ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

06 Αυγούστου 2022

Ο ΚΛΑΟΥΣ ΣΒΑΜΠ



ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΙΑΚΩΒ ΜΠΕΣΕΡ (Jacob Beser), Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ (ΣΤΗΝ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ) ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ Manhattan Project. ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.






Δελτίο των 11: Ο Μπαμπάς και η Μαμά του «Περιούσιου δισεκατομμυριούχου» και βρεφοφάγου Κλάους Σβαμπ . ) Φρεντ Σβαμπ και η Μαριάν Σβαμπ, που ήταν μια Ρότσιλντ (deltio11.blogspot.com)

 Ο Φρεντ Σβαμπ γεννήθηκε στη Φρανκφούρτη. Το 1935, κατάφερε να φύγει από τη Γερμανία. Η σύζυγός του Μαριάν,το γένος Ρότσιλντ, καταγόταν από την πόλη του Μπαντ Χόμμπουργκ. Μετά τα Πογκρόμ του 1938 ο Φρεντ Σβαμπ διέφυγε στις ΗΠΑ μέσω Βρετανίας. 

 

Το ζευγάρι επισκέφθηκε την Γερμανία ως επισκέπτες της Φρανκφούρτης, με την οποία διατηρούσαν στενούς συναισθηματικούς δεσμούς. Και οι δύο επέστρεφαν συχνά, και συναντούσαν πρώην συμμαθητές τους.
Η κόρη τους Μαντλέν προσκλήθηκε από την πόλη του Μπαντ Χόμμπουργκ το 2013 και παρευρέθηκε στην τελετή αποκάλυψης για ένα μνημείο απέλασης στην πόλη . Από εδώ, οι παππούδες της είχαν απελαθεί στο Γκέτο του Τερεζίενσταντ το 1942.

Η Μαριάν Σβαμπ-Ρότσιλντ, γεννήθηκε στη Φρανκφούρτη το 1919. Μεγάλωσε στην πόλη Μπαντ Χόμμπουργκ , όπου ο πατέρας της, Λουί Ρότσιλντ, λειτουργούσε μια τράπεζα. Η οικογένεια ζούσε ακριβώς στο κέντρο της πόλης στη Λουιζιέν στρασε. Σε αντίθεση με την οικογένεια του Φρεντ Σβάμπ οι Ρότσιλντ, ήταν πολύ θρησκευόμενοι και ενεργά μέλη του εβραϊκού εκκλησιάσματος.

Η Μαριάν φοίτησε για πρώτη φορά στο γυμνάσιο θηλέων στο Μπαντ Χόμμπουργκ. Αργότερα, προσπάθησε να γίνει κινησιθεραπεύτρια. Κατά τη διάρκεια των Πογκρόμ του 1938, στις 10 Νοεμβρίου 1938, ήταν μάρτυρας της καταστροφής του σπιτιού των γονιών της.

Μετά από αυτή την εμπειρία, οι γονείς της αποφάσισαν να στείλουν πρώτα τα παιδιά τους στο εξωτερικό και να ακολουθήσουν εκείνοι αργότερα. Στις 17 Μαρτίου 1939, η Μαριάν έφυγε από τη Γερμανία μαζί με τη γιαγιά της.

Ο αδελφός της, Εντουάρ, ονόματι Έντου, στάλθηκε στην Ολλανδία. Από εδώ, προσπάθησε απεγνωσμένα, αλλά χωρίς επιτυχία, να φτάσει και στις ΗΠΑ. Η Μαριάν είχε συχνή αλληλογραφία με τους γονείς της. Οι γονείς της αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι στη Λουιζένστρασε στο Μπαντ Χόμμπουργκ. Πρώτα μετακόμισαν σε συγγενείς, αργότερα έπρεπε να μετακομίσουν σε ένα γκέτο στο Gorch-Fock-Straße.

Η Μαριάν δεν μπόρεσε να πάρει τους γονείς της από τη Γερμανία. Στις 28.8.1942, απελάθηκαν στο Τερεζίενσταντ.

