ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

30 Αυγούστου 2022

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑ. 15 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΕΚΡΟΙ, 600 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ - ΑΝΟΗΤΩΣ - ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΟΥΝ ΤΟ «ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΕΜΒΟΛΙΟ». ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΥΠΟΨΙΑΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΤΟΥ«ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟΥ» ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ. ΕΤΣΙ Ο ΛΑΟΣ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ. ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΦΟΡΑ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ.

 



 


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΙΣ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1949, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΞΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ. 73 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΓΡΑΜΜΟ-ΒΙΤΣΙ 

 

 



Το τραγικό είναι η πολιτικοποίηση από ορισμένους γιατρούς (και άλλους επιστήμονες) αυτής της τραγωδίας και η συνειδητή προσπάθειά τους να αποσπάσουν πολιτικά οφέλη και να αναδειχθούν μέσα απ΄αυτήν.



Κορωνοϊός: 6,5 εκατ. οι νεκροί παγκοσμίως. Πάνω από 600 εκατ. άνθρωποι μολύνσεις.  HΠΑ: Σχεδόν 80.000 κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά σε μια εβδομάδα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υπολόγιζε νωρίτερα φέτος πως ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας, άμεσα ή έμμεσα, είναι μάλλον πλησιέστερα στα 15 εκατομμύρια νεκρούς.


Τα καταγεγραμμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 ξεπέρασαν χθες Σάββατο το όριο των 600 εκατομμυρίων σε παγκόσμια κλίμακα, κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.
Στις 20:20 (τοπική ώρα· στις 03:20 σήμερα Κυριακή ώρα Ελλάδας), οι αριθμοί του πανεπιστημίου της Βαλτιμόρης υπεδείκνυαν πως έχουν καταγραφεί 600.449.934 μολύνσεις από τον ιό μετά την εμφάνισή του στην Κίνα στα τέλη του 2019.
Ως την ίδια ώρα, οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 ανέρχονταν σε 6.485.233.
Οι ΗΠΑ, με 94.184.146 κρούσματα και 1.043.838 θανάτους εξαιτίας της λοίμωξης που προκαλεί ο ιός, παραμένουν το κράτος που κόσμου που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο χτύπημα από την πανδημία. Σε αυτές αναλογεί σχεδόν το 16% τόσο των κρουσμάτων, όσο και των θανάτων. Είναι η πρώτη και η μοναδική μέχρι σήμερα χώρα που έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο θανάτους εξαιτίας της COVID-19.
Η Ινδία καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων (44.398.696), ακολουθούμενη από τη Γαλλία (34.662.834). Άλλες χώρες που έχουν καταγράψει πάνω από 20 εκατομμύρια κρούσματα είναι ακόμη η Βραζιλία, η Γερμανία, η Βρετανία, η Νότια Κορέα και η Ιταλία, σύμφωνα με τους αριθμούς του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.
Ειδικοί θεωρούν πως ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού παγκοσμίως είναι πολύ βαρύτερος. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υπολόγιζε νωρίτερα φέτος πως ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας, άμεσα ή έμμεσα, είναι μάλλον πλησιέστερα στα 15 εκατομμύρια νεκρούς.



HΠΑ: Σχεδόν 80.000 κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά σε μια εβδομάδα.

 
Περίπου 80.000 παιδιά μολύνθηκαν από κορωνοϊό στις ΗΠΑ την περιασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα που συγκεντρώνουν η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (American Academy of Pediatrics, AAP) και η Ένωση Παιδιατρικών Νοσοκομείων της χώρας.
Συγκεκριμένα, 79.525 παιδιατρικά περιστατικά μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αναφέρθηκαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 18η Αυγούστου.
Πρόκειται για αριθμό μειωμένο για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα (ήταν 97.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 4η Αυγούστου).
Φέτος στις ΗΠΑ έχουν μολυνθεί από τον ιό περίπου 6,5 εκατ. παιδιά, εκ των οποίων 358.000 τις τέσσερις πιο πρόσφατες εβδομάδες. Ο συνολικός αριθμός τους από την εκδήλωση της πανδημίας έχει φθάσει τα 14,4 εκατ., κατά τα δεδομένα.
Αντιστοιχούν στο 18,4% του συνόλου των κρουσμάτων.
Επείγει να συγκεντρωθούν συγκεκριμένα στοιχεία ανά ηλικιακή κατηγορία για το πόσο σοβαρή μορφή της COVID-19 προκαλούν οι παραλλαγές και οι υποπαραλλαγές του ιού και τις δυνητικές μακροπρόθεσμες συνέπειες για την υγεία, τονίζεται.
«Είναι σημαντικό να εντοπίσουμε και να αντιμετωπίσουμε τον μακροπρόθεσμο αντίκτυπο της πανδημίας στη σωματική, ψυχική και κοινωνική ευημερία αυτής της γενιάς παιδιών και νέων», επιμένει στην έκθεση η AAP.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

