ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

17 Ιουνίου 2021

Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 1.600.000 ΑΤΟΜΑ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΕΣ ΓΕΝΝΑΝΕ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΔΕΝ ΓΕΝΝΑΝΕ.

 

ΕΛΛΑΔΑ:  Η  ΜΟΝΑΔΙΚΗ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ  ΚΟΣΜΟΥ.  ΤΗΝ  ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ  ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ  ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.  ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΠΑΤΕΡΑ  ΣΤΟΝ  ΓΙΟ  ΚΑΙ  ΣΤΟΝ  ΕΓΓΟΝΟ.

 

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ «ΠΕΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΡΙΑ» ΕΚΑΝΕ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ (17.03.2017). Ο Τούρκος πρόεδρος είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών. Οι Έλληνες ακροδεξιοί ηγέτες, που μιλούν για την υπογεννητικότητα των Ελλήνων, είναι ανύπαντροι σαραντάρηδες και πενηντάρηδες ή έχουν με το ζόρι ένα παιδί. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: «ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώνεται και γερνάει. Οι Ελληνίδες δεν γεννάνε. Οι μετανάστες θα ανανεώσουν το πληθυσμιακό δυναμικό της χώρας μας». Μπίστης: «Το δημογραφικό θα λυθεί από τους μετανάστες, όχι από το να γεννάνε οι Ελληνίδες 5 παιδιά».

 

Η ΠΡΟΓΙΑΓΙΑ ΣΟΥ ΕΙΧΕ 12 ΠΑΙΔΙΑ. Η ΓΙΑΓΙΑ ΣΟΥ ΕΙΧΕ 6 ΠΑΙΔΙΑ. Η ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ ΕΙΧΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ. ΕΣΥ ΕΚΑΝΕΣ ΜΙΑ ΕΚΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ.

 

 Όλος  ο  κόσμος  εργάζεται,  έχει  όνειρα  για  το μέλλον,  γεννοβολά,  κατασκευάζει  μηχανές,  δημιουργεί.  Στην  Ελλάδα  παρακολουθούμε  τους  άλλους,  σχολιάζουμε  αφ' υψηλού  τα  πάντα,  κατακεραυνώνουμε  το  καταραμένο  εμβόλιο  και  σφάζουμε  κάθε  χρόνο  300.000  αγέννητα  έμβρυα.  Ο  ΛΑΟΣ  ΤΩΝ  ΠΟΙΗΤΩΝ  ΕΓΙΝΕ  ΛΑΟΣ  ΤΩΝ  ΘΕΑΤΩΝ.  


ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 29 ΕΤΩΝ. 

ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ: ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΕΝΝΟΒΟΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ «ΤΟΥΡΚΟΙ» ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ.


Η στατιστική υπηρεσία της Τουρκίας (TÜİK) ανακοίνωσε πως στα τέλη του 2010 ο πληθυσμός της Τουρκίας έφτασε στα 73.722.988 άτομα. Το μισό του πληθυσμού της χώρας αποτελείται από άτομα μικρότερα από 29 χρονών.
 

 
 
 
 Με βάση τα αποτελέσματα στης στατιστικής υπηρεσίας ο πληθυσμός αποτελείται από 50,2% (37..43.182) άντρες και 49,8% (36.679.806) γυναίκες. Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του πληθυσμού της Τουρκίας κατά το 2010 ήταν 15,88 τοις χιλίοις. Από τις 81 περιοχές τις χώρας, στις 53 ο πληθυσμός αυξήθηκε και σε 28 μειώθηκε.

Κατά το έτος 2009 ο πληθυσμός είχε μειωθεί σε 14 περιοχές. Οι τρεις πρώτες σε αύξηση περιοχές ήταν το Μπίλετζικ, Ισπάρτα, και Ερζιντζάν, ενώ οι τρεις με το χαμηλότερο ποσοστό ήταν Τούντζελι, Τσανκίρι και Αρνταχάν.

