ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

31 Αυγούστου 2022

«Ευτυχισμένη Ημέρα Νίκης» στα τουρκικά. ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟ 1922 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΕΓΡΟΣ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΛΟΥΦΑΖΟΥΝ. ΙΣΩΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ.

 ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΙΣ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΑΠΩΝΕΣ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΤΟΛΟ ΣΤΟ ΠΕΡΛ ΧΑΡΜΠΟΡ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΙΕΤΝΑΜΕΖΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΚΑΙ 60.000 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ.



Ο ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: «ΣΑΣ ΣΕΒΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ ΣΥΝΤΡΙΨΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΔΙΩΚΑΝ ΝΑ ΑΝΑΣΥΣΤΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ».

 

Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. Η ΤΣΕΧΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ. Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΑΛΑ ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ Η ΤΣΕΧΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ. ΟΙ «ΠΡΑΣΙΝΟΙ» ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ ΚΑΟΥΦΜΑΝ (1941), ΧΟΥΤΟΝ (1943), ΝΙΖΕΡ (1944) ΚΑΙ ΜΟΡΓΚΕΝΤΑΟΥ (1945).




ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΠΩΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ…

Η Συμμαχική Χερσαία Διοίκηση του ΝΑΤΟ με ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Twitter για την εθνική γιορτή της Τουρκίας, συνεχάρη τους Τούρκους για τη νίκη τους κατά των Ελλήνων το 1922 και φυσικά για την Μικρασιατική Καταστροφή και την Γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Χρησιμοποίησε τις λέξεις: «Ευτυχισμένη Ημέρα Νίκης» στα τουρκικά, όπως γράφει η Turk Press, αλλά και όλα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Και πρόσθεσε: «Σήμερα συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Τουρκίας. Συμμετέχουμε με τους Τούρκους συμμάχους μας σε όλο το ΝΑΤΟ και πέραν αυτού για να γιορτάσουμε τη Νίκη τους και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων».

 

Αυτοί που το έγραψαν αυτό ή είναι εντελώς «βλήματα» και δεν ξέρουν τι γράφουν γιατί είναι άσχετοι από Ιστορία ή ξέρουν ακριβώς τι λένε και έχουν σκοπό και το λένε.

Στο tweet, η ηγεσία του ΝΑΤΟ κάνει hashtag το τουρκικό υπουργείο Αμυνας, ενώ η Turk Press εξηγεί σε ποιον απευθύνεται η φράση να «γιορτάσουμε τη Νίκη τους», τονίζοντας ότι  «Η Αγκυρα στις 30 Αυγούστου τιμά τη νίκη επί των συμμαχικών δυνάμεων και των ελληνικών δυνάμεων εισβολής, που είναι εθνική γιορτή στην Τουρκία και την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Σύμφωνα με την τουρκική εκδοχή της Ιστορίας η Τουρκία γιορτάζει την «Ημέρα της Νίκης», με την οποία τιμάται η νίκη του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων στη μάχη που διεξήχθη στις 30 Αυγούστου 1922 στο Ντουμπλουπινάρ, κοντά στο Αφιόν Καραχισάρ της Μικράς Ασίας, με συντριπτική ήττα του Ελληνικού Στρατού.

Μία ήττα που εν συνεχεία έφερε την Μικρασιατική Καταστροφή στο σύνολό της.

Ο όρος Μικρασιατική Καταστροφή αναφέρεται στο τέλος του ελληνοτουρκικού πολέμου του 1919-22, με τη φυγή από την Τουρκία της ελληνικής διοίκησης, που είχε εγκατασταθεί στα δυτικά μικρασιατικά παράλια, κατά τη Συνθήκη των Σεβρών, όπως και τη σχεδόν άτακτη υποχώρηση του Ελληνικού Στρατού μετά την κατάρρευση του μετώπου και τη γενικευμένη πλέον εκδίωξη και εξόντωση μεγάλου μέρους του ελληνικού και χριστιανικού πληθυσμού της Μικράς Ασίας.

Συνολικά, το φθινόπωρο του 1922 έφθασαν στην Ελλάδα περίπου 900.000 Μικρασιάτες πρόσφυγες.

