ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

28 Μαΐου 2021

ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΔΙΝΕΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΕΠΟΧΗΣ ΒΙΕΤΝΑΜ. ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.

 ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΛΩΣΗΣ UH-1 Huey για Ελλάδα & UH-60 Blackhawk για Αλβανία: Οι ΗΠΑ παραχωρούν δωρεάν σύγχρονα μεταφορικά ελικόπτερα στα Τίρανα!  Εγκαθιστούν και Patriot!


 Την ώρα που η Ελλάδα στηρίζει τις μεταφορικές της ικανότητες σε ελικόπτερα εφόδου εποχής Βιετνάμ τύπου UH-1H και αρνείται να απελευθερώσει μονάδες για την Ελλάδα (παρά την οικονομικά και επιχειρησιακά σκανδαλώδη αγορά των MH-60R από το ΠΝ) η Αλβανία πρόκειται να παραλάβει από τις ΗΠΑ δωρεάν μεταχειρισμένα ελικόπτερα UH-60 Blackhawk, όπως δήλωσε ο Αμερικανός στρατηγός Έρολ Μανίρ.


Ο Μανίρ χαρακτήρισε ως «εξαιρετικά επιτυχημένη» την πρόσφατη άσκηση με τον αμερικανικό Στρατό και είπε ότι τα τελευταία χρόνια την Αλβανία επισκέφθηκαν αρκετοί σημαντικοί στρατηγοί του ΝΑΤΟ για να εξετάσουν επενδυτικές ευκαιρίες.

Ο ίδιος είπε ότι η Αλβανία θα έχει σύντομα ελικόπτερα Blakc Hawk. Συγκεκριμένα  δήλωσε ότι το 2023 στη βάση θα υπάρχουν δύο τέτοια ελικόπτερα στις αλβανικές δυνάμεις.

Σχολιάζοντας την άσκηση «Defender Europe 2021», ο επικεφαλής του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας στην Πρεσβεία των ΗΠΑ, λέει ότι επί του παρόντος το ΝΑΤΟ δεν έχει συγκεκριμένα σχέδια για την κατασκευή άλλης στρατιωτικής βάσης στην Αλβανία εκτός από την αεροπορική βάση της Κουτσόβα. Τονίζει, ωστόσο, ότι η αλβανική κυβέρνηση αναμένεται να λάβει ελικόπτερα "Black Hawk" εντός του 2023 ως μέρος της αύξησης της στρατιωτικής της ικανότητας.

Παράλληλα ο ίδιος ανακοίνωσε ότι η Αλβανία έχει γίνει η όγδοη χώρα στην Ευρώπη που είναι «εξοπλισμένη» με το αμερικανικό πυραυλικό αμυντικό σύστημα, «Patriot», λέγοντας ότι το αντιαεροπορικό σύστημα έχει αναπτυχθεί ήδη  στην αεροπορική βάση Κουτσόβα.

Αυτό το σύστημα είναι η πρώτη λέξη της αμερικανικής στρατιωτικής τεχνολογίας και έχει προκαλέσει μια σειρά εντάσεων στην Ευρώπη, καθώς η ανάπτυξή του στην παλιά ήπειρο έχει θεωρηθεί ως απειλή από τη Ρωσία. Η τοποθέτησή του καθιστά δυνατή την άμυνα ενάντια σε μια πιθανή αεροπορική επίθεση, ρίχνοντας πυραύλους πριν φτάσουν στον στόχο. Βρίσκεται ήδη στη Γερμανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Ισπανία, τις Κάτω Χώρες, τη Σουηδία και την Ελλάδα.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...