ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

20 Μαρτίου 2021

ΜΙΑ ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ PFIZER ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ.

 

Η ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

NASΑ: Ο 30χρονος Έλληνας που έφτιαξε το «ελικόπτερο» για τον Άρη.

 

ΟΙ   Έλληνες  δεν  μισούν  κανένα  λαό  του  κόσμου,  με τον  όρο  βέβαια  της  αμοιβαιότητας.  Δεν  μισούν  ούτε  τον  εβραϊκό  λαό.  Ποτέ  δεν  υπήρξαν,  ούτε  θα  γίνουν  αντιεβραίοι  ή αντισημίτες.  Επίσης  δεν  είναι  αντισιωνιστές  με  την  στενή  έννοια του όρου. 

Γι  αυτό  εκτιμούν  και  σέβονται  τον  Έλληνα  πολίτη  ιουδαϊκού  θρησκεύματος  Αλβέρτο  Μπουρλά,  που  κατόρθωσε  να  γίνει  ο  CEO  και  να  διευθύνει  αποτελεσματικά  και  κερδοφόρα  μια  τεράστια  αμερικανική  φαρμακευτική  εταιρεία,  προφανώς  λόγω  των  ικανοτήτων  του.  Για  να  μπορεί  να  διευθύνει  μία  τέτοια  επιχείρηση  ο  Μπουρλάς,  (το  ακαθάριστο  προϊόν  της  οποίας  είναι  περίπου ίσο  του  ελληνικού ΑΕΠ  -  η  οικονομία της Ελλάδας είναι η 51η μεγαλύτερη στον κόσμο με ακαθάριστο εγχώριο προϊόν  (ΑΕΠ) 187.456  δις ευρώ για το ημερολογιακό έτος 2019.  Το  σύνολο  του  ενεργητικού  κεφαλαίου  της  εταιρείας  Pfizer  ήταν  στις  31.12.2019  περίπου  168  δις  δολάρια),  σημαίνει  ότι  διαθέτει  σπουδαίες διαχειριστικές  ικανότητες.  Τέτοιους  και  μόνο  τέτοιους  ανθρώπους  χρειαζόμαστε  σήμερα  στην  Ελλάδα. 

Ο  Ζ.Π.  προτείνει  στους  ιθύνοντες  του  κυβερνώντος  κόμματος  της  Ν.Δ.:    Οι  ιμιτασιόν  εβραίοι  που  κυβέρνησαν  και  κυβερνούν  το  ελληνικό  κράτος  αποδείχτηκαν  διαχειριστικά  ανίκανοι.  Όλοι  τους  είναι  αδούλευτα  και  ανίκανα  τέκνα  μιας  απαράδεκτης  μαφιόζικης  οικογενειοκρατίας.  Καλό είναι  να δοκιμάσουμε  πλέον έναν  αυθεντικό  εβραίο  και  συνειδητοποιημένο  ΕΛΛΗΝΑ  σαν πρωθυπουργό.  Αφαιρέστε  κύριοι  την  εξουσία  από  τον  ανίκανο  Κυριάκο  Μητσοτάκη  και  καλέστε και  αναθέστε  της  πρωθυπουργία  της  χώρας  στον  Έλληνα  πολίτη  Αλβέρτο  Μπουρλά.

ΟΛΕΣ  οι  ευρωπαϊκές  χώρες - ΟΛΕΣ -  δοκίμασαν  και  από  ένα  αυθεντικό  εβραίο  πρωθυπουργό.  Ποια  να  πρωτοαναφέρουμε.  Ορισμένες  μάλιστα  και  από  δύο, τρεις  και παραπάνω  γνήσιους  ιουδαίους.  Ο  φανατικός  σιωνιστής  Ουίνστον  Τσώρτσιλ  έγραψε:  «όπου  υπάρχουν τρεις Εβραίοι, γίνονται  οι   δύο Πρωθυπουργοί και ένας αρχηγός της αντιπολίτευσης».  Καιρός  να  δοκιμάσει  και η  Ελλάδα  ένα  εβραίο  πρωθυπουργό  με ένα  δικό  της  επιτυχημένο,  αυτοδημιούργητο  άνθρωπο.  Δεν  θέλουμε  πλέον  για  πρωθυπουργούς  και  υπουργούς  ψεύτικους  μισοεβραίους,  που  μας  έχουν  ρημάξει  την  ζωή  και  φοβούνται  να  πουν  ότι είναι  Έλληνες και  Εβραίοι  ταυτόχρονα  και  τρέμουν σαν  ψάρια  μπροστά  σε  ένα  αυθεντικό  εβραίο.  

 

 

 (Ο Άλμπερτ Μπουρλά τέταρτος όρθιος από αριστερά)

 

Ο  ΑΛΒΕΡΤΟΣ  ΜΠΟΥΡΛΑΣ

Ο Αλβέρτος Μπουρλάς γεννήθηκε πριν από  61 χρόνια στη Θεσσαλονίκη.   Παιδί μιας παλιάς Εβραϊκής οικογένειας της Θεσσαλονίκης  ο  Αλμπέρτος  Μπουρλάς  πήγε στο 41ο Δημοτικό Σχολείο της  Θεσσαλονίκης.  Ποτοποιός ο πατέρας του, ο οποίος διατηρούσε μαγαζί στα Λαδάδικα στη γωνία Βίκτωρος Ουγκώ και Βεροίας.  Στην κατοχή  η μητέρα του διασώθηκε από τους ναζί, από οικογένεια Ελλήνων  Ναουσαίων.  Τέλη δεκαετίας του 1960 αρχές δεκαετίας του 1970 ο «Άκης» όπως τον έλεγαν οι φίλοι του, βρέθηκε στα λυκόπουλα. Στο τμήμα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων για τα μικρότερα - ηλικίας μαθητών δημοτικού σχολείου - παιδιά. Αρχηγός του στην Αγέλη Λυκοπούλων του 6ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Λευκού Πύργου, ο Παναγιώτης Κουκουβίτης, γιός επαγγελματία στα Λαδάδικα πολύ κοντά στο μαγαζί της οικογένειας του Άκη. «Με έστελνε ο πατέρας μου να αγοράζω ούζο από το μαγαζί του πατέρα του Άκη, το ΙΝΤΟ» θυμάται ο κ. Κουκοβίτης για το μικρό του λυκόπουλο. 

Στην έκτη δημοτικού ο «Άκης» της παρέας των Λυκοπούλων του 6ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Θεσσαλονίκης «ανέβηκε» στους Προσκόπους.  «Δεν τον έχασα», λέει ο κ. Κουκοβίτης. «Τον έβλεπα στη γειτονιά, στο μαγαζί, ευγενικός και χαμογελαστός πάντα... Καλό παιδί. Περήφανος, που υπήρξε παιδί μου στους Προσκόπους» λέει δείχνοντας δύο φωτογραφίες με την Αγέλη του εκείνο το 1971 αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο «κίτρινος» οπαδικά, φίλος του Άρη,  σε παλαιότερη συνέντευξή του έχει πει πως ονειρευόταν μια ακαδημαϊκή καριέρα και από την άλλη δεν ήθελε με τίποτα να εγκαταλείψει τη Θεσσαλονίκη, γιατί για εκείνον εξακολουθεί να είναι το κέντρο του κόσμου. Ο Άκης, για τους φίλους του, έχει σπίτι στη Χαλκιδική, ενώ στη Θεσσαλονίκη ζει η αδελφή του, τα πεθερικά του και φυσικά οι παιδικοί του φίλοι.  

 Σπούδασε κτηνιατρική στο ΑΠΘ, από όπου αποφοίτησε το 1986. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή το 1991 στην ίδια Σχολή, στο αντικείμενο της Βιοτεχνολογίας της Αναπαραγωγής, υπό την καθοδήγηση του αείμνηστου καθηγητή Παύλου Τσακάλωφ, και στη συνέχεια, το 1993, άρχισε να εργάζεται στην Pfizer Hellas, στην Αθήνα, η οποία μόλις είχε ανοίξει γραφεία στην πρωτεύουσα.  Ανέβηκε όλα τα σκαλιά της διοικητικής πυραμίδας της Pfizer για να γίνει διευθύνων σύμβουλος.

Το  1996 βρέθηκε στις Βρυξέλλες ξεκινώντας μια διεθνή καριέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας εργάστηκε και στις πέντε ηπείρους, ενώ έζησε σε 8 διαφορετικές πόλεις, 5 διαφορετικών χωρών. Το 2001 μετέβη στις ΗΠΑ, όπου ανέλαβε τη θέση του διευθυντή Μάρκετινγκ. Το 2006 επανήλθε στην Ευρώπη και ανέλαβε πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Τμήματος της εταιρείας με έδρα το Παρίσι, ενώ αργότερα ορίστηκε ως υπεύθυνος για την Ασία, την Αφρική και τις χώρες του Ειρηνικού Ωκεανού.

Το 2010 επέστρεψε στη Νέα Υόρκη ως επικεφαλής του Τμήματος «καθιερωμένων προϊόντων». Το 2014 ανέλαβε πρόεδρος του Τμήματος Ογκολογικών προϊόντων και Εμβολίων και δύο χρόνια αργότερα ορίστηκε ως υπεύθυνος των καινοτόμων προϊόντων της Pfizer. Το 2018 ορίστηκε Chief Operating Officer και εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. Κατά τη θητεία του στη θέση αυτή ηγήθηκε των εμπορικών, στρατηγικών και κατασκευαστικών δραστηριοτήτων, καθώς και αυτών που αφορούν στο τμήμα της εταιρείας για τα προϊόντα με παγκόσμια κάλυψη. Παράλληλα, διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Προτεραιότητας Χαρτοφυλακίου Έρευνας, της αρχαιότερης εκτελεστικής επιτροπής, η οποία κατανέμει πόρους στα ερευνητικά εγχειρήματα της Pfizer, ετησίως.

Εδώ και χρόνια ζει με την οικογένειά του στη Νέα Υόρκη όπου βρίσκονται τα γραφεία της ανώτατης διοίκησης της εταιρείας. Ωστόσο, έχει κρατήσει τους δεσμούς του με την Ελλάδα και κάθε καλοκαίρι, όπως και φέτος, περνάει τις καλοκαιρινές διακοπές του στη Χαλκιδική, όπου έχει και σπίτι.
Ο Μπουρλάς ανήκει στην εβραϊκή υποομάδα των Σεφαρδιτών, η οποία προσδιορίζεται σε αντιδιαστολή με τους Ασκεναζίτες, τους Μιζραχίτες και τους  Ρωμανιώτες  Εβραίους. Ουσιαστικά έτσι ονομάζονται οι Εβραίοι που κατάγονται από την Ιβηρική Χερσόνησο. Οι περισσότεροι εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη, όπου ευημερούσαν επί αιώνες, γι’ αυτό, άλλωστε, η πόλη αποκλήθηκε  «Μητέρα του Ισραήλ».

Η Pfizer ιδρύθηκε το 1849 στο Μπρούκλιν των ΗΠΑ, και άρχισε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1960 με την ίδρυση της Pfizer Hellas Α.Ε.  Έκτοτε η Pfizer έχει συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της οικονομίας (137 εκατ. € - στοιχεία 2017) και του εργατικού δυναμικού (300 εργαζόμενοι - στοιχεία 2017) στην Ελλάδα. Έχει προβεί σε σημαντικές επενδύσεις στην καινοτομία και στην έρευνα προκειμένου να στηρίξει την ανάπτυξη νέων φαρμάκων, και έχει συνεισφέρει στην τοπική κοινωνία μέσω νέων συνεργασιών και φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών. Η Pfizer διαθέτει κορυφαίο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, φαρμάκων και εμβολίων με στόχευση στην ευεξία και την πρόληψη.

 

ΕΞΥΠΝΟΣ  ΚΑΙ  ΣΤΗΝ  ΕΓΚΑΙΡΗ  ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ.  ΤΕΤΟΙΟΥΣ  ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ.  

ΟΧΙ  ΑΔΟΥΛΕΥΤΟΥΣ  ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΥΣ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ",  ΓΙΟΥΣ  ΜΑΦΙΟΖΙΚΩΝ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ.

Ο Aλμπερτ Μπουρλά εξαργύρωσε το 60% των μετοχών του μετά την ανακοίνωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου.

Εβγαλε 5,6 εκατ. σε μια μέρα ο Αλβέρτος Μπουρλά της Pfizer -Πούλησε πακέτο μετοχών

Οι μετοχές του πωλήθηκαν στην υψηλότερη αξία που έπιασαν κατά τον τελευταίο χρόνο.
Ο CEO της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, φέρεται να εξαργύρωσε το 62% των μετοχών του τη Δευτέρα, δηλαδή την ημέρα που η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πειραματικό της εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό έχει αποτελεσματικότητα 90%.
Ο επικεφαλής της Pfizer, με βάση το ρεπορτάζ, πούλησε 132,508 μετοχές, με μια μέση τιμή στα 41.94 δολάρια ανά μετοχή, ή αλλιώς, για 5,6 εκατομμύρια δολάρια.
Αναφέρεται επίσης πως μετά την ανακοίνωση για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, η εταιρεία ανέβασε τη μετοχή της κατά 15% τη Δευτέρα 09.11.2020, παρόλο που το υψηλό 52 εβδομάδων της εταιρείας ήταν στα 41.99 δολάδια ανά μετοχή.
Αυτό σημαίνει πως οι μετοχές του πωλήθηκαν στην υψηλότερη αξία που έπιασαν κατά τον τελευταίο χρόνο.
Ο κύριος Μπουρλάς δεν απάντησε στο αίτημα του ομίλου να κάνει κάποιο σχόλιο για την πώληση των μετοχών του.
Τη Δευτέρα, η Pfizer και ο Γερμανός συνεργάτης της BioNTech δήλωσαν ότι το εμβόλιο για τον Covid-19 βρέθηκε να είναι πάνω από 90% αποτελεσματικό.
Σημειώνεται πως ο κ. Μπουρλάς εξακολουθεί να έχει 81,812 μετοχές της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer.

 

Γιατί όμως ρευστοποίησε ο κ. Μπουρλά αυτή τη χρονική στιγμή τις μετοχές του;

 

Οπως υπογράμμισαν οι Financial Times, η Pfizer, σε ανακοίνωσή της, εξήγησε ότι η πώληση των μετοχών από τον κ. Μπουρλά ήταν στο πλαίσιο ειδικής συμφωνίας «τύπου 10b5-1». Πρόκειται για έναν τύπο εταιρικής συμφωνίας, που επιτρέπει σε υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών να πωλούν μετοχές που κατέχουν μόνο σε ένα προκαθορισμένο χρονικό πλαίσιο και σε προκαθορισμένο εύρος τιμών, ακριβώς για να μην υπάρξουν υπόνοιες ότι οι πωλητές χρησιμοποίησαν την εσωτερική πληροφόρηση για να αποκομίσουν προσωπικό όφελος. H εταιρεία επεσήμανε ότι ο κ. Μπουρλά είχε προεγκρίνει από τις 19 του περασμένου Αυγούστου την πώληση του συγκεκριμένου πακέτου των μετοχών, εφόσον έφταναν σε αυτήν την τιμή. Οι μετοχές της Pfizer άνοιξαν στα 41,94 δολάρια τη Δευτέρα, λίγο μετά την ανακοίνωση για το εμβόλιο, καταγράφοντας άνοδο 15% από το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής (36,40$). Εκλεισαν τη συνεδρίαση με άνοδο 7,7% στα 39,20$. Την Τετάρτη υποχώρησαν στα επίπεδα των 38 δολαρίων.