Το 18% του πληθυσμού κατοικεί στην Κωνσταντινούπολη. Έτσι με βάση αυτό ένας στους 6 κατοίκους κατοικεί στην Κωνσταντινούπολη. Ο πληθυσμός της Κωνσταντινούπολης το 2009 ήταν 12.915.158 και το 2011 έφτασε στα 13.255.685 άτομα.

Το ανησυχητικό βέβαια για τους τούρκους  είναι ότι η μεγάλη πληθυσμιακή αύξηση γίνεται στα ΝΑ της χώρας.  Εκεί  οι Κούρδοι της  Τουρκίας   γεννοβολάνε   και οι «Τούρκοι» μειώνονται. Πριν από μερικούς μήνες, ο Ερντογάν έκανε έκκληση στους Τούρκους να κάνουν τουλάχιστον τρία παιδία, για να διατηρήσει η Τουρκία το πληθυσμιακό πλεονέκτημα που έχει έναντι των χωρών της περιοχής και κυρίως έναντι των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όμως, σύμφωνα με  άρθρο  του  αρθρογράφου  της  «Σαμπάχ»  Εμρέ  Ακόζ,
πίσω από την έκκληση του Τούρκου πρωθυπουργού κρύβονται οι φοβίες του Ερντογάν για σταδιακή κυριαρχία του κουρδικού πληθυσμού στη χερσόνησο της Ανατολίας.
Πάντα σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο, των δηλώσεων Ερντογάν προηγήθηκαν οι ανακοινώσεις της Τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Η εν λόγω υπηρεσία αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι οι εκτιμήσεις που έκανε την δεκαετία για την πορεία αύξησης του πληθυσμού της Τουρκίας επαληθεύονται πλήρως.

Ο ρυθμός αύξησης της γεννητικότητας της Τουρκίας ακολουθεί ταχύτατη πτωτική πορεία. Ενώ το 2009 οι γεννήσεις ήταν 17,4 ανά χίλιους κατοίκους, το 2010 έπεσαν στις 17,0, ενώ το 2003 ήταν 23,7.
Τα στατιστικά στοιχεία είναι εξαιρετικά ανησυχητικά, αν σκεφθεί κανείς ότι ακόμα και το ποσοστό αυτό οφείλεται στους μεγάλους ρυθμούς αύξησης των Κούρδων, που κατοικούν στη ΝΑ Τουρκία αλλά και σε άλλες περιοχές της τουρκικής επικράτειας.

ΤΟ  2030  ΟΙ  ΚΟΥΡΔΟΙ  ΘΑ  ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ  ΣΕ  ΠΛΗΘΥΣΜΟ  ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  
ΑΛΛΟΥΣ  ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ  ΤΗΣ  ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
Αν υπήρχε τρόπος να μετρηθεί ξεχωριστά ο ρυθμός αύξησης της γεννητικότητας σε κούρδους και Τούρκους, θα προέκυπτε ότι το 2025-2030 οι Κούρδοι ίσως ξεπεράσουν σε πληθυσμό όλους τους άλλους κατοίκους της Τουρκίας, που σημειωτέον δεν είναι όλοι Τούρκοι.

ΟΙ  ΚΟΥΡΔΟΙ  ΕΙΝΑΙ  ΠΙΟ  ΚΑΡΠΕΡΟΙ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  «ΤΟΥΡΚΟΥΣ».
Πάντως, από τα στοιχεία που διατίθενται προκύπτει ότι την  στιγμή που οι Κούρδοι της ΝΑ Τουρκίας αυξάνονται με ρυθμούς 27,3 τοις χιλίοις, στην περιοχή του Δυτικού Μαρμαρά ο ρυθμός είναι 11,4 τοις χιλίοις, συνυπολογιζομένου του γεγονότος ότι και στο Δυτικό Μαρμαρά ζουν πολλοί Κούρδοι, που ανεβάζουν το ποσοστό, επειδή οι Κούρδοι παραδοσιακά είναι πιο ...καρπεροί από τους Τούρκους!
Ο χρόνος δουλεύει υπέρ των Κούρδων  (Και  έμμεσα  υπέρ  των  Ελλήνων),  αρκεί να αντισταθούν στις πολιτικές αφομοίωσης και πολιτισμικής γενοκτονίας που ακολουθούν με ανατολίτικη πονηριά οι κυβερνήσεις των ισλαμιστών  του ΑΚΡ-Ερντογάν.


