ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

12 Μαΐου 2021

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΣΑΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ» ΓΛΩΣΣΑ. ΤΥΦΛΑ ΝΑΧΕΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ.

Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

 

 Η ΣΑΠΦΩ ΚΑΙ Ο ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ‏

 

 

 

 

 

Την αναγνώριση του σλαβικού ιδιώματος των Σκοπίων ως  «μακεδονική» γλώσσα ενέκρινε ουσιαστικά η κυβέρνηση  με την αναγνώριση πολιτικού φορέα ο οποίος έχει την έδρα του στην Αριδαία Αλμωπίας.

Βάσει της συμφωνίας στις Πρέσπες που υπέγραψε και πέρασε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ και στήριξε στη συνέχεια η ΝΔ  αλλά και των τριών εφαρμοστικών  πρωτοκόλλων η κυβέρνηση αναγνώρισε σωματείο για την προώθηση της «μακεδονικής» γλώσσας δηλαδή των εκσερβισμένων  βουλγαρικών που  μιλιούνται στα Σκόπια ως «μακεδονικά» δηλαδή στην ουσία… ελληνικά!

 

 Αυτό προκύπτει από έγγραφο που απέστειλε το υπουργείο Πολιτισμού, όχι κάποιας άλλης χώρας, αλλά της Ελλάδας, προς τον φορέα «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας», σύμφωνα με το οποίο εγγράφεται επίσημα στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων!

Πρόκειται για μια ανεκδιήγητη κίνηση με την οποία το υπουργείο «Πολιτισμού» δίνει άδεια ουσιαστικά στα Σκόπια να θέσουν μελλοντικά θέμα μειονότητας στην Ελλάδα.

Πρόκειται για  μια άκρως επικίνδυνη κίνηση καθώς μια γλώσσα που ΚΑΜΙΑ σχέση  έχει με την ελληνική ή την Αρχαία ελληνική γλώσσα (δηλαδή και την μακεδονική) αναγνωρίζεται ως «μακεδονική» από ελληνική κυβέρνηση!

Μάλιστα το 2019 ο καθηγητής γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης είχε χαρακτηρίσει την αναγνώριση της «μακεδονικής»  γλώσσας» ω μέγα μέγιστο λάθος.

«Η γλώσσα που μιλιέται στα Σκόπιοα είναι βουλαγαρικής καταγωγής, εκσερβισμένη επί Τίτο. Βουλγαροσερβική. Ανήκει στις σλαβικές γλώσσες. Ο Τίτο έβαλε γλωσσολόγους και άλλους να αλλάξουν κάποια στοιχεία, για να μην είναι ίδια με τα βουλγαρικά. Σκόπιμα ονόμαζαν τν χώρα Μακεδονία και τη γλώσσα μακεδονική, αλλά δεν είχαν ποτέ αναγνωριστεί από την Ελλάδα. Αναγνωρίστηκαν τώρα, το 2019.

Δεν έχει καμμία σχέση με τα ελληνικά. Γράφεται με κυριλικό αλφάβητο. Θα μπορούσε να λέγεται και μακεδονο-σλαβ ική. Σε καμία  περίπτωση μακεδονική.

Γιατί το όνομα είναι ταυτότητα. και παραπέμπει στον πολιτισμό», είχε πει τότε.

Σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού αναγνωρίζει επίσημα αυτό σλαβοβουλγαρικό ιδίωμα ως «μακεδονικό!

Και όχι μόνο αυτό: Αφήνει αυτό το σωματείο να ενεργεί πλέον εντελώς ανεξέλεγκτα εντός της χώρας.

Το θέμα ανέδειξε ο Δημήτρης Καμμένος ο οποίος έγραψε σχετικά:

«”Μακεδονική" ως μητρική γλώσσα των Σκοπιανών από το Υπουργείο Πολιτισμού της κας Μενδώνη.

Ποιος έδωσε άδεια σε Σωματείο "Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας" ; Ποιος ;

Δώσαμε αγώνες για να μην υπάρξει η "Τουρκική Ένωση Ξάνθης".

ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ;;

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ, ΕΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ η ΕΑΝ ΤΗΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ»

Φυσικά η κυβέρνηση για να «εορτάσει» την αναγνώριση των σλαβοβουργαρικών ως «μακεδονική» γλώσσα, φρόντισε ώστε να το αναγγείλει και στον Ζόραν Ζάεφ.

Όπως ανακοινώθηκε σειρά συναντήσεων θα έχει αύριο Πέμπτη 13 Μαΐου, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, στις 10:30, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Σερβίας, Ανα Μπρναμπιτς. Στη συνέχεια, στις 12:30, θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Στις 16:00, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνομιλία με τον πρωθυπουργό της «Βόρειας Μακεδονίας», όπως λέει η κυβέρνηση  Ζόραν Ζάεφ, και τέλος, στις 18:00, θα συναντηθεί με τον προεδρεύοντα του Συλλογικού Προεδρείου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 


O «ΠΡΑΣΙΝΟΣ» ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΑΤΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΛΙΓΝΙΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΟΣ. ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ. ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΥΨΗΛΗ ΤΑΣΗ. ΜΕΘΟΔΙΚΗ ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ. ΜΙΑ ΑΧΡΗΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ.



Τα τουρκικά UAV Aksungur ολοκλήρωσαν τις πτητικές δοκιμές - Έτοιμα να τεθούν σε παραγωγή. Τα ελληνικά αναμένονται. Οι έλληνες άλλωστε δεν διακρίνονται στις κατασκευές.



Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ. ΞΕΝΑΓΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΥΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ: ΡΩΜΑΪΚΑ ΘΕΑΤΡΑ, ΑΡΑΒΙΚΑ ΦΡΟΥΡΙΑ, ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ, ΧΩΡΙΑ ΒΕΡΒΕΡΙΝΩΝ...



ΟΙ «ΙΟΥΔΑΙΟΙ» ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΡΩΜΗ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.


14 σχόλια:

  1. Σε φυλακή στην Βρετανία για το υπόλοιπο της ποινής του ο Ράντοβαν Κάρατζιτς, ανακοίνωσε ο ιουδαίος Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ. Έχει καταδικαστεί σε ισόβια.
    Έγκριση πήρε η μεταφορά του Ράντοβαν Κάρατζιτς σε βρετανική φυλακή για να ολοκληρώσει εκεί την ποινή του.
    Ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας έχει καταδικαστεί σε ισόβια, καθώς κρίθηκε ένοχος για εγκλήματα πολέμου, κατά τις εμφύλιες συρράξεις στα Βαλκάνια, τη δεκαετία του 1990.
    «Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που έχουν κριθεί ένοχοι για γενοκτονία. Ήταν υπεύθυνος για τη σφαγή ανδρών, γυναικών και παιδιών στη σφαγή της Σρεμπρένιτσας και βοήθησε στην πολιορκία του Σαράγεβο, με ανελέητες επιθέσεις σε αμάχους» ανακοίνωσε ο ιουδαίος Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, υπενθυμίζοντας ότι η Βρετανία συνέβαλε στη διασφάλιση της σύλληψής του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ν.Καρανίκας: «Ο Α.Γεωργιάδης μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε συγγνώμη για το χασίσι». Άλλαξε στάση ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
    Ο Νίκος Καρανίκας αποκάλυψε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Άδωνι Γεωργιάδη, με τον υπουργό Ανάπτυξης να του ζητά συγγνώμη.
    Αυτό αποκάλυψε ο σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ.
    Τόνισε ακόμα ότι κανένας δεν κατόρθωσε να τον θίξει, γιατί οι άνθρωποι που τον γνωρίζουν ξέρουν την ποιότητά του. «Τί έλεγαν για μένα; Ότι είμαι λαϊκής καταγωγής, λες και αυτό αποτελεί μειονέκτημα».
    «Το νομοσχέδιο το δικό μας για την κάνναβη το ψήφισε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Η ΝΔ λέει ότι τώρα κατάλαβε τί ακριβώς σηματοδοτούσε αυτό το νομοσχέδιο και για τους ασθενείς αλλά και για την οικονομία. Πρόκειται για 250 δις επένδυση σε 5 χρόνια και θα πρέπει να είναι κάποιος πολιτικά κομπλεξικός για να πει όχι. Εμείς δεν είμαστε, δεν κάνουμε μικροπολιτική και γι΄αυτό βοήθησα και στη διαμόρφωση του νομοσχεδίου. Μας ενδιαφέρει να προχωρήσει αυτό που σε άλλες χώρες δίπλα μας είναι ήδη κεκτημένο».
    Ολόκληρο το καθεστώς από Βελόπουλο έως ΚΚΕ έχουν τα ίδια αφεντικά. Ο μπουμπούκας θα πετάξει τα βιβλία και θα δοκιμάσει λίγο φρέσκο χόρτο από τα χεράκια του Καρανίκα. Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, όλοι είναι μια χαρούμενη οικογένεια μέσα στην πρέζα.
    ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ;
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιουδαίος Ζάκ Ἀταλί (1981):