 

 


 

 

 

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ «ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ», ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ.

 

 

 

Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟ. ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΜΕΣΑΙΩΝΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ «ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ. ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ». ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ. ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΑΝΟΗΤΟΙ ΜΕ ΤΟ "ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ" ΕΜΒΟΛΙΟ. Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ: Κρήτη: Νέο θανατηφόρο τροχαίο με θύμα έναν 25χρονο, κοντά στις Καλύβες Χανίων. Νεκρός 17χρονος οδηγός δικύκλου σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη. ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ. Κρήτη: 13χρονη στο νοσοκομείο μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ. Απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητο του 22χρονος. Τροχαίο δυστύχημα στη Λάρισα - Νεκρός 18χρονος. Καθημερινά εξολοθρεύουν τα Ελληνόπουλα με κάθε τρόπο. Ο Νιγηριανός ράπερ Thug Slime μαχαίρωσε Έλληνα πατέρα τριών παιδιών στο κέντρο της Αθήνας. Νεκρός 25χρονος σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη και τρεις τραυματίες. Η πάλη του 44χρονου υπάλληλου με τον Αλβανό κακοποιό λίγο πριν τον δολοφονήσει. Αλεξανδρούπολη: Νεκρός 23χρονος φοιτητής Ιατρικής που έπεσε από ταράτσα. Χανιά: Στη φυλακή 47χρονος Αλβανός για απόπειρα βιασμού σε βάρος ανήλικης. Νεκρός 30χρονος οδηγός χθες στην Αταλάντη. Α.Τσελέντης: «Έλληνες τρώνε από σκουπίδια και λάθροεισβολείς ζουν με επιδόματα σε διαμερίσματα». Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2021 ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ. Εφιαλτικό: Το 2100 θα έχουν απομείνει μόλις 2,3 εκατομμύρια Έλληνες.

 

 

 

ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ «ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ» ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΣΑΝ ΑΝΤΡΕΣ. ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΜΜΑΧΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. ΛΙΓΟ ΑΝΔΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ; ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΚΑΝΑΝ ΕΘΕΛΟΥΣIΩΣ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ, ΣΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΠΡΟΣΩΠΑ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΑΘΑΝ ΤΙΠΟΤΕ. ΞΕΡΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ «ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ» ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΩΣ ΣΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΟΙ; ΣΑΝ ΔΕΙΛΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ.

 

 

 

Ο Ζ.Π. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ: ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ «ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ», (Κασιδιάρης, Λαγός, Πλεύρης, Βελόπουλος, Μιχαλολιάκος, Καρατζαφέρης, Κρανιδιώτης κλπ) . ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟIΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ Η… ΚΑΤΙΝΑ ΤΟΥ ΚΚ(εσ), Ο ΚΟΥΛΗΣ, Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΜΟΥΝ ΑΠΟ ΦΟΒΟ (ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ) ΟΙ «ΘΑΡΡΑΛΕΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ».

 

 

 

 

ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ. ΤΟ ΠΑΛΑΒΟ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ. ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΠΟΥ ΕΝΕΣΚΗΨΕ ΜΕ ΥΠΟΠΤΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣΑ ΛΕΥΚΗ ΦΥΛΗ

 

 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΕΡΙΩΝΕΙ "ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ" ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ Η ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ; ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΙΣΧΥΕΙ: "ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ, ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ". ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: "ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΤΟΥΣ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ" ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ".

 

 

ΤΟ 51,2 ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΣΤΟΥΣ 2 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΝΟΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.



ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΙ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

 

 

ΟΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ΕΚΑΤΟ ΚΙΛΑ, ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ, ΟΤΑΝ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΦΘΑΝΕΙ ΤΑ 88 ΚΙΛΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΣΤΟ...ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΑΣ ΑΡΕΙΜΑΝΙΩΣ ΚΑΙ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ.

