουν και υπάρχουν !

Ο αγώνας συνεχίζεται !

Ζήτω η αλληλεγγύη !

Ζήτω η αντίσταση!
.
Ζήτω η Παλαιστίνη !
.
Η δικαιοσύνη θα θριαμβεύσει
.
ΖαΪντ Μεντούχ, κάτοικος Γάζας, οικονομολόγος, πολιτικός επιστήμονας, γλωσσολόγος, ποιητής, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Aλ-Ακσά, συγγραφέας 7 συλλογών ποιημάτων στα αραβικά και μιας στα γαλλικά (https://bandungspirit.org/IMG/pdf/bsb-issue-1-24-avril-2021_compressed.pdf). Ο ίδιος μας έστειλε και τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε. Μπορείτε να διαβάσετε την προηγούμενη επιστολή του εδώ Η εβδομάδα του τρόμου συνεχίζεται (3ο γράμμα από τη Γάζα)
.
Ιστολόγιο του Δ. Κωνσταντακόπουλου

Ζ.Π.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...