Οι Κούρδοι της Κομπάνι τίμησαν τους Έλληνες στρατιώτες πεσόντες στην Κύπρο

Ο διοικητής του καντονιού της Ροζάβα, Ιμπραήμ Μουσλέμ, καταθέτει στεφάνι εκ μέρους του κουρδικού έθνους προς τιμή των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στην Κύπρο


Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014  τελέστηκε στη Μητρόπολη Γλυφάδας μνημόσυνο για τους πεσόντες Έλληνες στρατιώτες στην Κύπρο των πολεμικών περιόδων 1964, 1967 και 1974.
Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και εκδήλωση – ημερίδα στο Δημαρχείο της Γλυφάδας με θέμα «ΚΥΠΡΟΣ, 50 χρόνια εχθροπραξίες, 40 χρόνια κατοχή, 30 χρόνια από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους του Ντενκτάς».
Την ημερίδα συντόνισε η δημοσιογράφος Νάντια Αλεξίου και την άνοιξε, με χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής η Χριστίνα Σιδέρη και την εισήγηση έκανε ο στρατηγός ε.α. Δημήτριος Αλευρομάγειρος.
Αίσθηση και ενθουσιασμό προκάλεσε η παρουσία αντιπροσωπείας των Κούρδων της Ροζάβα (βόρειας Συρίας), του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης – Democratic Union Party, του πολιτικού βραχίονα του YPG.
Επικεφαλής της κουρδικής αντιπροσωπείας ήταν ο διοικητής του καντονιού Ροζάβα, στο οποίο ανήκει η μαρτυρική Κομπάνι, Ιμπραήμ Μουσλέμ, ο οποίος και κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του κουρδικού έθνους.
ΚΑΤΑΘΕΣΗ  ΣΤΕΦΑΝΩΝ  ΤΩΝ  ΚΟΥΡΔΩΝ  ΥΠΕΡ  ΤΩΝ     ΠΕΣΟΝΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ
 
 
   
 
Ο  ΤΟΥΡΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑ  ΕΚ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΖΟΥΜ ΧΟΥΡΙΕΤ  ΤΗΣ  ΤΟΥΡΚΙΑΣ  ΚΑΙ  ΕΝΑ   ΠΟΙΗΜΑ   ΤΟΥ  "ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ"  ΤΟΥΡΚΟΥ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ  ΙΠΕΚΤΣΙ.

 

Ο ιδρυτής της τουρκικής εφημερίδας «Τζουμ Χουριέτ» («Ζήτω η Δημοκρατία») ήταν ο Σαντάτ Σεμαβέ, εβραίος απ’ την Αλβανία. Ο γιος του Σεμαβέ εκδίδει σήμερα μια άλλη εφημερίδα, ανθελληνική βέβαια, ονόματι «Γκιουναϊντίν». Στις μέρες μας, η Χουριέτ είναι η επίσημη εφημερίδα της Τουρκίας, τον ανθελληνικό αγώνα της χρηματοδοτεί και στηρίζει ένας άλλος εβραίος καταγόμενος εκ Θεσσαλονίκης, ο Μπουρλά.

