ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

10 Αυγούστου 2022

ΕΦΕΤΕΙΟ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

 


ΑΒΡΑΑΜ ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ


ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: "ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ".

 

ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ 

ΣΤΗΝ ΝΙΓΗΡΙΑ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΑ "ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ" ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΑΝ 

ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΤΟΝ 19ο ΑΙΩΝΑ. ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΛΥΠΤΑ 

ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΙΣΩ.

 



Εφετείο Χρυσής Αυγής: Η "σημαδιακή" 26η Ιουλίου 2022 - Η Δίκη συνεχίζεται [και μια έκπληξη] | Λευτερης Πανουσης (panusis.blogspot.com)


 Αυτή η 26η Ιουλίου είναι σημαδιακή ημερα για τους πρωτοδίκως καταδικασθεντες εγκλειστους Έλληνες εθνικιστές, διοτι αναμενονταν να κριθει το, αν η δικη θα συνεχιζονταν, θα αναβαλονταν για τον Σεπτεμβριο ή θα διακοπτονταν...

Ο κυβος ερριφθη.
Η δευτεροβαθμια δικη συνεχιζεται, με τον κ. Μιχαλολιακο παροντα - εστω και σε αναπηρικο αμαξιδιο!

Αλλα, ας παρουμε τα πραγματα με τη σειρα....  

 

Το χρονικό του αιτήματος Μιχαλολιάκου για αναβολή

Το ιστορικο

Σήμερα 26 Ιουλιου αναμένονταν να αποφασίσει το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στο αίτημα αναβολής της δίκης που υπέβαλε μέσω των συνηγόρων του ο καταδικασμένος αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. Το δικαστήριο που κρίνει την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης συνεδριάζει σήμερα για τρίτη φορά.

Το δικαστήριο αναμένει από την υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου να προσκομίσει στη δίκη τις ιατρικές βεβαιώσεις και γνωματεύσεις που ζητήθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση, της 6ης Ιουλίου, ώστε να έχει πλήρη εικόνα της υγείας του καταδικασμένου σε κάθειρξη 13 ετών αρχηγού της οργάνωσης ο οποίος, όπως ανέφεραν οι συνήγοροι του, νόσησε από κορονοϊό και μετά από πολυήμερη νοσηλεία σε ΜΕΘ, βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση το δικαστήριο, ζήτησε από την υπεράσπισή του να προσκομίσει πρόσφατο αναλυτικό πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του και εφόσον είναι εφικτό, γνωμάτευση με την πρόβλεψη των γιατρών ως προς τον χρόνο που απαιτείται για την αποκατάσταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του κατηγορούμενου, για την αποκατάσταση των προβλημάτων υγείας του Νίκου Μιχαλολιάκου φαίνεται να απαιτείται χρόνος που φθάνει τους τρεις μήνες.

Οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα πρέπει αφού αξιολογήσουν τα δεδομένα των ιατρικών βεβαιώσεων που θα προσκομίσει σήμερα η πλευρά του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και αφού ακούσουν την πρόταση της Εισαγγελέα, να λάβουν απόφαση που θα κρίνει αν η διαδικασία θα προχωρήσει, αν θα διακοπεί για τον Σεπτέμβριο ή αν θα πρέπει η δίκη να οδηγηθεί σε αναβολή.

Στο δικαστήριο δεν έχουν νομιμοποιηθεί κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις οι Συνήγοροι προς υποστήριξη της κατηγορίας (Πολιτική Αγωγή) που εκπροσωπούν την οικογένεια του Παύλου Φύσσα και τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, οι οποίοι ζητούν να τους αποδεχθεί το δικαστήριο, ώστε να λήξει “η σιωπή τους”, όπως ανέφεραν στην προηγούμενη συνεδρίαση και να μπορούν να έχουν λόγο σε όσα διαλαμβάνονται και αφορούν την εξέλιξη της δίκης...

Η αποφαση

Αρνητική ήταν η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στο αίτημα του Νίκου Μιχαλολιάκου να αναβληθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, κατά την πρωτόδικη απόφαση, είχε ζητήσει αναβολή για λόγους υγείας.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Νίκου Μιχαλολιάκου, όμως, και αποφάσισε τη διακοπή της δίκης της Χρυσής Αυγής για τις 28 Σεπτεμβρίου προκειμένου ο κατηγορούμενος να διορίσει συνήγορο, εφόσον το επιθυμεί.