    «Το κύριο πρόβλημα στο μέλλον θα είναι ο υπερπληθυσμός.
    Οι άνθρωποι θα φτάνουν σε πολύ μεγάλες ηλικίες και θα στοιχίοζυν πολύ παραπάνω από ότι παρήγαγαν στον εργάσιμο βίο τους. Το ίδιο και με τους αρρώστους.
    Θα επιβαρύνουν την κοινωνία και τα ασφαλιστικά συστήματα.
    Φυσικά δεν μπορούμε να τους εκτελέσουμε, θα μπορούσε να μας βολέψει μία πανδημία σαν την Ισπανική Γρίπη, πού θα σκότωνε τους γέρους και τους αρρώστους».
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βαρβιτσιώτης: «Κανείς δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα στο Ισραήλ να προστατεύσει τους πολίτες του».
    «Η Χαμάς για την ΕΕ είναι τρομοκρατική οργάνωση».
    Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, τόνισε μεταξύ άλλων πως «είμαστε υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών στη βάση των δύο κρατών. Η Χαμάς για την ΕΕ είναι τρομοκρατική οργάνωση».
    Συμπληρώνοντας πως «κανείς δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα και την υποχρέωση του Ισραήλ να προστατεύσει τους πολίτες του από μια επίθεση με 1500 ρουκέτες που στόχευαν αμάχους».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι τούρκοι στην Αγία Σοφία: Μπαϊράμι έπειτα από 87 χρόνια. Παρών ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής. Ο Βαρβιτσιώτης της οικογενειοκρατίας δεν μιλάει. Η Αγία Σοφία δεν είναι ο Άγιος Ισραήλ.
      Παρουσία του προέδρου της τουρκικής βουλής, Μουσταφά Σεντόπ και του επικεφαλής των θρησκευτικών υποθέσεων, Αλί Ερμπάς, πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη προσευχή της ιερής ημέρας των μουσουλμάνων.
      Καθώς σήμερα η μεγάλη γιορτή των μουσουλμάνων στην Τουρκία ξεκίνησε με προσευχή στην Αγία Σοφία, καθώς στις 6.22 το πρωί ακούστηκε το κάλεσμα για την προσευχή του μπαϊραμιού. Παράλληλα, στον περίβολο του τεμένους πλέον, έπειτα από 87 χρόνια, της Αγίας Σοφίας συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες πιστοί μουσουλμάνοι για να προσευχηθούν, ενώ τα τηλεοπτικά κανάλια συνδέθηκαν ζωντανά για την πρώτη προσευχή με το τζαμί Αλ Ακσά στην Ιερουσαλήμ, όπου έχει γίνει τελευταία το θέατρο των συγκρούσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, όπως επίσης και με τα τζαμιά στη Μέκκα και τη Μεδίνα στη Σαουδική Αραβία.
      Στις δηλώσεις του μετά την προσευχή ο πρόεδρος της τουρκικής βουλής, Μουσταφά Σεντόπ, τόνισε ότι «στο τζαμί της Αγίας Σοφίας πραγματοποιήσαμε σήμερα την πρώτη προσευχή 87 χρόνια μετά. Η πρώτη προσευχή και η πρώτη προσευχή για το Μπαϊράμι ακούστηκε εδώ τον Οκτώβριο του 1453. Μετά από 568 χρόνια, πραγματοποιήσαμε ξανά την προσευχή του για το Μπαϊράμι εδώ. Πρώτα απ’ όλα εύχομαι χρόνια πολλά στο ιερό μας έθνος για το Μπαϊράμι. Είθε ο Αλλάχ να φέρει σε όλους μας καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Έλληνας δημοσιογράφος, που μισεί θανάσιμα τον εαυτό του, την μάνα και τον πατέρα του, όλο το σόι του και όλο το Ελληνικό Γένος, της Εφημερίδας των Συντακτών (γνωστής και ως Χουργιέτ…) ρωτάει την αρμόδια Επίτροπο Γιόχανσον, γιατί δεν λαμβάνει μέτρα κατά της Ελλάδος για τις «παράνομες επαναπροωθήσεις» των λαθρομεταναστών ισλαμιστών – πρακτόρων του Ερντογάν, που κατευθύνει η ΜΙΤ στην Ελλάδα για να προκαλέσουν αναταραχές και σφαγές των Ελλήνων.
