ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

28 Δεκεμβρίου 2021

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ. Ο Μπιλ Γκέιτς είναι πλέον ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας της Αμερικής. Ο ΜΠΙΛ ΓΚΕΪΤΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ ΓΑΜΠΡΟ ΤΟΥ. ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΕΚΕΙ;

 

 ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ BILL GATES. Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΑΙ Η ΕΙΡΩΝΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΟΣΒΑΛΝΤ ΣΠΕΝΓΚΛΕΡ: «ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ».

 

ΠΕΦΤΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΥΦΥΪΑΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ

 

Η ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ. "Αποχαιρέτα την, την Αμερική που χάνεις [Του Θ. Τζήμερου]". Κόρη του Ομπάμα: «Φανταστείτε έναν Κόσμο χωρίς Λευκούς»...

 

Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ. Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ. ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΑΟ. H λευκή ράτσα των ΗΠΑ δεν μπορεί πλέον να αναπαράγει τον εαυτόν της. Τα μισά από τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα στις ΗΠΑ δεν ανήκουν στη λευκή φυλή.

 

Ο ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: «ΣΑΣ ΣΕΒΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ ΣΥΝΤΡΙΨΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΔΙΩΚΑΝ ΝΑ ΑΝΑΣΥΣΤΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ». 

 

Ο Μπιλ Γκέιτς εισβάλει στην Ναυτιλία με την πυρηνική ενέργεια ως καύσιμο. ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, Ο ΓΚΕΪΤΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΑΣ;

 

 Ο Μπιλ Γκέιτς είναι πλέον ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας της Αμερικής

 https://www.capital.gr/forbes/

Της Ariel Shapiro  (ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Η  ιουδαια  Αριήλ  τόπιασε και  διαμαρτύρεται  στην  αρχή  με ρεπορτάζ  και  τίτλους.  Οι  γκοΐμ  αποτρελάθηκαν  και  θα  κουβαλήσουν  σαν  συμπεθέρια  όλους  τους  μουσουλμάνους  σε  εκτάσεις γης  στις  ΗΠΑ.  Τι  θα  απογίνουν οι εβραίοι;).

 

 

Ο Μπιλ Γκέιτς, ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και όπως έχει πει ο ίδιος ένα "σπασικλάκι” που ήταν γνωστό για τις ικανότητές του στον προγραμματισμό και όχι για την αγάπη του για την ύπαιθρο, με συνοπτικές διαδικασίες έχει αποκτήσει σχεδόν 980.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες - έκταση αρκετή για να του εξασφαλίσει τον "τίτλο” του μεγαλύτερου γαιοκτήμονα στην Αμερική.

Μετά από αρκετά χρόνια δημοσιευμάτων που ανέφερεαν ότι ο Γκέιτς αγόραζε γη σε περιοχές όπως η Φλόριντα και η Ουάσινγκτον, το The Land Report αποκάλυψε ότι ο δισεκατομμυριούχος - η περιουσία του οποίου, σύμφωνα με το Forbes, ανέρχεται σε 121 δισ. δολάρια- έχει "χτίσει” ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο γεωργικών εκτάσεων που εκτείνεται σε 18 πολιτείες. Οι μεγαλύτερες εκτάσεις του βρίσκονται στη Λουιζιάνα (280.000 στρέμματα), στο Άρκανσο (194.000 στρέμματα) και στη Νεμπράσκα (83.000 στρέμματα). Επιπλέον, κατέχει περίπου 104.000 στρέμματα γης που βρίσκονται σε φάση αλλαγής χρήσης στη δυτική πλευρά του Φοίνιξ της Αριζόνα, όπου αναπτύσσεται ένα νέο προάστιο.

Σύμφωνα με την έρευνα του The Land Report, τη γη κατέχει είτε άμεσα είτε μέσω τρίτων οντοτήτων η Cascade Investments, που αποτελεί το επενδυτικό "όχημα” του Gates. Άλλες επενδύσεις της Cascade περιλαμβάνουν την εταιρεία ασφάλειας τροφίμων Ecolab, την εταιρεία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Vroom και την εταιρεία του Εθνικού Σιδηροδρόμου του Καναδά.