Μια μέρα πριν μεταφερθεί, ο Λούις Ρότσιλντ έστειλε ένα μήνυμα στην κόρη του μέσω του Ερυθρού Σταυρού. Περιορίστηκε σε 25 λέξεις: «Αυτός ο αποχαιρετισμός φέρνει τους ένθερμους χαιρετισμούς των γονιών σας. Αύριο, θα μας πάνε στο Τερέζιενσταντ! Πολλή αγάπη από τον μπαμπά και τη μαμά. 27 Αυγούστου 1942. Πατέρας».

Μετά την απέλαση, η Μαριάν Σβαμπ έλαβε άλλες δύο καρτ ποστάλ από τους γονείς της. Γράμματα που έφτασαν στις ΗΠΑ μέσω ενός γνωστού στην Πορτογαλία της έφεραν κάποια νέα για την κατάσταση των γονιών της στο στρατόπεδο συγκέντρωσης. «Η μητέρα μου με ενημέρωνε έμμεσα ότι τελικά είχε μια καλή φιγούρα. Ήταν παχουλή. Έτσι δεν ήμασταν ηλίθιοι, ξέραμε καλά τι συνέβαινε.»

Η Μαριάν Σβαμπ είναι η μόνη επιζήσασα της οικογένειάς της. Ο πατέρας της, Λουί Ρότσιλντ, πέθανε στις 19 Σεπτεμβρίου 1942.

Η μητέρα της, Μέλανι, πέθανε στις 15 Αυγούστου 1944. Ο αδελφός της συνελήφθη στις Κάτω Χώρες και πέθανε στο Μαουτχάουζεν. Εχει καταγραφεί ως ημερομηνία θανάτου η 12η Νοεμβρίου 1942. Η Μαριάν Σβάμπ επισκέφθηκε την πόλη στην οποία μεγάλωσε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της δεκαετία του 1990. Γνώρισε συμμαθητές και γείτονες, μίλησε σε μαθητές στο πρώην σχολείο της και στο σχολείο στο οποίο είχε φοιτήσει ο αδελφός της Εντουαρτ. Παρά τις θλιβερές αναμνήσεις, της η Μαριάν Σβάμπ αισθάνεται στενά συνδεδεμένη με την πρώην γενέτειρά της. «Πάντα νιώθω νοσταλγία για το Μπαντ Χόμμπουργκ» είπε.

Σε ένα από τα ταξίδια της, επισκέφθηκε το μνημείο του Ολοκαυτώματος που χτίστηκε το 1988, εκεί που ήταν η συναγωγή. Μια αναμνηστική πλάκα δείχνει το όνομα του αδελφού της Έντου Ρότσιλντ του πατέρα της Λούις Ρότσιλντ, και της μητέρας Μέλανι Ρότσιλντ- Έμμεριχ. Η Μαριάν Σβάμπ μεταβίβασε την αγάπη της για το Μπαντ Χόμμπουργκ στα παιδιά της.

Τον Νοέμβριο του 2013, η πόλη του Μπαντ Χόμμπουργκ προσκάλεσε την κόρη της Marianne Schwab, Madeleine Gerrish, στα αποκαλυπτήρια μιας πλάκας στον κεντρικό σταθμό του Μπαντ Χόμμπουργκ προς τιμήν των απελαθέτντων. Η πρόσκληση ξεκίνησε από την Εταιρεία Χριστιανοεβραϊκής Συνεργασίας Hochtaunus (Gesellschaft für Christlich-Jüdische Zusammenarbeit Hochtaunus). Δύο μεγάλες μεταφορές αναχώρησαν από το Bad Homburg: η μία στις 10 Ιουνίου 1942 και η άλλη στις 28 Αυγούστου 1942. Το δεύτερο μεταγωγικό απέλασε τους γονείς της Μαριάν Σβάμπ – παππούδες της Μαντλέν Γκέρις – στο στρατόπεδο συγκέντρωσης theresienstadt.