      Σαν να ακούμε τον Ερντογάν ή τον Τσελίκ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  5. Ορδές Τούρκων περνούν καθημερινά τα σύνορα του Έβρου - Ζητούν πολιτικό άσυλο.
    Ένας στους τρεις που περνούν τα σύνορα του Έβρου είναι Τούρκος. Άγνωστο παραμένει επίσης, που διαμένουν οι άνθρωποι αυτοί.
    Καθημερινές είναι οι αφίξεις των παράνομων μεταναστών στη χώρα μας, παρά το αφήγημα της κυβέρνησης πως έχουν μειωθεί οι μεταναστευτικές ροές.
    Μάλιστα εκτός από τους παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα μπαίνουν καθημερινά και αρκετοί Τούρκοι πολίτες, οι οποίοι περνούν στη χώρα μας μέσω του ποταμού Έβρο και ζητούν πολιτικό άσυλο.
    Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως η ζωής τους κινδυνεύει από το καθεστώς Ερντογάν, καθώς αυτοί είναι υποστηρικτές του Μοχάμεντ Φετουλάχ Γκιουλέν, «θανάσιμου εχθρού» του Τούρκου προέδρου.
    Ο αριθμός των Τούρκων που έχουν φτάσει στην Ελλάδα, δεν είναι έχει γίνει γνωστός από το Ελληνικό κράτος, ενώ άγνωστο παραμένει επίσης, που διαμένουν οι άνθρωποι αυτοί.
    Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ένας στους τρεις αλλοδαπούς που περνάνε τα σύνορα του Έβρου, είναι Τούρκος υπήκοος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τράγκας: «Αποκαλύπτεται η συνεργασία Μητσοτάκη-Τσίπρα στο εθνικό έγκλημα της συμφωνίας των Πρεσπών».
    Ο δημοσιογράφος και επικεφαλής του κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι», Γιώργος Τράγκας, αναφέρθηκε εκτενώς στη συμφωνία των Πρεσπών.
    Ο δημοσιογράφος με αφορμή την επίσκεψη Ζόραν Ζάεφ στη χώρα μας μίλησε στη σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του για τη συνεργασία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα.
    Παράλληλα αναφέρθηκε και στην συνέντευξη του Χάρη Θεοχάρη στο BBC.
    Όσα είπε
    «Αποκαλύπτεται πλήρως η στενή συνεργασία Μητσοτάκη – Τσίπρα στο μεγάλο εθνικό έγκλημα της συμφωνίας των Πρεσπών. Ενώ ο Ζόραν Ζάεφ έρχεται σήμερα στην Ελλάδα για να μιλήσει στο συνέδριο των Δελφών, αποκαλύπτεται ότι η ελληνική πλευρά έχει αποδεχθεί το σλαβοβουλγαρικό ιδίωμα ως «Μακεδονική» γλώσσα και ουσιαστικά επιτρέπει σε συλλόγους που δημιουργούνται από τα Σκόπια εντός του ελληνικού εδάφους να προωθούνται οι αλυτρωτικές επιδιώξεις του γειτονικού κρατιδίου.
    Ουσιαστικά αποδεχόμαστε ότι υπάρχει «Μακεδονική» μειονότητα εντός της Βορείου Ελλάδος και άρα επιτρέπουμε μελλοντικές, εκτεταμένες αλυτρωτικές κινήσεις και διεκδίκηση εδαφών.
