ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

11 Οκτωβρίου 2021

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ: «ΣΥΛΛΑΒΑΤΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΚΟΥΡΤΖ, ΓΙΑΤΙ ΔΩΡΟΔΟΚΕΙ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ». ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ (ΠΛΙΩΤΑΣ) ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΚΑΜΗΛΑΡΗΣ): «ΣΥΛΛΑΒΑΤΕ ΤΟΥΣ 15ΧΡΟΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ Μ’ΑΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ».

 

Ο ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Οι έλληνες πολιτικοί μεταμόρφωσαν την ελληνική δικαιοσύνη σαν και δαύτους. Μία μικρή σχιζοφρενική νεοελληνική κοινωνία – κοινότητα αλληλομισούμενων και αλληλοκαταδιωκόμενων ατόμων. Εισαγγελείς αλληλομηνύονται για διαφθορά γιατί έκαναν τα χατίρια διεφθαρμένων πολιτικών. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΤΕ Ή ΚΛΑΨΤΕ…

 

Πως ένα καρτοτηλέφωνο φοβίζει την κυβέρνηση και η αυξημένη πιθανότητα εισόδου του Κασιδιάρη στην Βουλή (Από Banking News)

 

 ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΚΑΤΑ  900.000

 





Η  ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ  ΠΑΛΙ  ΣΕ  ΔΙΑΚΟΠΕΣ  ΣΤΑ  ΜΕΣΑ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.   

ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ  ΜΕ  ΔΗΜΟΣΙΟ  ΧΡΗΜΑ (ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ),   ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΤΗΛΙΤΕΥΣΟΥΝ  ΤΗΝ  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,  ΕΞΥΜΝΟΥΝ  ΤΟΥΣ  ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ.   

Η «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ»  ΤΟΥ ΠΛΙΩΤΑ  ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ  ΜΕ  ΤΟΥΣ «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ» ΜΑΘΗΤΕΣ.   

ΤΑ ΠΑΛΑΒΑ  ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΑ  ΜΕΣΑ  ΚΑΙ  ΟΙ  ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΙ  «ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ»  ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ «ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΕΜΒΟΛΙΟ».

 

Όπως μετέδωσε το  «zarpanews.gr»: «Χαμογελαστός και ευδιάθετος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μαρέβα, φόρεσε το μαγιό του και επισκέφθηκε την περιοχή, Μαράθι, στα Χανιά. Έφτασαν στην παραλία λίγο μετά τις 11. Στην μία ώρα περίπου της παραμονής του, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να φωτογραφηθεί με κόσμο και να απολαύσει το μπάνιο του στην δημοφιλή παραλία».

Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Στο Ισραήλ ο πρωθυπουργός εν ενεργεία Νετανιάχου ήταν σε ανάκριση για σκάνδαλο διαφθοράς.
Στην Γαλλία ο πρώην πρόεδρος Σαρκοζί καταδικάστηκε σε φυλάκιση για σκάνδαλα διαφθοράς και έπεται συνέχεια.
Στην Αυστρία ο πρωθυπουργός Κουρτζ παραιτήθηκε για σκάνδαλο διαφθοράς.
Στην Ιαπωνία πρωθυπουργοί αυτοκτονούν αν κατηγορηθούν για ασήμαντα πταίσματα.
Στην Ελλάδα η τερατώδης διαφθορά δεν απασχολεί κανένα. Ο Κούλης ταΐζει φανερά τους δημοσιογράφους με λεφτά των ελλήνων φορολογουμένων για να τον υμνούν και η δικαιοσύνη ασχολείται με τα τηλέφωνα του Κασιδιάρη και πως θα φυλακίσει δεκαπεντάχρονα εργαζόμενα ελληνόπουλα που αντιστέκονται στην διαφθορά.

 

 

Παραιτήθηκε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Sebastian Kurz - Ασκήθηκαν έντονες πιέσεις μετά το σκάνδαλο διαφθοράς.

Με την κίνηση αυτή επιδιώκει να αμβλύνει μια κυβερνητική κρίση που προκλήθηκε από την ανακοίνωση των εισαγγελέων ότι είναι στόχος μιας έρευνας διαφθοράς
Ο Αυστριακός Καγκελάριος Sebastian Kurz ανακοίνωσε το Σάββατο (9/10/2021) ότι παραιτείται από το αξίωμά του αφού τέθηκε υπό έρευνα για υποψίες για εγκλήματα διαφθοράς.
Με την κίνηση αυτή επιδιώκει να αμβλύνει μια κυβερνητική κρίση που προκλήθηκε από την ανακοίνωση των εισαγγελέων ότι είναι στο επίκεντρο μιας έρευνας, που αφορά σε διαφθορά.
Ο 35χρονος Kurz είπε ότι πρότεινε να τον αντικαταστήσει αντικατασταθεί ο υπουργός Εξωτερικών Alexander Schallenberg.
Ο ίδιος ο σχεδιάζει να γίνει επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος.
Το κόμμα Kurz σχεδίαζε να υποβαθμίσει το θέμα αλλά ο μικρότερος εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό, οι Πράσινοι ξεκαθάρισαν, πως δεν θα μπορούσε να παραμείνει καγκελάριος και ζήτησαν από το Λαϊκό Κόμμα ορίσει έναν άμεμπτο πολιτικό που θα τον αντικαταστήσει.
Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης είχαν επίσης ζητήσει να παραιτηθεί ο Kurz και σχεδίαζαν να υποβάλουν πρόταση δυσπιστίας εναντίον του στο κοινοβούλιο την Τρίτη (12/10/2021).

Kurz: Η Αυστρία πιο σημαντική από μένα

«Η χώρα μου είναι πιο σημαντική από μένα », είπε σε σύντομη τηλεοπτική δήλωσή του ο παραιτηθείς καγκελάριος, τονίζοντας την ανάγκη για σταθερότητα και σταθερή κυβέρνηση, καθώς η Αυστρία βγαίνει από την πανδημία του
κορωνοϊού.
«Αυτό δεν αφορά εμένα, αλλά την Αυστρία», πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση της εισαγγελίας και οι έφοδοι

Η εισαγγελία διαφθοράς της Αυστρίας έπειτα από σειρά εφόδων το πρωί της Τετάρτης (06/10/2021) ανακοίνωσε πως «ο Kurz και άλλοι εννέα ύποπτοι, καθώς και τρεις οργανισμοί» βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας για διάφορες αξιόποινες πράξεις.

 
Οι έφοδοι έγιναν στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Οικονομικών, στα κεντρικά γραφεία του κεντροδεξιού κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (ÖVP), στην έδρα μέσου ενημέρωσης και σε κατοικίες διαφόρων πολύ στενών συνεργατών του επικεφαλής της αυστριακής κυβέρνησης.


Μεταξύ του 2016 και του 2018, «πόροι του υπουργείου χρησιμοποιήθηκαν για να χρηματοδοτηθούν εν μέρει χειραγωγημένες δημοσκοπήσεις που εξυπηρετούσαν αποκλειστικά παραταξιακό πολιτικό συμφέρον», σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι οποίοι βασίζουν την κατηγορία αυτή σε SMS που περιήλθαν στην κατοχή τους.
Την περίοδο εκείνη ο Sebastian Kurz ήταν ακόμη υπουργός Εξωτερικών.

 

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  φανταστείτε  τον  εισαγγελέα Πλιώτα να εισβάλει στα γραφεία της Ν.Δ., το κόμμα  του Μητσοτάκη, το οποίο χρωστάει σε τράπεζες, τοκογλύφους κ.λ.π.  400.000.000 ευρώ. Δεν τα γνωρίζει αυτά η ελληνική  "δικαιοσύνη" και ο Πλιώτας;) 



Το σκάνδαλο

Σύμφωνα με την εισαγγελία, δημοσιεύονταν εγκωμιαστικά άρθρα και ευνοϊκές δημοσκοπήσεις για τον Kurz σε αντάλλαγμα για την αγορά διαφημιστικού χώρου από το υπουργείο Οικονομικών, που βρισκόταν την εποχή στα χέρια των κεντροδεξιών.
Το ποσό για το οποίο γίνεται λόγος ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.
Η εφημερίδα που φέρεται να είχε κάνει τη διευθέτηση αυτή κατονομάστηκε ή φωτογραφήθηκε από άλλα αυστριακά ΜΜΕ: πρόκειται για την ταμπλόιντ Österreich.
Η εφημερίδα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τις κατηγορίες.


Σε βάρος του Kurz γίνεται έρευνα για ψευδή κατάθεση σε κοινοβουλευτική επιτροπή αρμόδια για υποθέσεις διαφθοράς, πάντως δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ως αυτό το στάδιο.

Kurz: Κατασκευασμένες οι κατηγορίες

Ο 35χρονος καγκελάριος, σε δήλωσή του που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), υποστήριξε πως πρόκειται για κατηγορίες εντελώς «κατασκευασμένες».
«Ορισμένα αποσπάσματα SMS αποσπάστηκαν από το πλαίσιό τους ή παραμορφώθηκαν και στήθηκε ποινική υπόθεση γύρω από αυτά.
Είμαι πεπεισμένος ότι οι κατηγορίες αυτές πολύ σύντομα θα καταπέσουν», επισημαίνει.

Κίνηση τακτικής;

« Ο Kurz δεν παραιτείται πραγματικά, υποχωρεί προσωρινά», δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής Thomas Hofer στους Financial Times.
«Μην κάνετε λάθος, παραμένει υπεύθυνος του κόμματος και ο Schallenberg είναι ένας από τους στενότερους συμμάχους του. Θα σκεφτεί την επιστροφή του », συνέχισε.

 

Ο Κουρτς παραιτήθηκε γιατί έδωσε 1 εκ. ευρώ σε ΜΜΕ για να τον «λιβανίζει».

Ο ΚΟΥΛΗΣ;


Ο κεντροδεξιός Αυστριακός, καγκελάριος -μέχρι σήμερα- Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος είναι «ύποπτος για διαφθορά» (κατηγορείται ότι έδωσε 1 εκατ. σε φιλικά του ΜΜΕ για να τον εξυμνούν και να επηρεάσει αποτέλεσμα δημοσκόπησης), ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο 9 Οκτωβρίου πως παραιτείται.

O Σεμπάστιαν Κουρτς έκανε την ανακοίνωση γιατί η ενέργειά του αυτή θεωρείται πλέον ύποπτος για «αδικήματα διαφθοράς».

Ο Κουρτς δήλωσε σε ανακοίνωση που στάλθηκε στα μέσα ενημέρωσης ότι προτείνει τον υπουργό Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, έναν διπλωμάτη καριέρας, ως διάδοχό του. Ο Κουρτς σκοπεύει να παραμείνει αρχηγός του συντηρητικού κόμματός του και να αναλάβει ως επικεφαλής του στο κοινοβούλιο, πρόσθεσε.

Είναι απίστευτο για τα ελληνικά δεδομένα, το ότι παραιτήθηκε ένας πρωθυπουργός γιατί κατηγορείται ότι έδωσε 1 εκατ. ευρώ για την προσωπική του προβολή.

Στην σύγχρονη Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη δίνουν 1 εκατ. ευρώ κάθε... δέκα ημέρες στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για να δοξολογούν τον «Μωυσή»!

Πάνω από 50 εκατ. ευρώ το χρόνο!


Και αυτά μόνο από τις κυβερνητικές διαφημίσεις, χωρίς να περιληφθούν στον «ποταμό διαφθοράς», οι διαφημίσεις των Τραπεζών, οι διαφημίσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα κλπ.

Κανονικά στην Ελλάδα θα έπρεπε να τεθεί θέμα «χαρακίρι», όχι απλής παραίτησης, αν ίσχυαν τα της Αυστρίας!

Και ειδικά για το θέμα των δημοσκοπήσεων, μετεκλογικά και εφ'όσον επιβεβαιωθούν όσοι υποστηρίζουν ότι παραμορφώνονται ακόμα και 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τα πραγματικά δεδομένα, θα πρέπει να ασκηθούν ποινικές διώξεις για διασπορά ψευδών ειδήσεων στους ιδιοκτήτες των εταιρειών ερευνών...

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

Υ.Γ.   

 

 

Η ποδηλατάδα του ανέμελου Κούλη στην Κρήτη.

 



 

Χαλάρωση με μπάνια και….ποδηλατάδα!

Μετά την «μάχη» που δόθηκε την Πέμπτη στην Βουλή για την ψήφιση της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να περάσει ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο στο σπίτι του στα Χανιά.

