ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

04 Αυγούστου 2022

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΑΪΤΣΜΑΝΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ "ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΕΜΒΡΥΟ" ΜΕ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ ΑΠΟ ΠΟΝΤΙΚΙΑ.

 


ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ: "ΕΛΛΗΝΕΣ, ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΙΜΟ". ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: "ΕΧΩ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΗΠΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ. Η ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΑΤΙΒΙΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ".

 






     








«Αποδεικνύουμε ότι τα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα δημιουργούν ολόκληρα συνθετικά έμβρυα».

Με μια πρωτοποριακή μέθοδο που παρέκαμψε την ανάγκη να προϋπάρχει σπέρμα, ωάρια και γονιμοποίηση, επιστήμονες δημιούργησαν τα πρώτα «συνθετικά έμβρυα» στον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Weizmann στο Ισραήλ ανακάλυψαν ότι τα βλαστοκύτταρα από ποντίκια θα μπορούσαν να κατασκευαστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να αυτοσυναρμολογηθούν σε πρώιμες δομές που μοιάζουν με έμβρυο το οποίο διαθέτει εντερικό σωλήνα, έναν πρώιμο εγκέφαλο και μια καρδιά που χτυπά.

 

Γνωστά ως «συνθετικά έμβρυα» επειδή δημιουργούνται χωρίς γονιμοποιημένα ωάρια, οι δομές αυτές αναμένεται να οδηγήσουν σε βαθύτερη κατανόηση του πώς σχηματίζονται τα όργανα και οι ιστοί κατά την ανάπτυξη των φυσικών εμβρύων.

Παράλληλα, οι ερευνητές εκτιμούν ότι η καινοτομία τους θα μπορούσε να μειώσει τα πειράματα σε ζώα και να ανοίξει το δρόμο για νέες πηγές κυττάρων και ιστών με σκοπό μεταμοσχεύσεις σε ανθρώπους.

«Αποδεικνύουμε ότι τα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα δημιουργούν ολόκληρα συνθετικά έμβρυα», δήλωσε ο καθηγητής Τζέικομπ Χάνα, επικεφαλής της έρευνας. «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με αυτή τη δουλειά» πρόσθεσε με τη μελέτη να δημοσιεύεται στο περιοδικό Cell.

Πέρυσι, η ίδια επιστημονική ομάδα ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας μηχανικής μήτρας που επέτρεπε σε φυσικά έμβρυα ποντικών να αναπτυχθούν. Στην πιο πρόσφατη μελέτη, η ίδια συσκευή χρησιμοποιήθηκε για την ανατροφή των βλαστοκυττάρων ποντικιού για περισσότερο από μια εβδομάδα.

Αν και τα περισσότερα από τα βλαστοκύτταρα απέτυχαν να σχηματίσουν δομές που μοιάζουν με έμβρυο, περίπου στο 0,5% αναπτύχθηκαν ιστοί και όργανα.

Σε σύγκριση με φυσικά έμβρυα ποντικού, τα συνθετικά έμβρυα ήταν κατά 95% όμοια όσον αφορά την εσωτερική τους δομή και τα γενετικά προφίλ των κυττάρων. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα όργανα που σχηματίστηκαν ήταν λειτουργικά. Ο Τζέικομπ Χάνα ανέφερε βέβαια ότι τα συνθετικά έμβρυα δεν είναι «πραγματικά» έμβρυα και δεν είχαν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε ζωντανά ζώα.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ





8 σχόλια:

  1. Παραιτήθηκε ο ανιψιός και Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης. Ο θείος πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτησή του.
    Ο Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του.

    Η λιτή ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρει: «Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού του κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, αφορά χειρισμούς της ΕΥΠ, όσον αφορά νόμιμη επισύνδεση (παρακολούθηση κατόπιν αδείας του αρμοδίου εισαγγελέως) του τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, κ. Νίκου Ανδρουλάκη, όταν ήταν ακόμη ευρωβουλευτής.