Ο πλήρης απολογισμός της καταστροφής αυτής που συντελέσθηκε ιστορικά σε δύο περιόδους, (αμφότερες τετραετίες), 1914-1918 και 1920-1924 είναι πράγματι πολύ δύσκολος.

Υπολογίζεται πάντως πως δολοφονήθηκαν πάνω από 600.000 Έλληνες.

Οι αρπαγές και οι λεηλασίες σπιτιών και περιουσιών, οι γεωργικές και κτηνοτροφικές καταστροφές, το γκρέμισμα σχολείων, ναών και άλλων ευαγών ιδρυμάτων, η καταστροφή βιοτεχνικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων, με τον παράλληλο ευτελισμό κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας στον οποίο περιλαμβάνονταν βασανισμοί αιχμαλώτων, ακρωτηριασμοί, θανάτωση βρεφών, βιασμοί, η ηθική οδύνη υπό το κλίμα του τρόμου και της απειλής του θανάτου, αλλά και ατέλειωτες πορείες στα περιώνυμα “τάγματα εργασίας”, με άγνωστο αριθμό ανθρώπων που χάθηκαν σ’ αυτά, οι απαγχονισμοί, τα δημόσια λυντσαρίσματα, καθώς και οι εκτελέσεις με αποφάσεις των τουρκικών Δικαστηρίων της Ανεξαρτησίας δεν έχουν μέχρι σήμερα ερευνηθεί πλήρως.

Για να μην τα πολυλογούμε κάποιοι στο ΝΑΤΟ αυτά τα γεγονότα επέλεξαν να τα χαρακτηρίσουν «γιορτή» και συμμετέχουν στην… τουρκική χαρά.

Φυσικά ακόμα κι αν είναι ιστορικά άσχετοι δεν τους δικαιολογεί το γεγονός αυτό, αλλά πολύ φοβόμαστε πως ξέρουν πάρα πολύ καλά τι συνέβη εκείνη την περίοδο.

Ωραίοι «σύμμαχοι» να τους χαιρόμαστε…

 




ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙ "ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΜΑΛ"!...

19η Μαΐου τα ρωσικά συγχαρητήρια σε Τουρκία “τιμή στην μνήμη” του Κεμάλ

“Στην 103η επέτειο από την έναρξη του Πολέμου της Ανεξαρτησίας, στον οποίο η Σοβιετική Ρωσία τάχθηκε στο πλευρό της Τουρκίας, τιμούμε με σεβασμό τη μνήμη του Μεγάλου Ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και των συμπολεμιστών του. Ευτυχισμένη 19η Μάη Ημέρα Μνήμης, Νεολαίας και Αθλητισμού! 19ΜΑΪΟΣ #MustafaKemalATATÜRK”.


5 σχόλια:

  1. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΩΡΕΣ...
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΕΜΒΟΛΙΟ.
    Από την δεκαετία του 1960 ο μέσος ρωμιός αποτρελάθηκε τελείως: έγινε ασύδοτος, παράτησε την συνετή και ασκητική ζωή και αποτίναξε κάθε μέτρο στην συμπεριφορά του.
    Καπνίζοντας αρειμανίως Μάρλμπορο, εξολόθρευσε με τα δόντια του όλες τις ολλανδικές αγελάδες, κατέφαγε όλα τα γερμανικά γουρούνια, κατάπιε όλα τα δανέζικα λιπαρά τυριά. Η καταπιόνα του φουλάρισε με σαλάμια, λουκάνικα, κασέρια, γραβιέρες, ζαμπόν, μπέικον, κοντοσούβλια, γαρδούμπες, κοκορέτσια.
    Παράτησε το ταπεινό τσίπουρο και ρούφηξε τεράστιες ποσότητες νοθευμένου σκωτσέζικου ουίσκυ, που φτιάχνεται στην Βουλγαρία από βερνίκια νυχιών.
    Παρατάισε τα παιδιά του και τα έκανε τα πιο παχύσαρκα παγκοσμίως.
    Σήμερα, μετά τα όργια των 60 χρονών, οι ρωμιοί άρχισαν να πεθαίνουν, χωρίς σταματημό, στον ύπνο και και στον ξύπνο, καθιστοί και όρθιοι, νέοι και γέροι, άντρες και γυναίκες.
    Ναι, βέβαια. Δεν φταίει η συμπεριφορά και η διατροφή του. Δεν φταίει που η χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια είναι πενταπλάσια του φυσιολογικού. Δεν φταίει που υπάρχουν 3.000.000 υπερτασικοί και 1.500.000 διαβητικοί.
    Όχι. Φταίει το καταραμένο εμβόλιο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟ 26 ΕΤΩΝ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΗΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ ΖΩΝΤΑΝΟ.
    Σε θλίψη έχει βυθιστεί η πόλη της Κοζάνης από τον ξαφνικό χαμό 26χρονης νηπιαγωγού, μόλις τρεις ημέρες πριν από τον γάμο της.
    Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, η Ειρήνη Καντένα είχε βγει με τις φίλες της για να διασκεδάσουν στο μπάτσελορ πάρτι που είχαν διοργανώσει για τον γάμο της, ο οποίος θα γινόταν σε τρεις ημέρες, αναφέρει το kozanimedia.gr.
    Επιστρέφοντας από το πάρτι, η άτυχη κοπέλα παρασύρθηκε κοντά στο Θεαγένειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης από μηχανή, την οποία οδηγούσε 20χρονος ΑΛΒΑΝΟΣ. Ο ΑΛΒΑΝΟΣ συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
    Έκτοτε νοσηλευόταν σε κώμα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, αλλά, δυστυχώς, δεν τα κατάφερε. Έφυγε σήμερα, Τετάρτη, από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος τον μέλλοντα σύζυγό της, την οικογένεια και τους φίλους της.
    Η 26χρονη νηπιαγωγός εργαζόταν σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, στην Κοζάνη, το οποίο, σε ένδειξη πένθους, αύριο, Πέμπτη, θα παραμείνει κλειστό.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρομά έστησαν μπλόκο στην εθνική Πατρών-Πύργου: Καίνε λάστιχα – Επιτέθηκαν σε Έλληνα της περιοχής.
    Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της αστυνομίας και γίνεται εκτροπή των οχημάτων και στα δύο ρεύματα.
    Περίπου 150 είναι οι Ρομά που έχουν συγκεντρωθεί στο ύψος της πρώτης διασταύρωσης για Κάτω Αχαΐα και στήνοντας μπλόκο έκλεισαν την εθνική Πατρών-Πύργου.
    Έχουν αρχίσει και καίνε λάστιχα, ενώ όπως αναφέρει και το tempo24.news, επιτέθηκαν σε κάτοικο που επιχείρησε να περάσει και τον χτύπησαν, με τον άντρα να μεταφέρεται στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας.
    Ήδη στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της αστυνομίας και γίνεται εκτροπή των οχημάτων και στα δύο ρεύματα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΕΛΛΗΝΙΔΑ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ.
    Η 75χρονη δολοφονήθηκε τον Μάρτιο του 2022, σε νοσοκομείο της Αθήνας με απροσδιόριστα αίτια θανάτου.
    Οι αρχές ερευνούν την υπόθεση κακοποίησης και δολοφονιας μίας 75χρονης γυναίκας, που ήταν μέλος της Λυρικής Σκηνής και πιθανό να έχουν ανακαλύψει πως πίσω από την δολοφονία της να κρύβεται συμμορία Πακιστανών.
    75χρονη δολοφονήθηκε τον Μάρτιο του 2022, σε νοσοκομείο της Αθήνας με απροσδιόριστα αίτια θανάτου ενώ οι συγγενείς της εκλιπούσας, είχαν καταθέσει μήνυση στην Αστυνομία λίγο πριν το θάνατό της σε βάρος Ελλήνων και αλλοδαπών, οι οποίοι ενω είχαν αναλάβει την περίθαλψή της, την κακοποιούσαν συστηματικά και την είχαν αφήσει χωρίς τροφή για μεγάλο διάστημα.
    Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα πριν τον θάνατό της είχε κάνει δωρεά σπίτια της στην Αθήνα και στο Λουτράκι, όπως κι άλλα χρήματα και περιουσιακά στοιχεία σε αλλοδαπούς, που έμεναν κοντά στο σπίτι της.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...