 

 

 

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΗΤΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ. ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ ΑΥΤΟΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΑΔΙΕΞΟΔΟ.


 

ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ EINAI ΗΛΙΘΙΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤ’ ΑΝΑΓΚΗ ΟΤΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΟ. ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ, ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ.



 

 

Η ΓΡΙΠΗ ΤΟΥ 1918 ΣΚΟΤΩΣΕ 100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, (ΤΟ 7% ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ). ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ 500 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ. Ο Α΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ 10 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ. ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΙΚΟΣΤΟ ΑΙΩΝΑ ΠΕΘΑΝΑΝ 500 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΑΙ 150 ΑΠΟ ΙΛΑΡΑ. ΑΠΟ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ, ΚΟΚΚΥΤΗ, ΔΙΦΘΕΡΙΤΙΔΑ, ΠΟΛΙΟΜΥΕΛΙΤΙΔΑ, ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΠΕΘΑΝΑΝ (ΜΟΝΟ ΤΟΝ 20ό ΑΙΩΝΑ) ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟΙ. ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ 2100 ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ 2.300.000 ΡΩΜΙΟΙ ΣΤΗΝ ΓΗ ΝΑ ΥΜΝΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΕΣΙΛΕ ΤΟΥΣ.



ΛΑΜΙΑ: ΜΑΝΑ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΤΗΝ ΓΙΑΤΡΟ ΚΟΡΗ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΟΥΡΛΙΑΖΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΤΑΙ. ΜΗΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΒΟΥ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ;

 


5 σχόλια:

  1. «Καμπανάκι» από τους επιστήμονες για επικείμενο ξέσπασμα της γρίπης των πτηνών.
    Πού εντοπίζονται τα κρούσματα γρίπης των πτηνών στη Βρετανία.

    Οι επιστήμονες, προειδοποιούν πως «δράστης» για την επόμενη πανδημία θα είναι ένας ιός γρίπης των πτηνών που αργά η γρήγορα θα κάνει το πέρασμα και στον άνθρωπο.

    Τα πρώτα ανησυχητικά δείγματα εντοπίζονται στη Βρετανία όπου πέρυσι, όπως σημειώνει η Daily Mail, καταγράφηκε αριθμός-ρεκόρ κρουσμάτων γρίπης σε άγρια πτηνά και πουλερικά.

    Πάνω από 22 εκατ. πτηνά και πουλερικά έχουν βρεθεί θετικά από τον Σεπτέμβριο του 2021, ενώ σε πρωτοφανή επίπεδα είναι και ο αριθμός των θανάτων πτηνών, συνήθως άγριων πτηνών.

    Τα άγρια πουλιά συνήθως δεν έχουν σοβαρά προβλήματα με τη γρίπη, οι μαζικοί θάνατοί τους οφείλονται όταν περνούν την ασθένεια στα πουλερικά, τα οικόσιτα και όσα ζουν σε τεράστιες φάρμες. Είναι όμως ερώτημα γιατί το ξέσπασμα των τελευταίων μηνών προκαλεί τόσους θανάτους σε άγρια ζώα.

    Πού εντοπίζονται τα κρούσματα γρίπης των πτηνών στη Βρετανία

    Σε κάθε περίπτωση, οι παραλίες της Αγγλίας και της Σκωτίας, στα ανατολικά, είναι γεμάτες από νεκρά πτηνά, συνήθως θαλασσοπούλια και αποδημητικά, ενώ πλέον έχουν αρχίσει να ξεβράζονται και στην Κορνουάλη, στα νοτιοδυτικά. Το κοινό καλείται να μείνει σε απόσταση από τα νεκρά πτηνά και να μην τα αγγίζει για κανένα λόγο.

    Αυτό ακριβώς ανησυχεί περισσότερο τους επιστήμονες.

    Ο ιός της γρίπης δεν είναι καθόλου απίθανο να κάνει το πέρασμα και στον άνθρωπο και αυτό δεν είναι κάτι που θα δούμε για πρώτη φορά. Είχε συμβεί πριν από μερικές δεκαετίες με τον H5N1 και σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα πριν από έναν αιώνα όταν η ισπανική γρίπη «θέρισε» περίπου 50 εκατομμύρια ανθρώπους, σχεδόν το 3% του παγκόσμιου πληθυσμού της εποχής.