    Οι αποκαλύψεις αυτές, συγκλονίζουν ολόκληρη τη Βόρειο Ελλάδα, ολόκληρη την επικράτεια και την ομογένεια γιατί τεκμηριώνονται από έγγραφα του ΥΠ.ΠΟ που είδαν το φως της δημοσιότητας . Φυσικά, η αλήθεια κρύβεται από τα πανελλαδικά κανάλια γιατί αποδεικνύει ότι είναι σικέ το παιχνίδι κυβέρνησης, αξιωματικής αντιπολίτευσης, ΚΙΝΑΛ και Ελληνικής Λύσης. Όλοι είναι στο κόλπο και όλοι επιδιώκουν την υλοποίηση των γερμανικών σχεδίων που αφορούν και στοχεύουν στη συρρίκνωση της Ελλάδος.
    Το Ελληνικό Έθνος συντρίβεται επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η μία υποχώρηση διαδέχεται την άλλη στα εθνικά θέματα. Όπως αποκαλύφθηκε την αναγνώριση του σλαβικού ιδιώματος των Σκοπίων ως «Μακεδονική» γλώσσα ενέκρινε ουσιαστικά η κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας πολιτικό φορέα, οποίος έχει την έδρα του στην Αριδαία Αλμωπίας. Βάσει της συμφωνίας στις Πρέσπες που υπέγραψε και πέρασε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ και στήριξε στη συνέχεια η Νέα Δημοκρατία, αλλά και των τριών εφαρμοστικών πρωτοκόλλων, η κυβέρνηση αναγνώρισε σωματείο για την προώθηση της «Μακεδονικής» γλώσσας.
    Δηλαδή των εκσερβισμένων βουλγαρικών που μιλιούνται στα Σκόπια ως «Μακεδονικά», δηλαδή στην ουσία… Ελληνικά. Αυτό προκύπτει από έγγραφο που έστειλε το ΥΠ. ΠΟ της Ελλάδος προς το φορέα «Μακεδονική κίνηση προώθησης της μητρικής γλώσσας», σύμφωνα με το οποίο εγγράφεται επίσημα στο μητρώο πολιτιστικών φορέων.
    Πρόκειται για μια ανεκδιήγητη κίνηση με την οποία το υπουργείο «Πολιτισμού» δίνει άδεια ουσιαστικά στα Σκόπια να θέσουν μελλοντικά θέμα μειονότητας στην Ελλάδα.
    Η χώρα βουλιάζει στα χέρια του κ. Μητσοτάκη. Ένας δημοσιογράφος του BBC συνομιλώντας με τον Θεοχάρη διέλυσε όλο το success story του Μαξίμου για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μάλιστα τον έφερε σε πολύ δύσκολη θέση, σε σωστή ψυχρολουσία, λέγοντάς του «ότι είστε εδώ για να πείτε ότι η Ελλάδα άνοιξε αλλά εξακολουθείτε να έχετε σοβαρό πρόβλημα με τον κορωνοϊό». Το εκπληκτικό είναι ότι στη διεθνή θέα του ΒΒC, o κ. Θεοχάρης παραδέχεται τους αργούς ρυθμούς εμβολιασμού λέγοντας πως το σύστημα είναι περίπλοκο και πως δεν προχωρούν οι εμβολιασμοί γιατί δεν υπάρχουν εμβόλια! Ο δημοσιογράφος του θύμισε ουσιαστικά όλα τα λάθη τη κυβέρνησης Μητσοτάκη».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πορτοσάλτε: «Στην Ελλάδα έχουμε πολύ βαρύ κομμουνισμό».
    Ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε χαρακτήρισε την Ελλάδα ως χώρα με «πολύ βαρύ κομμουνισμό».
    Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως στην Ελλάδα επικρατεί απόλυτος κομμουνισμός, γιατί χρειάζονται χρόνια για να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία και ότι στην Ελλάδα «νομίζουμε ότι έχουμε ανοικτή οικονομία, αλλά έχουμε πολύ βαρύ κομμουνισμό».
    Μάλιστα, επέπληξε και τη Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι, τουλάχιστον, η μισή κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ είναι κρατιστές με σφραγίδα και τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, υπηρέτησαν τόσα χρόνια το κράτος.