Ο Φρεντ Σβαμπ γεννήθηκε το 1918, ως Φρίντριχ Ερνστ Σβαμπ, Ηταν παιδί μιας εβραϊκής οικογένεια με ιστορία αιώνων στη Γερμανία και τη Φρανκφούρτη. ‎Ο Νάθαν Σβαμπ καταγράφηκε στην Φρανκφούρτηεπί του Μάιν, το 1590. Συγγενής του και ο «αμερικανός» γιατρός του 19ου/20ου αιώνα, Sidney Isaac Schwab.‎
Ο πατέρας του Φρεντ είχε μια μεγάλη επιχείρηση στην Μοζέλ Στρασε.

Η οικογένεια ήταν σταθερά εδραιωμένη στην κοινωνία της Φρανκφούρτης. Οι γονείς του παντρεύτηκαν στο παραδοσιακό ξενοδοχείο Frankfurter Hof, μαζί με χριστιανούς και Εβραίους φίλους.
Η οικογένεια δεν ήταν πολύ θρησκευόμενη και πήγαινε στη φιλελεύθερη Συναγωγή «westend». Γιόρταζαν και τα Χάνουκά καθώς και τα Χριστούγεννα . Όταν εγκαταστάθηκε ο Χίτλερ έγινε Καγκελλάριος, η οικογένεια δεν σκεφτόταν να φύγει από τη χώρα.
Στο σχολείο, ο Φρεντ δεν παρατήρησε αντισημιτισμό . Ωστόσο, το 1935, εγκατέλειψε το σχολείο με ένα δεκαετές Γενικό Πιστοποιητικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Mittlere Reife) για να ξεκινήσει μια εμπορική μαθητεία. Η οικογένεια σκεφτόταν να φύγουν .

Πρώτα έστειλαν τον Φρεντ, το νεότερο μέλος, στις ΗΠΑ, επειδή δεν είχε προοπτικές στη Γερμανία. Ο πατέρας του και ο μεγαλύτερος αδελφός του Χανς (Χανκ) συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια του Πογκρόμ του 1938 και απελάθηκαν στο Μπούχενβαλντ.
Μετά από περίπου τέσσερις εβδομάδες, επετράπη και στους δύο να εγκαταλείψουν το στρατόπεδο, επειδή η μητέρα του Φρεντ κατάφερε να πάρει έγγραφα μετανάστευσης, με τη βοήθεια ενός θείου στις ΗΠΑ. Στο Μπούχενβαλντ ο πατέρας έχασε 30 κιλά .
Το 1942, ο Φρεντ κατατάχθηκε στον αμερικανικό στρατό και επειδή ήξερε Γερμανικά αξιοποιήθηκε ως σύνδεσμος πληροφοριών και επικοινωνίας του Στρατού Κατοχής. Δεν ήταν όλοι οι Γερμανοί Ναζί γι' αυτόν, και δεν ήταν όλα τα μέλη του κόμματος αντισημίτες.
Αυτή η στάση του επέτρεψε να κρατήσει τις παλιές φιλίες και να κάνει νέες στη μετέπειτα καριέρα του στη χημική βιομηχανία. Οι επαφές του συχνά τον οδήγησαν πίσω στη Γερμανία.

Το 1992, 55 χρόνια μετά την φυγή του από τη Γερμανία, ο Φρεντ Σβαμπ επέστρεψε στη Φρανκφούρτη ως επίσημος επισκέπτης.

Το Πρόγραμμα Εβραϊκή Ζωή στη Φρανκφούρτη, κανόνισε να μιλήσει στο πρώην σχολείο του, το -Γυμνάσιο Γκαίτε .
Η σύζυγός του Μαριάν και η κόρη του Μαντλέν τον συνόδευσαν,

Το 1995, ο πρώην κάτοικος της Φρανκφούρτης πήρε τον Ομοσπονδιακό Σταυρό της Αξίας (Bundesverdienstkreuz) για τα επιτεύγματα ζωής του και για τις προσπάθειες του για συμφιλίωση. «Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά», ήταν το σύνθημά του στη ζωή. Ωστόσο, νοιαζόταν για να μην ξεχαστούν τα εγκλήματα του ναζιστικού καθεστώτος και τα βάσανα των εβραϊκών οικογενειών.

