ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

03 Αυγούστου 2022

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΟΙ. ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΛΠΙΔΑ. Ρομποτική ομάδα από την Αλεξανδρούπολη “σάρωσε” τα βραβεία στο Διεθνή Διαγωνισμό Αθλητικής Ρομποτικής MRC.

 


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΤΣΙΠΡΑ - ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ, ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΤΟΥ 2022: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ;


Ρομποτική ομάδα από την Αλεξανδρούπολη "σάρωσε" τα βραβεία στο Διεθνή Διαγωνισμό Αθλητικής Ρομποτικής MRC!

Ρομποτική ομάδα από την Αλεξανδρούπολη "σάρωσε" τα βραβεία στο Διεθνή Διαγωνισμό Αθλητικής Ρομποτικής MRC!



Τον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Αθλητικής Ρομποτικής «MINOAN ROBOTSPORTS COMPETITION» για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού – Γυμνάσιου – Λυκείου διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) και ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Η.E.R.O. το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022 στο Φιλωνίδειο Κλειστό Γυμναστήριο Λιμένα Χερσονήσου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου – Ε.Α.Κ.Η. και το Επιμελητήριο Ηρακλείου. Ο Διεθνής Διαγωνισμός Ρομποτικής, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, του Υφυπουργείου Αθλητισμού, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης (ΠΔΕ Κρήτης), της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Κρήτης, του Δήμου Χερσονήσου και του Δήμου Ηρακλείου.

Οι συμμετοχές των ομάδων στο μεγαλύτερο τεχνολογικό γεγονός της χρονιάς ανέρχονται στις 302 από όλη την Κρήτη, την Ελλάδα (Αλεξανδρούπολη, Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Ιωάννινα , Αθήνα, Κόρινθο, Πάρος, Κως, Ρόδος),με εκπροσώπηση από Κύπρο, Εσθονία και Τσεχία.

 
Συγκεκριμένα ανά αγώνισμα διαγωνίζονται:

Ράλλυ: 60 ομάδες

Ποδόσφαιρο: 49 ομάδες

Πάλη: 55 ομάδες

Τοξοβολία: 24 ομάδες

Μαραθώνιος: 23 ομάδες

Σφαιροβολία: 25 ομάδες

Έκθεση: 24 ομάδες

Δρόμοςμετ’εμποδίων: 13 ομάδες

Drones:10 ομάδες

Gaming – esports: 19 ομάδες

Οι νικητές των τριών (3) πρώτων θέσεων κάθε κατηγορίας διεκδικούν προκρίσεις σε Παγκόσμιους Διαγωνισμούς Ρομποτικής στο εξωτερικό, καθώς επίσης ταξίδια και μοναδικά δώρα τεχνολογίας.

Κατά την διάρκεια του διημέρου, στον χώρο του διαγωνισμού θα φιλοξενήθηκαν εκθεσιακά περίπτερα με στατικές δημιουργίες Lego από τους Breeks, τρισδιάστατη εκτύπωση, προγράμματα ανάπτυξης εγκεφάλου, παρουσιάσεις και επιδείξεις ρομπότ, προγράμματα εκπαίδευσης εκπαιδευτικών και πολλά άλλα.

Την υγειονομική κάλυψη της εκδήλωσης έχουν  αναλάβει  τα διαγνωστικά κέντρα «ΚΝΩΣΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΙΣ».

Η τελετή έναρξης του πρωτοποριακού διεθνούς μαθητικού διαγωνισμού που εστιάζει στην Αθλητική Ρομποτική έγινε στις 9 το πρωί του Σαββάτου 11 Ιουνίου 2022.

Οι κατηγορίες των Αθλημάτων απαιτούν εξαιρετική εφευρετικότητα, μηχανική, κωδικοποίηση, στρατηγική και ομαδική εργασία. Για κάθε Άθλημα, δεν υπάρχει μια ενιαία σωστή ή τέλεια λύση, αλλά ακαθόριστοι τρόποι προσέγγισης της δεδομένης εργασίας, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι προκλήσεις είναι σύντομες αλλά πολυδιάστατες, σχεδιασμένες να δίνουν στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, όχι μόνο κατά τη διαδικασία προετοιμασίας αλλά και κατά τη διάρκεια των πραγματικών αγώνων!


Ο διαγωνισμός φιλοδοξεί να καλλιεργήσει στους μαθητές την δημιουργικότητα, την ομαδικότητα, την επίλυση προβλημάτων, την εφευρετικότητα, τον υγιή συναγωνισμό, ενώ παράλληλα να διδαχτούν μέσα από την αθλητική ρομποτική, μηχανική, προγραμματισμό, μαθηματικά, φυσική.






Στις 12/06/2022 ολοκληρώθηκε ο Διεθνής Διαγωνισμός Αθλητικής Ρομποτικής MRC (Minoan Robotsports Competition) στην ΚρήτηΣυμμετείχαν πάρα πολλές ομάδες απ' όλη την Ελλάδα και διοργανώθηκε ένα απίστευτο event στο Φιλωνίδειο Κλειστό Γυμναστήριο Χερσονήσου Κρήτης με όλες τις ομάδες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και να υπάρχει μεγάλος συναγωνισμός!

