ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

19 Μαΐου 2021

ΤΣΙΠΡΑ, ΦΙΛΗ, ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ: «ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΤΟΥ». «et qui partonn au crime, en deviant comlice». ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ

 

ΑΡΘΡΟ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΜΟΥΖΑΛΑ, ΛΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ: «ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΦΥΛΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΑΠΟΣΤΗΛΑΝ ΤΟ 1923 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».

 

ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ. ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»

 

 
 
 Μωρά αρπάζονταν από τις αγκαλιές των μανάδων τους, και εάν δεν τα θανάτωναν αμέσως, τα βασάνιζαν και στο τέλος τα έκαιγαν ζωντανά. Και ενώ οι μανάδες αργοπέθαιναν από τον ανείπωτο πόνο, οι φονιάδες γελούσαν από χαρά.  Τα 2 εκατομμύρια των Ελλήνων  του  Πόντου,  της  Μικράς  Ασίας  και  της  Ανατολικής  Θράκης   που  χάθηκαν μαρτυρικά,  μάταια καρτερούν τόσα έκτοτε χρόνια δικαίωση και τιμωρία των σφαγέων.

ΟΙ  ΑΡΜΕΝΙΟΙ  ΕΚΔΙΚΗΘΗΚΑΝ,  ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΟΧΙ.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ  ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ:  «ΟΙ  ΑΡΜΕΝΙΟΙ  ΔΕΝ  ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ  ΑΝΘΡΩΠΟ,  ΑΛΛΑ  ΚΤΗΝΟΣ».
 

Οι  Αρμένιοι  εκδικητές  ανέλαβαν να  τιμωρήσουν  τους φονιάδες. Ο Σολομόν Τεχλιριάν εκτέλεσε τον Ταλαάτ Πασά 15 Μαρτίου 1921 στο Βερολίνο.

Το Γερμανικό δικαστήριο δεν επέβαλε ποινή στον εκτελεστή «διότι δεν εκτέλεσε άνθρωπο αλλά κτήνος».

 Ο Αρσαβίρ Σιραγκιάν εκτέλεσε τον Σαΐντ Χαλίμ Πασά 5 Δεκ. 1921 στη Ρώμη.

Ο Μισάκ Τορλακιάν εκτέλεσε τον Τζεμάλ Πασά το 1922 στην Τιφλίδα.

Την ίδια τιμωρία είχε ο Εμβέρ Πασά το 1921.

Οι Πόντιοι αντέδρασαν με αντάρτικο στα άγρια βουνά του Πόντου. Οι  έλληνες  πολιτικοί   όμως  προσκυνούν  και  σήμερα  το  μνημείο  του  σφαγέα  Κεμάλ.


"Η καθεμία από μας πήρε το παιδί της άλλης και το έπνιξε".


Αφηγείται η Βαρβάρα Σαλτσίδου από το Κόλοου Έρπαας, γεννημένη το 1902 (καταγραφή: Μάρτιος 1966).
«Προς τα τέλη του 1917 νομίζω, σε κάποιο κρυψώνα στο βουνό Κοτζά Νταγ, οι Τούρκοι ανακάλυψαν πολλές ομάδες κρυπτόμενων γυναικοπαίδων, άλλες τις εβίασαν, άλλες τις πήγαν εξορία όπου και χάθηκαν και άλλες τις πήγαν σαν δούλες και τις πούλησαν.
»Μια ομάδα γυναικών ήμασταν κρυμμένες μέσα σε ένα ρέμα, στον ποταμό Λύκο, έτσι το λέγανε, ή Γεσίλ Ιρμάκ ή Ίρη, δεν θυμάμαι, και εκεί κρυφτήκαμε κάτω από έναν καταρράκτη που είχε πίσω σπηλιά. Είδαμε τους Τούρκους να έρχονται προς τη μεριά μας ακολουθώντας το ποτάμι και σε ύποπτα μέρη, πυροβολώντας για να δουν αν κάποιος βρίσκεται κρυμμένος σε θάμνους ή μέσα στις καλαμιές.
»Καταλάβαμε ότι το ίδιο θα γίνει και με μας αν μας ανακάλυπταν, εκεί όμως που βρισκόμασταν δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι πίσω από τον καταρράκτη θα υπήρχαν άνθρωποι. Αλλά είχαμε μαζί μας και μικρά παιδιά και σκεφθήκαμε, καλά όλα αυτά, αν όμως κάποιο παιδί κλάψει και προδώσει τη θέση μας, τι θα γίνει; Ήμασταν περισσότερες από 100 γυναίκες και είχαμε 8-10 παιδιά, ηλικίας 2 έως 7 χρονών και αποφασίσαμε να τα πνίξουμε μην τυχόν και κλάψει κάποιο ή μιλήσει, και όταν οι Τούρκοι θα ήταν κοντά μας θα ανακάλυπταν την κρυψώνα μας και θα μας συλλάμβαναν.
»Τότε η καθεμία από εμάς πήρε το παιδί της άλλης και το έπνιξε, σφίγγοντας το λαιμό του και αφήνοντας το νερό του καταρράκτη να μπει μέσα στο στόμα του. Κάποιο κοριτσάκι 6-7 χρονών όταν είδε το τι γινότανε, μας παρακάλεσε να μην της βγάλουμε από το λαιμό κάτι χαϊμαλιά που είχε και μας είπε στα τούρκικα "πενί ποορκενέ τσιτσιλεριμί τσικάρτμαγιν", δηλαδή όταν με πνίγετε να μη βγάλετε από το λαιμό μου τα χαϊμαλιά…».


 
 
 
Η   Μικρά  Ασία  υπολογίζεται  ότι   το  1000  μ.Χ.  κατοικείτο  από   περίπου  10 εκατομμύρια  Έλληνες.

Το 1520  η   Μικρά  Ασία  (σε επίσημη οθωμανική απογραφή) είχε περίπου 5.000.000 κατοίκους, ( 4.000.000  μουσουλμάνους,  450.000 Έλληνες    - οι 250.000 Πόντιοι -  και  50.000 Αρμένιους,   καθώς και μικρούς   αριθμούς  από  Κούρδους  και  Άραβες  στα ανατολικά).Η  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ  στο  διάστημα  1045 – 1337  μ.Χ.  ήταν  γιγαντιαία,  πολύ  μεγαλύτερη  από  την  Γενοκτονία  που  πάθαμε  στο  διάστημα  1912 – 1922. 

Υπολογίζεται  από  τους  ιστορικούς  ότι  στο  διάστημα  1045 – 1337  μ.Χ.  η  Ελλάδα  είχε  περίπου  3.000.000  νεκρούς  και  4.000.000  εξισλαμισμένους. 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...