ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

20 Αυγούστου 2022

ΤΟΥΡΚΟΣ ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΓΙΑΪΤΖΙ: «ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΕ 5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΑΜΟΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ».Έκθεση της ΕΥΠ μιλά για έως και 2 εκατομμύρια αλλοδαπούς που θα επιχειρήσουν να εισβάλλουν από τον Έβρο!Τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία θα «τελειώσει» την ιστορία με την Ελλάδα ανέφερε ο πρώην αρχηγός του Επιτελείου των Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας, Τζιχάτ Γιαϊτζί και πνευματικού πατέρα του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας».

«Αν η Τουρκία κάνει απόβαση στην Ελλάδα με αυτούς που πάνε με τις μηχανές στα ματς, η ιστορία με την Ελλάδα τελειώνει. Μόλις ανοίξουμε την πόρτα σε 5 εκατομμύρια πρόσφυγες και τους ξαμολήσουμε στα νησιά, η ιστορία τελειώνει», είπε χαρακτηριστικά.

 

Ο Τ.Γιαϊτζί αναφέρθηκε και στην δωρεάν παραχώρηση από τις ΗΠΑ αμυντικού υλικού στην Ελλάδα και είπε τα εξής:

«Εκατοντάδες ελικόπτερα, άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού δωρήθηκαν, κάτι το απίστευτο».

Στη συνέχεια παραθέτει, σύμφωνα με τα tourkikanea.gr, ανύπαρκτες ελληνικές δηλώσεις: «Και ακριβώς πριν από αυτή την απόφαση δωρεάς, ο αρχηγός Στρατού Ξηράς της Ελλάδας, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ελλάδας, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης και ο πρωθυπουργός τι δήλωσαν, ξέρετε;

»Εκαναν δηλώσεις πως “Μετά από αυτήν τη δωρεά, ο στρατός ξηράς της Ελλάδας θα φτάσει σε μία πολύ ανώτερη κατάσταση απέναντι στον τουρκικό στρατό ξηράς”».


«Δεν θα φτάσουν!»

Και προσθέτει: «Δεν θα φτάσουν! Δεν θα φτάσουν! Δεν γίνεται αυτό. Ο μύλος με νερό από μακριά δεν γυρνάει. Χρειάζεται και θάρρος, το θάρρος που έχει το τουρκικό έθνος δεν υπάρχει σε κανέναν».

«Επεκτατικό» κράτος η Ελλάδα

Ο Τζιχάτ Γιαϊτζί είχε πρόσφατα χαρακτηρίσει την Ελλάδας «επεκτατικό» κράτος και είχε ζητήσει την πραγματοποίηση γεωτρήσεων από την Τουρκία στην περιοχή του παράνομου τουρκο-λιβυκού μνημονίου.

«Η Τουρκία πρέπει οπωσδήποτε να στείλει το πλοίο Αμπντουλχαμίτ Χαν κοντά στην περιοχή που συμφωνήθηκε με τη Λιβύη. Να σηκώσουμε τη σημαία της τουρκικής δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) σε εκείνα τα ερευνητικά πλοία», είχε δηλώσει ο τούρκος απόστρατος, ώστε «να ετοιμαστεί το έδαφος για την αναγνώριση της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
1 σχόλιο:
 1. Συμμοριτοπόλεμος – 19 Αυγούστου 1947: Η μάχη της Νάουσας.
  25 ΙΟΥΛΙΟΥ 1947. Η ΕΠΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. https://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/07/25-1947.html

  Αποκρούστηκε επίθεση των Κ/Σ κατά της Νάουσας. Το 592 ΤΠ, συνολικής δυνάμεως 25 αξιωματικών και 275.οπλιτών, η υποδιεύθυνση Χωροφυλακής Ναούσης εκ 3 αξιωματικών και 42 οπλιτών και 60 ΜΑΥδες απέκρουσαν μετά από μάχες 7 ωρών τους Κ/Σ που είχαν εισχωρήσει στην Νάουσα. Κατ’ εκτίμηση οι χρησιμοποιηθείσες δυνάμεις των Κ/Σ ανήρχοντο εις 700, υπό Γενικό Αρχηγό τον Διάκο. Στις 4.15 π,μ οι Κομουνιστές άρχισαν να αποσύρονται. Οι ενισχύσεις που στάλθηκαν από την Ταξιαρχία έφκιασαν στις 0800 το πρωί.

  Η είσοδος των συμμοριτών στην Πόλη έγινε από την πλευρά του νεκροταφείου με την βοήθεια των εντός της πόλεως κομουνιστών. Οι Κ/Σ οδηγούμενοι εκ συμμοριτών εκ Ναούσης επιδόθηκαν εις διαρπαγή ειδών και κτηνών ως και απήγαγαν ορισμένους κατοίκους. Οι Κ/Σ άφησαν επί τόπου 10 νεκρούς. Από τους δικούς μας σκοτώθηκαν ενας στρατιώτης δυο χωροφύλακες και 4 πολίτες. Τραυματίστηκαν 6 στρατιώτες 3 χωροφύλακες και 7 πολίτες. Κάηκαν περί τα 100 οικήματα μεταξύ των οποίων το Δημαρχείο, το Δημόσιο Ταμείο, η Οικον. Εφορεία και η Εφορεία Καπνού,και ο Ναός Αγ. Μηνά. Διηρπάγησαν είδη τροφίμων από τα μπακάλικα και από τα παιδικά συσσιτια. Απαχθέντες κάτοικοι 83. Επανήλθαν εκ των απαχθέντων 20!
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...