Αξιοποιώντας και τον καλοκαιρινό καιρό (ενώ στην υπόλοιπη χώρα η κακοκαιρία «Αθηνά» έφερε τον Χειμώνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο πήγε στο Μαράθι μαζί με την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφκι, απολαμβάνοντας ένα ακόμη μπάνιο, ίσως το τελευταίο για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο.

Και καθώς και την Κυριακή ο καιρός στα Χανιά ήταν «εκτός εποχής», ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να κάνει μια ποδηλατάδα στο Ακρωτήρι και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μονής Αγίας Τριάδας.

 Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες αναγνώστη του Flashnews.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με πλήρη ποδηλατικό εξοπλισμό φεύγει από την Μονή, στην είσοδο της οποίας είχε έναν χαιρετισμό με τον Ηγούμενο, Επίσκοπο Δορυλαίου κ. Δαμασκηνό.

33 σχόλια:

  1. Ο προδότης Τσίπρας καταγγέλλει ανεπάρκεια της ελληνικής Δικαιοσύνης για τον έλεγχο της κυβερνητικής διαφθοράς.
    Κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και στον θεσμό της Δικαιοσύνης για «άρνηση» ελέγχου της κυβέρνησης «για έλεγχο δημοσκοπήσεων που εξόφθαλμα παραβιάζουν κάθε όριο αξιοπιστίας και κοινής λογικής», ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τις εξελίξεις στην Αυστρία, με την παραίτηση του Σ. Κουρτς.
    Ο Α.Τσίπρας κατήγγειλε ότι «Στην Αυστρία, οι θεσμοί λειτούργησαν και η δικαιοσύνη κινήθηκε άμεσα, μόλις τα δημοσιεύματα περί διαφθοράς είδαν το φως της δημοσιότητας. Στην Ελλάδα, εκκωφαντική σιωπή. Ένα είναι το βέβαιο το βραβείο “Ελευθερίας των ΜΜΕ” έπρεπε δικαιωματικά να είχε δοθεί στον κ. Μητσοτάκη και όχι στον κ. Κουρτς. Ο Σεμπάστιαν Κουρτς απλά προσπάθησε να τον αντιγράψει…».
    Και συνέχισε:
    «Τον περασμένο Μάιο, ο (έως χθες) καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς βραβευόταν με το βραβείο “Ελευθερίας των ΜΜΕ”. Ποιος εκφώνησε την πανηγυρική ομιλία; Ποιος άλλος από τον στενό πολιτικό του φίλο, Κυριάκο Μητσοτάκη», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανάρτηση του στο Facebook. Σήμερα, 5 μήνες μετά, προσθέτει, «ο Κουρτς βρίσκεται εκτός καγκελαρίας, αναγκασμένος σε παραίτηση ύστερα από τεράστιο σκάνδαλο, στο οποίο κατηγορείται για στημένες δημοσκοπήσεις και προσπάθεια χειραγώγησης των ΜΜΕ, δίνοντας ποσό άνω του 1 εκατ. ευρώ από το δημόσιο ταμείο για τον σκοπό αυτό».
    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει ότι «την ίδια στιγμή, ο Έλληνας ομιλητής της βράβευσης Κουρτς, συνεχίζει να απολαμβάνει τον τίτλο του Μωυσή και του τσιτάχ από εγχώρια ΜΜΕ που έχουν λάβει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τη Λίστα Πέτσα».
    Σημειώνει ότι «παράλληλα, η κυβερνητική πλειοψηφία στην Επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας της Βουλής, αρνείται να αποδεχθεί το αίτημα βουλευτών της αντιπολίτευσης για έλεγχο δημοσκοπήσεων που εξόφθαλμα παραβιάζουν κάθε όριο αξιοπιστίας και κοινής λογικής».
    «Είναι η Ελλάδα μία “μικρή Αυστρία του Κουρτς;”. Το πιθανότερο είναι ότι η Αυστρία του Κουρτς είναι μία “μικρή Ελλάδα του Μητσοτάκη” και του πλέγματος διαφθοράς που έχει δημιουργήσει γύρω του», αναφέρει ο κ. Τσίπρας. Επισημαίνει ότι «για περίπου 1 εκατ. ευρώ διώκεται και παραιτείται από καγκελάριος ο Κουρτς» και προσθέτει ότι «περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ κρατικού χρήματος έχουν ήδη δοθεί από τον κ. Μητσοτάκη στα ελληνικά ΜΜΕ, και εδώ δεν τρέχει τίποτα».
    Η Δικαιοσύνη είναι λίγο απασχολημένη τελευταίως κ. ΠΡΟΔΟΤΗ με σοβαρότερα ζητήματα. Ως φαίνεται έχει παραγγελία να κυνηγάει κάποιους από τους 500.000 παράνομους φασίστες, που τρέχοντας γράφονται στα ΕΠΑΛ σαν μαθητές.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλοδαποί ξυλοκόπησαν άγρια Έλληνα αστυνομικό μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας.
    Μέρα μεσημέρι ξυλοκοπήθηκε άγρια από αλλοδαπούς ένας 42χρονος Αρχιφύλακας που υπηρετεί στην διεύθυνση Αλλοδαπών, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τραύματα στο μάτι.
    Σύμφωνα με το δελτίο του Mega όλα άρχισαν όταν ο αστυνομικός πάρκαρε υπηρεσιακό λεωφορείο σε κεντρικό δρόμο στη συνοικία της Αθήνας, για να παραλάβει άτομα από «δομή» φιλοξενίας αιτούντων, δηλαδή λαθραίων μεταναστών.
    Εκείνη την ώρα ένας άλλος 47χρονος αλλοδαπός (ισχυρίζεται ότι είναι από τη Συρία) ήθελε να παρκάρει στο συγκεκριμένο σημείο. Αρχικά, επιτέθηκε φραστικά στον αστυνομικό και στη συνέχεια του επιτέθηκε. Άλλοι δύο πιθανότατα αλλοδαποί και αυτοί ενεπλάκησαν και αυτοί και άρχισαν να τον κτυπούν. .
    Ειδοποιήθηκαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι συνέλαβαν τον 47χρονο. Ο τραυματισμένος αστυνομικός μετέβη στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια αποχώρησε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Ισλαμιστές ετοιμάζουν κόμμα του 15%.
      Στην επόμενη κυβέρνηση θα έχουμε τον Χασάν και τον Μουσταφά.
      Έχουν Ελληνοποιηθεί εκατοντάδες χιλιάδες και γίνονται Ελληνοποιήσεις με φρενήρεις ρυθμούς.
      Θα βρεθούμε υπό την εξουσία του Ισλάμ και της Σαρίας και ούτε κιχ δεν θα προλαβουμε να βγάλουμε.ε να βγαλετε...
      Ο Κούλης, ο Τσίπρας, η Φωφώ, ο Κουτσούμπας και ο Βαρουφάκης απολαμβάνουν, που η Ελλάδα έγινε "πολυπολιτισμική".
      Ωρολογιακές βόμβες έχουν φυτέψει μέσα στην πατρίδα μας ,
      οι άθλιοι πολιτικάντηδες...
      Ο Δήμαρχος Αθηναίων Μπακογιάννης δεν βγήκε με την ψήφο Ελλήνων.
      Λίγοι Έλληνες τον ψήφισαν. Ελληνοποιημένοι τον ψήφισαν.
      Έτσι και για τον δαρμένο αστυνομικό. Θα τρέξουν οι ΜΚΟ και οι δικηγόροι των Αντίφα και θα βγάλουν λάδι τους λαθρομετανάστες. Ο Σόρος πληρώνει καλά. Πάντως να τους απελάσουν αποκλείεται. Εδώ θα μείνουν για να ενισχύσουν το δημογραφικό που λέει και η Κατίνα.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. ΕΝΩ ΟΙ «ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ» ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ «ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ». Α. «Βαφτίζουν» «ανάπτυξη» το ξεπούλημα της Ελλάδας: Σε ξένα χέρια πέρασαν μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις το 2021.
    Αφού καταστράφηκε η οικονομία με το lockdown οι ελληνικές επιχειρήσεις έβαλαν πωλητήριο.
    Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η πώληση της Ελλάδας σε ξένους και το 2021, καθώς μετά την καταστροφή που υπέστησαν οι ελληνικές επιχειρήσεις από το lockdown έχουν βάλει πωλητήριο.
    Συγκεκριμένα μέσα στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου έχουν πραγματοποιηθεί έξι εξαγορές εταιριών από ξένα funds, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 5,78 δισ. ευρώ και φυσικά όλο αυτό «βαφτίζεται» ως «ανάπτυξη» από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
    Είναι αξιοσημείωτο ότι οι εξαγορές που γίνονται απευθύνονται σε κλάδους που έχουν μεγάλο δείκτη απόσβεσης αυτών των επενδύσεων, όπως για παράδειγμα είναι οι κλάδοι τροφίμων (Chipita, Vivartia), ο φαρμακευτικός κλάδος (Pharmathen), η κινητή τηλεφωνία (Wind Ελλάς) και ο ασφαλιστικός κλάδος (Metlife, Εθνική Ασφαλιστική).
    Οι έξι μεγαλύτερες εξαγορές ελληνικών επιχειρήσεων μέσα στο 2021 ήταν οι εξής:
    Εθνική Ασφαλιστική
    Αντί 346.000.000 ευρώ πουλήθηκε στις 26 Μαρτίου το 90,01% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC Capital Partners’ Fund VII. Το ονομαστικό τίμημα για τη συναλλαγή αντιστοιχεί σε 505.000.000 ευρώ για το 100% της εταιρίας. Μέρος του τιμήματος, μέχρι και 120.000.000 ευρώ, συνδέεται με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων πώλησης τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων έως το 2026. Η συμφωνία περιλαμβάνει 15ετή συμφωνία πώλησης τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων. Η συναλλαγή έχει θετική συνέπεια κατά περίπου 60 μονάδες βάσης στον Δείκτη Συνολικών Κεφαλαίων της 31/12/2020.
    Vivartia Συμμετοχών Α.Ε.
    Αντί 650.000.000 ευρώ η MIG ανακοίνωσε στις 31 Μαρτίου την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του συνόλου της μετοχικής συμμετοχής της στη Vivartia Συμμετοχών Α.Ε. προς τα επενδυτικά κεφάλαια της CVC Capital Partners.
    Οι διαπραγματεύσεις ΜΙG-CVC άρχισαν στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2020, όταν το fund κατέθεσε δεσμευτική προσφορά και ενώ η Εθνική και η Eurobank είχαν αποφασίσει την πώληση του δανειακού τους χαρτοφυλακίου (110.000.000 ευρώ και 85.000.000 ευρώ, αντίστοιχα), το οποίο περιλαμβάνει και ενήμερα δάνεια της Vivartia, λόγω της αυξανόμενης ανησυχίας τους για την πορεία της ΜΙG (που κατέχει το 92,8% των μετοχών), αλλά και της ίδιας της Vivartia.
    Απεμπλοκή
    Οι δύο τράπεζες είχαν αποφασίσει να απεμπλακούν από τη Vivartia, καθώς οι εταιρίες που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της MIG τρέχουν με εντελώς διαφορετικές ταχύτητες, με αποτέλεσμα το 35% των δανείων (συνολικού ύψους άνω των 400.000.000 ευρώ) να είναι ενήμερο και το υπόλοιπο 65% να χαρακτηρίζεται προβληματικό. Και αυτό γιατί, παρά τις συνεχείς οχλήσεις, οι πιστώτριες τράπεζες -πλην της Πειραιώς, που έχει μετοχική σχέση με τη MIG- δεν είχαν δει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα εξυγίανσης της Vivartia. Ωστόσο οι σχεδιασμοί πώλησης των δανείων ανετράπησαν λόγω της CVC.
    Chipita. Η αμερικανική πολυεθνική Mondelēz κατέβαλε 1,6 δισ. ευρώ στις 26 Mαΐου για την εξαγορά της Chipita, μίας εταιρίας με ηγετικό ρόλο και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην κατηγορία προϊόντων ζύμης και πρωινού σνακ στην κεντρική και την ανατολική Ευρώπη. Η Chipita, η οποία ιδρύθηκε στην Ελλάδα πριν από 40 χρόνια, είχε έσοδα περίπου 580.000.000 δολάρια το 2020 και διαθέτει αποδεδειγμένο ιστορικό σταθερής αναπτυξιακής πορείας που προέρχεται από το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο με κρουασάν και προϊόντα ζύμης, συμπεριλαμβανομένων των 7Days, Chipicao και Fineti. Η Chipita ήταν στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης και της ανάπτυξης σε αυτόν τον τομέα σε πολλές χώρες, λόγω της ισχυρής καινοτομίας της και των δυνατοτήτων παραγωγής που διαθέτει. Η Mondelēz International θα χρησιμοποιήσει το δίκτυο διανομής της Chipita στην κεντρική και την ανατολική Ευρώπη για να ενισχύσει τη δική της διανομή και να συνεχίσει να φέρνει τις μάρκες της στην περιοχή και πέραν αυτής.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΝΩ ΟΙ «ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ» ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ «ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ». Β. «Βαφτίζουν» «ανάπτυξη» το ξεπούλημα της Ελλάδας: Σε ξένα χέρια πέρασαν μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις το 2021.

