ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

27 Μαΐου 2021

ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΑΑΡΕΤΖ: "ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ. ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ ΑΛΛΑ 67 ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ".

 

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ;

 

 Haaretz: Πίσω από την «ήπια ισχύ» της Τουρκίας στις τηλεοπτικές οθόνες του κόσμου βρίσκεται ένας Εβραίος επιχειρηματίας

 

 eksofyllo

Respect: The Israeli Newspaper Haaretz--whose readers also send their children to fight in Israel's wars--publishes names and photos of the Palestinian children killed by Israel in Gaza. "67 children were killed in Gaza, that is the price of the war." This is unprecedented.
Noa Landau נעה לנדאו
@noa_landau
Εικόνα
Whose readers and staff also sat in bomb shelters; who like me worry for our children yet we know there must be another way. There has to be. Wow, did this hit me hard.
329

 

Με ένα συγκλονιστικό εξώφυλλο κυκλοφορεί η σημερινή εφημερίδα Χααρέτζ του Ισραήλ, επιιλέγοντας να συνθέσει σε ένα κολάζ τα 67 πρόσωπα των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στην Παλαιστίνη εξαιτίας των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας.

 

Το εξώφυλλο αναδημοσίευσε στο Twitter του, ο δημοσιογράφος Λούις Φίσμαν, ο οποίος εργάζεται στις χώρες της Μέσης Ανατολής, γράφοντας: «Σεβασμός: 

Η ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ -της οποίας οι αναγνώστες επίσης στέλνουν τα παιδιά τους να πολεμήσουν στους πολέμους του Ισραήλ- δημοσιεύει τα ονόματα και τι φωτογραφίες των Παλαιστίνιων παιδιών που σκοτώθηκαν από το Ισραήλ στη Γάζα. 67 παιδιά σκοτώθηκαν στη Γάζα, αυτό είναι το τίμημα του πολέμου”. 

Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί».

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο:

 1. Νέες διακρίσεις για τους Δραμινούς αδερφούς Φωτιάδη στο Μαθηματικό Διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ».
  ΝΕΕΣ επιτυχίες σημείωσαν τα αδέρφια Πρόδρομος και Θεοδόσιος Φωτιάδης. Τα δυο αδέρφια, συνεχίζουν να έχουν επιτυχίες σε Μαθηματικούς Διαγωνισμούς, και μάλιστα μέσα στο 2020 ο Πρόδρομος είχε λάβει το 1ο Βραβείο στον 37ο διαγωνισμό του «Αρχιμήδη», ενώ το 2019 στον 36ο Διαγωνισμό του «Αρχιμήδη» είχε επίσης κατακτήσει την πρώτη θέση. Στον ίδιο διαγωνισμό το 2020, είχε συμμετάσχει επίσης και ο αδερφός του Θεοδόσιος.
  Ο Πρόδρομος Φωτιάδης, σήμερα είναι μαθητής της Α΄ Λυκείου του Γυμνασίου Λ/Τ Νικηφόρου Δράμας, ενώ ο Θεοδόσιος Φωτιάδης είναι μαθητής της Γ΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Δράμας. Οι δύο μαθητές, είναι οι μόνοι από το Νομό Δράμας που περνούν στην επόμενη φάση.
  Ο Μαθηματικός Διαγωνισμός «Θαλής», που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, διεξήχθη το Νοέμβριο σε όλα τα σχολεία της χώρας και τα αποτελέσματα έγιναν γνωστά το βράδυ της Τρίτης 25 Μαΐου. Ο λόγος ότι το Νοέμβριο δεν είχαν μπορέσει να συμμετάσχουν όλοι οι μαθητές εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.
  Για τον ίδιο λόγο, επειδή άργησαν οι διαδικασίες για τον επόμενο διαγωνισμό «Ευκλείδης», οι επιτυχόντες από το «Θαλής», πηγαίνουν απευθείας στην τρίτη φάση των διαγωνισμών τον «Αρχιμήδη».
  Η ανακοίνωση έγινε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, η οποία επισημαίνοντας ότι «λόγων των δύσκολων συνθηκών για τη διενέργεια εξετάσεων εξαιτίας της πανδημίας, ο διαγωνισμός «Ευκλείδης» για τη φετινή χρονιά με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Μ.Ε. ματαιώθηκε».
  Έτσι λοιπόν, τα αδέρφια Πρόδρομος και Θεοδόσης Φωτιάδης, θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό «Αρχιμήδης» το Σάββατο 5 Ιουλίου, όπου για την Περιφέρεια ΑΜΘ θα γίνει στην Καβάλα.
  Από τα αποτελέσματα του «ΑΡΧΙΜΗΔΗ» θα επιλεγούν οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων και στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα.
  Συγχαρητήρια από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση
  Στο μεταξύ, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας κα. Βαμβούρη, απέστειλε επιστολή στα σχολεία που φοιτούν αλλά και στους μαθητές, με την οποία τους συγχαίρει για την επιτυχία τους. Στην επιστολή της, αναφέρονται τα εξής:
  «Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να συγχαρώ προσωπικά, αλλά και εκ μέρους όλης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, τους μαθητές:
  ΦΩΤΙΑΔΗ ΘΕΟΔΟΣΙΟ, της Γ’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Δράμας
  και ΦΩΤΙΑΔΗ ΠΡΟΔΡΟΜΟ, της Α Λυκείου του Γυμνασίου Λ/Τ Νικηφόρου Δράμας, για τη συμμετοχή τους, αλλά και την πολύ σημαντική τους επιτυχία στον 81ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά, «Ο ΘΑΛΗΣ».
  Αξίζει να σημειωθεί ότι η διάκριση των παραπάνω μαθητών είναι αποτέλεσμα σημαντικής προσπάθειας των ιδίων, αλλά και των καθηγητών τους, σε δύσκολους καιρούς και κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες. Συγχαρητήρια, αγαπητά μου παιδιά, καλή συνέχεια στην προσπάθειά σας!»
  ΠΗΓΗ: proinos-typos.gr
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...