ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

24 Ιουνίου 2021

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ Ε.Α. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥ.

ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2070 (ΣΕ 49 ΧΡΟΝΙΑ) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ.

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  WebTV 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΕΩΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕ

Γράφει  ο  Γεώργιος Επιτήδειος Αντιστράτηγος ε.α

Αθήνα 13 Ιουνίου 2021

Την Τρίτη (8/6) ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάϊντεν, υπέγραψε Διάταγμα με το οποίο διεύρυνε το πεδίο εφαρμογής της καταστάσεως έκτακτης ανάγκης που έχει συμφωνηθεί για την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων. Σ΄ αυτό, περιλαμβάνεται πλέον και η Συμφωνία των Πρεσπών του 2018 ,προβλέπονται δε, αυστηρές κυρώσεις για όσους την αμφισβητούν. Με βάση το Διάταγμα Μπάϊντεν, θεωρείται πως οι τελευταίοι, απειλούν την ειρήνη, την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα του κράτους των Σκοπίων και τιμωρούνται με τις εξής ποινές: Αποκλείονται από κάθε ιδιοκτησία στις ΗΠΑ και απαγορεύεται να εισέρχονται στην χώρα, καθώς επίσης να αποκτούν σχετική άδεια εισόδου (βίζα). Επί πλέον, απαγορεύεται στους Αμερικανούς πολίτες να πραγματοποιούν συναλλαγές μαζί τους.

 

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, ο Αμερικανός Πρόεδρος, κατά την διάρκεια των συνομιλιών που θα έχει με τους επικεφαλής των κρατών της ΕΕ, τις προσεχείς ημέρες, θα υποστηρίξει την ένταξη των Σκοπίων και της Αλβανίας, στην ΕΕ. Ο λόγος αυτής της στάσεως, οφείλεται στο γεγονός ότι, οι ΗΠΑ, έχουν τεράστια συμφέροντα στα Σκόπια, όπως θα αναλυθεί στην συνέχεια.

Η Στρατηγική Αξία των Σκοπίων για τις ΗΠΑ

Από το 2000 οι ΗΠΑ έχουν κατασκευάσει στο Ουρόσεβατς του Νοτίου Κοσσυφοπεδίου και σε απόσταση 26 χιλιομέτρων  από την πόλη των  Σκοπίων, μια τεράστια Στρατιωτική Βάση, την CAMP BONDSTEEL ή GRANDE DAME (Μεγάλη Κυρία) όπως την ονομάζουν. Η Βάση αυτή είναι τεραστίας εκτάσεως και ένα τμήμα της ευρίσκεται και εντός του εδάφους του κράτους των Σκοπίων. Μάλιστα, μαζί με το Σινικό Τείχος, είναι τα δύο κτίσματα επί της γής που διακρίνονται δια γυμνού οφθαλμού από την σελήνη. Έχει έκταση 3.865 στρεμμάτων, απέχει από την Ελλάδα 149 χλμ. και είναι εγκατεστημένοι σ’ αυτήν 9000 Αμερικανοί Στρατιωτικοί με βαρύ οπλισμό. Είναι η μεγαλύτερη αμερικανική Βάση στον κόσμο. Στην Βάση σταθμεύουν 60 επιθετικά ελικόπτερα APACHE και BLACKHAWK και προβλέπεται να φιλοξενήσει τουλάχιστον 70 αεροσκάφη F16 και STEALTH που θα μεταφερθούν από την Βάση του Aviano.