    Η παραίτησή του σημαίνει αποδοχή της ευθύνης της κυβέρνησης για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις αφού η ΕΥΠ πλέον υπάγεται απευθείας στο γραφείο του πρωθυπουργού.

    Η ΕΥΠ ομολόγησε δια του διοικητή της Π.Κοντολέων ότι παρακολουθούσε τον Ν.Ανδρουλάκη και Θ.Κουκάκη.

    Ποιος είναι ο Γρηγόρης Δημητριάδης


    Ο 43χρονος Γρηγόρης Δημητριάδης είναι δικηγόρος με σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία και ανιψιός του πρωθυπουργού, αφού είναι γιος της Κατερίνας Μητσοτάκη και του δικηγόρου Σπύρου Δημητριάδη.

    Ηταν το αγαπημένο εγγόνι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και είναι εδώ και χρόνια ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Διατηρεί δικηγορική εταιρεία στο Κολωνάκι με ειδίκευση στο εταιρικό και εμπορικό δίκαιο. Βρίσκεται στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη από το 2004, καθώς ήταν ένας από τους πρώτους του συνεργάτες όταν κατέβηκε για πρώτη φορά βουλευτής μαζί με τους Θανάση Νέζη και Ελπιδοφόρο Παπανικολόπουλο, και έμεινε κοντά του και στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ως ειδικός σύμβουλος.

    Ο Γρηγόρης Δημητριάδης βρισκόταν δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη στην καμπάνια διεκδίκησης της ηγεσίας της ΝΔ και έτρεχε ουσιαστικά το γραφείο του κ. Μητσοτάκη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παραιτήθηκε και ο διοικητής της ΕΥΠ Π.Κοντολέων. Ο ΧΙΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.
    Είχε ομολογήσει στη Βουλή ότι τους παρακολουθούσε η ΕΥΠ κατόπιν εντολής ξένων υπηρεσιών.
    Ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων παραιτήθηκε και αυτός μετά τον γ.γ του πρωθυπουργικού γραφείου Γ.Δημητριάδη υπό το βάρος του σκανδάλου των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.
    Πρακτικά όλη αυτή την εξέλιξη την δημιούργησε ο παραιτηθείς Διοικητής της ΕΥΠ ο οποίος παραδέχθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τις παρακολουθήσεις του προέδρου του ΚΙΝΑΛ Ν.Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θ.Κουκάκη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.
    Ο Π.Κοντολέων είναι ο πρώτος διοικητής της ΕΥΠ που παραιτείται μετά το 1974 όταν η υπηρεσία μετονομάστηκε από ΚΥΠ (Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών) σε ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τουρκία: Ρεκόρ εξαγωγών σε γεωργικά προϊόντα.

    Το τουρκικό πρακτορείο Ανατολού δημοσιεύει ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο διαπιστώνεται από τα στοιχεία της Τουρκικής Συνέλευσης Εξαγωγέων, ότι οι εξαγωγές της Τουρκίας αυξήθηκαν κατά 19,1% το επτάμηνο του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021, φτάνοντας τα 144 δισ. 416 εκατ. δολάρια.

    Την εν λόγω περίοδο, ο γεωργικός τομέας σημείωσε, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, τις υψηλότερες εξαγωγές Ιανουαρίου-Ιουλίου στην ιστορία της Δημοκρατίας με 18 δισ. 790 εκατ. δολάρια.

    Ενώ οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων της Τουρκίας αυξήθηκαν κατά 20,4% το επτάμηνο του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύρτσος: "Ο Δημητριάδης παραιτήθηκε για να προστατεύσει τον θειο Μητσοτάκη".
    Σφοδρή επίθεση εξαπολύει μέσω Twitter ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο φόντο των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

    «Τεράστιας σημασίας η παραίτηση του Γρ.Δημητριάδη. Αποτελούσε με Μητσοτάκη σκληρό και αδίστακτο δίδυμο. Μαζί τους συγκρούστηκα πριν και μετά τη διαγραφή μου από τη ΝΔ, που οργάνωσαν οι δυό τους» σημειώνει σε ανάρτησή του ο Γιώργος Κύρτσος, εκτιμώντας ότι «ο Δημητριάδης παραιτήθηκε για να προστατεύσει τον Μητσοτάκη». «Δύσκολα θα τα καταφέρει», καταλήγει ο ευρωβουλευτής στην παρέμβασή του, ενώ σε πιο πρόσφατη ανάρτησή του κάνει λόγο για «πρώτη δικαίωση», προσθέτοντας σκωπτικά: «Έχω αγώνα μέχρι παραίτηση Μητσοτάκη».

