ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

10 Αυγούστου 2022

ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ

 
Σταύρος Ψυχάρης - ένας άνθρωπος για όλες τις εξουσίες [Του Θ. Χατζηγώγου] | Λευτερης Πανουσης (panusis.blogspot.com)


Ο «ΕΘΝΑΡΧΗΣ» ΗΘΕΛΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΤΟ 1975!

Βίος και Πολιτεία ο Σταύρος Ψυχάρης…

Του Θ. ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΥ

Κηδεύτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Αυγούστου στο Πρώτο Νεκροταφείο, ο επί σειράν ετών επικεφαλής του αμαρτωλού «Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη» (ΔΟΛ), Σταύρος Ψυχάρης. Ο Ψυχάρης «τα τίναξε» την περασμένη Τρίτη 2 Αυγούστου 2022 στο σπίτι του στο Πόρτο Ράφτη, σε ηλικία 77 ετών. Γεννημένος στην Αθήνα το 1945, καταγόταν από κάργα κομμουνιστική οικογένεια του Τυρνάβου, γι’ αυτό και μια ζωή ψήφιζε ΚΚΕ προς τιμήν των γονέων του, αν και σιχαινόταν τον Κομμουνισμό!.. Ο μπαμπάς του Ψυχάρη ήταν τοπικό στέλεχος του ΚΚΕ και η μαμά του αδελφή του ηγετικού στελέχους του ΚΚΕ, μεγαλοτσιφλικά της Λάρισας, Κώστα Λουλέ, ο οποίος και τον βάφτισε το 1946...

ΨΗΦΙΖΕ ΚΚΕ, ΕΙΧΕ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΦΤΙΣΕ Ο ΑΘΕΟΣ Κ. ΛΟΥΛΕΣ!

 

Όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος ο Ψυχάρης, επρόκειτο νά τόν βαφτίσει ὁ πανίσχυρος τότε Γ.Γ. του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης, ἀλλά ἔπεσε σέ μπλόκο της Χωροφυλακής καί τόν βάφτισε τελικά ὁ θεῖος του ὁ Λουλές που ήταν άθεος! Παρόλα αυτά, το λάδι που του έβαλε ο άθεος Λουλές απεδείχθη θαυματουργό: Ο Ψυχάρης κατάφερε να διοριστεί Διοικητής του Αγίου Όρους από τον Εβραίο Σημίτη (1996-2001), ενώ δεν κατείχε πτυχίο ΑΕΙ όπως προβλέπει ο Νόμος. Τον Ιούνιο του 2010 τιμήθηκε από τον σκλάβο Βαρθολομαίο με το οφφίκιο του «Μεγάλου Νοταρίου του Οικουμενικού Θρόνου» για την μεγάλη προσφορά του στην Ορθοδοξία!..Επισημαίνω ότι: Η Εκκλησία το 1946 ήξερε πως ο Κώστας Λουλές ήταν άθεος, αλλά του επέτρεψε (κατά μαρτυρία του ίδιου του Ψυχάρη) να γίνει νονός του μικρού Σταύρακα, λαβούσα το κατάλληλο «μπαξίσι» για να κάνει τα στραβά μάτια!.. Κακά τα ψέμματα, πάντοτε έτσι ήταν η Ορθόδοξη Εκκλησία: Εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν!.. Και κάνουν θέμα κάποιοι ότι ο Αμερικής Ελπιδοφόρος βάφτισε τα παιδιά ενός ζεύγους πάμπλουτων κιναίδων, εν έτει σωτηρίω 2022!..

Αυτά που θέλω να προσθέσω εγώ για τον Ψυχάρη είναι τα εξής:

1)Ήταν κουμπάρος του χουντικού υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Βύρωνος Σταματόπουλου, ο οποίος του είχε βαφτίσει τον μεγαλύτερο γιό Παναγιώτη.

2) Τον Μάϊο του 1973, ενώ στην Ελλάδα εκδηλωνόταν το «Κίνημα του Ναυτικού», ο 28χρονος Σταύρος Ψυχάρης είχε συνοδεύσει τον Νικόλαο Μακαρέζο στο περίφημο ταξίδι του στην Κίνα του Μάο, ως απεσταλμένος του ΔΟΛ. Και επιστρέφοντας στην Αθήνα, έγραψε ύμνους για την Χούντα, που είχε την ευφυΐα να καταλάβει πόσο μεγάλη αγορά για τα προϊόντα μας είναι η κομμουνιστική Κίνα.

ΤΟ «ΞΕΠΛΥΜΑ» ΤΩΝ 45 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ «ΕΘΝΑΡΧΗ»

3) Ο Ψυχάρης ήταν προνομιακός συνομιλητής και λάτρης του «Εθνάρχη» Καραμανλή. Είχε πάρει, μάλιστα, μια μεγάλη συνέντευξη από τον «Εθνάρχη» (τον επισκεπτόταν επί εβδομάδες στο σπίτι του στην Φιλοθέη) που θα δημοσιευτεί μετά τον θάνατό του Σταύρακα και θα προκαλέσει πάταγο στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του Ψυχάρη, γιατί θα μάθουν όλοι ποιος πραγματικά ήταν ο Καραμανλής!..