Παρ’ όλο που μπορεί να εκπλήσσει το γεγονός ότι ένας δισεκατομμυριούχος του κλάδου τεχνολογίας θα μπορούσε να γίνει επίσης ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γεωργικής γης στη χώρα, οι εκτάσεις που κατέχει μέσω της Cascade δεν είναι η μόνη "εμπλοκή” του Γκέιτς με τον κλάδο της γεωργίας. Το 2008, το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα επιχορηγήσεων ύψους 306 εκατ. δολαρίων για την προώθηση της βιώσιμων καλλιεργειών υψηλής απόδοσης σε αγρότες μικρών εκτάσεων στην υποσαχάρια Αφρική και τη Νότια Ασία. Το ίδρυμα έχει επενδύσει επίσης στην ανάπτυξη και την προώθηση "σούπερ καλλιεργειών", ανθεκτικών στην κλιματική αλλαγή, και σε αγελάδες υψηλότερης απόδοσης γάλακτος. Πέρυσι, το Ίδρυμα προχώρησε στη δημιουργία του Gates Ag One, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει στόχο την προώθηση αυτών των πρωτοβουλιών.

Δεν είναι απολύτως σαφές πώς αξιοποιεί ο Γκέιτς τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις που έχει στην κατοχή του, ούτε εάν κάποια από τις εκτάσεις αυτές αποκτήθηκε με στόχο την προστασία της. (Η Cascade δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Forbes να σχολιάσει το θέμα). 

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι οι εκτάσεις θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με τρόπο που να ευθυγραμμίζεται με τις αξίες του Ιδρύματος Γκέιτς. Η Cottonwood Ag Management, θυγατρική της Cascade, είναι μέλος του Leading Harvest, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που προωθεί βιώσιμα γεωργικά πρότυπα που δίνουν προτεραιότητα στην προστασία των καλλιεργειών, του εδάφους και των υδάτινων πόρων.

Ο Γκέιτς δεν είναι ο μόνος δισεκατομμυριούχος στη λίστα κορυφαίων ιδιοκτητών γης του The Land Report. Οι συνιδρυτές της Wonderful Company, Στιούαρτ και Λίνδα Ρέσνικ (με περιουσία 7,1 δισ. δολαρίων) βρίσκονται στην τρίτη θέση της σχετικής κατάταξης με 190.000 στρέμματα στην κατοχή τους. Οι καλλιέργειές τους παράγουν προϊόντα για τις φίρμες που κατέχει η εταιρεία, όπως τα ρόδια POM Wonderful, τα φυστίκια Wonderful Pistachios και τα μανταρίνια Wonderful Halos.

Παρότι ο Γκέιτς είναι ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας της Αμερικής, δεν είναι σε καμία περίπτωση ο μεγαλύτερος ιδιώτης ιδιοκτήτης γης. Στη λίστα των 100 κορυφαίων Αμερικανών ιδιοκτητών γης του The Land Report, την πρώτη θέση κατέχει ο πρόεδρος της Liberty Media Τζον Μαλόουν, ο οποίος κατέχει φάρμες και δασικές εκτάσεις 8,9 εκατ. στρεμμάτων. Ο ιδρυτής του CNN Τεντ Τέρνερ βρίσκεται στην τρίτη θέση, κατέχοντας φάρμες συνολικής έκτασης περίπου 8,1 εκατ. στρεμμάτων σε 8 πολιτείες. Ακόμη και ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon Τζεφ Μπέζος επενδύει ευρέως σε γη και καταλαμβάνει την 25η θέση της λίστας ως κάτοχος 1,7 εκατ. στρεμμάτων, κυρίως στο δυτικό Τέξας. 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

8 σχόλια:

  1. Αυστραλός που παντρεύτηκε Ισραηλινή - Δεν μπορεί να φύγει από το Ισραήλ για 8.000 χρόνια.
    «Ξινό» βγήκε το διαζύγιο σ’ έναν Αυστραλό που παντρεύτηκε Ισραηλινή και απέκτησαν δύο παιδιά καθώς ο ισραηλινός νόμος τον υποχρεώνει να μείνει στο χώρα για τα επόμενα 8.000 χρόνια.
    Με βάση την ισραηλινή νομοθεσία, ο 44χρονος Νόαμ Χάπερτ βρέθηκε σε δεινή θέση αφού εγκλωβίστηκε στο Ισραήλ για το υπόλοιπος της ζωής του.
    Στον Χάπερτ απαγορεύεται να φύγει από τη χώρα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του έτους 9999, εκτός εάν καταβάλει περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια για την διατροφή των ανήλικων τέκνων τους, όπως αναφέρει η εφημερίδα «New York Post».
    Ο Χάπερτ μετακόμισε στο Ισραήλ το 2012 για να είναι πιο κοντά στα δύο μικρά παιδιά του αφού η πρώην σύζυγός του κατέθεσε αγωγή διαζυγίου.
    Δημοφιλή άρθραpronews.gr
    Η.Μόσιαλος: Αμετανόητος για την υβριστική ανάρτηση στην Παναγία – Έκανε και μάθημα θεμελιωδών αρχών της Ορθοδοξίας!
    Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του δικαστηρίου, μέχρι να ενηλικιωθούν τα δύο παιδιά τους, το ποσό που οφείλει να της καταβάλει συνολικά ανέρχεται σε 3 εκατομμύρια δολάρια.
    Απαγορεύεται να φύγει ακόμη και για διακοπές ή για δουλειά
    Το 2013, το δικαστήριο εξέδωσε εντολή, σύμφωνα με την οποία, δεν επιτρέπει στον Αυστραλό πατέρα να φύγει από τη χώρα ακόμα και για διακοπές ή για δουλειά μέχρι να καταβάλει το συνολικό ποσό της διατροφής των ανήλικων τέκνων τους.
    «Από το 2013, είμαι εγκλωβισμένος στο Ισραήλ», όπως ο ίδιος υποστηρίζει προσθέτοντας ότι είναι ένας από τους πολλούς ξένους υπηκόους που έχουν «διωχθεί από το ισραηλινό σύστημα δικαιοσύνης» μόνο και μόνο επειδή ήταν παντρεμένοι με Ισραηλινές.
    Ο Χάπερτ, χημικός σε φαρμακευτική εταιρεία, γνωστοποίησε το πρόβλημά του προκειμένου να βοηθήσει και άλλους Αυστραλούς που κινδυνεύουν να υποστούν αυτή την εμπειρία.
    Αδύνατον να εξακριβωθεί πόσοι άνδρες πλήττονται
    Στο Ισραήλ, με βάση τους νόμους που αφορούν το διαζύγιο, οι γυναίκες μπορούν να επιβάλουν ταξιδιωτική απαγόρευση στον πατέρα των παιδιών τους για να βεβαιωθούν ότι θα λάβουν τα χρήματα διατροφής των ανήλικων παιδιών τους, σύμφωνα με τον Σορίν Λούκα, σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ που θίγει αυτό το θέμα κι έχει τίτλο: «No Exit Order».
    Από την πλευρά της, η Βρετανίδα δημοσιογράφος Μάριαν Άζιζ, που ξεκίνησε εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με το θέμα, φέρεται να είπε ότι ήταν «σχεδόν αδύνατο να εξακριβωθεί» ο ακριβής αριθμός των ανδρών που πλήττονται από τον ισραηλινό νόμο.
    «Δεν μπορούσα να λάβω στοιχεία από καμία ξένη πρεσβεία», υποστήριξε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΞΟΝΤΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ.
    Χριστούγεννα χωρίς Χριστιανούς στη Μέση Ανατολή [Του Ι. Μπαλτζώη]
    Του Ιωάννη Μπαλτζώη από το slpress.gr
    Στην Μέση Ανατολή, τα Χριστούγεννα γιορτάζονται σε δύο ημερομηνίες, ή για άλλους δύο φορές. Η πρώτη την 25η Δεκεμβρίου και η δεύτερη την 7η Ιανουαρίου, για όσους ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο, όπως το Ελληνο-Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Και όμως η κορυφαία αυτή εορτή της Χριστιανοσύνης εορτάζεται, από όλο και λιγότερο Χριστιανούς σε ολόκληρη την περιοχή, εκτός των Αγίων Τόπων, όπου ζουν οι Ορθόδοξοι Παλαιστίνιοι, όπου ναι μεν υπάρχει μείωση, πλην όμως δεν είναι τόσο ραγδαία, όπως στις υπόλοιπες περιοχές που θα δούμε παρακάτω.