    Υπενθυμίζεται πως ο Γρηγόρης Δημητριάδης υπέβαλε την παραίτησή του το πρωί της Παρασκευής, με τον πρωθυπουργό να την κάνει αποδεκτή. Πλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να δώσει σαφείς εξηγήσεις για τους λόγους που ώθησαν τον Δημητριάδη στην εν λόγω απόφαση.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  5. Ρωσία: Συνελήφθη κορυφαίος επιστήμονας στον τομέα της υπερηχητικής ως ύποπτος για προδοσία. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ.
    Τα τελευταία χρόνια συντόνιζε την έρευνα για την υποστήριξη της ανάπτυξης συστημάτων υπερηχητικών πυραύλων.
    Ένας κορυφαίος Ρώσος ειδικός στον υπερηχητικό τομέα συνελήφθη ως ύποπτος για προδοσία, μετέδωσε σήμερα το υπό κρατικό έλεγχο πρακτορείο ειδήσεων TASS.
    Ο Αντρέι Σίπλιουκ ηγείται του εργαστηρίου υπερηχητικής στο Ινστιτούτο Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Μηχανικής του Νοβοσιμπίρσκ, σύμφωνα με τον ιστότοπο του ινστιτούτου και τα τελευταία χρόνια συντόνιζε την έρευνα για την υποστήριξη της ανάπτυξης συστημάτων υπερηχητικών πυραύλων.

    Σύμφωνα με το TASS, ένας από τους συναδέλφους του Α.Σίπλιουκ δήλωσε πως έγιναν έρευνες στο ινστιτούτο.

    Τον περασμένο μήνα ο Ντμίτρι Κόλκερ, ένας άλλος φυσικός με έδρα το Νοβοσιμπίρσκ, πέθανε από καρκίνο στο πάγκρεας λίγο μετά τη σύλληψή του ως υπόπτου για προδοσία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακόμη 177 αλλοδαποί μουσουλμάνοι έφτασαν στην Ελλάδα σε δύο μόνο ημέρες. Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ.
    Όλοι καλά στην υγεία τους – Ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες μόνιμης εγκατάστασης.
    Συνεχίζονται χωρίς διακοπή οι εισβολές αλλοδαπών μουσουλμάνων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά και στην δυτική Ελλάδα.

    Μετά τους 213 αλλοδαπούς που πέρασαν στην Ελλάδα το διήμερο 26-28 Ιουλίου ακόμη 177 μπήκαν χωρίς κανένα πρόβλημα στη «χώρα» το διήμερο 2-4 Αυγούστου.

    Από αυτούς οι 96 έφτασαν στην Λέσβο, 38 στην Χίο. 4 στην Κω και 29 στην Πύλο.
    Σημειώνεται πως ουδείς εκ των αλλοδαπών πρόκειται να απελαθεί.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σότσι: Συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν – «Νέα σελίδα στις τουρκο-ρωσικές σχέσεις», είπε ο Τούρκος πρόεδρος
    ΕΛΑΒΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
    «Ο πυρηνικός σταθμός στο Ακούγιου εντός του χρονοδιαγράμματος».
    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι ευελπιστεί να υπογράψει μια συμφωνία για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας με την Τουρκία, καλωσορίζοντας τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Σότσι, στη νότια Ρωσία.


    «Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να υπογράψουμε σήμερα ένα μνημόνιο για την ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών μας δεσμών», τόνισε ο Πούτιν κατά την έναρξη της συνάντησης με τον Ερντογάν, που μεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση.