      Ασφάλειες
      MetLife. Αρχές καλοκαιριού, στις 6 Iουλίου, η πώληση της MetLife στον Ολλανδικό όμιλο NN αντί 584.000.000 ευρώ δημιουργεί τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία ζωής στην Ελλάδα, με μερίδιο 31% στον κλάδο ζωής και υγείας και 18% στο σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς.
      Η πώληση της δραστηριότητας της MetLife στην Ελλάδα εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερης συμφωνίας του αμερικανικού ομίλου για την αποχώρησή του από τις αγορές της Ελλάδας και της Πολωνίας. Και οι δύο εταιρίες έχουν σημαντική παρουσία στη χώρα μας και δραστηριοποιούνται στον κλάδο ζωής και υγείας.
      Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2020, η NN Hellas είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου, με συνολικά ασφάλιστρα 470.700.000 ευρώ, ενώ στα 285.000.000 ευρώ ανήλθαν την περασμένη χρονιά τα ασφάλιστρα της MetLife. Το 2020 η NN Hellas εμφάνισε κέρδη 10.000.000 ευρώ, ενώ σε ό,τι αφορά τη MetLife το αποτέλεσμα μετά από φόρους ανήλθε σε ζημία 67.400.000 ευρώ.
      WIND Ελλάς. Σε συμφωνία με την Crystal Almond Holdings Limited για την εξαγορά του 100% των μετοχών της Wind Ελλάς κατέληξε στις 16 Αυγούστου η United Group, κορυφαίος πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και μέσων ενημέρωσης στη νοτιοανατολική Ευρώπη.
      Το τίμημα που θα καταβληθεί ανέρχεται στο ποσό του 1 δισ. ευρώ. H WIND έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην τεχνολογική πρόοδο της χώρας, στην 30χρονη πορεία της στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνίων, έχοντας επενδύσει περισσότερα από 4 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη κορυφαίων υποδομών. Η ένταξη της WIND Ελλάς στο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο της United Group ενισχύει σημαντικά το αποτύπωμα της UG στη ΝΑ Ευρώπη και καθιστά την Ελλάδα στρατηγικό κόμβο για την περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου, αποτελώντας τη μεγαλύτερη αγορά (31%) του συνολικού του τζίρου. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται το 2022, κατόπιν των σχετικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές.
      Κορυφαία στην Ευρώπη η Pharmathen
      Στις 19 Iουλίου, και έπειτα από έξι χρόνια μετά την εξαγορά της από το fund BC Partners, η κορυφαία ελληνική φαρμακοβιομηχανία Pharmathen πωλήθηκε πάλι, με τίμημα περίπου 240% υψηλότερο. Οπως ανακοίνωσε η BC Partners, συμφώνησε να πουλήσει το 100% των μετοχών της Pharmathen στη διεθνή επενδυτική εταιρία Partners Group, η οποία ενεργεί για λογαριασμό πελατών της, αντί του ποσού των 1,6 δισ. ευρώ.
      Η Pharmathen είναι σήμερα η κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρία στην τεχνολογία χορήγησης φαρμάκων. Εξειδικεύεται στην ανάπτυξη τεχνολογιών «παρατεταμένης απελευθέρωσης», με κορυφαίες δυνατότητες έρευνας και ανάπτυξης, εξυπηρετώντας ένα χαρτοφυλάκιο blue-chip πελατών σε σχεδόν 100 χώρες παγκοσμίως.
      Πρώην ελληνικές εταιρείες και η πολυεθνική στην οποία πουλήθηκαν:
      Chipita - Modelz International, ΕΛΑΪΣ - Unilever, Παυλίδης - Jacobs Suchard, ΜΙΣΚΟ - Barilla, METAXA - Remy Cointreau, Αθηναϊκή Ζυθοποιία - Heineken, Λουμίδης - Nestle, ΗΒΗ - Prepsico, ΔΕΛΤΑ Παγωτού - Nestle, ΕΒΓΑ - Unilever, Vivartia - CVC Capital, Δωδώνη - Lime Capital Partners, Νηρεύς - ΣΕΛΟΝΤΑ - AMERRA Capital Management, Henninger Hellas - Calsberg, CRETA FARMS - Impala Investments, ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ - Orlda Food Ingredients & Unismack-Lime Capital Partners, KALLIMANIS - Dardanel Orientas
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. Προσπαθούν να «αυτοκτονήσουν» τον Κ.Κατσίφα που δολοφονήθηκε από την αλβανική αστυνομία. «Άφωνη» η Αθήνα για να μην ενοχλήσει τα Τίρανα.

    Οι Αλβανοί προσπαθούν να «αυτοκτονήσουν» τον ήρωα Κωνσταντίνο Κατσίφα ο οποίος δολοφονήθηκε πριν τρία χρόνια στους Βουλιαράτες στην Βόρεια Ήπειρο από τις ειδικές αλβανικές αστυνομικές δυνάμεις.
    Συγκεκριμένα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αργυρόκαστρου αποφάσισε να κλείσει την έρευνα για τον Κωσταντίνο Κατσίφα και αποδίδει τον θάνατό του σε αυτοκτονία!
    Το αίτημα παραπέμφθηκε στο δικαστήριο της Αργυρόκαστρου από τον εισαγγελέα Τζούλιαν Τσάφκα.
    Οι συγγενείς του θύματος ζήτησαν να τους γίνουν γνωστές οι ανακριτικές πράξεις που περιέχονται στον φάκελο, καθώς και η ιατροδικαστική εξέταση και η βαλλιστική εξέταση του αυτόματου όπλου, που είχε ο νεκρός μαζί του την ημέρα του γεγονότος.
    Ωστόσο, το πόρισμα αυτών των ερευνών δείχνει ότι ο Κατσίφας αυτοκτόνησε με το όπλο του, ενώ βρισκόταν περικυκλωμένος από αστυνομικές δυνάμεις της RENEA, στο βουνό πάνω από το χωριό, σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα.
    Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2018. Ο 35χρονος είχε ανταλλάξει πυροβολισμούς με τις Ειδικές Δυνάμεις RENEA, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και στη συνέχεια να πεθάνει.
    Το χρονικό της εκτέλεσης που βύθισε στο πένθος τον ελληνισμό της Β.Ηπείρου
    Οι Βορειοηπειρώτικοι Φορείς Αθηνών, σε κείμενο που είχε δημοσιευθεί στις 30 Οκτωβρίου του 2018 στην ιστοσελίδα Himara.gr, περιγράφουν με σχετική ακρίβεια τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι αλβανικές αρχές σκότωσαν το «ανήσυχο πνεύμα» των Βουλιαράτων, τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, καθιστώντας τον έναν σύγχρονο μάρτυρα του Ελληνισμού.
    Πιο συγκεκριμένα:
    «Την εβδομάδα πριν την 28η Οκτωβρίου 2018, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε προσαχθεί τρεις φορές στο τοπικό αστυνομικό τμήμα – εικάζουμε για συστάσεις σχετικά με τον σημαιοστολισμό του χωριού του.
    Στις 28 Οκτωβρίου 2018 στις 10:00 (τοπική ώρα) το πρωί σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε από ανθρώπους που ήταν παρόντες στο συμβάν, ο συμπατριώτης μας Κωνσταντίνος Κατσίφας ενώ βρισκόταν στο καφενείο του χωρίου τον πλησίασαν αστυνομικοί οι οποίοι των ενημέρωσαν πως σκόπευαν να προβούν στο κατέβασμα σημαιών. Εκείνος ανταπάντησε πως δεν θα το επιτρέψει και τότε τον απείλησαν με το υπηρεσιακό τους όπλο.
    Αρνούμενος να δεχτεί το γεγονός έφυγε από το σημείο και επέστρεψε οπλισμένος στην πλατεία όπου και πυροβόλησε στον αέρα.
    Οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν βάλλοντας εναντίον του. Με το όπλο στα χέρια προσπάθησε να διαφύγει αποφεύγοντας την συμπλοκή καταλήγοντας να βρει καταφύγιο στο υδραγωγείο του χωριού, το οποίο βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή στην οποία χρειάζεται κάποιος μια ώρα για να φτάσει με τα πόδια.
    Αμέσως μετά το συμβάν και ενώ οι αστυνομικές αρχές ενημέρωσαν τις ειδικές δυνάμεις, βλέπαμε στα αλβανικά τηλεοπτικά δίκτυα και sites ζωντανές συνδέσεις από τους Βουλιαράτες , όπου κάλυπταν τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου στις οποίες συμμετείχαν υψηλόβαθμες και πολυάριθμες αντιπροσωπείες από τα δύο κράτη. Οι Αλβανοί ρεπόρτερ μετέδιδαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες είχε πυροβολήσει κατά ενός περιπολικού.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Άφωνη» η Αθήνα για να μην ενοχλήσει τα Τίρανα.