Είναι άξιο προς ανάγνωση το ποίημα του πασίγνωστου Τούρκου δημοσιογράφου Ιπεκτσί, με τίτλο «Το Μίσος», που γράφτηκε στις 14-7-1974 στην εν λόγω εφημερίδα, ακολουθώντας τα γεγονότα της Τουρκικής εισβολής στη Κύπρο. Μάλιστα, μετά το θάνατο του Ιπεκτσί, δημιουργήθηκε από τούρκους ελληνιστές το «βραβείο Ιπεκτσί» για την προσέγγιση της «Ελληνοτουρκικής φιλίας»! Με αυτό το βραβείο έχουν «τιμηθεί» πολλοί εξέχοντες Έλληνες, όπως ο Κ.Μητσοτάκης, ο Μ. Θεοδωράκης κ.α. Τώρα το πως εννοούν την φιλία, μας το εξηγεί ο ίδιος ο Ιπεκτσί, στο ποίημα του…

                               Η  ΣΦΑΓΗ  ΤΗΣ  ΧΙΟΥ

 

 

                       «Το Μίσος»

«Όσο υπάρχει ο πρόστυχος ο Έλληνας σ’ αυτό το κόσμο

δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου.

Σαν στέκομαι και τον κοιτάζω τον σκύλο

δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου,

χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.

Εκδίκηση να πάρω είναι ο μοναδικός μου στόχος

σαν αναμετρηθώ στης μάχης το πεδίο

χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια να κλαδέψω σε μια μέρα

δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου,

χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.

Τα κεφάλια τριάντα χιλιάδων να πολτοποιούσα

Τα δόντια δέκα χιλιάδων με την τανάλια να έβγαζα

εκατό χιλιάδων τα πτώματα να σκορπούσα στις ρεματιές

δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου,

χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.

Ο κόσμος όλος ξέρει πόσο ανώτερος είναι ο Τούρκος

και πόση κακοήθεια φωλιάζει στο μυαλό του Έλληνα

πέντε χιλιάδων τα πτώματα να έκαιγα στους κλιβάνους

δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου,

χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.

Σαράντα χιλιάδες τους να σούβλιζα με την λόγχη μου,

ογδόντα χιλιάδες τους να έστελνα στη κόλαση

εκατό χιλιάδες τους να κρεμούσα στο σκοινί

δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου,

χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος!»

 

 

Οπλισμένοι και έτοιμοι οι Έλληνες του Πόντου

08 Σεπτέμβριος 2016 

Τι αναφέρει η τουρκική εφημερίδα «Daily Sabah»


Έντονη είναι η ανησυχία των τουρκικών Αρχών μετά ακόμα ένα αντάρτικο χτύπημα στον Πόντο, το οποί μάλιστα στοίχισε την ζωή σε τρεις Τούρκους στρατιώτες.
Η τουρκική εφημερίδα «Daily Sabah» αναφέρει πως ότι η νέα αντάρτικη επιδρομή της Κυριακής στον Πόντο στοχεύει στο να αποκτήσει το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) στηρίγματα στην περιοχή των Ελλήνων.
Οι Τούρκοι στρατιώτες «χτένισαν» ένα δάσος κοντά στην πόλη Μεσουδιέ, ελληνικά Μελέτιος ή Μήλας, στην ευρύτερη περιοχή της Ορντού (Κοτύωρα), αναζητώντας αντάρτες όταν ξαφνικά δέχτηκαν τα πυρά.
Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, η περιοχή του Πόντου έχει υψηλά ποσοστά οπλοκατοχής, γεγονός που θα μπορούσε να οφείλεται στην ποντιακή παράδοση, η οποία συγγενεύει με την κρητική.
Όπως τονίζεται μάλιστα, οι κάτοικοι, προφανώς ελληνογενείς, οπλισμένοι με αυτόματα όπλα και πιστόλια συμμετείχαν ενεργά στις έρευνες στο πλευρό του στρατού.
Μήπως όμως έμειναν οπλισμένοι στα σπίτια τους, φοβούμενοι αντίποινα από τους Τούρκους;
Από τον Μάιο έχει αρχίσει πάλι το αντάρτικο στον Πόντο υπό την αιγίδα του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).
Και βέβαια στον Πόντο δεν υπάρχουν Κούρδοι, αλλά σκλαβωμένοι και, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, πολύ καλά οπλισμένοι Έλληνες, οι οποίοι δεν θα  διστάσουν να χρησιμοποιήσουν όπλα κατά του κατακτητή, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.-


