ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

06 Αυγούστου 2022

ΤΟ 1980 ΤΟ ΑΕΠ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΠ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΚΟΡΕΑΣ ΗΤΑΝ ΙΣΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΕΠ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ 190 ΔΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΠ ΤΗΣ Ν. ΚΟΡΕΑΣ 1,6 ΤΡΙΣ, ΟΚΤΑΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ. ΑΥΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ". Σήμερα η Ν.Κορέα πάει στο φεγγάρι για πρώτη φορά με το σκάφος Danuri. Αναμένεται να φτάσει στη Σελήνη στα μέσα Δεκεμβρίου.

 

Ο ΚΛΑΟΥΣ ΣΒΑΜΠ



ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΙΑΚΩΒ ΜΠΕΣΕΡ (Jacob Beser), Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ (ΣΤΗΝ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ) ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ Manhattan Project. ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.






Η Νότια Κορέα προστέθηκε στο «κλαμπ» των χωρών με σεληνιακές φιλοδοξίες. Η ασιατική χώρα «ταξιδεύει» πια προς το φεγγάρι με την πρώτη της αποστολή, το σκάφος Korea Pathfinder Lunar Orbiter (KPLO), γνωστό και ως Danuri, που εκτοξεύτηκε το βράδυ της Πέμπτης από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα των ΗΠΑ με πύραυλο Falcon 9 της αμερικανικής Space X.



Αναμένεται, μετά από μια σκοπίμως επιλεγμένη μακρά πορεία, να φτάσει στη Σελήνη στα μέσα Δεκεμβρίου, όπου θα τεθεί σε τροχιά σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από την επιφάνειά της.

Η αποστολή διευθύνεται από το Ινστιτούτο Αεροδιαστημικών Ερευνών της Κορέας (KARI), το οποίο δήλωσε ότι η αποστολή «αποτελεί το πρώτο βήμα που θα διασφαλίσει και θα επαληθεύσει την ικανότητα της χώρας για διαστημική εξερεύνηση». Η Νότια Κορέα έχει ακόμη πιο φιλόδοξα διαστημικά σχέδια για το μέλλον. Αν όλα πάνε καλά, το επόμενο στάδιο θα είναι η προσελήνωση ενός νοτιοκορεατικού ρομποτικού σκάφους έως το 2030.

Νότια Κορέα: 180 εκατ. δολάρια κοστίζει το σκάφος Danuri

Το κόστους 180 εκατ. δολ. και βάρους 678 κιλών Danuri (συνδυασμός των κορεατικών λέξεων «σελήνη» και «απόλαυση») φέρει έξι επιστημονικά όργανα, πέντε νοτιοκορεατικής κατασκευής και ένα της αμερικανικής NASA (την κάμερα ShadowCam). Η αποστολή έχει σχεδιαστεί να διαρκέσει τουλάχιστον έναν χρόνο. Μεταξύ άλλων θα μελετηθεί το μαγνητικό πεδίο του φεγγαριού και οι μυστηριώδεις ανωμαλίες του (κατά τόπους είναι ανεξήγητα ισχυρό). Ακόμη το σκάφος με τις τρεις κάμερές του θα αναζητήσει κατάλληλα σημεία για μια μελλοντική προσελήνωση από τη Νότια Κορέα, καθώς επίσης νερό σε μορφή πάγου μέσα σε ανήλιαγους κρατήρες.

Η χώρα συμμετέχει και στο νέο πρόγραμμα «Άρτεμις», με το οποίο η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία θα στείλει ξανά αστροναύτες στη Σελήνη, σε πιο μόνιμη βάση αυτή τη φορά. Ολοένα περισσότερες χώρες, εκτός των ΗΠΑ και της Ρωσίας που έχουν μακρά σεληνιακή «προϋπηρεσία» από τη δεκαετία του 1960, ενδιαφέρονται για παρουσία στο φεγγάρι(η Κίνα που έχει στείλει αρκετές επιτυχείς ρομποτικές αποστολές, η Ινδία, το Ισραήλ, η Ιαπωνία, η Ευρώπη κ.α.).


Νότια Κορέα: Αναπτύσσει και τους δικούς της πυραύλους

Η Νότια Κορέα αναπτύσσει παράλληλα τους δικούς της πυραύλους. Ο πρώτος (Naro-1) είχε τεθεί με επιτυχία σε τροχιά το 2013 και ο δεύτερος μεγαλύτερος πύραυλος Nuri έθεσε φέτος τον Ιούνιο σε τροχιά αρκετούς δορυφόρους. Η χώρα διαθέτει ήδη αρκετούς επικοινωνιακούς και περιβαλλοντικούς δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά, καθώς κι ένα ευρύ πρόγραμμα στρατιωτικών πυραύλων (υπό την απειλή της Βόρειας Κορέας που έχει ένα εκτεταμένο πυραυλικό πρόγραμμα).

Παράλληλα με το Danuri, στη Σελήνη κατευθύνεται το μικρό αμερικανικό σκάφος CAPSTONE που αναμένεται να τεθεί σε σεληνιακή τροχιά το Νοέμβριο. Στο τέλος Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται η μη επανδρωμένη αποστολή Άρτεμις 1, το πρώτο τεστ του νέου γιγάντιου πυραύλου και της κάψουλας της NASA που προορίζεται να φέρει ξανά τους Αμερικανούς αστροναύτες στο φεγγάρι έως το 2025.

Τέλος, το 2023 η Ινδία προγραμματίζει να στείλει στη Σελήνη την αποστολή Chandrayaan-3, που θα περιλαμβάνει μια άκατο και ένα ρομποτικό ρόβερ.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

20 σχόλια:

  1. Γάζα: Εκατοντάδες ρουκέτες κατά ισραηλινών στόχων – Νέες επιθέσεις από το Ισραήλ.
    Το Ισραήλ ανακοίνωσε την επιχείρηση «Αυγή».
    Με εκτοξεύσεις εκατοντάδων ρουκετών απάντησε η παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ στις σημερινές επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 10 άμαχοι μεταξύ αυτών και ενός μικρού κοριτσιού 5 ετών.

    Οι εκτοξεύσεις των ρουκετών σημειώθηκαν τιος πρώτες βράδυνες ώρες σήμερα με τα ισραηλινά αντιπυραυλικά συστήματα να αναχαιτίζουν αρκετές από αυτές.

    Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός διεξήγαγε μια επιχείρηση «κατά μιας άμεσης απειλής» μετά τα πλήγματα που είχαν στόχο την ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας.

    «Το Ισραήλ διεξήγαγε αντιτρομοκρατική επιχείρηση ακριβείας εναντίον μιας άμεσης απειλής», δήλωσε ο Λαμπίντ στην τηλεόραση.

