ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

29 Μαΐου 2021

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠOΛΗΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΡΙΖΩΣΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΗΠΕΙΡΟ». Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Ζ.Π.

 

«ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΟΤΕ. Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΟΜΦΑΛΟ ΤΗΣ ΓΗΣ». ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ







 


Η Άλωση της Πόλης αποτελεί έμπνευση για τη σύγχρονη Τουρκία ανέφερε στο μήνυμά του για την 566η επέτειο της 29ης Μαΐου 2019   ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


«Η πίστη, η αποφασιστικότητα και το πείσμα που χαρακτήριζαν τον -ευλογημένο από τον προφήτη- Μωάμεθ τον Πορθητή και τους γενναίους στρατιώτες μας, όταν κατέκτησαν την Κωνσταντινούπολη, αποτελούν για τη σημερινή Τουρκία έμπνευση ώστε να επιτύχουμε κι εμείς τους στόχους μας το 2023, το 2053 και το 2071», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος ευχήθηκε στο έθνος χρόνια πολλά για την αυριανή ημέρα.




«Χρόνια πολλά για την 566η επέτειο της Κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, μίας από τις ένδοξες νίκες της ιστορίας, με την οποία έκλεισε μία εποχή και άνοιξε μία νέα, αλλάζοντας το ρου της παγκόσμιας ιστορίας με τις κοινωνικές και πολιτισμικές αλλαγές που επέφερε», όπως είπε.


Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Open TV, Μαρία Ζαχαράκη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απένειμε τα εύσημα στον Μωάμεθ τον Πορθητή για τη μεγάλη κατάκτηση αλλά και τον τρόπο της μετέπειτα διακυβέρνησής του, μετατρέποντας την Κωνσταντινούπολη σε κέντρο θρησκειών και πολιτισμών.


«Με την Κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, η οποία οφείλεται στη στρατιωτική ιδιοφυία του Μωάμεθ του Πορθητή και στην αποφασιστικότητα και το πείσμα του γενναίου στρατού μας, το ιερό μας έθνος κατάφερε να ριζώσει σε μία ήπειρο».










ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Ζ.Π.  


Αφού  δεν  του  απαντούν  οι  πολιτικοί  μας  στον  ίδιο  τόνο  θα  του  απαντήσει  ο  Ζ.Π.




Εξωμότη  Ερντογάν,  απόγονε  εξισλαμισθέντων  Ελλήνων,  Γιουσουφάκι  του  Κερατά,  τέκνο  γενιτσάρων,  βρωμερό  σκυλί,  δεν  κατακτήσατε  ποτέ  την  Κωνσταντινούπολη.  

Άδικα  προσπαθούσατε  για  πολλά  χρόνια.  Δεν  καταφέρνατε  τίποτε.

5.000  ΕΛΛΗΝΕΣ  με  τον   Αυτοκράτορά  τους  ήταν  στα  κάστρα  και  σεις  200.000  βρωμότουρκοι  βασιβουζούκοι.  

Ποτέ  δεν  θα  παίρνατε  την  ΠΟΛΗ  ΜΑΣ.  
Και  ένα  εκατομμύριο  να  φέρνατε.

Βρέθηκε  ένας προδότης  και  σας  άνοιξε  την  θύρα.  Γι  αυτό  και  το  1953  του  αφιερώσατε  γραμματόσημο.   




ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
  1. Η Ελλάδα πρέπει να απαιτεί αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης.
    ΙΦΙΚΡΑΤΗΣ ΑΜΥΡΑΣ

    Αρκετοί αντιπολιτευόμενοι "πατριώτες" βρήκαν άλλη μία ευκαιρία για να ασκήσουν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για το ζήτημα του Έβρου, ισχυριζόμενοι ότι υποβαθμίζει τις προσπάθειες της Τουρκίας για αρπαγή ελληνικών εδαφών.

    Δεν θα ξανακάνω όλη την ανάλυση που έκανα πριν από δύο χρόνια για το Σκοπιανό ζήτημα και την συμφωνία των Πρεσπών. (υπάρχουν ένα σωρό άρθρα στην ιστοσελίδα μου για όποιον ενδιαφέρεται για εκείνη την περίοδο).

    Εδώ ένα δείγμα του τί μπορούν να πράξουν οι διάφοροι πατριωτικοί σύλλογοι αντί να κλαυθμηρίζουν:
    http://www.iphicratisamyras.com/2013/11/blog-post_21.html

    Σήμερα επαναλαμβάνεται η ίδια συμπεριφορά. Οι ψευτοπατριώτες ωρύονται επειδή η Τουρκία διεκδικεί και η κυβέρνηση Μητσοτάκη τηρεί ενδοτική στάση.