4) Τον Δεκέμβρη του 2016, η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε στον Σταύρο Ψυχάρη δίωξη για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Το ποσόν ήταν πολύ μεγάλο, όπως προέκυψε από έρευνα του ΚΕΦΟΜΕΠ:45 εκατομμύρια ευρώ! Δεν μπόρεσε να τα δικαιολογήσει και ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη της οποίας η τύχη παραμένει μέχρι σήμερα άγνωστη. Ο Ψυχάρης δεν μπήκε ούτε μια ώρα φυλακή γι’ αυτά τα 45 εκατομμύρια ευρώ και τον Γενάρη του 2017 έκλεισε όλες τις εφημερίδες του ΔΟΛ για υπέρογκα χρέη που ποτέ κανείς δεν έμαθε αν ξεπληρώθηκαν!..

ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ: Από την πολύωρη και αδημοσίευτη συνέντευξη που έδωσε επί σειράν ημερών ο «Εθνάρχης» στον Σταύρο Ψυχάρη, έχουμε μάθει μόνο το εξής: Αμέσως μετά την πτώση της Χούντας (1975) Ο Καραμανλής ήθελε να καταργήσει το Ελληνικό Αλφάβητο, να επιβάλει το Λατινικό και να εφαρμόσει την φωνητική ορθογραφία καταργώντας όλες τις διφθόγγους!..

Για να μη νομίζετε ότι τα βγάζουμε από το κεφάλι μας, ΙΔΟΥ το επίμαχο σημείο των αποκαλύψεων του χρεοκοπημένου Ψυχάρη για τον «Εθνάρχη» Καραμανλή από το αφιέρωμα της 25ης Ιανουαρίου 1999 που υπάρχει ακόμη αναρτημένο στην ιστοσελίδα του «Βήματος» στο Διαδίκτυο (δείτε το εδώ https://tinyurl.com/y43gwlny  πρίν το κατεβάσουν)

ΤΣΑΤΣΟΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΟΥΤΣΟΣ ΜΑΣ ΕΣΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ «ΕΘΝΑΡΧΗ»

ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ: «Την πρώτη φορά η κρίση ξέσπασε σε μια συνάντηση του Καραμανλή με τον Κ. Τσάτσο (προτού γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν υπουργός Πολιτισμού) και τον αείμνηστο Ευάγγελο Παπανούτσο. Τους είχε καλέσει ο τότε πρωθυπουργός στο γραφείο του για να συζητήσουν θέματα της Παιδείας. Σε μια στιγμή ο Καραμανλής τους είπε ότι θα έπρεπε κάποια στιγμή να σκεφθούν το ενδεχόμενο να συνδυασθεί το ελληνικό αλφάβητο με το λατινικό, να εξετασθεί ακόμη και το θέμα της φωνητικής γραφής. Σαν ελατήρια πετάχτηκαν επάνω οι δύο συνομιλητές του Καραμανλή. «Δεν πίστευα στα αφτιά μου!» θα αφηγηθεί αρκετά χρόνια αργότερα ο Κ. Τσάτσος... Οπωσδήποτε οι δύο συνομιλητές του τότε πρωθυπουργού δήλωσαν ότι παραιτούνται κλπ., κλπ. και ο Καραμανλής απέσυρε το θέμα»!.

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΣΤ. ΨΥΧΑΡΗΣ: «Λίγα χρόνια αργότερα ο Καραμανλής έδωσε το πράσινο φως για την κατάργηση των τόνων και των πνευμάτων (κάτι που τελικώς υλοποίησε αρκετά αργότερα η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου). Ο τότε αρμόδιος υπουργός Παιδείας, συντηρητικός και κατά τινας άτομο οπισθοδρομικό, δεν τολμούσε να διαφωνήσει ανοιχτά με τον Καραμανλή, φοβούμενος την απόλυσή του από την κυβέρνηση. Για τον λόγο αυτό, όπως ο ίδιος ο Καραμανλής έχει αφηγηθεί, ο οπισθοδρομικός αυτός υπουργός ειδοποίησε τον Κ. Τσάτσο, που είχε ήδη γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Κ. Τσάτσος έσπευσε να τηλεφωνήσει στον Π. Μολυβιάτη, ζητώντας του να πει στον πρωθυπουργό ότι ήταν έτοιμος να υποβάλει την... παραίτησή του αν η Κυβέρνηση Καραμανλή προχωρούσε στην κατάργηση των τόνων... Ηταν η δεύτερη φορά που διαφώνησε ο Κ. Τσάτσος. Τι σημασία είχε; Προφανώς καμία. Ο,τι παρεμπόδισαν ο οπισθοδρομικός υπουργός και ο Κ. Τσάτσος το επέβαλε αργότερα η ίδια η κοινωνία και η ζωή ­ μόλις το ΠαΣοΚ πήρε την εξουσία».

ΤΟ ΠΙΑΣΑΤΕ; Ο ανθέλληνας «Εθνάρχης» Κ. Καραμανλής, εκτός από την κατάργηση του Ελληνικού Αλφαβήτου και την επιβολή της Φωνητικής Ορθογραφίας, ήταν αυτός που εισηγήθηκε και την κατάργηση του Πολυτονικού, στην οποία προχώρησε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1982!.. Και ευτυχώς, χάρις στην αντίδραση του Κωστάκη του Τσάτσου και του Ευάγγελου Παπανούτσου, ΣΩΘΗΚΑΜΕ από την επιβολή του Λατινικού Αλφαβήτου που επιθυμούσε ο γερο-Καραμανλής, ο άνθρωπος που θα μείνει στην Ελληνική Ιστορία για την προδοτική φράση του «Η Κύπρος κείται μακράν»!..

1η δημοσίευση στον «Στόχο» της 4ης Αυγούστου 2022

 


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...