ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

22 Ιουλίου 2021

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΠΛΟ.

 

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΛΕΝΕ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ. Ο ΛΟΓΟΣ: Η ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ.

 

Η ΥΠΟΠΤΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ; ΗΠΑ: Καθηγήτρια ιατρικής: «Ας ξεφορτωθούμε όλους τους λευκούς. Αυτοί είναι οι αρνητές των εμβολίων».


                                 
 Ο διδάκτορας Λεωνίδας-Ρωμανός Νταβράνογλου από το Τμήμα Ζωολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στον 98.4:  Ο COVID-19 δεν είναι τεχνητός, αλλά αποτέλεσμα εγκληματικής αμέλειας

Συντάκτης
Ο διδάκτορας Λεωνίδας-Ρωμανός Νταβράνογλου από το Τμήμα Ζωολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στον 98.4:  Ο COVID-19 δεν είναι τεχνητός, αλλά αποτέλεσμα εγκληματικής αμέλειαςΟ Λεωνίδας-Ρωμανός Νταβράνογλου,  διδάκτορας από το Τμήμα Ζωολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, μιλώντας στον 98.4 εξήγησε γιατί  από το 2007 είχε προειδοποιηθεί η Κυβέρνηση της Κίνας ότι υπήρχε κίνδυνος πανδημίας από την «ωρολογιακή βόμβα» που έκρυβε η αγορά εξωτικών ζώων. Όπως είπε, παρότι με  την πανδημία του κορωνοϊου ή αλλιώς COVID-19 σε πλήρη έξαρση, κυκλοφορούν διάφορες θεωρίες (πολλές φορές προωθούμενες και από κυβερνήσεις κρατών) οι οποίες υποστηρίζουν πως ο COVID-19 είτε διέφυγε κατά λάθος από  Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan, είτε πως κατασκευάστηκε σκοπίμως από εργαστήρια για να χρησιμοποιηθεί ως βιο-όπλο.
Όπως αποκάλυψε ο κ. Νταβράνογλου, με  την πιo πρόσφατη έρευνα πάνω στο γονιδίωμα του COVID-19, δημοσιευμένη στο έγκυρο περιοδικό Nature Medicine, η πιθανότητα του ιού να είναι προϊόν εργαστηρίου είναι μηδαμινή. Όμως , η πανδημία που βιώνουμε τώρα, όχι μόνο είχε προβλεφθεί από τους επιστήμονες, αλλά είχαν προειδοποιήσει και κυβερνήσεις ασιατικών κρατών για την επικείμενη απειλή, οι οποίες όμως τους αγνόησαν.  O COVID-19 είναι ζωονόσος – δηλαδή ένας ιός ο οποίος μεταφέρεται από τα ζώα στον άνθρωπο. Προηγούμενοι κορωνοϊοί, όπως o SARS και ο MERS, οι οποίοι προκάλεσαν επιδημίες το 2002 και το 2012 αντίστοιχα, ήταν και αυτοί ζωονόσοι, προερχόμενοι από νυχτερίδες.
Ωστόσο, για να γίνουν αυτοί οι κορωνοϊοί  μολυσματικοί στον άνθρωπο, έπρεπε να περάσουν από έναν ενδιάμεσο ξενιστή, δηλαδή ένα άλλο είδος ζώου. Με αυτόν τον τρόπο, απέκτησαν τις απαραίτητες μεταλλάξεις, οι οποίες τους επέτρεψαν να “προσκολληθούν” στα ανθρώπινα κύτταρα. Όσον αφορά τον COVID-19, η πιο πρόσφατη έρευνα πάνω στο γονιδίωμα του ιού, επιβεβαίωσε πως ο πιο πιθανός αρχικός φορέας του ιού ήταν ένα είδος νυχτερίδας. Αυτό που μένει να προσδιοριστεί είναι εάν ο ιός πέρασε απευθείας από το αρχικό ζώο-ξενιστή στον άνθρωπο, ή μέσω ενδιάμεσου ζώου-ξενιστή (όπως ο SARS και ο MERS).