Η ομάδα RoboGamers του Κέντρου Πληροφορικής & Ρομποτικής Computer Action, κέρδισε 3ο βραβείο Πανελλαδικά στην κατηγορία Δημοτικού στην ΕΚΘΕΣΗ και διακρίθηκε ανάμεσα σε όλες τις ομάδες για το Καινοτόμο Project τους που αφορά την παρακίνηση του κόσμου να ασκηθεί και να αθληθεί με έξυπνο τρόπο. Παρουσίασαν ένα μουσικό χαλί αναδιπλούμενης κατασκευής και αδιάβροχο που μπορεί να μπει σε πολλά σημεία και ο κόσμος να δημιουργεί μουσική γυμνάζοντας το σώμα του!

Η ομάδα LegoNasa του Κέντρου Πληροφορικής & Ρομποτικής Computer Action, κέρδισε 1ο βραβείο Πανελλαδικά στην κατηγορία Δημοτικού στην ΕΚΘΕΣΗ και διακρίθηκε ανάμεσα σε όλες τις ομάδες για το Καινοτόμο Project τους που αφορά την παρακίνηση του κόσμου να ασκηθεί και να αθληθεί με έξυπνο τρόπο. Παρουσίασαν ένα Lego μηχανισμό με αισθητήρα που σε συνδυασμό με παιχνίδι στον υπολογιστή κάνει πιο ευχάριστη την άσκηση βλέποντας πότε κινήθηκε ο ασκούμενος, ώστε να παίζει καθώς ασκείται και να γίνεται η άσκησή του ευχαρίστησή του.

Επίσης, η ομάδα Robomechanics του Κέντρου Πληροφορικής & Ρομποτικής Computer Action, κέρδισε 1ο βραβείο Πανελλαδικά στην κατηγορία Γυμνασίου - Λυκείου στην ΕΚΘΕΣΗ και διακρίθηκε ανάμεσα σε όλες τις ομάδες για το Καινοτόμο Project τους που αφορά την παρακίνηση του κόσμου να ασκηθεί και να αθληθεί με έξυπνο τρόπο. Παρουσίασαν ένα παιχνίδι το οποίο μπορεί να παίζει κάποιος που κάνει ασκήσεις (διάδρομο, ποδήλατο, κωπηλασία και γενικότερα οποιαδήποτε άσκηση) και να γίνεται η άσκησή του πιο ευχάριστη και πιο αποδοτική.

Επιπλέον, η ομάδα Intelligent Robomechanics του Κέντρου Πληροφορικής & Ρομποτικής Computer Action, κέρδισε 1ο βραβείο Πανελλαδικά στην κατηγορία Γυμνασίου - Λυκείου στην ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ και διακρίθηκε ανάμεσα σε όλες τις ομάδες για τις καλύτερες βολές που έκανε το ρομπότ τους. Συνολικά έπιασαν 34/40 κάνοντας βολές 10, 9, 8 και 7 πόντων αντίστοιχα!

Επίσης, η ομάδα NASA του Κέντρου Πληροφορικής & Ρομποτικής Computer Action, κέρδισε 1ο βραβείο Πανελλαδικά στην κατηγορία Α-Γ Δημοτικού στο ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ και διακρίθηκε ανάμεσα σε όλες τις ομάδες. Κέρδισαν επάξια την 1η θέση φέρνοντας μόνο νίκες και κατατροπώνοντας τους αντιπάλους τους!

Επιπρόσθετα, η ομάδα Turbo-X του Κέντρου Πληροφορικής & Ρομποτικής Computer Action, κέρδισε 1ο βραβείο Πανελλαδικά στην κατηγορία Γυμνασίου - Λυκείου στo ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ και διακρίθηκε ανάμεσα σε όλες τις ομάδες. Φέραν μόνο νίκες και βγήκαν Πρωταθλητές Ελλάδας!!!

Τέλος, η ομάδα CA-Robs του Κέντρου Πληροφορικής & Ρομποτικής Computer Action, κέρδισε 2η θέση Πανελλαδικά στην κατηγορία E-Sports στο παιχνίδι - υποκατηγορία "Paintball Actioners" στο οποίο έπρεπε να προστατεύσουν συνεργατικά ένα σημείο από τους αντιπάλους για να κερδίσουν πόντους! Για ελάχιστους πόντους δεν βγήκαν πρώτοι. Η ίδια ομάδα κέρδισε 3η θέση Πανελλαδικά στην κατηγορία E-Sports στο παιχνίδι - υποκατηγορία "Co-Runner" στο οποίο έπρεπε να κατευθύνουν συνεργατικά ένα δρομέα αποφεύγοντας εμπόδια και κερδίζοντας πόντους. Επίσης, η ίδια ομάδα κέρδισε 3η θέση Πανελλαδικά στην κατηγορία E-Sports στο παιχνίδι - υποκατηγορία "Co-Rider" στο οποίο έπρεπε να κατευθύνους συνεργατικά ένα αυτοκίνητο αποφεύγοντας εμπόδια και κερδίζοντας πόντους.