    Οι επιπτώσεις από τις τραγικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή είναι πολλές και σε πολλά θέματα. Μία από τις πλέον σοβαρές, που η “πολιτισμένη” χριστιανική Δύση θα έπρεπε να είχε εστιάσει και να είχε επιμείνει, είναι το άγνωστο και αδιάφορο για τους “ψευτοπροοδευτικούς διανοητές” και εραστές των πολυπολιτισμικών εθνών και κρατών, δηλαδή το θέμα της τεράστιας μείωσης του χριστιανικού πληθυσμού σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή.
    Στις περιοχές που ζούσαν οι Χριστιανοί, όπως στην Συρία και στο Ιράκ, η κατάσταση είναι τόσο δραματική και ανησυχητική για το μέλλον, που σε λίγο θα έχουμε Χριστούγεννα χωρίς Χριστιανούς. Ας πάρουμε μια χαρακτηριστική περίπτωση για να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Τα Χριστούγεννα, παραμένουν μια θλιβερή υπόθεση στην Μοσούλη (μια πόλη που κάποτε φιλοξένησε μια ζωντανή χριστιανική κοινότητα) ακόμα και μετά την απελευθέρωσή της από το Ισλαμικό Κράτος.
    Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους Χριστιανούς που έφυγαν με την εμφάνιση του ISIS δεν επέστρεψαν πίσω. Mόνο λίγες εκκλησίες έχουν ανακαινιστεί, ή επισκευαστεί από τις καταστροφές που προκάλεσε ο θρησκευτικός κανιβαλισμός του ISIS, που στρέφεται κατά του πολιτισμού της ανθρωπότητας.
    Θρησκευτικός κανιβαλισμός.
    Το ISIS δεν είναι μία νέα ανάγνωση του Ισλάμ, η οικοδόμηση ενός νέου πολιτισμού ή μιας νέας κουλτούρας. Είναι το τέλος του πολιτισμού, η άγνοια, το μίσος για την γνώση, το μίσος για την ελευθερία. Και μάλιστα ένα «τέλος ταπεινωτικό», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Σύρος φιλόσοφος και ποιητής Άδωνις, στο βιβλίο του “Βία και Ισλάμ”. Έτσι είναι πολύ δύσκολο για τους εναπομείναντες Χριστιανούς να επαναφέρουν το χριστουγεννιάτικο πνεύμα του παρελθόντος, όπως είχε δηλώσει στο Al-Monitor τον Δεκέμβριο του 2018, ο Σάμερ Ελίας, Χριστιανός Ιρακινός ερευνητής και συγγραφέας.
    Μάλιστα στο βιβλίο του “Οι εκκλησίες του Μοσούλης, η ιστορία και ο πόνος”, που εκδόθηκε τον Νοέμβριο 2018, ο Ελία καταγράφει την καταστροφή των εκκλησιών στη Μοσούλη, αλλά και άλλων χώρων χριστιανικής κληρονομιάς. Ελάχιστες εκκλησίες έχουν επισκευαστεί, ανάμεσα τους η Χαλδαϊκή εκκλησία του Αγίου Παύλου στη Μοσούλη, με χρήματα του Πατριαρχείου των Χαλδαίων και ιταλικού Ιδρύματος.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΞΟΝΤΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ.
      Ενώ οι θρησκευτικοί και οι πολιτικοί ηγέτες, τόσο στο Ιράκ, όσο και στη Συρία, ενθαρρύνουν την επιστροφή των Χριστιανών στις περιοχές που ζούσαν, τούτο ακόμη είναι ανέφικτο. Αυτό συμβαίνει γιατί αφενός πολλοί βρίσκονται εγκατεστημένοι στην Ευρώπη και έχουν τακτοποιηθεί και αφετέρου λόγω του φόβου και της ανασφάλειας που αισθάνονται ακόμη από τη λαίλαπα που σάρωσε την περιοχή.
      Χριστιανοί στη Μέση Ανατολή