    Λίγο ως πολύ όλες οι μορφές γρίπης ξεκινούν από πουλιά και περνούν σε άλλα ζώα, όπως οι χοίροι πριν μεταλλαχθούν και περάσουν στους ανθρώπους, κάτι που συνήθως γίνεται στην Ασία πριν περάσουν σε Αμερική και Ευρώπη.

    Θα μπορούσε όμως να προκαλέσει ο ιός των πτηνών μια κρίση χειρότερη από αυτή του κορωνοϊού; Ούτε αυτό το αποκλείουν οι επιστήμονες. Όπως λένε είναι ζήτημα το «πότε» όχι το «αν» θα συμβεί αυτό, αν και δεν μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς προβλέψεις.

    Το «χειρότερη» μπορεί να σημαίνει ένα πράγμα: περισσότερο φονική, οι πιο αισιόδοξοι πάντως εκτιμούν ότι δεν θα δούμε τις εικόνες του κορωνοϊού με τις γεμάτες εντατικές και τα συστήματα υγείας υπό πίεση.

    Όσο για τον χειμώνα που μας έρχεται, οι ειδικοί που μίλησαν στην Daily Mail τονίζουν ότι ο κίνδυνος ίσως προέρχεται από την εποχική γρίπη. Έπειτα από δύο και πλέον έτη lockdown και μειωμένων επαφών, το ανοσοποιητικό μας σύστημα έχει αποδυναμωθεί, οπότε ακόμη και ιοί που είναι σχετικά «ήπιοι» μπορεί να «επιστρέψουν με τάσεις εκδίκησης».

