ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

10 Αυγούστου 2022

ΟΙ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΣ

 


Διαλύοντας τους μύθους για τις εκτρώσεις [Του Θ. Χατζηγώγου] | Λευτερης Πανουσης (panusis.blogspot.com)


ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ Ο ΠΛΑΤΩΝ, ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ!

Διαλύοντας τους μύθους για τις εκτρώσεις

Του Θ. ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΥ

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που με ψήφους 6-3 έκρινε πως ΔΕΝ είναι αντισυνταγματική η απαγόρευση των αμβλώσεων, ακούμε τις τελευταίες ημέρες ένα σωρό βλακείες στο Ρωμέικο… Εγώ στο παρόν κείμενο θα υπενθυμίσω απλώς τι άποψη είχαν οι Αρχαίοι Έλληνες για τις Εκτρώσεις και τι γράφει η Αγία Γραφή γι’ αυτό το θέμα. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ:

 

ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΑΜΒΛΩΣΕΩΝ Ο ΠΛΑΤΩΝ

1) Στα αρχαία ελληνικά όλες οι διά της βίας αποβολές του εμβρύου λεγόντουσαν «αμβλώσεις», υπήρχε δε και ειδικό ρήμα, το «αμβλόω-ώ» που εσήμαινε «αφαιρώ την ζωή του εμβρύου».

«Έκτρωσις» στα αρχαία ελληνικά («εκτρωσμός» είναι η λέξη που χρησιμοποιούσαν οι ανεπανάληπτοι πρόγονοί μας) είναι η άμβλωσις απο τις 7 μέχρι τις 40 ημέρες, ενώ η άμβλωσις μέχρι τις 7 ημέρες ονομαζόταν «έκρυσις». Μάς τα λέει αυτά ο Αριστοτέλης στο εξής θρυλικό απόσπασμα από την «Ιστορία των Ζώων» (583b, 12, δείτε το εδώ https://tinyurl.com/3eve4p46 ):

«Καλονται δ’ κρύσεις μν α μέχρι τν πτ μερν διαφθοραί, κτρωσμο δ’ α μέχρι τν τετταράκοντα· κα πλεστα διαφθείρεται τν κυημάτων ν ταύταις τας μέραις.»

2) Είναι πασίγνωστο ότι ο Πλάτων ήταν ΥΠΕΡ των αμβλώσεων για τον έλεγχο του Υπερπληθυσμού, πράγμα που δεν τολμά να πεί κανείς εδώ στο Ρωμέικο. Στον διάλογο «Θεαίτητο», ο Πλάτων βάζει τον Σωκράτη (που ήταν γιός μαίας και γνώριζε τί γίνεται στην αθηναϊκή πιάτσα) να λέει ότι η Αθηναϊκή Νομοθεσία άφηνε την μαία να κρίνει αν πρέπει να προχωρήσει σε άμβλωση του εμβρύου. Ιδού (δείτε το εδώ https://tinyurl.com/2p9c48nt ) το επίμαχο απόσπασμα:

«ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Κα μν κα διδοσαί γε α μααι φαρμάκια κα πδουσαι δύνανται γείρειν τε τς δνας κα μαλθακωτέρας ν βούλωνται ποιεν, κα τίκτειν τε δ τς δυστοκούσας, κα ἐὰν †νέον ν† δόξ μβλίσκειν, μβλίσκουσιν;»

ΟΥΤΕ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ!