      To φαινόμενο της ραγδαίας μείωσης των Χριστιανών στην Μέση Ανατολή, δεν είναι πρόσφατο, αλλά παρατηρείται συνεχώς τα τελευταία χρόνια, χωρίς η χριστιανική Δύση να αντιδρά (και αυτό είναι το περίεργο). Το 2015 σε άρθρο της έγκυρης εφημερίδος “Yedioth Ahronoth”, ο δημοσιογράφος Γκαϊ Μπεσόρ, πραγματεύεται την ανησυχητική μείωση του χριστιανικού πληθυσμού στη Μέση Ανατολή και παραθέτει εντυπωσιακά στοιχεία για την τεκμηρίωσή του. Σύμφωνα λοιπόν με τον Μπεσόρ, τα στατιστικά στοιχεία αναφορικά με την μείωση του χριστιανικού πληθυσμού σε χώρες της Μέσης Ανατολής έχουν ως εξής (με στοιχεία του 2015):
       Στο Ιράκ, οι Χριστιανοί έχουν μειωθεί από 1,5 εκατομμύρια το 2003 σε 250 χιλιάδες.
       Στη Συρία, οι Χριστιανοί έχουν μειωθεί από 1,75 εκατ. το 2010 σε 450 χιλ.
       Στην Αίγυπτο, οι Κόπτες Χριστιανοί έχουν μειωθεί κατά 1,25 εκατομμύρια σε σχέση με τα εννέα εκατομμύρια το 2011.
       Στον Λίβανο, οι Χριστιανοί που ανέρχονται σε ένα εκατομμύριο ζουν υπό τη σκιά του σιϊτικού καθεστώτος που έχει εγκαθιδρύσει η Χεζμπολάχ.
      Ακόμη και στην Παλαιστίνη, στους Αγίους Τόπους και συγκεκριμένα στα εδάφη της Παλαιστινιακής Αρχής παρατηρείται μείωση του Χριστιανικού πληθυσμού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην πόλη της γέννησης του Χριστού, τη Βηθλεέμ, ο πληθυσμός της οποίας αποτελείτο παλιότερα από Χριστιανούς σε ποσοστό 90%, τώρα επικρατούν οι Μουσουλμάνοι, που αγγίζουν το 65% των κατοίκων. Τα ίδια συμβαίνουν και στην άλλη μεγάλη χριστιανική πόλη, την πόλη του Χριστού, την Ναζαρέτ, όπου το ποσοστό των Χριστιανών μειώθηκε δραματικά.
      Τα αίτια και η Δύση
      Τα αίτια και ιδιαίτερα η γενεσιουργός αιτία του εν λόγω φαινομένου συνίσταται, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, στην κατίσχυση σουνιτικών σαλαφιστικών και λοιπών εξτρεμιστικών εκφάνσεων του Ισλάμ, που αντιμετωπίζουν τους Χριστιανούς ως απίστους και δεν επιδιώκουν τη συμβίωση ή την ανεκτικότητα, όπως διαπιστώσαμε από τις δραστηριότητες του ISIS στον πόλεμο της Συρίας και του Ιράκ.
      Ο Μπεσόρ (Ιουδαίος το θρήσκευμα) στο άρθρο του, είχε επικρίνει σφοδρότατα τη διεθνή κοινότητα, ιδίως δε την “πολιτισμένη” χριστιανική Δύση, για τη στάση σιγής και αδιαφορίας που τηρεί στον συστηματικό διωγμό των Χριστιανών από τη Μέση Ανατολή. Δηλαδή ο Ισραηλινός δημοσιογράφος έλεγε αυτά που οι συνήθως λαλίστατοι και ευαίσθητοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα δυτικοί συνάδελφοί του και τα διεθνή ΜΜΕ θα έπρεπε να είχαν σε πρώτη προτεραιότητα και σε συνεχή και έντονο ενδιαφέρον. Αλλά φευ! Ύποπτη σιγή και απόκρυψη.
      Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις τον περασμένο Μάρτιο ο Πάπας (σπάζοντας την “σιγή” του Βατικανού για το ζήτημα) επισκέφτηκε το ρημαγμένο από τους πολέμους και την επέλαση του ISIS Βόρειο Ιράκ, περπάτησε στα ερείπια των χριστιανικών εκκλησιών του και προσευχήθηκε για την ειρήνη και την διάσωση μιας από τις παλαιότερες κοινότητες της χριστιανοσύνης.
      Πάντως, όπως και να έχουν τα πράγματα και ανεξάρτητα των καταιγιστικών εξελίξεων που αναμένονται στην περιοχή, ένα είναι βέβαιο. Σε ότι αφορά τους Χριστιανούς, η κατάσταση ποτέ δεν θα είναι όπως πριν, το μέλλον είναι δυσοίωνο για την ύπαρξή των στην περιοχή και φαίνεται ότι οδεύουμε τελικά σε μια νέα Μέση Ανατολή, σε μια “Μέση Ανατολή χωρίς Χριστιανούς”.
      Αρδην/Ρηξη