Αποστολή του CAMP BONDSTEEL είναι ο έλεγχος και η προστασία των δυο ενεργειακών αγωγών που θα διέλθουν μέσω του εδάφους των Σκοπίων. Ο ένας είναι ο γνωστός TAP (Trans Adriatic Pipeline) ο οποίος θα έχει μήκος 4.000 χλμ. και θα μεταφέρει αέριο από την Κασπία (Αζερμπαϊτζάν) μέσω Τουρκίας- Β. Ελλάδος-Αλβανίας-Αδριατικής, και θα ενώνεται με το ιταλικό αέριο. Ο άλλος είναι ο ΑΜΒΟ (ακρωνύμιο των λέξεων Albanian-“Macedonian”-Bulgarian Oil) ο οποίος θα έχει μήκος 892 χιλιομέτρων και θα μεταφέρει πετρέλαιο από το λιμάνι του ΠΥΡΓΟΥ (BURGAS) της Βουλγαρίας στον ΑΥΛΩΝΑ, κινούμενος παράλληλα προς την λεγoμένη παρά-Εγνατία, ένα οδικό άξονα που θα διέρχεται και από το έδαφος των Σκοπίων. Για την προστασία του αγωγού αυτού, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν την κατασκευή μιας ακόμη Βάσεως, στο νότιο τμήμα της χώρας, πολύ κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα. Η Βάση αυτή θα συνδέεται με το CAMP BONDSTEEL και προβλέπεται να περιλαμβάνει αεροδρόμιο, ραντάρ Εγκαίρου Προειδοποιήσεως και χώρους και εγκαταστάσεις εκτοξεύσεων Πυραύλων. Με τις δυο προαναφερθείσες Βάσεις, οι Αμερικανοί όχι μόνο θα προστατεύουν τους αγωγούς που μεταφέρουν ενέργεια από την Μ. Ανατολή στην Ευρώπη, έχοντας την δυνατότητα να διακόψουν την ροή τους, όποτε το επιθυμούν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αλλά θα ελέγχουν και την περιοχή των Βαλκανίων, της Μ. Ανατολής, και θα απαγορεύουν οποιαδήποτε επέμβαση της Ρωσίας στα Βαλκάνια. Ενδεικτικό της μεγάλης σημασίας που αποδίδουν οι ΗΠΑ στην παρουσία τους στα Σκόπια, είναι και η κατασκευή υπό άκρα μυστικότητα, στην βόρεια πλευρά της πόλεως των Σκοπίων, της μεγαλύτερης πρεσβείας τους στον κόσμο, στην οποία προβλέπεται να υπηρετεί προσωπικό 310 ατόμων. Στην πρεσβεία αυτή θα εγκατασταθεί το περιφερειακό επιτελείο της CIA στα Βαλκάνια, το οποίο θα επιτηρεί και θα συλλέγει πληροφορίες για τις χώρες των Βαλκανίων και την ευρύτερη περιοχή από το Ισραήλ, μέχρι την Τσεχία.

Τακτικά Πλεονεκτήματα για τις ΗΠΑ

Πέραν των προαναφερθέντων Στρατηγικών, η χώρα των Σκοπίων προσφέρει και Τακτικά πλεονεκτήματα στις Στρατιωτικές Δυνάμεις των ΗΠΑ.

Κατά την τελευταία πενταετία βρίσκεται σε ιδιαίτερη έξαρση η αντιπαράθεση των χωρών της Δύσεως (ΝΑΤΟ-ΕΕ) με την Ρωσία για τον έλεγχο των ζωτικών πηγών ενεργείας, των υποδομών αλλά και των οδών μεταφοράς προς την Ευρώπη πετρελαίου και αερίου τόσο από την Κεντρική Ασία και την Μ. Ανατολή όσο και από την πολυπληθή, ευημερούσα και πλούσια σε ενεργειακό δυναμικό, ακόμη και για τον επόμενο αιώνα, περιοχή της Ευρασίας.

Το ΝΑΤΟ έχει ως μέλη του 13 νέες χώρες οι οποίες συνορεύουν με την Ρωσία και, με αφορμή τον εμφύλιο πόλεμο στην Ουκρανία και την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσία, προώθησε σταδιακά, σε πολλές από τις χώρες αυτές, Δυνάμεις και μέσα και πραγματοποιεί Στρατιωτικές Ασκήσεις πλησίον των Ρωσικών συνόρων.