    Στο ερώτημα τι θα γινόταν εάν δεν υπήρχαν δημόσιες δομές και ΕΣΥ στην περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού που διανύουμε, θεωρεί ότι θα έπρεπε μέσα στο ΕΣΥ να έχουν μπει και ιδιώτες της υγείας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πακιστανός συνελήφθη για απόπειρες βιασμού ανηλίκων κοριτσιών του Ελληνικού λαού
    Στα «χέρια» της Αστυνομίας, βρίσκεται ο Πακιστανός ο οποίος πραγματοποιούσε επιθέσεις εναντίον ανήλικων κοριτσιών σε Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη με σκοπό να τις βιάσει.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε καφετέρια στο Περιστέρι και προσπάθησε να διαφύγει.
    Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν, ενώ για τον εντοπισμό και την σύλληψη του είχε συγκροτηθεί ειδική ομάδα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής.
    Κατά τη διάρκεια των ερευνών, στο σπίτι του εντοπίστηκαν τα ρούχα που φορούσε στις 27/4, ενώ ο 34χρονος αναγνωρίστηκε από τα κορίτσια. Πρόκειται για υπήκοο Πακιστάν, ο οποίος φέρεται να προσέγγισε τα κορίτσια για να ζητήσει πληροφορίες.
    Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ήταν αυτός που στις 27 Απριλίου, κινούμενος πεζός, στην περιοχή της Βούλας, σε δρόμους με χαμηλό φωτισμό και μειωμένη κίνηση, στοχοποίησε ανήλικη και τρεις γυναίκες νεαρής ηλικίας, τις οποίες αρχικά προσέγγισε με το πρόσχημα της παροχής πληροφοριών και στη συνέχεια τους επιτέθηκε με σκοπό τον εξαναγκασμό τους σε γενετήσιες πράξεις.
    Για την αναζήτησή του, συγκροτήθηκε άμεσα ειδική ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής για τη σύλληψή του. Από την έρευνα ταυτοποιήθηκε ο δράστης και εντοπίστηκε μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας σε καφετέρια στην περιοχή του Περιστερίου. Παρά την προσπάθειά του να διαφύγει, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.
    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, απείθεια, απλή σωματική βλάβη και παράνομη βία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΖΗΝΩΝΑ ΠΑΠΑΖΑΧΟ: «Η Τουρκία ιδρύθηκε πάνω στην γενοκτονία των Ελλήνων. Ερντογάν: Κάνατε γενοκτονία σε Έλληνες χριστιανούς και Αρμένιους».
    Στην αντεπίθεση κατά της Τουρκίας πέρασε ο γιος του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Γιαϊρ με αφορμή τα πυρά που εξαπολύει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της χώρας του για τα βίαια επεισόδια στην πλατεία των Τεμενών της Ιερουσαλήμ και τους βομβαρδισμούς στη Γάζα.
    Εκτός από τον πόλεμο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς, «μαίνεται» και ένας δεύτερος «πόλεμος», αυτός του διαδικτύου, όπου η κάθε πλευρά και οι «σύμμαχοί» της ανταλλάσσουν από επιχειρήματα μέχρι και ύβρεις.