Η δίκη στο Εφετείο επαναλήφθηκε σήμερα (26.07.2022) με μόλις τέσσερις κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Λαγός, να κάθονται στο εδώλιο.

Η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου έδωσε «μάχη» για την αναβολή της δίκης και προσκόμισε στο δικαστήριο νέο πιστοποιητικό από το κέντρο αποκατάστασης, στο οποίο αναφέρεται ότι επικεφαλής της Χρυσής Αυγής νοσηλεύεται από τις 6 Ιουνίου 2022 όταν βγήκε από το νοσοκομείο μετά τη νοσηλεία δυο μηνών στη ΜΕΘ, λόγω κορονοϊού.

Σύμφωνα με τη βεβαίωση, με ημερομηνία 6 Ιουλίου 2022, ο Μιχαλολιάκος υποβάλλεται σε πρόγραμμα αποκατάστασης καθώς βρίσκεται σε αμαξίδιο. Σε αυτό αναφέρεται ότι η επικοινωνία του «παρουσιάζει έλλειμμα με ήπιες διαταραχές μνήμης».

Γίνεται δε η εκτίμηση ότι αν δεν προκύψουν άλλα προβλήματα υγείας θα χρειαστούν 3-4 μήνες επιπλέον νοσηλείας. «Θέλει να παραστεί στη δίκη» ανέφερε ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Δημήτρης Παπαδέλης απευθυνόμενος στο δικαστήριο και συμπλήρωσε ότι ο εντολέας του αδυνατεί να διαβάσει την πρωτόδικη απόφαση για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

«Δυο μήνες στη ΜΕΘ και τον φωνάζουν να δικαστεί; Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Διακυβεύεται η ζωή, η ελευθερία, η τιμή του… Πώς θα τον υπερασπίσω; Ζητάει το αυτονόητο», κατέληξε.


Για νεωτερες εξελιξεις, εκτιμησεις, αναλυσεις και κουτσομπολια, θα επανέλθουμε λιαν συντομως...

Και μια Έκπληξη!

Α, και μια ευχαριστη εκπληξη... Σας παρουσιαζω εδω, αποσπασματα απο μια προσφατη ερευνα των Νεων, με τιτλο:

Ακροδεξιά: Οι τάσεις στην ελληνική κοινωνία – Πού βρισκόμαστε το 2022;
Τελικά, η καταδίκη της Χρυσής Αυγής είχε ως αποτέλεσμα την εξάλειψη της ακροδεξιάς στην κοινωνία;

Aκρως ενδιαφέροντα όπως και ανησυχητικά είναι τα ευρήματα της έρευνας «ΣΗΜΕΙΟΥ για τη Μελέτη και την Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς», σε συνεργασία με την aboutpeople, με τίτλο «Ο καθρέπτης της άκρας δεξιάς στην Ελλάδα- Δείκτες Ακροδεξιάς συγκρότησης».

Η έρευνα επιχειρεί να αποτυπώσει τις τάσεις της κοινής γνώμης και να καταγράψει τις αντιλήψεις της γύρω από μια μεγάλη σειρά σημαντικών ζητημάτων που αφορούν την πολιτική και την κοινωνία, τη λειτουργία της δημοκρατίας, τα κόμματα, καθώς και τη στάση των πολιτών απέναντι σε κρίσιμα κοινωνικά θέματα, όπως είναι αυτό της μετανάστευσης ή της ρατσιστικής βίας.

Στην Ελλάδα λείπει ένα εθνικό κόμμα που θα εκπροσωπήσει τα συμφέροντα της πατρίδας και του έθνους;

Διχασμένοι είναι οι ερωτώμενοι στην ερώτηση για την αναγκαιότητα να υπάρξει ένα εθνικό κόμμα στην Ελλάδα.

Το 48,1% των ερωτηθέντων συμφωνεί με αυτή την άποψη, ενώ διαφωνεί το 48,2%.