    «Ο Ισλαμικός Τζιχάντ είναι ένα υποκατάστατο του Ιράν που θέλει να καταστρέψει το κράτος του Ισραήλ και να σκοτώσει αθώους Ισραηλινούς. Θα κάνουμε όλα όσα πρέπει για να υπερασπιστούμε τον λαό μας».

    Κατά τη διάρκεια αυτής της «προληπτικής επίθεσης» στη Λωρίδα της Γάζας κατά του Ισλαμικού Τζιχάντ, 15 μαχητές σκοτώθηκαν, εκτίμησε ο Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος, ο Ρίτσαρντ Χετς. Διευκρίνισε ότι το εβραϊκό κράτος ανέμενε την εκτόξευση ρουκετών από τη Γάζα προς το κεντρικό Ισραήλ.

    Απόψε, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τα πλήγματά του κατά του Ισλαμικού Τζιχάντ, κυρίως ανατολικά της πόλης της Γάζας, προσθέτοντας ότι οι ειδικές δυνάμεις και το πυροβολικό στοχεύουν στρατιωτικές θέσεις της οργάνωσης στον παλαιστινιακό θύλακα.

    Ο Ισλαμικός Τζιχάντ, οργάνωση που θεωρείται τρομοκρατική από το Ισραήλ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες, επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός εκ των ηγετών της, του Ταϊσίρ Αλ-Τζαμπάρι.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σπάρτη – Αλβανός τραυμάτισε με μαχαίρι Έλληνα.
    Άγρια συμπλοκή σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 6 Αυγούστου στο κέντρο της Σπάρτης, και συγκεκριμένα κοντά στην πλατεία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας αλλοδαπός για άγνωστη αιτία, τσακώθηκε με έναν Έλληνα και στη συνέχεια τράβηξε μαχαίρι τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

    Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία και συνέλαβε το φερόμενο ως δράστη, ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Σπάρτης, όπου κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στην Αθήνα.

    Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο ο Αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος να είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αίτημα ασύλου είχε υποβάλει ο Πακιστανός που δολοφόνησε την 17χρονη στο Περιστέρι!
    Ώρα με την ώρα, ολοένα και πληθαίνουν οι αποκαλύψεις σχετικά με τον καθ’ ομολογίαν Πακιστανό δολοφόνο της άτυχης 17χρονης στο Περιστέρι, ο οποίος να υπενθυμιστεί πως συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στα Σκόπια.


    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πακιστανός είχε υποβάλει αίτημα ασύλου ωστόσο εκκρεμούσε η απόφαση γιατί του λείπανε δικαιολογητικά και έτσι δεν είχε γίνει ακόμα αποδεκτό το αίτημα του.

    Παράλληλα, την προσεχή Δευτέρα θα οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή για να απολογηθεί για την δολοφονία της 17χρονης Νικολέτας.

    Ο κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 17χρονης, οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικής δύναμης ενώπιον του Εισαγγελέα προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του και ακολούθως μετήχθη ενώπιον του 25ου Ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα το πρωί.

    Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στα ίχνη του Πακιστανού – Η κυνική ομολογία

    Παραδέχτηκε προφορικά στους αστυνομικούς ότι σκότωσε την 17χρονη Νικολέτα, μέσα στο σπίτι που έμεναν μαζί στο Περιστέρι, ο 21χρονος Πακιστανός φίλος της κοπέλας, ο οποίος συνελήφθη χτες στα Σκόπια και σήμερα το μεσημέρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα στην Αθήνα.


    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 21χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι μάλωσαν με την κοπέλα και πάνω στον καβγά τής έκλεισε το στόμα και την μύτη με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της.

    Λεπτομέρειες πάντως για τις αιτίες και τον τρόπο διάπραξης του εγκλήματος αναμένεται να δώσει στον ανακριτή που ανέλαβε την υπόθεση.

    Τα στοιχεία πάντως που οδήγησαν από την πρώτη στιγμή τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής στο συμπέρασμα ότι αυτός ήταν ο δράστης του εγκλήματος, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές ήταν τα εξής:


    Ο 21χρονος, ενώ έμενε μαζί με την 17χρονη, άφησε τα κλειδιά του στο διαμέρισμα φεύγοντας.

    Πήρε όλα τα προσωπικά του αντικείμενα από το σπίτι και εξαφανίστηκε.


    Επικοινώνησε με συγγενικό του πρόσωπο και είπε ότι επρόκειτο να φύγει για Θεσσαλονίκη, κάτι που έδειχνε την πρόθεση του να φύγει από την Ελλάδα μέσω των βορείων συνόρων.

    Από την αστυνομία διευκρινίστηκε και τι ακριβώς έγινε με τα κινητά τηλέφωνα, αλλά και πώς έφτασαν στον εντοπισμό του στα Σκόπια.

    Όπως έγινε γνωστό, ο 21χρονος είχε πάρει μαζί του τόσο το δικό του κινητό όσο και της 17χρονης.


    Το κινητό του νεαρού από το στίγμα έδειξε ότι είχε φτάσει στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ όπως διευκρινίστηκε αργότερα, εκεί πέταξε και τα δύο τηλέφωνα. Εξάλλου, το τηλέφωνο της 17χρονης Νικολέτας, όπως ανέφεραν αρμόδιοι αξιωματικοί, δεν μπορούσε να εντοπιστεί γιατί δεν είχε κάρτα SIM.
    Στην Θεσσαλονίκη όμως μετέβη κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών από την Αθήνα, που είχε όλες τις πληροφορίες για τις κινήσεις του νεαρού Πακιστανού, και εκεί είχε συνεργασία με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης, την Διεύθυνση Αλλοδαπών και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιωνίας Κιλκίς, για να μεθοδευτούν οι ενέργειες και να αξιοποιηθούν οι πληροφορίες.

    Παράλληλα, μέσω της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, υπήρξε επαφή με τις αστυνομικές αρχές των Σκοπίων, τις οποίες η ΕΛ.ΑΣ ενημέρωσε για την πρόθεση του 21χρονου να περάσει τα σύνορα με σκοπό να φτάσει σε χώρα της Κεντρικής Ευρώπης.

    Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας η αστυνομία των Σκοπίων εντόπισε τον καταζητούμενο σε ομάδα παράτυπων μεταναστών νότια των Σκοπίων, τον οδήγησαν μέχρι τα σύνορα και εκεί συνελήφθη από το κλιμάκιο των Ελλήνων αστυνομικών, οι οποίοι τον περίμεναν, καθώς είχε ήδη εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ι.Ντογιάκος θα ερευνήσει το πώς… διέρρευσαν οι υποκλοπές αντί να ψάξει ποιος έκανε το έγκλημα των υποκλοπών!
    Ο Εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος που είχε ασκήσει την ποινική δίωξη για «εγκληματική οργάνωση» κατά του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, τώρα θα αναζητήσει όχι ποιοι έκαναν τις υποκλοπές αλλά ποιοι αποκάλυψαν τις υποκλοπές!
    Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, θα διενεργήσει προσωπικά ποινική προκαταρκτική έρευνα, όχι για την ουσία των καταγγελιών που αφορούν τα κακουργήματα των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ του προέδρου του ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και του Θανάση Κουρτάκη αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση!
    Συγκεκριμένα θα διερευνήσει «ποιος και πώς αποκάλυψε το έγκλημα και έφεραν στην δημοσιότητα τα στοιχεία διάπραξή του γιατί «αυτό απαγορεύεται»!


    Δηλαδή ξεκινά μια προσπάθεια να διωχθούν οι καταγγέλλοντες και «να βγουν λάδι» οι καταγγελλόμενοι κυβερνητικοί που διέπραξαν τα εγκλήματα!

    Ετσι η Εισαγγελία του Άρειου Πάγου θα επιχειρήσει να τιμωρήσει αυτούς που αποκάλυψαν την αλήθεια και να «θαφτεί» η υπόθεση, που σοβαροί νομικοί κύκλοι της χώρας εκφράζουν βεβαιότητα ότι αν δεν συγκαλυφθεί, οδηγεί στην φυλακή τους υπευθύνους.

    Και πρώτο απ’όλους τον διοικητή της ΕΥΠ, αλλά και την εισαγγελέα που υπέγραφε να γίνουν οι παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων.

    Δηλαδή η έρευνα θα διενεργηθεί από τον κ. Ντογιάκο για να αποκαλυφθεί από ποιόν ή ποίους διέρρευσε εκτός ΕΥΠ το υλικό των παρακολουθήσεων που φέρεται ότι έγιναν τόσο στον στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη, όσο και δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη. Και να κλείσει η υπόθεση με την διαρροή του αυτού που έκανε την διαρροή.


    Διευκρινίζεται ότι απαγορεύεται υλικό που υπάρχει στην ΕΥΠ να γνωστοποιηθεί σε τρίτα πρόσωπα, αλλά αυτό ισχύει για το παράνομα κτηθέν υλικό;

    Αφορμή για την παρέμβαση αυτή του κ. Ντογιάκου είναι δημοσιεύματα του Τύπου τα οποία αναφέρουν ότι στοιχεία από την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη καθώς και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη διέρρευσαν σε πρόσωπα εκτός της ΕΥΠ.

    Η έρευνα θα διενεργηθεί από τον ίδιο τον Εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, που άπτεται, όπως διευκρίνιζαν ανώτατες εισαγγελικές πηγές, θεμάτων εθνικής ασφάλειας.

    Πέραν του Νίκου Ανδρουλάκη καταγγελίες για παρακολούθηση έχουν υποβληθεί και από τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη οι οποίες επίσης θα ερευνηθούν για τη διαρροή των στοιχείων σχετικά με την συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ έρευνες για την ουσία των παρακολουθήσεων ήδη διενεργούνται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
    Το βέβαιο είναι ότι και πολλά άλλα τηλέφωνα, εκατοντάδες για την ακρίβεια παρακολουθούνται. Κι έρχονται πολλές αποκαλύψεις…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΛΛΑΣ, ΕΛ.ΣΤΑΤ: ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ 3 ΣΤΟΥΣ 10 ΠΟΛΙΤΕΣ.
    Σοκ προκαλεί η έρευνα της ΕΛ.ΣΤΑΤ για την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων καθώς δείχνει πως σχεδόν 3 στους 10 πολίτες της χώρας βρίσκονται σε καθεστώς φτώχειας, ένα ποσοστό που μεταφράζεται σε 2.971.200 άτομα.


    Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός αναμένεται να μεγαλώσουν κι άλλο τα νούμερα των πτωχοποιημένων.

    Όλα αυτά την στιγμή που η κυβέρνηση διαδίδει ότι τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν αύξηση του ακαθάριστου διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών το α’ τρίμηνο του 2022, αλλά και ενίσχυση των καταθέσεων!

    Προφανώς η ΕΛ.ΣΤΑΤ και το ΥΠΟΙΚ μετρούν… άλλα πράγματα.

    Αξίζει να σημειωθεί πως ως κατάσταση φτώχειας ορίζεται το ποσό των 5.251 ευρώ ετησίως ανά μονοπρόσωπο νοικοκυριό και σε 11.028 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών, και ορίζεται στο 60% του διάμεσου συνολικού ισοδύναμου διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, το οποίο εκτιμήθηκε σε 8.752 ευρώ, ενώ το μέσο ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών της χώρας εκτιμήθηκε σε 17.089 ευρώ.

    Την ώρα που οι τιμές των ενοικίων έχουν εκτοξευτεί, τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. αποκαλύπτουν πως ένα μεγάλο μέρος των πολιτών αδυνατεί να πληρώσει το ενοίκιο ή τη δόση του δανείου. Συγκεκριμένα, το 25% των πολιτών δυσκολεύεται να πληρώσει τη δόση του στεγαστικού δανείου για την πρώτη κατοικία, ενώ το 26,3% δεν μπορεί να πληρώσει πάγιους λογαριασμούς, όπως ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και φυσικό αέριο.

    Μάλιστα, ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση για όσους πρέπει να πληρώσουν δόσεις πιστωτικών καρτών ή δόσεις δανείου για οικοσκευή, διακοπές, κ.ά. ή αγορές με δόσεις. Σε αδυναμία γι’ αυτές τις δαπάνες είναι το 34,9% των πολιτών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Εν έτει 2022 ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών στερείται τη βασική διατροφή, αφού ο οικογενειακός προϋπολογισμός δεν αρκεί για την προμήθεια των συγκεκριμένων προϊόντων. Το 33,8% των φτωχών νοικοκυριών δηλώνει ότι στερείται διατροφή που περιλαμβάνει κάθε δεύτερη ημέρα κοτόπουλο, κρέας, ψάρι ή λαχανικά ίσης θρεπτικής αξίας, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των μη φτωχών νοικοκυριών εκτιμάται σε 6,1%.

      Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία είναι ότι 1 στους 2 πολίτες αδυνατεί να καλύψει έκτακτες, αλλά αναγκαίες δαπάνες ύψους 410 ευρώ. Το 81,7% των φτωχών νοικοκυριών και το 37,6% των μη φτωχών δηλώνει οικονομική δυσκολία να καλύψει έκτακτες, αλλά αναγκαίες δαπάνες ύψους, περίπου, 410 ευρώ.

