ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

05 Δεκεμβρίου 2023

ΤΟ 1984 (ΕΠΙ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ) ΤΟ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟ ΕΓΧΩΡΙΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΗΤΑΝ 48,2 ΔΙΣ, ΣΧΕΔΟΝ ΙΣΟ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΕΠ ΤΩΝ 60,0 ΔΙΣ. Το 2023 το ΑΕΠ της Ελλάδας είναι λιγότερο από το 1/4 της Τουρκίας.

 

 

 

Στις 4 Δεκεμβρίου 1913 υπογράφεται το πρωτόκολλο της Φλωρεντίας. Η Βόρειος Ήπειρος, η πανάρχαια Ελληνική γη, παραχωρείται στην Αλβανία. Η προδοσία και ο διαμελισμός της ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Κύπρος, Μακεδονία, Αιγαίο...

 

ΤΟ 1980 ΤΟ ΑΕΠ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΠ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΚΟΡΕΑΣ ΗΤΑΝ ΙΣΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΕΠ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ 190 ΔΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΠ ΤΗΣ Ν. ΚΟΡΕΑΣ 1,6 ΤΡΙΣ, ΟΚΤΑΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ. ΑΥΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ". Σήμερα η Ν.Κορέα πάει στο φεγγάρι για πρώτη φορά με το σκάφος Danuri. Αναμένεται να φτάσει στη Σελήνη στα μέσα Δεκεμβρίου.

 

ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ (ΠΕΜΠΤΗΣ ΓΕΝΕΑΣ) ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ KF-21 ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ Η ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ.

 

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΚΑΙ ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΡΜΑ ΜΑΧΗΣ ΑΛΤΑΪ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΕΑ. ΤΟ 2025 ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΑ ΜΑΧΗΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ.

   

Η Hyundai της Κορέας ξεκινάει την εξερεύνηση της Σελήνης. Η Toyota αναπτύσσει ρόβερ για την εξερεύνηση της Σελήνης. Οι ρωμιοί χάνουν τα νησιά τους. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ. ΤΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ ΞΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙΣΙΟ ΤΥΡΙ.

 


 

Το 1995 το ΑΕΠ της Ελλάδας ήταν λίγο μικρότερο από αυτό της Τουρκίας και μεγαλύτερο από όλες – ΟΛΕΣ - τις χώρες των Βαλκανίων μαζί.

Το 2023 το ΑΕΠ της Ελλάδας αντιστοιχεί μόλις στο 1/4 της Τουρκίας, την πλησιάζει η Βουλγαρία  και υστερεί κατά πολύ έναντι της  Ρουμανίας.  

Η Τουρκία το αύξησε κατά 18 φορές, η  Βουλγαρία κατά 4 φορές,  η Ρουμανία κατά 9 φορές και η Αλβανία κατά 10 φορές.

Σε λίγο μπορεί να μας ξεπεράσει και η  Αλβανία στο συνολικό ΑΕΠ…

Και έχουμε και το μεγαλύτερο χρέος παγκοσμίως.

Πρωθυπουργοί της Ελλάδος από το 1984: Παπανδρέηδες, Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες και λίγη σκορδαλιά από Σημίτηδες, Σαμαράδες και Τσίπρηδες.

ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ.

 

ΑΕΠ      ΕΛΛΑΔΟΣ        ΤΟΥΡΚΙΑΣ           ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ        ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ         ΑΛΒΑΝΙΑΣ 

1984         48,2                 60,0                        19,8                         36                        1,86

1995       135,88            169,32                     18,99                      37,43                       3,2

2008       355,91           770,45                     54,48                     214,32                     12,88

2023       219,07           905,99                     89,04                    301,26                     18,88

 

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

5 σχόλια:

  1. Αυστραλός ΥouΤuber περπάτησε βράδυ στην Ομόνοια και είπε ότι «είναι ο χειρότερος δρόμος στον κόσμο».
    Σε έρευνα διαπιστώθηκε ότι στα 3 από τα 4 σπίτια – διαμερίσματα στην βρωμοαθήνα δεν υπάρχουν παιδιά, ούτε μέλλον. Υπάρχουν μόνοι συνταξιούχοι που επιβιώνουν μέχρι να πεθάνουν. Φαρμακοποιός στο κέντρο των Αθηνών: "‘Έχω 5 χρόνια να πουλήσω μπιμπερό".
    Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
    https://youtu.be/6sqxYjaQeZ0
    Ένας Αυστραλός YouTuber περιπλανήθηκε τη νύχτα στο κέντρο της Αθήνας και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την Ομόνοια, με τις εικόνες που κατέγραψε να είναι πραγματικά σοκαριστικές και να αποτυπώνουν την πλήρη εξαθλίωση που επικρατεί στην περιοχή.
    Πιο συγκεκριμένα, ξεκινώντας το βίντεο, ο YouTuber Spanian συστήνεται λέγοντας ότι κατάγεται από το Σίδνεϋ και ότι πιο νέος πέρασε πολλά χρόνια μπαινοβγαίνοντας σε φυλακές.
    Πλέον, φτιάχνει βίντεο που τον δείχνουν να περπατά σε κακόφημες γειτονιές διαφόρων χωρών και όπως φαίνεται στο λογαριασμό του στο YouTube, υπάρχουν βίντεο από κακόφημες γειτονιές, όπου η εγκληματικότητα και το εμπόριο ναρκωτικών καλπάζουν.
    Μάλιστα παρά το γεγονός ότι ο YouTuber Spanian έχει επισκεφθεί πολλές τέτοιες γειτονιές, δεν μπορεί να κρύψει την έκπληξή του για τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους γύρω από την πλατεία Ομονοίας όταν νυχτώνει, τονίζοντας ότι πρόκειται για «τον χειρότερο δρόμο με ναρκομανείς» που έχει βρεθεί ποτέ.
    Μάλιστα, το 17λεπτο βίντεο του Spanian για την Ομόνοια ανέβηκε στο YouTube στις 27 Νοεμβρίου και ήδη αγγίζει τις 550.000 προβολές.
    Κατά την περιήγησή του στα στενά γύρω από την Ομόνοια, ο YouTuber καταγράφει ανθρώπους να κάνουν ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών μέσα στον δρόμο, άλλους να κείτονται στα πεζοδρόμια, κόσμο να ψάχνει στα σκουπίδια και «εκατοντάδες οίκους ανοχής», όπως ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά.
    Αυτοκίνητα παρκαρισμένα «όπου να ‘ναι», μεθυσμένοι που βρίζουν περαστικούς, γκράφιτι που έχουν σκεπάσει τους τοίχους, συμπληρώνουν το σκηνικό.
    Στα πλάνα που καταγράφει με την κάμερά του, ο ίδιος εμφανίζεται σοκαρισμένος από το θέαμα στην Ομόνοια, με σύριγγες πεταμένες στον δρόμο και ομάδες ανθρώπων να κάνουν χρήση ναρκωτικών όπου βρουν.
    Όπως αναφέρει ο YouTuber, μια από τις συμβουλές που δίνονται συνήθως σε τουρίστες όταν πρόκειται να επισκεφθούν την Αθήνα είναι να μην πλησιάσουν την Ομόνοια τη νύχτα.
    Από την πλευρά του, ο Spanian διαπιστώνει ότι πρόκειται για έναν τελείως διαφορετικό κόσμο από άλλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας.
    Παράλληλα, κάνει αναφορά και στα Εξάρχεια και τη σχέση της περιοχής με τους αναρχικούς, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται για ένα πολύ ασφαλές και φιλικό μέρος και όχι για μια επικίνδυνη γειτονιά της Αθήνας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. “Πάτωσαν” οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις PISA του ΟΟΣΑ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙΡΙΔΗΣ ΣΕ ΝΑΤΣΙΟ: «ΠΡΟΣΕΧΕ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΣΡΑΗΛ – ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΙΣ ΘΑ ΣΕ ΒΑΛΩ ΦΥΛΑΚΗ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ».
    Απαράδεκτη χαρακτηρίσθηκε ακόμη και από οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας η επίθεση που εξαπέλυσε στον πρόεδρο του κόμματος «Νίκη» Δημήτρη Νατσιό ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης.
    Απαντώντας – ως οφείλει – στον κοινοβουλευτικό έλεγχο ο υπουργός μετανάστευσης και ασύλου εξαπέλυσε ύβρεις κατά του Δημήτρη Νατσιού, απειλώντας τον εμμέσως μέχρι και με … φυλάκιση. Διότι τι άλλο μπορεί να σημαίνει το να λέει ένας υπουργός “ελπίζω να μην έχετε την τύχη του”;
    Όλα ξεκίνησαν όταν ο Δημήτρης Νατσιός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ενεργεί εν κρυπτώ δίνοντας ανταλλάγματα στη Τουρκία σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων. «Στην συνάντηση του Ανωτάτου Συμβουλίου στην Αθήνα τον Δεκέμβριο, όπως πληροφορηθήκαμε, σκοπεύετε να ικανοποιήσετε ένα πάγιο αίτημα της Τουρκίας προκειμένου οι Τούρκοι πολίτες να μπορούν να μεταβούν στα νησιά Ρόδο, Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κω, Λέρο και Καστελόριζο και να εκδίδετε βίζα που θα έχει 12μηνη ισχύ. Το ίδιο σκοπεύετε να κάνετε στον Έβρο. Σε σημαντικά θέματα ενεργείτε εν κρυπτώ, παραχωρείτε κυριαρχικά δικαιώματα μας στην Τουρκία, ως αντάλλαγμα για τον υποτιθέμενο αγώνα που κάνει εναντίον της παράνομης μετανάστευσης και διακίνησης. Η Τουρκία εργαλοποιεί το μεταναστευτικό και εμείς δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τον εκβιασμό αυτόν, αποδεχόμενοι την κατάργηση βίζας στα νησιά μας», ισχυρίστηκε ο κ. Νατσιός.