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ BILL GATES.
    Πλούσια κορίτσια με τελείως χαζό βλέμμα ερωτεύονται «εξωτικό» μουσουλμάνο. Μετά την "σεξουαλική απελευθέρωση" της γυναίκας από το 1970 μέχρι το 2020 το εκκρεμές της ιστορίας γυρίζει αντίστροφα. Από τις γυναίκες ξεκινάει πάντα η κατάρρευση μιας ρωμαλέας ράτσας και ενός ακμαίου πολιτισμού. Το ίδιο σενάριο συνεχώς επαναλαμβάνεται στην ιστορία. Με τις γυναίκες εκπόρθησε ο ιουδαιοχριστιανισμός τον Ελληνορωμαϊκό κόσμο. Ανικανοποίητες από τον δικό τους επιστημονικό πολιτισμό Ελληνίδες και Ρωμαίες από πλούσιες οικογένειες (όπως η «Αγία Ελένη»), με «ελεήμον» βλέμμα σε παμπόνηρους «ταπεινούς και καταφρονεμένους», με την γνωστή γυναικεία ψυχολογία και ροπή στην ανατολίτικη μυστηριακή ατμόσφαιρα, τον μυστικισμό, την μαγεία, την αστρολογία, την βασκανία και δεν συμμαζεύεται, ασπάζονταν ανατολίτικες θρησκείες προς μεγάλη χαρά των γκουρού της εποχής. Ο Ιωάννης Χρυσόστομος αναφέρει πως πλούσιες γυναίκες της Κωνσταντινουπόλεως τον ενίσχυαν οικονομικά για να γκρεμίσει τους ναούς των Ελλήνων. Έτσι έπεσε ο ελληνορωμαϊκός κόσμος.
    "Ὁ μὲν γὰρ Ἑλληνισμὸς πανταχοῦ τῆς γῆς ἐκταθεὶς καὶ τὰς ἁπάντων ἀνθρώπων ψυχὰς κατασχὼν οὕτως ὕστερον μετὰ τὴν τοσαύτην ἰσχὺν καὶ τὴν ἐπίδοσιν ὑπὸ τῆς τοῦ Χριστοῦ κατελύθη δυνάμεως". (Χρυσοστόμος, Λόγος εις τον Μακάριον Βαβύλα και κατά Ιουλιανού, ή κατά Ελλήνων).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι μεταπολεμικές γενιές στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη είναι οι εξής: Η σιωπηλή γενιά (Silent Generation) 1928-1945. H γενιά των Baby Boomer’s 1946-1964. H γενιά Gen Xers 1965-1980 και η Γενιά της Χιλιετίας) Millennials 1980-2000...
    Ένα εύρημα που πρέπει να λάβουμε σοβαρά στις εκτιμήσεις για τις μελλοντικές εξελίξεις είναι πως η γενιά της Χιλιετίας στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη αν και μεγάλωσε στα πούπουλα της καπιταλιστικής χλιδής, κλίνει προς τα αριστερά.
    Το 60% των Millennials στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν Ομπάμα και μόνο το 40% ρεπουμπλικάνους. Η εκτόξευση του αριστεριστή Μπέρνι Σάντερς στηρίχθηκε στα "παιδιά της χιλιετίας". Κάποια ανάλογη εξήγηση ίσως υπάρχει και στην αριστερή στροφή των Βρετανών εργατικών με την ανάδειξη του Κόρμπιν ενώ οι αποτυχίες του SPD το στρέφουν πιο αριστερά.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Paul Taylor στο βιβλίο "The Next America: Boomers, Millennials, and the Looming Generational Showdown":
      α) Τα μισά από τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα στις ΗΠΑ δεν ανήκουν στη λευκή φυλή. Κατά την περίοδο της γενιάς των Millennials η αναλογία αυτή ήταν 4 στα 10, αλλά στην Silent Generation (1928-1945) το 1 στα 10 παιδιά που γεννιούνταν δεν ανήκε στη λευκή φυλή.
