ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

04 Αυγούστου 2022

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ: "ΕΛΛΗΝΕΣ, ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΙΜΟ". ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: "ΕΧΩ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΗΠΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ. Η ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΑΤΙΒΙΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ".

 



ΧΑΜΑΙΤΥΠΕΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ. ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΟΥΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ. ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΣ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ 17ΧΡΟΝΗΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑΣ. Πώς έπνιξε ο Πακιστανός φονιάς την 17χρονη Ελληνίδα στο Περιστέρι. Βοιωτία: Σύλληψη αλλοδαπού που καλλιεργούσε τεράστια χασισοφυτεία με δενδρύλλια «γίγαντες».

 


Η ΠΛΗΡΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟΥ 2018 ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ, ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΟΠΟΥ ΚΑΡΑΚΑΛΕΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (nativism).


Βίντεο που δείχνει αλλοδαπό σε πανελλήνια μετάδοση να απειλεί τους Έλληνες με «κόψιμο λαιμού» είδε το φως της δημοσιότητας.

 


Πρόκειται για ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού STAR σχετικά με την ανάπλαση της Πλατείας Συντάγματος, όπου στο πλάνο εμφανίζεται παρέα αλλοδαπών, με τον έναν από αυτούς να κάνει την χαρακτηριστική κίνηση του μαχαιριού που κόβει καρωτίδα μπροστά στην κάμερα.

Να προσθέσουμε πως το ελληνικό κράτος ακόμα για πολλές χιλιάδες αλλοδαπών παράνομων μεταναστών, δεν έχει πραγματική εικόνα ούτε για το ποιοι είναι και ούτε το παρελθόν τους στις χώρες προέλευσής τους.

Όλα αυτά την στιγμή που έχουμε σερί με βιασμούς και δολοφονίες νεαρών Ελληνίδων από Πακιστανούς

Να πούμε ότι πρόσφατα ο Μπακογιάννης παραχώρησε έναν πολυτελέστατο χώρο  στο κτίριο του “Σεράφειου συγκροτήματος  Αθλητισμού Πολιτισμού και Καινοτομίας” και μάλιστα πλήρως ανακαινισμένο  με εξωτερικούς  χώρους, όχι σε κάποιον ελληνικό σύλλογο ή φορέα ή τουλάχιστον για την στέγαση Ελλήνων ή φοιτητών αλλά σε ένα σύλλογο Πακιστανών.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ




12 σχόλια:

  1. «Στάχτη» έγινε το ελληνικό γηροκομείο «Βαλουκλή» στην Κωνσταντινούπολη – Καταστράφηκε ολοσχερώς.
    Στις φλόγες τυλίχθηκε το Ελληνικό Νοσοκομείο στου Βαλουκλή στην Κωνσταντινούπολη με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς το ιστορικό αυτό κτίριο του ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης.
    Η ιστορία του νοσοκομείου
    Το νοσοκομείο έλκει την ιστορία του από την εποχή λίγο μετά την Άλωση της Πόλης το 1454. Τότε βρισκόταν στην περιοχή Karaköy, όπου βρισκόταν το Büyük Balıklı Han. Σύμφωνα με τα αρχεία, το νοσοκομείο μεταφέρθηκε έξω από τα τείχη της πόλης στη σημερινή του θέση λόγω της επιδημίας πανώλης τον 18ο αιώνα.

    Το σύγχρονο νοσοκομείο έλκει τις βάσεις του στο 1753 από την εμπορική στοά με το όνομα «Νοσοκομείο Yedikule». Όταν τα ξύλινα θεμέλια του νοσοκομείου καταστράφηκαν στην πυρκαγιά το 1790, ξαναχτίστηκαν με τη συμβολή του Πατριάρχη 7ου Νεόφυτου και του μεταφραστή Γιώργου Χουμούζι.