    Αντί να απαντήσει επί της ουσίας, όμως ο Δημήτρης Καιρίδης αποφάσισε να επιτεθεί στον Δημήτρη Νατσιό:«Δεν μιλάμε για κατάργηση βίζας θεώρησης, αλλά διευκόλυνσης. Δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες επισκέπτονται ήδη τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στην Κω, μόνο φέτος, τα στοιχεία μιλούσαν για 110.000. Στη Ρόδο ακόμα περισσότερους. Το συγκεκριμένο μέτρο ίσχυε για το καλοκαίρι, μέχρι το 2019. Έκτοτε, εξαιτίας και της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά κυρίως της αντίδρασης των Ευρωπαίων, καταργήθηκε», αντέτεινε ο κ. Καιρίδης. Τόνισε ακόμα ότι «η διαπραγμάτευση δεν είναι με την Τουρκία, η οποία και δεν συμμετέχει σε αυτή την συζήτηση». Η συζήτηση γίνεται με εμάς και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Ελλάδα είναι κράτος μέλος του Σέγκεν. Οφείλει να σέβεται τους κανονισμούς και υπάρχει πολύ μεγάλη αντίδραση των Βορειο-ευρωπαίων που δεν θέλουν αυτή την διευκόλυνση. Δεν μιλάμε για βίζα απελευθέρωσης αλλά για βίζα διευκόλυνσης- τουριστική, για Τούρκους πολίτες», σημείωσε ο κ. Καιρίδης.
    «Δεν είμαστε πλυντήριο ψυχών για να δεχόμαστε συνεχώς παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες. Δεν είναι δυνατόν, θέματα κυριαρχίας, με την επίκληση μιας εκλογικής νίκης να τα διαπραγματεύεται η κυβέρνηση», σχολίασε ο κ. Νατσιός, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Καιρίδη.
    «Αποφασίσατε να βγείτε εκτός κειμένου σε ένα πραγματικό παραλήρημα το οποίο θα ζήλευε νομίζω και ο Μιχαλολιάκος και ο Κασιδιάρης. Ελπίζω να μην έχετε την τύχη του. Επιστρέφω όλο αυτό το παραλήρημα των προσωπικών χαρακτηρισμών του προέδρου της Νίκης και λυπάμαι πραγματικά, και για την ουσία και για τον βούρκο τον οποίο αποφασίσατε να κυλήσετε. Δεν έχετε το μονοπώλιο του πατριωτισμού. Καταλάβετέ το και ελάτε εδώ να συζητήσουμε επί της ουσίας. Ούτε κραυγές, ούτε θέατρο», είπε ο κ. Καιρίδης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσοι θέλουν να γίνουν Γερμανοί πολίτες θα υπογράφουν δήλωση υποστήριξης στο δικαίωμα ύπαρξης όχι της Γερμανίας αλλά του… Ισραήλ.

