ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

19 Οκτωβρίου 2021

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΣΤΑΔΙΩΝ.

 

ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΑΧΡΗΣΤΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΒΙΑΣΜΕΝΕΣ ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΓΙΑ...ΙΟΥΣ.

 

ΤΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ.

 

Νέα μελέτη: Η ιντερφερόνη δεν βελτιώνει την κατάσταση των νοσηλευομένων ασθενών με Covid-19. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ.

 

Η ΙΒΕΡΜΕΚΤΊΝΗ, ένα φάρμακο για τις παρασιτώσεις του εντέρου. Μόνο επικίνδυνοι άσχετοι και αγράμματοι θα το έκαναν φάρμακο για ιούς. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ.

 

Η MSD έχει υποβάλει αίτηση για Άδεια Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης στον Αμερικανικό FDA για το molnupiravir. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ.

 

Τα «φάρμακα» κατά του κορωνοϊού που υπάρχουν μέχρι σήμερα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ.

 

Η αζιθρομυκίνη δεν προσφέρει όφελος στην αντιμετώπιση της COVID-19 σε ασθενείς με ήπια νόσο που δεν χρειάζονται νοσηλεία. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ.

 

Η θεραπεία με remdesivir δεν βελτιώνει την επιβίωση και ίσως αυξάνει την διάρκεια νοσηλείας σε ασθενείς με COVID-19. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ.

 

Τελευταία έρευνα: Η κολχικίνη δεν βοηθά καθόλου τους νοσηλευόμενους ασθενείς με Covid-19. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ.

 

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΗΤΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ. ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ ΑΥΤΟΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΑΔΙΕΞΟΔΟ.

 

 

 

 


 Άρθρο για την προέλευση του κορονοϊού, στο οποίο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως είναι απίθανο να έχει δημιουργηθεί σε αγορά κάποιας πόλης ή σε εργαστήριο δημοσίευσαν 20 Κινέζοι επιστήμονες, περνώντας στην αντεπίθεση τη στιγμή που ΠΟΥ, ΗΠΑ και ΕΕ εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ο SARS-CoV-2 να αποτελεί προϊόν εργαστηριακού ατυχήματος.

Συγκεκριμένα, σε επιστημονικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος του Science China: Life Sciences, σύμφωνα με την ertnews.gr, τονίζεται πως ο ιός μπορεί να είναι μόνο προϊόν μιας φυσικής εξέλιξης πολλαπλών σταδίων και επομένως είναι απίθανο να έχει δημιουργηθεί σε αγορά μιας μεγάλης πόλης, ενώ ακόμη λιγότερο πιθανό είναι ότι δημιουργήθηκε σε εργαστήριο.Το νέο άρθρο υπογράφουν πάνω από 20 Κινέζοι μελετητές και έναν Βρετανό ερευνητή που συνεργάζονται με πανεπιστήμια και νοσοκομεία στην Κίνα ή με ιδρύματα που συνδέονται με την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών.

Ότι ο ιός είναι προϊόν φυσικής εξέλιξης εξηγείται στο άρθρο ως εξής από τον επικεφαλής της ομάδας καθηγητή Γου Τσουγκ Ι της Σχολής Επιστημών Ζωής στο Πανεπιστήμιο Σουν Γιατ Σεν της Κίνας: η ανάπτυξη ιδιαίτερα προσαρμοστικών χαρακτηριστικών στον ιό αποτελεί γενικά μια σταδιακή διαδικασία που καθοδηγείται από τη φύση.

Τονίζει μάλιστα πως «ένα είδος που προσαρμόζεται τέλεια στο περιβάλλον του, δεν προκύπτει αμέσως, αλλά είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς μικρών βελτιώσεων από μεγάλο αριθμό τυχαίων μεταλλάξεων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επομένως ο SARS-CoV-2 ως ο «τέλειος» ιός πρέπει να είναι το προϊόν μιας φυσικής εξέλιξής, καθώς κανείς δεν θα μπορούσε να ξέρει εκ των προτέρων, πώς να δημιουργήσει έναν ιό που προσαρμόζεται τέλεια στον άνθρωπο».