    Η "πατριωτισμός" των ραγιάδων περιορίζεται στο να καταγγέλουν την ενδοτική στάση του εγχώριου πολιτικού προσωπικού, χωρίς ποτέ να διεκδικούν κάτι.

    Κατηγορούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη επειδή τηρεί χλιαρή στάση στην προσπάθεια των νεο-οθωμανών να αναθεωρηθεί η Συνθήκη της Λωζάνης, αλλά ουδέποτε σκέφτηκαν ότι ο πρώτος που πρέπει να ζητά αναθέωρηση της Συνθήκης, είναι η Ελλάδα.

    Όποιος παίζει μονίμως πολιτικό κατενάτσιο, είναι λογικό να ηττάται.

    Από την στιγμή που δεν διεκδικείς την κατεχομένη Ανατολική Θράκη, είναι απολύτως λογικό ο αντίπαλος να διεκδικεί την Δυτική Θράκη.

    Το να παρουσιάζωνται κάποιοι ηλίθιοι "πατριώτες" και να καταγγέλουν την παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης, είναι κωμικοτραγικό.

    Το ερώτημα έπρεπε να είναι, γιατί δεν την παραβιάζουμε εμείς; Δεν θέλουμε επέκταση των συνόρων; Ή μήπως οι "πατριώτες" απεφάσισαν οριστικώς και αμετακλήτως ότι τα σύνορα σταματούν στον Έβρο;

    Οι ραγιάδες απεφάσισαν ότι η οποιαδήποτε οπισθοχώρηση από αυτή την συνοριογραμμή είναι προδοσία.

    Τότε, δημιουργούν την εντύπωση ότι η οποιαδήποτε Ελληνική διεκδίκηση πέραν αυτής της γραμμής είναι αποικιοκρατική και κατακτητική πολιτική. Ό,τι ακριβώς έκαναν οι "πατριώτες" των συλλαλητηρίων για το Σκοπιανό, το ίδιο ακριβώς κάνουν για το ζήτημα του Έβρου.

    Τότε, προκειμένου να διασώσουν την (Νότιο) Μακεδονία απεμπόλησαν την κατεχομένη Βόρειο Μακεδονία. Σήμερα προκειμένου να διασώσουν την Δυτική Θράκη, απεμπολούν την κατεχομένη Ανατολική Θράκη.

    Ακόμη και αν στην παρούσα φάση δεν μπορείς να διεκδικήσεις ένα κατεχόμενο Ελληνικό έδαφος,είτε διότι δεν διαθέτεις το απαραίτητο δημογραφικό εκτόπισμα, ή την απαραίτητη στρατιωτική ισχύ, ή το αναγκαίο πολιτικό προσωπικό για τέτοιους στόχους, οφείλεις να δημιουργείς τις κατάλληλες συνθήκες για το μέλλον, και να αφήνεις παρακαταθήκες για τις μελλοντικές γενεές Ελλήνων.

    Όταν ενσταλάζεις στο λαϊκό υποσυνείδητο ότι πρέπει να φοβάσαι μήπως ο εχθρός παραβιάσει τα σύνορά σου, αντί να σκέπτεσαι πώς θα παραβιάσεις τα προσωρινά σύνορα του εχθρού, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου.

    Ακόμη και αν Τουρκία δεν παρεβίαζε τα γεωγραφικά σύνορα στον Έβρο, επεκτείνει συνεχώς τα δημογραφικά της σύνορα δια της εποικιστικής λαθρομεταναστευτικής της πολιτικής, η οποία αποτελεί γεωπολιτικό όπλο στην διπλωματική της φαρέτρα.

    Η επέκταση των δημογραφικών της συνόρων, λειτουργεί ως οιονεί επέκταση των γεωγραφικών της συνόρων.

    Οι "πατριώτες" που κατηγορούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις δηλώσεις Δένδια, είναι χειρότεροι, διότι ουδέποτε έχουν σκεφτεί ή προτείνει να χαρακτεί μία μακροπρόθεσμη εποικιστική, ηγεμονική, λαθρομεταναστευτική πολιτική της Ελλάδος εις βάρος της Τουρκίας, η οποία να λειτουργεί ως υπομόχλιο γεωγραφικής επεκτάσεως των Ελληνικών συνόρων.