Για να απαντήσει στην Στρατηγική αυτή, η Ρωσία έχει προωθήσει και η ίδια Στρατιωτικές Δυνάμεις στα σύνορά της και, κυρίως σε εκείνα με την Ουκρανία. Επιπλέον έχει Δυνάμεις  στην Κριμαία και την Συρία. Οι Δυνάμεις αυτές περιλαμβάνουν στην σύνθεσή τους, μεταξύ των άλλων και Κινητές Βάσεις Εκτοξεύσεως Πυραύλων Cruise, όπως Αυτοκινουμένων Συστημάτων Εκτοξεύσεως Πυραύλων Πυροβολικού HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System), Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων Πυροβολικού MLRS (Multiple Rocket Launch System) με βεληνεκή από 40 έως 300 χιλιομέτρων.

Προκειμένου να προστατεύσει, η Ρωσία, αυτές τις Δυνάμεις από Αεροπορικές και Πυραυλικές προσβολές των Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, έχει αναπτύξει σε κάθε περιοχή στην οποία είναι εγκατεστημένες, αριθμό Αντιαεροπορικών Πυραυλικών Συστημάτων διαφόρων βεληνεκών και υψών Επιχειρησιακής Δραστηριότητος (Μικρού, Μέσου και Μεγάλου). Από το Pantsyr S1 των 20 χιλιομέτρων ως τα S-300 με βεληνεκές 200 έως 250 χιλιομέτρων και τα  S-400 με βεληνεκές 350 έως 400 χιλιομέτρων

Πολύ σύντομα στις περιοχές αυτές αναμένεται να αναπτυχθούν και τα Συστήματα S-500 με βεληνεκές 450 έως 500 χιλιομέτρων καθώς επίσης και το 3M22 Zircon με βεληνεκές έως 1000 χιλιομέτρων, το οποίο, αυτή την στιγμή, είναι μεν εγκατεστημένο σε Πλοία και Υποβρύχια, βρίσκεται όμως σε εξέλιξη η διαδικασία προκειμένου να εγκατασταθεί και να εκτοξεύεται και από την Ξηρά.

Λαμβανομένου υπόψη τόσο του βεληνεκούς όσο και της δυνατότητος των παραπάνω Αντιαεροπορικών Συστημάτων να εμπλέκουν ταυτόχρονα πολλαπλούς στόχους (Αεροσκάφη, από 20 έως 30 αλλά και Κατευθυνόμενα Βλήματα) δημιουργούν, σε κάθε περιοχή που προστατεύουν ένα «Θόλο» Αντιαεροπορικής(Α/Α) Προστασίας από Αεροπορικές και Πυραυλικές προσβολές προερχόμενες από πυραύλους Cruise, Βαλλιστικούς Πυραύλους αλλά και Διηπειρωτικούς Πυραύλους ICBM (Intercontinental Ballistic Missiles)(Διηπειρωτικά Βαλλιστικά Βλήματα). Η δυνατότητα αυτή, καλείται στην Στρατιωτική ορολογία «Απαγόρευση Περιοχής» (Anti Access Area Denial) ή A2/AD. Αναλόγους «Θόλους» Αντιαεροπορικής (Α/Α) Προστασίας. Στην επίτευξη της  παραπάνω  δυνατότητος συμβάλλει και ο ρωσικός Στόλος.

Η προσβολή και καταστροφή των παραπάνω Θόλων είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί τόσο από Αεροσκάφη, πολύ δε περισσότερο από Κατευθυνόμενα Βλήματα Πυροβολικού, δεδομένου ότι, οι Στόλοι του ΝΑΤΟ δεν είναι εύκολο να προσεγγίσουν τις περιοχές των Κριμαίας, Ουκρανίας, Συρίας και Ρωσίας, λόγω της Ναυτικής και Αεροπορικής κυριαρχίας της Ρωσίας σ΄ αυτές.  Συνεπώς οι ΗΠΑ, είναι υποχρεωμένες να  επιλέξουν την προσβολή τους με Βαλλιστικούς Πυραύλους και άλλου τύπου Πυραύλους με δυνατότητες Προσβολής σε Βάθος (Deep Strike), βεληνεκούς 800 χιλιομέτρων περίπου. Επίσης θα πρέπει να αναπτύξουν και άλλους Πυραύλους, με ανάλογες δυνατότητες, όπως μία Χερσαία έκδοση του Πυραύλου “Tomahawk”(ο οποίος τώρα βάλλεται από Πλοία Επιφανείας, αλλά και Συμβατικά και Πυρηνικά Υποβρύχια και έχει βεληνεκές από 1300 έως 2500 χιλιόμετρα).

