ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

07 Αυγούστου 2022

ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΝΙΓΗΡΙΑ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΑ "ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ" ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΑΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΤΟΝ 19ο ΑΙΩΝΑ. ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΛΥΠΤΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΙΣΩ.

 

 ΟΡΓΙΑΖΕΙ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ. Πόλεμος εναντίον του Ελληνισμού. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ: «ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ. ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ». ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΡΑΣΗ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ : «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΛΥΠΤΑ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΕΧΕΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ».
ΤΟ 1980 ΤΟ ΑΕΠ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΠ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΚΟΡΕΑΣ ΗΤΑΝ ΙΣΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΕΠ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ 190 ΔΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΠ ΤΗΣ Ν. ΚΟΡΕΑΣ 1,6 ΤΡΙΣ, ΟΚΤΑΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ. ΑΥΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ". Σήμερα η Ν.Κορέα πάει στο φεγγάρι για πρώτη φορά με το σκάφος Danuri. Αναμένεται να φτάσει στη Σελήνη στα μέσα Δεκεμβρίου.


Η απόφαση για την επιστροφή τους είναι η απάντηση σε αίτημα που διατυπώθηκε τον Ιανουάριο από την Εθνική Επιτροπή των Μουσείων και των Μνημείων της Νιγηρίας.

Εβδομήντα δύο έργα τέχνης που είχαν αρπαγεί το 1897 κατά την διάρκεια βρετανικής στρατιωτικής εισβολής στο Μπενίν Σίτι θα επιστραφούν στην Νιγηρία, ανακοίνωσε το μουσείο Horniman του Λονδίνου.Μεταξύ των έργων περιλαμβάνονται δώδεκα ορειχάλκινες πλάκες, γνωστές ως «Μπρούτζινα του Μπενίν», λατρευτικά αντικείμενα από ελεφαντόδοντο ή ορείχαλκο, καθημερινά αντικείμενα όπως βεντάλιες και καλάθια, καθώς και ένα κλειδί «του παλατιού του βασιλιά».

Η απόφαση για την επιστροφή τους είναι η απάντηση σε αίτημα που διατυπώθηκε τον Ιανουάριο από την Εθνική Επιτροπή των Μουσείων και των Μνημείων της Νιγηρίας, ο γενικός διευθυντής της οποίας, ο καθηγητής Αμπά Τιζάνι, χαιρέτισε την απόφαση του μουσείου του Λονδίνου.

«Οι αποδείξεις ήταν σαφείς ως προς το γεγονός ότι τα αντικείμενα αυτά αφαιρέθηκαν δια της βίας και η εξωτερική διαβούλευση επιβεβαίωσε το επιχείρημά μας ότι είναι και ηθικό και προσήκον να επιστραφούν στην Νιγηρία», δήλωσε η (ιουδαία;)  Ιβ Σάλομον, πρόεδρος της διοίκησης του Μουσείου Horniman.

Το μουσείο θα συζητήσει με νιγηριανή επιτροπή την επίσημη διαδικασία της μεταφοράς των έργων και την δυνατότητα ορισμένα αντικείμενα να παραμείνουν υπό καθεστώς δανεισμού για να εκτεθούν ή για ερευνητικούς ή εκπαιδευτικούς λόγους.

Η Νιγηρία διαπραγματεύθηκε την επιστροφή των Μπρούτζινων του Μπενίν με πολλές ευρωπαϊκές χώρες και σχεδιάζει την κατασκευή μουσείου στο Μπενίν Σίτι, στην πολιτεία του Εντο, όπου θα συγκεντρωθούν και θα εκτεθούν.

Τον Νοέμβριο, η Γαλλία επέστρεψε στην Νιγηρία 26 από τα αντικείμενα αυτά, ενώ στις αρχές του έτους δύο ακόμη τεχνουργήματα επιστράφηκαν από το Ηνωμένο Βασίλειο.ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

3 σχόλια:

 1. «Τα τελευταία 10 χρόνια ο αριθμός των γάμων διπλασιάστηκε και ο αριθμός των αμβλώσεων μειώθηκε στο μισό στην Ουγγαρία». Από προχθεσινή ομιλία του Ούγγρου Πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν στη Διάσκεψη Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης (CPAC) στις ΗΠΑ.

  Η κυβέρνηση του Όρμπαν θέσπισε πρόσφατα νόμο που απαγορεύει την προώθηση περιεχομένου στα σχολεία που η κυβέρνηση πιστεύει ότι προωθεί την ομοφυλοφιλία και την ιδεολογία LGBTQ+.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μητσοτάκης χθες: "Νόμιμη η παρακολούθηση όλων".
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αλλοδαπός κρυβόταν στα Ιωάννινα ενώ τον έψαχναν στην Ιταλία για διακίνηση ναρκωτικών. Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...