ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

02 Αυγούστου 2022

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΤΣΙΠΡΑ - ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ, ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΤΟΥ 2022: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ;

 



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΤΣΙΠΡΑ - ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ, ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΤΟΥ 2022: ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΛΑΜΠΡΟ ΜΕΛΛΟΝ. Πάτρα: 22χρονος κρεμάστηκε σε δημόσια θέα από κολώνα της ΔΕΗ. Aπαγχονίστηκε 17χρονος στην Κρήτη.

 

ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.

 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-ΑΛΙ ΝΕΤΖΙΜΠΑ: Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ...


Ο Ζ.Π. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΣΘΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΑΥΡΙΑΝΩΝ ΗΓΗΤΟΡΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. Βραβείο «φονικότερης ομάδας» στην Σχολή Ευελπίδων στον διεθνή διαγωνισμό δεξιοτήτων Sandhurst στις ΗΠΑ. 

 



Στην Σχολή Ευελπίδων έμειναν 139 κενές θέσεις πρωτοετών έναντι 87 που εισάγονται. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ. Δεκάδες κενές θέσεις στις Πανελλήνιες σε ΣΣΕ, ΣΜΥ & ΣΝΔ. Η ΕΚΠΟΥΣΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ. ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΧΑΝΟΥΜΑΚΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ; Άραγε έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος στην "κυβέρνηση"; 


Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία από τις βάσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές καθώς φαίνεται ότι οι Έλληνες γυρίζουν την πλάτη στις ένοπλες δυνάμεις ως επαγγελματικό προσανατολισμό. Έτσι στην Σχολή Ευελπίδων έμειναν 139 κενές θέσεις πρωτοετών έναντι 87 που εισάγονται, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των βάσεων 2022.

 Σύμφωνα με τις Βάσεις 2022 που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας για τα Γενικά Λύκεια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις: 

Στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων – ΣΣΕ από τις 226 θέσεις κατόπιν μεταφοράς (146 αρχικές) οι κενές θέσεις είναι 139 ενώ καλύπτονται 87. Υψηλότερος βαθμός εισαγωγής: 17,595. Βαθμός τελευταίου: 14,025

 Στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών – ΣΜΥ από τις 197 θέσεις κατόπιν μεταφοράς (122 αρχικές) οι κενές θέσεις είναι 42 ενώ καλύπτονται 155. Υψηλότερος βαθμός εισαγωγής: 14,470. Βαθμός τελευταίου: 11,610 Ιδιαίτερης σημασίας είναι ότι ο πρώτος της ΣΜΥ μπορούσε να εισαχθεί στην ΣΣΕ. 

Στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων – ΣΝΔ (Μάχιμοι) από τις 41 θέσεις κατόπιν μεταφοράς (26 αρχικές) οι κενές θέσεις είναι 16 ενώ καλύπτονται 25. Υψηλότερος βαθμός εισαγωγής: 18,985. Βαθμός τελευταίου: 14,525.

Κάτι αντίστοιχο δεν παρατηρείται στις Αστυνομικές Σχολές καθώς επίσης στις Σχολές της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού. 


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ







4 σχόλια:

  1. Γιατί να γίνει κανείς αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού; Για να ξεσκατίζει λαθρομετανάστες; Η ζήτηση για τις αστυνομικές σχολές αντίθετα είναι υψηλή γιατί μέσω αυτών ανοίγουν επαγγελματικοί ορίζοντες όπως: Ποδοσφαιρικός Παράγοντας, παρατρεχάμενος Υπουργού, συνοδός Εφοπλιστών, πληροφοριοδότης Νονού της νύχτας, νταβάς σε νυχτερινά κέντρα, κλπ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1958: ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. Οι Άγγλοι επέβαλαν δεκαπενθήμερο κατ’ οίκον περιορισμό στην Λύση Κύπρου και επιδόθηκαν σε έρευνες. Κατά τη διάρκεια του περιορισμού ο 23χρονος Αναστάσης Σουρουλλάς, ο 19χρονος Χριστοφής Παναγίδης κσι ο 20χρονος Γεώργιος Ιωνά Γεωργίου διέσπασαν τον κλοιό του χωριού και διέφυγαν στους αγρούς κατευθυνόμενοι προς το χωριό Τρεμετουσιά.
    Εντοπίστηκαν από ελικόπτερο των Άγγλων και σύμφωνα με μαρτυρία βοσκού που παρακολουθούσε, ένας Τούρκος λοχίας του αστυνομικού σταθμού Αθιένου, επικεφαλής Επικουρικών από το χωριό Άρσος, τους έστησαν ενέδρα και τους σκότωσαν.
    Από τη νεκροψία διαπιστώθηκε ότι οι τρεις νέοι κτυπήθηκαν με σφαίρες αυτομάτου όπλου στο κεφάλι και με λόγχη στην κοιλιά και σε άλλα μέρη του σώματος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Αυγουστής Ευσταθίου.
    Απεβίωσε σήμερα Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022, στις 5.30 το απόγευμα, σε ηλικία 88 ετών ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Αυγουστής Ευσταθίου από την Πόλη Χρυσοχούς.
    Ο εκλιπών διετέλεσε αντάρτης της Ε.Ο.Κ.Α. και βρισκόταν στην ομάδα του Σταυραετού του Μαχαιρά Γρηγόρη Αυξεντίου μέχρι και την ημέρα της θυσίας του. Λίγο πριν από την αποτρόπαια και στυγερή επίθεση των Βρετανών κατά την οποία ο Αυξεντίου έγινε θυσία και ολοκαύτωμα στον βωμό της Ελευθερίας, ο Αυγουστής Ευσταθίου μαζί με τους άλλους τρεις συναγωνιστές του, Φειδία Συμεωνίδη, Ανδρέα Στυλιανού και Αντώνη Παπαδόπουλο, διετάχθησαν από τον «μάστρο» τους να εγκαταλείψουν το κρησφύγετο.