 

Γιατί όμως ρευστοποίησε ο κ. Μπουρλά αυτή τη χρονική στιγμή τις μετοχές του; Οπως υπογράμμισαν οι Financial Times, η Pfizer, σε ανακοίνωσή της, εξήγησε ότι η πώληση των μετοχών από τον κ. Μπουρλά ήταν στο πλαίσιο ειδικής συμφωνίας «τύπου 10b5-1». Πρόκειται για έναν τύπο εταιρικής συμφωνίας, που επιτρέπει σε υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών να πωλούν μετοχές που κατέχουν μόνο σε ένα προκαθορισμένο χρονικό πλαίσιο και σε προκαθορισμένο εύρος τιμών, ακριβώς για να μην υπάρξουν υπόνοιες ότι οι πωλητές χρησιμοποίησαν την εσωτερική πληροφόρηση για να αποκομίσουν προσωπικό όφελος. H εταιρεία επεσήμανε ότι ο κ. Μπουρλά είχε προεγκρίνει από τις 19 του περασμένου Αυγούστου την πώληση του συγκεκριμένου πακέτου των μετοχών, εφόσον έφταναν σε αυτήν την τιμή. Οι μετοχές της Pfizer άνοιξαν στα 41,94 δολάρια τη Δευτέρα, λίγο μετά την ανακοίνωση για το εμβόλιο, καταγράφοντας άνοδο 15% από το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής (36,40$). Εκλεισαν τη συνεδρίαση με άνοδο 7,7% στα 39,20$. Την Τετάρτη υποχώρησαν στα επίπεδα των 38 δολαρίων. Πηγή: Protagon.gr
Γιατί όμως ρευστοποίησε ο κ. Μπουρλά αυτή τη χρονική στιγμή τις μετοχές του; Οπως υπογράμμισαν οι Financial Times, η Pfizer, σε ανακοίνωσή της, εξήγησε ότι η πώληση των μετοχών από τον κ. Μπουρλά ήταν στο πλαίσιο ειδικής συμφωνίας «τύπου 10b5-1». Πρόκειται για έναν τύπο εταιρικής συμφωνίας, που επιτρέπει σε υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών να πωλούν μετοχές που κατέχουν μόνο σε ένα προκαθορισμένο χρονικό πλαίσιο και σε προκαθορισμένο εύρος τιμών, ακριβώς για να μην υπάρξουν υπόνοιες ότι οι πωλητές χρησιμοποίησαν την εσωτερική πληροφόρηση για να αποκομίσουν προσωπικό όφελος. H εταιρεία επεσήμανε ότι ο κ. Μπουρλά είχε προεγκρίνει από τις 19 του περασμένου Αυγούστου την πώληση του συγκεκριμένου πακέτου των μετοχών, εφόσον έφταναν σε αυτήν την τιμή. Οι μετοχές της Pfizer άνοιξαν στα 41,94 δολάρια τη Δευτέρα, λίγο μετά την ανακοίνωση για το εμβόλιο, καταγράφοντας άνοδο 15% από το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής (36,40$). Εκλεισαν τη συνεδρίαση με άνοδο 7,7% στα 39,20$. Την Τετάρτη υποχώρησαν στα επίπεδα των 38 δολαρίων. Πηγή: Protagon.gr

 

Ο  Μπουρλάς  και  ο  τούρκος Σαχίν, δυο καλοί φίλοι και το εμβόλιό τους.

Μπουρλά-Σαχίν, δυο καλοί φίλοι και το εμβόλιό τους Πηγή: Protagon.gr

 

 

Ο  ΠΕΘΕΡΟΣ  ΙΣΑΑΚ  ΑΛΧΑΝΑΤΗΣ  ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΓΑΜΠΡΟ  ΤΟΥ  ΑΚΗ.

Ο πεθερός του  του  Αλβέρτου  Μπουρλά, ο Τζακ Αλχανάτης, μιλά μαζί του τακτικά στο τηλέφωνο και του κάνει πλάκες, όπως και στην κόρη του, τη σύζυγο του Μπουρλά.

Σε δηλώσεις που έκανε στον ΑΝΤ1, ο πεθερός του, Tζακ Αλχανάτης, μίλησε για την αγάπη που έχει ο Μπουρλάς για την Ελλάδα.

«Με την κόρη μου μιλάμε πιο τακτικά και της λέω “πες στον άντρα σου να μου στείλει μια σακούλα εμβόλια για την παρέα μου, όλοι αυτό περιμένουμε”» τονίζει ο Tζακ Αλχανάτης.
Και ο πεθερός εξηγεί: «Εμείς είμαστε μεγάλης ηλικίας, περιμένουμε το εμβόλιο από τον Άκη, πώς να γλιτώσει από εμάς;» Και συμπληρώνει ότι είναι περήφανος για τον γαμπρό του.

Φίλοι και συμφοιτητές του Μπουρλά, που τον γνώρισαν στα πρώτα του δύσκολα βήματα, μιλούν για τον δικό τους  «Άκη», όπως τον φωνάζουν.

«Η Θεσσαλονίκη είναι η μεγάλη του αγάπη» λένε όσοι τον γνωρίζουν και κάθε καλοκαίρι ο Αλβέρτος Μπουρλάς  την επισκέπτεται για να ξεκουραστεί κοντά στους δικούς του ανθρώπους, ενώ βρίσκεται ανελλιπώς τα Σαββατοκύριακα και στο σπίτι του στη Χαλκιδική, όπου κάνει τα μπάνια του.

«Όλοι ελπίζουμε ότι θα κάνουμε μπάνια το καλοκαίρι με το εμβόλιο από τον Άκη» λέει ο πεθερός του! 

 

«Είναι 25 χρόνια με τη κόρη μου, είναι πολύ αγαπημένοι. Τον εκτίμησα παρά πολύ από τη πρώτη στιγμή που τον γνώρισα. Είναι άνθρωπος πολύ απλός πολύ σεμνός. αν μιλήσετε μαζί του θα νομίσετε  ότι τον ξέρετε, είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας.  Είναι ένας επιστήμονας με απλή συμπεριφορά, σεμνός και  δοτικός σαν άνθρωπος. Εκείνος είναι σεμνός δεν μιλάει πολύ, εγώ είχα βάλει στοίχημα με τους φίλους είχα τραπεζώματα ότι θα βγάλει το εμβόλιο και θα το βγάλει καλύτερα από όλους. Το είχε και πει δημοσίως πριν από το τέλος του χρόνου θα έχουμε το εμβόλιο. Να ξέρετε ότι μετράει τις κουβέντες του δεν λέει πράγματα παραπάνω από αυτά που μπορεί. Πέρα από ικανός και οξυδερκής επιστήμονας. είναι ένας καλός πατέρας και σύζυγος».

«Με την κόρη μου έχουν δημιουργήσει μια πολύ καλή οικογένεια, έχουν δύο παιδιά που είναι δίδυμα, αγόρι, κορίτσι. Λατρεύει τα παιδιά του. Είναι 20 χρονών τα παιδιά του. Σπουδάζουν το αγόρι μηχανικός, ενώ το κορίτσι σπουδάζει Γενετική στο Columbia. Η αναβάθμισή του σ’ αυτό το αξίωμα δεν είναι τυχαία», είπε με καμάρι ο πεθερός του. Και κατέληξε για τον Άκη, έτσι τον αποκαλεί: «Κατάφερε με τη εργατικότητα, την επιστημοσύνη να ανέβει όλα τα σκαλιά και να φτάσει στο ανώτατο επίπεδο».

 

 

Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ ο Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά 18-12-1919

 

Στην κατάμεστη Αίθουσα Τελετών «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, Chairman elect and Chief Executive Officer (CEO) της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer Inc. Η τελετή αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, ο Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά προτάθηκε για την απονομή του τίτλου για την πολυετή προσφορά του στον χώρο της υγείας, στον τομέα της έρευνας και της μελέτης νέων φαρμάκων και για το μεγάλο φιλανθρωπικό του έργο.

Ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, στην προσφώνησή του, επισήμανε ότι «απόψε τιμούμε έναν βέρο Θεσσαλονικιό, τον Άλμπερτ -για τους φίλους Άκη- Μπουρλά, η οικογενειακή ιστορία του οποίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις ποικίλες εκφάνσεις της Θεσσαλονίκης ανά τους αιώνες, αλλά και με την εποχή του ναζιστικού ολέθρου».

Μιλώντας για την πορεία του τιμωμένου, ο Πρύτανης του ΑΠΘ υπογράμμισε ότι «ο κύριος Μπουρλά, απόφοιτος και Διδάκτορας της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, είναι σήμερα CEO της Pfizer ανά τον κόσμο. Και μαθαίνοντας την προσωπική του πορεία, δεν μπορείς παρά να θαυμάσεις τη ρότα που ακολουθεί μια ζωή, με όλες τις ανατροπές και απογοητεύσεις, που γίνονται έναυσμα και κίνητρο για κάτι καλύτερο».

Απευθυνόμενος στον τιμώμενο, ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε: «κύριε Μπουρλά, δεν μας ξεχάσατε. Δεν λησμονήσατε το Τμήμα Κτηνιατρικής από το οποίο προέρχεστε και το οποίο σας οφείλει πολλά. Και είστε απόψε εδώ, την ίδια στιγμή που ένα έργο μείζονος σημασίας για την πόλη μας αρχίζει να λαμβάνει σάρκα και οστά, χάρη και στη δική σας προσωπική συμβολή. Μέσα από αυτήν την προσπάθεια η “ικανότητα καινοτομίας” της πόλης μας μεταφράζεται και στο εργασιακό επίπεδο. Ερευνητές και απόφοιτοί μας, το ανθρώπινο κεφάλαιο αυτής της πόλης, θα μπορέσουν να μείνουν στον τόπο τους, δίχως να καταπνίγουν τη δημιουργικότητά τους».

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Καθηγητής Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε επιγραμματικά στην ιστορία της οικογένειας Μπουρλά, καθώς και «στο αποτύπωμα που άφησε στη Θεσσαλονίκη, στο πέρασμα των έξι αιώνων, που έζησε και συνεχίζει να ζει στη Μακεδονική πρωτεύουσα». Επιπρόσθετα, ο κ. Δαρδαβέσης ευχαρίστησε τον τιμώμενο «για το γεγονός ότι τιμάτε το όνομα της πατρίδας μας διεθνώς», προσθέτοντας ότι «με τιμή σάς υποδεχόμεθα σήμερα στην τάξη των Επίτιμων Διδακτόρων του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ και ολόψυχα ευχόμεθα σε εσάς και την οικογένειά σας κάθε καλό». 

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Καθηγητής Αστέριος Ι. Καραγιάννης, εξέφρασε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά που αισθάνεται «για την απόδοση του ύψιστου τίτλου τιμής που απονέμει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο σε έναν επιφανή άνθρωπο, έναν Έλληνα που κατέκτησε την κορυφή στον χώρο δράσης του και έχει να επιδείξει ένα μεγάλο επιστημονικό και φιλανθρωπικό έργο», προσθέτοντας ότι «οι Έλληνες της Διασποράς τιμούν τη χώρα μας στο εξωτερικό, παράλληλα, όμως, την αγαπούν και θέλουν να προσφέρουν πολλά σε αυτήν». Επίσης, ο κ. Καραγιάννης ευχήθηκε «η σημερινή μέρα να αποτελέσει την απαρχή μιας στενότερης επιστημονικής συνεργασίας».

Στον έπαινο του τιμωμένου, ο Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Δημήτριος Κούβελας, μίλησε για το ξεκίνημα και την επιτυχημένη πορεία του Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Άκης ο συμφοιτητής, ο δικός μας Άκης, με υλικό που σε όλους μας ήταν διαθέσιμο, χωρίς πολλά χρήματα, από γονείς που επιβίωσαν του ολοκαυτώματος τα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια, φοιτώντας στα ίδια δημόσια σχολεία και στο ίδιο Πανεπιστήμιο, πηγαίνοντας στα ίδια μέρη και αγναντεύοντας την ίδια θάλασσα, κατάφερε, με αυτό ακριβώς το υλικό, αλλά και τον πνευματικό, αισθητικό και ηθικό αέρα που απλόχερα χαρίζει η Θεσσαλονίκη μας, να ανοίξει τα φτερά του και να κατακτήσει όλες τις κορυφές που συνάντησε στον δρόμο του». Κλείνοντας την ομιλία του, είπε, απευθυνόμενος στον τιμώμενο, «είσαι το καλύτερο παράδειγμα και η ελπίδα που θα μπορούσαν να έχουν τα παιδιά μας».

Στην ομιλία του με θέμα «Σκέψεις για το μέλλον της Βιο-φαρμακευτικής έρευνας / Reflections on the future of Biopharmaceutical research», ο τιμώμενος, Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, ανέπτυξε τη σημασία των καινοτόμων φαρμάκων και θεραπειών για τη βελτίωση του προσδόκιμου ζωής των ασθενών, καθώς και της ποιότητας της ζωής τους, δίνοντας έμφαση στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην αντιμετώπιση του καρκίνου.

Ακόμη, ο τιμώμενος υπογράμμισε τη συμβολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και της επαγγελματικής του πορείας. «Είναι πραγματικά μεγάλη μου τιμή να δέχομαι αυτήν την αναγνώριση από ένα Ίδρυμα που διαδραμάτισε τόσο σπουδαίο ρόλο στη διαμόρφωση του ανθρώπου που είμαι σήμερα. Η συμβολή του ΑΠΘ στην επιτυχία μου υπερβαίνει τα όρια της επιστημονικής γνώσης που μου προσέφερε. Το Αριστοτέλειο, οι Καθηγητές του και οι συμφοιτητές μου διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μου στην πιο καθοριστική δεκαετία της ζωής μου, από την ηλικία των 18 μέχρι των 28 ετών. Σε αυτό το διάστημα ανέπτυξα το σύστημα αξιών και ιδανικών που με έκαναν αυτό που είμαι και με οδήγησαν στην όποια επαγγελματική επιτυχία και, το πιο σημαντικό, σε μια ευτυχισμένη προσωπική ζωή. Παρότι δεν φανταζόμουν, όντας φοιτητής στο Αριστοτέλειο, ότι μια μέρα θα γινόμουν CEO της μεγαλύτερης φαρμακευτικής εταιρείας του κόσμου, σήμερα αντιλαμβάνομαι ότι η εκπαίδευση, η επαγγελματική δεοντολογία και οι κοινωνικές ευαισθησίες που αποκόμισα εδώ στο ΑΠΘ με προετοίμασαν για τις πραγματικά μεγάλες ευθύνες που συνεπάγεται ο ρόλος μου», είπε συγκεκριμένα ο Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο τιμώμενος προέτρεψε τους φοιτητές που παρακολουθούσαν την τελετή να «μην περιορίζετε τα όνειρά σας. Αυτός ο κόσμος μπορεί να γίνει δικός σας, αλλά, για να πετύχετε τα όνειρα του αύριο, επικεντρωθείτε στο να κάνετε άριστα τη δουλειά του σήμερα. Κάντε εχθρό σας τη μετριότητα». Απευθυνόμενος στο διδακτικό και ακαδημαϊκό προσωπικό, ο Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά εξέφρασε την προτροπή για ανάπτυξη συνεργασίας με τη Βιομηχανία «για να σημειωθεί ακόμα μεγαλύτερη πρόοδος σε ένα οικοσύστημα που παράγει διαρκώς καινοτομίες, μεγαλύτερα οφέλη για τους ασθενείς και ανάπτυξη για την περιοχή και τη χώρα μας».

 

Φωτογραφία 1: (από αριστερά) ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, ο τιμώμενος, CEO της Pfizer Inc. Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, και ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Καθηγητής Αστέριος Ι. Καραγιάννης.

 https://www.auth.gr/sites/default/files/fotografia_2_98.jpg

 Φωτογραφία 2: (από αριστερά) ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΑΠΘ, Καθηγητής Δημήτριος Στ. Κωβαίος, ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων του ΑΠΘ, Καθηγητής Ανδρέας Γιαννακουδάκης, ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, Καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Καθηγητής Κυριάκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Καθηγητής Αστέριος Ι. Καραγιάννης, ο τιμώμενος, CEO της Pfizer Inc. Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Καθηγητής Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, ο Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Αντώνιος Γούλας, και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Αν. Καθηγητής Ευστράτιος Στυλιανίδης.

 almpert-mpoyrla-stin-k-i-prospatheia-gia-to-emvolio-kata-tis-covid-191

 

O Αλμπερτ Μπουρλά (κέντρο) με συμφοιτητές του στις φοιτητικές εκλογές του 1984, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

 

 almpert-mpoyrla-stin-k-i-prospatheia-gia-to-emvolio-kata-tis-covid-192

 Στις ΗΠΑ ο δρ Αλμπερτ Μπουρλά είναι ένας εξαιρετικά επιτυχημένος μάνατζερ, τακτικός συνομιλητής του προέδρου Τραμπ κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού.



Αλβέρτος  Μπουρλάς:

«Γεννήθηκα, μεγάλωσα, σπούδασα, ερωτεύτηκα και παντρεύτηκα στη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη ήταν και είναι το κέντρο της ζωής μου».

"Πήγα στο γνωστό σχολείο της Θεσσαλονίκης, το 10ο, στην οδό Ικτίνου και Τσιμισκή, οι Θεσσαλονικείς το ξέρουν καλά. Πανεπιστήμιο πήγα στην κτηνιατρική σχολή στο ΑΠΘ και μετά που αποφοίτησα συνέχισα στο πανεπιστήμιο με στόχο να κάνω ακαδημαϊκή καριέρα, τελείωσα το διδακτορικό μου και πήγα στον στρατό. Μετά ξαναγύρισα στο Αριστοτέλειο για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα, να γίνω πανεπιστημιακός.

Αλλά εκείνη τη στιγμή επενέβη η Pfizer και άλλαξε τελείως τον δρόμο μου, μου ζήτησαν να γίνω μέλος της ομάδας τους στην Αθήνα. Στην αρχή δεν ήθελα καθόλου, για δύο λόγους: Ο πρώτος ήταν γιατί ήθελα να κάνω ακαδημαϊκή καριέρα και ο δεύτερος γιατί όπως κάθε Θεσσαλονικιός, δεν ήθελα να ζήσω στην Αθήνα.