    Η συνύπαρξη της έξαρσης της εποχικής γρίπης και της γρίπης των πτηνών είναι επικίνδυνο μείγμα. Δύο διαφορετικά είδη γρίπης την ίδια περίοδο και ενδεχομένως μέσα στον ίδιο οργανισμό ίσως αρχίσουν να ανταλλάσσουν γενετικό υλικό και να μεταλλάσσονται, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο πανδημίας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 45 λεπτά περπάτημα ημερησίως μπορούν να μας δώσουν περισσότερα χρόνια ζωής.
    Μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Circulation, αξιολόγησε τη συσχέτιση μεταξύ του χρόνου και της έντασης της μακροχρόνιας σωματικής δραστηριότητας, όπως το περπάτημα και της θνησιμότητας από κάθε αιτία.
    Οι Ιατροί και Καθηγητές, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Καθηγήτρια Θεραπευτικής-Επιδημιολογίας-Προληπτικής Ιατρικής, Θεραπευτική Κλινική, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ), Σταυρούλα (Λίνα) Πάσχου (Επίκουρη Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας, Θεραπευτική Κλινική, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ) και Κωνσταντίνος Στρατάκης (Καθηγητής Γενετικής, Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας, NIH, ΗΠΑ, Διευθυντής Γενετικής ΙΤΕ και Διευθύνων Επιστημονικός Σύμβουλος ELPEN) συνοψίζουν τα κύρια σημεία της μελέτης αυτής.
    Αναλύθηκαν στοιχεία από 116.221 ανθρώπους στις ΗΠΑ μεταξύ 1988 και 2018. Η λεπτομερής αυτό-αναφερόμενη σωματική δραστηριότητα στον ελεύθερο χρόνο αξιολογήθηκε με ένα επικυρωμένο ερωτηματολόγιο, το οποίο επαναλήφθηκε ως και 15 φορές κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης. Με τη χρήση αξιόπιστων στατιστικών μεθόδων προέκυψε η εκτίμηση σχετικών κινδύνων.
    Κατά τη διάρκεια της 30ετούς παρακολούθησης εντοπίστηκαν 47.596 θάνατοι.
    Τα άτομα που έκαναν έντονης έντασης σωματική δραστηριότητα μακροπρόθεσμα για 75-149 λεπτά/εβδομάδα έναντι εκείνων που δεν έκαναν είχαν 19% χαμηλότερη θνησιμότητα από όλες τις αιτίες, 21% χαμηλότερη θνησιμότητα από καρδιαγγειακά νοσήματα και 15% χαμηλότερη θνησιμότητα από μη καρδιαγγειακή νόσο (όπως καρκίνο).
    Τα άτομα που έκαναν μέτριας έντασης σωματική δραστηριότητα μακροπρόθεσμα στον ελεύθερο χρόνο τους για 150-299 λεπτά/εβδομάδα είχαν ομοίως χαμηλότερη θνησιμότητα, συγκεκριμένα από 19% έως 25% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από κάθε αιτία, καρδιαγγειακή νόσο και μη καρδιαγγειακή νόσο.
    Πόσο σημαντική είναι η 300 ως 600 λεπτά/εβδομάδα μέτριας έντασης άσκηση
    Οι συμμετέχοντες που ανέφεραν 2 ως 4 φορές χρονικά περισσότερη έντονης έντασης άσκηση (150-299 λεπτά/εβδομάδα) ή μέτριας έντασης άσκηση (300-599 λεπτά/εβδομάδα) εμφάνισαν 2% ως 4% και 3% ως 13% χαμηλότερη θνησιμότητα, αντίστοιχα.
    Τα υψηλότερα επίπεδα δεν έδειξαν σαφώς περαιτέρω χαμηλότερη θνησιμότητα ή βλάβη από κάθε αιτία, καρδιαγγειακή νόσο και μη καρδιαγγειακή νόσο (όπως καρκίνο).
    Οι ερευνητές κατέληξαν ότι η μέγιστη συσχέτιση με τη χαμηλότερη θνησιμότητα επιτεύχθηκε εκτελώντας 150 ως 300 λεπτά/εβδομάδα έντονης έντασης άσκηση ή 300 ως 600 λεπτά/εβδομάδα μέτριας έντασης άσκηση στον ελεύθερο χρόνο ή ισοδύναμο συνδυασμό και των δύο.
    Η μελέτη αυτή είναι πολύ σημαντική, γιατί προέρχεται από 30ετή προοπτική παρακολούθηση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων. Καταδεικνύει με απλά λόγια ότι ακόμη και 45 λεπτά μέτριας άσκησης, όπως γρήγορο περπάτημα, την ημέρα μπορούν να μας χαρίσουν περισσότερα και καλύτερα χρόνια ζωής.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ: «ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΕΜΒΟΛΙΟΥ».
    Η Μίνα Γκάγκα, εν αναμονή της συνεδρίασης της επιτροπής των ειδικών για τα μέτρα του κορωνοϊου, εκτίμησε μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ότι τα σχολεία θα ανοίξουν με λιγότερους περιορισμούς, ενώ επισήμανε την ανάγκη οι πολίτες να «προφυλαχθούν» με τα εμβόλια.
    Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, ανέφερε ποιοι πολίτες θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο και πως οι υπόλοιποι καλό είναι να εμβολιαστούν προκειμένου να προφυλαχθούν:
    «Στη γρίπη πρέπει να κάνουν τα εμβόλια τα μικρά παιδιά, οι άνθρωποι πάνω από τα 60 και όσοι έχουν προβλήματα υγείας. Νομίζω ότι στον κορωνοϊό η σύσταση ενόψει του φθινοπώρου και του χειμώνα που θα συγχρωτιζόμαστε και θα είμαστε σε κλειστούς χώρους, θα είναι να κάνουμε προφυλακτικό εμβόλιο».
    «Τα πράγματα θα είναι καλύτερα από εδώ και πέρα. Στην Ελλάδα, τα κρούσματα που έχουν αναφερθεί μαζί με τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει, δείχνουν ότι ουσιαστικά είμαστε όλοι ανοσοποιημένοι, αλλά είναι καλό να είμαστε προφυλαγμένοι με ακόμη μια δόση εμβολίου. Τα εμβόλια δεν κάνουν παρενέργειες», ανέφερε η Υφυπουργός Υγείας.