    Στον ιδιότυπο αυτό «πόλεμο» παίρνουν φυσικά μέρος ομαδικά και λογαριασμοί χρηστών του διαδικτύου από την Τουρκία, που «επιτίθενται» σε κάθε Ισραηλινό. Ο «συντεταγμένος» τρόπος με τον οποίο εξαπολύονται αυτές οι επιθέσεις με τα σχεδόν πανομοιότυπα επιχειρήματα παραπέμπουν σε μια μικρή ομάδα χρηστών ηλεκτρονικών υπολογιστών που όμως διαθέτουν πολλούς εικονικούς λογαριασμούς για να κάνουν περισσότερη «φασαρία», τα λεγόμενα bot.
    Ο Γιαϊρ Νετανιάχου, γιος του Ισραηλινού πρωθυπουργού, έδωσε τη δική του απάντηση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την “επίθεση” στο Ισραήλ. Με μία ανάρτηση στα social media παρέδωσε όπως ο ίδιος είπε «μαθήματα ιστορίας».
    «Σε όλα τα τουρκικά bots που με ακολουθούν εδώ –ένα γρήγορο μάθημα ιστορίας. Δεν είστε ντόπιοι στην Ανατολία, ήρθατε από την Κεντρική Ασία και διαπράξατε γενοκτονία εις βάρος του τοπικού ελληνικού χριστιανικού πληθυσμού. Η Ιστανμπούλ είναι στην πραγματικότητα η Κωνσταντινούπολη και την καταλάβατε παράνομα. Διαπράξατε επίσης γενοκτονία εις βάρος των Αρμενίων. Κατέχετε τώρα παράνομα τη βόρεια Κύπρο, τη βόρεια Συρία και το Κουρδιστάν. Η χώρα σας κυβερνάται από έναν δικτάτορα, ο οποίος θέλει να ανακαταλάβει και να καταπιέσει τον αραβικό κόσμο όπως επί των ημερών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο γιος του πρωθυπουργού του Ισραήλ.
    Λίγο αργότερα ο Γιαϊρ επανήλθε με νέα ανάρτηση. Αυτή τη φορά τη συνόδευε από γράφημα για την ανάπτυξη του Ισλάμ στην Τουρκία από τον 13ο μ.Χ. αι. μέχρι το 2010, στην οποία ανέφερε πως «η Τουρκία ιδρύθηκε επί μιας γενοκτονίας Ελλήνων χριστιανών».
    https://twitter.com/YairNetanyahu/status/1392803080048087043?s=20
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θ.Τζήμερος: Δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από την πολιτική και την αρθρογραφία. Μετά τις τελευταίες αλλόκοτες δηλώσεις του.
    Ο Θάνος Τζήμερος με ανάρτησή του στο Facebook τόνισε ότι το μέλλον του στην πολιτική και την αρθρογραφία ίσως να μην είναι ιδιαίτερα μεγάλο.
    Μετά από τις έως σήμερα αποτυχημένες προσπάθειες να μπει το κόμμα του ή οι σχηματισμοί με τους οποίους συνεργάζεται στη Βουλή, ο Θάνος Τζήμερος, με ανάρτησή του στο Facebook, ξεκαθάρισε ότι αν στις επόμενες εκλογές το συνεργατικό σχήμα που έχει με τον Φαήλο Κρανιδιώτη δεν περάσει το όριο του 3%, ο ίδιος θα αποχωρήσει από την πολιτική και την αρθρογραφία.
    «Σας ενημερώνω πως τη δυνατότητα “διαβάζω & επιδοκιμάζω Τζήμερο” αλλά ψηφίζω τον άλλον για να φύγει ο παρα-άλλος δεν θα την έχετε άλλη φορά. Στις επόμενες εθνικές εκλογές αν ο συνασπισμός μας με τον Φαήλο δεν μπει στη Βουλή, εγώ αποχωρώ από την πολιτική και φυσικά και από την αρθρογραφία», έγραψε ο επικεφαλής της «Δημιουργίας Ξανά» και μένει να φανεί αν και πόσοι θα ανταποκριθούν στα κελεύσματά του…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λαμία: Έβαλε στο ψυχιατρείο την γιατρό κόρη της, που έλεγε στον κόσμο να μην εμβολιαστεί.