 Γιατί η Θεσσαλονίκη είναι το κέντρο του κόσμου για εμάς. Τελικά δέχθηκα, με στόχο να κάτσω ένα-δύο χρόνια να ασχοληθώ με τη φαρμακευτική βιομηχανία και μετά να ξαναγυρίσω στο πανεπιστήμιο.

Αλλά αυτό που συνέβη είναι ότι τελικά ερωτεύτηκα και τα δύο. Και τη δουλειά στη φαρμακευτική εταιρεία και την Αθήνα. Το γεγονός μου άλλαξε τελείως τις πεποιθήσεις, γιατί η Αθήνα ήταν μία από τις οκτώ μετακινήσεις που έκανα. Ζήσαμε με τη γυναίκα μου σε οκτώ διαφορετικές πόλεις από πέντε διαφορετικές χώρες, μέχρι να φτάσω εδώ που είμαι τώρα.

  Η ελληνικότητά μου είναι έντονη, οι αναμνήσεις μου από την Ελλάδα με έχουν σημαδέψει. 

Ας μην ξεχνάμε ότι έφυγα μεγάλος από την Ελλάδα, έφυγα όταν ήμουν ήδη 34-35 χρόνων και αυτό είχε ως αποτέλεσμα, τα χρόνια που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου να τα περάσω στην Ελλάδα. Ολοι οι φίλοι μου εξακολουθούν να είναι οι φίλοι που είχα τότε. Κάθε καλοκαίρι γυρνάω στην Ελλάδα και με περιμένουν και πάμε διακοπές μαζί. Κάθε καλοκαίρι.

Έχω κι ένα σπίτι στη Χαλκιδική το οποίο το πήρα το 2009. Τα προηγούμενα χρόνια απλώς πηγαίναμε σε κάποιο νησί. Αλλά από το 2009 που πήρα το σπίτι και την επόμενη χρονιά ο κολλητός φίλος μου πήρε το διπλανό, εξακολουθούμε να είμαστε μαζί. Η αδελφή μου είναι στη Θεσσαλονίκη, τα παιδιά της είναι στη Θεσσαλονίκη, τα πεθερικά μου είναι στη Θεσσαλονίκη. Εχουμε πολύ ισχυρούς δεσμούς και αυτό με έκανε να μπορώ να μεταφέρω την ελληνικότητά μου στα παιδιά μου, που δεν έζησαν στην Ελλάδα παρά μόνον στις διακοπές, αλλά και στον τρόπο που κινούμαι, φέρομαι. Είναι πολύ εμφανές σε όλους εδώ στην Αμερική και στον κόσμο με τον οποίο έχω δουλέψει ότι δεν είμαι τυπικός Αμερικανός, είμαι μάλλον τυπικός Ελληνας.

 

Είμαι Ελληνας. 

Σημαίνει ότι είμαι διαφορετικός, σημαίνει ότι είμαι υπερήφανος, σημαίνει ότι αντιλαμβάνομαι και τα κακά της φυλής μας και τσαντίζομαι ακόμη περισσότερο με αυτά, αλλά προσπαθούμε να τα κρατάμε μέσα στον κύκλο, δηλαδή συζητάω για τα κακά της φυλής μας με Ελληνες και ποτέ με ξένους. Είναι αυτό που δίνει διαφορετικότητα σε εμένα, στην προσωπικότητά μου, στον χαρακτήρα μου και είναι αυτό που μετέδωσα στην οικογένειά μου, είναι αυτό που χαρακτηρίζει τα παιδιά μου. 

Είναι η ζωή μου η Ελλάδα".

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

 

 

 Διαβάστε  και τα  άρθρα:


 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: «ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, Η ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ».

 

 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: «ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΟΙ ΚΑΡΑΝΤΙΝΕΣ. Η ΘΝΗΤΟΤΗΤΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΘΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ». 

 

 Αντώναρος: «Σχεδόν όλοι οι υπουργοί χλευάζουν ψιθυριστά τον Μητσοτάκη. Ένας τύπος που γεννήθηκε στα πούπουλα και δεν ξέρει τι πάει να πει να βγάζεις το ψωμί σου με ιδρώτα, οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες στην ανεργία και τη φτώχεια». 

 

 

ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ PFIZER ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΪΟΥΔΑΙΟΥ ΑΛΒΕΡΤΟΥ ΜΠΟΥΡΛΑ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ BIONTECH, ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ. ΕΜΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ. 









  1. Η Τουρκία κατασκευάζει νέο είδος Bayraktar το οποίο θα έχει δορυφορική διασύνδεση.
    Χωριανόπουλος Άγγελος
    Ο Τούρκος κατασκευαστής αμυντικού υλικού, Baykar, δημοσίευσε μια νέα φωτογραφία από την εγκατάσταση που φαίνεται να δείχνει μια νέα έκδοση του Bayraktar TB2 μεσαίου υψομέτρου αντοχής μη επανδρωμένο εναέριο όχημα μάχης. Η εικόνα, που κυκλοφόρησε στον επίσημο λογαριασμό Twitter της Baykar, δείχνει μια προηγμένη έκδοση του drone μάχης με σύστημα δορυφορικής σύνδεσης για τηλεχειριστήριο.
    Σύμφωνα με τοπικές πηγές, η νέα έκδοση του μαχητικού drone με δορυφορικές δυνατότητες επικοινωνίας ονομάζεται Bayraktar TB2S (Satellite). Αναμένεται ότι το νέο Bayraktar TB2S θα ελέγχεται εξ αποστάσεως μέσω της δορυφορικής σύνδεσης από πιλότους στο έδαφος, γεγονός που αυξάνει σημαντικά την εμβέλεια του drone σε σύγκριση με τη χρήση ραδιοφωνικού καναλιού.
    Το νέο ευρυζωνικό δορυφορικό σύστημα επικοινωνίας σύμφωνα με πληροφορίες αναπτύχθηκε από την εταιρεία CTech της Τουρκίας για τη μεταφορά δεδομένων με ταχύτητα άνω των 20 megabit ανά δευτερόλεπτο (Mbps) στο σταθμό ελέγχου εδάφους. Τα συστήματα θα επιτρέψουν την ταυτόχρονη εκτέλεση δεκάδων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων μάχης.
    Όπως είχαμε αναφέρει προ μίας εβδομάδος στο infognomonpolitics το νέο UAV-UCAV κατασκευάζετο εδώ και καιρό με αφορμή το εμπάργκο κινητήρων και οπλικών συστημάτων που επεβλήθη στην Τουρκία από ορισμένα δυτικά κράτη. H μεταφορά ημιδορυφορικής τεχνογνωσίας πιθανότατα έχει γίνει από κράτη όπως η Κίνα, Ρωσία ή ακόμα και το Ιράν, καθώς οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία δεν αποδέσμευαν τέτοιου είδους τεχνογνωσία.
    Με πληροφορίες από defensenews,defenceblog
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έφτασαν τα ισραηλινά UAV τύπου Heron στη Σκύρο

    Η Ελλάδα αποκτά ένα σημαντικό όπλο
    Νίκος Χασαπόπουλος
    Στη Σκύρο εγκαταστάθηκαν τα πρώτα ισραηλινά drones που απέκτησε η Ελλάδα. Τα δύο Heron βρίσκονται ήδη επί ελληνικού εδάφους ενώ ισραηλινοί εκπαιδευτές έχουν αναλάβει να μάθουν σε Ελληνες τα μυστικά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
    Η Ελλάδα πρόκειται να αποκτήσει αρκετά drones με ενοικίαση με το σύστημα του leasing.
    Τα ισραηλινής κατασκευής drones που ενοικιάζει η χώρα μας θεωρούνται ιδανικά για την επιτήρηση των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων μας. Είναι αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, μπορούν να εκτελέσουν αποστολές σε απόσταση έως και 1.000 χιλιόμετρα από τη βάση τους σε ύψος 40.000 πόδια, φέρουν ραντάρ θαλάσσιας επιτήρησης, κάμερες και ηλεκτρο-οπτικό αισθητήρα με δυνατότητες λειτουργίας τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα και ένα πακέτο «τεχνικής νοημοσύνης».
    Εφοδιασμένα με επικοινωνίες μέσω δορυφόρου, τα Heron, κατά τους επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας, προσφέρουν ισχυρή επιχειρησιακή αντοχή σε ένα ευρύ πεδίο αποστολών, όπως η επιτήρηση, η φύλαξη συνόρων, η έρευνα και η διάσωση καθώς και η διαχείριση καταστροφών.
    in.gr
    Z.P.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ SOSOS
      Αίσχος, αυτά τα 9 UAV αεροπλάνα είναι τελείως άχρηστα για την Ελλάδα!
      Τα καθίκια δανείστηκαν εννέα UAV για τρία χρόνια με 55 εκατομμύρια ευρώ!
      Η Ελλάδα με αυτά τα χρήματα θα αγόραζε 350 αεροπλάνα P2002JF,
      για την εκπαίδευση των πιλότων, φύλαξη των συνόρων, έρευνα, διάσωση, διαχείριση καταστροφών! Αλλά θα μπορούσε να τα μετατρέψει και σε UAV εξοπλισμένα με πυραύλους αέρος αέρος και αέρος εδάφους! Στην ανάγκη και επανδρωμένα!
      Η Εβραιοκρατούμενη κυβέρνηση, γέμισε τις τσέπες των Εβραίων με χρήματα!
      Οι μιζαδόροι θησαυρίζουν και ο λαός πεθαίνει της πείνας.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Σε περίπου οκτώ μήνες στους αιθέρες τα πρώτα ελληνικής κατασκευής Drones.

      Σε συνέντευξή του σε ιδιωτικό κανάλι ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ δήλωσε πως πλέον στην Ελλάδα ανοίγει ο τομέας παραγωγής μη επανδρωμένων οχημάτων για χρήση σε πολλούς τομείς, ένας εξ’ αυτών είναι η άμυνα και η ασφάλεια. Αναφορά για λόγους ασφαλείας έκανε σε ένα ”μεγάλο drone και ένα μικρό drone”, εκ των οποίων το μεγάλο θα μπορεί να μεταφέρει και φορτίο.
      ΣΗΜΕΙΩΣΗ Fotis
      Αυτό το πρόγραμμα είναι παλιό και μάλλον θα θαφτεί προς όφελος του LOTUS της intracom έπειτα από την έγκριση χρηματοδότησης που πήρε από την ευρωπαική ένωση για ανάπτυξη drone σε βάθος 5 ετών.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Το νέο τουρκικό UAV AKSUNGUR θα είναι το φονικότερο όλων και θα αναπτυχθεί στο αεροπλανοφόρο "TCG Anadolou".
      Το πλέον φονικό UAV ετοιμάζει η τουρκική αεροπορική βιομηχανία. Πρόκειται για το AKSUNGUR ένα μαχητικό UAV επίγειας κρούσης με μεγάλο οπλικό φορτίο διπλάσια ακτίνα δράσης από το Bayraktar TB.2 και τετραπλάσια μεταφορική ικανότητα.
      To μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη ναυτική του έκδοση θα αποτελέσει και το βασικό «εργαλείο» του πρώτου τουρκικού αεροπλανοφόρου "TCG Anadolou"
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. Μετάλλιο “Εξαίρετης Προσφοράς” | Δημιούργησαν μηχανουργείο και συναρμολόγησαν τρία ελαφρά τεθωρακισμένα.
    Με το μετάλλιο «Εξαίρετης Προσφοράς» τίμησε σήμερα το Υπουργείο Άμυνας τον κ. Κώστα Κολλακίδη.
    Η σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε σε φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή Καϊμακλίου και τον κ. Κολλακίδη τίμησε εκ μέρους του Υπουργού Άμυνας, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης.
    Ο κ. Κολλακίδης προσέφερε με ανιδιοτέλεια στους αγώνες για προάσπιση της ελευθερίας της πατρίδας μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της προσφοράς του είναι η συναρμολόγηση σε μηχανουργείο που δημιούργησαν μαζί με το αδελφό της συζύγου του, τον Χαράλαμπο Πηλακούτα, ιδρυτή του Ομίλου Πηλακούτα, τριών ελαφρών τεθωρακισμένων οχημάτων από αγγλικά τεθωρακισμένα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες του Κυπριακού Στρατού.
    Πρόκειται για άρματα τύπου Marmon Herrington Mk-IVF και υπολογίζεται ότι 40 από αυτά τα οχήματα ήταν στην υπηρεσία της 21 EAN (21η Επιλαρχία Αναγνωρίσεως), τα οποία είναι γνωστό ότι ήταν σε λειτουργία το 1964 αλλά και το 1974.
    Ο 90χρονος Κώστας Κολλακίδης από το Καϊμακλί, προσέφερε, πολύτιμη υλική βοήθεια στην συγκροτηθείσα το 1964, Εθνική Φρουρά και στην ελληνική μεραρχία του 1964 – 1967. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, Λάζαρο Μαύρο, ο κ. Κολλακίδης, παραχώρησε εγκαταστάσεις, στο Μοναστήρι του Αγίου Χρυσοστόμου, μεταξύ Κουτσοβέντη και Βουφαβέντο στον Πενταδάκτυλο, όπου το 1964 δημιουργήθηκε το στρατόπεδο της Β΄ Μοίρας Καταδρομών η οποία ήρθε εξ Ελλάδος με την Μεραρχία που είχε σταλεί για την υπεράσπιση της Κύπρου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναύαρχος Βασίλης Μαρτζούκος: Τι πρέπει να έχει η φρεγάτα που θα αγοράσει το Πολεμικό Ναυτικό.
    Η έννοια της αεράμυνας περιοχής μίας φρεγάτας συνοψίζεται στα ακόλουθα κύρια χαρακτηριστικά, τα οποία δεν επιδέχονται “εκπτώσεων” δίχως τον κίνδυνο “θανάσιμου τραυματισμού” της έννοιας αυτής: Ραντάρ μεγάλης εμβέλειας εντοπισμού και εγκλωβισμού.
    Δυνατότητα ταυτόχρονης εμπλοκής με πολλαπλούς εναέριους στόχους (π.χ. υπάρχουν σύγχρονες φρεγάτες που αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα 16 στόχους). Μεγάλη εμβέλεια αλλά και αξιοπιστία των όπλων κατά εναερίων στόχων (υπάρχουν σήμερα λίαν αξιόπιστα όπλα με εμβέλεια πολύ πέραν των 100 χλμ.). Μία ιδιαίτερα ακριβή φρεγάτα με δυνατότητες αεράμυνας περιοχής είναι δυνατόν να προσβληθεί από υποβρύχια ή μονάδες επιφανείας ή και από την ξηρά, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την αυτοπροστασία της από τις εν λόγω απειλές.
    Ένα σταθερό αξιόπιστο sonar (ενδεχομένως σε συνδυασμό με καθαιρούμενο μεταβλητού βάθους), τορπίλες κατά υποβρυχίων, αντίμετρα κατά τορπιλών, ισχυροί και αξιόπιστοι πύραυλοι, αποτελεσματικά πυροβόλα μεγάλης εμβέλειας, όπλα και αντίμετρα κατά πλοίων και στόχων ξηράς, καθώς και ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο αποτελούν επίσης βασικές δυνατότητες της φρεγάτας. Τυχόν “συμψηφισμοί” ή “παραλείψεις” στους τομείς αυτούς καθιστούν την φρεγάτα ευάλωτη και την επιβιωσιμότητά της επισφαλή….. Από άρθρο του Ναύαρχου στο slpress.gr
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «(ΑΝΤ)ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.
    ΚΟΥΛΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ – ΥΠΟΥΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
    Την στιγμή που η κυβέρνηση καθησυχάζει τους πολίτες ότι ελέγχει την κατάσταση με την πανδημία, στο παρασκήνιο οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές.
    Πολύ σύντομα, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκύψει συγκυβέρνηση ΝΔ με τη συμμετοχή υπόλοιπων… προθύμων κομμάτων μπροστά στο νέο μνημόνιο που θα μας επιβάλλουν λόγω της οικονομικής κατάρρευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.
    Η κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» θα έχει και ως στόχο το να περάσει από τη Βουλή και η προδοτική συμφωνία με την Τουρκία για το ξεπούλημα του Αιγαίου και του εθνικής μας πλούτου με βάση τον σχεδιασμό του Βερολίνου.
    Χθες ο Κούλης επέλεξε να εισάγει στον πολιτικό διάλογο το ζήτημα του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Απευθυνόμενος ο πρωθυπουργός στον Αλέξη Τσίπρα του είπε: «Φαντάζομαι όμως ότι σε λίγο -δεν θα σας πάρει πολύ καιρό- θα ζητήσετε να παραιτηθεί όλη η κυβέρνηση και να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Φαντάζομαι είναι το επόμενο το οποίο θα ακούσουμε από τα στόματά σας». Φυσικά κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από πουθενά, καθώς ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα και σίγουρα δεν θα επιβίωναν μια συμμετοχή σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με την ΝΔ.
    Γιατί όμως επέλεξε ο πρωθυπουργός να βάλει αυτά τα λόγια στο στόμα του Αλέξη Τσίπρα; Προφανώς γιατί αυτό είναι το πλάνο «β», σε περίπτωση που οι εξελίξεις είτε στα εθνικά θέματα, είτε στο μέτωπο της πανδημίας είναι δυσάρεστες. Η «κυβέρνηση εθνικής ενότητας» είναι η λύση του Κυριάκου για να περάσει την επώδυνη και εθνοπροδοτική συμφωνία με τους Τούρκους. Είναι και η λύση σε περίπτωση που παρά την καταστροφή στην οικονομία υπάρξει ο αναπόφευκτος αριθμός θυμάτων από τον Covid.
    Εκεί υπολογίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, ενώ όλοι όσοι θα συμμετάσχουν στην συγκυβέρνηση, θα επικαλούνται ότι μας έσωσαν για ακόμα μία φορά!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΕ.