      Το 79,8% των φτωχών νοικοκυριών δηλώνει αδυναμία πληρωμής μίας εβδομάδας διακοπών, ενώ το 36,7% των φτωχών νοικοκυριών δηλώνει οικονομική αδυναμία για ικανοποιητική θέρμανση τον χειμώνα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των μη φτωχών νοικοκυριών ανέρχεται σε 12,8%.

      Περισσότεροι από τους μισούς αγοράζουν μόνο τα απαραίτητα
      Επτά στους δέκα Έλληνες (6 στους 10 πέρυσι) δηλώνουν ότι ξοδεύουν λιγότερα χρήματα σε προϊόντα που δεν είναι πρώτης ανάγκης, ενώ πάνω από τους μισούς καταναλωτές (51% από 43% πέρυσι) αγοράζουν μόνο τα απαραίτητα.

      Αυτό προκύπτει από την έρευνα Future Consumer Index Ελλάδα 2022, που παρουσίασε η ΕΥ Ελλάδος, που δείχνει ότι οι Έλληνες καταναλωτές βιώνουν έντονα τις οικονομικές επιπτώσεις της παρούσας συγκυρίας (πόλεμος, ενεργειακή κρίση, πανδημία), έχοντας μάλιστα μόλις αφήσει πίσω τους μια δεκαετή περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής. Γενικά, η ελληνική κοινωνία υιοθετεί μια στάση αναμονής και αυτοπεριορισμού, επιλέγοντας να μειώσει την κατανάλωση, τουλάχιστον προσωρινά, μέχρι να λήξει η φάση της παγκόσμιας αβεβαιότητας.



      Στο περιβάλλον αυτό η τιμή αναδεικνύεται και φέτος, με διαφορά, ως το σημαντικότερο αγοραστικό κριτήριο, τόσο για το σήμερα (78%) όσο και για την επόμενη τριετία (78%). Η έρευνα καταγράφει την περαιτέρω αποδυνάμωση της σχέσης του καταναλωτή με τις μάρκες που παρατηρήθηκε στη διάρκεια της πανδημίας.

      Το 47% των καταναλωτών δηλώνει ότι οι μάρκες αποτελούν σήμερα λιγότερο σημαντικό κριτήριο κατά τις αγοραστικές του αποφάσεις, ενώ το 56% των ερωτώμενων (41% πριν από έναν χρόνο) αναφέρει ότι έχει αλλάξει τα brands που αγοράζει, είτε για να μειώσει τα έξοδά του είτε γιατί επιλέγει προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας ή για να υποστηρίξει την τοπική οικονομία ή τα καταστήματα της γειτονιάς του.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή


    2. Στοιχεία-σοκ για τα Ελληνόπουλα σε πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ.

      Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στις υπόλοιπες χώρες του ΟΟΣΑ. Στη χώρα μας το 10% των παιδιών έως 15 ετών αντιμετωπίζει στέρηση τροφής στο σπίτι του, όταν στον ΟΟΣΑ το ποσοστό είναι 6% κατά μέσο όρο.

      Το 8,8% των παιδιών στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις αγαθών και το 46% εντοπίζει τις ελλείψεις σε ορισμένα αγαθά στο σπίτι του. Όμως, μόνο το 4% των παιδιών στην Ελλάδα δεν έχει ίντερνετ στο σπίτι!

      Τα παραπάνω καταγράφονται σε έκθεση του ΟΟΣΑ «Ξεκινώντας άνισα: Πώς είναι η ζωή για τα μειονεκτούντα παιδιά;» Συνολικά το 13% των παιδιών στις χώρες του ΟΟΣΑ ζουν σε σχετική εισοδηματική φτώχεια και το ποσοστό αυξάνεται περισσότερο από 20% σε χώρες όπως η Ισπανία, η Τουρκία και οι ΗΠΑ. Ειδικά στην Ευρώπη, περισσότερο από το 10% των παιδιών με χαμηλό εισόδημα συνεχίζουν να ζουν σε στέγαση πολύ κακής ποιότητας.

      Σύμφωνα με την έκθεση, η πλειονότητα των παιδιών στην Ελλάδα διατηρεί την υγεία της και απολαμβάνει τη στήριξη της οικογένειάς της, αλλά μόλις το 16% των παιδιών 11-15 ετών γυμνάζεται μέτρια ή έντονα τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα.

      Και ενώ σχεδόν ένα στα τέσσερα παιδιά είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο, η βρεφική θνησιμότητα φτάνει το 3,7 ανά 1.000 γεννήσεις, όταν στην Ισλανδία η βρεφική θνησιμότητα είναι μόλις 1,1 τοις χιλίοις, με την Κολομβία να καταλαμβάνει τη χειρότερη θέση, με 17,3 τοις χιλίοις.

      Πάντως, το 78% των παιδιών νιώθει ότι έχει πλήρη υποστήριξη από την οικογένειά του σε επίπεδο ψυχοκοινωνικό, το 63% θεωρεί ότι η ζωή του έχει νόημα και σκοπό, όμως, μόνο το 30,5% των παιδιών δηλώνει ικανοποιημένο με τη ζωή του.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  6. Ο δολοφόνος Πακιστανός κυκλοφορούσε με δυο διαφορετικά ονόματα & τρεις ημερομηνίες γέννησης. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΟΣΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    Σύμφωνα με όσα έρχονται στη δημοσιότητα, ο Πακιστανός που δολοφόνησε την 17χρονη Νικολέτα στο Περιστέρι, εμφανιζόταν με δύο διαφορετικά ονόματα και τρεις διαφορετικές ηλικίες.

    Μάλιστα, ο πακιστανικής καταγωγής άντρας που -σύμφωνα με όσα έχει παραδεχτεί προφορικά στις αρχές- δολοφόνησε τη 17χρονη Νικολέτα μέσα στο σπίτι της στο Περιστέρι, είχε μπλεξίματα και με τα ναρκωτικά.

    Από τις κινήσεις του δράστη όλες αυτές τις ημέρες, προκύπτει ότι δεν είχε καμία διάθεση να παραδοθεί, παρά τις πληροφορίες περί που αντιθέτου που διέρρεαν άνθρωποι από το περιβάλλον του.

    Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως οι αστυνομικοί που έχουν συναναστραφεί μαζί του ισχυρίζονται πως δεν έχει μετανιώσει καθόλου για την πράξη του αυτή.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πακιστανός δολοφόνος: Τον άφηναν να κυκλοφορεί ελεύθερος ενώ είχε διαπράξει ληστείες.
      Δεκάδες απειλητικά μηνύματα, ακόμη και την ημέρα της δολοφονίας της φέρεται ότι είχε δεχθεί η 17χρονη Νικολέττα από τον Πακιστανό δολοφόνο της.

      Ο πατέρας της κοπέλας Σίμος Κερογλίδης υποστήριξε στην τηλεόραση του Alpha ότι η 17χρονη ήθελε να χωρίσει. Ο ίδιος, υποστηρίζει, δεν τον ενέκρινε για φίλο της, ωστόσο η ίδια προσπαθούσε να τον καθησυχάσει. Ο δικηγόρος του πατέρα μίλησε για κακοποιητικό παρελθόν και περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας εις βάρος της κοπέλας.

      Είχε πολλά ονόματα και έκανε αιτήσεις ασύλου

      Την ίδια ώρα, πέπλο μυστηρίου καλύπτει την πραγματική ταυτότητα του Πακιστανού, που φέρεται να είχε τρία ονόματα, δύο επώνυμα, δύο πατρώνυμα, δύο μητρώνυμα και τρεις διαφορετικές ημερομηνίες γέννησης, 20, 21 και 22 ετών, όπως και άλλωστε και χιλιάδες άλλοι αλλοδαποί που έχουν έρθει στη χώρα.

      Επί της ουσίας, κανείς δεν ξέρει ποιος είναι.

      Σύμφωνα με μία εκδοχή που εξετάζουν οι αρχές, ο Πακιστανός είχε έρθει μέσω Τουρκίας, ως «πρόσφυγας» ενώ φέρεται ότι ήθελε να υποβάλει αιτήσεις ασύλου, πιθανόν υπό την καθοδήγηση άλλων και με διαφορετική αιτιολογία, ποντάροντας ότι κάποια θα ήταν θετική.

      Φέρεται ότι ήταν μέλος σπείρας που διέπραττε ληστείες

      Ο Πακιστανός φέρεται ότι ήταν γνώριμος στις αρχές, αλλά φυσικά ουδέποτε ενοχλήθηκε ούτε φυσικά απελάθηκε. Απλά τον γνώριζαν.

      Λίγες ημέρες πριν είχε συλληφθεί για κλοπές, ενώ φέρεται ότι διέπραττε ληστείες σε πεζούς και επιθέσεις σε σταθμευμένα οχήματα, αλλά οι «Αρχές» αφού τον γνώριζαν τον άφηναν ελεύθερο.
      Ο ίδιος έμενε στην περιοχή της ομόνοιας με ομοεθνείς του, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του σε κυκλώματα.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

  7. Ο ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΒΕΛΓΟ (ΑΝΤΡΑ) ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ και προσπάθησε να καλύψει το έγκλημα.
    Η αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο συνέλαβε το Σάββατο τον πρόξενο της Γερμανίας Ούβε Χέρμπερτ Χανα , ως ύποπτο για τη δολοφονία του νομίμου συζύγου του, Βέλγου Βάλτερ Ανρί Μαξιμιλιέν Μπιότ 53 χρονών. Ο Γερμανός διπλωμάτης προσπάθησε να καλύψει το έγκλημα.

    Ο Γερμανός διπλωμάτης είπε αρχικάσ την αστυνομία είπε ότι ο σύζυγός του είχε αρρωστήσει, κατέρρευσε και χτύπησε θανάσιμα το κεφάλι του. Τη στιγμή της ανακάλυψης του σώματος την Παρασκευή, στο διαμέρισμα του ζευγαριού στην αριστοκρατική παραλιακή γειτονιά της Ιπανέμα , ο διπλωμάτης είπε ότι η αιτία θανάτου του συζύγου του θα μπορούσε να είναι η ταυτόχρονη λήψη υπνωτικών χαπιών με μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.
    Ωστόσο, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πολλαπλά τραύματα και μώλωπες στο σώμα του θανόντος.
    Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο Μπότ είχε ξυλοκοπηθεί σοβαρά ‎και "ο θάνατος ήταν αποτέλεσμα τραυματικής εγκεφαλικής βλάβης στο πίσω μέρος του κεφαλιού". Επιπλέον, όπως διαπίστωσε η αστυνομία, ο Γερμανός διπλωμάτης ζήτησε από τη γραμματέα του να καθαρίσει το διαμέρισμα. Η γυναίκα είπε στις διωκτικές αρχές ότι βρήκε ίχνη αίματος στο σπίτι. ‎
    ‎ ‎«Η εκδοχή των γεγονότων που έδωσε ο πρόξενος, ότι το θύμα έπεσε, είναι ασύμβατη με τα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης», δήλωσε η αξιωματικός Καμίλα Λουρένκο.
    ‎Δημοσιεύματα βραζιλιάνικων μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Χαν δεν καλύπτεται από τη διπλωματική ασυλία δεδομένης της φύσης του εγκλήματος.‎ ‎
    ‎Δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Χαν, ο οποίος ήταν παντρεμένος με τον Μπιότ για 20 χρόνια, προσπάθησε να καθαρίσει τη σκηνή του θανάτου πριν φτάσει η αστυνομία και στη συνέχεια είπε στους αστυνομικούς ότι ο σύζυγός του έπινε πολύ και έπαιρνε υπνωτικά χάπια.‎
    Ζ.Π.‎

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάνω από 100 νέοι μουσουλμάνοι έποικοι μεταφέρθηκαν από το λιμενικό στην Κω.
    Ειδοποίησαν για άμεση μεταφορά τους σε ελληνικό νησί.
    Χωρίς καμία ανάπαυλα συνεχίζονται οι αθρόες μεταφορές αλλοδαπών εποίκων από το λιμενικό στα ελληνικά νησιά.
    Σκάφος με 122 μουσουλμάνου έποικους το οποίο έπλεε μεταξύ Ρόδου και Κω αιτήθηκε μέσω του αριθμού 112 την μεταφορά των αλλοδαπών σε ελληνικό νησί.

    Το λιμενικό έλαβε το σήμα για το σκάφος που έπλεε 87 ν.μ. νότια της Ρόδου και απέστειλε σκάφος προκειμένου να παραλάβει τους νέους έποικους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Κω. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία καταγραφής στοιχείων πριν οι αλλοδαποί οδηγηθούν σε ΚΕΠΑ και ξεκινήσουν οι διαδικασίες εγκατάστασης στη χώρα.