      Όλα τα αλβανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι μια σφαίρα βρήκε στα τζάμια του περιπολικού. Δημιουργεί πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι ενώ στο χωριό βρισκόταν ανταποκριτές από δεκάδες εφημερίδες και τηλεοπτικά δίκτυα, τα οποία μετέδιδαν ζωντανές συνδέσεις, σε καμία δεν προσπάθησαν να πλησιάσουν το περιπολικό και να προβάλουν πλάνα με τις σφαίρες, καθώς στα πλάνα βλέπαμε περιπολικά σταθμευμένα στο κέντρο του χωριού.
      Μετά από αναρτήσεις σε ελληνικά ΜΜΕ και Βορειοηπειρωτικά sites όπου γινόταν επισήμανση για απουσία οπτικού υλικού κυκλοφόρησαν στα Αλβανικά ΜΜΕ 2 φωτογραφίες ζουμαρισμένες που δείχνουν τρύπες από σφαίρα (;) στο τζάμι ενός περιπολικού και σε σημείο του αμαξώματος, σε διαφορετικές πλευρές. Από τις φωτογραφίες δεν διακρίνεται κανένα άλλο σημείο του οχήματος ούτε η τοποθεσία του.
      Στη συνέχεια τα αλβανικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι της υπόθεσης έχουν επιληφθεί οι ειδικές δυνάμεις της Αλβανικής Αστυνομίας οι οποίες τον αναζητούσαν με την συνδρομή ελικοπτέρου και drone. Γύρω στις 14:00 τα αλβανικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι συνελήφθη και γίνεται μεταγωγή του στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου. Η ώρα αυτή ταιριάζει με την ώρα που οι κάτοικοι του χωριού ήταν συγκεντρωμένοι στο στρατιωτικό νεκροταφείο και άκουσαν για τελευταία φορά πυροβολισμούς.
      Προφανώς ο Κωνσταντίνος έπεσε νεκρός πριν την λήξη των εκδηλώσεων.
      Την ώρα που τα αλβανικά ΜΜΕ μετέδιδαν τη σύλληψη και μεταγωγή του στο ΑΤ Αργυροκάστρου προκύπτει ότι ήταν ήδη νεκρός.
      Οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο επιστρέφουν “νεκρούς” συνδέσμους που φαίνεται ότι έχουν διαγραφεί. Δεδομένου ότι οι δημοσιεύσεις βασίζονται σε πηγές της Αλβανικής Αστυνομίας προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για τον επικοινωνιακό χειρισμό της υπόθεσης από την Αλβανική Αστυνομία και τους εντολείς της.
      Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ ο θάνατος του Κωνσταντίνου έγινε γύρω στις 15:30, σύμφωνα με την εκδοχή της αστυνομίας, οι γονείς του δεν ενημερώθηκαν πριν τις 19:30.
      Οργή προκαλεί επίσης η βία που ασκήθηκε στους γονείς του κατά την έφοδό τους στο σπίτι του. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν η έφοδος έγινε πριν η μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου.
      Γύρω στις 20:30 έγινε η μεταφορά της σορού απ’ το σημείο που σκοτώθηκε.
      Να σημειώσουμε ότι από την ώρα που έφτασαν οι ειδικές δυνάμεις απέκλεισαν κάθε πρόσβαση προς την ευρύτερη περιοχή που κρυβόταν ο Κωνσταντίνος. Παρά το γεγονός ότι έχουν διαρρεύσει πολλά υποτιθέμενα σενάρια για ό,τι εξελίχθηκε απ’ την στιγμή του εντοπισμού του και μετά οι μόνοι που πραγματικά γνωρίζουν είναι οι άνδρες των ειδικών αλβανικών δυνάμεων, κάθε άλλο συμπέρασμα μπορεί να προκύψει μόνο μετά από πραγματογνωμοσύνη και εξέταση πιθανών στοιχείων, αν υπάρχουν.
      Δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για το αν, σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα (4 ωρών) που είχαν στην διάθεσή τους απ’ το μεσημέρι που φαίνεται ότι σκοτώθηκε ή ακόμη και απ’ την ώρα που ανακοινώθηκε ο θάνατός του, προχώρησαν σε καταστροφή στοιχείων.
      Προς στιγμήν το μόνο δεδομένο που έχουμε είναι η μαρτυρία του Έλληνα γιατρού ο οποίος είδε τη σωρό και επισκέφτηκε έπειτα το σημείο του θανάτου, ο οποίος λέει ότι έχει πυροβοληθεί σε τουλάχιστον 2 σημεία, στον θώρακα και στο μέτωπο».
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
    2. Υπόθεση Κατσίφα: Το δικαστήριο Αργυροκάστρου διέταξε συνέχιση της έρευνας.
      Έως τα μέσα Δεκεμβρίου το τελικό πόρισμα.
      Το Πρωτοδικείο Αργυροκάστρου απέρριψε το αίτημα του Εισαγγελέα Τζούλιαν Τσάφκα, για τερματισμό της έρευνας γύρω από τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, στις 28/10/2018 στους Βουλαριάτες της Βορείου Ηπείρου.
      Παράλληλα ζητήθηκε η συνέχιση της έρευνας, με τη διενέργεια επιπλέον ανακριτικών ενεργειών σύμφωνα με τις νομικές διατάξεις. Ανακοίνωση του Πρωτοδικείου Αργυροκάστρου αναφέρει πως: «μετά από αίτημα της εισαγγελίας για κλείσιμο της υπόθεσης, το Δικαστήριο Αργυρόκαστρου, ως αρμόδιο όργανο αποφάσισε να επιστρέψει την υπόθεση, διατάσσοντας την εκτέλεση ορισμένων άλλων ανακριτικών ενεργειών σύμφωνα με τις νομικές διατάξεις. Επί του παρόντος, το ζήτημα βρίσκεται στη φάση εκπλήρωσης αυτών των υποχρεώσεων».
      Το τελικό πόρισμα αναμένεται έως τα μέσα Δεκεμβρίου, οπότε και θα ξεκαθαρίσει αν κύκλοι της αλβανικής δικαιοσύνης επιμένουν στο αφήγημα της «αυτοχειρίας» του Κατσίφα.
      Τον… αυτοκτόνησαν - Άφαντο το βίντεο
      Τις προηγούμενες μέρες μερίδα αλβανικών ΜΜΕ, επιχείρησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις για το περιεχόμενο του επίμαχου πορίσματος που αφορά τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, από σφαίρες των επίλεκτων της RENEA πριν από τρία χρόνια, σε μια προσπάθεια βολιδοσκόπησης των αντιδράσεων της οικογένειας του θύματος, αλλά και της ελληνικής πλευράς.
      Τα αλβανικά δημοσιεύματα επικαλέστηκαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η εισαγγελική έρευνα, για το θάνατο του Κατσίφα, ολοκληρώθηκε καταλήγοντας πως ο 35χρονος ομογενής … αυτοκτόνησε.
      Η εξέλιξη αυτή ήρθε ακριβώς τρία χρόνια μετά το συμβάν και αφού οι αλβανικές Αρχές δεν μπόρεσαν να τεκμηριώσουν στο ελάχιστο το αφήγημα πως ο Κατσίφας δεν ήταν μόνο «Ekstremist Grek» (Έλληνας εξτρεμιστής) αλλά και πως είχε … συνεργούς με στόχο την … «εδαφική ακεραιότητα» της Αλβανίας.
      Επιχειρηματολογώντας για το αίτημά του να κλείσει η υπόθεση ο Εισαγγελέας υποστήριξε πως: «η έρευνα δείχνει ότι ο Κατσίφας αυτοκτόνησε με τ’ όπλο του, ενώ βρισκόταν περικυκλωμένος από αστυνομικές δυνάμεις της RENEA, στο βουνό πάνω από το χωριό, μ’ αποτέλεσμα να θανάσιμα». Μάλιστα επειδή το θύμα έφερε δυο τραύματα, ένα στο σαγόνι κι ένα στο στήθος, οι εισαγγελικές αρχές υποστήριξαν πως ο 35χρονος έκανε την αυτοκτονία του να μοιάζει με δολοφονία, αφού όπως αναφέρεται: «το πρώτο χτύπημα στο σαγόνι ήταν ξώφαλτσο, η δεύτερη βολή ήταν η μοιραία».
      Στην έκθεση γίνεται λόγος και για τους κάλυκες που βρέθηκαν κοντά στο σώμα του Κατσίφα, υποστηρίζοντας πως: «προέρχονται από το καλάσνικοφ που είχε μαζί του και όχι από τα όπλα των αστυνομικών». Να σημειωθεί ωστόσο, πως έως σήμερα οι αλβανικές Αρχές δεν έχουν δημοσιοποιήσει στοιχεία που αφορούν την ιατροδικαστική εξέταση καθώς και τη βαλλιστική εξέταση του όπλου, που φέρεται να είχε ο Κατσίφας μαζί του.
      Το πλέον σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο για όσα συνέβησαν ανήμερα της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ», στις 20.10.2018 στο χωριό Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου, είναι το μαγνητοσκοπημένο υλικό από τις φορητές κάμερες που φέρουν πάνω τους οι άνδρες της της επίλεκτης δύναμης της αλβανικής αστυνομίας RENEA, αλλά και από τις κάμερες του ελικοπτέρου και του drone που επιχειρούσαν πάνω από την περιοχή. Υλικό που τις πρώτες μέρες οι αλβανικές Αρχές υποστήριξαν πως υπάρχει, αλλά στη συνέχεια έκαναν λόγο για … παρανόηση. Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο εξάλλου, είναι αρκετή για να διαπιστώσει οποιοσδήποτε πως άνδρες της RENEA φέρουν κάμερες στον εξοπλισμό τους, μαγνητοσκοπώντας τις επιχειρήσεις που λαμβάνουν μέρος, από την πιο ανώδυνη έως την πλέον επικίνδυνη.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Γαμπρός Κατσίφα: «Από πέρυσι προσπαθού.ν να τον … «αυτοκτονήσουν»
      «Από πέρυσι γνωρίζουμε τις μεθοδεύσεις να το περάσουν ως αυτοκτονία. Δεν μπορούν να το κάνουν ούτε να το στοιχειοθετήσουν. Στις 12/4/2021 ο Εισαγγελέας Αργυροκάστρου έκανε λόγο για αυτοκτονία, δεν το δέχτηκε ούτε η οικογένεια ούτε ο πρόεδρος του δικαστηρίου. Από την πρώτη στιγμή ζητάμε να δημοσιοποιηθεί το βίντεο της RENEA. Kαι αν ένα στο εκατομμύριο έχουν δίκαιο οι Αλβανοί, θα ζητήσουμε συγνώμη. Αλλά να το δώσουν στη δημοσιότητα» λέει ο κ. Βαγγέλης Σακελλαράκης, γαμπρός του Κωνσταντίνου Κατσίφα.
      «Δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει αυτοκτονία. Δεν γίνεται ν΄ αυτοκτονήσει κάποιος με δύο σφαίρες στην καρδιά. Είναι δολοφονία. Ούτε έτρεξε, ούτε έφυγε, ήταν άοπλος. Δολοφονήθηκε από τα δέκα μέτρα. Δεν υπάρχει πιο στυγερό έγκλημα από αυτό. Τον σκότωσαν επειδή υπερασπίστηκε το δικαίωμα να σηκώνει την ελληνική σημαία στον τόπο του, σύμφωνα με συμβάσεις που και η Αλβανία έχει υπογράψει» τονίζει ο κ.Σακελλαράκης, δηλώνοντας πως η οικογένεια θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα στην Αλβανία αλλά και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ).
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  5. ΑΚΚΕΛ: Κούρτς-Σαρκοζί αποκαλύπτουν την διαφθορά Μητσοτάκη-Χαρδαλιά σε λαδώματα των ΜΜΕ και μαύρες εκλογικές δαπάνες.
    To Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) σχολιάζει την παραίτηση του καγκελαρίου της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κούρτς και την συνδέει με την ελληνική επικαιρότητα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
    Αναλυτικά όσα αναφέρει
    «Η παραίτηση του καγκελαρίου της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κούρτς, λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει ότι έδωσε ένα εκατομμύριο ευρώ σε φιλικά Media για να γράφουν θετικά για αυτόν (όπως δηλαδή κάνει και ο Μητσοτάκης) και να επηρεάζει το δημοσιοποιημένο αποτέλεσμα δημοσκοπήσεων (όπως πάλι κάνει ο Μητσοτάκης), ήταν το δεύτερο "κακό" για τον Μητσοτάκη, επιβάλλοντας οδυνηρή σύγκριση για τον Μητσοτάκη.
    Το πρώτο "κακό" αφορούσε τον Νικολά Χαρδαλιά μετά από την καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί σε φυλάκιση, για τον ΙΔΙΟ λόγο, δηλαδή για παρανομίες σε προεκλογικές δαπάνες. Την ίδια χρονική περίοδο και οι δύο ξεπέρασαν τις προεκλογικές δαπάνες αλλά με την διαφορά ότι η διαφθορά στην Γαλλία δεν έχει φτάσει στο επίπεδο της Ελλάδας επί καθεστώτος Μητσοτάκη-Σημίτη.
    Ο Σαρκοζί καταδικάστηκε σε φυλάκιση γιατί λειτουργεί η Δικαιοσύνη και δεν χαρίζεται ούτε σε πρώην Πρόεδρο. Στην Ελλάδα όμως τον Μάρτιο του 2020 λίγες ημέρες ή ώρες πριν αναλάβει ο Χαρδαλιάς την Πολιτική Προστασία, για να μας το παίζει ήρωας του κορονοϊού και να μας κουνάει το δάχτυλο, με φωτογραφική διάταξη σε νομοσχέδιο, ο Χαρδαλιάς, ο Άδωνης και διάφοροι άλλοι απαλλάχθηκαν από πρόστιμα και ποινικές ευθύνες για δικές τους παραβάσεις και υπερβάσεις σε χρηματοδότηση κατά την προεκλογική περίοδο. Σαρκοζί, γεννήθηκες σε λάθος χώρα.
    Για τον Χαρδαλιά το καθεστώς Μητσοτάκη απλώς έσβησε ό,τι έκανε και ο Μητσοτάκης απλώς τάισε υποτιθέμενους "δημοσιογράφους" με πολύ περισσότερα (κοντά 100 εκατομμύρια) από ότι ο ψιλικατζής Κουρτς. Και εσύ Κουρτς σε λάθος χώρα γεννήθηκες.
    Η εξέλιξη για τον Σαρκοζί όσο για τον Κούρτς μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, είναι δύο πλήγματα στην ετοιμόρροπη ΝΔ η οποία έχει καταντήσει αυτό που στα αγγλικά είναι γνωστό ως shithole του Μητσοτακέικου και του Σημίτη. Όσοι Νεοδημοκράτες βρίσκουν ευχάριστο το περιβάλλον, να τους χαίρονται, αλλά ο ελληνικός λαός που δεν έχει βρωμίσει από την διαφθορά και χρειάζεται να αναπνεύσει Ελευθερία και Κάθαρση, ας τα βλέπει αυτά και να κάνει συγκρίσεις ώστε στις εκλογές όλους αυτούς γύρω από τον Μητσοτάκη να τούς στείλει στην τρύπα τους».
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δώδεκα μήνες φυλακή στους μαθητές για τα όσα προκάλεσαν οι κομμουνιστές στο ΕΠΑΛ Ευόσμου! Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΛΙΩΤΑ. Ο διεφθαρμένος Μητσοτάκης θα διωχθεί ποτε από τον Πλιώτα; Ή η «ελληνική δικαιοσύνη» θα ξεσπά πάντα στους αδύνατους.
    Βαριά καμπάνα στους μαθητές - Ελευθέρας στους αριστερούς εξωσχολικούς προπαγανδιστές.
    Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στους τρεις νεαρούς που δικάστηκαν σήμερα, κατηγορούμενοι για τα έκτροπα στο 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου.
    Οι τρεις νεαροί, ηλικίας 18 έως 21 ετών, είχαν συλληφθεί, μετά από καταθέσεις μαρτύρων – αστυνομικών, για συμμετοχή στα επεισόδια, σε πορεία συμπαράστασης για τα όσα είχαν προηγηθεί στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.
    Στις απολογίες τους οι ίδιοι αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στα επεισόδια, αποδέχθηκαν όμως εμμέσως τη συμμετοχή τους στην πορεία. Ο πρώτος είπε ότι «βρέθηκε τυχαία στην πορεία με το πατίνι του», ο δεύτερος «λόγω περιέργειας» και ο τρίτος «αναζητώντας την ξαδέλφη του». Όταν ο πρώτος ρωτήθηκε για το λόγο της κατάληψης στο ΕΠΑΛ Ευόσμου, απάντησε ότι έγινε σε «ένδειξη συμπαράστασης προς τους μαθητές του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, επειδή είχαν μπει οι αναρχικοί».
    Για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Ευόσμου, είχαν συλληφθεί επίσης πέντε ανήλικοι, οι οποίοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας Πάγος υποδεικνύει σε εισαγγελείς για Σταυρούπολη και Ν.Ηράκλειο: «Να ασκείτε κακουργηματικές διώξεις στους φασίστες, ακόμη και αν είναι μαθητές 15 ετών».
      Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας ζητά από τους συνάδελφους του Εφέτες της Αθήνας και Θεσσαλονίκης στις περιπτώσεις επιθέσεων και ξυλοδαρμών από ομάδες κουκουλοφόρων, νεοναζιστών κ.λπ. κατά την διάρκεια δημόσιων εκδηλώσεων από συλλογικότητες, φοιτητικές οργανώσεις, κ.λπ., να ερευνηθεί εάν πλέον των πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικημάτων που έχουν αποδοθεί, έχουν συντελεστεί βαρύτερα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, όπως είναι αυτά της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, της κατοχής οπλοστασίου, κ.λπ.
      Πρόσφατα, τόσο στην Αθήνα (Νέο Ηράκλειο) όσο και στην συμπρωτεύουσα (Τερψιθέας Σταυρούπολης) υπήρξαν σοβαρά επεισόδια και ξυλοδαρμοί μαθητών από κομμουνιστικές οργανώσεις και λοιπούς ακροαριστερούς πυρήνες, ενώ ως συνήθως κατηγορήθηκαν... άσχετοι μαθητές και δεξιοί πολίτες,
      Κατά των συλληφθέντων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, αφού δεν υπάρχει απολύτως κανένα σοβαρό στοιχείο, παρά μόνο διώξεις για το φρόνημα και τις πολιτικές αντιλήψεις τους.
      Κατόπιν αυτών ο κ. Πλιώτας έδωσε παραγγελία στους εισαγγελείς Εφετών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (οι οποίοι εποπτεύουν τους εισαγγελείς Πρωτοδικών) οι έρευνες να μην αρκεστούν στο εάν έχουν διαπραχθεί μόνο αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα, αλλά να ελέγξουν και να διακριβώσουν τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αδικήματα, όπως είναι αυτά της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, της κατοχής οπλοστασίου, κ.λπ.
      Δηλαδή του ζητά να ασκήσουν εξοντωτικές διώξεις. Το ερώτημα είναι, χρειάζεται να το ζητήσει; Οι εισαγγελείς δεν ξέρουν την δουλειά τους;
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Πλιώτας σε εισαγγελείς για τα επεισόδια σε Νέο Ηράκλειο και Σταυρούπολη: «Χτυπήστε τους πατριώτες. Ψάξτε για εγκληματικές οργανώσεις και όπλα».

      Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά από τους συναδέλφους του να διερευνήσουν τυχόν κακουργήματα κατά τα σοβαρά επεισόδια σε Νέο Ηράκλειο και Τερψιθέα Σταυρούπολης – Τα επεισόδια έγιναν από ομάδες κουκουλοφόρων και νεοναζιστών.
      Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας ζητά από τους συνάδελφους του Εφέτες της Αθήνας και Θεσσαλονίκης στις περιπτώσεις επιθέσεων και ξυλοδαρμών από ομάδες κουκουλοφόρων, νεοναζιστών κ.λπ. κατά την διάρκεια δημόσιων εκδηλώσεων από συλλογικότητες, φοιτητικές οργανώσεις, κ.λπ., να ερευνηθεί εάν πλέον των πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικημάτων που έχουν αποδοθεί, έχουν συντελεστεί βαρύτερα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, όπως είναι αυτά της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, της κατοχής οπλοστασίου, κ.λπ.
      Πρόσφατα, τόσο στην Αθήνα (Νέο Ηράκλειο) όσο και στην συμπρωτεύουσα (Τερψιθέας Σταυρούπολης) υπήρξαν σοβαρά επεισόδια και ξυλοδαρμοί από ομάδες κουκουλοφόρων, ομάδες ατόμων του εθνικιστικού χώρου, κ.λπ. Από την ΕΛ.ΑΣ. έγιναν προσαγωγές και συλλήψεις, ενώ βρέθηκαν και κατασχέσθηκαν περίστροφα, φυσίγγια, μαχαίρια, σουγιάδες κ.λπ. Κατά των συλληφθέντων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα.

      Κατόπιν αυτών ο κ. Πλιώτας έδωσε παραγγελία στους εισαγγελείς Εφετών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (οι οποίοι εποπτεύουν τους εισαγγελείς Πρωτοδικών) οι έρευνες να μην αρκεστούν στο εάν έχουν διαπραχθεί μόνο αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα, αλλά να ελέγξουν και να διακριβώσουν τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αδικήματα, όπως είναι αυτά της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, της κατοχής οπλοστασίου, κ.λπ.

      Ζήτησε άμεση ενημέρωση για τις ενέργειες των εισαγγελέων Εφετών
      Παράλληλα, ο κ. Πλιώτας διαβίβασε στους συναδέλφους του σχετικές αναρτήσεις του ηλεκτρονικού Τύπου, όπως και καταγγελίες δύο δικηγόρων και ζητάει την άμεση ενημέρωση επί των δικών τους ενεργειών.
      Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στην παραγγελία του, αρχικά αναφέρεται στα σχετικά δημοσιεύματα και στις καταγγελίες των δικηγόρων Θ. Καμπαγιάννη και Κ. Παπαδάκη και στην συνέχεια απευθυνόμενος στους εισαγγελείς Αθηνών και Θεσσαλονίκης, αναφέρει:

      «Στα πλαίσια της από το άρθρο 32 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας λειτουργικής σας αρμοδιότητας να αξιολογήσετε τα καταγγελλόμενα με αφορμή και αναφορά και στα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα πρόσφατα στις περιφέρειές σας και να ενεργήσετε κατά την κρίση σας.

      Το γεγονός ότι επελήφθησαν ήδη, εγκαίρως, οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές των Πρωτοδικείων Θεσσαλονίκης και Αθηνών και άσκησαν ποινικές διώξεις για περιστατικά θεμελιωτικά πλημμεληματικού χαρακτήρα αξιόποινων πράξεων, δεν σημαίνει ότι δεν καταλείπεται έδαφος και αφορμή για δική σας δικονομική παρέμβαση, εδραζόμενη στις ευρύτερες εξουσίες που σας δίνει ο νόμος από την προαναφερόμενη διάταξη του άρθρου 32 ΚΠΔ, προς το σκοπό ελέγχου και διακρίβωσης τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αξιόποινων συμπεριφορών, μη καλυπτόμενων αυτών από τις ήδη ασκηθείσες ποινικές διώξεις.

      Σχετικώς να μας ενημερώσετε».

      Το άρθρο 32 του Κώδικά Ποινικής Δικονομίας αναφέρει:

      «Η ανώτατη εποπτεία του ανακριτικού έργου ανήκει στον εισαγγελέα εφετών, που έχει επιπλέον το δικαίωμα να ενεργεί, προσωπικά ή με κάποιον από τους αντεισαγγελείς που υπάγονται σε αυτόν, προκαταρκτική εξέταση για κάθε έγκλημα που γίνεται στην περιφέρειά του, εφόσον δεν έχει διαταχθεί προηγουμένως προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών. Ο εισαγγελέας εφετών, μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης που ενήργησε, είτε αρχειοθετεί την υπόθεση, εφόσον στο μεταξύ ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών δεν έχει κινήσει την ποινική δίωξη για την ίδια πράξη, είτε παραγγέλλει να κινηθεί η ποινική δίωξη. Το ίδιο δικαίωμα, χωρίς τους περιορισμούς των προηγούμενων εδαφίων, έχει και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος μπορεί επίσης σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης να διατάσσει τη διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ’ απόλυτη προτεραιότητα».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Μπράβο μας: φανατικός κομμουνιστής (του ΑΝΤΑΡCIA), ο εκλεγμένος πρόεδρος της «ένωσης δικαστών και εισαγγελέων» και τώρα ο Πλιώτας (παίρνοντας εντολή από δύο κομμουνιστές δικηγόρους) πάει παραπέρα: «χτυπήστε τα εργαζόμενα Ελληνόπουλα 15 και 16 ετών, γιατί εμφανίζουν ροπή προς τον πατριωτισμό».

      ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ΛΟΓΩ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ (ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ) ΗΓΕΤΩΝ ΤΗΣ: ΣΧΗΜΑΤΙΣΑΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ 87ΧΡΟΝΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΜΕ ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ.

      ΠΛΙΩΤΑΣ, ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ.
      Κατηγορεί τα 15χρονα παιδιά του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης (πολλά από αυτά είναι και εργαζόμενα) ότι είναι ναζιστές, επειδή απώθησαν τους τραμπούκους του ΚΚΕ από το Σχολειό τους, χρησιμοποιώντας την ίδια γλώσσα των τουρκοκάναλων της ΜΙΤ MEGA -SKY-STAR κλπ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΙΩΤΑ, ο κομμουνισμός έχει χαρακτηριστεί με το 2019/2819 (RSP) ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου ως εγκληματική ιδεολογία.
      Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, τάγματα εφόδου της αριστεράς πολιορκούν σχολεία και απειλούν μαθητές με την ανοχή της κυβέρνησης και της δικαιοσύνης;
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    5. Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια των κομμουνιστών στα ΕΠΑΛ - Ψάχνουν για «εγκληματικές οργανώσεις» στους …15χρονους «φασίστες».
      Εντολή για έρευνα για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα πριν λίγες ημέρες στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ηλιούπολης έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Άγγελος Καμηλάρης.
      Η εντολή διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών που είναι αρμόδια να παραγγείλει τη διενέργεια σχετικής προκαταρκτικής έρευνας. Το ζητούμενο είναι να διακριβωθεί αν κρύβονται «εγκληματικές οργανώσεις» πίσω από τα πρόσφατα επεισόδια στα ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης και αν στρατολογούνται μαθητές γι’ αυτό τον σκοπό.
      Σύμφωνα με το grtimes.gr, πριν λίγες μέρες, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας με παραγγελία του ζήτησε από τους εισαγγελείς Εφετών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, τη διερεύνηση τέλεσης αδικημάτων, όπως της εγκληματικής οργάνωσης για ό,τι συνέβη στις δύο πόλεις.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    6. Η Κεραμέως ψάχνει για «θύλακες φασισμού 15χρονων» στα σχολεία: «Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια».

      Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, σε δηλώσεις στο περιθώριο των εγκαινίων του πέτρινου κτιρίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου τόνισε ότι η «βία δεν έχει καμία θέση μέσα στα σχολεία μας, η βία από όπου και αν προέρχεται, αλλά αναφερόμενοι στους συγκεκριμένους θύλακες φασισμού που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είμαστε ξεκάθαροι και έχουμε ήδη επιδείξει μηδενική ανοχή σε τέτοια περιστατικά».


      «Από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε απερίφραστα όλα αυτά τα συμβάντα», είπε για τα επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας στα ΕΠΑΛ στη Δυτική Θεσσαλονίκη. «Η βία δεν έχει καμία θέση στα σχολεία και προφανώς η βία από όπου κι αν προέρχεται είναι καταδικαστέα. Αναφερόμενη βεβαίως στα περιστατικά εντός των σχολείων έχω δηλώσει απερίφραστα ότι θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να πατάξουμε κάθε θύλακα φασισμού μέσα στα σχολεία», υπογράμμισε, διευκρινίζοντας ότι «από την πρώτη στιγμή κινηθήκαμε και σε επίπεδο Εισαγγελίας, κατέθεσα προσωπικά μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, προκειμένου να του γνωστοποιήσω -ως όφειλα νομίζω- τα γεγονότα που λάμβαναν χώρα σε σχολείο της επικράτειας και ταυτόχρονα ξεκίνησε αμέσως και ένορκη διοικητική εξέταση για το τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στο σχολείο», υπογράμμισε η υπουργός.


      Σημειώνεται ότι η ταυτοποίηση των μαθητών του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, οι οποίοι έλαβαν μέρος στις επιθέσεις μέσα από τον αύλειο χώρο του σχολείου, έχει προχωρήσει, με τη βοήθεια των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί, ενώ προκαταρκτική εξέταση για τα βίαια επεισόδια, παρήγγειλε ο άξιος προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Άγγελος Καμηλάρης.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    7. Ηλίας Κασιδιάρης, Ιδρυτής Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ.
      Aνακοίνωση του Ηλία Κασιδιάρη


      «Για πρώτη φορά στα χρονικά της Ελλάδος αλλά και της Ευρώπης είδαμε ένοπλες ομάδες κομμουνιστών και αριστεριστών να πολιορκούν σχολικό συγκρότημα, να απειλούν και να εκφοβίζουν Έλληνες μαθητές με την απόλυτη ανοχή της Αστυνομίας. Το πρωί της Τρίτης είδαμε οργανωμένη επίθεση οπλισμένων αναρχικών και εξωσχολικών στοιχείων και έφοδο στην πύλη ενός σχολείου μιας φιλήσυχης συνοικίας. Οι ίδιοι οι δράστες της επίθεσης διαφήμισαν σε όλα τα ΜΜΕ πως θα επανέλθουν την επομένη απειλώντας με κρεμάλες όσους δεν ασπάζονται τις αντεθνικές απόψεις τους. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αντί να περιορίσει τα τάγματα εφόδου της αριστεράς, τα καθοδήγησε τελικά μέχρι την πύλη του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, το οποίο και πολιόρκησαν απειλώντας τη σωματική ακεραιότητα Ελλήνων μαθητών και εκπαιδευτικών.

      Προφανώς ο κομμουνιστής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Θεοδωρικάκος, έδωσε το ελεύθερο στους παλαιούς συντρόφους του να συνεχίσουν την παρακρατική και τρομοκρατική τους δράση ακόμα και εις βάρος ανήλικων παιδιών. Για τα έκτροπα που ακολούθησαν ευθύνονται εξίσου τα ασύδοτα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που τα ανέχεται και υποθάλπει.

      Όταν το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ διοικήσει τη χώρα θα λάβουν τέλος αυτά τα θλιβερά φαινόμενα ανομίας και οι Έλληνες μαθητές θα απολαμβάνουν το ύψιστο αγαθό της ελληνικής παιδείας, χωρίς να απειλούνται από τη βία κομμουνιστικών συμμοριών.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  7. Πρώην γενικός εισαγγελέας καταζητείται από την Ιντερπόλ. ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.
    Στην Αλβανία ο πρώην γενικός εισαγγελέας, ο διαβόητος Αντριάτικ Λάλα, είναι πλέον διεθνώς καταζητούμενος από την Ιντερπόλ.
    Όπως μεταδίδουν αλβανικά ΜΜΕ, υποβλήθηκε αίτημα στην Ιντερπόλ για τον χαρακτηρισμό του ως «διεθνώς καταζητούμενος».
    Ο πρώην γενικός εισαγγελέας καταδικάστηκε για διαφθορά σε δύο (2) χρόνια φυλάκιση.
    Σύμφωνα με το τηλεοπτικό σταθμό των Τιράνων «Top Channel», η ταυτότητα και τα στοιχεία του Αντριάτικ Λάλα θα εμφανιστούν σύντομα στον ιστότοπο της Ιντερπόλ.
    Έχει διαφύγει από την Αλβανία
    Η αλβανική Αστυνομία δεν γνωρίζει που βρίσκεται ο πρώην γενικός εισαγγελέας.
    Ανεπιβεβαίωτες φήμες αναφέρουν ότι έχει καταφύγει στην Ελβετία ή την Ουγγαρία.
    Το Ειδικό Εφετείο τον έκρινε ένοχο για απόκρυψη περιουσίας σε τρεις υποθέσεις και τον καταδίκασε σε φυλάκιση δύο ετών στις 22 Σεπτεμβρίου φέτος.
    Είναι ο μόνος ανώτερος αξιωματούχος της Δικαιοσύνης που έχει καταδικαστεί ερήμην στην Αλβανία.
    Ο πρώην γενικός εισαγγελέας, εκτός από την καταδικαστική απόφαση, απαγορεύεται να ασκεί δημόσια καθήκοντα για τα επόμενα πέντε χρόνια.
    Έχουν κατασχεθεί ορισμένα περιουσιακά στοιχεία του, συμπεριλαμβανομένης γης και διαμερίσματος.
    Υπενθυμίζουμε ότι ο Λάλα ήταν ο γενικός εισαγγελέας στην Αλβανία μέχρι το τέλος του 2017.
    Το σκάνδαλο ξέσπασε το 2018
    To mεγάλο σκάνδαλο ξέσπασε στην Αλβανία σε βάρος του του πρώην Γενικού Εισαγγελέα, Αντριάτικ Λάλα, για υποθέσεις διαφθοράς το 2018.
    Ο συγκεκριμένος είναι παντρεμένος με μία γοητευτική γυναίκα, 25 χρόνια νεότερή του, η οποία πλέον ζει μόνιμα στην Γερμανία, μαζί με τα παιδιά τους.
    Στις αρχές του 2018 το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συμπεριέλαβε τον πρώην γενικό εισαγγελέα και την οικογένειά του στη μαύρη λίστα.
    Επίσης εκδόθηκε απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ με το αιτιολογικό της «συμμετοχής του σε μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς στην Αλβανία».
    Ο πρώην γενικός εισαγγελέας κατηγορήθηκε ότι αγόρασε μεγάλες εκτάσεις ελαιώνων.
    Επίσης κατέχει πολλά ακίνητα περιουσιακά στοιχεία τα οποία –όπως φαίνεται- αγόρασε περίπου 30 φορές λιγότερο από την πραγματική τους τιμή.
    Αυτά θεωρήθηκαν χρηματοοικονομικές συναλλαγές με πρόσωπα που είχαν ποινικές υποθέσεις και σχετίζονταν με σοβαρά εγκλήματα.
    Το 2017 του «επιτέθηκαν» οι Αμερικανοί
    Τον Φεβρουάριο του 2017 προκλήθηκε πολιτική αναταραχή στην Αλβανία λόγω της δημόσιας κόντρας μεταξύ του τότε πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Τίρανα, Ντόναλντ Λιού, με τον Γενικό Εισαγγελέα της Αλβανίας, Αντριάτικ Λάλα.
    Ο Αμερικανός διπλωμάτης, κατά την διάρκεια εκδήλωσης για τη δημοκρατία και την κοινωνία των πολιτών, κατηγόρησε άμεσα τον Γενικό Εισαγγελέα ότι εργάζεται κατά της μεταρρύθμισης στη Δικαιοσύνη της χώρας.
    Μία μεταρρύθμιση που θεωρείται το μεγάλο στοίχημα της Ε.Ε, και των ΗΠΑ στην Αλβανία.
    Ο Αμερικανός διπλωμάτης ανέφερε, μάλιστα, ότι για λόγους που άπτονται της εφαρμογής της μεταρρύθμισης στη Δικαιοσύνη, η Αμερικανική Πρεσβεία ακύρωσε και αρνήθηκε την αμερικανική βίζα στον ίδιο το Γενικό Εισαγγελέα και τη σύζυγό του.
    Οι Αμερικανοί αρνήθηκαν τότε βίζα σε εβδομήντα ακόμα εισαγγελείς και δικαστές στην Αλβανία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΞΕΚΛΗΡΙΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ. ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
    Φθιώτιδα: Νεκρός 22χρονος σε τροχαίο - Διαλύθηκε το όχημά του.
    Σε παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της αερογέφυρας κοντά στο Καινούριο, ένας 22χρονος έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητό του εξετράπη της πορείας του χτυπώντας και στις προστατευτικές μπάρες.


    Το τροχαίο δυστύχημα έγινε στις 13:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, 08.10.2021, με τον οδηγό που καταγόταν από περιοχή της Αχαΐας να κινείται στον παράδρομο με κατεύθυνση προς Αθήνα. Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο 182ο χλμ έχασε τον έλεγχο του και αφού ανατράπηκε βγήκε εκτός οδοστρώματος.


    Ο άτυχος νέος βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του έξω από το αυτοκίνητο και στο Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων όπου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διαπιστώθηκε ο θάνατός του.


    Η συγκεκριμένη στροφή, όπως λένε οδηγοί που χρησιμοποιούν τον παράδρομο, είναι πολύ επικίνδυνη και έχουν γίνει πολλά τροχαία. Ειδικά σε βροχερές μέρες γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΧΗΜΑΤΙΣΑΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ 87ΧΡΟΝΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΜΕ ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ.
      Σχηματίστηκε δικογραφία για 87χρονη που προστάτευσε το σπίτι της και την περιουσία της, πυροβολώντας με αεροβόλο έναν άνδρα που εισέβαλε στο σπίτι της για να τη ληστέψει.
      Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση από το σοκ της επίθεσης του ληστή, η 87χρονη μίλησε στο patrisnews και αποκάλυψε ότι εδώ και αρκετές ημέρες παρατηρούσε έντονη κινητικότητα έξω από το σπίτι της, ενώ περιέγραψε και τη μάχη που έδωσε με τον δράστη όταν προσπάθησε να της πάρει από τα χέρια το αεροβόλο.
      Ήταν μεσημέρι της Δευτέρας (04.10.2021) όταν ο δράστης μπήκε από ξεκλείδωτη πόρτα στο σπίτι της 87χρονης γυναίκας. Όταν έγινε αντιληπτός, της επιτέθηκε και της άρπαξε τσάντα που περιείχε διάφορα έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα. Τότε η ηλικιωμένη πρόλαβε και πυροβόλησε τον δράστη με αεροβόλο.
      Ο ληστής συνελήφθη σε χωριό του Πύργου Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.
      Παράλληλα σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος της ηλικιωμένης για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διότι πυροβόλησε με αεροβόλο όπλο εναντίον του δράστη τραυματίζοντάς τον στο χέρι.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΝΕΚΡΗ 26ΧΡΟΝΗ ΕΓΚΥΟΣ, ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟ 5ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ. ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΚΛΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

      Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της και τρία ακόμα άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου στο ύψος της Βάρδας – Ψάρι περίπου στις 6.30 το απόγευμα της Πέμπτης.

      Το αυτοκίνητο που επέβαινε η γυναίκα και είχε κατεύθυνση προς Πύργο, συγκρούστηκε μετωπικά με αντιθέτως κινούμενο φορτηγό το οποίο κατέληξε εκτός δρόμου.

      Στο ίδιο αυτοκίνητο επέβαιναν ο άνδρας οδηγός και ένα αγοράκι ηλικίας περίπου πέντε ετών.