    Πολιτικό κενό διαπιστώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και αναμένουν την δημιουργία νέου κόμματος στην "άκρα δεξιά".
    Όπως αναφέρει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ - και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ - Α. Κοτσακάς σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα "οι συστημικές δυνάμεις που βρίσκονται πέρα και πάνω από τον κ. Μητσοτάκη και έχουν σχέδιο με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, σύντομα θα αναλάβουν πρωτοβουλίες.Θα επιχειρήσουν να διαμορφώσουν δύο παράπλευρα σχήματα, ένα προς το Κέντρο και ένα προς την άκρα Δεξιά. Με δεδομένο ότι οι εκλογές όποτε και αν γίνουν, θα γίνουν με απλή αναλογική, φαντάζονται ότι έτσι θα διαμορφώσουν την επόμενη Κοινοβουλευτική πλειοψηφία."
    Η αλήθεια είναι ότι το μεγάλο κενό που εντοπίζουν αναλυτές βρίσκεται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Ειδικά εάν υπάρξουν εξελίξεις, δυσάρεστες εξελίξεις παρά το όποιο αμπαλάρισμα τους γίνει από τα επιδοτούμενα συστημικά ΜΜΕ - στα εθνικά ζητήματα είναι δυνατόν ένα τέτοιο κόμμα να ανατρέψει την πολιτική ισορροπία που έχει διαμορφωθεί αυτή την στιγμή.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΣΑΧΙΝ.
    Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο τούρκος Σαχίν πίσω από το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού δηλώνοντας ότι θα «μπορέσει να εξαλείψει τον ιό».
    Η γερμανική εταιρεία BioNTech και ο αμερικανικός φαρμακευτικός γίγαντας Pfizer ανακοίνωσαν την Δευτέρα πως το από κοινού αναπτυσσόμενο υποψήφιο εμβόλιό τους είχε ξεπεράσει τις προσδοκίες στις κρίσιμες δοκιμές της φάσης 3, αποδεικνύοντας πως είναι 90% αποτελεσματικό στο να εμποδίσει τους ανθρώπους να αρρωστήσουν.
    «Θα σταματήσουμε την πανδημία με αυτό το εμβόλιο»
    Ωστόσο, η έλλειψη πλήρων συνόλων δεδομένων από τις τρέχουσες δοκιμές έχει αφήσει αναπάντητο το ερώτημα εάν το εμβόλιο είναι εξίσου αποτελεσματικό για εκείνους που είναι ασυμπτωματικοί.
    Στην πρώτη του συνέντευξη σε βρετανική εφημερίδα, ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, Uğur Şahin, δήλωσε στον Guardian ότι είναι αισιόδοξος. «Εάν το ερώτημα είναι αν μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την πανδημία με αυτό το εμβόλιο, τότε η απάντησή μου είναι: ναι, γιατί πιστεύω ότι ακόμη και η προστασία μόνο από ασυμπτωματικές λοιμώξεις, θα έχει δραματική επίδραση» δήλωσε ο Sahin στην βιντεοκλήση από το σπίτι του στο Μέινζ.
    Μέχρι να γίνει η αποκάλυψη των αποτελεσμάτων των κλινικών δοκιμών την Δευτέρα, όπως είπε ο επιστήμονας, δεν ήταν σίγουρος εάν το εμβόλιό του θα προκαλούσε αρκετά ισχυρή αντίδραση από το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα. «Ήταν πιθανό πως ο ιός μπορεί να μην αποτελούσε στόχο του εμβολίου, να έμπαινε στα κύτταρα και να συνέχιζε να αρρωσταίνει τους ανθρώπους. Γνωρίζουμε όμως τώρα ότι το εμβόλιο μπορεί να νικήσει αυτό τον ιό».
    Κι ενώ οι τρέχουσες κλινικές δοκιμές του εμβολίου κατά του κορωνοϊού των Pfizer/BioNTech δεν θα αποδείξουν επίσημα πως αποτρέπει την μετάδοση του ιού, ή να σταματήσει το να αρρωσταίνουν όσοι έχουν μολυνθεί, ο 55χρονος είπε ότι τα υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας, τον οδήγησαν να υποθέσει πως μπορεί.
    Πώς κατάφεραν να ετοιμάσουν ένα εμβόλιο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;
    Η BioNTech, μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 2008 από Γερμανούς επιστήμονες και το ζευγάρι Şahin και Özlem Türeci, καθώς και τον Αυστριακό ογκολόγο Christoph Huber, ανέπτυξαν το εμβόλιο με μια πειραματική μέθοδο γνωστή ως mRNA. Ενώ τα συμβατικά εμβόλια λαμβάνουν γενετικές πληροφορίες από έναν ιό και τα καλλιεργούν σε ανθρώπινα κύτταρα, η μέθοδος mRNA απαιτεί απλώς τον γενετικό κώδικα του ιού, μειώνοντας έτσι τη διαδικασία παραγωγής κατά σχεδόν τρεις μήνες.
    Η εμπειρογνωμοσύνη της Pfizer με εμβόλια μαζικής παραγωγής και η γρήγορη δράση από τις ρυθμιστικές αρχές βοήθησαν στην επιτάχυνση της αναπτυξιακής διαδικασίας σε 10 μήνες παρά σε χρόνια, δήλωσε ο Şahin. «Δεν υπήρχε πρακτικά χρόνος αναμονής. Φανταστείτε ότι θέλετε να μεταβείτε από το ένα άκρο του Λονδίνου στο άλλο και υπάρχουν παντού κυκλοφοριακές δυσκολίες. Θα χρειαστείτε μισή μέρα. Για το έργο μας, οι δρόμοι ήταν άδειοι».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η «μάχη» των εμβολίων κατά του κορωνοϊού - Οι διαφορές και τα κοινά σημεία τους.
    Δεν έχει τέλος η «μάχη» για το εμβόλιο που θα απαλλάξει τον πλανήτη από τον κορωνοϊό.
    Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του διδύμου Pfizer – BioNTech για την επιτυχία του εμβολίου σε ποσοστό 90% αναθέρμαναν την ελπίδα σε όλο τον κόσμο. Την ίδια στιγμή, στην τελική ευθεία μπαίνουν και οι δοκιμές για το εμβόλιο της Moderna, με τα αποτελέσματα να αναμένονται εντός Νοεμβρίου.
    Το βασικό «αντίπαλο δέος» του εμβολίου της Pfizer, ωστόσο, δεν είναι άλλο από το εμβόλιο της Οξφόρδης, για το οποίο έχουν ήδη παρασκευαστεί 40 εκατ. δόσεις.
    Η «μάχη» των εμβολίων -Η πρόταση της Οξφόρδης
    Τα εμβόλια που αναπτύσσονται για να αναχαιτίσουν την τεράστια εξάπλωση του κορωνοϊού στον πλανήτη δημιουργήθηκαν με διαφορετικές προσεγγίσεις. Το εμβόλιο των AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης -με την επιστημονική «ονομασία» ChAdOx1 nCoV-19- βασίζεται σε έναν «απενεργοποιημένο» αδενοϊό, που προκαλεί κρυολόγημα και εντοπίζεται στους χιμπατζήδες.
    Στο συγκεκριμένο αδενοϊό, ωστόσο, οι επιστήμονες της Οξφόρδης προσέθεσαν γενετικές οδηγίες για την πρωτεΐνη επιφανείας (spike protein) του κορωνοϊού SARS-Cov-2, που είναι απαραίτητη ώστε ο ιός να προσβάλλει τον άνθρωπο. Τι σημαίνει αυτό; Οτι το εμβόλιο της Οξφόρδης και της AstraZeneca «διδάσκει» το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να αναγνωρίζει τον κορωνοϊό και να δημιουργεί ανοσολογική αντίδραση.
    Να σημειωθεί ότι ο ιός - «όχημα» που χρησιμοποιείται στο εμβόλιο της Οξφόρδης δεν μπορεί να μεταδοθεί στους ανθρώπους.
    Ποια η διαφορά του εμβολίου της Pfizer
    Η ομάδα των Pfizer και BioNTech επέλεξε ένα διαφορετικό «μονοπάτι» για το εμβόλιο που δημιούργησε. Το εμβόλιο βασίζεται στην τεχνική του αγγελιαφόρου RNA (mRNA), κάτι που το διαφοροποιεί από τα περισσότερα εμβόλια -στα οποία χρησιμοποιούνται αποδυναμωμένοι ιοί.
    Όταν εγχύεται στον οργανισμό, το mRNA εμβόλιο περνά στα κύτταρα και τους «μαθαίνει» να δημιουργούν αντιγόνα. Αυτά τα αντιγόνα αναγνωρίζονται από το ανοσοποιητικό σύστημα και εκείνο, τότε, προετοιμάζεται για να δώσει «μάχη» με τον κορωνοϊό.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα 9 «συν και πλην» των δυο εμβολίων, του εμβολίου της Pfizer και του εμβολίου της Οξφόρδης.
      Από τις τελευταίες παρατηρήσεις επιστημόνων προκύπτει ότι κάθε εμβόλιο έχει τα θετικά και τα αρνητικά του. Τα πλέον βασικά σημεία είναι τα εξής:
      Παραγωγή
      -Το εμβόλιο της Pfizer μπορεί να παραχθεί με μεγαλύτερους ρυθμούς καθώς δεν περιλαμβάνει πραγματικό ιό στη σύνθεσή του
      -Παρά ταύτα, το εμβόλιο της Pfizer χρειάζεται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, κάτω των 70 βαθμών Κελσίου, για να συντηρηθεί. Αυτό δημιουργεί βασικά προβλήματα για τη διανομή του, ιδίως σε μη ανεπτυγμένες χώρες -και όχι μόνο. Αυτός είναι και ο λόγος που η Pfizer σχεδιάζει μια εκδοχή του εμβολίου σε σκόνη.
      -Στον αντίποδα, το εμβόλιο της Οξφόρδης μπορεί να συντηρηθεί σε θερμοκρασίες 2 με 8 βαθμών Κελσίου, καθιστώντας μακράν πιο εύκολη τη διανομή του.
      Η τιμή του εμβολίου
      -Το εμβόλιο της Pfizer θα χρειάζεται δυο δόσεις, έναντι μιας δόσης του εμβολίου της Οξφόρδης.
      -Το εμβόλιο της Οξφόρδης θα είναι πιο φτηνό από εκείνο της Pfizer. Σύμφωνα με τον Independent, οι δυο δόσεις του εμβολίου της Pfizer θα κοστίζουν περί τα 39 δολάρια. Το εμβόλιο της Οξφόρδης, ωστόσο, θα κοστίζει 3 δολάρια. Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει υπογράψει συμφωνίες για αγορά 400 εκατ. δόσεων του εμβολίου της Οξφόρδης έναντι 2,5 ευρώ και έχει επίσης αγοράσει 200 εκατ. δόσεις με οψιόν για 100 εκατ. ακόμη από το εμβόλιο της Pfizer με λιγότερα από 19,5 δολάρια ανά δόση. Η Ευρώπη κατόπιν θα μοιράσει τα εμβόλια σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Στην Ελλάδα τα εμβόλια θα διατεθούν δωρεάν στους πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν, σύμφωνα με την εξαγγελία από το καλοκαίρι του Κυριάκου Μητσοτάκη.
      Αποτελεσματικότητα
      -Τα αποτελέσματα για το εμβόλιο της Pfizer ήταν πέραν κάθε προσδοκίας, καθώς από τις δυο ομάδες που το έλαβαν (εμβόλιο έναντι placebo) αποδείχθηκε ότι απέδωσε στο 90% των συμμετεχόντων.
      -Εξίσου ενθαρρυντικά ήταν τα πρώτα αποτελέσματα για το εμβόλιο της Οξφόρδης, δίχως όμως να περιλαμβάνουν προχωρημένες δοκιμές -δηλαδή ανθρώπους που προσβλήθηκαν από κορωνοϊό και δεν νόσησαν.
      -Το εμβόλιο της Οξφόρδης προκαλεί ισχυρή ανοσοαπόκριση στους ηλικιωμένους. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, αν λάβει κανείς υπ’ όψιν ότι, για παράδειγμα, το εμβόλιο της γρίπης έχει χαμηλή αποδοτικότητα στον ηλικιωμένο πληθυσμό.
      -Στον αντίποδα, για το εμβόλιο της Pfizer δεν είναι ακόμη γνωστό το ποσοστό αποτελεσματικότητας σε κρίσιμες υπο-ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι, όπως και κατά πόσον το εμβόλιο μπορεί να αποτρέψει βαριές περιπτώσεις, αφού δεν είχε νοσήσει βαριά ουδείς από τους συμμετέχοντες που κόλλησαν Covid-19 σε αυτόν τον γύρο της ανάλυσης.
      Το κοινό σημείο των δυο εμβολίων
      Τόσο το εμβόλιο των AstraZeneca και Οξφόρδης όσο και το εμβόλιο των Pfizer – BioNTech κατάφεραν να «πυροδοτήσουν» τη δημιουργία αντισωμάτων και Τ-λεμφοκυττάρων, ένας συνδυασμός ικανός να αντιμετωπίσει την προσβολή και, το ευκταίο, τη βαριά νόσηση από τον κορωνοϊό.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  9. Ο κορωνοϊός έχει μεταλλαχθεί με τρόπο που τον διευκολύνει να πολλαπλασιάζεται σύμφωνα με νέα μελέτη.
    O κορωνοϊός SARS-CoV-2 έχει μεταλλαχθεί με τρόπο που τον διευκολύνει να πολλαπλασιάζεται και να εξαπλώνεται πιο γρήγορα στον κόσμο σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.
    Όμως, από την άλλη, η εν λόγω μετάλλαξη D614G στην προεξέχουσα πρωτεΐνη-ακίδα του, με την οποία μολύνει τα ανθρώπινα κύτταρα, πιθανώς τον καθιστά πιο ευάλωτο σε ένα εμβόλιο.
    Το στέλεχος D614G του ιού εμφανίστηκε αρχικά στην Ευρώπη και έχει γίνει το πιο ευρέως διαδεδομένο παγκοσμίως. Η νέα έρευνα επιστημόνων των πανεπιστημίων της Β. Καρολίνα και του Ουισκόνσνι-Μάντισον, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Science», επιβεβαιώνει προηγούμενες εκτιμήσεις ότι αυτό το στέλεχος αναπαράγεται με περίπου δεκαπλάσια ταχύτητα και είναι πιο μεταδοτικό σε σχέση με το στέλεχος του κορωνοϊού που πρωτεμφανίστηκε στην Κίνα και πυροδότησε την πανδημία.
    Η φωτεινή πλευρά της νέας μελέτης είναι ότι ενώ το στέλεχος D614G μεταδίδεται πιο γρήγορα, μελέτες σε ζώα έδειξαν ότι δεν σχετίζεται με σοβαρότερα συμπτώματα της Covid-19, ενώ επιπλέον φαίνεται να είναι ελαφρώς πιο ευάλωτο στα φάρμακα των εξουδετερωτικών αντισωμάτων, άρα πιθανώς και στα μελλοντικά εμβόλια που θα γεννούν αντισώματα. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ενώ η μετάλλαξη D614G επιτρέπει στον κορωνοϊό να διεισδύει καλύτερα στα ανθρώπινα κύτταρα, παράλληλα καθιστά τον ίδιο πιο ανοιχτό στα αντισώματα, προκειμένου αυτά να εισέλθουν στο εσωτερικό του και να τον αδρανοποιήσουν.
    «Ο ιός D614G ξεπερνά και πολλαπλασιάζεται κατά περίπου δέκα φορές ταχύτερα σε σχέση με τον αρχικό ιό, αναπαραγόμενος υπερβολικά αποτελεσματικά στα επιθηλιακά κύτταρα της μύτης, που αποτελούν σημαντικό σημείο για τη μετάδοσή του από άνθρωπο σε άνθρωπο», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Ραλφ Μπάρικ, καθηγητής Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας-Ανοσολογίας στις σχολές Δημόσιας Υγείας και Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Β. Καρολίνα, ο οποίος μελετά τους κορονοϊούς εδώ και τρεις δεκαετίες. «Ο SARS-CoV-2 είναι ένας τελείως νέος παθογόνος μικροοργανισμός στους ανθρώπους και η εξέλιξή του στους ανθρώπινους πληθυσμούς είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Νέες παραλλαγές του συνεχώς εμφανίζονται, όπως αυτή που πρόσφατα ανακαλύφθηκε στα ζώα βιζόν στη Δανία», πρόσθεσε.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοζάνη: Θετικά όλα τα δείγματα από τα νεκρά βιζόν της φάρμας.
      Θετικά στον κορωνοϊό φαίνεται να είναι όλα τα δείγματα που πάρθηκαν από βιζόν σε φάρμα στην Κοζάνη, είτε νεκρά είτε ζωντανά.
      Σύμφωνα με τις πληροφορίες του kozanimedia.gr, τα δείγματα εστάλησαν άμεσα, από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε εργαστήρι της Θεσσαλονίκης, όπου αναλύθηκαν κατά προτεραιότητα και, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις, με όλα τα δείγματα να είναι θετικά.
      Πλέον, το πιθανότερο σενάριο είναι η θανάτωση όλων των ζώων στο εν λόγω εκτροφείο, μια απόφαση, πάντως, η οποία θα ληφθεί από τις αρμόδιες Αρχές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.
      Πιθανότερο σενάριο να θανατωθούν όλα
      Όπως ανέφερε, πριν από λίγο, στο kozan.gr, o Διευθυντής της Κτηνιατρικής Π.Ε. Κοζάνης Θεόφιλος Καντζόγλου:
      «Με βάση τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, αποδεικνύεται ότι στη συγκεκριμένη μονάδα εκτροφής υπάρχει ο ιός. Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα περιμένουμε να μας σταλθούν κεντρικές οδηγίες αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι να θανατωθούν όλα τα μινγκ στη μονάδα, στο σύνολό τους γύρω στις 2500. Κάνω μια έκκληση προς όλους τους εκτροφείς τέτοιων μονάδων. Να μπαίνει στις μονάδες το απολύτως απαραίτητο προσωπικό για τη φροντίδα των ζώων, το οποίο πρέπει να τηρεί όλα τα απαραίτητα μέτρα βιο-ασφάλειας, να χρησιμοποιεί ρούχα αποκλειστικά για τη μονάδα, τα οποία θα φορά και θα αποθέτει στην είσοδο της μονάδας, χρησιμοποιώντας πάντα μάσκα & προστατευτικά γυαλιά κι αν είναι δυνατόν και με φόρμες μιας χρήσεως, γάντια, απολυμαντικά και το αυτοκίνητο με το οποίο προσέρχεται στη μονάδα το συγκεκριμένο προσωπικό να μην εισέρχεται εντός των εγκαταστάσεων και να σταθμεύεται σε κάποια ασφαλή απόσταση (π.χ. 50 μέτρα μακριά)».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  10. Η (ΜΑΣΣ)UNESCO λαδώθηκε από τον Ερντογάν και μεθοδεύει το «ξέπλυμα» της Τουρκίας για την Αγιά Σοφιά.
    Σοβαρά ερωτηματικά για την ίδια την αξιοπιστία της UNESCO εγείρουν οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν και στον τουρκικό Τύπο και κανουν λόγο για συγχωροχάρτι του Διεθνούς οργανισμού, επιφορτισμένου για την προστασία και προβολή των Μνημείων του παγκόσμιου πολιτισμού, στο τουρκικό καθεστως για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
    Ο Τούρκος υπουργός τουρισμού και πολιτισμού Νουρί Ερσόι αποκάλυψε ότι οι διαμαρτυρίες της Ελλάδας για την μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί απορρίφθηκαν από την UNESCO. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία έχει εξασφαλίσει την υπόγεια υποστήριξη από το εσωτερικό της UNESCO και συγκεκριμένα απο την Γερμανίδα διευθύντρια του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς (World Heritage Center) κατι που διευκολύνει τους χειρισμούς του Τ. Ερντογάν.
    Η κ. Μ. Ρόσσλερ η οποία υποστηρίζει την Τουρκία στον σημαντικό αυτό διεθνή οργανισμό και δεν ενοχλήθηκε με την αλλοίωση της φυσιογνωμίας και της εικόνας της Αγιάς Σοφιάς έφθασε στο σημείο να στείλει πριν μερικές ημέρες και επιστολή στην Ελλάδα επικρίνοντας την χώρα μας γιατί δεν ενημέρωσε προκαταβολικά την UNESCO για τα τεχνικά έργα που έγιναν στην Ακρόπολη.
    Ο τούρκος υπουργός απάντησε σε ερώτηση που τέθηκε στην Επιτροπή προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου σχετικά με τις διαμαρτυρίες για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς και της Μονής της Χώρας σε τζαμιά και τόνισε ότι μετά τις διαμαρτυρίες της Ελλάδας ήρθε στην Τουρκία ως εκπρόσωπος της UNESCO ο αντιπρόεδρος της και αφού έκανε τον έλεγχο δήλωσε ότι ο οργανισμός «δεν είναι καθόλου ενοχλημένος».
    Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, για τον αξιωματούχο της UNESCO, το σημαντικό ζήτημα είναι για την Αγιά Σοφιά να είναι ανοικτή στους επισκέπτες, ενώ ρόλο έπαιξε και το ότι τα μωσαϊκά και οι νωπογραφίες καλύφθηκαν.
    Η Υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη και η ελληνική κυβέρνηση είχαν προειδοποιήσει ότι η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς αλλοιώνει τον χαρακτήρα της ως Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και ότι εάν επιχειρηθεί η χωρίς έγκριση μετατροπή σε τζαμί, θα συνιστά παραβίαση της συμφωνίας της Τουρκίας με την UNESCO.
    Ο τούρκος υπουργός και τα τουρκικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν γιατί ο εκπρόσωπος της UNESCO μετά την επιθεώρηση και επιτόπιο έλεγχο που έκανε μαζι με τους υπεύθυνους του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δήλωσε στους τούρκους συνομιλητές του ότι ο διεθνής οργανισμός «δεν έχει πρόβλημα με τα οσα έγιναν στην Αγιά Σοφιά».
    Εφόσον οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν καθώς η αυτοψία του εκπροσώπου της UNESCO θα αποτελούν μέρος της έκθεσης που θα υποβληθεί στον διεθνή οργανισμό, θα πρόκειται περί σοβαρού πλήγματος και για την Αθήνα που ανέλαβε το κύριο βάρος της αντίδρασης του χριστιανικού κόσμου στην βεβήλωση του ιστορικού χριστιανικού Μνημείου. Και φυσικά θα αποτελέσει άλλοθι ώστε να μην ασχοληθεί πια κανείς άλλος με την Αγιά Σοφιά, καθώς και η Μόσχα έθεσε πρακτικά ως προϋπόθεση για την μελλοντική στάση της, το τι θα περιλαμβάνει η έκθεση της UNESCO
    Για τη συνέχεια Liberal
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οριστικό “όχι” της VW για νέο εργοστάσιο αυτοκινήτων στην Τουρκία