    Λεπτομέρειες για την κηδεία του θα ανακοινωθούν αργότερα.
    Οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955 – 1959 και η σελίδα μας, εκφράζουν προς την οικογένεια του εκλιπόντος τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια.

    mnimeseoka.com

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Τούρκοι τεχνικοί σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας στη Λέσβο!
    Γράφει ο Γιώργος Αδαλής

    Πριν από δύο χρόνια περίπου, είχε δημοσιευθεί η είδηση ότι μια τουρκική εταιρία, η Mast Energy, είχε πάρει υπεργολαβία την κατασκευή ενός εξόχως στρατηγικής σημασίας έργου για την εθνική ασφάλεια της χώρας! Επρόκειτο για την εναέρια γραμμή μεταφορών 400KV στη γραμμή Μεγαλόπολη-Κόρινθος. Η υπόθεση αυτή είναι λίγο έως πολύ γνωστή, αλλά σήμερα –μετά από αξιολόγηση νέων πληροφοριών– φαίνεται ότι οι Τούρκοι κατάφεραν να διεισδύσουν και σε ένα ακόμα πιο ευαίσθητο ελληνικό στρατηγικό τομέα στη Λέσβο.

    Ίσως ακόμη πιο ευαίσθητο από τους πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος, αφού όλα δείχνουν ότι κατάφεραν να διεισδύσουν και στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών. Και μάλιστα σε άκρως ευαίσθητες ακριτικές περιοχές, όπου οι εγκαταστάσεις έχουν εξόχως στρατηγικό χαρακτήρα. Πριν από ένα μήνα, άρχισε να κυκλοφορεί στη Λέσβο, την οποία οι Τούρκοι έχουν ως νούμερο ένα αποβατικό στόχο, ότι κάτι περίεργο συμβαίνει στα βουνά!

    Συγκεκριμένα, ένα λευκό βαν με βουλγαρικές πινακίδες εμφανίστηκε στην περιοχή του όρους Όλυμπος να κάνει εργασίες σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Ο Όλυμπος είναι ένα στρατηγικής σημασίας σημείο με υψόμετρο περίπου 1.000 μέτρα στο κέντρο του νησιού. Εκεί υπάρχουν κεραίες για τα πάντα! Από κεραίες τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών έως κεραίες κινητής τηλεφωνίας! Είναι προφανές ότι οι εκεί εγκαταστάσεις είναι άκρως ευαίσθητες τόσο για τους πολίτες, όσο και για τον Στρατό και γι’ αυτό συντηρούνται περιοδικά από τεχνικούς.

    Τον προηγούμενο μήνα, κάτοικοι του χωριού Αγιάσος είδαν αυτό το λευκό βαν με τις ξένες πινακίδες. Κάποιοι που ήταν περισσότερο περίεργοι από το κανονικό, ακολούθησαν το περίεργο βανάκι και διαπίστωσαν ότι οι επιβάτες του δεν ήταν Έλληνες! Δεν ήταν καν Βούλγαροι τεχνικοί. Όσοι επέβαιναν στο βανάκι ήταν Τούρκοι! Όλα δείχνουν ότι κάποια βουλγαρική εταιρία έχει πάρει για λογαριασμό κάποιου τηλεπικοινωνιακού παρόχου, την συντήρηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας! Διαβάστε την συνέχεια στην πηγή:
    https://slpress.gr/ethnika/toyrkoi-technikoi-se-keraies-kinitis-tilefonias-sti-lesvo/

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...