Ο διδάκτορας από το Τμήμα Ζωολογίας της Οξφόρδης, είπε ακόμη ότι πιθανός ενδιάμεσος ξενιστής είναι το φολιδωτό θηλαστικό γνωστό ως παγκολίνος, αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί. Επίσης, δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί εάν οι μεταλλάξεις οι οποίες επέτρεψαν στον COVID-19 να μετατραπεί σε πανδημία, συνέβησαν στο αρχικό ζώο-ξενιστή, σε ενδιάμεσο ζώο ξενιστή, ή αφότου ο ιός άρχισε να κυκλοφορεί στους ανθρώπους. Αυτό που είναι σίγουρο πάντως, είναι ότι ο COVID-19 είναι προϊόν φυσικής εξέλιξης και όχι εργαστηρίου υψηλής ασφαλείας.
Οι μεταλλάξεις στις πρωτεΐνες που του επιτρέπουν να προσκολλάται στα ανθρώπινα κύτταρα, χρησιμοποιούν έναν καινούργιο, απροσδόκητο μηχανισμό, ο οποίος “ξεγέλασε” τα μαθηματικά μοντέλα που προσπάθησαν να προβλέψουν ποιές θα ήταν οι πιο αποτελεσματικές μεταλλάξεις για την εξάπλωση του ιού στους ανθρώπους. Επίσης, ο COVID-19 κατάγεται από κορωνοϊούς οι οποίοι είναι ακίνδυνοι για τον άνθρωπο. Αν κάποιος ήθελε να δημιουργήσει έναν νέο, θανατηφόρο ιό, θα τροποποιούσε κορωνοϊούς οι οποίοι είναι ήδη μολυσματικοί στους ανθρώπους – όπως ο SARS. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Τέλος, ένας κορωνοϊός όπως ο COVID-19 είναι πολύ αναποτελεσματικός ως βιολογικό όπλο, καθώς έχει χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας, στην συντριπτική του πλειοψηφία σε γηραιά άτομα. Έδωσε τέλος και κατηγορηματικά αρνητικές απαντήσεις για τον ενδεχόμενο ρόλο ξενιστή στα κουνούπια αλλά και την σχέση των κατοικίδιων με τον κορωνοιό.Οι ΗΠΑ είχαν εμπλακεί και στη χρηματοδότηση και την έρευνα του εν λόγω εργαστηρίου της Ουχάν μέσω του Galveston National Laboratory του Πανεπιστημίου του Τέξας και άλλων οργανισμών.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία από το 2018 είχε εκφράσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την ανησυχία του για τα μέτρα ασφαλείας σε εργαστήριο της Ουχάν που μελετούσε κορονοϊούς σε ζώα όπως οι νυχτερίδες.
Διπλωματικά έγγραφα, που περιήλθαν σε γνώση της Washington Post, αναφέρουν πως Αμερικανοί διπλωμάτες είχαν επισημάνει προ διετίας ότι υπήρχαν κάποια θέματα με την ασφάλεια στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, που βρίσκεται πολύ κοντά στην υπαίθρια αγορά της πόλης των 11 εκατομμυρίων, απ’ όπου ξεκίνησε η φονική πανδημία που έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής τον θάνατο άνω των 126.000 ανθρώπων ανά την υφήλιο.
Ομάδα Αμερικανών διπλωματών υπό τον γενικό πρόξενο στην Ουχάν, Τζέιμισον Φάους και τον σύμβουλο Περιβάλλοντος, Επιστημών, Τεχνολογίας και Υγείας της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Πεκίνο, Ρικ Σουάιτζερ είχαν επισκεφθεί αρκετές φορές από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο του 2018 το εν λόγω εργαστήριο κι εξέφρασαν ανησυχία για την έλλειψη πρωτοκόλλων ασφαλείας και τη βιοασφάλεια στις έρευνες για τους κορονοϊούς σε ζώα όπως οι νυχτερίδες, προειδοποιώντας ότι αν δεν ληφθούν εγκαίρως προληπτικά μέτρα, μπορεί να ξεπηδήσει από εκεί μια πανδημία τύπου SARS. Και σε διαβαθμισμένα, αλλά όχι απόρρητα, έγγραφά τους προς την Ουάσιγκτον ζήτησαν βοήθεια για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στο εργαστήριο της Ουχάν. Ένα απ’ αυτά τα έγγραφα με ημερομηνία 19 Ιανουαρίου 2018 επεσήμανε ότι «στη διάρκεια επικοινωνίας με επιστήμονες στο εργαστήριο WIV παρατήρησαν ότι το νέο εργαστήριο αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη σε επαρκώς εκπαιδευμένους τεχνικούς και ερευνητές, που απαιτούνται για την ασφαλή λειτουργία του».
