ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

20 Αυγούστου 2022

Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΟΥΤΙΝ ΔΙΝΕΙ ΝΕΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ S-400 ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ. Πούτιν και Ερντογάν υπέγραψαν νέα σύμβαση. Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΝΕΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙ F 16.

  


ΟΙ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΥΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟ ΗΓΕΤΗ ΑΜΠΑΣ ΓΙΑΤΙ "ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΛΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.





Απειλές Στέιτ Ντιπάρμεντ σε Τουρκία για την αγορά δεύτερης συστοιχίας S-400 από τον ορθόδοξο χριστιανό Πούτιν.


Η σύμβαση που υπεγράφη περιλαμβάνει την εγχώρια παραγωγή ορισμένων από τα εξαρτήματα του συστήματος αεράμυνας στην Τουρκία.

Ρωσικά και τουρκικά ΜΜΕ, κάνουν λόγο για συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας για την παράδοση του δεύτερου μέρους του αντιαεροπορικού συστήματος S-400.

 

Μιλώντας στο TASS, ο διευθυντής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής – Τεχνικής Συνεργασίας, Ντμίτρι Σουγκάγιεφ τόνισε ότι στη σύμβαση που υπεγράφη περιλαμβάνει την εγχώρια παραγωγή ορισμένων από τα εξαρτήματα του συστήματος αεράμυνας στην Τουρκία.

Η ανακοίνωση έγινε στα πλαίσια του διεθνούς στρατηγικού φόρουμ που πραγματοποιείται στη Μόσχα με τίτλο «Army – 2022».

Ρωσία και Τουρκία έχουν υπογράψει την πρώτη σχετική σύμβαση το 2017, με την χώρα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να είναι το πρώτο κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ που απέκτησε τους S-400. Το γεγονός όπως ήταν φυσικό είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των ΗΠΑ.

Η Ουάσινγκτον έχει επιβάλει κυρώσεις στην Άγκυρα, την οποία άλλωστε έχει αποκλείσει από το πρόγραμμα των μαχητικών F-35. Και παρά το γεγονός πως οι σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας είχαν εξομαλυνθεί από την προηγούμενη υπογραφή σύμβασης για τα S-400 η νέα συμφωνία, ίσως φέρει νέες συγκρούσεις μεταξύ τους.


Απειλές Στέιτ Ντιπάρμεντ σε Τουρκία για την αγορά δεύτερης συστοιχίας S-400 από τον ορθόδοξο χριστιανό Πούτιν.

Στις αναφορές για αγορά δεύτερης συστοιχίας S-400 από την Τουρκία απάντησε η Ουάσιγκτον μέσω του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προειδοποιώντας την Άγκυρα για επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση προμήθειας όπλων από τη Ρωσία.

«Αυτό που μονίμως λέγαμε, σε κάθε περίπτωση, είναι ότι ο βάναυσος και αδικαιολόγητος  πόλεμος της Ρωσίας, εναντίον της Ουκρανίας, καθιστά ζωτικής σημασίας το ζήτημα, τώρα περισσότερο από ποτέ, κατά κάποιους τρόπους, ότι όλες οι χώρες πρέπει να αποφεύγουν συναλλαγές με το ρωσικό αμυντικό τομέα.  Έτσι κινδυνεύουν να υποστούν κυρώσεις», διεμήνυσε για το ζήτημα ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νεντ Πράις.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ




1 σχόλιο:


  1. H Ιαπωνία εξετάζει την ανάπτυξη 1.000 πυραύλων cruise ικανών να πλήξουν τη Βόρεια Κορέα και την Κίνα.
    Οι πύραυλοι θα είναι τροποποιημένοι ώστε να επεκτείνουν το βεληνεκές τους από τα 100 χιλιόμετρα στα 1.000 χιλιόμετρα.
    Η Ιαπωνία εξετάζει την ανάπτυξη 1.000 πυραύλων cruise μεγάλου βεληνεκούς, ικανών να πλήξουν παράκτιες περιοχές της Βόρειας Κορέας και της Κίνας, σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Yomiuri.

    Οι πύραυλοι θα είναι τροποποιημένοι ώστε να επεκτείνουν το βεληνεκές τους από τα 100 χιλιόμετρα στα 1.000 χιλιόμετρα, αναφέρει το δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας που επικαλείται κυβερνητικές πηγές. Θα αναπτυχθούν κυρίως γύρω από τα νησιά Νανσέι, στο νότιο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Η Ιαπωνία έχει ενισχύσει τις αμυντικές της δαπάνες τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, μέχρι σήμερα έχει αποφύγει να αναπτύξει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που θα είναι ικανοί να πλήξουν στόχους σε άλλες χώρες.
    Οι περιφερειακές εντάσεις κλιμακώθηκαν αυτόν τον μήνα μετά την επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν. Το Πεκίνο εκτόξευσε πυραύλους κοντά στο νησί – το οποίο θεωρεί τμήμα της κινεζικής επικράτειας – αλλά και στην ΑΟΖ της Ιαπωνίας.
    Ζ.Π.




    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...