    Σύμφωνα με το αφεντικό του VW Group, Herbert Diess, ο γερμανικός όμιλος θα επενδύσει στο εργοστάσιο που ήδη διαθέτει στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, βάζοντας οριστικά τέλος στα σχέδια του να δημιουργήσει μια νέα μονάδα στην Τουρκία.
    Ο Herbert Diess μίλησε πρόσφατα στην Automobilwoche επιβεβαιώνοντας ότι η VW επανεκτίμησε τις κατασκευαστικές της ανάγκες, όπως αυτές προσδιορίζονται με βάση όσα επιβάλει σε παγκόσμιο επίπεδο η πανδημία, αποφασίζοντας τελικά ότι δεν χρειάζεται ένα νέο εργοστάσιο στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης.
    Έτσι, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα συνεχίσει να κατασκευάζει μια νέα γραμμή συναρμολόγησης οχημάτων, καθώς και ένα νέο τμήμα κατασκευής αμαξωμάτων, στη Σλοβακία – εκεί όπου γεννιούνται σήμερα τα περισσότερα premium SUV μοντέλα της.
    Τα VW Touareg, Audi Q7, Audi Q8 και Porsche Cayenne κατασκευάζονται στην Μπρατισλάβα, μαζί με τα VW Up!, Skoda Citigo και Seat Mii, καθώς και το αμάξωμα της Bentley Bentayga πριν την αποστολή του στο Crewe της Μ. Βρετανίας.
    Αρχικά, το VW Group σκόπευε να δημιουργήσει μια νέα μονάδα κοντά στη Σμύρνη, στην οποία θα κατασκευάζονταν τα Skoda Superb και VW Passat, τα οποία τελικά θα παραχθούν στη Σλοβακία.
    Μετά την απόφαση αυτή, ο Herbert Diess εκτίμησε ότι οι πωλήσεις της VW στην Τουρκία θα επηρεαστούν αρνητικά: “Εξακολουθεί να αποτελεί μειονέκτημα το γεγονός ότι δεν θα μπορέσουμε να εξελιχθούμε στη συγκεκριμένα αγορά μέσω μιας μονάδας στην Τουρκία”, δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας του VW Group.
    capital.gr
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολεμική Αεροπορία: Ένα βήμα πιο κοντά στο F-35, στάλθηκε επίσημη επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
    Γιάννης Νικήτας
    Ένα βήμα πιο κοντά στο μαχητικό 5ης γενιάς F-35 είναι η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ). Σύμφωνα με αποκλειστικές και πλήρως διασταυρωμένες πληροφορίες του γράφοντος, την 6η Νοεμβρίου 2020 το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας απέστειλε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ επίσημη επιστολή έκφρασης ενδιαφέροντος. Πρόκειται για την επιστολή με επίκεντρο την γνωστοποίηση προμήθειας αεροσκαφών F-35 ώστε να εκκινήσουν οι διαδικασίες για την απόκτηση μιας μοίρας αεροσκαφών 5ης γενιάς (περί τα 18 έως 24 αεροσκάφη).
    Υπενθυμίζεται, ότι το καλοκαίρι του 2020 η ΠΑ είχε λάβει από τις ΗΠΑ τη λεγόμενη P&A (Price and Availability) ύψους τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 2,62 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η P&A περιλαμβάνει γιγαντιαία επιμέρους σύμβαση τεχνικής υποστήριξης ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας.
    Στη παραπάνω τιμή δεν περιλαμβάνεται η απόκτηση του πακέτου των όπλων που θα ζητήσει η ΠΑ αλλά μόνον κόστη προμήθειας μαχητικών (στα 85 εκατομμύρια δολάρια το αεροσκάφος) καθώς και αρχικής εκπαίδευσης, υποδομών και τεχνικής υποστήριξης.
    Στη απόφαση του ΓΕΑ συνετέλεσε μέσω ολοκληρωμένης διερεύνησης, η απειλή των τουρκικών S-400 καθώς και το γεγονός πως η απόκτηση του F-35 από τη ΠΑ πρώτη θα της έδινε το επιχειρησιακό πλεονέκτημα έναντι της τουρκικής αεροπορικής απειλής. Στην ίδια μελέτη της ΠΑ εξετάζονται τρία βασικά σενάρια:
    Διατηρεί τους S-400 δίχως την απόκτηση νέου αεροσκάφους 5ης γενιάς που δημιουργούν συνθήκες Anti Access/Area Denial (A2/AD).
    Προχωρά στην προμήθεια ενός μη δυτικού αεροσκάφους 5ης γενιάς σε συνδυασμό με την απόκτηση των S-400.
    Εγκαταλείπει το μέλλον και την επιχειρησιακή ύπαρξη των S-400 και οι ΗΠΑ προχωρούν για γεωπολιτικούς λόγους στην επαναφορά της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35.
    Σύμφωνα με τη ΠΑ, κοινός παρονομαστής όλων των παραπάνω σκέψεων είναι πως η ΠΑ για να συνεχίσει να διατηρεί ποιοτική υπεροχή καθώς και το τεχνολογικό προβάδισμα κρίνεται ως αναγκαίο να αποκτήσει τα αμερικανικά μαχητικά F-35.
    www.defencereview.gr
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΑΛΛΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΙΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ «ΥΠΕΡΜΙΝΤΙΟΠΟΙΗΣΗ». ΑΡΑΓΕ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ - ΜΑΪΝΤΑΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕΣΑ.
    Ο καθηγητής Λοιμωξιολόγος ερευνητής Didier Raoult Διευθυντής του l’Infectiopole (IHU) της Μασσαλίας κλήθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο για Πειθαρχική δίωξη κατηγορούμενος για μια σειρά από παραβάσεις του κώδικα δεοντολογίας : καταπάτηση της συναδελφικότητας, λανθασμένη πληροφόρηση του κοινού, αδικαιολόγητη έκθεση σε κίνδυνο ακόμη και για τσαρλατανισμό….
    Η διαδικασία κινήθηκε μετά από ένα σερί καταγγελιών και μια μήνυση έπειτα από την αρχή της κρίσης στον Ιατρικό Σύλλογο του Bouches-du-Rhône. Π.χ είναι ένας μαθηματικός καθηγητής που δουλεύει στη δευτεροβάθμια που ασκεί κριτική στην έλλειψη αξιοπιστίας της κλινικής δοκιμής που έγινε στο IHU της Marseille. Αλλά επίσης μια ομάδα 5 νοσοκομειακών γιατρών που τον καταγγέλλουν για « υπερμιντιοποίηση », κι εκτιμούν πως « αντιτίθεται στα δεδομένα και τα αποτελέσματα τα επιστημονικά ». Κι ότι ο Didier Raoult έφθασε «μέχρι να εκθειάσει και να συνταγογραφήσει θεραπείες κια φάρμακα αναπόδεικτα κατά το minimum αναποτελεσματικά, και στη χειρότερη επικίνδυνα ». Τελικά τον Ιούλιο η Εταιρία λοιμωξιογόνου Παθολογίας της γαλλικής γλώσσας (SPILF), μια ένωση με 700 μέλη κατά πλειοψηφία γιατροί κατέθεσε μήνυση κατά του μικροβιολόγου στον Ιατρικό Σύλλογο της περιοχής Bouches-du-Rhône. Αυτοί του προσάπτουν ότι παραβίασε τουλάχιστον 9 άρθρα του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας. Μεταξύ άλλων του προσάπτουν ότι πρότεινε αναπόδεικτα ως αντίδοτο την χλωροκίνη.
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: πολύ υποπτευόμαστε ότι μάλλον ο καθηγητής δεν στέκει στα καλά του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ουχάν: Συσκευασία κατεψυγμένου κρέατος που είχε εισαχθεί από τη Βραζιλία ήταν μολυσμένη με κορωνοϊό
    Κορωνοϊό στη συσκευασία μοσχαρίσιου κρέατος που είχε εισαχθεί από τη Βραζιλία εντόπισαν οι αρχές της κινεζικής πόλης Ουχάν.
    Η Δημοτική Επιτροπή Υγείας της Ουχάν ανακοίνωσε στον ιστότοπό της ότι εντόπισε τρία θετικά δείγματα κορωνοϊού στην εξωτερική συσκευασία κατεψυγμένου μοσχαρίσιου κρέατος από τη Βραζιλία. Το κρέας εισήχθη στη χώρα από το λιμάνι Κινγκντάο στις 7 Αυγούστου και έφτασε στην Ουχάν στις 17 Αυγούστου όπου παρέμεινε σε αποθήκη μέχρι πρόσφατα.
    Ο νέος κορωνοϊός πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν στην κεντρική Κίνα πέρυσι σε μια αγορά και πλέον έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Ουχάν όπου εντοπίστηκε η μολυσμένη συσκευασία έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικά τεστ για covid-19, ενώ έχουν ληφθεί και 200 δείγματα από το περιβάλλον.
    Αφού έλαβε δραστικά μέτρα για να περιορίσει την εξάπλωση της ασθένειας στην αρχή του έτους, η Κίνα άρχισε σταδιακά από τα τέλη Ιουνίου να ελέγχει τα εισαγόμενα τρόφιμα για κορωνοϊό.
    Μέχρι τον Σεπτέμβριο είχε εντοπίσει 22 θετικά δείγματα σε σύνολο 3 εκατομμυρίων ελέγχων, όμως αφού κάποιοι λιμενεργάτες βρέθηκαν πρόσφατα θετικοί στον ιό, οι κινεζικές αρχές ενίσχυσαν τους ελέγχους και τις απολυμάνσεις των εισαγόμενων προϊόντων αυτή την εβδομάδα.
    Κορωνοϊός εντοπίστηκε εξάλλου αυτή την εβδομάδα στη συσκευασία μοσχαρίσιου κρέατος από την Αργεντινή και ακόμη ένα δείγμα εισαγόμενου μοσχαρίσιου κρέατος βρέθηκε θετικό στην Σαντόνγκ, όπως ανακοίνωσε η επαρχία σήμερα.
    Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη εισαγωγός χώρα μοσχαρίσιου κρέατος και οι χώρες από τις οποίες το προμηθεύεται είναι συνήθως η Βραζιλία και η Αργεντινή.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΗΠΑ: Ο Μ.Πομπέο θα επισκεφθεί οινοποιία σε οικισμό Ισραηλινών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ Ο ΤΡΑΜΠ.
    Ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ο οποίος θα επισκεφθεί οικισμό Ισραηλινών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα ο Μάικ Πομπέο.
    Θα επισκεφθεί την οινοποιία Psagot, βόρεια της Ιερουσαλήμ, κατά την ισραηλινή εφημερίδα Ha'aretz και τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios, ενώ αναμένεται να γίνει επίσης ο πρώτος επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ο οποίος θα πάει στο κατεχόμενο τμήμα του υψιπέδου του Γκολάν. Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έχει αναγνωρίσει την προσάρτηση της περιοχής στο Ισραήλ.
    Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έχει επιβεβαιώσει, ούτε διαψεύσει, τις πληροφορίες αυτές ως εδώ. Στο δελτίο Τύπου για την περιοδεία του Πομπέο σε επτά χώρες που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη αναφέρεται απλά πως θα ταξιδέψει στο Ισραήλ και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.
    Η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ στο Ισραήλ θα γίνει δύο μήνες πριν από την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν.
    Ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα είχε επικρίνει στο παρελθόν τον εποικισμό των κατεχομένων — οι οικισμοί είναι παράνομοι με βάση το διεθνές δίκαιο — και είχε δεσμευθεί να εντείνει τις διπλωματικές προσπάθειες προκειμένου να δημιουργηθεί παλαιστινιακό κράτος.
    Η οινοποιία Psagot, που αναμένεται να επισκεφθεί ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, βρίσκεται στην καρδιά διεθνούς δικαστικής μάχης καθώς με απόφαση γαλλικού δικαστηρίου, που επικυρώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, υποχρεώθηκε να τοποθετεί ετικέτες στις φιάλες της που πρέπει να αναφέρουν ότι παράγονται στους ισραηλινούς οικισμούς και όχι στο Ισραήλ.
    Η εταιρεία δημιούργησε σειρά κρασιών με ειδική ετικέτα προς τιμήν του Μάικ Πομπέο όταν ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αναίρεσε, πριν από έναν χρόνο, τη θέση ότι οι εβραϊκοί οικισμοί στα κατεχόμενα αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο, που είχε υιοθετηθεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το 1978.
    Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εξάλλου υποστηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ στην άρνησή του να αναγνωρίσει την ήττα του στις προεδρικές εκλογές από τον Τζο Μπάιντεν, τον οποίο ήδη συνεχάρη ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.
    Ο ιστότοπος Axios συνδέει την επίσκεψη με το ότι ο Πομπέο ίσως είναι υποψήφιος για την προεδρία το 2024.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. «Ωρολογιακή βόμβα» οι χιλιάδες «εξαφανισμένοι» παράνομοι μετανάστες στην χώρα - Φόβοι για τζιχαντιστές!
    Τεράστιο ζήτημα εσωτερικής ασφάλειας προκύπτει στην χώρα με τις καταγγελίες για "εξαφάνιση" χιλιάδων αλλοδαπών που μπήκαν παράνομα στην χώρα και των οποίων οι αιτήσεις για άσυλο απερρίφθησαν από τις αρμόδιες αρχές. Η επί χρόνια εφαρμοζόμενη τακτική του να τους δίνεται ένα χαρτί με το οποίο απλά καλούνται να "εγκαταλείψουν την χώρα", αλλά και η αδυναμία ελέγχου του ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης δημιουργούν εκρηκτικές συνθήκες.
    Όπως είναι φυσικό αυτός ο αριθμός ανεξέλεγκτων λαθρομεταναστών, ισλαμικής στην συντριπτική τους πλειοψηφία θρησκείας, εντός της χώρας δημιουργεί έντονη ανησυχία στις αρχές ασφαλείας που δεν γνωρίζουν ποιός εξ' αυτών μπορεί να είναι ήδη ριζοσπαστικοποιημένος ή να ριζοσπαστικοποιηθεί από εδώ και πέρα.
    Παρά το γεγονός ότι ένας αριθμός εξ' αυτών εκτιμάται ότι έχει φύγει σε χώρες του εξωτερικού, είναι σαφές ότι ένας εξίσου μεγάλος αριθμός απλά παραμένει στην χώρα σε κατάσταση παρανομίας και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποίοι είναι, πού είναι και τι κάνουν.
    Η επί χρόνια υπερφόρτωση του συστήματος ελέγχου της μετανάστευσης αλλά και η ιδεολογικοποιημένη επί πολλά χρόνια προσέγγιση του μεταναστευτικού ευθύνεται γι' αυτή την ωρολογιακή βόμβα που κανείς δεν ξέρει πότε ακριβώς θα εκραγεί .
    Αυτή η αδυναμία αποδεικνύεται και από την πρόσφατη -τυχαία - σύλληψη υψηλόβαθμου στελέχους του Ισλαμικού Κράτους στην Τρίπολη. Η ουσία είναι ότι κανείς δεν ξέρει ποιος ακριβώς είναι ο αριθμός των ατόμων με χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν επικίνδυνα που βρίσκεται εντός της Ελληνικής Επικράτειας και μόνον εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν σχετικά με το θέμα.
    Το θέμα ανέδειξε με ανακοίνωσή της και η Ελληνική Λύση η οποία προειδοποιεί για μέγα εθνικό κίνδυνο και διευκρινίζει ότι θα απαιτήσει την απόδοση ευθυνών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανακαλύφθηκε φρούριο 3.000 ετών στα Υψώματα Γκολάν. Και βωμός με ελληνική επιγραφή για τον θεό Πάνα.
    Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν σήμερα ένα φρούριο ηλικίας περίπου 3.000 ετών, στα κατεχόμενα Υψώματα του Γκολάν, το οποίο ενδέχεται να είχε οικοδομηθεί από συμμάχους του βασιλιά Δαβίδ.
    Το φρούριο αυτό, χτισμένο από λίθους βασάλτη, ανακαλύφθηκε κοντά στον εβραϊκό οικισμό Χισπίν, στο πλαίσιο αρχαιολογικών ερευνών που πραγματοποιούνται στην περιοχή ενόψει της κατασκευής νέου οικισμού.