Αμερικανικοί οργανισμοί χρηματοδοτούσαν το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν
«Το διπλωματικό έγγραφο ήταν μια προειδοποιητική βοή. Τους εκλιπαρούσαν να δώσουν προσοχή σ’ αυτό που συνέβαινε», σχολίασε στην εφημερίδα Αμερικανός αξιωματούχος. Ωστόσο, όχι μόνον αγνοήθηκαν οι προειδοποιήσεις, αλλά οι ΗΠΑ είχαν εμπλακεί και στη χρηματοδότηση και την έρευνα του εν λόγω εργαστηρίου της Ουχάν μέσω του Galveston National Laboratory του Πανεπιστημίου του Τέξας και άλλων οργανισμών. Το αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας επιχορήγησε μάλιστα -άγνωστο πότε ακριβώς – με ένα ποσό της τάξης των 3,7 εκατ. δολαρίων το WIV για την έρευνα σε νυχτερίδες από σπηλιές της επαρχίας Γιουνάν, σε απόσταση περίπου 1.600 χλμ. Επιστήμονες ιχνηλάτησαν την αλληλουχία του γονιδιώματος του νέου κορονοϊού στη Γιουνάν. Το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν είχε δημοσιεύσει παλαιότερα έρευνα που εντόπισε την ομάδα νυχτερίδων από την οποία πιστεύεται ότι είχε μεταδοθεί το 2002 ο ιός του SARS σε ανθρώπους κι ήταν το πρώτο που υποστήριξε τον Φεβρουάριο ότι και ο νέος κορονοϊός προήλθε από νυχτερίδες.
Αν και έχουν κυκλοφορήσει θεωρίες συνωμοσίας που έχουν υιοθετήσει ακόμη και Ρεπουμπλικανοί πολιτικοί, σύμφωνα με τις οποίες ο νέος κορονοϊός είναι προϊόν εργαστηρίου, που κυκλοφόρησε ως βιολογικό όπλο, τα διπλωματικά έγγραφα αποκαλύπτουν ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούσαν μήπως κάποιος ιός ξεγλιστρήσει λόγω ατυχήματος, ή μέσω βιοαποβλήτων από το συγκεκριμένο εργαστήριο της Ουχάν.
Αλλά κι ένα άλλο εργαστήριο στην ίδια πόλη, που βρίσκεται επίσης κοντά στην υπαίθρια αγορά της Ουχάν και το οποίο διαχειρίζεται το Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, διεξήγαγε έρευνες για κορονοϊούς από ζώα. Η βιοασφάλεια ήταν επιπέδου 2 στο συγκεκριμένο εργαστήριο, που σημαίνει ότι τα πρωτόκολλα ασφαλείας του ήταν πιο χαλαρά σε σχέση με εκείνα του Ινστιτούτου Ιολογίας. Κάποιοι ειδικοί θεωρούν ότι θα πρέπει να ερευνηθεί αν έχουν βάση οι ανησυχίες μήπως ο κορονοϊός «απέδρασε» από κάποιο κινεζικό εργαστήριο. «Δεν νομίζω ότι είναι θεωρία συνωμοσίας. Πιστεύω ότι είναι ένα νόμιμο ερώτημα, που πρέπει να ερευνηθεί και να απαντηθεί», τόνισε στην Washington Post ο ερευνητής Σιάο Κιανγκ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Μπέρκλεϊ. «Είναι σημαντικό να μάθουμε από που προήλθε [ο κορονοϊός] για να αποτρέψουμε να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στο μέλλον».
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...