Η επιδίωξη της νομιμοποιήσεως για την κατασκευή Βλημάτων τέτοιων δυνατοτήτων, είναι η πραγματική αιτία για την αποχώρηση των ΗΠΑ από την Συνθήκη για την μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων Μέσου Βεληνεκούς, γνωστή ως Συνθήκη ΙNF( Intermediate Range Nuclear Forces). Μετά την αποχώρησή τους, δεν δεσμεύονται πλέον να μη κατασκευάζουν Βλήματα βεληνεκούς μεγαλυτέρου των 500 χιλιομέτρων.

Τα Βλήματα αυτά αποτελούν Στρατηγική απειλή για την Ρωσία η οποία θα επιδιώξει να τα προσβάλει, όταν αναπτυχθούν, ώστε να τα εξουδετερώσει. Πρέπει λοιπόν το ΝΑΤΟ να τα αναπτύξει σε μία περιοχή, η οποία θα βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας από την Ρωσία και όχι σε χώρες οι οποίες, είτε συνορεύουν με αυτή, είτε ευρίσκονται εντός του βεληνεκούς των ρωσικών Πυραύλων (Πολωνία, Βαλτικές χώρες κλπ). Διότι, είναι προφανές, πως οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών θα αντιδράσουν και δεν θα επιτρέψουν την εγκατάσταση, φοβούμενες τις συνέπειες από τα ρωσικά αντίποινα.

Ιδανική λοιπόν χώρα για την ανάπτυξη Πυραύλων υψηλής ακριβείας με ικανότητα προσβολής στόχων  σε βεληνεκή από 500 έως 5500 χιλιόμετρα είναι τα Σκόπια. Βρίσκονται μακριά από  τα σύνορα με την Ρωσία, οπότε περιορίζεται ο κίνδυνος προσβολής τους από Αεροσκάφη, Πλοία και Τακτικά Βλήματα εγκατεστημένα σε ρωσικό έδαφος. Επίσης περιβάλλονται από κράτη που ανήκουν στο ΝΑΤΟ, στα οποία δεν έχει πρόσβαση η Ρωσία και, επί πλέον, βρίσκονται κοντά σε Κριμαία, Συρία και Ανατ. Ουκρανία. Συνεπώς, δεν πρέπει να μας δημιουργεί απορία, η σθεναρή και διαρκής εμμονή των ΗΠΑ να στηρίξουν και να εξασφαλίσουν την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Όσο για την Συμφωνία των Πρεσπών, ας προσέχαμε, όταν έπρεπε και μπορούσαμε.


Το άρθρο  αναρτήθηκε  στην  ιστοσελίδα  ΕΓΕΡΣΙΣ.

https://egerssi.gr/

 

 

 

Επιστολή  προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό  των  Παμμακεδονικών Οργανώσεων.

 