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
 
 
 
 
 

6 σχόλια:

  1. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ 2021;
    Πολλές εργαστηριακές έρευνες έδειξαν ότι το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα (που πρωτοεντοπίστηκε στην Ινδία) φαίνεται να είναι πιο ανθεκτικό στα εμβόλια σε σχέση με τα άλλα στελέχη.
    Μία από αυτές της έρευνες διεξήχθη από τις βρετανικές αρχές και δημοσιεύθηκε στις αρχές Ιουνίου στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet. Τα συμπεράσματά της: σε όσους έχουν λάβει δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer/BioNTech τα εξουδετερωτικά αντισώματα είναι σχεδόν έξι φορές μειωμένα απέναντι στο παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα σε σχέση με το αρχικό στέλεχος του νέου κορωνοϊού, βάσει του οποίου παρασκευάστηκαν τα εμβόλια.
    Συγκριτικά, απέναντι στο παραλλαγμένο στέλεχος Άλφα (που πρωτοεντοπίστηκε στην Αγγλία) η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώνεται 2,6 φορές, και απέναντι στο στέλεχος Βήτα (το νοτιοαφρικανικο) 4,9 φορές.
    Άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία από το ινστιτούτο Παστέρ έδειξε ότι τα αντισώματα που παράγονται από το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech είναι τρεις με έξι φορές λιγότερο αποτελεσματικά απέναντι στο παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα σε σχέση με το Άλφα.
    Πέρα από το στέλεχος Δέλτα, η προοπτική που ανησυχεί τους επιστήμονες είναι η εμφάνιση στο μέλλον άλλων παραλλαγμένων στελεχών που θα είναι πιο ανθεκτικά στα εμβόλια.
    «Η αύξηση του ποσοστού του πληθυσμού που είναι ανοσοποιημένο με τα υφιστάμενα εμβόλια, τα οποία είναι σίγουρα και ασφαλή, είναι η βασική στρατηγική για να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης νέων παραλλαγμένων στελεχών και να εξαλείψουμε την πανδημία covid-19», υπογράμμισε αμερικανική έρευνα που δημοσιεύθηκε στις 10 Ιουνίου στο περιοδικό Nature.
    Ο επιδημιολόγος Αντουάν Φλαό υποστήριξε πως «δεν πρέπει να βασιζόμαστε μόνο στον εμβολιασμό», εκτιμώντας πως είναι κρίσιμο «να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα η κυκλοφορία του ιού» μέσω όλων των μέτρων προστασίας.
    Διότι όσο περισσότερο κυκλοφορεί ο ιός, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να μεταλλαχθεί και να προκύψουν άλλα παραλλαγμένα στελέχη.
    Κάτι που σημαίνει γι αυτούς lockdown ΥΓΙΏΝ και νέα μέτρα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δήλωση Μητσοτάκη: «Τον κορωνοϊό δεν μπορούμε να τον δούμε δια γυμνού οφθαλμού»
    «Ο Covid απέδειξε πόσο ευάλωτες είναι οι κοινωνίες μας σε έναν ιό, ο οποίος δεν είναι καν ορατός δια γυμνού οφθαλμού», είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής του NATO στις Βρυξέλλες.
    Η επιστημονική κοινότητα περιμένει με έκδηλη αγωνία να της αποκαλύψει ο δόκτωρ Κούλης, ποιοι ιοί είναι ορατοί δια γυμνού οφθαλμού.
    Το παιδί στο εξωτερικό, όταν φεύγει από την στενή επιτήρηση των συμβούλων του, γίνεται συναρπαστικό.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ουγγαρία: Ποινικό αδίκημα η προώθηση της ομοφυλοφιλίας σε εφήβους κάτω των 18 ετών.
    Η κυβέρνηση του Β.Όρμπαν κήρυξε τον πόλεμο και κατά της παιδοφιλίας.
    ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΜΠΑΝ.
    Ποινικό αδίκημα θεωρείται πλέον στην Ουγγαρία η προώθηση της ομοφυλοφιλίας στα άτομα κάτω των 18 ετών, σύμφωνα με νέο νόμο που ψήφισε η ουγγρική Βουλή με συντριπτική πλειοψηφία με 157 ψήφους υπέρ και μιας ψήφου κατά.
    Ο νόμος είναι μέρος ενός ευρύτερου νομοθετικού πλαισίου στον πόλεμο κατά της παιδοφιλίας μέσω του οποίου δημιουργείται κατάλογος ατόμων που έχουν προχωρήσει σε κακοποίηση ανηλίκων ενώ αυστηροποιούνται κατά πολύ οι ποινές σε περιπτώσεις παιδικής πορνογραφίας αλλά και απαγόρευση πρόσβασης παιδόφιλων σε επαγγέλματα τα οποία θα μπορούσαν να συναντήσουν παιδιά .
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το υπουργείο του Α.Γεωργιάδη αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία» σκέτο!
    Κατέθεσε σχετικά έγγραφα ο Π.Πολάκης