    Υπενθυμίζεται ότι από τις 26 Ιουλίου έχουν φθάσει στη χώρα σε δύο τουλάχιστον καταγεγραμμένες περιπτώσεις ακόμη 390 αλλοδαποί μουσουλμάνοι οι οποίοι και θα εγκατασταθούν μόνιμα στην χώρα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ισλαμιστές λαθρομετανάστες πιάνουν διαμερίσματα με 500 ευρώ ενοίκιο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή





  10. Χιλιάδες μοτοσικλετιστές τίμησαν τη μνήμη των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.
    26 χρόνια από τις εν ψυχρώ δολοφονίες τους από τους Τούρκους.
    Χιλιάδες μοτοσικλετιστές τίμησαν τη μνήμη των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας σήμερα των εκδηλώσεων μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 26 χρόνων από τις εν ψυχρώ δολοφονίες τους από τους Τούρκους.

    Στο οδόφραγμα της Δερύνειας πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ μία παράλληλη αντικατοχική εκδήλωση, εκεί όπου τερμάτισε η φετινή πορεία μοτοσικλετιστών της Πρωτοβουλίας Μνήμης Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, καθώς σήμερα τελείται στο Παραλίμνι το ετήσιο μνημόσυνο των δύο ηρωομαρτύρων.

    Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Κύπρου, έγινε μεγαλειώδης εκδήλωση με χιλιάδες κόσμου να αποτίει φόρο τιμής στους ηρωωομάρτυρες Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού.

    Περίπου 1.500 μοτοσικλέτες από κάθε άκρη της ελεύθερης Κύπρου κατέληξαν στο οδόφραγμα Δερύνειας, με πέραν των 3.000 ατόμων ντυμένων στα λευκά, συμμετέχουν και φέτος στην εκδήλωση μνήμης και τιμής που διοργανώνει για άλλη μια χρονιά η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισάακ – Σολωμού».

    Της μεγαλειώδους πορείας που προηγήθηκε, προπορευόταν η μοτοσικλέτα του ηρωωμάρτυρα Τάσου Ισάακ, και με κεντρικό σύνθημα, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, οι δολοφόνοι των δυο ηρώων να οδηγηθούν επιτέλους ενώπιον της δικαιοσύνης, και να εκτελεστούν τα διεθνή εντάλματα σύλληψης.

    «Από την Μικρά Ασία, στην Κερύνεια και την Αμμόχωστο».

    Κεντρικό σύνθημα της φετινής χρονιάς, «Από την Μικρά Ασία, στην Κερύνεια και την Αμμόχωστο», με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.

    Εκτός από τους μοτοσικλετιστές, πλήθος κόσμου έφθασε από νωρίς στο απόγευμα στο οδόφραγμα της Δερύνειας, και κυματίζοντας σημαίες του «Δεν Ξεχνώ», διατράνωσαν το αίτημα και τον πόθο της απελευθέρωσης των κατεχόμενων εδαφών, με φόντο το βουβό Βαρώσι, που οι Αττίλες επιχειρούν εποικίσουν το τελευταίο διάστημα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ακόμη ένα οπλισμένο UAV AKSUNGUR παρέλαβε το τουρκικό Ναυτικό.
    Το 7ο κατά σειρά.
    Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως ακόμα ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος AKSUNGUR ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές και εντάχθηκε στη δύναμη του τουρκικού Ναυτικού.

    Μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί στο τουρκικό Ναυτικό 7 AKSUNGUR.

    Το τουρκικό UAV διαθέτει 3 υποπτερυγικούς φορείς όπλων σε κάθε πτέρυγα με δυαντότητα 500 κιλών, 300 κιλών και 150 κιλών, για τον εξωτερικό.

    Ο οπλισμός του μπορεί να περιλαμβάνει βόμβες TEBER-82, αντιαρματικούς πυραύλους UMTAS με κεφαλές σε διάταξη (tandem), βόμβες TEBER-81, βλήματα MAM-L, Cirit και MAM-C, βόμβες HGK-3, KGK 82 και βόμβες μικρής διαμέτρου.

    Οι Τούρκοι αναφέρουν ότι το AKSUNGUR διαθέτει μεγίστη αυτονομία 60 ωρών (χωρίς εξωτερικό φορτίο) ενώ μπορεί να πετά σε ύψος έως και 12.192 μέτρα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O Ερντογάν οδήγησε το πρώτο τουρκικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
    Ο Τούρκος πρόεδρος βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του Togg.
    «Ο παράδεισος είναι στους δρόμους της πατρίδας μας… Εγχώριος και εθνικός…» έγραψε ο Ρ.Ερντογάν στην ανάρτησή του για το test drive του Togg στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την οποία φυσικά αναπαρήγαγε το Γραφείο Τύπου της τουρκικής προεδρίας.

    Ο τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης και τα εγκαίνια του εργοστασίου του Togg για τις 29 Οκτωβρίου, κρατώντας όμως και μια … πισινή χρησιμοποιώντας το «ελπίζουμε».

    Ταυτόχρονα είπε πως «θα θέσουμε το τουρκικό αυτοκίνητο στην υπηρεσία του έθνους μας και του κόσμου, σε πείσμα όσων έλεγαν “δεν μπορείτε να το κάνετε, δεν μπορείτε να το κατασκευάσετε, δεν μπορείτε να το πουλήσετε, ακόμα κι αν το κατασκευάσετε”».


    Με βάση τον προγραμματισμό των Τούρκων, που αν κρίνουμε από το «ελπίζουμε» του Ερντογάν οι πιθανότητες να μην τηρηθεί είναι πολλές, η κανονική παραγωγή του Togg -το ετήσιο δυναμικό του εργοστασίου είναι 170.000 μονάδες- θα ξεκινήσει στις αρχές του 2023.

    Η έναρξη των πωλήσεων στην Τουρκία προσδιορίζεται για το πρώτο εξάμηνο του 2023, ενώ στην Ευρώπη θα έρθει 18 μήνες μετά.

    Το Togg, θα είναι διαθέσιμο είτε με έναν ηλεκτροκινητήρα 200 ίππων και κίνηση στους δύο τροχούς είτε με δύο των 200 ίππων ο καθένας και τετρακίνηση.

    Οι μπαταρίες με τις οποίες θα μπορεί να εξοπλιστεί είναι δύο και θα εξασφαλίζουν αυτονομία είτε 300 είτε 500 χιλιομέτρων αντίστοιχα και το 2025, με την πρόοδο της τεχνολογίας, θα φορτίζουν, σε ταχυφορτιστή DC, έως το 80% της χωρητικότητάς τους και πάντα σύμφωνα με τους Τούρκους, μέσα σε μόλις… 8 λεπτά.