Την επιστολή, η οποία κοινοποιείται σε όλα τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου και στα ΜΜΕ,  υπογράφουν οι Πρόεδροι Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ Δημήτρης Φιλιππίδης, Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας Γεώργιος Κοσμίδης, Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά Χρήστος Καράτζιος, Παμμακεδονικής Ένωσης Αφρικής Αμύντας Παπαθανασίου, Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας Οντάριο (Καναδά) Γεώργιος Παπαδάκης, Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (Ελλάδα) Δημήτριος Γιουματζίδης και Παμμακεδονικής Ένωσης Γερμανίας Γιάννης Γκέγκας.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής (17 Μαΐου 2021) έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Εκ μέρους των μελών των Παμμακεδονικών Ενώσεων ανά τον κόσμο, σας μεταφέρουμε την απογοήτευσή μας και την βαθιά λύπη μας για τον χειρισμό της κυβέρνησή σας στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η πλειονότητα των Ελλήνων που σας εξέλεξαν περίμεναν από εσάς αυτό που της είχατε υποσχεθεί, δηλαδή μία σειρά συνεχόμενων βέτο κατά την πορεία των Σκοπίων για ένταξή τους στην Ε.Ε. ελπίζοντας πως τα αλλεπάλληλα βέτο δεν σημαίνει υποχρεωτικά ευνοϊκή κατάληξη της όλης “Συμφωνίας”! Προεκλογικά δηλώσατε πως δεν θα διαιρέσετε τους Έλληνες για να ενώσετε τους Σκοπιανούς. Αναρωτιόμαστε πώς ενώσατε τον ελληνισμό που συμμετείχε στα πολυπληθή και ιστορικά συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και σε δεκάδες άλλες πόλεις των πέντε ηπείρων; Οι καταγραμμένες παραβιάσεις των γειτόνων μας ανέρχονται σε εκατοντάδες, ενώ η ελληνική κυβέρνηση τις παρακολουθεί παθητικά και επιμένει στην μονομερή εκ μέρους της Ελλάδος τήρηση της “Συμφωνίας”!

Όμως οι μονομερείς παραβιάσεις των Σκοπίων ακυρώνουν την “Συμφωνία” με βάση το εθνικό και διεθνές δίκαιο!

Αλλά και η στάση της κυβέρνησής σας ακυρώνει την “Συμφωνία” διότι ενώ έπρεπε να καταγγείλετε αυτές τις παραβιάσεις, δεν το κάνατε.

Τρία χρόνια μετά την υπογραφή της “Συμφωνίας των Πρεσπών” ο Πρόεδρος Πενταρόφσκι έθεσε θέμα δικαιωμάτων “Μακεδονικής” Μειονότητας στην Ελλάδα και μάλιστα υπαινίχθηκε ότι η χώρα του θα βοηθήσει όλους όσοι θέλουν να προσφύγουν κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων… κι ενώ αυτές οι δηλώσεις είναι παραβίαση της “Συμφωνίας των Πρεσπών” η κυβέρνησή σας διατήρησε σιγή ιχθύος. Στο ίδιο ατόπημα υπέπεσε και ο Πρόεδρος Ζάεφ όταν προανάγγειλε στην εφημερίδα “Αυγή” ότι η Ελλάδα θα κυρώσει τα μνημόνια αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και της χώρας του.

Ας εξετάσουμε τι θα αναγκαστούν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίσουν:

Τα σχολικά τους βιβλία παραμένουν επεκτατικά. Η κυβέρνησή σας αντικατέστησε τον πανεπιστημιακό κ. Σφέτα που γνώριζε άριστα την γλώσσα των Σκοπίων με πρόσωπα που γνωρίζουν την Σερβική…Τα βιβλία ακόμη αναθεωρούνται και εσείς θα ψηφίσετε μνημόνιο πάνω σ’ αυτό το θέμα; Νομίζετε πως οι ακαδημαϊκοί της γειτονικής χώρας θα αποδεχτούν την ιστορία του Μακεδονικού Αγώνα, ή την ιστορία των Βαλκανικών Πολέμων; Θα κατακουτσουρέψουμε την ιστορία της Μακεδονίας μας και επιπλέον θα επιτελεστεί μια άθλια επιβεβαίωση της ονομασίας “Μακεδονική” για την γλώσσα και την εθνότητα ενός σλαβικού πληθυσμού, κάτι που και η Βουλγαρία αρνείται σθεναρά;

