ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

25 Αυγούστου 2022

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΦΛΑΟΥΤΟ ΣΕ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ, ΜΕ ΧΑΛΑΖΙ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙ, ΣΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 2.650 ΜΕΤΡΩΝ.


ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 100 ΕΤΩΝ ΦΩΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΝΤΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΕ ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑ ΜΑΖΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΣΕ ΔΙΠΛΟ ΑΣΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΚΑΛΥΜΜΕΝΟΣ ΟΛΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΒΑΘΥ ΩΚΕΑΝΟ. ΤΙ ΘΑΥΜΑΣΙΟΙ ΚΟΣΜΟΙ ΘΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ !


ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΣΤΗΝ ΘΑΣΟ. ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ.

 


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η 19ΧΡΟΝΗ ΖΑΡΑ ΡΑΔΕΡΦΟΡΝΤ, Η ΑΤΡΟΜΗΤΗ ΒΕΛΓΙΔΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΜΟΝΟΚΙΝΗΤΗΡΙΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ. Δυστυχώς η Ελλάδα δεν διαθέτει τέτοιους νέους και νέες.


 Συνεχείς ακυρώσεις δέχονται τα καταφύγια τις τελευταίες μέρες καθώς οι λάτρεις της ορειβασίας και του βουνού πειθάρχησαν στις συστάσεις των αρχών αποφεύγοντας την ανάβαση.

Στο Καταφύγιο Χρήστος Κάκαλος, σε υψόμετρο 2.650 μέτρων στο οροπέδιο των Μουσών, η ομίχλη, ο δυνατός αέρας, η έντονη βροχόπτωση και η πολύ χαμηλή θερμοκρασία, συνθέτουν ένα άγριο σκηνικό.

Τις προηγούμενες ώρες μια έντονη χαλαζόπτωση μαζί με χιόνι άσπρισε την κορυφή του Μύτικα, προσφέροντας μια εντυπωσιακή, όσο και ασυνήθιστη εικόνα.

Μόλις 8 τολμηροί επισκέπτες βρίσκονται αυτές τις μέρες στο Καταφύγιο ανάμεσά τους και ένας Γερμανός μουσικός, ο Κριστιάν, ο οποίος παίρνει το φλάουτό του και ανεβαίνει κάθε μέρα και σε μια διαφορετική κορυφή για να εμπνευστεί και παίζει μουσική.

 

Για την ακρίβεια ο γερμανός μουσικός και φανατικός των βουνών και της ορειβασίας παίζει shakuhachi, ένα φλάουτο από μπαμπού, παραδοσιακό όργανο της Ιαπωνίας.

Όπως αναφέρει το Voria.gr το μεσημέρι της Πέμπτης ο Κριστιάν ήταν σε μια από τις δίδυμες κορυφές Καλάγια, στα 2.640 μέτρα, που για τους Αρχαίους Έλληνες είχαν μια ιδιαίτερη ενέργεια.

«Τις τελευταίες δύο μέρες είναι περίεργα εδώ στο βουνό, αν και εμείς είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα. Το θερμόμετρο έπεσε μόλις στους 2 º C και η ξυλόσομπα καίει συνεχώς. Έχουμε αρκετές ακυρώσεις, είμαστε 8 άτομα και κάποιοι κατασκηνωτές που διανυκτερεύουν γύρω γύρω στις σκηνές», είπε στη Voria, ο Αλέξανδρος Στύλλας, διαχειριστής του Καταφυγίου Χρήστος Κάκαλος.


Καλάγια 2 - Mount Olympus Summits

ΟΛΥΜΠΟΣ. ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ (mountolympos.gr)

Χάρτης του Ολύμπου (topoguide.gr)


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...