    Το Γκολάν είναι υπό την κατοχή του Ισραήλ από το 1967, μετά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών.

    Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ KFAR NEFACH Πάλι μια άλλη ελληνική επιγραφή

    1.700 ετών ελληνική επιγραφή επιβεβαιώνει το όνομα του σύγχρονου αρχαιολογικού τόπου.
    Η ανασκαφική τοποθεσία στο Kfar Nefach στα υψίπεδα του Γκολάν | Φωτογραφία: Assaf Peretz / Israel Antiquities Authority

    Ερευνητές: Η ελληνική αναφορά στο Kfar Nefach γενικά πιστεύομε ότι τα ονόματα διατηρούνται σε μέρη που έχουν συνεχώς κατοικηθεί για γενιές.

    Αλλά τον περασμένο μήνα, οι αρχαιολόγοι της Αρχής Αρχαιοτήτων του Ισραήλ που ανασκάφηκαν στο Γκολάν ανακάλυψαν έναν βράχο που ήταν χαραγμένος με το όνομα "Kfar Nefach" - στα Ελληνικά - περίπου 1.700 χρόνια πριν.
    Φοιτητές και τοπικοί εθελοντές συμμετείχαν στο σκάψιμο που ανακάλυψε τον βράχο σκαλισμένο με ελληνικά γράμματα. Είχε χρησιμοποιηθεί για να καλύψει έναν τάφο. Ο Δρ Danny Syon του IAA και ο καθηγητής Haim Ben David του Kinneret Academic College αποκωδικοποίησαν τη γραφή.

    "Η επιγραφή, η οποία αναφέρει το όνομα Kfar Nefach, σκαλίστηκε σε έναν βράχο που χρησιμοποιείται ως δείκτης ορίου. Αυτές οι πέτρες σκαλίστηκαν την εποχή του Ρωμαίου αυτοκράτορα Διοκλητιανού, περίπου το 300 μ.Χ., στα σύνορα των χωριών για φορολογικούς σκοπούς. Αυτό είναι την πρώτη περιοχή από τα κεντρικά υψίπεδα του Γκολάν που φέρει ένα όνομα που έχει επιβιώσει μέχρι σήμερα. Νεφάχ ήταν το όνομα του Συριακού χωριού που βρισκόταν εδώ μέχρι τον εξαήμερο πόλεμο "ανέφεραν οι ερευνητές.
    Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ονόματα επέζησαν συνήθως χάρη στη συνεχή εγκατάσταση που διατηρεί από τη μια γενιά στην άλλη. Ωστόσο, όπως είπαν, δεν υπάρχει αυτή η συνεχής κατοίκηση πληθυσμού στην Nefach, η οποία ήταν ακατοίκητη από την εποχή του Βυζάντιου, πριν από 1.500 χρόνια, μέχρι τη σύγχρονη εποχή, με εξαίρεση την περίοδο των Μαμελούκων στο 13 ου και 15 ου αιώνα μ.Χ..
    Σύμφωνα με τον Μπάρακ Τζιν, τον επικεφαλής της ανασκαφής που διενήργησε η Ισραηλινή Υπηρεσία Αρχαιοτήτων, το οικοδόμημα αυτό εκτείνεται σε μια έκταση περίπου 1.000 τετραγωνικών μέτρων. Ένα μέρος του παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους.

    Παρόμοια τεχνουργήματα είχαν βρεθεί και σε έναν άλλον αρχαιολογικό χώρο, εκείνον της Βηθσαϊδά, η οποία «σχετίζεται με την πρωτεύουσα του βασιλείου της Γεσουρί» (ή Γαργασί, όπως αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη). Το βασίλειο αυτό ιδρύθηκε κοντά στη λίμνη της Τιβεριάδας την εποχή του βιβλικού βασιλιά Δαβίδ, που θεωρείται ένας εκ των ιδρυτών του αρχαίου Βασιλείου του Ισραήλ.

    Ανάμεσα στα ευρήματα είναι και τμήμα βωμού του δεύτερου αιώνα προ Χριστού για τον θεό Πάνα. Ο βωμός φέρει επιγραφή στα ελληνικά.

    Η νέα ανακάλυψη φέρνει στο φως το «πρώτο» φρούριο αυτής της περιόδου που ανακαλύπτεται στα Υψώματα του Γκολάν, σύμφωνα με την Αρχαιολογική Υπηρεσία και αποτελεί «ένα νέο κομμάτι στο παζλ», που θα επιτρέψει στους ειδικούς να αποκρυπτογραφήσουν τις σχέσεις του βασιλείου του Δαβίδ με τους ντόπιους συμμάχους του της Γεσουρί.

    «Μόλις τώρα αρχίζουμε να ανακαλύπτουμε εκ νέου το Γκολάν», είπε ο Τζιν, σύμφωνα με τον οποίο από τις μελλοντικές έρευνες ίσως καταστεί εφικτό να διαπιστωθούν τα σύνορα του βασιλείου της Γεσουρί. «Πιστεύουμε ότι εκτεινόταν μέχρι τη Συρία», πρόσθεσε.

    Οι αρχαιολογικές έρευνες παραμένουν ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη, γιατί τα αποτελέσματά τους μερικές φορές χρησιμοποιούνται από ενώσεις ή πολιτικά κόμματα για να θεμελιώσουν τις διεκδικήσεις τους σε αμφισβητούμενα εδάφη.

    Mε πληροφορίες από
    https://hellasjournal.com/
    AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ Ιερουσαλήμ, Ισραήλ
    https://www.israelhayom.com/
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σαν σήμερα στις 13 Νοεμβρίου 1956 πέθανε στο χέρια των Άγγλων βασανιστών του ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Γεώργιος Νικολάου . Σπ. Χατζάρας
    Ο Γεώργιος Νικολάου γεννήθηκε στο χωριό Κάτω Πύργος, της επαρχίας Λευκωσίας, το 1930. Τελείωσε το δημοτικό σχολείο Κάμπου και εργαζόταν στη Λευκωσία, όπου ανέπτυξε δράση για την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού. Μυήθηκε στον αγώνα από τις αρχές του 1955.
    Με την έναρξη της ένοπλης δράσης, ανέλαβε ως υπεύθυνος της ΕΟΚΑ στα χωριά Πηγαίνια, Παχύαμμος, Κάτω και Πάνω Πύργος, με το ψευδώνυμο “Δάφνιος”. Στο σπίτι του διατηρούσε κρησφύγετο. Εκεί φιλοξένησε τους πρώτους πυρήνες για ανταρτική δράση στον τομέα Τυλληρίας. Διετέλεσε επίσης ένας από τους συνδέσμους της ανταρτικής ομάδας του Μάρκου Δράκου.
    Στις 27 Οκτωβρίου 1956 συνελήφθη από τους Άγγλους μαζί με άλλους εννέα χωριανούς του και μεταφέρθηκε σε στρατόπεδο των Άγγλων στο δρόμο Πεντάγειας – Ξερού. Εκεί κατόρθωσε να μπει μυστικά ο αδελφός του Τάκης Νικολάου και να τον συναντήσει στις 12 Νοεμβρίου 1956. Τον βρήκε σε κακά χάλια από τα βασανιστήρια. Όπως του αποκάλυψε ο ίδιος, οι Άγγλοι βασανιστές τού είχαν συνθλίψει τα γεννητικά όργανα, του προκάλεσαν κώφωση με έκρηξη δυναμίτιδας και όλο το βράδυ τον είχαν δεμένο με σχοινί μέσα στη θάλασσα. Ζήτησε να του πάνε γιατρό και δικηγόρο.
    Την επομένη που πήγαν να τον συναντήσουν οι δικοί του, τον βρήκαν νεκρό με θρυμματισμένα τα πόδια και με μια σφαίρα στην πλάτη, την οποία δέχθηκε όταν ήταν ήδη νεκρός. Ο θάνατός του προήλθε από το βασανισμό πνιγμού στον οποίο τον υπέβαλαν οι ανακριτές, χρησιμοποιώντας πετρέλαιο στο οποίο πρόσθεσαν πριονίδι.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 13 ΜΟΕΜΒΡΙΟΥ 1918. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1453.
    Μετά την υπογραφή της Συνθήκης του Μούδρου, τα Συμμαχικά στρατεύματα κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη, και ο στόλος της Αντάντ αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Κωνσταντινούπολης.
    Στη ναυτική συμμαχική μοίρα, συμμετείχαν και τα ελληνικά θωρηκτά «Κιλκίς» και «Αβέρωφ», που αγκυροβόλησαν μπροστά από τα ανάκτορα του Ντόλμα Μπακτσέ, ώστε η ελληνική σημαία να είναι πλέον ορατή από την Αγία Σοφία.
    Στα μάτια των Ελλήνων της Πόλης ήταν τα πρώτα Ελληνικά Πολεμικό πλοία που αγκυροβόλησαν στην Κωνσταντινούπολη μετά από το 1453.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εμβόλιο στην Δανία αποδείχθηκε αποτελεσματικό εναντίον του μεταλλαγμένου στελέχους Cluster 5 σε δοκιμές σε ζώα.

