ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

19 Μαΐου 2021

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ.

 

ΤΣΙΠΡΑ, ΦΙΛΗ, ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ: «ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΤΟΥ». «et qui partonn au crime, en deviant comlice». ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ

 

ΑΡΘΡΟ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΜΟΥΖΑΛΑ, ΛΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ: «ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΦΥΛΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΑΠΟΣΤΗΛΑΝ ΤΟ 1923 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».

 

ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ. ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»

 

 


Ο  χάρτης  της   ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΜΙΚΡΑΣ  ΑΣΙΑΣ  που δημοσίευσε ο Νίκολας Ντάνφορθ (πηγή: Wikipedia.org),  δείχνει τοποθεσίες στην Τουρκία που έχουν μετονομαστεί τον τελευταίο αιώνα, δηλαδή εκτουρκίστηκαν τα τοπωνύμιά τους.Ο Νίκολας Ντάνφορθ (Nicholas Danforth) είναι ανώτερος αναλυτής πολιτικής για το εθνικό πρόγραμμα ασφαλείας του BPC (Bipartisan Policy Center – Διακομματικό Κέντρο Πολιτικής των ΗΠΑ).

Πριν από την είσοδό του στο BPC, τον Ιανουάριο του 2016, εργάστηκε σε θέματα πολιτικής της Μέσης Ανατολής για Έννοιες και Στρατηγικές και στο Διεθνές Κέντρο Θρησκευμάτων και Διπλωματίας.

Έλαβε Μaster από τη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών και Bachelor από το Yale. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στην ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Τζόρτζταουν το 2015 και έχει γράψει ευρέως για την Τουρκία, την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή, για φορείς όπως η Atlantic, η Washington Post, το Foreign Policy, το Al Jazeera και το Foreign Affairs.
 
ΕΔΩ,  ΣΤΗΝ  ΜΙΚΡΑ  ΑΣΙΑ,  ΣΤΗΝ  ΑΣΙΑΤΙΚΗ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ,   ΓΙΑ  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ  4.000  ΧΡΟΝΙΑ  ΕΖΗΣΑΝ  ΚΑΙ  ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΑΝ  ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ,  ΜΕΧΡΙ  ΠΟΥ  ΤΟ  1922  ΜΙΑ  ΑΣΙΑΤΙΚΗ  ΡΑΤΣΑ  ΤΗΣ  ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ  ΑΣΙΑΣ,  ΠΟΛΛΟΥΣ  ΚΑΤΕΣΦΑΞΕ  ΚΑΙ  ΤΟΥΣ  ΑΛΛΟΥΣ  ΕΞΕΔΙΩΞΕ  ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΠΡΟΑΙΩΝΙΕΣ  ΠΑΤΡΙΔΕΣ  ΤΟΥΣ.  
 
ΕΔΩ  ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ  Ο  ΙΩΝΙΚΟΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΚΑΙ  Η  ΠΡΩΤΗ  ΑΠΟΠΕΙΡΑ  ΤΟΥ  ΑΝΘΡΩΠΟΥ  ΝΑ  ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ  ΤΟ  ΣΥΜΠΑΝ. 


Ο  χάρτης  της   ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΜΙΚΡΑΣ  ΑΣΙΑΣ  που δημοσίευσε ο Νίκολας Ντάνφορθ (πηγή: Wikipedia.org),  δείχνει τοποθεσίες στην Τουρκία που έχουν μετονομαστεί τον τελευταίο αιώνα, δηλαδή εκτουρκίστηκαν τα τοπωνύμιά τους.


Η επί αιώνες πολιτιστική και πληθυσμιακή κατίσχυση των  Ελλήνων (και   Αρμενίων και Κούρδων) στη Μικρά Ασία και την Ανατολία,  δεν σβήνεται,  όσες  γενοκτονίες  Ελλήνων,  Αρμενίων  και  Κούρδων   και  αν  διαπράξουν  οι  τούρκοι.

Πάλι  με  χρόνους,  με  καιρούς...ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 
 
 
 
 
 
 
 

ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΜΕ ΑΓΑΛΜΑ 11 ΜΕΤΡΩΝ, ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΚΕΜΑΛ ΚΑΙ ΔΥΟ ΡΩΣΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ (ΦΡΟΥΝΖΕ ΚΑΙ ΒΟΡΟΣΙΛΩΦ). «ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ».

 

ΟΙ ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΛΟΓΟ ΠΡΙΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ.

 

Ταμέρ Τσιλινγκίρ: Είμαι εξισλαμισμένος Έλληνας του Πόντου. Υπάρχουν και άλλοι. Πρέπει να μάθουν την αλήθεια Ήδη αρκετοί Τούρκοι ανακαλύπτουν την ελληνική τους ταυτότητα.

 

ΝΑΙ, ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ Κατά την περίοδο 1915 – 1924 στον Πόντο διαδραματίστηκε μια ασύλληπτη ανθρώπινη τραγωδία. Το 50% του συνολικού ελληνικού πληθυσμού σκοτώθηκε, ενώ ένας επιπλέον αριθμός εξισλαμίστηκε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...