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΘΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 6 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ! Και δώστου οι χοροπηδηχτοί ρωμιοί εναντίον των εμβολίων.
    Ιός του Δυτικού Νείλου: 123 τα κρούσματα στη χώρα – 37 νέα και 6 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα.
    Την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο ΕΟΔΥ.
    Συγκεκριμένα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 36 νέα κρούσματα του ιού την τελευταία εβδομάδα, καθώς και έξι νέους θανάτους.
    Ο αριθμός του συνόλου των κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί στη χώρα μας για την περίοδο μετάδοσης 2022 ανέρχεται σε 123.
    Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τον ιό του Δυτικού Νείλου
    Η εβδομαδιαία αυτή έκθεση σκοπό έχει τη συνοπτική παρουσίαση της κατάστασης σχετικά με την καταγραφή κρουσμάτων που διαγιγνώσκονται εργαστηριακά με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου (ΔΝ) κάθε εβδομάδα, για την περίοδο μετάδοσης 2022.
    Τα δεδομένα επιδημιολογικής επιτήρησης προέρχονται από τις δηλώσεις που αποστέλλουν οι θεράποντες ιατροί στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) για τα περιστατικά, καθώς και από την καθημερινή επικοινωνία με συνεργαζόμενα εργαστήρια που συμμετέχουν στη διάγνωση του ιού του ΔΝ (i. Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Αρμποϊών και Αιμορραγικών Πυρετών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ii. Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, iii. Διαγνωστικό Τμήμα, Ελληνικό Ινστιτούτο Pasteur, iv. Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης-ΠΑΓΝΗ).
    Το Τμήμα Νοσημάτων που Μεταδίδονται με Διαβιβαστές της Διεύθυνσης Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης για Λοιμώδη Νοσήματα του Ε.Ο.Δ.Υ. πραγματοποιεί συστηματική διερεύνηση των διαγνωσμένων κρουσμάτων, εντός 24 ωρών από τη δήλωσή τους, μέσω επικοινωνίας με τους θεράποντες ιατρούς και μέσω συνεντεύξεων με τους ασθενείς, ώστε να προσδιορισθεί ο πιθανός τόπος έκθεσης, τα χαρακτηριστικά της νόσου και οι παράγοντες κινδύνου.
    Από την αρχή της περιόδου 2022, μέχρι τις 30/08/2022 (ώρα 13.00), έχουν διαγνωστεί συνολικά εκατόν είκοσι τρία (123) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα εβδομήντα τέσσερα (74) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και σαράντα εννιά (49) είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως σήμερα (30/08/2022, ώρα 13.00), διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν 36 νέα κρούσματα. Έχουν καταγραφεί έντεκα (11) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 77 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 85 έτη).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καμίλο Γκεβάρα Μαρτς: Πέθανε από καρδιακή προσβολή ο γιος του Τσε Γκεβάρα. ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ «ΡΩΜΙΟΙ»: ΜΑΛΛΟΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΟΥΒΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ.
    Ο Καμίλο Γκεβάρα Μαρτς, γιος του επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα πέθανε τη Δευτέρα στο Καράκας σε ηλικία 60 ετών από καρδιακή προσβολή, ανακοίνωσε σήμερα ο Κουβανός πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ.
    “Με βαθύτατη λύπη, λέμε αντίο στον Καμίλο, γιο του Τσε και άνθρωπο που προωθούσε τις ιδέες του” (Τσε), ανακοίνωσε ο πρόεδρος στο λογαριασμό του στο Twitter.
    Σύμφωνα με το κουβανικό πρακτορείο ειδήσεων Prensa latina, ο Καμίλο Γκεβάρα Μαρτς πραγματοποιούσε επίσκεψη στο Καράκας όταν υπέστη “πνευμονική εμβολή η οποία προκάλεσε έμφραγμα”.
    Γεννημένος το 1962, ο Καμίλο ήταν ο μεγαλύτερος από τα τέσσερα παιδιά του Κουβανο-αργεντινού αντάρτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, που σκοτώθηκε από τον βολιβιανό στρατό το 1967, και την Κουβανή σύζυγό του Αλέιντα Μαρτς, επίσης αντάρτισσα. Τρία άλλα παιδιά γεννήθηκαν από τον γάμο αυτό: η Αλέιντα, η Σέλια και ο Ερνέστο.
    Ο “Τσε” είχε μια άλλη κόρη (την ‘Ιλντα που πέθανε το 1995) από έναν προηγούμενο γάμο με την Περουβιανή ‘Ιλντα Γκαντέα.
    Με πτυχίο στο Εργατικό Δίκαιο, ο Καμίλο Γκεβάρα Μαρτς ήταν διευθυντής του Κέντρου Μελετών Τσε Γκεβάρα στην Αβάνα, ιδρύματος αφιερωμένου στη διαιώνιση του έργου και της σκέψης του πατέρα του.
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...