Η Μαριάν Ρότσιλντ και ο Φρίντριχ Σβαμπ γνωρίζονταν στη Φρανκφούρτη και αργότερα επανενώθηκαν και παντρεύτηκαν στις ΗΠΑ.

ΖΗΝΩΝ   ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο:


  1. ΚΛΑΟΥΣ ΣΒΑΜΠ: "Πώς αρμέγεις μια κατσαρίδα".
    Η “Μεγάλη Επαναφορά” θα είναι φρικτή εάν επιτραπεί να περάσει. Είναι μια δυστοπική κόλαση ένας «πράσινος κομμουνισμός», όπου όλοι θα τρώνε ζωύφια, θα οδηγούν μόνο 15 μίλια την ημέρα με αμάξι που θα νοικιάζεται, γιατί δε θα έχετε ιδιοκτησία, θα απαγορεύεται. Δεν θα έχετε και σπίτι δικό σας, μπορεί ωστόσο στο κυνόβιο που θα ζείτε να φάτε το κρέας του εργαστηρίου σας με βάση το φυτό που προτιμάτε και να πίνετε το γάλα της κατσαρίδας σας που θα είναι απαραίτητο για τα θρεπτικά του στοιχεία, αφού δε θα υπάρχουν πολλές τροφές.

    Το CNN, το φερέφωνο του “Great Reset” έχει όλες τις πληροφορίες για το γάλα κατσαρίδας, το CNN άρχισε να προωθεί αυτήν την ιδέα το 2016… Απλά κανείς δε περίμενε τότε πως αυτή την αηδία την προορίζουν στο μέλλον για τη βασική μας διατροφή.
    Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η κατσαρίδα Pacific Beetle ταΐζει τα μωρά της με μια φόρμουλα που είναι εξαιρετικά πλούσια σε πρωτεΐνη, λίπος και ζάχαρη. Μην περιμένετε να το βρείτε δίπλα στο κανονικό γάλα στο τμήμα γαλακτοκομικών, ωστόσο, τουλάχιστον όχι προς το παρόν. «Οποιοδήποτε υγρό που συλλέγεται από μια κατσαρίδα δεν είναι αληθινό γάλα. Τουλάχιστον όχι όπως το φανταζόμαστε», δήλωσε η Becky Facer, διευθύντρια σχολικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Fernbank στην Ατλάντα.

    «Οι κρύσταλλοι πρωτεΐνης είναι γάλα για το βρέφος κατσαρίδας. Είναι σημαντικό για την ανάπτυξη του», δήλωσε ο Leonard Chavas, ένας από τους επιστήμονες πίσω από την έρευνα. Εξήγησε ότι οι κρύσταλλοι έχουν τριπλάσια ενέργεια από μια ισοδύναμη μάζα βουβαλίσιου γάλακτος, περίπου τέσσερις φορές την ισοδύναμη από το αγελαδινό γάλα.

    Πώς αρμέγεις μια κατσαρίδα;
    Οι κρύσταλλοι εξάγονται επί του παρόντος από το μεσαίο έντερο των εμβρύων κατσαρίδων – ίσως όχι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος διατροφής ενός αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού. Ωστόσο, ο Chavas και η ομάδα του ελπίζουν να φτιάξουν βιομηχανικό γάλα κατσαρίδας, αλλά πρώτα πρέπει να κατανοήσουν τους ακριβείς βιολογικούς και χημικούς μηχανισμούς που κρύβονται πίσω από τη διαδικασία.

    Όσο για την γεύση που έχει το γάλα κατσαρίδας… Η ρεπόρτερ του CNN δεν το δοκίμασε, φυσικά, ούτε έχει σκοπό να το κάνει ποτέ, απλά περιμένει από εσάς να το κάνετε. Ένας ερευνητής που το δοκίμασε, ισχυρίζεται ότι δεν έχει καθόλου γεύση, είναι σαν να δοκιμάζεις «τίποτα», όπως είπε χαρακτηριστικά.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...