    Το εμβόλιο για τον SARS-CoV-2 που αναπτύσσεται στη Δανία, στις πρώτες δοκιμές που έγιναν σε ζώα αποδείχθηκε αποτελεσματικό εναντίον του μεταλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού το οποίο εντοπίστηκε στα εκτρεφόμενα βιζόν, ανέφερε ένας από τους επιστήμονες που εργάζονται στο πρόγραμμα αυτό.
    Την περασμένη εβδομάδα οι αρχές ξεκίνησαν ένα σχέδιο για να θανατώσουν 17 εκατομμύρια βιζόν στη Δανία, με το σκεπτικό ότι αυτό το μεταλλαγμένο στέλεχος, το αποκαλούμενο Cluster 5, που εντοπίστηκε σε εκτρεφόμενα ζώα και σε ανθρώπους μπορεί να καταστήσει αναποτελεσματικά τα μελλοντικά εμβόλια κατά της Covid-19.
    Οι πρώτες μελέτες για αυτό το μεταλλαγμένο στέλεχος έδειξαν ότι ο ιός έχει μειωμένη ευαισθησία απέναντι στα αντισώματα. Ωστόσο, αντισώματα από κουνέλια τα οποία υποβλήθηκαν σε θεραπεία με ένα πιθανό εμβόλιο, που αναπτύσσεται από το State Serum Institute (SSI) της Δανίας, αντιμετώπισαν με επιτυχία το στέλεχος Cluster 5, σύμφωνα με τον Άντερς Φόμσγκορντ. «Δεν μπορούσαμε να μην δοκιμάσουμε τα αντισώματα των κουνελιών που έχουμε και δούλεψε», είπε ο Φόμσγκορντ, ο επικεφαλής επιστήμονας του SSI, μιλώντας σήμερα στο τηλεοπτικό κανάλι DR.
    Το υποψήφιο εμβόλιο είναι ακόμη στα πρώτα στάδια ανάπτυξης και σύντομα θα ξεκινήσουν οι δοκιμές του σε ανθρώπους. Δεν είναι βέβαιο όμως ότι θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα. «Το αν αυτό ισχύει για άλλα εμβόλια ή αν ισχύει για τα ανθρώπινα αντισώματα, δεν το γνωρίζουμε», διευκρίνισε ο Φόμσγκορντ.
    Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων ανέφερε σήμερα, σε μια έκθεση αξιολόγησης του κινδύνου, ότι επί του παρόντος υπάρχει «υψηλή αβεβαιότητα» σχετικά με την πιθανή απειλή από την εξάπλωση του νέου κορονοϊού στα βιζόν, τις μεταλλάξεις του και την επακόλουθη μόλυνση ανθρώπων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Βεβαιότητα για νίκη και δεύτερη θητεία του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησής του.

    Μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, περί δεύτερης θητείας Τραμπ, ήρθε και ο οικονομικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, Πίτερ Ναβάρο, να δηλώσει πως στον Λευκό Οίκο θεωρούν πως ο Τραμπ θα έχει δεύτερη θητεία.

    «Στον Λευκό Οίκο συνεχίζουμε να εργαζόμαστε θεωρώντας ότι ο Τραμπ θα έχει δεύτερη θητεία», είπε ο Πίτερ Ναβάρο, μιλώντας στο Fox Business.

    «Η δική μου άποψη κοιτάζοντας αυτές τις εκλογές, έχουμε, όπως φαίνεται με κάποιον τρόπο, μια άψογη εξαπάτηση», είπε.

    «Αλλά αν κοιτάξετε στατιστικά τι συνέβη, σαφώς ο πρόεδρος κέρδισε αυτές τις εκλογές και προηγούνταν την Ημέρα των Εκλογών, και μετά μετά την Ημέρα των Εκλογών με κάποιο τρόπο σε κρίσιμες πολιτείες πήραν αρκετές ψήφους για να φτάσουν στον πρόεδρο. Αυτό είναι αυτό που διερευνάται », είπε.

    «Πιστεύω ότι είναι πραγματικά σημαντικό (…) να καταλάβετε ότι θέλουμε επαληθεύσιμα ψηφοδέλτια, μια ψηφοφορία που να μπορεί να επικυρωθεί και μια έρευνα για τον αυξανόμενο αριθμό των ισχυρισμών περί απάτης τους οποίους έκαναν μάρτυρες που υπέγραψαν ένορκες, γραπτές καταγγελίες», πρόσθεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΛΕΟΥΜΕΝΑ ΦΕΡΕΤΡΑ.
    Θέλουν να αγοράσουμε 4 φρεγάτες αξίας 4δις$ από τις ΗΠΑ οι οποίες είναι 3ης γενεάς δηλαδή εν σχέσει με την σημερινή τεχνολογία πλεούμενα φέρετρα για τα ναυτάκια μας που θα τις επανδρώσουν. Η επιλογή μας ή να τα κρατήσουμε μακριά από το πεδίο της μάχης ή να γίνουν αυτοθυσία στα στοχευμένα πυρά των τούρκικων UAV “BAYRAKTAR”. Εγκαταλείψαμε την Γαλλική προσφορά για τις δύο φρεγάτες BELΗARRA οι οποίες είναι μεν ακριβότερες, αλλά πλοία 5ης + γενεάς κατάλληλα για να κυριαρχήσουμε στο Αιγαίο. Κι’ αν οι Αμερικανοί μας εξασφάλιζαν με εγγυήσεις έναντι της Τουρκίας θα ήταν έστω ανεκτό, αλλά αντίθετα το Στέητ Ντιπάρτμεντ πρόσφατα δέχθηκε αναφανδόν της θέσεις της Τουρκίας για τα Χ.Υ και τον Ε.Ε.Χ στο Αιγαίο. Δηλαδή πάρτους και στο γάμο σου «να σου πουν και του χρόνου» Επομένως, να προμηθευτούμε τα πλοία που προτείνει το Π.Ν για να πολεμήσει και όχι για να μας πουν ότι τα πλοία μας δεν είναι κατάλληλα προς πόλεμο, άρα “παραδοθείτε” όπως οι Αρμένιοι.
    Αμφικτύων 13/11/ 2020 *Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών http://amphiktyon.blogspot.com/ https://amphiktyon.org
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer και η γερμανική εταιρεία Biontech αναμένουν την έγκριση του εμβολίου τους κατά της νόσου Covid- 19 από την υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για την διανομή του σε παγκόσμιο επίπεδο. Μια καθόλου εύκολη επιχείρηση, λόγω των συγκεκριμένων αναγκών για την διατήρηση των εμβολίων. Το συγκεκριμένο εμβόλιο πρέπει να αποθηκεύεται στους -70C κάτι το οποίο καθιστά απαγορευτική την ύπαρξή του σε φαρμακεία. Η μεταφορά του θα γίνεται με ειδικά φορτηγά ψυγεία και σε ειδικά βαλιτσάκια τα οποία θα είναι γεμάτα με ξηρό πάγο έτσι ώστε να διαφυλαχθεί η αποτελεσματικότητά τους. Τα εμβόλια της Pfizer που διανέμονται στις ΗΠΑ θα προέρχονται από το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής που βρίσκεται στο Kalamazoo του Μίσιγκαν. Η αποστολή τους θα περιλαμβάνει τεράστια εμπορευματοκιβώτια, φορτηγά και αεροπλάνα. Τα θερμομονωμένα κοντέινερς μεταφοράς θα είναι γεμάτα με ξηρό πάγο και θα μεταφέρουν 975 φιαλίδια του εμβολίου που το καθένα περιέχει πέντε δόσεις, για συνολικά 4.875 δόσεις. Καθημερινά, έξι φορτηγά θα μεταφέρουν τις δόσεις του εμβολίου μέσω ιδιωτικών αερομεταφορέων όπως η FedEx, η UPS ή η DHL, οι οποίοι θα παραδίδουν τα εμβόλια σε πολιτείες των ΗΠΑ σε μία έως δύο ημέρες και σε ολόκληρο τον κόσμο σε τρεις, δήλωσε η Pfizer στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η εταιρεία υπολογίζει ότι, κατά μέσο όρο, θα γίνονται ημερησίως 20 αεροπορικές αποστολές παγκοσμίως. Η FedEx θα πρέπει να λάβει ειδική άδεια από τις αρχές Πολιτικής Αεροπορίας για τη μεταφορά τόσο του ξηρού πάγου, κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για το πλήρωμα σε περίπτωση που από λάθος αεριοποιηθεί - δήλωσε η εταιρεία Pfizer στο Γαλλικό Πρακτορείο. Όταν τα κουτιά φτάσουν στον τελικό προορισμό τους, μπορούν να ανοίξουν μόνο για λίγο, και μόνο δύο φορές την ημέρα. Την ίδια όμως στιγμή οι μαρτυρίες για παρενέργειες από το εμβόλιο δημιουργούν προβληματισμό. Εθελοντές που εμβολιάστηκαν περιγράφουν με μελανά χρώματα την αντίδραση του σωματός τους. Κάποιοι μίλησαν για βαρύ hangover, με έντονο πονοκέφαλο, πυρετό και πόνους στους μύες. Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, παραθέτει την μαρτυρία μιας 45χρονης εθελόντριας η οποία δήλωσε ότι η πρώτη δόση της προκάλεσε παρενέργειες, ίδιες με αυτές του εμβολίου της γρίπης, που εντάθηκαν μετά την δεύτερη δόση. Ένας άλλος εθελοντής, ο 44χρονος Γκλεν Ντισίλντς, είπε ότι το εμβόλιο της Pfizer του προκάλεσε ένα αίσθημα σαν «βαρύ hangover» αλλά γρήγορα τα συμπτώματα υποχώρησαν. Πάνω από 43.500 άνθρωποι σε έξι χώρες συμμετείχαν στις κλινικές δοκιμές της φάσης 3 για το εμβόλιο της Pfizer, ενώ αναμένονται και νεότερα από δεύτερη ομάδα εθελοντών. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το εμβόλιο χορηγήθηκε σε δύο δόσεις, ενώ οι εθελοντές δεν γνωρίζουν αν έλαβαν εικονικό εμβόλιο ή όχι.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σοκ στην ιατρική κοινότητα έχει προκαλέσει ο θάνατος του 42χρονου πνευμονολόγου, Αντώνη Χατζηγεωργίου, από τη νόσο covid-19.
    Ο άτυχος πατέρας τριών ανηλίκων παιδιών πέθανε τα ξημερώματα στο Αττικό Νοσοκομείο ενώ βρισκόταν διασωληνωμένος σε μονάδα εντατικής θεραπείας.
    Σύμφωνα με πληροφορίες ο 42χρονος γιατρός είχε προσβληθεί από ασθενή του, τον οποίο εξέτασε στο ιδιωτικό του ιατρείο στον Κορυδαλλό, στις αρχές του μήνα.
    Στις 5 Νοεμβρίου εισήχθη στο νοσοκομείο και δέκα ημέρες αργότερα διασωληνώθηκε.
    Αξίζει να αναφερθεί πως ο 42χρονος άνδρας υπέφερε από υποκείμενα νοσήματα, παχυσαρκία και βρογχικό άσθμα και χρειάστηκε άμεσα την υποστήριξη οξυγόνου.
    Εκτός από το ιδιωτικό ιατρείο ο γνωστός πνευμονολόγος εργαζόταν και σε ιδιωτικό νοσοκομείο, ενώ είχε σπουδάσει στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.
    Συγκινήση προκάλεσε το μήνυμα που είχε γράψει πριν από τρεις μήνες και στο οποίο έγραφε τα εξής: «ΠΕΡΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ. Δεν έχει να κάνει με τη μάσκα φίλε μου. Ανέκαθεν δεν είχε. Είναι που δεν γουστάρουνε απλά να ακούνε τους ειδικούς. Αυτούς που έχουν τη γνώση. Και δεν τους γουστάρουνε όχι τώρα τελευταία αλλά ανέκαθεν. Δεν τους θέλουμε βρε αδερφέ. Μας χαλάνε τη ζαχαρένια μας, μας ζαλίζουν γενικώς ενώ είναι επίσης γνωστό τοις πάσι πως πέρα από την αφεντιά μας κανείς δεν φτουράει μια σε αυτόν τον κόσμο. Αλλά ρε μπαγάσες, εσείς το τερματίσατε Στα ιατρικά ρε φίλε; Σε αυτά που χρειάζονται κανα δυο χρόνια μέχρι να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ DNA και RNA, βακτηρίων και ιών, μεταγραφής και μετάφρασης, θνησιμότητας και θνητότητας; Στα ιατρικά ρε φίλε; Που στα κανονικά σου δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το Depon από το Stedon; Που παίρνεις αντιυπερτασικό και γράφεις στο κουτί “για την καρδιά”; Που χαπακώνεις Amoxil για ιούς, βακτήρια, μύκητες, περονόσπορους και δάκους; Που μέχρι πρόσφατα η πομφόλυγα και η βλατίδα ήτανε “σπυράκι”, η φλεγμονή “κοκκινίλα” και η κρεατινίνη “βρε αδερφέ, τι είναι αυτό που μαυρίζει στις εξετάσεις μου;”; Και ξαφνικά τι; Ήρθε το περιστέρι της επιφοίτησης, σε κουτσούλησε και την είδες μέγας λοιμωξιολόγος, επιδημιολόγος, ολίγον παθολόγος και κάτι σε εντατικολόγος; Όχι αδερφέ. Δεν στο παίζω έξυπνος. Κι εγώ όταν ανοίγω το καπό από το αμάξι, το μόνο που μπορώ να διακρίνω είναι το καπάκι για να βάλω νερό για τους υαλοκαθαριστήρες, μαυρίζει η οθόνη του υπολογιστή και ρίχνω κλωτσιά στον πύργο μπας και πάρει ξανά μπροστά, πάω να κουρέψω μόνος το μαλλί και βγαίνω από το μπάνιο χειρότερος και από κατσίκι κουρεμένο, πάω να το παίξω εκπαιδευτικός στο παιδί μου και καταλήγουμε τσακωμένοι εγώ στο ένα δωμάτιο αγκαλιά με τη Λόλα και αυτό στο δικό του… Όχι λοιπόν. Δεν στο παίζω έξυπνος και υπεράνω γιατί ο καθένας έχει το δικό του βάρος σε αυτή τη ζωή. Απλά ρε φίλε, εδώ μιλάμε για Ιατρική. Και η Ιατρική είναι πείραμα, δοκιμή, παρατήρηση, μελέτη. Η Ιατρική είναι εμπεριστατωμένη γνώση, τεκμηρίωση, πρωτόκολλα, διαδικασίες. Η Ιατρική είναι εκατοντάδες χιλιάδες ερευνητές σε όλο τον κόσμο που εργάζονται νυχθημερόν, προκειμένου να αποκρυπτογραφήσουν μηχανισμούς, σηματοδοτικά μονοπάτια, κινάσες, φωσφορυλιώσεις , υποδοχείς, κυτταροκίνες, αποπτώσεις και τόσα άλλα. Η Ιατρική είναι διάολε κάτι πολύ παραπάνω από το βοτάνι της θείας σου της Μαρίκας και την παρόλα του κάθε αποψάκια που νομίζει ο καημένος πως αποδομεί όλο αυτό το θαυμαστό οικοδόμημα της επιστήμης με ένα “τα εμβόλια σκοτώνουν”. Η Ιατρική είναι ορθός λόγος, είναι επιστήμη, είναι αποκάλυψη ενός κόσμου που προκαλεί ρίγη συγκίνησης σαν αντιληφθείς το μέγεθος του.
    Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας, δεν είναι σενάριο στο Netflix, δεν είναι κοινοποίηση, δεν είναι like, δεν ειναι καρδούλα. Ξεκόλλα λοιπόν και άσε την Ιατρική στην ησυχία της».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Οι ασυμπτωματικοί κατά τη διάγνωση συνήθως δεν αναπτύσσουν καθόλου συμπτώματα.
    Σύμφωνα με τη μελέτη, οι ασυμπτωματικοί ασθενείς κατά τη στιγμή της διάγνωσης του SARS-CoV-2 έχουν σημαντικές πιθανότητες να μην εμφανίσουν συμπτώματα της λοίμωξης, ενώ μεταδίδουν τον ιό κατά τη διάρκεια της θετικότητός τους.
    Οι Καθηγητές της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευάγγελος Τέρπος και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ), συνοψίζουν δεδομένα σχετικά με τους ασυμπτωματικούς ασθενείς.
    Η πορεία των ασθενών, που είναι ασυμπτωματικοί τη στιγμή της θετικής εξέτασης PCR από ρινοφαρυγγικό ή στοματοφαρυγγικό επίχρισμα, δεν έχει μελετηθεί πλήρως μέχρι σήμερα.
    Δεδομένα από ασθενείς που βρέθηκαν μαζί στον ίδιο χώρο, όπως στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess έδειξαν ότι από τους 96 ασυμπτωματικούς ασθενείς τη στιγμή της θετικής PCR, μόνο 11 (11.5%) εμφάνισαν συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19 κατά τη διάρκεια της καραντίνας τους, που είχε διάρκεια 14 ημερών (New England Journal of Medicine 2020; Aug 27;383(9):885-886).
    Σε νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο πλέον έγκριτο ιατρικό περιοδικό New England Journal of Medicine, την 11 Νοεμβρίου, μελετήθηκαν 4779 πεζοναύτες που ήταν πλήρωμα στο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ Τheodore Roosevelt. Η μέση ηλικία τους ήταν 27 έτη (εύρος 18-59 έτη) και το 78% ήταν άντρες. Μεταξύ 23 Μαρτίου και 18 Μαΐου, οι 1271 (26.6%) πεζοναύτες βρέθηκαν να έχουν θετική PCR εξέταση για τον κοροναϊό SARS-CoV-2. Aπό τους 1271, οι 293 (22%) ήταν συμπτωματικοί τη στιγμή της εξέτασης ενώ οι υπόλοιποι 978 (77%) ήταν ασυμπτωματικοί. Από τους 978 αυτούς ασυμπτωματικούς πεζοναύτες τη στιγμή της εξέτασης, οι 572 (58.4%) δεν ανέπτυξαν ποτέ συμπτώματα κατά τη διάρκεια των 10 εβδομάδων που ήταν ο χρόνος παρακολούθησής τους. Αυτοί που ανέπτυξαν συμπτώματα είχαν κατά κύριο λόγο ήπια νόσο, καθώς μόνο το 1,7% αυτών χρειάστηκε νοσηλεία, το 0,3% αυτών διασωληνώθηκε και μόνο ένας κατέληξε.
    Συμπερασματικά, οι ασυμπτωματικοί ασθενείς κατά τη στιγμή της διάγνωσης του SARS-CoV-2 έχουν σημαντικές πιθανότητες να μην εμφανίσουν συμπτώματα της λοίμωξης, ενώ μεταδίδουν τον ιό κατά τη διάρκεια της θετικότητός τους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κοροναϊός : Ανοσοκατεσταλμένος 45χρονος νοσηλεύτηκε τέσσερις φορές με τον ιό.
    Η μετέπειτα γονιδιωματική ανάλυση έδειξε ότι ο άνδρας δεν είχε μολυνθεί από τον κορονοϊό πολλαπλές φορές, αλλά ο αρχικός ιός είχε εμφανίσει αντοχή και γρήγορη μετάλλαξη στο σώμα του.
    Αμερικανοί επιστήμονες παρουσίασαν την περίπτωση ενός 45χρονου άνδρα, στον οργανισμό του οποίου ο κοροναϊός εμφάνισε ύφεση και επανεμφάνιση τέσσερις φορές, μεταλλάχθηκε γρήγορα στο σώμα του σε αυτό το διάστημα και τελικά τον οδήγησε στο θάνατο. Το περιστατικό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δείχνει ότι ο ιός μπορεί να εμφανίσει όχι μόνο πολύμηνη αντοχή αλλά και ταχεία εξέλιξη μέσα σε έναν άνθρωπο, αν το ανοσοποιητικό σύστημα του τελευταίου δυσλειτουργεί.
    Οι ερευνητές του νοσοκομείου Brigham & Women’s της Βοστώνης και του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «New England Journal of Medicine», σύμφωνα με το «Nature», ανέφεραν ότι ο ασθενής έπασχε από χρόνια αυτοάνοση διαταραχή και για το λόγο αυτό έκανε θεραπεία με ισχυρά ανοσοκατασταλτικά φάρμακα.
    Περίπου 40 μέρες μετά την αρχική διάγνωση ότι ο άνδρας ήταν θετικός στον κοροναϊό, οι εξετάσεις έδειξαν ότι ο ιός εμφάνιζε πλέον τάσεις αποδρομής. Όμως επέστρεψε δριμύτερος παρά την αντι-ιική θεραπεία με ρεδμεσιβίρη και κοκτέιλ αντισωμάτων. Η λοίμωξη του ασθενούς εμφάνισε νέα ύφεση, αλλά επανέκαμψε άλλες δύο φορές, προτού τελικά ο άνδρας πεθάνει από σοκ και αναπνευστική ανεπάρκεια, πέντε μήνες μετά την αρχική λοίμωξη.
    Η μετέπειτα γονιδιωματική ανάλυση έδειξε ότι ο άνδρας δεν είχε μολυνθεί από τον κορονοϊό πολλαπλές φορές, αλλά ο αρχικός ιός είχε εμφανίσει αντοχή και γρήγορη μετάλλαξη στο σώμα του.
    Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εντοπίστηκαν κρούσματα γρίπης των πτηνών σε αγρόκτημα. Η Δανία έδωσε εντολή για θανάτωση 25.000 κοτόπουλων. Η Γερμανία διέταξε να σφαγιαστούν 16.100 γαλοπούλες.
    Η Δανία, έπειτα τη σφαγή εκατομμυρίων βιζόν, έδωσε εντολή να θανατωθούν 25.000 κοτόπουλα, αφού εντόπισε κρούσματα γρίπης των πτηνών H5N8 σε ένα αγρόκτημα, σταματώντας τις εξαγωγές πουλερικών και αυγών σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τουλάχιστον τρεις μήνες.
    Η μαζική θανάτωση των πουλερικών γίνεται αφότου κρούσματα της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκαν σε άγρια πτηνά στο δυτικό τμήμα της χώρας τις τελευταίες ημέρες, την ώρα που κρούσματα καταγράφηκαν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης τις τελευταίες εβδομάδες.
    Νωρίτερα σήμερα, η Γερμανία διέταξε να σφαγιαστούν 16.100 γαλοπούλες, αφότου εντοπίστηκε η ίδιου τύπου γρίπη των πτηνών σε ένα αγρόκτημα στη βόρεια Γερμανία.
    Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής και Τροφίμων της Δανίας επισήμανε σε μια ανακοίνωση ότι δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα μόλυνσης ανθρώπων στην Ευρώπη και ότι για τα σημερινά ευρήματα έχουν ενημερωθεί οι αρχές της ΕΕ.
    Ζ.Π.