      Το παιδάκι μεταφέρθηκε με ιδιωτικό όχημα άμεσα στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, ενώ στο σημείο έφτασαν τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για να διακομήσουν στο νοσοκομείο τη γυναίκα που έχασε τη ζωή της, τον άνδρα οδηγό του ΙΧ που τραυματίστηκε σοβαρά και τον οδηγού του φορτηγού που έχει τραυματιστεί ελαφρύτερα.

      Νεότερη ενημέρωση

      Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η γυναίκα που έχασε τη ζωή της στο τροχαίο δυστύχημα στη Βάρδα, ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Το μικρό αγοράκι που επέβαινε στο αυτοκίνητο και τραυματίστηκε ελαφρά, είναι γιος της ενώ ο ο οδηγός συζυγός της.

      Το αγοράκι μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Βάρδας και αναμένεται να μεταφερθεί στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πατρών.

      Η οικογένεια κατάγεται από χωριό της Αμαλιάδας.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  9. Euractiv : «Στην Αυστρία ο Σ.Κουρτς παραιτήθηκε και στην Ελλάδα όλα λειτουργούν ως συνήθως».
    Στην παραίτηση του καγκελαρίου της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, στέκεται το Euractiv, το οποίο παράλληλα αφήνει αιχμές και για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
    Συγκεκριμένα, το Euractiv αναπαράγει την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για την παραίτηση Κουρτς, με αιχμές για τον «στενό πολιτικό του φίλο, Κυριάκο Μητσοτάκη», ενώ το δημοσίευμα, αφού κάνει αναφορά στην παραίτηση του καγκελαρίου της Αυστρίας υπό το βάρος των αποκαλύψεων, αναφέρεται στη «λίστα Πέτσα» και το κρατικό χρήμα που δαπάνησε η ελληνική κυβέρνηση.
    Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «υπενθυμίζεται πως ο Κουρτς παραιτήθηκε αφού κατηγορήθηκε για χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης ύψους άνω του 1.000.000 ευρώ σε δημόσια κεφάλαια. Στην Ελλάδα, περισσότερα από 30.000.000 ευρώ κρατικά χρήματα έχουν δοθεί στα ΜΜΕ από την ελληνική συντηρητική κυβέρνηση και όλα λειτουργούν ως συνήθως, δήλωσε το κύριο αντιπολιτευόμενο κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ».
    Στη συνέχεια, το ευρωπαϊκό Euractiv αναδημοσιεύει τη δήλωση Τσίπρα και ακολούθως αναφέρεται στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου για το 2021, όπου «η Ελλάδα είχε μία από τις χειρότερες επιδόσεις σε επίπεδο Ε.Ε. Κατατάσσεται 70 από 180 χώρες, ακολουθούμενη από την Ουγγαρία (92) και τη Βουλγαρία (112)».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συνελήφθη στην Αυστρία στέλεχος εταιρείας δημοσκοπήσεων για παραποίηση υπέρ Κουρτς στοιχείων έρευνας.
    ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΛΙΩΤΑ.

    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο σκάνδαλο δημοσκοπήσεων που οδήγησαν στην παραίτηση τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, στενό φίλο και συνεργάτη του Έλληνα πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη: Πριν λίγο συνελήφθη στέλεχος εταιρείας δημοσκοπήσεων η οποία εμπλέκεται στην παραποίηση των στοιχείων έρευνας υπέρ το κυβερνητικού, αντίστοιχου της ΝΔ, κόμματος της Αυστρίας.
    Κατηγορείται ότι από κοινού με τον Σ.Κουρτς, είχαν εμφανίσει υψηλά ποσοστά στη δημοσκόπηση υπέρ του κυβερνόντος κόμματος και είχαν εισπράξει 1 εκατομμύριο ευρώ.
    Υπενθυμίζεται ότι εχθές η εταιρεία MARC παρουσίασε σε δημοσκόπηση τη ΝΔ να φτάνει σε ποσοστό υψηλότερο των εκλογών του 2019, σε περίπτωση που γίνονταν εκλογές τώρα στην Ελλάδα.
    Την ίδια στιγμή ξεκινά εξεταστική επιτροπή στη Βουλή για τις υποθέσεις των δημοσκοπήσεων στην Ελλάδα και ειδικά αυτές της Opinion Poll και θα επεκταθεί και σε άλλες εταιρείες δημοσκοπήσεων στην Ελλάδα. Η εξεταστική αφορά στον τρόπο με τον οποίο βγάζουν ποσοστά που είναι ασύμβατα όχι απλώς με το πολιτικό κλίμα αλλά και με την ανθρώπινη λογική.
    Σε ότι αφορά την Αυστρία η υπάλληλος που συνελήφθη κατηγορείται ότι «έσβησε τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή της» πριν από τις έρευνες των εισαγγελικών αρχών την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα Der Standard, ενώ κρατείται από τις εισαγγελικές αρχές.
    «Ο λόγος της σύλληψης είναι ο κίνδυνος συνωμοσίας» με τους άλλους πρωταγωνιστές του σκανδάλου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
    Το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA επιβεβαίωσε τη σύλληψη επικαλούμενο πληροφορίες «δικηγόρων και κυβερνητικών κύκλων».
    Την περασμένη Τετάρτη, η εισαγγελία πραγματοποίησε εφόδους στο πλαίσιο έρευνας βάσει υποψιών για υπεξαίρεση δημοσίων πόρων κατά την περίοδο 2016-2018 από πρόσωπα του περιβάλλοντος του καγκελαρίου Σεμπάστιαν Κουρτς.
    Σκοπός, η χρηματοδότηση δημοσίευσης παραποιημένων δημοσκοπήσεων και θετικής προς το πρόσωπο του Σεμπάστιαν Κουρτς κάλυψης στα μέσα ενημέρωσης μεγάλου ομίλου Τύπου.
    Το σκάνδαλο ανάγκασε σε παραίτηση τον Σ.Κουρτς το Σάββατο, ενώ αντικαταστάθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής του Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, που θεωρείται πρόσωπο πιστό στον πρώην καγκελάριο.
    Σύμφωνα με την εισαγγελία, οι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη αφορούν δέκα άτομα, ανάμεσά τους δύο γυναίκες που εργάζονται για το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων που ερευνάται.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελληνική εξωτερική εθνική και εσωτερική πολιτική μηδέν.
    Μακροχρόνιοι πολιτικοί σχεδιασμο και προγραμματισμοί υπό το μηδέν.
    Μαριονέτες και κατευθυνόμενα πιόνια εκατό τα εκατό.
    Αυτοί κυβερνούν την έρμη χώρα εδώ και δεκαετίες.
    Ανθέλληνες χίλια τις χιλίοις.
    Σκέφτονται και πράττουν καλύπτοντας όλο το φάσμα του εγκληματολογικού ποινικού κώδικα.
    Εξαπατούν, κακουργούν, προδίδουν, δολοφονούν.
    Σκέφτονται, κυβερνούν και λειτουργούν με τη λογική του «πέρασε και σήμερα η ημέρα. Πιάσαμε την καλή και πάλι. Κάναμε και σήμερα την «αρπαχτή». Αύριο βλέπουμε αλλά και εάν δεν υπάρξει αύριο υπάρχουν και τα ελικόπτερα.
    Λεφτά υπάρχουν... σε καταθέσεις στο εξωτερικό. Θα την κάνουμε προς τα εκεί».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το Ισραήλ παρέδωσε στις ΗΠΑ τη δεύτερη πυροβολαρχία του Iron Dome.
    ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥΛΑΕΙ ΟΠΛΑ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΝΕΡΓΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ.
    Τη δεύτερη πυροβολαρχία του αντιβαλλιστικού συστήματος Iron Dome παρέδωσε το Ισραήλ στις ΗΠΑ, όπως έκανε γνωστό η κατασκευάστρια εταιρεία Rafael Advanced Defense Systems.
    Η συμφωνία για την προμήθεια του συστήματος οριστικοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2019 και περιλαμβάνει δύο πυροβολαρχίες. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για οχήματα ελέγχου και διοίκησης και ραντάρ, 12 εκτοξευτές και 480 βλήματα αξίας 373 εκατ. $. Τα συστήματα πρόκειται να αναπτυχθούν στο εξωτερικό όπου υπάρχουν αμερικανικές δυνάμεις σε έντονο περιβάλλον απειλών, όπως αναφέρεται.
    https://twitter.com/i/status/1345670088809185280
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το προδοτικό ελληνικό σύστημα εξουσίας. 25 χρόνια Σημίτης-ΕΛΙΑΜΕΠ, Ροζάκης, Πάγκαλος, Ντόρα, ΓΑΠ, Τσίπρας, ΔΗΜΑΡ, 53 ΣΥΡΙΖΑ, Ντόκος, Καιρίδης για ΥΠΕΞ, αλλά ο Κούλης φοβάται τις αντιδράσεις.
    1. Γεραπετρίτης: Τα χωρικά ύδατα είναι τα 6 ν.μ.
    2. Μπακογιάννη: Προασπίζουμε τα 6 ν.μ όσον αφορά τα 12 ν.μ είναι δυνητική εθνική κυριαρχία .
    3. Χρυσοχοΐδης: Είναι Εθνικιστής όποιος λέει για 12 ν.μ .
    4. Μέρκελ: Να γίνει σύνοδος των κρατών του νότου προκειμένου να καθορισθούν οι θαλάσσιες ζώνες μεταξύ Ελλάδος - Τουρκίας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ BILL GATES. Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΑΙ Η ΕΙΡΩΝΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΟΣΒΑΛΝΤ ΣΠΕΝΓΚΛΕΡ: «ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ».
    Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ.
    Πλούσια κορίτσια με τελείως χαζό βλέμμα ερωτεύονται «εξωτικό» μουσουλμάνο. Μετά την "σεξουαλική απελευθέρωση" της γυναίκας από το 1970 μέχρι το 2020 το εκκρεμές της ιστορίας γυρίζει αντίστροφα. Από τις γυναίκες ξεκινάει πάντα η κατάρρευση μιας ρωμαλέας ράτσας και ενός ακμαίου πολιτισμού. Το ίδιο σενάριο συνεχώς επαναλαμβάνεται στην ιστορία. Με τις γυναίκες εκπόρθησε ο ιουδαιοχριστιανισμός τον Ελληνορωμαϊκό κόσμο. Ανικανοποίητες από τον δικό τους επιστημονικό πολιτισμό Ελληνίδες και Ρωμαίες από πλούσιες οικογένειες (όπως η «Αγία Ελένη»), με «ελεήμον» βλέμμα σε παμπόνηρους «ταπεινούς και καταφρονεμένους», με την γνωστή γυναικεία ψυχολογία και ροπή στην ανατολίτικη μυστηριακή ατμόσφαιρα, τον μυστικισμό, την μαγεία, την αστρολογία, την βασκανία και δεν συμμαζεύεται, ασπάζονταν ανατολίτικες θρησκείες προς μεγάλη χαρά των γκουρού της εποχής. Ο Ιωάννης Χρυσόστομος αναφέρει πως πλούσιες γυναίκες της Κωνσταντινουπόλεως τον ενίσχυαν οικονομικά για να γκρεμίσει τους ναούς των Ελλήνων. Έτσι έπεσε ο ελληνορωμαϊκός κόσμος. "Ὁ μὲν γὰρ Ἑλληνισμὸς πανταχοῦ τῆς γῆς ἐκταθεὶς καὶ τὰς ἁπάντων ἀνθρώπων ψυχὰς κατασχὼν οὕτως ὕστερον μετὰ τὴν τοσαύτην ἰσχὺν καὶ τὴν ἐπίδοσιν ὑπὸ τῆς τοῦ Χριστοῦ κατελύθη δυνάμεως". (Χρυσοστόμος, Λόγος εις τον Μακάριον Βαβύλα και κατά Ιουλιανού, ή κατά Ελλήνων)
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΝΑΝΣΙ ΠΕΛΟΣΙ