3) Το πιό σημαντικό που θέλω να πώ, αφορά την Αγία Γραφή: Ούτε η Παλαιά, ούτε η Καινή Διαθήκη θεωρούν αμαρτία την άμβλωση για έναν απλό λόγο: Δεν ξέρουμε ποια εβδομάδα της κυήσεως γίνεται άνθρωπος το κυοφορούμενο έμβρυο! Η μοναδική αναφορά για αποβολή εμβρύου που υπάρχει σε όλη την Βίβλο, βρίσκεται στο Έξοδος 21, 22-25, όπου διαβάζουμε σε νεοελληνική μετάφραση:

«22 Αν παλεύουν άντρες και χτυπήσουν μια έγκυο γυναίκα και αυτή γεννήσει πρόωρα αλλά δεν υπάρξουν θύματα, ο παραβάτης πρέπει να πληρώσει την αποζημίωση που θα του επιβάλει ο σύζυγος της γυναίκας, σύμφωνα με την έγκριση των δικαστών. 23 Αλλά αν υπάρξουν θύματα, πρέπει να δώσεις ζωή αντί ζωής, 24 μάτι αντί ματιού, δόντι αντί δοντιού, χέρι αντί χεριού, πόδι αντί ποδιού, 25 κάψιμο αντί καψίματος, πληγή αντί πληγής, χτύπημα αντί χτυπήματος.»

Σε αυτό το εντελώς αόριστο απόσπασμα της Εξόδου στήριζε επί αιώνες ο Ιουδαϊσμός (δείτε εδώ https://tinyurl.com/2p8upp33 το σχετικό λήμμα της αγγλικής Wikipedia) την απαγόρευση των αμβλώσεων, αφού οι σοφοί ραββίνοι (μετά από διαμάχες αιώνων…) κατέληξαν πως η φράση «υπάρξουν θύματα» αφορά τόσο την έγκυο, όσο και το βρέφος. Σε αυτό το απόσπασμα στηρίζονται και οι Πατέρες της Εκκλησίας για να καταδικάσουν την άμβλωση ως μεγάλη αμαρτία!..

Μιλάμε για μεγάλη ξεφτίλα: Αν ο γλυκύς Ιησούς ή το «δεξί του χέρι» ο Απόστολος Παύλος ήθελαν να καταδικάσουν την άμβλωση, θα το έλεγαν φόρα – παρτίδα οι ίδιοι και δεν θα χρειαζόταν να καταφεύγουμε εν έτει σωτηρίω 2022 στο εν λόγω απόσπασμα της Εξόδου για να δούμε αν ο Θεός απαγορεύει την έκτρωση.

4) ΣΥΝΟΨΙΖΩ: Ούτε η ελληνική, ούτε η ρωμαϊκή νομοθεσία προστάτευε το αγέννητο παιδί. Εάν, σε ορισμένες πόλεις, η άμβλωση διώκετο ποινικά, ήταν επειδή το δικαίωμα του πατέρα στους απογόνους του είχε παραβιαστεί από τη δράση της μητέρας. Επίσης, η αρχαία Ελληνική Θρησκεία δεν απαγόρευε την άμβλωση. Αυτός ήταν ο νόμος και η θρησκεία άφηνε τον γιατρό (ή τη μαία) να κάνει ό,τι του φαινόταν καλύτερα. Ας μή δίνουμε μεγάλη σημασία στον Όρκο του Ιπποκράτη που απαγορεύει στους γιατρούς να βοηθάνε τις γυναίκες να αποβάλουν τα έμβρυα.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΟΥΗΔΕΖΕΣ, ΤΙΣ ΕΒΡΑΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΕΣ!

Τελειώνω αποκαλύπτοντας σε ποιά θέση βρίσκεται η Ελλάδα παγκοσμίως στον αριθμό των εκτρώσεων που κάνουν οι Ελληνίδες (7,2 στις 1.000 γυναίκες από 15 έως 44 ετών) σύμφωνα με τον ΟΗΕ (δείτε εδώ https://tinyurl.com/yeyusvd8 τα επίσημα στοιχεία):