    Δεν έχεις δικαίωμα να κατηγορείς κάποιον ότι είναι ενδοτικός, όταν εσύ δεν είσαι διεκδικητικός.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To ΚΚΕ εσωτερικού στην προεδρία της δημοκρατίας. Έφυγε ο ηλίθιος Τσίπρας, εκλέξαμε τον πανηλίθιο Μητσοτάκη και μας προώθησε την άσχετη και πιο ηλίθια Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Φαυλοκρατίας. Τι άλλο χειρότερο μας ετοιμάζουν οι προδότες;
      Σακελλαροπούλου: «Η διασυνοριακή Θράκη ιστορικά ήταν γέφυρα συνύπαρξης πολιτισμών και έτσι θα ξαναγίνει». Άρης Δημητρακόπουλος
      Σε δηλώσεις που σαφώς προκαλούν ερωτήματα ειδικά για το χρονικό σημείο το οποίο γίνονται, αναφορικά με το τι είναι η Θράκη για την Ελλάδα προχώρησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη διάρκεια της επίσκεψή της στην Ξάνθη.
      Συγκεκριμένα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε.
      Ειδικότερα για την Ξάνθη και τη Θράκη επισήμανε: «Η γεωγραφική θέση και ο διασυνοριακός χαρακτήρας της είναι τα μεγάλα της πλεονεκτήματα.
      Αν αξιοποιηθούν σωστά, η Θράκη μπορεί να αναλάβει ξανά τον ρόλο που για αιώνες διαδραμάτιζε ως πέρασμα, γέφυρα και σταθμός στη διασταύρωση σημαντικών χερσαίων και θαλάσσιων δρόμων, όπου μετακινούνταν άνθρωποι, ιδέες και εμπορεύματα και συνυπήρχαν ειρηνικά διαφορετικοί πολιτισμοί».
      Σε μία περίοδο που η Τουρκία αμφισβητεί ελληνικά σύνορα, καταλαμβάνοντας ελληνικό έδαφος στον Έβρο, ετοιμάζει στρατιές με παράνομους μετανάστες και το τουρκικό προξενείο λύνει και δένει στην Κομοτηνή προσπαθώντας να «τουρκοποιήσει» τους κατοίκους της περιοχής οι δηλώσεις της Προέδρου δημιουργούν ερωτήματα.
      Τι εννοεί διασυνοριακός χαρακτήρας της Θράκης; Θωρεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πως η ελληνική Θράκη έχει κάποια σχέση, ή αποτελεί ενιαίο χώρο με κάποια άλλη Θράκη εκτός ελληνικών συνόρων;
      Και ποιοι ακριβώς πολιτισμοί πρέπει να συνυπάρξουν, ξανά, στην Ελληνική Θράκη, ο ελληνικός πολιτισμός δεν φτάνει;
      Επιπλέον η Θράκη τι ακριβώς «γέφυρα» ποιου πολιτισμού και ποιών ανθρώπων πρέπει να ξαναγίνει;
      Δεν θεωρεί πως αυτή η δήλωση είναι ανησυχητική όταν η Τουρκία προσπαθώντας να υφαρπάξει τα ελληνικά εδάφη, υποστηρίζει ακριβώς αυτό, ότι δηλαδή η ελληνική & τουρκική Θράκη είναι ένας ενιαίος χώρος όπου κατοικούν Τούρκοι.
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
    2. OI ΛΙΒΥΟΙ ΥΨΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ. «Ανέβασε»την ελληνική σημαία ο στρατός του Χαφτάρ – Χαιρετίζει την αποστολή ελληνικής φρεγάτας στη Λιβύη. Η ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, φίλη της συζύγου του Πρωθυπουργού, ΓΡΑΦΕΙ: «ΜΙΣΩ ΤΑ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ».

      «Η ελληνική φρεγάτα Σπέτσες συμμετέχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση IRINI», αναφέρεται στην ανάρτηση του στρατού του Χαφτάρ.
      Την ελληνική σημαία να κυματίζει ανάρτησε στο Twitter, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης, του στραταρχη Χαλίφα Χαφτάρ, χαιρετίζοντας τη συμμετοχή της Αθήνας στην επιχείρηση «Ειρήνη», στη Λιβύη.
      «Η ελληνική φρεγάτα Σπέτσες συμμετέχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση IRINI», αναφέρεται στην ανάρτηση.
      Υπενθυμίζεται ότι η φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» θα συμμετάσχει στην επιχείρηση «IRINI» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ κατά της Λιβύης με τη χρήση εναέριων, δορυφορικών και θαλάσσιων μέσων.
      Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν η Ελλάδα να συμμετάσχει στην επιχείρηση με τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Υδρα».
      Ήταν προγραμματισμένο η φρεγάτα να ενταχθεί στην επιχείρηση στα τέλη Μαΐου. Εντούτοις, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επομένων ημερών, η Φρεγάτα «ΥΔΡΑ» λόγω βλάβης πρόκειται να αντικατασταθεί από τη Φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ», στο πλαίσιο συμμετοχής στην επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης «ΕΙΡΗΝΗ».
      πηγή:infognomonpolitics.gr
      Ζ.Π.