Ποιοι είναι αυτοί που συμφωνούν με την ανάγκη του εθνικού κόμματος;

Δημογραφικά ο βαθμός συμφωνίας εξαρτάται άμεσα από την ηλικία.

Όσο νεότεροι, τόσο περισσότερο συμφωνούν:

17-34 (59,4%), 35-44 (54,7%), 45-54 (49,6%).

Υψηλό βαθμό συμφωνίας έχουν και όσοι κατοικούν εκτός Αττικής (52,9%), τα χαμηλά εισοδήματα (66,7%) και όσοι έχουν μέχρι μεταλυκειακή εκπαίδευση (55,8%).

Πολιτικά οι διαφοροποιήσεις εντοπίζονται στους Δεξιούς (80,9%), στους εθνικιστές 92%) και σε όσους δηλώνουν ότι δεν πιστεύουν στους πολιτικούς διαχωρισμούς (75,1%).

Στάση απέναντι στη Χρυσή Αυγή
Αν η Χρυσή Αυγή δεν πραγματοποιούσε εγκληματικές ενέργειες πιστεύετε ότι θα ήταν ένα χρήσιμο κόμμα για την κοινωνία ή όχι;

Το 72,2% των ερωτηθέντων διαφωνεί με την άποψη ότι αν η Χρυσή Αυγή δεν πραγματοποιούσε εγκληματικές ενέργειες θα ήταν ένα χρήσιμο κόμμα για την κοινωνία.

Αντίθετα, υπάρχει ένα 22,3% που συμφωνεί με τη χρησιμότητα ύπαρξης της Χρυσής Αυγής, αν αυτή δεν χρησιμοποιούσε εγκληματικές ενέργειες.

Αυτό το ποσοστό εντοπίζεται ηλικιακά στις ίδιες κατηγορίες όπως και στην ερώτηση για την αναγκαιότητα ύπαρξης εθνικού κόμματος.

17-34 (24,6%), 35-44 (29,7%), 45-54 (26,6%).

Υψηλό βαθμό συμφωνίας έχουν και εδώ τα χαμηλά εισοδήματα (34,6%) και όσοι έχουν μέχρι μεταλυκειακή εκπαίδευση (28,1%).

Πολιτικά οι διαφοροποιήσεις εντοπίζονται στους Δεξιούς (47,9%), στους εθνικιστές (75%) και σε όσους δηλώνουν ότι δεν πιστεύουν στους πολιτικούς διαχωρισμούς (39,1%).




Αποτίμηση της δικτατορίας της 21ης Απριλίου
Η δικτατορία της 21ης Απριλίου δεν έκανε μόνο κακό στη χώρα. Είχε και καλές πλευρές.



Το 65,6% των ερωτηθέντων διαφωνεί με την άποψη ότι η δικτατορία της 21ης Απριλίου δεν έκανε μόνο κακό στη χώρα.

Αντίθετα, με την παραπάνω άποψη συμφωνεί το όχι ευκαταφρόνητο 23,5%.

Ο βαθμός συμφωνίας με τις «καλές πλευρές της δικτατορίας» εντοπίζεται στις ηλικιακές κατηγορίες 35-44 (29,7%) και κυρίως στην κατηγορία 45-54 (32,1%), σε όσους έχουν μέχρι μεταλυκειακή εκπαίδευση (28,3%) στους ερωτηθέντες εκτός Αττικής (26,8%) και στα χαμηλά εισοδήματα (37%).



Πολιτικά οι διαφοροποιήσεις εντοπίζονται στους Δεξιούς με ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό (63,6%), στους κεντροδεξιούς (36,6%), στους κατά δήλωση εθνικιστές (76,1%) και σε όσους δηλώνουν ότι δεν πιστεύουν στους πολιτικούς διαχωρισμούς (49,1%).

Με σημαντικές διαφοροποιήσεις καταγράφεται η παραπάνω άποψη και σε όσους δηλώνουν ότι επιθυμούν να επιστρέψουμε στη δραχμή (42,6%).


Δικαιώματα ομοφυλοφίλων...
Μπορειτε να διαβασετε ολη την ερευνα, στον συνδεσμο απο κατω...

