ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

10 Αυγούστου 2022

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΔΕΣ

 


ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΟΥ 1922 ΗΤΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1950. ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ.


Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΠΛΟ.









ΜΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΚΑΙ ΣΩΦΡΟΝΑ ΑΠΟΨΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΪΚΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΛΥΖΕΙ. ΕΝΑΣ ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, Ο ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΗΣ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΕ ΤΟ ΓΕΝΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΝΤΑΟΥΝ: «Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ. ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΝΗ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΩΝ. ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥΣ. ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ».



 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ: "Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΕΡΓΗ. ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ". Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΧΕΔΙΑΣΘΕΙΣΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.


Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΤΑ ΔΥΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΠΟΥ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΤΑ ΔΕΚΑ ΜΟΝΑΔΕΣ. Η ΜΕΤΡΗΣΙΜΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΡΩΜΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, 92 ΜΟΝΑΔΕΣ, 8 ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΚΛΕΓΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΕΑΝ ΠΡΟΣΒΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥ ΡΩΜΙΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΙΣ 82 ΜΟΝΑΔΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ; 




Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΑΝΔΡΙΚΟ ΣΠΕΡΜΑ. Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ, ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ, ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΑΛΤΟ ΠΑΛΑΒΟ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ «ΚΙΝΗΜΑ». ΝΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ: «σε ένα μήνα μετά την ανάρρωση νεαρών ανδρών από συμπτωματική λοίμωξη Covid-19, το 60% των ανδρών είχαν μειωμένη κινητικότητα σπερματοζωαρίων και το 37% μειωμένη ποσότητα σπέρματος». ΜΗΝ ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΣΤΕ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ. ΚΟΛΛΗΣΤΕ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ «ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΟΣΙΑ» ΟΠΩΣ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ.

 

 

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΣΤΑΔΙΩΝ.




Νεώτερη μελέτη αποκαλύπτει ότι περίπου 66.000 άνθρωποι στη νοτιοανατολική Ασία μολύνονται ετησίως με κορωνοϊούς που συνδέονται με τον SARS και σχεδόν 500 εκατομμύρια άνθρωποι κατοικούν κοντά σε περιβάλλοντα, όπου συναντώνται νυχτερίδες ξενιστές των ιών αυτών.


Η μετάδοση του ιού από τις νυχτερίδες στον άνθρωπο πιθανόν να είναι «σημαντικά υποτιμημένη» αναφέρει η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Nature Communications και προσθέτει ότι η καταγραφή των ειδών των νυχτερίδων στην περιοχή θα μπορούσε να βοηθήσει τις προσπάθειες να καθοριστεί η προέλευση της COVID-19.

Οι ερευνητές επικεντρώθηκαν σε 26 είδη νυχτερίδων που είναι γνωστό ότι λειτουργούν ως ξενιστές κορωνοϊών τύπου SARS σε μια περιοχή 5,1 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων, που εκτείνεται από την Κίνα στην Νοτιοανατολική και Νότια Ασία.

Στη συνέχεια ενσωμάτωσαν δεδομένα για τα επίπεδα των αντισωμάτων ανάμεσα στους ανθρώπους, που ανέφεραν ότι είχαν έρθει σε επαφή με νυχτερίδα.

Η Νότια Κίνα, η βορειοανατολική Μιανμάρ, το Λάος και το βόρειο Βιετνάμ χαρακτηρίστηκαν περιοχές με την μεγαλύτερη ποικιλομορφία ειδών νυχτερίδας που λειτουργούν ως ξενιστές κορωνοϊών τύπου SARS (SARSr-CoVs).

«Η εκτίμησή μας ότι ένας μέσος όρος 66.000 ανθρώπων μολύνεται κάθε χρόνο με ιούς SARS-CoV στη Νοτιοανατολική Ασία υποδηλώνει ότι η μετάδοση από νυχτερίδα σε άνθρωπο των ιών αυτών είναι συνηθισμένη στην περιοχή και ότι δεν έχει ανιχνευτεί από τα προγράμματα παρακολούθησης και τις κλινικές μελέτες στην πλειονότητα των περιπτώσεων», έγραψαν οι ερευνητές.

«Αυτά τα στοιχεία που αφορούν την γεωγραφία και την έκταση της μετάδοσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να στοχεύσουν τα προγράμματα παρακολούθησης και πρόληψης για πιθανή μελλοντική εμφάνιση κορωνοϊού που συνδέεται με νυχτερίδες», σημειώνει η μελέτη.

Η COVID-19 προκαλείται από το στέλεχος του κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Οι ερευνητές-συγγραφείς της μελέτης περιλαμβάνουν τον Πέτερ Ντάστζακ, μέλος της ομάδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος είχε αναλάβει την έρευνα της προέλευσης του COVID-19 και στις αρχές του περασμένου χρόνου είχε επισκεφθεί την Γουχάν, όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά η πανδημία στο τέλος του 2019.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι η έλλειψη δεδομένων από την Κίνα καθιστά δύσκολο να διακριβωθεί πότε και με ποιόν τρόπο ο κορωνοϊός πέρασε για πρώτη φορά στον ανθρώπινο πληθυσμό.

Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Science στο τέλος Ιουλίου σημειώνει ότι το εμπόριο άγριας ζωής παραμένει η καλύτερη εξήγηση για την προέλευση της πανδημίας με δύο διαφορετικές πηγές μετάδοσης να έχουν πιθανόν συμβεί στην ψαραγορά Χουανάν στην πόλη Γουχάν, όπου εμφανίστηκαν πολλά από τα πρώτα κρούσματα.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

    


3 σχόλια:

  1. ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ. ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΩΡΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ. Ο ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ, ΟΤΙ ΑΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΤΡΟΧΟΥ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ.

    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/07/blog-post_30.html

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λονδίνο: Έκτακτος εμβολιασμός σε 1 εκατ. παιδιά μετά τον εντοπισμό πολιομυελίτιδας στα λύματα.

    Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει εντοπιστεί 116 φορές στα λύματα του Λονδίνου από τον Φεβρουάριο. Οι υγειονομικές αρχές αποφάσισαν να χορηγήσουν μία ενισχυτική δόση σχεδόν σε 1 εκατ. παιδιά ηλικίας κάτω των 9 ετών.

    Σε αυτά περιλαμβάνονται και όσα έχουν ήδη εμβολιαστεί, καθώς οι αρχές συνιστούν ενισχυτική δόση. Οι γονείς και οι κηδεμόνες θα ενημερωθούν σχετικά με τη διαδικασία από τον γιατρό τους εντός του επόμενου μήνα.

    Η ασθένεια ήταν συχνή στο Ηνωμένο Βασίλειο τη δεκαετία του 1950, αλλά εξαλείφθηκε το 2003. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ανιχνεύονται δείγματα του ιού στα λύματα, ωστόσο τώρα αυτό που συμβαίνει είναι ελαφρώς περίπλοκο, καθώς τα δείγματα που ανιχνεύονται συνδέονται με εμβόλιο πολιομυελίτιδας που χρησιμοποιείται σε άλλες χώρες.

    Μέρη του κόσμου που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν εστίες πολιομυελίτιδας χρησιμοποιούν το από του στόματος εμβόλιο πολιομυελίτιδας – το οποίο είναι ασφαλές, αλλά χρησιμοποιεί ζωντανό ιό. Αυτό δίνει ένα τεράστιο ποσοστό ανοσίας, αλλά ο ιός έχει τη δυνατότητα να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο σε περιοχές όπου δεν προστατεύονται πολλοί άνθρωποι.

    Αυτό γίνεται πρόβλημα εάν ο ιός συνεχίσει να εξαπλώνεται, καθώς η ασφαλής μορφή του ιού που χρησιμοποιείται στο εμβόλιο μπορεί να μεταλλαχθεί και να εξελιχθεί.

    Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) λέει ότι τα περισσότερα από τα δείγματα που ανιχνεύθηκαν αφορούσαν την ασφαλή μορφή του εμβολίου της πολιομυελίτιδας, αλλά «λίγα» είχαν μεταλλαχθεί αρκετά, ώστε να είναι επικίνδυνα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΗΠΑ: Σε επιφυλακή οι υγειονομικές Αρχές λόγω κρούσματος πολιομυελίτιδας στη Νέα Υόρκη.
    Για πρώτη φορά μετά από τρεις δεκαετίες.
    Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές των ΗΠΑ, μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος πολιομυελίτιδας στην πόλη της Νέα Υόρκης, το οποίο θεωρείται ότι αποτελεί την «κορυφή του παγόβουνου» σε μια διασπορά που φέρεται να έχει ήδη ξεκινήσει.


    Όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ στο CNN την περασμένη Τετάρτη (10.8.2022), «πιθανότατα κυκλοφορούν εκατοντάδες κρούσματα πολιομυελίτιδας στην κοινότητα» της Νέας Υόρκης και ο εντοπισμός του κρούσματος έχει προκαλέσει ανησυχία.

    Ειδικότερα, το κρούσμα εντοπίστηκε στην κομητεία Ρόκλαντ, η οποία έχει εκπληκτικά χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας. Ο Δρ. Χοσέ Ρομέρο, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Ανοσοποίησης και Αναπνευστικών Νόσων του CDC, σημείωσε ότι η πλειονότητα των ατόμων με πολιομυελίτιδα δεν εμφανίζει συμπτώματα και έτσι μπορεί να μεταδώσει τον ιό χωρίς να το γνωρίζει.

    «Υπάρχει ένας αριθμός ατόμων στην κοινότητα που έχουν μολυνθεί από ιό πολιομυελίτιδας και αποβάλλουν τον ιό», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «μια εξάπλωση είναι πάντα πιθανό να συμβεί γιατί θα γίνει σιωπηλά».

    Σε ό,τι αφορά το κρούσμα στις ΗΠΑ, κλιμάκιο του CDC ταξίδεψε την περασμένη εβδομάδα από τα κεντρικά γραφεία της Ατλάντα στην κομητεία Ρόκλαντ, καθώς είναι αρκετά «νευρικοί» με το γεγονός ότι η πολιομυελίτιδα «θα μπορούσε να ξεφύγει από τον έλεγχο πολύ γρήγορα και θα μπορούσαμε να έχουμε μια κρίση στα χέρια μας», σύμφωνα με την επικεφαλής της τοπικής κοινότητας υγείας, που συνάντησε το κλιμάκιο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...