Κορονοϊός: Ο παραλληλισμός με το… μάρκετινγκ κινητών τηλεφώνων
Ο καθηγητής έκανε παραλληλισμό με το μάρκετινγκ κινητών τηλεφώνων, σημειώνοντας ότι ακόμα και το πιο εξειδικευμένο ηλεκτρονικό εργαστήριο δεν θα μπορούσε να έχει διαρρεύσει ένα σχέδιο που οδηγεί στο πιο δημοφιλές κινητό τηλέφωνο στον κόσμο με μια μόνο προσπάθεια.

«Το τέλειο προϊόν πρέπει να βασίζεται σε δοκιμές αγοράς και επαναλαμβανόμενες προσαρμογές» υπογράμμισε.

Επιπλέον μια μελέτη σχετικά με τη μόλυνση ποντικιών με SARS-CoV-2 αποδεικνύει ακριβώς το ίδιο. Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα ποντίκια δεν μπορούν να μολυνθούν με το νέο κορονοϊό, αλλά οι επιστήμονες έχουν βρει στελέχη του SARS-CoV-2 που θα μπορούσαν να μολύνουν ποντίκια μέσω τεχνητής διαδικασίας. Ακόμα κι έτσι, όμως αυτά τα τεχνητά στελέχη δεν μπορούσαν να προκαλέσουν εξίσου μεγάλη έκρηξη της λοίμωξης στον πληθυσμό των ποντικιών.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γου Τσουνγκ Ι, πριν από την πρώτη αναφερθείσα εστία της Covid-19, ο ιός είχε επανειλημμένα περάσει από αμοιβαίες μολύνσεις μεταξύ άγριας ζωής και ανθρώπων και σταδιακά συσσωρεύθηκαν μεταλλάξεις προσαρμοσμένες στο ανθρώπινο σώμα. «Κατά τη διάρκεια της ανθρώπινης μόλυνσης, ο ιός υπέστη επαναλαμβανόμενες ήττες έως ότου εξελίχθηκε στα τρέχοντα στελέχη που είναι εξαιρετικά κατάλληλα για μαζική μετάδοση», πρόσθεσε.

Αμφιλεγόμενοι οι ισχυρισμοί για αφύσικη προέλευση του ιού
Οι συγγραφείς έκθεσης επισημαίνουν πως οι ισχυρισμοί για «αφύσικη προέλευση» του κορονοϊού είναι πολύ αμφιλεγόμενοι και μέχρι να βρεθούν στελέχη με ίχνη ανθρώπινης παρέμβασης «θα ήταν πιο παραγωγικό» όπως τονίζουν οι επιστήμονες «να επικεντρωθούν οι επιστήμονες στις φυσικές διεργασίες που σχετίζονται με την ανάπτυξη του SARS-CoV-2».

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο, ο ΠΟΥ είχε δημοσιεύσει την πλήρη έκθεση της διεθνούς ομάδας εμπειρογνωμόνων που είχε ταξιδέψει στην Ουχάν για να διερευνήσει την πιθανή προέλευση της πανδημίας, αναφέροντας ως «εξαιρετικά απίθανη» την εκδοχή ότι ο ιός μπορεί να διέφυγε κατά λάθος από ένα εργαστήριο ιών και να εξαπλώθηκε.

Την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Δρ. Τένδρος, δήλωσε ότι το σενάριο σχετικά με μια εργαστηριακή διαρροή απορρίφθηκε πολύ γρήγορα.

Μάλιστα την Παρασκευή ο ΠΟΥ ζήτησε να πραγματοποιηθούν έλεγχοι στα εργαστήρια της Κίνας όπου εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα του νέου κορονοϊού, στο πλαίσιο της συνέχισης της έρευνάς του για την προέλευση της πανδημίας.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...