    Έγγραφα τα οποία δείχνουν πως το υπουργείο Ανάπτυξης αποκαλεί τα Σκόπια ως «Μακεδονία» σκέτο και όχι ως «Βόρεια Μακεδονία» κατέθεσε χθες το βράδυ στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.
    Τα τρία έγγραφα του υπουργείου Ανάπτυξης αφορούν τη συμμετοχή της Ελλάδας στο Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG με τα Σκόπια.
    Το ένα έχει ημερομηνία 21 Ιουνίου 2019 (δηλαδή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) και τα άλλα δύο 18 Νοεμβρίου 2019 και 14 Ιουνίου 2021 (δηλαδή επί κυβέρνησης Ν.Δ.). Το έγγραφο που υπογράφηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Π. Πολάκης, γράφει «North Macedonia» (Βόρεια Μακεδονία), ενώ τα έγγραφα που υπογράφηκαν επί υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη αναφέρονται σε «Μακεδονία» σκέτο!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Γ.Παπανδρέου εργάστηκε ως εποχιακός εργάτης στη Σουηδία.
    Σε μία επική δήλωση προχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου, που όπως είπε έχει δουλέψει σκληρά στη ζωή του, ακόμη και ως εποχιακός εργάτης στη Σουηδία για να πληρώσει τις σπουδές του.
    Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην αντίθεσή του στο εργασιακό νομοσχέδιο και τόνισε ότι «το νομοσχέδιο κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτό που χρειάζεται η χώρα. Δίνει το τελειωτικό χτύπημα σε μια ήδη απορυθμισμένη αγορά εργασίας», σημειώνοντας επιπροσθέτως πως όταν ο ίδιος μιλούσε για πράσινη ανάπτυξη και επέμενε πως «λεφτά υπάρχουν» «εσείς μιλούσατε για πράσινα άλογα».
    Ζήτησε επίσης, τα χρήματα που θα εισρεύσουν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, να αξιοποιηθούν στην κατεύθυνση της «πράσινης» οικονομία.
    Πρόσθεσε δε ότι «στις αρχές του 2000, όταν έθετα το δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, με χλεύαζαν! Αν δεν εξανθρωπίσουμε το σύστημα θα αναδειχθούν περεταίρω οι τεράστιες ανισότητες». Παράλληλα ο πρώην πρωθυπουργός μοιράστηκε με τους παριστάμενους βουλευτές την προσωπική του εμπειρία από την περίοδο που εργαζόταν στη Σουηδία. Όπως είπε, ο ίδιος είχε δουλέψει ως εποχιακός εργάτης στον καθαρισμό προκειμένου να μπορεί να πληρώσει για τις σπουδές του, και ήδη από τότε για εργαστεί νόμιμα έπρεπε ήταν γραμμένος στο αντίστοιχο συνδικάτο.
    «Ας το κάνετε απευθείας και σεις με την ηλεκτρονική κάρτα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέξας: Ο κυβερνήτης ενέκρινε τη δημόσια οπλοφορία χωρίς άδεια.οπλοφορία χωρίς άδεια
    Αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

    Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας ενέκρινε χθες Τετάρτη νόμο δυνάμει του οποίου θα επιτρέπεται σύντομα στην πολιτεία αυτή η δημόσια οπλοφορία χωρίς άδεια.
    Ο νόμος, ο οποίος εγκρίθηκε τον Μάιο από την πολιτειακή Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου κυριαρχούν οι Ρεπουμπλικάνοι, ορίζει πως πλέον θα επιτρέπεται σε κάθε πρόσωπο ηλικίας 21 ετών και άνω σε βάρος του οποίου δεν έχει επιβληθεί απαγόρευση να φέρει όπλο δημόσια χωρίς να διαθέτει άδεια.
    Αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου.
    Στο κείμενο διατυπώνεται η θέση ότι τα Συντάγματα των ΗΠΑ και του Τέξας επιτρέπουν στους πολίτες να οπλοφορούν και κατά συνέπεια πρέπει να εγείρονται λιγότερα εμπόδια ως προς αυτό.
    Ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ αναμένεται να προεδρεύσει σε τελετή για την επικύρωση του νόμου σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με την εφημερίδα Texas Tribune.
    Είχε κάνει γνωστό ότι θα υπέγραφε τον νόμο εάν εγκρινόταν από τα δύο σώματα του πολιτειακού Κογκρέσου. «Πρόκειται για κάτι που έχουν υιοθετήσει άλλες περίπου είκοσι πολιτείες, είναι καιρός να το υιοθετήσει και το Τέξας», δήλωνε τον Απρίλιο στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό WBAP.
    Όμως υπάρχουν πολλοί πολέμιοι του μέτρου, ειδικά οι Δημοκρατικοί στο Τέξας και σε όλη τη χώρα, που τονίζουν ότι η χαλάρωση των κανόνων για την οπλοκατοχή και την οπλοφορία θα φέρει ακόμη περισσότερη βία.
    Επικαλέστηκαν ειδικά το επεισόδιο στο Όστιν την περασμένη εβδομάδα, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν άλλοι 13, καθώς και αυτό μέσα σε σούπερ μάρκετ στο Ελ Πάσο το 2019, όταν είχαν σκοτωθεί 22 άνθρωποι και είχαν τραυματιστεί άλλοι 23.
    Η Βερόνικα Εσκομπάρ, εκλεγμένη στην ομοσπονδιακή Βουλή των Αντιπροσώπων, έκρινε χθες ότι ο κ. Άμποτ «επέλεξε να προδώσει τα θύματα της βίας με τη χρήση πυροβόλων όπλων» επικυρώνοντας τον επίμαχο νόμο.
    «Παρά την ευρεία υποστήριξη στις πρωτοβουλίες για να υπάρξει νομοθεσία που θα προλαμβάνει τη βία με τη χρήση πυροβόλων όπλων, οι Ρεπουμπλικάνοι, με επικεφαλής έναν άνανδρο κυβερνήτη, ενδιαφέρονται περισσότερο να προσελκύσουν την προσοχή του λόμπι των όπλων παρά να αποτρέψουν τη βία των όπλων και να τιμήσουν τα θύματα και τους επιζήσαντες του Ελ Πάσο και όλου το Τέξας, ανέφερε η κυρία Εσκομπάρ σε ανάρτησή της στο Twitter.
    Η βουλεύτρια Βίκι Γκούντγουιν ζήτησε τη Δευτέρα από τον κυβερνήτη να προβάλει βέτο στον νόμο, μετά το επεισόδιο στο Όστιν. «Πρέπει να επέμβουμε για να σπάσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο», τόνισε η τεξανή πολιτικός σε επιστολή της.
    Ζ.Π.





    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...