Σας παρουσιασα αυτα τα αποσπασματα σε αρθρο για τη δικη της Χρυσης Αυγης, διοτι με εντυπωσιασε το αμεσο συμπερασμα οτι - ναι μεν οι χρυσαυγιτες βρισκονται στις φυλακες, αλλα οι ιδεες τους τελικα οχι μονο δεν φυλακιστηκαν, αλλα συνεχιζουν να εμπνεουν ενα μεγαλο μερος του κοινου!

Αυτό ας το εχουν υποψη τους, οι νοοουντες.
Εμεις θα επανελθουμε μαλλον με νεωτερα στοιχεια γι αυτη τη σημαδιακη ημερα...



Και ναι μεν οι χρυσαυγιτες βρισκονται στις φυλακες, 
ωστόσο οι ιδεες τους οχι μονο δεν φυλακιστηκαν, αλλα συνεχιζουν να εμπνεουν 
ενα μεγαλο μερος του κοινου, οπως επιδειχνει και η ερευνα που σας παρουσιασα!
Ας το εχουν υποψη τους οι νοουντες...


48 χρόνια Μεταπολίτευση: Η «δημοκρατία» γιορτάζει- Η Ελλάδα θρηνεί.




1 

Προβολή σχολίων

  1. Από τον Δευκαλιωνα

    "...Αγαπητέ κ. Πανούση,
    μία μικρή είδηση με μεγάλη σημασία: "H φετινή γιορτή της Δημοκρατίας δεν θα γίνει σε συνθήκες COVID. Στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου την Κυριακή θα βρεθούν πάνω από 800 καλεσμένοι υπό τους ήχους των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, που θα ερμηνεύσουν έργα του Μότσαρτ. Η στήλη πληροφορείται πως και φέτος η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει επιλέξει να τιμήσει συγκεκριμένους και ξεχωριστούς συμπολίτες μας. Στην Ηρώδου Αττικού θα βρεθεί ο Παναγιώτης Πατέλης, που είναι ο πρώτος φαρμακοποιός της Χάλκης, καθώς και άλλοι κάτοικοι ακριτικών περιοχών. Θα παραστούν επίσης η Μαρία Λεπενιώτη, που προήδρευσε της δίκης της Χρυσής Αυγής, και ο Κούρος Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί, ο μαθητής από το Ιράν που αρίστευσε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις". ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 23.07.2022

    Ερώτηση: με ποια ιδιότητα και γιατί προσκλήθηκε στην γνωστή "γιορτή της δημοκρατίας" η αρεοπαγίτης Μαρία Λεπενιώτη; Τι ιδιαίτερο παρουσιάζει αυτή η δικαστίνα; Στον Άρειο Πάγο υπηρετούν σήμερα πάνω από 90 αρεοπαγίτες και περίπου 15 πρόεδροι και αντιπρόεδροι. Τι το ιδιαίτερο έχει η κ. Λεπενιώτη και την διάλεξε η Κατίνα Σακελλαροπούλου; Οι άλλοι 105 αρεοπαγίτες είναι για πέταμα; Γιατί στα προηγούμενα χρόνια δεν σκέφτονταν να καλέσουν σε μια καθαρά πολιτικοποιημένη γιορτή δικαστές εν ενεργεία; Και αν την κάλεσαν επειδή δίκασε τους χρυσαυγίτες, γιατί δεν κάλεσαν και την κ. Αδαμαντία Οικονόμου, που πρότεινε την αθώωση των χρυσαυγιτών; Η κ. Αδαμαντία Οικονόμου μάλιστα προηγείται στην επετηρίδα και στον βαθμό της Λεπενιώτη, γιατί σήμερα είναι αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
    Τα ερωτήματα είναι πολλά και οι καψεροί χρυσαυγίτες που λιώνουν άδικα στις φυλακές πρέπει να σκεφτούν σοβαρά τι συμβαίνει στην μπανανία που λέγεται Ελλάδα. Μια μπανανία που χρωστάει σε ξένους τοκογλύφους σήμερα 400 δισ ή το 190% του ΑΕΠ - μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως, πάει για έβδομη χρεοκοπία και το γιορτάζει με μεγαλοπρέπεια..."

    ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ





ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...