    Με το διάταγμα του Σουλτάνου Μαχμούτ χτίστηκε το 1836-1838 νέο νοσοκομείο μαζί με το Νοσοκομείο Yedikule, όπου θα μεταφέρονταν οι ασθενείς των άλλων δύο ελληνικών νοσοκομείων της Κωνσταντινούπολης. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο στις αρχές του 1839. Μετά τις ζημιές του νοσοκομείου στον σεισμό του 1894, χτίστηκαν νέα κτίρια. Χτισμένο το 1894, το κτίριο ανακαινίστηκε το 1991.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ: "Το κλίμα έντασης που δημιουργεί η Τουρκία υπονομεύει τη συνοχή του ΝΑΤΟ".
    Την συνοχή του ΝΑΤΟ σκέφτεται ο πράκτορας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ: "Το κλίμα έντασης που δημιουργεί η Τουρκία υπονομεύει τη συνοχή του ΝΑΤΟ".
    Την συνοχή του ΝΑΤΟ σκέφτεται ο πράκτορας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Ισραήλ: Ανησυχία για την κινεζική βοήθεια στις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας.

    Πολλές ισραηλινές πηγές μίλησαν για ισραηλινή ανησυχία για τις κινεζικές προσπάθειες να βελτιώσουν και να αναπτύξουν τις στρατιωτικές τεχνολογίες του συριακού Στρατού, γράφει ισραηλινό δημοσίευμα.


    Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε μια συμφωνία στη Δαμασκό που περιλαμβάνει την παραλαβή από τον στρατό του Άσαντ, επικοινωνιακού εξοπλισμού από την Κίνα.

    Κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στη Δαμασκό στις 20 Ιουλίου, ο πρεσβευτής της Κίνας στη Συρία, Φενγκ Μπιάο, υπέγραψε συμφωνία με τη συριακή κυβέρνηση δηλώνοντας ότι «η Κίνα θα πουλήσει προηγμένο εξοπλισμό επικοινωνίας στο Υπουργείο Επικοινωνιών της Συρίας προκειμένου να βελτιώσει την υποδομή του τοπικού δικτύου, μέσω δύο εταιρειών – αυτό ανακοινώθηκε από τα συριακά ΜΜΕ.

    Επίσης, ο ιστότοπος του περιοδικού Defense που ειδικεύεται στην ανάλυση στρατιωτικών και πολιτικών εξελίξεων, ανέφερε την Πέμπτη, σε ρεπορτάζ ότι «η πρόσφατη ανακοίνωση της κινεζικής βοήθειας στη συριακή κυβέρνηση σήμανε συναγερμό στους ισραηλινούς κύκλους ασφαλείας».

    Πρόσθεσε ότι «η παρουσία της Κίνας στη Συρία δεν προκαλεί από μόνη της μεγάλη ανησυχία για το Ισραήλ, αλλά οι οικονομικές ή στρατιωτικές βελτιώσεις που μπορεί να κάνει η Κίνα στον συριακό Στρατό προκαλούν ανησυχία».

    Ο ιστότοπος επικαλείται πηγή του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας ότι «υπάρχουν πληροφορίες ότι Κινέζοι εμπειρογνώμονες επισκέφτηκαν τους τελευταίους μήνες ορισμένες από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του συριακού Στρατού που επλήγησαν από τον πόλεμο» και ότι «ο ακριβής τύπος των συστημάτων επικοινωνίας που θα στείλει η Κίνα στην κυβέρνηση του καθεστώτος δεν είναι ξεκάθαρος, αλλά αναμένεται ότι αυτός θα είναι ο τύπος που θα καλύψει τα σημερινά κενά στο στρατιωτικό δίκτυο επικοινωνίας».

    Οι πηγές φοβούνται ότι «αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου της κινεζικής βοήθειας στις προσπάθειες του καθεστώτος να ανοικοδομήσει τις δυνάμεις του».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ισραήλ: Ζητάει από τον ΟΗΕ να διαλύσει επιτροπή έρευνας μετά τις «αντισημιτικές» δηλώσεις μέλους της.
    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Γιαΐρ Λαπίντ αξίωσε χθες ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες να προχωρήσει στη διάλυση επιτροπής έρευνας μετά τις «αντισημιτικές» δηλώσεις ενός από τα μέλη της, εντείνοντας την πίεση στον διεθνή οργανισμό.
    Η επιτροπή αυτή του ΟΗΕ ερευνά παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης.