    Σε ψυχιατρικό νοσοκομείο οδηγήθηκε η γιατρός από το Κέντρο Υγείας Λαμίας που απέτρεπε τον κόσμο να εμβολιαστεί. Όπως αναφέρει το LamiaReport η μητέρα της κατέθεσε στο ΑΤ Βόλου αίτημα ακούσιας ψυχιατρικής εξέτασης της κόρης της, ανησυχώντας για την υγεία της.
    Ενημερώθηκε η εισαγγελία Λαμίας που παρήγγειλε την εξέταση της από ψυχιάτρους Δημόσιου Νοσοκομείου όπως προβλέπει ο νόμος. Η γυναίκα εξετάστηκε τόσο στο Νοσοκομείο Λαμίας όσο και στο εφημερεύων Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στην Αθήνα όπου διακομίστηκε το βράδυ της Τετάρτης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συνοδεία περιπολικού.
    Και οι δύο ψυχίατροι συμφώνησαν στην παραμονή της για παρακολούθηση και νοσηλεία στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.
    Από την πρώτη στιγμή η γιατρός είχε απομακρυνθεί από το Διευθυντή του ΚΥ Λαμίας Ηλία Καραγεώργο, από την εμβολιαστική διαδικασία και με την παρέμβαση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Υγειονομικής Περιφέρειας, ενώ από το πρωί της Τετάρτης τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα του Πειθαρχικού.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  12. Η Βουλγαρία μπλοκάρει την είσοδο των Σκοπίων στην ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να γίνει μέλος της!
    Την ίδια στιγμή που η Βουλγαρία που οδεύει σε πρόωρες εκλογές μπλοκάρει κάθε σκέψη για άρση του βέτο στα Σκόπια για ένταξη στην ΕΕ ο Κ.Μητσοτάκης γίνεται ο άνθρωπος που θέλει να βοηθήσει με κάθε μέσο τον Ζ.Ζάεφ ώστε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος παρά την αποδεδειγμένη παραβίαση της (ούτως ή άλλως κάκιστης συμφωνίας) από μέρους των βορείων "γειτόνων".
    Μάλιστα στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα που υποδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ με πανηγυρικό τρόπο συμφωνήθηκε η προώθηση της ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ παρά τις συνεχείς παραβιάσεις της από πλευράς τους.
    Φαίνεται δεν ισχύουν για την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη η διατήρηση της αποκαλούμενης «Μακεδονική Ακαδημία Επιστημών» όπως και πολλά άλλα κρατικά και μη ιδρύματα, θεσμοί, ενώσεις κλπ που χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονία» και «Μακεδονικό»!
    Την ίδια στιγμή στην ιστοσελίδα για την τουριστική προβολή της χώρας, συνεχίζεται η χρήση του όρου «Μακεδονία» ή «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ενώ χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ο Μαραθώνιος της Αχρίδας είναι η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στη «Μακεδονία». Μάλλον είναι λιγότερο "ευρωπαϊστές" οι Βούλγαροι που απέρριψε χθες κάθε ενδεχόμενο άρσης του βέτο της χώρας στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Βόρεια Μακεδονία. Αυτή την βοήθεια την απαιτεί από την Ελλάδα ο Ζάεφ και όπως φαίνεται η κυβέρνηση μετά την φαρμακευτική κάνναβη τώρα θα στηρίξει ακόμα μια πολιτική που προεκλογικά ήταν "κόκκινο πανί"!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...