      β) Το 2012 το 60% των Millennials ψήφισε Ομπάμα έναντι του 44% της Silent Generation.
      γ) Το 1983 ένα τυπικό νοικοκυριό του οποίου ο επικεφαλής ήταν 65 ετών ή μεγαλύτερος είχε 8 φορές υψηλότερης αξίας περιουσιακά στοιχεία από ένα νοικοκυριό του οποίου ο επικεφαλής ήταν 35 ετών. Το 2013 η αναλογία αυτή είχε διευρυνθεί στο 20 προς 1.
      δ) Το 1960 οι 6 στους 10 ηλικίας 20-30 ετών ήταν παντρεμένοι. Σήμερα είναι οι 2 στους 10. Το 1960 μόνο το 5% των παιδιών γεννιούνταν εκτός γάμου, έναντι 40% σήμερα.
      ε) Πριν μερικές δεκαετίες συνήθως ήταν ο άνδρας που εξασφάλιζε το κύριο μέρος των εσόδων ενός νοικοκυριού. Σήμερα ο κύριος "κουβαλητής" στις 4 από κάθε 10 περιπτώσεις νοικοκυριών με μικρά παιδιά είναι γυναίκα. Σήμερα των 60% όσων πάνε πανεπιστήμιο είναι γυναίκες.
      ζ) Οι 6 στους 10 της Silent Generation προτιμούσαν μικρή κυβέρνηση που θα προσέφερε λίγες δημόσιες υπηρεσίες. Τούτο σημαίνει λιγότεροι φόροι και αναλογικά μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Μόνο το ένα τρίτο των Millennials συμφωνεί με αυτήν την αντίληψη...
      η) Το 35% των Millennials είναι αδιάφορο σε κάθε θρησκεία έναντι του 11% της Silent G, του 17% των Baby Boomers και του 23% των Gen Xers.
      θ) Οι 6 στους 10 κάτω των 30 ετών πιστεύει πως η θερμοκρασία του πλανήτη αυξάνεται λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας. Μόνο το 31% των άνω των 65 ετών το πιστεύει αυτό...
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  5. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΠΡΩΤΟΝ.
    Τον Δεκέμβριο του 1959 ο Μπεν Γκουριόν, 73 ετών πια, μόλις είχε κερδίσει τις εκλογές κι ενώ ήταν απασχολημένος με το σχηματισμό της νέας κυβέρνησής του, δέχτηκε κατ ́ εξαίρεση τον Έλληνα δημοσιογράφο Τέρπο Πηλείδη. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έθεσε ως όρο να μη μιλήσουν για πολιτική αλλά για τον Πλάτωνα, τον αγαπημένο του φιλόσοφο.
    Γράφει ο Πηλείδης:
    “Με κάποια αυταρέσκεια και υπερηφάνεια ο Μπεν Γκουριόν αναφέρει ότι διαβάζει και καταλαβαίνει τα αρχαία κείμενα από την αττική διάλεκτο ως την αλεξανδρινή, αλλά δεν μπορεί να βρει άκρη με την δημοτική, την οποία θεωρεί ως γλώσσα παρακμής. Ξαφνικά με ρωτά, με μιαν ενημερότητα που με κατέπληξε, γιατί οι σύγχρονοι Έλληνες εγκατέλειψαν την προσπάθεια αναβιώσεως της αρχαίας γλώσσας που είχεν αρχίσει με την καθαρεύουσα. Την θεωρεί δυνατή και μου φέρνει για παράδειγμα την αναβίωση της βιβλικής γλώσσας. Του παρατηρώ ότι υπάρχει διαφορά: ο ελληνικός λαός, μ’ όλη την μακραίωνη δουλεία, δεν έχασε ποτέ τη γλωσσική του συνέχεια και ότι η δημοτική είναι ένας γνήσιος απόγονος της αρχαίας, όπως ακριβώς οι σύγχρονες ευρωπαϊκές γλώσσες προέρχονται – δια μέσου των ρομανικών διαλέκτων – από την κοινή λατινική των μέσων χρόνων. Αντίθετα η εβραϊκή, είχε μείνει μόνο σαν γλώσσα των Ιερών κειμένων, ενώ ο λαός της Διασποράς είχεν υιοθετήσει βασικά δύο διαλέκτους: Την παλιά γερμανική – το γίντις – και την Ισπανική – της Καστίλλης. Σκέφθηκε λίγο και συμφώνησε, αν και με κάποια πικρία, τονίζοντας ότι η αρχαία ελληνική ήταν μια πλούσια και τέλεια γλώσσα”.
    Καθημερινή, 29 Δεκεμβρίου 1959.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΔΕΥΤΕΡΟΝ.
      Ο Μπεν Γκουριόν μίλησε σε ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων που επισκέφτηκε το 1958 το Ισραήλ. Μεταξύ αυτών ήταν ο Ιω. Ιωαννίδης, ο οποίος μεταφέρει, μέσω εκτενούς συνέντευξης, τα παρακάτω:
      Τη συζήτηση αρχίζει ο Ισραηλινός πολιτικός: “- Επληροφορήθην ότι δίδονται παραστάσεις των αρχαίων δραμάτων και κωμωδιών. Ήθελα να σας ερωτήσω αν αι παραστάσεις δίδωνται εις την γλώσσαν του πρωτοτύπου. Δεν μένει ικανοποιημένος, όταν του λέγωμεν ότι εις την Επίδαυρον παίζονται οι μεταφράσεις των δραμάτων. Έχει την γνώμην, δεν ειμπορεί να την μεταβάλη, ότι η νεοελληνική, η δημοτική πολύ απέχει από την αρχαίαν...Η “καθαρεύουσα”, ναι, την πλησιάζει. Η δημοτική όχι. Την πρώτην, σας είπα, την εννοώ θαυμάσια, την δευτέραν δεν ειμπορώ. Και η γραμματική μετεβλήθη. Δεν ειμπορούσαμεν, κύριε πρόεδρε, να γυρίσωμεν οπίσω. Η γλώσσα εξελίσσεται. Σήμερον έχασε τα απαρέμφατά της. Δεν παρατηρείτε την διαφοράν της γλώσσης του Θουκυδίδου και της γλώσσης του Ευαγγελίου; Ω! Το Ευαγγέλιον το εννοώ! Διδάσκεται η αρχαία, τουλάχιστον, εις τα σχολεία σας; Υποχρεωτικώς! Η διαβεβαίωσίς μας ικανοποιεί τον πρόεδρον, διότι πιστεύει ακραδάντως ότι τα κείμενα των αρχαίων δεν ειμπορούν να αποδοθούν μεταφραζόμενα. Χάνουν πολύ. Απομακρύνονται οι μεταφράσεις από το πνεύμα των συγγραφέων. Είδα πολλάς μεταφράσεις, λέγει, του Θουκυδίδου και όλαι διαφέρουν. Παρετήρησα το ίδιον και περί του προσφιλούς μου Πλάτωνος. Πιστεύσατε, ότι έμαθα την αρχαίαν ελληνικήν μόνον δια να διαβάσω τους αρχαίους Έλληνας συγγραφείς εις το πρωτότυπον και να μάθω τι ακριβώς λέγουν. Έχομεν, μάλιστα, και εβραϊκήν μετάφρασιν του Πλάτωνος, η οποία δεν αποδίδει το πνεύμα του κειμένου. Έχω μίαν ελληνικήν έκδοσιν περί Πλάτωνος, μίαν μελέτην η οποία μοι απεστάλη από τας Αθήνας. Επρόσεξα τα σχόλιά της. Θα πρόκειται, όπως αντελήφθημεν, περί της ερμηνείας του Συμποσίου του Πλάτωνος από τον αείμνηστον Συκουτρήν. Εκδίδετε τους αρχαίους σας εις την Ελλάδα; Βεβαίως! Και με το πρωτότυπον και με την μεταφρασίν των .
      Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης αναδημοσιεύτηκε στα «Χρονικά», τεύχος 94 (Μάρτιος – Απρίλιος 1987).
      Ζ.Π.



      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...