    Η Νάνσι Πελόσι προέρχεται από μια οικογένεια που πιθανόν είχε σχέσεις με την μαφία. Ο πατέρας της είναι εβραίος κι ο μητέρα της Ιταλίδα και συνδέονται συγγενικά με όλες τις πλούσιες και μαφιόζικες οικογένειες της Καλιφόρνιας (Brown, Getty & τους Newsom) που την κυβερνάνε εδώ και 100 χρόνια.
    Ο ακροαριστερός κυβερνήστης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ (Gavin Newsom) τυγχάνει και ανιψιός της Πελόσι.
    Ο Πρόεδρος Τζον Φ. Κένεντι είχε ζητήσει κάποτε από τον FBI να διερευνήσει τις σχέσεις του πατέρα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσὠπων Νάνσι Πελόσι, Thomas D’Alesandro Jr., με το οργανωμένο έγκλημα. Τα σχετικά έγγραφα του FBI κυκλοφόρησαν σιωπηλά στις 6 Ιανουαρίου φέτος, την ώρα, δηλαδή, που ο Τράμπ εκφωνούσε την ομιλία του στην Ουάσινγκτον.
    Ο Thomas D’Alesandro Jr διερευνήθηκε από το FBI το 1961 κατόπιν αιτήματος του Προέδρου John F. Kennedy (Τζόν Κένεντι). Η αποδέσμευση του εγγράφου κυκλοφόρησε ενώ τα Μ.Μ.Ε. και οι Δημοκρατικοί ήταν απασχολημένοι με την έγκριση των εκλογών και προωθούσαν την αφήγηση ότι οι υποστηρικτές του Trump είναι βίαιοι.
    Το Federalist Papers ανέφερε το 2018:
    «Παρά τις δικαιολογίες του τότε επικεφαλής του FBI Χέρμπερτ Χούβερ, οι ισχυρισμοί συνέχισαν να συσσωρεύονται και ο Πρόεδρος Τζον Φ. Κένεντι ζήτησε επιτέλους το 1961 ότι να ερευνηθούν «η συμμετοχή του Ντ ‘Αλεσάντο με τους μαφιόζους της Βαλτιμόρης με ευνοιοκρατία στην ανάθεση δημοτικών συμβάσεων [και] η προστασία των πολιτικών συντελεστών και η δίωξη των τοπικών υποθέσεων».
    Τα έγγραφα που κυκλοφόρησαν στις 6 του μηνός παρέχουν στοιχεία ότι ο πατέρας της Pelosi διερευνήθηκε από το FBI βάσει των ανησυχιών του Κένεντι. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρασχέθηκαν στον Κένεντι και τον αδερφό του Bobby, τον Γενικό Εισαγγελέα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η πρώτη συνέντευξη του Κούλη – 31 χρόνια πριν.
    «Ο μαρξισμός ως ιδεολογική πρόταση είναι αρκετά ελκυστική για κάποιον νέο. Βρίσκω ότι η οικονομική και κοινωνική του θεωρία έχει χτυπητές αδυναμίες. Δεν πιστεύω ότι και ο ίδιος ο Μαρξ θα θεωρούσε εφαρμογή των ιδεών του αυτά που συνέβησαν κατά καιρούς στις χώρες του υ¬παρκτού σοσιαλισμού. Φυσικά είναι από τα κορυφαία μυαλά. Άλλωστε στο Χάρβαρντ διδάχθηκα συστηματικά μαρξισμό. Διαβάζω Ουμπέρτο Έκο, Τοκεβίλ. Στον Μαρξ εκτιμώ ιδιαίτερα τις ιστορικές του αναλύσεις.
    Στη Νέα Υόρκη γνωρίζομαι με το γιο του κ. Κουτσόγιωργα, τον Δημήτρη, ο οποίος σπουδάζει εκεί. Γνωριζόμαστε λίγο, αλλά οι σχέσεις μας είναι ευπρεπείς. Με το γιο του πρώην βασιλιά, τον Νίκο, γνωρίζομαι.
    Έχω γνωριστεί στο Χάρβαρντ με το μικρό του γιο, τον Ανδρέα. Είναι ένα συμπαθητικό παιδί. Ήταν αρκετά φιλικός απέναντί μου. Ένας τρίτος μάς σύστησε. Με τον Νίκο Παπανδρέου έχει τύχει να παίξουμε στο Ψυχικό μπάσκετ, χωρίς όμως να ξέρω ποιος είναι.
    Ο Κ. Καραμανλής είναι ένας μεγάλος πολιτικός με σημαντική προσφορά στον τόπο. Ο Χ. Φλωράκης είναι ένας ανοικτός και διαλλακτικός άνθρωπος, χωρίς παρωπίδες. Ο Λ. Κύρκος είναι φιλικός, αξιόλογος πολιτικός και ρήτορας».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Deutsche Welle: Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

    Με όσα καταγγέλλονται τον τελευταίο καιρό για τις διαπλεκόμενες σχέσεις ελληνικής κυβέρνησης και media και καθώς και με την περιβόητη «λίστα Πέτσα» ασχολείται το πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής έκδοσης της Deutsche Welle που παραπέμπει στην αυστριακή «Der Standard».


    Μετά την παραίτηση του Αυστριακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς στη σκιά σκανδάλου διαφθοράς με τις φερόμενες χειραγωγούμενες δημοσκοπήσεις, η αυστριακή εφημερίδα Der Standard ασχολείται με την Ελλάδα και την κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη σχετικά με την πολιτική της στον χώρο της επικοινωνίας. Όπως αναφέρει στην Der Standard, ο δημοσιογράφος Γιάννης Παλαιολόγος: «Η κυβέρνηση κατηγορείται ότι διέθεσε πάρα πολλά χρήματα σε φιλικά διακείμενα ΜΜΕ παρεμποδίζοντας επικριτικά μέσα από την πρόσβαση σε χρηματοδότηση».


    Το δημοσίευμα αναφέρεται στη λεγόμενη «λίστα Πέτσα» που δημοσιεύθηκε το 2020 και αφορούσε εταιρείες ΜΜΕ, οι οποίες θα αναλάμβαναν καμπάνια ενημέρωσης για τον κορωνοϊό. «Η λίστα, που πήρε το όνομά της από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, περιείχε μια σειρά φίλα προσκείμενων στην κυβέρνηση εφημερίδων, ενώ αποκλείονταν άλλες σημαντικές αλλά επικριτικές εφημερίδες», παρατηρεί η Der Standard. Ο Δημήτρης Χριστόπουλος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστήμιου παρατηρεί: «Πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο στην Ελλάδα. Έχει κανείς την αίσθηση ότι αυτό που έκανε ο Κουρτς στην Αυστρία δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα».

    Η αυστριακή εφημερίδα αναφέρεται ακόμα στην 18σέλιδη λίστα με τα 1.232 ελληνικά ΜΜΕ η οποία περιελάβανε ακόμη και «200 ιστοσελίδες που δεν ήταν καταχωρημένες στα μητρώα διαδικτυακών ΜΜΕ, ενώ κάποιες εξ αυτών ήταν ανύπαρκτες, ανενεργές ή επρόκειτο για σκοτεινά μπλογκ με καθόλου ή ελάχιστους αναγνώστες».


    «Τα κριτήρια επιλογής των ΜΜΕ που θα λάμβαναν κρατική χρηματοδότηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας απέχουν πολύ από την αντικειμενικότητα ή τη δικαιοσύνη. Στην καλύτερη περίπτωση ήταν αυθαίρετα και στη χειρότερη είχαν σχεδιαστεί για να τιμωρήσουν ΜΜΕ που αναφέρονται αρνητικά στην κυβέρνηση», αναφέρει το δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας. Και κλείνοντας η Der Standard σημειώνει: «Αυτή η μεροληψία υπέρ των φιλοκυβερνητικών μέσων εγείρει σοβαρά ερωτήματα για το κατά πόσο η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει πραγματικά τον πλουραλισμό και την ελευθερία των ΜΜΕ».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευρωβουλευτές «μαριονέτες του Σόρος» καταγγέλονται από τον Σλοβένο πρωθυπουργό.

      Πόλεμος ξέσπασε μεταξύ υποστηρικτών του Τ.Σόρος (ο οποίος έχει ολόκληρη ομάδα ευρωβουλευτών στο pay-roll του) και του πατριώτη Σλοβένου πρωθυπουργού του οποίου η χώρα ασκεί την προεδρία στην ΕΕ.


      Ο Σλοβένος πρωθυπουργός Γιάνες Γιάνσα είχε αναρτήσει φωτογραφία με λεζάντα η οποία έγραφε: «13 από τις 226 γνωστές μαριονέτες του Σόρος στο κοινοβούλιο της ΕΕ», ενώ ένα κόκκινο βέλος έδειχνε την επικεφαλής αποστολής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Λουμπλιάνα, Σοφία Ιν τ' Βελντ.

      Όπως ανέφερε η ανακοίνωση του Κοινοβουλίου, αντιπροσωπεία ταξίδεψε στη Σλοβενία «για να κάνει απολογισμό της κατάστασης του κράτους δικαίου, της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και της καταπολέμησης της διαφθοράς».

      Συμμετείχαν επτά ευρωβουλευτές της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων και ένας της Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού (Σοφία Ιν τ' Βελντ, Ρομάνα Τομτς, Κίρους Ένγκερερ, Τίνεκε Στρικ, Βικολάους Φεστ, Ασσίτα Κάνκο, Κωνσταντίνος Αρβανίτης, Μικούλας Πέκσα).

      Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ν.Σάσολι με ανάρτησή του στο κάλεσε τον Σλοβένο πρωθυπουργό, «Να σταματήσει τις αναίτιες επιθέσεις κατά των Μελών του ΕΚ»

      Για την ταμπακέρια, ούτε λέξη...

      Υπενθυμίζεται ότι έχει δοθεί στην δημοσιότητα κατάλογος με 228 ευρωβουλευτές οι οποίοι έχουν δεχθεί «επιχορηγήσεις» από το ίδρυμα Σόρος! Τι ζούμε...
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  18. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ. Αυστρία: Άρση ασυλίας του Σεμπάστιαν Κουρτς ζητούν οι εισαγγελείς.ΚΑΠΟΙΑΣ ΗΜΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ.

    Οι Αυστριακοί εισαγγελείς υπέβαλαν αίτηση για άρση της ασυλίας του βουλευτή και πρώην καγκελαρίου Σεμπάστιαν Κουρτς. Μάλιστα, οι έρευνες για απιστία, δωροδοκία και διαφθορά κατά του πρώην καγκελάριου αναστέλλονται μέχρι το Κοινοβούλιο να βγάλει την σχετική απόφαση για την ασυλία του.


    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα επίσημα στη Βιέννη, οι Αυστριακοί εισαγγελείς υπέβαλαν αίτηση για άρση της ασυλίας του βουλευτή και πρώην καγκελαρίου Σεμπάστιαν Κουρτς. Το Κοινοβούλιο πρέπει να αποφασίσει σχετικά με την άρση τη ασυλίας του σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του. Μέχρι να ληφθεί η σχετική απόφαση, η έρευνα σε βάρος του 35χρονου συντηρητικού πολιτικού αναστέλλεται προς το παρόν, δήλωσε εκπρόσωπος της Εισαγγελίας Οικονομίας και Διαφθοράς.


    Η κοινοβουλευτική ομάδα του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) της οποίας ηγείται ο Κουρτς από χθες Πέμπτη, χαιρέτισε το γεγονός, διότι σύντομα θα καταστεί δυνατό να αντικρουστούν οι κατηγορίες εναντίον του Κουρτς, ο οποίος παραιτήθηκε το βράδυ του Σαββάτου. Όπως έγινε γνωστό την περασμένη εβδομάδα, η Εισαγγελία Οικονομίας και Διαφθοράς ξεκίνησε έρευνα κατά του 35χρονου συντηρητικού πολιτικού για απιστία, δωροδοκία και διαφθορά.

    Η ομάδα περί τον πρώην καγκελάριο φέρεται ότι εξασφάλισε την άνοδό του στην κορυφή του ÖVP και της κυβέρνησης μέσω εξωραϊσμένων δημοσκοπήσεων και θετικών δημοσιευμάτων από μέσα ενημέρωσης τα οποία εξαγόρασε με χρήματα και των φορολογουμένων από το 2016.


    Ο Κουρτς απέρριψε όλες τις μέχρι τώρα κατηγορίες και αρνείται να αποσυρθεί από την πολιτική. Ως μέλος του κοινοβουλίου, προτίθεται να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να διαψεύσει τους εναντίον του ισχυρισμούς. Με τη μετάβαση στο Κοινοβούλιο, ο Κουρτς απολαμβάνει καταρχάς ασυλία – αλλά ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από αυτήν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...