4 σχόλια:

  1. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ PFIZER ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ.
    ΟΙ Έλληνες δεν μισούν κανένα λαό του κόσμου, με τον όρο βέβαια της αμοιβαιότητας. Δεν μισούν ούτε τον εβραϊκό λαό. Ποτέ δεν υπήρξαν, ούτε θα γίνουν αντιεβραίοι ή αντισημίτες. Επίσης δεν είναι αντισιωνιστές με την στενή έννοια του όρου.
    Γι αυτό εκτιμούν και σέβονται τον Έλληνα πολίτη ιουδαϊκού θρησκεύματος Αλβέρτο Μπουρλά, που κατόρθωσε να γίνει ο CEO και να διευθύνει αποτελεσματικά και κερδοφόρα μια τεράστια αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία, προφανώς λόγω των ικανοτήτων του. Για να μπορεί να διευθύνει μία τέτοια επιχείρηση ο Μπουρλάς, (το ακαθάριστο προϊόν της οποίας είναι περίπου ίσο του ελληνικού ΑΕΠ - η οικονομία της Ελλάδας είναι η 51η μεγαλύτερη στον κόσμο με ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) 187.456 δις ευρώ για το ημερολογιακό έτος 2019. Το σύνολο του ενεργητικού κεφαλαίου της εταιρείας Pfizer ήταν στις 31.12.2019 περίπου 168 δις δολάρια), σημαίνει ότι διαθέτει σπουδαίες διαχειριστικές ικανότητες. Τέτοιους και μόνο τέτοιους ανθρώπους χρειαζόμαστε σήμερα στην Ελλάδα.
    Ο Ζ.Π. προτείνει στους ιθύνοντες του κυβερνώντος κόμματος της Ν.Δ.: Οι ιμιτασιόν εβραίοι που κυβέρνησαν και κυβερνούν το ελληνικό κράτος αποδείχτηκαν διαχειριστικά ανίκανοι. Όλοι τους είναι αδούλευτα και ανίκανα τέκνα μιας απαράδεκτης μαφιόζικης οικογενειοκρατίας. Καλό είναι να δοκιμάσουμε πλέον έναν αυθεντικό εβραίο και συνειδητοποιημένο ΕΛΛΗΝΑ σαν πρωθυπουργό. Αφαιρέστε κύριοι την εξουσία από τον ανίκανο Κυριάκο Μητσοτάκη και καλέστε και αναθέστε της πρωθυπουργία της χώρας στον Έλληνα πολίτη Αλβέρτο Μπουρλά.
    ΟΛΕΣ οι ευρωπαϊκές χώρες - ΟΛΕΣ - δοκίμασαν και από ένα αυθεντικό εβραίο πρωθυπουργό. Ποια να πρωτοαναφέρουμε. Ορισμένες μάλιστα και από δύο, τρεις και παραπάνω γνήσιους ιουδαίους. Ο φανατικός σιωνιστής Ουίνστον Τσώρτσιλ έγραψε: «όπου υπάρχουν τρεις Εβραίοι, γίνονται οι δύο Πρωθυπουργοί και ένας αρχηγός της αντιπολίτευσης». Καιρός να δοκιμάσει και η Ελλάδα ένα εβραίο πρωθυπουργό με ένα δικό της επιτυχημένο, αυτοδημιούργητο άνθρωπο. Δεν θέλουμε πλέον για πρωθυπουργούς και υπουργούς ψεύτικους μισοεβραίους, που μας έχουν ρημάξει την ζωή και φοβούνται να πουν ότι είναι Έλληνες και Εβραίοι ταυτόχρονα και τρέμουν σαν ψάρια μπροστά σε ένα αυθεντικό εβραίο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΗΝ Pfizer: Στα 80 δισ.$ εκτιμά τα κέρδη της για το 2021 – Κατακόρυφη αύξηση κερδών και στα φάρμακα κατά θρομβώσεων.
      Στα 33 δισ.$ εκτιμώνται τα κέρδη από το εμβόλιο για τον COVID για το 2021.

      Κέρδη ρεκόρ καταγράφονται για την Pfizer στο δεύτερο τετράμηνο του 2021 τα οποία δεν αφορούν μόνο το εμβόλιο BNT162b2 που παράγει αλλά και φάρμακα τα οποία θεραπευτούν θρομβώσεις, πολλές από τις οποίες έχουν καταγραφεί ως παρενέργειες του συγκεκριμένου εμβολίου.

      Σε ύψη ρεκόρ κινήθηκαν τα κέρδη της Pfizer στο δεύτερο τετράμηνο του 2021 με το εμβόλιο μόνο το οποίο παράγει από κοινού με την BioNTech να της έχει αποφέρει 7,8 δισ.$. Συνολικά η εταιρεία παρουσίασε κέρδη για το δεύτερο τετράμηνο αυξημένα κατά 86% στα 19 δισ.$ ενώ και χωρίς το εμβόλιο BNT162b2 τα κέρδη ήταν αυξημένα κατά 10-% στα 11 δισ.$.

      Το ενδιαφέρον βέβαια στην κατανομή των κερδών της εταιρείας είναι το αντιπηκτικό φάρμακο Eliquis οι πωλήσεις του οποίου αυξήθηκαν κατά 13% και το οποίο χρησιμοποιείται για την θεραπεία θρομβώσεων.
      Παράλληλα κέρδη εμφανίζει η Pfizer και από το φάρμακο Vyndaqel/Vyndamax το οποίο χρησιμοποιείται για την θεραπεία καρδιομυοπαθειών τα κέρδη του οποίου εκτοξεύθηκαν κατά 77%.

      Άλλα φάρμακα στα οποία η Pfizer σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο των πωλήσεων εκτός ΗΠΑ αυτή τη φορά είναι το Ibrance αύξηση 21% και το Inlyta αύξηση 29%.
      Το μόνο φάρμακο που σημείωσε πτώση κατά 15% είναι το Xeljanz και αυτό λόγω οδηγίας του FDA, για θέματα παρενεργειών.

      Σύμφωνα με την ίδια την Pfizer η εταιρεία αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τα κέρδη της το 2021 τα οποία τώρα εκτιμούνται μεταξύ 78 και 80 δισ.$ έναντι προηγούμενης πρόβλεψης η οποία μιλούσε για περίπου 72 δισ.$.

      Για το εμβόλιο η πρόβλεψη της εταιρείας μιλά για κέρδη που θα φτάσουν τα 33 δισ.$ σημαντικά μεγαλύτερη πρόβλεψη από τα 26 δισ.$ που ήταν στις αρχές του έτους.
      Ζ.Π.




      Διαγραφή
  2. Το CNN επέλεξε τον Α.Μπουρλά ως επιχειρηματία της χρονιάς: «Θα βγάλει και 36 δισ κέρδος από τα εμβόλια».
    Σύμφωνα με το αμερικανικό CNN Business, ο Αλμπέρτ Μπουρλά είναι ο άνθρωπος που, μετά την επέλαση της πανδημίας, βοήθησε να επιστρέψει η ζωή σε κάτι που μοιάζει με κανονικότητα για πολλούς από εμάς κι αυτό, σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού: ένα από αυτά είναι το εμβόλιο της Pfizer.
    Κι αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που το αμερικανικό CNN επέλεξε έναν Έλληνα ως επιχειρηματία της χρονιάς: τον επικεφαλής της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, το όνομα του οποίου φιγουράρει πλέον δίπλα σε αυτά των προηγούμενων νικητών, όπως οι Marc Benioff της Salesforce (CRM), Brian Cornell της Target και Brian Niccol της Chipotle.
    Διεκδικητές του τίτλου αυτή τη φορά ήταν οι Lisa Su της AMD, Jim Farley της Ford, Marvin Ellison της Lowe, David Solomon της Goldman Sachs, Sundar Pichai της Alphabet, καθώς και ο επικεφαλής της Tesla της Space X, Elon Musk.
    Όμως, όπως σημειώνει το CNN, «ο Μπουρλά ήταν η δική μας επιλογή, για όσα έχει κάνει η Pfizer σε έναν χρόνο όπου τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού έγιναν mainstream (το «εμβόλιο» ήταν η λέξη της χρονιάς σύμφωνα με το Merriam-Webster) και βοήθησαν να σταθεροποιηθεί η αμερικανική οικονομία – και στην πραγματικότητα, η παγκόσμια», αναφέρει το CNN.
    «Η Pfizer έκανε πολύ καλό για την ανθρωπότητα και είμαστε πολύ, πολύ υπερήφανοι για αυτό», είπε ο Μπουρλά σε συνέντευξή του στο CNN Business. «Δεν μπορέσαμε μόνο να σώσουμε τόσο πολλές ζωές. Αλλά απολαμβάνουμε υψηλά επίπεδα επιχειρηματικής φήμης αυτή τη στιγμή. Οι άνθρωποι μας συμπαθούν».
    Όπως εξηγεί το CNN, η Pfizer δεν είναι η μοναδική εταιρεία που ανέπτυξε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Όμως αυτός ο ηγέτης του Big Pharma έχει γίνει συνώνυμο της μάχης απέναντι στον κορωνοϊό, περισσότερο από την BioNTech με την οποία συνεργάστηκε ή από τη Moderna.
    Επιπλέον, η Pfizer έχει αναπτύξει ένα χάπι το οποίο θα μπορούσε να μειώσει δραστικά τον κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών, νοσηλείας και θανάτου για όσους μολύνονται από κορωνοϊό. Το Paxlovid εγκρίθηκε από την αμερικανική επιτροπή τροφίμων και φαρμάκων FDA. Ο ίδιος ο Μπουρλά ωστόσο, εξήγησε ότι το χάπι δεν υποκαθιστά το εμβόλιο.
    Σε ό,τι αφορά την εξάπλωση της νέας μετάλλαξης, ο Μπουρλά είπε στο CNN ότι το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech θα ελέγξει την Όμικρον «αρκετά καλά», ειδικά εάν ο κόσμος λάβει τρεις δόσεις.
    Όμως παραδέχθηκε ότι ενδεχομένως η εταιρεία να χρειαστεί να κυκλοφορήσει ένα νέο εμβόλιο, που να στοχεύει ειδικά στην Όμικρον ή σε τυχόν μελλοντικά στελέχη. Ήδη η εταιρεία αναπτύσσει ένα τέτοιο εμβόλιο, το οποίο ο Μπουρλά εκτιμά ότι θα τεθεί προς έγκριση έως τον Μάρτιο.
    Αν η Pfizer χρειαστεί να παράξει ειδικά εμβόλια για την παραλλαγή Όμικρον, αυτό δεν θα επιβραδύνει την παραγωγή των εμβολίων που κυκλοφορούν τώρα, ανέφερε ο Μπουρλά.
    Τέλος, το CNN αναφέρει ότι η Pfizer, σύμφωνα με την ανακοίνωση των τελευταίων αποτελεσμάτων της, τον Νοέμβριο, σημείωσε έσοδα 13 δις. Δολαρίων από το εμβόλιο κατά το γ’ τρίμηνο του έτους ενώ τώρα αναμένει έσοδα 36 δισ. δολ. Για το σύνολο του έτους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΣ: Ο ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ.
      20 Μαρτίου 2021
      ΜΙΑ ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ PFIZER ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ.
      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/03/pfizer.html
      http://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/01/pfizer-25.html

      http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/12/blog-post_33.html

      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/01/i_24.html

      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/05/blog-post_5.html


      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...