    Ο Τούρκος πρόεδρος από την πλευρά του τόνισε ότι ελπίζει η συνάντησή του σήμερα με τον Πούτιν να ανοίξει μια νέα «σελίδα» στις διμερείς σχέσεις, προσθέτοντας ότι θα αναφερθεί κυρίως στη Συρία, όπου η Άγκυρα θέλει να ξεκινήσει μια νέα στρατιωτική επιχείρηση.
    Παράλληλα χαρακτήρισε εποικοδομητικές τις συναντήσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και είπε ότι είναι σημαντικό ο πυρηνικός σταθμός στο Άκουγιου που κατασκευάζει ο ρωσικός πυρηνικός κολοσσός Rosatom στη νότια Τουρκία να ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν οριστεί.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αντίδραση της Μόσχας στην παράδοση στις ΗΠΑ από την εγκληματική Οργάνωση Εφιαλτένσκι του Ρώσου υπηκόου Αλεξάντερ Βίνικ.
      http://deltio11.blogspot.com/2022/08/blog-post_78.html
      Ο Αλεξάντερ Βίνικ είχε συλληφθεί στην Ελλάδα κατόπιν αμερικανικής απαιτήσεως το 2017.

      Το 2020 εστάλη στη Γαλλία για κατηγορίες που εκκρεμούσαν σε βάρος του, όπου αθωώθηκε.

      Η Γαλλία, τον επέστρεψε στο ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΣΤΑΝ και η κυβέρνηση Εφιαλτένσκι, τον έκανε «πακέτο» και τον έστειλε στις ΗΠΑ.‎


      Μετά από συνεννόηση του σύντροφου Τάκη με την αμερικανική πρεσβεία, με συνοπτικές διαδικασίες, Αμερικανοί πράκτορες, απήγαγαν τον Βίνικ από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»,



      Η δήλωση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρίας Ζαχάροβα, έχει ως εξής:




      «Είμαστε εξοργισμένοι με τις μη φιλικές ενέργειες των Αρχών της Ελλάδας, οι οποίες, υπό την πίεση των ΗΠΑ, που έχουν εξαπολύσει πραγματικό κυνήγι Ρώσων πολιτών σε τρίτες χώρες με επινοημένες προφάσεις, εξέδωσαν τον συμπατριώτη μας Α. Β. Βίνικ προς εξόντωση στην αμερικανική εκδικητική δικαιοσύνη.

      Κατά παράβαση του άρθρου 36 της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Σχέσεις του 1963 και σε αντίθεση με το επίσημο αίτημα της πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα, δεν επετράπη σε προξενικούς υπαλλήλους της διπλωματικής αποστολής, στον δικηγόρο και τον μεταφραστή του να συναντήσουν τον Ρώσο πολίτη.

      Αγνοήθηκαν πλήρως τα επανειλημμένα (από το 2017) αιτήματα των ρωσικών αρμόδιων υπηρεσιών για έκδοση του Α. Β. Βίνικ στη Ρωσία ως χώρα της ιθαγένειάς του, όπως και οι εκκλήσεις της ρωσικής πλευράς σχετικά με την εφαρμογή της Σύμβασης για την παράδοση καταδικασθέντων του 1983, λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη ανθρωπιστική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ο πολίτης μας.

      Η ενεργός συμμετοχή των Αθηνών σε άλλη μια παράνομη πράξη αμερικανικής νομικής αυθαιρεσίας εναντίον Ρώσου, ο οποίος συνελήφθη προ πενταετίας και πλέον στην Ελλάδα, στη συνέχεια παραδόθηκε στη Γαλλία, από όπου τον επανέφεραν στην Αθήνα μόνο για την τάχιστη έκδοσή του και ουσιαστικά την απαγωγή του, είναι άλλη μια απόδειξη της συγκρουσιακής γραμμής που ακολουθεί η ελληνική ηγεσία κατά της χώρας μας.

      Η Ρωσία δεν θα εγκαταλείψει τον πολίτη μας στην κακοτυχία του. Οι Ρώσοι διπλωμάτες θα κάνουν παν το δυνατόν για να προστατεύσουν τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά του».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...