ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

07 Μαΐου 2021

Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΗΡΕΙ ΠΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ».

 

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΖΗΝΩΝΟΣ ΠΑΠΑΖΑΧΟΥ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ.

 

9 ΜΑΪΟΥ 2021: Η ΠΡΩΤΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ. 

 

Γιατί η Ελλάδα δεν έγινε ποτέ βιομηχανική χώρα.

 

Η ιστορία πίσω από εγκαταλειμμένα εργοστάσια. Γιατί απέτυχε η ελληνική βιομηχανία;

 

 
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Τσίπρας  δεν χάνει ευκαιρία να καρφώνει τον Μητσοτάκη, επειδή έχει την ίδια θέση για την προδοσία της Μακεδονίας, σημειώνοντας χθες στο Star ότι «αν εκλεγεί ο Μητσοτάκης το μόνο που θα κάνει είναι να επιτηρεί πιστά την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών».75 ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΔΟΥΛΕΥΤΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ: «ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ»;ΔΕΝ  ΑΠΑΝΤΗΣΕ  ΑΚΟΜΗ  Ο  ΚΥΡΙΑΚΟΣ  ΤΗΣ  ΟΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ   (ΚΑΙ  ΤΗΣ  ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ)  ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ  ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ;  

Δεν  απάντησε  ακόμη  ο  λαλίστατος Μητσοτάκης. Το γραφείο τύπου της Ν.Δ.  σιωπά. Γιατί σιωπά ο ίδιος ο μέλλων πρωθυπουργός της Ελλάδος; Και γιατί δεν τον ρωτάνε σχετικά με το μείζον αυτό θέμα οι δημοσιογράφοι που του παίρνουν συνεντεύξεις, αλλά τον ρωτάνε να τους πει τη γνώμη του για τα… τατουάζ και τα… μπουζούκια; 
«Δημοσιογραφία είναι, να δημοσιεύεις αυτά, που κάποιοι δεν θέλουν να δημοσιευτούν. Οτιδήποτε άλλο, είναι δημόσιες σχέσεις».
Γεώργιος  Όργουελ ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 1. Η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Μητέρα Πατρίδα μας. Είναι και η Εγγυήτρια της «Ζυριχικής Δημοκρατίας». Η Μητέρα μας, το 1964, όταν βομβαρδιζόταν η Τηλλυρία με βόμβες Ναπάλμ, δεν θέλησε, δεν μπόρεσε, δεν έτρεξε να μας βοηθήσει. Δεν επενέβη. Φοβήθηκε την Τουρκία. Το 1974, όταν η Χούντα (της Μητέρας) Πραξικοπηματικά επενέβη στην Κύπρο και η Τουρκία εισέβαλε, «λόγω αποστάσεως» (μάς είπε ο… Εθνάρχης Καραμανλής) δεν μπόρεσε να βοηθήσει. Ας σημειωθεί ότι ο Καραμανλής γύρισε στην Ελλάδα από το Παρίσι όταν θυσιάστηκε η Κύπρος. Και όταν η ελλαδική δημοκρατία βγήκε από τα κόκκαλα των Ελλήνων της Κύπρου τα ιερά και όχι από το Πολυτεχνείο(!) των Αθηνών…
  Έκτοτε πέρασαν 45 χρόνια. Η Τουρκία διαχρονικά «γωνιάζει» και πανικοβάλλει την Ελλάδα. Έκαμε διάτρητη την Κυριαρχία της. Γελοιοποίησε κυριολεκτικώς την «ψυχραιμία» και τη «σύνεση» που μονίμως αντιτάσσει η Ελλάδα. Αυτή η «ψυχραιμία» και αυτή η «σύνεση» επαναλαμβάνονται σήμερα με κωμικοτραγικό ύφος. Η Τουρκία τρυπά τις κυπριακές θάλασσες και με βεβαιότητα θα τρυπήσει αύριο το Αιγαίο. Και η επίσημη Ελλάδα; Βάφτισε τη «φοβία», την «αδυναμία» και την «υποταγή» στις τουρκικές επιθέσεις ως «συνετή» αντίδραση… Η Τουρκία, όμως, γνωρίζει την πραγματικότητα. Γνωρίζει ότι η Αθήνα είναι φοβισμένη (για να μη χρησιμοποιηθεί πιο κυριολεκτική λέξη) και ψοφοδεής. Αδυνατεί να αντιδράσει. Αδυνατεί, εξ αντικειμένου, να αμυνθεί στρατιωτικά στις καθημερινές Τουρκικές «Εισβολές» κατά της Κυριαρχίας της.
  Τώρα, αυτές τις μέρες τι γίνεται; Τα ίδια και χειρότερα. Η Ελλάδα είναι και πάλιν «συνετή» και «ψύχραιμη». Δεν απαντά ΠΕΙΣΤΙΚΑ στις τουρκικές προκλήσεις. Δεν είναι όμως τώρα… προκλήσεις. Η Τουρκία παίρνει, αρπάζει, κατακτά. Χαρτογραφεί και τιτλοποιεί τα εδάφη και τις θάλασσές μας. Η επίσημη Αθήνα το «παίζει» νηφάλια ισχυρή δύναμη, η οποία κάθε στιγμή μπορεί να τιμωρήσει και να… διπλώσει την Τουρκία. Αυτά είναι τραγικές αστειότητες. Και ως επικοινωνιακή πολιτική και ως ουσιαστική στρατηγική. Και ως αποτρεπτική τακτική. Η Τουρκία ξέρει την αδυναμία τής «συνετής» Ελλάδος και προχωρεί (χωρίς αντίσταση) στο κενό της… «σύνεσης»…