    Σε συνέντευξή του που μεταφορτώθηκε την 25η Ιουλίου στον ιστότοπο Mondoweiss, ο Ινδός ειδικός Μιλούν Κοθάρι, ένα από τα τρία μέλη της επιτροπής, είπε μεταξύ άλλων: «είμαστε απογοητευμένοι διότι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης, ελεγχόμενοι κατά μεγάλο μέρος τους από το εβραϊκό λόμπι, καθώς και ορισμένες συγκεκριμένες ΜΚΟ αφιερώνουν πολύ χρήμα για να μας δυσφημίσουν».

    «Αυτά τα αντισημιτικά σχόλια αμαυρώνουν ολόκληρο τον ΟΗΕ», ανέφερε ο κ. Λαπίντ σε επιστολή του στον κ. Γκουτέρες. Κάλεσε να «καθαιρεθούν τα τρία μέλη της επιτροπής και η επιτροπή αυτή να διαλυθεί», καθώς την κατηγόρησε πως «τροφοδοτεί» τον αντισημιτισμό. Η επιστολή δόθηκε στη δημοσιότητα χθες από τις υπηρεσίες του πρωθυπουργού του Ισραήλ.


    Την Παρασκευή, η πρεσβεύτρια του Ισραήλ στη Γενεύη, η Μεϊράβ Εϊλόν Σαχάρ, αξίωσε επίσης να διαλυθεί επιτροπή.

    Η πρόεδρος της επιτροπής αυτής, η Νοτιοαφρικανή Νάβι Πιλάι, τόνισε ότι τα σχόλια του κ. Κοθάρι «μοιάζουν να αποσπάστηκαν εσκεμμένα από το πλαίσιό τους» και ότι αντανακλούσαν την «απογοήτευση της επιτροπής μπροστά στη μόνιμη έλλειψη συνεργασίας του Ισραήλ» με τους ειδικούς.


    Ο κ. Λαπίντ απέρριψε τις εξηγήσεις της κυρίας Πιλάι.
    Σε έκθεσή της που δημοσιοποιήθηκε τον Ιούνιο, η επιτροπή έκρινε ότι η κατοχή παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ και η πολιτική διακρίσεων σε βάρος του παλαιστινιακού πληθυσμού είναι «οι κύριες αιτίες» των εντάσεων και της αστάθειας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανεμογεννήτρια της αδελφής του Μητσοτάκη στη Νάξο άρπαξε φωτιά.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνελήφθη ο Μαροκινός που αποπειράθηκε να βιάσει τη δημοσιογράφο Ν.Χαγιά στα Εξάρχεια.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1936: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΕΠΕΒΑΛΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η 4η Αυγούστου. Ο Μεταξάς και η βδελυρά συμμορία των αργυρώνητων.

    Ο Εθνικός Κυβερνήτης , ο μπαρμαΓιάννης, δεν έκανε καμιά Δικτατορία. Τη Δικτατορία τη έκαναν, οι Αγγλοι, ο Γεώργιος και ο θείος του ο Παπάγος . Ο Μεταξάς στις 4 Αυγούστου 1936 έκανε μια «άγραφη» συμφωνία αμοιβαίου Συμφέροντος με τους «Έξωθεν και Άνωθεν», με ενδιάμεσο τον Ιωάννη Διάκο.

    του Σπυρίδωνα Αλεξάνδρου Χατζάρα
    Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΣ ΣΠ. ΧΑΤΖΑΡΑ.

    http://deltio11.blogspot.com/2022/08/4_4.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 4η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1936 : ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΕΤΑΞΑ.
    Το εκδοθέν διάγγελμα του κ. Μεταξά δημοσιευθέν εις την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έχει ως εξής:

    « Προς τον ελληνικόν λαόν,

    Ενώ η βουλή η εκλεγείσα μετά τας μακράς εσωτερικάς περιπετείας τον Ιανουάριο του 1936, όπως αποκαταστήση την εσωτερικήν γαλήνην και τάξιν , απεδείχθει ευθύς εξ αρχής ανίκανος και εις τούτο και εις το να δώσει κυβέρνησιν εις την χώραν και η ανικανότης αύτη απεδείχθη και κατόπιν και τελευταίως ακόμη ένεκα των αθεραπεύτων κομματικών αντιθέσεων και προσωπικών ερίδων , αίτινες ελάχιστα ενδιέφερον την μεγίστην μάζαν του εργαζομένου λαού , ο κομμουνισμός επωφελούμενος και της περιστάσεως ταύτης και την προς αυτόν δοθείσης υποστηρίξεως διαφόρων πολιτικών μερίδων , ήγειρε θρασυτάτην την κεφαλήν του απειλών σοβατότατα το κοινωνικόν καθεστώς της Ελλάδος.

    Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ

    Από μακρού χρόνου αλλά ιδίως μετά τους τελευταίους μήνας εντατικώτατα πλέον ο κομμουνισμός παρασκεύαζε την κοινωνικήν επανάστασιν και τελευταίως επίστευσεν ότι ευρίσκεται στα πρόθυρα αυτής. Αι σκηναί της Θεσσαλονίκης κατά τον παρελθόντα Μάϊον υπήρξαν το προοίμιον. Και προ αυτών και έκτοτε μετά μεγαλυτέρας εντατικότητος καταπλημμύριζε τους στρατώνας δια πρακτόρων και εντύπων προκηρύξεων καλών τους στρατιώτας εις κοινωνικήν επανάστασιν. Εκ παραλλήλου εισεχώρει από καιρού εις την εκπαίδευσιν διαφθείρων μέγα μέρος του εκπαιδευτικού σώματος από του Πανεπηστημίου μέχρις των διδασκάλων της στοιχειώδους εκπαιδεύσεως επιδρών ούτω ολεθριώτατα επί της νεολαίας του έθνους , την οποίαν επιζητεί να παρασύρη εις αντιπατριωτικήν λήθην των ωραίων ελληνικών παραδόσεων, υποσκάπτων ούτω και αυτήν την ελπίδα καλυτέρου μέλλοντος της ελληνικής φυλής. Εισεχώρησεν επίσης εις τον υπαλληλικόν εν γένει κόσμον επιζητών να καλλιεργεί μεταξύ των υπαλλήλων το αίσθημα ότι το κράτος είναι ο κοινός εχθρός του οποίου και αυτοί πρέπει να υποσκάψουν τα θεμέλια, όπως ούτω κατά την στιγμήν της ενάρξεως του στασιαστικού αγώνος ευρεθή εις παραλυσίαν ο κρατικός μηχανισμός.

    Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΣΠΡΑΓΙΑ

    Εκμεταλλευόμενος ο κομμουνισμός την οικονομικήν δυσπραγία της χώρας , προελθούσαν κατά μέγα μέρος και της κακοδιοικήσεως του παρελθόντος οπότε τα αλληλοδιαδεχόενα εις την εξουσίαν κόμματα απερροφώντο από τας μεταξύ των οξυτάτας έριδας στρέφοντα κυρίως την δράσιν των εις την δια της κομματικής συναλλαγής ενίσχυσίν των, εκμεταλλευόμενος ο κομμουνισμός την κατάστασιν ταύτην εξήγειρε συστηματικώς τους εργάτας και τας πενεστέρας τάξεις κατά του αστικού κράτους παραπλανών αυτούς δια μυρίων διαβολών και δημαγωγικών και απατηλών και ανεκλπήρωτων υποσχέσεων. Η κυβέρνησίς μου η τελείως ακομμάτιστος κληθείσα εις την αρχήν τον Απρίλιον του έτους τούτου και διαγνώσασα ευθύς εξ αρχής τους κινδύνους τους οποίους διέτρεχεν η ελληνική κοινωνία και ευθύς εξ αρχής αποφασισμένη να λάβη άπαντα τα μέτρα τα οποία εξήγγειλε δια των προγραμματικών αυτής δηλώσεων, τα αποσκοπούντα εις την ηθικήν και υλικήν βελτίωσιν απάσης της κοινωνίας και ιδιαιτέρως των αγροτών , των εργατών και των πενεστέρων εν γένει τάξεων, εις μάτην ήλπιζεν ότι θα είχε έκθυμον και ειλικρινή την υποστήριξιν των πολιτικών κομμάτων εις τον υπέρ της ελληνικής κοινωνίας αγώνα της, μολονότι και εις υποχωρήσεις και εις συγκαταβάσεις προέβη προς τα αντιμαχόμενα ταύτα κόμματα, τας οποίας υπό άλλας περιστάσεις δεν θα έκαμνεν. Εις κάθε βήμα η κυβέρνησις συνήντα την υπόκωφον κομματικήν αντίδρασιν , αποσκοπούσα την μείωσιν του κύρους αυτής , η δε αντίδρασις αύτη είχε συνεπίκουρον και μεγίστην μερίδα του τύπου , ήτις δια αχαλίνωτου και δημαγωγικής αρθρογραφίας και δια ψευδούς και κακόβουλου ειδησεογραφίας σπουδαίως συνέτεινεν εις την ευόδωσιν της ανατρεπτικής του κομμουνισμού προσπάθειας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις


    1. ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ

      Τα τελευταία γεγονότα , συνεχώς και διαρκώς εκτεινόμεναι απεργίαι , αι πλείσται των οποίων υπήρξαν αδικαιολόγηται από οικονομικής απόψεως, η χαρακτηριστική τελευταία στάσις των εμφανιζομένων ως ηγετών της συντηρητικής εργατικής τάξεως , οίτινες παρέδωσαν εαυτούς εις τον κομμουνισμόν ή επί τη βάσει προμελετημένου σχεδίου προπαρασκευασθείσα πανεργατική απεργία ήτις κατά τας ιδιαιτέρας διαπιστώσεις της κυβερνήσεως απετέλει την απαρχήν γενικωτέρας στασιαστικής εκδηλώσεως , έπεισαν την κυβέρνησιν ότι ευρίσκεται εις τα πρόθυρα ωργανωμένης κινήσεως προς ανατροπήν του κοινωνικού καθεστώτος. Η πεποίθησις αύτη της κυβερνήσεως απεδεικνύετο ακριβής εκ του γεγονότος ότι την 31ην Ιουλίου επιτροπή κομμουνιστών βουλευτών παρουσιασθείσα εις το πολιτικόν μου γραφείον , εδήλωσεν εις την κυβέρνησιν ιταμώτατα ότι αν αύτη η κυβέρνησις δηλαδή δεν εγκατέλειπε τα μέτρα αυτής τα υπέρ των πραγματικών συμφερόντων των εργατών άτινα εφαρμοζόμενα θα απελύτρωνον αυτούς από τον τυραννικόν ζυγόν του κομμουνισμού , ότι : « Θα κάμουν απεργίαν όχι μόνον είκοσι τεσσάρων ωρών αλλά και σαράντα οκτώ και διακοσίων σαράντα οκτώ ωρών και θα αγωνισθούν εις τα πεζοδρόμια μέχρις ότου επιβάλλουν την θέλησίν των». Προ τοιαύτης εν γένει καταστάσεως , ήτις απετέλει άμεσον απειλήν κοινωνικής και εθνικής καταστροφής ευρισκόμενη η κυβέρνησις και θεωρούσα επιτακτικόν αυτής καθήκον να προλάβη την εκδήλωσιν της ανατρεπτικής στάσεως δια την καταστολήν της οποίας θα έρρεεν ασφαλώς άφθονον αίμα , προέβη τη εγκρίσει της Αυτού Μεγαλειότητος του Βασιλέως εις την κήρυξιν στρατιωτικού νόμου καθ΄ άπασα την χώραν και την διάλυσιν της Βουλής. Συγκεντρώσας ούτω ως υπεύθυνος αρχηγός της κυβερνήσεως ολόκληρον την εξουσίαν, της οποίας έχω την ανάγκην δια να σωθεί η Ελλάς από την απειλούμενην καταστροφήν της , δηλώ κατηγορηματικώς ότι είμαι αποφασισμένος να φέρω δια παντός μέσου και με γοργόν βήμα εις πέρας την βαρείαν αποστολήν , την οποίαν ανέλαβον απέναντι της Α.Μ. του Βασιλέως και του ελληνικού λαού.

      ΕΚΚΛΗΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟΝ

      Επικαλούμαι πλήρη και αμέριστον την συνδρομή όλων των Ελλήνων, οίτινες αγαπούν την πατρίδα μας υπέρ πάν άλλο και θέλουσι να βλέπουσιν αυτήν ισχυράν και ευημερούσαν. Επικαλούμαι πλήρη και αμέριστον την συνδρομή όλων των Ελλήνων, οίτινες πιστεύουσιν ότι πρέπει να παραμένωσιν αλώβητοι αι εθνικαί ημών παραδόσεις και ο ελληνικός μας πολιτισμός. Επικαλούμαι πλήρη και αμέριστον την συνδομήν όλων των Ελλήνων οίτινες θέλωσιν να αποκτήσωσι πραγματικάς ελευθερίας και να απολυτρωθώσιν από την τυραννίαν των δημαγωγών και των ανατρεπτικώς δρώντων αναρχικών στοιχείων υπό τον ζυγόν της οποίας στενάζει και φθείρεται από καιρού η ελληνική κοινωνία. Ο Ελληνικός λαός δύναται από της στιγμής ταύτης να ζη και να εργάζηται ήσυχος και απερίσπαστος και με απόλυτον το αίσθημα της ασφαλείας , καθώς και με πλήρη την πεποίθησιν ότι η κυβέρνησις εδραιούσα το κοινωνικόν καθεστώς θα εργασθή υπό την αιγίδα της Α.Μ. του Βασιλέως αποτελεσματικώς δια την ευημερίαν της ελληνικής κοινωνίας εν γένει και ιδιαιτέρως των πενεστέρων και πασχουσών αυτής τάξεων. Προς τούτο ζητώ από πάντας πλήρη πειθαρχίαν προς το κράτος απαραίτητον δια την σωτηρίαν της ελληνικής κοινωνίας και άνευ της οποίας πειθαρχίας πραγματική ελευθερία δεν δύναται να υπάρξει. Οφείλω όμως να δηλώσω επίσης κατηγορηματικώς ότι πάσαν οιανδήποτε αντίδρασιν κατά του εθνικού τούτου έργου της ελληνικής αναγεννήσεως είμαι αποφασισμένος να την εξουδετερώσω δια του τραχυτέρου τρόπου.»

      Εν Αθήναις τη 4η Αυγούστου 1936

      Ο πρόεδρος της κυβερνήσεως ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  11. Ποιοι ήταν οι Άγιοι Επτά Παίδες εν Εφέσω που τιμώνται σήμερα;
    Έζησαν στα χρόνια του αυτοκράτορα Δεκίου.
    Οι Άγιοι Επτά Παίδες εν Εφέσω, τα ονόματα των οποίων είναι: Μαξιμιλιανός, Ιάμβλιχος, Μαρτινιανός, Διονύσιος, Αντωνίνος (ή Ιωάννης), Κωνσταντίνος και Εξακουστοδιανός, τιμώνται σήμερα 4 Αυγούστου από την Εκκλησία.

    Οι Άγιοι Επτά Παίδες, έζησαν στα χρόνια του αυτοκράτορα Δεκίου (249 – 251 μ.Χ.).

    Όταν ξέσπασαν απηνείς διωγμοί κατά των Χριστιανών, οι επτά παίδες μοίρασαν την περιουσία τους στους πτωχούς, εγκατέλειψαν την πόλη και κρύφτηκαν σε μία σπηλιά μέχρι να τελειώσει ο διωγμός. Έτσι δεν θα αναγκάζονταν να αρνηθούν την πίστη τους.

    Όταν όμως αντιλήφθηκαν ότι οι διώκτες τους πλησίαζαν στο καταφύγιό τους, προσευχήθηκαν στο Θεό κατά την διάρκεια της νύχτας να πεθάνουν για να μην πέσουν στα χέρια των διωκτών τους. Ο Θεός εισάκουσε τη δέηση τους και το πρωί κοιμήθηκαν χωρίς να ξυπνήσουν. Ο βασιλιάς ανακάλυψε την κρυψώνα τους και διέταξε να φραγεί με μία μεγάλη πέτρα η είσοδος της σπηλιάς.

    Μετά από 194 χρόνια (περί το 446 μ.Χ.), επί Θεοδοσίου του Μικρού, έκανε την εμφάνισή της στην Έφεσο κάποια αίρεση που δίδασκε κατά της ανάστασης νεκρών.


    Εκείνη, λοιπόν, την εποχή, κάποιο παιδί στην αγορά της Εφέσου αγόρασε ψωμί με το νόμισμα της εποχής του Δεκίου , γεγονός ανεξήγητο. Ανέκριναν το παιδί, που ήταν ο Iάμβλιχος και τους οδήγησε στη σπηλιά και βρήκαν ζωντανά και τα υπόλοιπα παιδιά. Ήταν θαύμα Θεού που αποδείκνυε το αληθές της Αναστάσεως των νεκρών.
    ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...