    Το SUV πάντως θα είναι η αρχή για την Togg, καθώς στη συνέχεια θα ακολουθήσουν η λιμουζίνα Togg (έναρξη πωλήσεων στην Τουρκία στα τέλη του 2024), καθώς και ένα hatchback, ένα πιο μικρό SUV καθώς και ένα πολυμορφικό το 2030.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι Τούρκοι δοκιμάζουν μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας.
    Οι θαλάσσιες δοκιμές του ξεκίνησαν και αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι τον Απρίλιο.
    Δύο τουρκικές εταιρείες η Meteksan Defense και Ares Shipyard ετοίμασαν και δοκιμάζουν το δικό τους εγχώριας σχεδίασης και ανάπτυξης (USV Unmanned surface vehicle ή Μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας).

    Στόχος του Πολεμικού Ναυτικού της γειτονικής χώρας είναι να έχουν ένα USV κάθε φρεγάτα, κορβέτα και οι Πυραυλάκατοι για αποστολές ειδικών επιχειρήσεων, κρούσης, υποστήριξης καταδρομέων, μεταφοράς εφοδίων, αναγνώρισης κτλ.

    Το τουρκικό drone πλοίο θα είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες EW (που θα έχουν δυνατότητα παρεμβολής). Οι θαλάσσιες δοκιμές του ξεκίνησαν και αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι τον Απρίλιο


    Μπορεί να επιχειρεί ελεγχόμενο είτε από σταθμό στο έδαφος, είτε από μητρικό πλοίο. Για το μέλλον έχει προγραμματιστεί η ανάπτυξη 3 ακόμα εκδόσεων, μιας ανθυποβρυχιακού πολέμου με ελαφρές τορπίλες των 324 χιλιοστών, μια ναρκοπολέμου και μιας με 4-6 βλήματα κατά πλοίων Atmaca.
    Το μήκος του είναι 11 μέτρα και επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 35 κόμβων (65 χιλιόμετρα την ώρα). Η μέγιστη εμβέλεια του είναι 400 χιλιόμετρα περίπου. Ο εξοπλισμός του αποτελείτε από τετραπλό εκτοξευτή κατευθυνόμενων ρουκετών Cirit, μέγιστου βεληνεκούς 8 χιλιομέτρων, και διπλό εκτοξευτή αντιαρματικών βλημάτων L-UMTAS, μέγιστου βεληνεκούς 8 χιλιομέτρων και σύστημα καθοδήγησης λέιζερ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λωρίδα της Γάζας: Τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν κατά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Ανήμερα του βομβαρδισμού της Χιροσίμας.ΤΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΠΑΙΔΙΑ.
    Τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν σήμερα κατά τους νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην Λωρίδα της Γάζας, παρά τις πληροφορίες για πιθανότητα εφαρμογής εκεχειρίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα.

    Από την έναρξη της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης κατά της ένοπλης οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ την Παρασκευή, «41 Παλαιστίνιοι έπεσαν μάρτυρες, ανάμεσά τους 15 παιδιά και 4 γυναίκες, και 311 τραυματίστηκαν» στην Λωρίδα της Γάζας, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  15. Ο σεκιουριτάς που έγινε διοικητής της ΕΥΠ κι ο παγωτατζής που τραγουδούσε…
    Καλό το «επιτελικό κράτος», αλλά όταν όλα κυλούν ρολόϊ. Όταν όλοι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους λόγω lockdown, όταν ελέγχονται όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα πανελλήνιας εμβέλειας, το 90% των εφημερίδων και υπάρχουν στρατιές πληρωμένων από τα μυστικά κονδύλια, λογαριασμών σε twiiter, facebook, discus κλπ.

    Η δομή του «επιτελικού κράτους» στην Ελλάδα, κατά το μητσοτακικό μοντέλο διοίκησης, βασίζεται σε μια «σφικτή» ομάδα «επιτελών» του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και σε καμιά 50αριά υπουργούς και υφυπουργούς που κυμαίνονται από την κλάση «τενεκές ξεγάνωτος» μέχρι το «μέτριος».

    Και άλλους 50 μέτριους έως ακατάλληλους για τις υπόλοιπες κρίσιμες διοικητικές θέσεις (ΕΥΠ, γενικοί γραμματείς κλπ).

    Για να είναι εύκολα διαχειρίσιμοι και πάνω απ’όλα πειθήνιοι. Αυτό είναι στην Ελλάδα το «επιτελικό κράτος».
    Στην Γαλλία η οποία εφηύρε τον όρο και τον λειτουργεί μέσα στα πλαίσια της προεδρικής δημοκρατίας και της εξαιρετικής δημόσιας διοίκησης, είναι αλλιώς…

    Αν όμως γίνει καμία «στραβή» στο «επιτελικό κράτος» της Ελλάδας, τότε… «σβήνουν τα φώτα».

    Όπως έγινε με τον Κοντολέοντα της ΕΥΠ που χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα τα «ξέρασε» όλα στην Επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές. Και οχυρώθηκε πίσω, αν είναι δυνατόν, από τον μανδύα της… «νόμιμης επισύνδεσης»!

    Παρασύροντας στην πτώση και την εισαγγελέα που υπέγραφε τις παρακολουθήσεις.

    Κι έρχεται και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ ο Νίκος Ρωμανός και λέει «στο καπάκι»: «Ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης θα πρέπει να δώσει απαντήσεις για τις αιτιάσεις που αφορούν αυτή τη νόμιμη συνακρόαση μέσω της ΕΥΠ…» και προχωρώντας τον συλλογισμό του, ανέφερε χαρακτηριστικά: «…να έχει το θάρρος να κοινοποιήσει τα στοιχεία που θα τα μάθει μόνο ο ίδιος, καθώς είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα…».

    Δηλαδή καλεί το θύμα να βγει και να πει το… περιεχόμενο της υποκλοπής σε βάρος του.

    Μάλιστα. Tο πρόβλημα του επιτελικού κράτους είναι ότι «τα στελέχη», ούτε ξέρουν τι λένε, ούτε ξέρουν τι απήχηση έχουν τα λόγια τους, ούτε το ειδικό βάρος της θέσης τους…

    Τι δουλειά έκαναν πριν τους αναθέσουν τα αξιώματά τους; Ο Κοντολέων σεκιουριτάς στην G4S!

    Ο Ρωμανός… παγωτατζής! Είχε παγωτατζίδικο κάπου στα βόρεια προάστια. Ενίοτε παρουσιαζόταν και στις εκπομπές αναζήτησης ταλέντων και τραγουδούσε!

    Με πιο μεγάλη επιτυχία του το τραγούδι: «Μαζί σου έχω φάει κόλλημα, θα πάω να κάνω τάμα στα Ιεροσόλυμα»!