  Και η Ευρώπη; Η Ευρώπη για την Τουρκία δεν είναι πρόβλημα... Δεν λαμβάνει υπ’ όψιν ο Ερντογάν την Ευρώπη. Γιατί; Επειδή δεν πρόκειται να πάρει εναντίον του αποφάσεις τις οποίες θα μπορεί να υλοποιήσει. Και η Ελλάς και η Κύπρος, που ελπίζουν σε αποτρεπτική επέμβαση της Ευρώπης; Δεν γνωρίζουν ότι η Ευρώπη απλώς προειδοποιεί και απλώς καταγγέλλει; Δεν γνωρίζουν ότι ουδέν περισσότερο μπορεί να πράξει; Συμπέρασμα; Αθήνα και Λευκωσία τουλάχιστον ας παύσουν να εμπαίζουν με καθημερινές, ανόητες και απερίσκεπτες ρητορικές για «μέτρα» και «συμμαχίες» κατά των Τουρκικών νέων Εισβολών. Τουλάχιστον, αν δεν κατανοούν ότι όλα αυτά αυξάνουν την κατακτητική βουλιμία του Τούρκου, ας κατανοήσουν ότι ένας εξαπατημένος και απληροφόρητος Λαός (από μιαν αμήχανη Ηγεσία) ουδεμία ετοιμότητα και ουδεμία δυνατότητα έχει για οποιαδήποτε σοβαρή αντίδραση.
  Η Τουρκία, ανεξαρτήτως των λόγων, των σκοπών και των παρανομιών της, όσα εξήγγειλε τα εφαρμόζει στην περιοχή. Όσα υπεσχέθη και είπε, τα πράττει. Και όσα προλέγει, θα τα υλοποιήσει... Η δική μας πλευρά δεν έχει πλέον την επιλογή να αντιμετωπίσει τους ατέλειωτους εξευτελισμούς της Κυριαρχίας της, με το βόλεμα της «σύνεσης» και της «ψυχραιμίας». Είναι μόνο με στρατιωτική ΔΥΝΑΜΗ που μπορεί να επιτευχθεί η Αποτροπή… Αυτήν τη Στρατιωτική Δύναμη την έχει η Μητέρα και Εγγυήτριά μας; Μόνο η Ελλάδα μπορεί να αποτρέψει με επιτυχία την κατακτητική αλαζονεία της Τουρκίας. Μπορεί; Φαίνεται ότι δεν μπορεί. Δεν μπορεί να σώσει ούτε την Κύπρο, ούτε τον εαυτό της στο Αιγαίο… Και η αμήχανη κυπριακή Κυβέρνηση; Αν δεν έχει τίποτε σοβαρό σχετικώς να λέγει, ας σκέπτεται και ας σιωπά. Ας μη μιλά πλέον για «επιτυχίες»! Ας συνειδητοποιήσει πού έφερε τα πράγματα ο ψευδορεαλισμός της, η ανεπάρκεια και οι επικοινωνιακές αλαζονικές μεγαλοστομίες της.
  *Ο Κώστας Ν. Χατζηκωστής είναι αρθρογράφος, συγγραφέας και εκδότης της εφημερίδας "Σημερινή". Είναι επίσης πρόεδρος του Συγκροτήματος “ΔΙΑΣ”
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΑΪΑΤ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ.
  Αυτό που φοβάται το παιδί της διεφθαρμένης οικογενειοκρατίας, ο Κούλης Πάϊατ Μητσοτάκης, δεν πρόκειται τελικά να το αποφύγει. Η προδοσία της Μακεδονίας έχει δύο σκέλη: την υπογραφή της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία διεκπεραίωσε ο προδότης Τσίπρας, και τον «σεβασμό» στην συμφωνία, που έχει δεσμευτεί να δείξει ο προδότης Μητσοτάκης.
  Αλλά, αυτό δε θα περάσει έτσι! Ήδη, οι «Ενωμένοι Μακεδόνες» του έδωσαν με έγκαιρη ανακοίνωσή τους το πρώτο «ραντεβού» για τον Σεπτέμβρη, στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης:
  «Στις 7 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραβρίσκεται στη ΔΕΘ, οι Ενωμένοι Μακεδόνες ΞΕΚΑΘΑΡΑ θα είμαστε ΑΠΕΝΑΝΤΙ όπως ΑΚΡΙΒΩΣ ήμασταν και με τον Αλέξη Τσίπρα! Χωρίς αμφιβολίες, χωρίς ενδοιασμούς χωρίς δεύτερες σκέψεις
  Θα πράξουμε απλά και μόνο το αυτονόητο! Από τη στιγμή που και η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να διατηρεί τη συμφωνία των Πρεσπών εμείς απλά θα πράξουμε το καθήκον μας! Θα δείξουμε αντίδραση! Θα δώσουμε παρουσία! Γιατί απλά έτσι πρέπει!
  Με μια Ελληνική σημαία και ένα αστέρι της Βεργίνας στο χέρι για να θυμίσουμε στους πάντες ότι είμαστε και πάλι εδώ! Είμαστε και πάλι όρθιοι!!! Μέχρι να νικήσουμε!
  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ!!!
  ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
  (ΥΓ): Νόμιζες ότι θα ξεμπερδέψεις έτσι εύκολα, ΠάΙατ; Αμ, δε! Οι Μακεδόνες σε περιμένουν στη γωνία και καλά… ξεμπερδέματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...