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα καλεστούν να κυρώσουν το μνημόνιο της αμυντικής συνεργασίας. Όλοι μας γνωρίζουμε πως οι Τούρκοι έχουν διεισδύσει στο στρατό της γείτονας, ο δε Πρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων έχει επισκεφθεί την Άγκυρα πρόσφατα. Ποια κοινά στρατιωτικά μυστικά μπορεί η Ελλάδα να ανταλλάξει με τους γείτονες; Μήπως η αμείλικτη επιθετικότητα της Τουρκίας βασίζεται στην διαρκώς υποχωρητική στάση της κυβέρνησή σας; Επιπλέον από ποια εχθρική χώρα η Ελλάδα πρέπει να διαθέσει την εθνική της αεροπορία για την εναέρια αστυνόμευση του FIR της γειτονικής χώρας; Απ’ ότι γνωρίζουμε όλες οι γειτονικές χώρες ανήκουν στο ΝΑΤΟ. Ο μόνος υπαρκτός κίνδυνος γι’ αυτούς είναι η Αλβανική μειονότητα της χώρας τους.

Όσο για την εμπορική συνεργασία δεν έχουμε παρά να κοιτάξουμε τι συμβαίνει στην Μακεδονία μας και ιδιαίτερα στην Δυτική Μακεδονία όπου μετά την βιαστική απολιγνιτοποίηση έχει ρημάξει ο τόπος λόγω ανεργίας και του δημογραφικού.

Μας απογοητεύετε οικτρά κ. Πρόεδρε με την υπόσχεσή σας στον κ. Ζάεφ, τον οποίο δεχτήκατε τώρα τελευταία στο Μέγαρο Μαξίμου, πως “θα ψηφίσετε τα τρία μνημόνια”. Πώς καλείτε το Ελληνικό Κοινοβούλιο να κυρώσει άρον-άρον μια τέτοια συμφωνία όταν οι γείτονές μας την έχουν παραβιάσει αλλεπάλληλες φορές και όταν αυτή είναι άκρως επικίνδυνη για την χώρα;

Σημαντικό είναι να δούμε ποιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα ψηφίσουν αυτά τα μνημόνια…

Εδώ είμαστε και περιμένουμε.»!!

 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Ο ΑΘΛΙΟΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΣ ΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟΝ ΚΑΚΟΤΥΧΟ ΛΑΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΑΕΦ: «Ήμασταν η ΦΥΡΟΜ» για ολόκληρο τον κόσμο και σήμερα, είμαστε Μακεδόνες από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, οι οποίοι μιλούν Μακεδονικά (σημείωση: χάριν των βρωμερών πρακτόρων των μαφιόζικων οικογενειών που κυβερνούν την Ελλάδα)».
    Όταν το Κράτος εκπροσωπείται, όπως στην περίπτωση της ποδοσφαιρικής ομάδας, τότε χρησιμοποιείται το όνομα Βόρεια Μακεδονία, αλλά τα επίθετα «Μακεδονικό» (македонско), «Μακεδονική» (македонска), «Μακεδονικός» (Македонец), και όλες οι μορφές του επίθετου χρησιμοποιούνται σε όλες τις άλλες μορφές συζήτησης και έκφρασης των απόψεών μας, δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ κατά την ώρα του πρωθυπουργού στην Βουλή των Τουρκόγυφτων Η βουλευτής Ανε Λασκόσκα από το ΕΜΕΟ-ΔΚΜΕΕ ζήτησε εξηγήσεις για τη συγγνώμη του πρωθυπουργού προς την Αθήνα, όταν παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος γράφοντας για την «εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Μακεδονίας» σε μια ανάρτηση στο "Twitter". «Υπέγραψα αυτήν τη Συμφωνία, διαπραγματεύτηκα αυτήν τη συμφωνία που εγγυάται απολύτως την Μακεδονική ταυτότητα, τη Μακεδονική γλώσσα και την Μακεδονική μας εθνική ταυτότητα». «Δεν υπάρχει απολύτως κανένα δίλημμα για τη χρήση του όρου Β.Μακεδονία όταν επιβάλλεται ». («Апсолутно нема дилема кога се употребува С.Македонија»). δήλωσε ο Ζάεφ, και τόνισε ότι πριν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, «ήμασταν η ΦΥΡΟΜ» για ολόκληρο τον κόσμο και σήμερα, είμαστε Μακεδόνες από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, οι οποίοι μιλούν Μακεδονικά».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...