    Είναι κακό να είσαι παγωτατζής-τραγουδιστής ή σεκιουριτάς; Εξαρτάται.

    Αν μείνεις στη δουλειά σου και την κάνεις καλά, είσαι ένας άξιος και καλός επαγγελματίας.

    Αν ο σεκιουριτάς αναλάβει τις μυστικές υπηρεσίες μιας χώρας, ειδικά σε αυτή την ανώμαλη εποχή και ο παγωτατζής αναλάβει διευθυντής στο γραφείο Τύπου του κυβερνητικού κόμματος, τότε μπορεί και να στείλουν στην φυλακή τους προϊσταμένους τους, αλλά και τους εαυτούς τους…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πορείες Πακιστανών και Αφγανών σε Αθήνα και άλλες ελληνικές πόλεις…
    Ενώ οι Έλληνες ήταν στις παραλίες.
    Γέμισαν οι άδειοι δρόμοι της Αθήνας και άλλων πόλεων από Πακιστανούς οι όποιοι γιόρτασαν την θρησκευτική γιορτή της Ασούρα.
    Στην Αθήνα η πορεία των Πακιστανών ξεκίνησε από την πλατεία Κοτζιά και κατέληξε στο Σύνταγμα. Ανάλογες σκηνές εκτυλίχθηκαν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, μιας Ελλάδας η οποία πεθαίνει δημογραφικά και τον ελληνικό πληθυσμό να συρρικνώνεται με εντυπωσιασμούς ρυθμούς.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΜΑΟΪΚΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΠ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΔΕΜΙΡΗΣ...
    Σκληρός… μαοϊκός, δηλαδή οπαδός του Μάο Τσε Τουνγκ (ναι, υπήρχαν και τέτοιοι στην Ελλάδα επί τρεις δεκαετίες τουλάχιστον), του ηγέτη της Κομμουνιστικής Κίνας, υπήρξε ο, μέχρι την Παρασκευή, Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης, και πλέον νέος διοικητής της ΕΥΠ με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
    Στην δεκαετία του 1970 ο Θ.Δεμίρης ξεχώριζε για τις θέσεις του αυτές στην μεταπολιτευτική Αθήνα.

    Αρκετοί νέοι της αστικής τάξης της εποχής ήταν οπαδοί του Μάο και του «κινεζικού δρόμου προς τον κομμουνισμό» (ο οποίος στοίχισε περισσότερους νεκρούς στην Κίνα από όσους σκότωσε ο Στάλιν, αλλά και ο Β’ΠΠ, συνολικά: Περίπου 80 εκατ. άνθρωποι εξοντώθηκαν για να επικρατήσει ο μαοϊσμός. Ήτοι οι Μαρξιστικές-Λενινιστικές θεωρίες του Μάο Τσε Τουνγκ, οι στρατιωτικές στρατηγικές και οι πολιτικές του θέσεις).

    Η σφαγή των Κινέζων (εξοντώθηκε ίσως και το 8% του πληθυσμού της εποχής) που δεν είχαν ασπαστεί με την… απαραίτητη «θέρμη» τον κομμουνισμό «Made in China» ξεκίνησε το 1966, με την «Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση» κατά την οποία «απομακρύνθηκαν τα αντί-επαναστατικά στοιχεία της κινεζικής κοινωνίας».

    «Απομακρύνθηκαν» στον… άλλο κόσμο!

    Ήταν τότε που τα παιδιά είχαν δικαίωμα να καταδίδουν τους γονείς τους ως «εχθρούς του λαού» και οι γονείς συλλαμβάνονταν και εκτελούνταν με συνοπτικές διαδικασίας.

    Όλα αυτά είχαν φαίνεται ότι είχαν «γοητεύσει» το νυν διευθυντή της ΕΥΠ, ο οποίος… ξέχασε να βάλει στο βιογραφικό τους μία μικρή λεπτομέρεια: Στην δεκαετία του 1970 είχε υποβάλλει αίτημα στο Πεκίνο και είχε γίνει δεκτός στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Κίνας, ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα το οποίο φοιτούσαν μόνο όσοι κρίνονταν κατάλληλοι ως «ακραιφνείς μαοϊκοί».

    Και στο οποίο Πανεπιστήμιο γινόταν φυσικά συστηματική κατήχηση για το μαοϊκό κομμουνισμό και ορκίζονταν «αιώνια πίστη» στον Μάο και το έργο του, το Φωτεινό Μονοπάτι!

    Μετά την αποφοίτησή του ο Θ.Δεμίρης, όπως και οι περισσότεροι μαοϊστές της εποχής «αστικοποιήθηκε». Άλλωστε πιο αποτελεσματικά ρίχνεις το «σύστημα» όταν το πολεμάς «από μέσα».

    Δυστυχώς η πίστη στα νιάτα του του στον Μάο και τον κινεζικό κομμουνισμό, δεν έμεινε χωρίς επιπτώσεις γι’αυτόν, αν και σταδιακά εξελίχθηκε σε έναν καλό διπλωμάτη (βάσει των «προδιαγραφών» του ελληνικού ΥΠΕΞ πάντα): Πριν δέκα χρόνια, το 2012-2013 ο διορισμός του στη Τουρκία είχε σχεδόν ολοκληρωθεί όταν κάποιοι στο υπουργείο Εξωτερικών ανέσυραν τον φάκελο του «μαοϊκού» του παρελθόντος.
    Και τον «έκοψαν»!
    Όχι γιατί ήταν μαοϊκός κομμουνιστής στα νιάτα του, αλλά γιατί η σπουδές του στο κινεζικό Διεθνές Πανεπιστήμιο θεωρήθηκε ότι τον είχαν «διαβρώσει» ιδεολογικά για πάντα.
    Ανοησίες; Μπορεί.
    Δεν του «κακόπεσε» πάντως: Διορίστηκε πρεσβευτής στην Ιταλία!

    Το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση διέρρεε ότι παρακολουθούσαν το κινητό τηλέφωνο του πρόεδρου του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ Ν.Ανδρουλάκη λόγω… Κίνας!
    Σίγουρα πάντως ο Ανδρουλάκης, δεν φοίτησε στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Κίνας!
    Συμπληρωματικά: Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ γεννήθηκε στις 2.11.1952 στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (1971-1975) και έκανε μεταπτυχιακό (master) στην Μεσανατολική Πολιτική στο Ινστιτούτο Μεσογειακών και Αραβικών Σπουδών (1976-1977) και ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος.
    Τελικά καλά λένε ότι «Η δημοσιογραφία μπορεί να σε οδηγήσει παντού, αρκεί να την εγκαταλείψεις νωρίς»!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...