Αναλυτικά τα ονόματα των παιδιών ανά ομάδα:


RoboGamers: Αλεξάκης Γιώργος

Αναστασοπούλου Όλγα
Γιαννακίδης Γρηγόρης
Καρτσούλης Νικόλαος
Κετσέρη Μπέλα
Μπόρας Δημήτρης
Τσελεμπάκης Κωνσταντίνος

LegoNasa: Αλεξάκης Αλέξανδρος
Γούδα Χρυσή
Καράμπελιας Παύλος
Μήτσιου Μαρίλια

RoboMechanics: Γούδας Σωτήρης
Δημούδης Γιώργος

Intelligent RoboMechanics: Γούδας Σωτήρης
Δημούδης Γιώργος
Πρασόπουλος Απόστολος

NASA: Αλεξάκης Αλέξανδρος
Καράμπελιας Παύλος

Turbo-X: Γούδας Σωτήρης
Δημούδης Γιώργος
Ιωσηφίδης Ιωάννης
Πρασόπουλος Απόστολος

CA-Robs: Γούδας Σωτήρης
Δημούδης Γιώργος

Eμείς να ευχηθούμε θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές καθώς και σε όλους όσους έλαβαν μέρος στον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Αθλητικής Ρομποτικής και ευχόμαστε να αποτελέσουν παράδειγμα για τους υπολοίπους!



ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

3 σχόλια:


  1. Χαμένο χειρόγραφο του Αρχιμήδη αναφέρεται στην ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ 1700 Μ.Χ. ΤΟ ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΞΕΝΟΙ. ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ, ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

    Το χειρόγραφο, γνωστό με το όνομα «Archimedes Palimpsest», περιέχει μεταξύ άλλων το μοναδικό αντίγραφο των «Θεωρημάτων Μηχανικής» του Αρχιμήδη, στο οποίο ο αρχαίος “Eλληνας μαθηματικός εξηγεί πώς χρησιμοποιούσε μηχανικά μέσα για να αποδείξει κάποια μαθηματικά του θεωρήματα.

    Το χειρόγραφο αυτό, βρέθηκε τυχαία το 1906 σε μια βιβλιοθήκη της Κωνσταντινούπολης, από τον Δανό φιλόλογο Johan Ludvig Heiberg. “

    Oμως συνάντησε ανυπέρβλητες δυσκολίες στην ανάγνωσή του. Πάνω στο αρχαίο κείμενο των μαθηματικών του Αρχιμήδη είχε γραφτεί ένας χριστιανικός ύμνος και αυτό έκανε πολύ δύσκολη την αποκατάσταση του αρχικού κειμένου.

    Για πολλές δεκαετίες το χειρόγραφο θεωρήθηκε ξανά χαμένο ώσπου ξαφνικά ο Οίκος Δημοπρασιών Christie’s το έβγαλε σε δημοπρασία το 1998. Τελικά κατέληξε στο Walters Art Museum της Βαλτιμόρης των Η.Π.Α.

    Εκεί το είδαν και το μελέτησαν πιο συστηματικά οι καθηγητές Netz και Saito το 2001. Η έρευνα, τους έφερε μπροστά σε μια απρόσμενη αλλά σημαντική διαπίστωση …

    Ο Αρχιμήδης προσπαθούσε να θεμελιώσει την Μαθηματική Ανάλυση, κάτι που θεωρείται κατόρθωμα του καιρού μας και προϊόν της μαθηματικής επανάστασης που ξεκίνησε απ” το 16ο αιώνα. Κάτι που προϋποθέτει την έννοια του μαθηματικού απείρου.

    Η μέχρι τώρα εντύπωση που είχαμε για τα μαθηματικά στην αρχαία Ελλάδα, ήταν ότι οι “Eλληνες απέφευγαν να καταπιαστούν με την έννοια του «Απείρου» και να χειριστούν άπειρα μεγάλα σύνολα. Αυτό θεωρούνταν κατόρθωμα της εποχής μας (από τον 17ο αιώνα και μετά)!

    Φαίνεται όμως ότι το αρχαίο χειρόγραφο περιέχει και άλλα μυστήρια, επειδή ο Netz και οι συνεργάτες συνεχίζουν τη μελέτη του, όχι μόνο υπό κοινό φωτισμό αλλά και με τη χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σέριφος: Συνελήφθησαν οι δύο Πακιστανοί που βίασαν κτηνωδώς την 23χρονη Ελληνίδα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφγανοί επιτέθηκαν σε αστυνομικό στο κέντρο της Αθήνας για να του πάρουν το όπλο – Τον κλοτσούσαν στο κεφάλι. Τον γλίτωσαν η συνάδελφός του και έτερος διερχόμενος αστυνομικός - Δέχτηκαν κι αυτοί επίθεση! Μία άνευ προηγουμένου εγκληματικότητα σε όλα τα επίπεδα «βαραίνει» τη χώρα μας, καθώς οι αλλοδαποί σπέρνουν τον φόβο, αφού όπου βρεθούν βιάζουν, κακοποιούν αλλά και δολοφονούν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...