Η Ελλάδα με το 7,2 τοις χιλίοις έχει χαμηλότερο ποσοστό απο τις ΗΠΑ (19,6), την Σουηδία (20,8), την Νορβηγία (16,2), την Γαλλία (17,4), και την Μεγάλη Βρετανία (14,2). Ακόμη και από το Ισραήλ όπου ψιλοαπαγορεύονται οι αμβλώσεις έχουμε χαμηλοτερο ποσοστό εκτρώσεων (7,2 εμείς, 12,5 το Ισραήλ). Πρωταθλήτρια Κόσμου στις αμβλώσεις είναι η Ορθόδοξη Ρωσσία (37,4) που απαγόρευε μέχρι πρόσφατα τις αμβλώσεις, ενώ ψηλά βρίσκονται όλες οι Ορθόδοξες Χώρες: Βουλγαρία, Ρουμανία, Γεωργία. Αντίθετα, στην Ρωμαιοκαθολική Πολωνία γίνονται οι λιγότερες εκτρώσεις παγκοσμίως (0,1 τοις χιλίοις)

ΑΡΑ, καταρρίπτεται παταγωδώς η άποψη πως έχουμε υψηλούς αριθμούς εκτρώσεων στην Ελλάδα επειδή δεν έχει μπεί το μάθημα της Σεξουαλικής Αγωγής στα σχολεία και οι Ελληνίδες δεν ξέρουν πώς να προφυλαχθούν απο ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Στην Σουηδία που υπάρχει το μάθημα, γιατί οι Σουηδέζες κάνουν ΤΡΙΠΛΑΣΙΕΣ εκτρώσεις απο τις Ελληνίδες; Εδώ σε θέλω κάβουρα που περπατάς στα κάρβουνα…

1η δημοσίευση στον «Στόχο» της 7ης Ιουλίου 2022

1 

Προβολή σχολίων

  1. Σχόλιο του φίλου Δευκαλιωνα, που ελαβα στο μεηλ μου...

    "... Αγαπητέ κ. Πανούση,

    Μερικά στοιχεία για το άρθρο «Διαλύοντας τους μύθους για τις εκτρώσεις [Του Θ. Χατζηγώγου]». Υπάρχουν ένα σωρό…

    Στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας, το οποίο διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας στις 11 – 12 Φεβρουαρίου 2017 στην Αθήνα ο καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας/ Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας, Ειδικός Παιδογυναικολόγος, Διευθυντής της Β’ Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο «Αρεταίειο», κ. Ευθύμιος Δεληγεώρογλου και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού κ. Νικόλαος Σαλάκος είπαν μεταξύ άλλων:


    «Ο συνολικός ετήσιος αριθμός των εκτρώσεων στη χώρα μας αγγίζει τις 200.000.

    Τουλάχιστον 40.000 νεαρά κορίτσια, ηλικίας κάτω των 16 χρόνων, καταφεύγουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα στην «επιλογή» της τεχνητής έκτρωσης, προκειμένου να διακόψουν μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Ένα 10% αυτών θα γίνει οριστικά στείρο».

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το 22% των Ελληνίδων δηλώνει πως έχει κάνει τουλάχιστον μια έκτρωση, ενώ το 10% των γυναικών που υφίστανται τέτοιου είδους επεμβάσεις είναι μόλις εφηβικής ηλικίας.

    Συγκεκριμένα 40.000 εκτρώσεις το χρόνο αποφασίζονται από κορίτσια ηλικίας κάτω των 16 ετών, από αυτές 1 στις 2 έφηβες που προχώρησε στην επέμβαση δεν έχει ενημερώσει ούτε καν τη μητέρα της

    Στην χώρα μας ο επίσημος αριθμός των εκτρώσεων αγγίζει τις 200.000, ο ανεπίσημος τις 350.000. Σύμφωνα με έρευνες του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας και τoυ Τμήματος Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, που συγκλίνουν, το 80% των εκτρώσεων πραγματοποιείται σε ιδιωτικά ιατρεία, κάτι που αφήνει σαφή ερωτηματικά για το σύνολο των εκτρώσεων που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα. Σημαντικό επίσης είναι πως το ποσό των 400 ευρώ, που υπολογίζεται ότι κοστίζει κάθε μία από αυτές, το επωμίζεται αποκλειστικά η γυναίκα.

    ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ..."




ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...