    Οι αιτούντες για να πολιτογραφηθούν στο ανατολικό γερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας-Άνχαλτ θα πρέπει πλέον να δηλώσουν γραπτώς την υποστήριξή τους στο δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ ως προϋπόθεση για να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις τους.
    Το τοπικό υπουργείο Εσωτερικών του ομόσπονδου αυτού κρατιδίου όρισε αυτή την προϋπόθεση σε διάταγμα προς τις τοπικές αρχές στα τέλη Νοεμβρίου, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου αυτού, η Ταμάρα Τσισάνγκ (CDU) στο Μαγδεμβούργο.
    Το διάταγμα, το οποίο περιήλθε σε γνώση του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων (dpa), αναφέρει ότι το δικαίωμα ύπαρξης του ισραηλινού κράτους είναι “κρατική επιταγή” (raison d’être) της Γερμανίας.
    “Η απόκτηση της γερμανικής υπηκοότητας απαιτεί τη δέσμευση για το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει”, υπογραμμίζεται στο διάταγμα.
    Ως εκ τούτου, οι αιτούντες πρέπει να επιβεβαιώσουν γραπτώς αμέσως πριν από την πολιτογράφηση “ότι αναγνωρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει και να καταδικάζουν κάθε προσπάθεια που στρέφεται κατά της ύπαρξης του Κράτους του Ισραήλ”.
    Στην περίπτωση που γίνει δεκτή η αίτηση πολιτογράφησης, θα πρέπει να δοθεί προσοχή στο “αν υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχουν αντισημιτικές συμπεριφορές”, τόνισε η Τσισάνγκ.
    Το διάταγμα αναφέρει ότι αποκλείεται η πολιτογράφηση σε όσους ξένους επιδιώκουν δραστηριότητες που στρέφονται ενάντια στη φιλελεύθερη δημοκρατική έννομη τάξη, όπως περιγράφεται στο Σύνταγμα της Γερμανίας. Αυτό περιλαμβάνει αντισημιτικά αδικήματα ή την άρνηση του δικαιώματος του Ισραήλ να υπάρχει.
    Αν οι αιτούντες αρνηθούν να υποβάλουν γραπτή δήλωση, το πιστοποιητικό πολιτογράφησης δεν μπορεί να εκδοθεί.
    Τις τελευταίες εβδομάδες, Γερμανοί πολιτικοί έχουν επανειλημμένα περιγράψει την ασφάλεια του Ισραήλ ως “Staatsräson” (σ.σ. κρατική επιταγή) της Γερμανίας, υποστηρίζοντας ότι η Γερμανία έχει ξεχωριστή ιστορική ευθύνη να προστατεύει τον εβραϊκό λαό και να υποστηρίζει το κράτος του Ισραήλ μετά το Ολοκαύτωμα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Πριν από λίγες εβδομάδες σε ένα γαλλικό χωριό 500 κατοίκων μία ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με μαχαίρια στον χορό των νέων του χωριού, λέγοντας «ήρθαμε να μαχαιρώσουμε λευκούς».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...