2 σχόλια:

  1. Πρώτο βήμα επιτυχημένο για το CureVac - Πέρασε την πρώτη ανάλυση της τελικής δοκιμής.
    Η γερμανική βιοφαρμακευτική εταιρεία CureVac ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ότι το εμβόλιο της κατά του κορωνοϊού πέρασε επιτυχώς την πρώτη ανάλυση της τελικής δοκιμής του από ανεξάρτητους ειδικούς.

    Η εταιρεία δεν είναι ακόμη σε θέση να δημοσιοποιήσει στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι της λοίμωξης από κορωνοϊό. Αναφορικά με την προστασία που παρέχει το εμβόλιο, η εταιρεία δήλωσε ότι «η δοκιμή θα συνεχιστεί για να συλλεχθούν επαρκή στοιχεία, προκειμένου να γίνει μια στατιστικά αξιόπιστη ανάλυση». Παραμένει άγνωστο πότε ακριβώς η γερμανική εταιρεία, που εδρεύει στο Τίμπινγκεν, θα θεωρήσει ότι διαθέτει επαρκή δεδομένα (αρκετές περιπτώσεις λοίμωξης) για να παρουσιάσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της. Πιθανώς πάντως αυτό θα συμβεί έως το τέλος Ιουνίου.

    Το εμβόλιο δύο δόσεων με την ονομασία CVnCoV, το οποίο είναι επίσης νέας τεχνολογίας mRNA, μπορεί να είναι φθηνότερο σε σχέση με τα εμβόλια mRNA των Pfizer/BioNTech και Moderna, γι' αυτό πιθανώς θα είναι πιο προσιτό για τις χώρες χαμηλού εισοδήματος, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης». Ερευνητές του Κολλεγίου Imperial του Λονδίνου εκτίμησαν ότι η παραγωγή οκτώ δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίων mRNA θα κοστίσει περίπου 22,8 δισεκατομμύρια δολάρια στις Pfizer/ΒιοΝΤech, 9,4 δισ. δολ. στη Moderna και μόνο 4,4 δισ. δολ. στην CureVac.

    Το CureVac μπορεί να έχει και άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα άλλα αμερικανικά mRNA εμβόλια, καθώς μπορεί να διατηρηθεί σε απλό ψυγείο (και όχι σε βαθιά κατάψυξη όπως τα άλλα) για τουλάχιστον τρεις μήνες, καθώς επίσης να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου επί 24 ώρες πριν τη χρήση του. Πάντως και οι εταιρείες Pfizer/BioNTech και Moderna προσπαθούν πλέον να καταστήσουν τα εμβόλια τους πιο σταθερά σε υψηλότερες θερμοκρασίες, αντιλαμβανόμενες ότι αυτό θα διευκολύνει τη χρήση τους, ιδίως σε χώρες με ανεπαρκείς υποδομές.
    Η CureVac ξεκίνησε την ανάπτυξη του εμβολίου τον Ιανουάριο πέρυσι, την αρχική δοκιμή του τον Ιούνιο και την «τυφλή» τελική δοκιμή του (φάσης 2b/3) το Δεκέμβριο 2020 σε περίπου 40.000 εθελοντές σε δέκα χώρες της Ευρώπης (25%) και Νότιας Αμερικής (75%). Η δοκιμή με την ονομασία HERALD σχεδιάστηκε έτσι ώστε μια εξωτερική επιτροπή ειδικών να αξιολογεί κατά περιόδους τα αποτελέσματα, καθώς ορισμένοι εθελοντές σταδιακά νοσούν με Covid-19. Μεταξύ άλλων, οι ειδικοί μελετούν κατά πόσο υπάρχουν προειδοποιητικά σημάδια πως το εμβόλιο μπορεί να μην είναι ασφαλές. Η πρώτη ενδιάμεση ανάλυση έγινε όταν 59 εθελοντές είχαν εμφανίσει Covid-19.

    Επίσης, η επιστημονική επιτροπή ερευνά πόσοι από αυτούς που αρρωσταίνουν λόγω κορωνοϊού, είχαν εμβολιαστεί με CureVac και πόσοι με εικονικό εμβόλιο (πλασίμπο). Αν η δεύτερη ομάδα είναι πολύ μεγαλύτερη ποσοστιαία, αυτό θα δείχνει το μεγάλο βαθμό προστασίας που παρέχει το εμβόλιο.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάζης: "Να ανοίξουμε προξενεία στην Τραπεζούντα, στην Ίμβρο και στην Τένεδο".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...