ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΙΜΗ ΑΠΟ ΤΑ 15 ΜΕΧΡΙ ΤΑ 45. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΙΜΗ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ; Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, ΙΑΤΡΙΚΩΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΣ, ΔΕΝ ΩΡΙΜΑΖΕΙ, ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ 8-10 ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΚΕΤΟΥΣ. ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΝΕΑΜΗΝΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ, ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΕΜΒΡΥΟ ΑΛΛΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΖΩΗ ΑΠ' ΑΥΤΟ. ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΗΣ, ΕΝΩΜΕΝΟ Μ' ΑΥΤΗΝ, ΕΝΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΝ, ΜΙΣΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΞΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΧΕΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ. ΧΩΡΙΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΕΣ, ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Η ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ
Οι «ελληνίδες» (τρομάρα τους) σήμερα δεν θέλουν να κάνουν παιδιά, δεν επιδιώκουν να στήσουν σωστή παραδοσιακή οικογένεια. Αποφασίζουν ότι θέλουν «να ζήσουν την ζωή τους» πριν παντρευτούν. Μετά, ορισμένες, θα υιοθετήσουν ένα νεγράκι, όπως κάνουν οι βαλτές «σταρ» του Χόλυγουντ. Έτσι έχουμε κάπνισμα, εκτρώσεις και ηλικία προς τεκνοποίηση περίπου στα 35. Αντί να αρχίζουν την τεκνοποίηση στα 15-16, μετανοούν στα 35 και προσπαθούν απεγνωσμένα να τεκνοποιήσουν περίπου στα 35 με 40. Η μεγάλη γυναίκα που μένει έγκυος για πρώτη φορά, αυξάνει πολύ τον κίνδυνο για την υγεία της τόσο για την ίδια, όσο και για το έμβρυο (χρωματοσωμικές ανωμαλίες).
(Ο καρκίνος του μαστού - που χτυπά μία στις οκτώ γυναίκες του δυτικού κόσμου - ενοχοποιείται για αυτούς τους τρεις παράγοντες: καθυστέρηση στην τεκνοποίηση, κάπνισμα, εκτρώσεις). Στην γυναίκα των 35 χρονών το ποσοστό γονιμότητος είναι 5%. Στην γυναίκα των 40 ετών το ποσοστό γονιμότητος είναι 0%.
https://www.foxnews.com/opi...
ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Εκπαιδεύστε τα παιδιά σας στα καλύτερα σχολεία, διασφαλίστε ότι οι οικογένειές σας θα ζουν στα καλύτερα μέρη, οδηγείτε τα καλύτερα αυτοκίνητα, κατοικείτε στα καλύτερα σπίτια και κάνετε πέντε παιδιά, όχι μόνο τρία» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία που εκφώνησε στο Εσκίσεχιρ, στα νότια της Κωνσταντινούπολης.
Η ΚΑΤΙΝΑ ΤΟΥ ΚΚεσ
Την ανάγκη το δημογραφικό κενό της χώρας μας να καλυφθεί, ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές, και να μεταβληθεί σε οικονομικό και κοινωνικό πλεόνασμα, υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τον χαιρετισμό της, στην παρουσίαση της νέας πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Eurobank, για την ανάδειξη του δημογραφικού ζητήματος και την αντιμετώπισή του.
Ειδικότερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώνεται και γερνάει και σημείωσε ότι από το 2011, όπως αποδεικνύουν σχετικές έρευνες, η χώρα μας έχει μπει σε μια νέα φάση, πρωτοφανή στα μεταπολεμικά χρόνια. Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανασφάλεια και αβεβαιότητα, που αισθάνονται οι νέοι άνθρωποι και ιδιαίτερα οι γυναίκες μπροστά στην απόφαση να δημιουργήσουν οικογένεια και πρόσθεσε ότι το δημογραφικό ζήτημα αποτελεί εθνική προτεραιότητα, προκειμένου να αποτραπεί η μετατροπή της πατρίδας μας στην πιο γερασμένη χώρα της Ευρώπης.
"Οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις. Από την αρχή της οικονομικής κρίσης πολλοί Έλληνες, ιδίως νέοι, εγκαταλείπουν τη χώρα αναζητώντας καλύτερη τύχη στο εξωτερικό. Η ικμάδα του έθνους αποξηραίνεται. Η γήρανση του πληθυσμού, με δεδομένη τη ραγδαία αύξηση του προσδόκιμου της ζωής, είναι ολοφάνερη. Το αποδεικνύουν οι αριθμοί: το 1961 μόλις το 8,3% του πληθυσμού ήταν γηραιότερο των 65 ετών, ενώ το 26,2% ήταν νεότερο των 14 ετών. Το 2020 η σύνθεση του πληθυσμού ήταν εντελώς διαφορετική: το 22,3 % ήταν άνω των 65 ετών, και μόλις το 14,2% κάτω των δεκατεσσάρων. Σύμφωνα με σχετικά πρόσφατα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο δείκτης γήρανσης, ο λόγος δηλαδή του πληθυσμού ηλικίας άνω των 65 ετών προς τον πληθυσμό ηλικίας 0-14 ετών, ανέρχεται σήμερα σε 156,2. Ένα στοιχείο πολύ αποθαρρυντικό", δήλωσε.
Παράλληλα, σημείωσε ότι σύμφωνα με όλες τις έρευνες και τις μετρήσεις των ειδικών, η περαιτέρω μείωση του πληθυσμού είναι αναπόφευκτη. "Όπως καταγράφηκε σε έρευνα της διαΝΕΟσις η οποία πραγματοποιήθηκε το 2016, ο πληθυσμός της χώρας μας, από τα 10,7 περίπου εκατομμύρια που είναι σήμερα, το 2050 θα μειωθεί στα δέκα. Και αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο. Το απαισιόδοξο υπολογίζει ότι οι Έλληνες θα είναι ακόμη λιγότεροι, 8,3 εκατομμύρια περίπου" πρόσθεσε.
Αναφερόμενη στις επιπτώσεις αυτής της εξέλιξης, υποστήριξε ότι "θα είναι καταλυτικές σε μια σειρά από ζητήματα όπως η γεωπολιτική θέση της χώρας, οι αναπτυξιακές της δυνατότητες, η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού, η ισορροπία μεταξύ των γενεών".
Περιγράφοντας τη συνθετότητα του δημογραφικού μας προβλήματος τόνισε ότι "δεν είναι ότι οι Έλληνες δεν θέλουν παιδιά, ότι αργούν να ενηλικιωθούν και να αναλάβουν ευθύνες, ότι τους αποτρέπουν οι δυσχερείς οικονομικές συνθήκες. Και μεταπολεμικά ήταν δύσκολες οι συνθήκες. Όμως τότε δεν επικρατούσε το σημερινό κλίμα αβεβαιότητας, ανασφάλειας, αποθάρρυνσης. Τότε υπήρχε ελπίδα. Σήμερα οι νέοι μας φοβούνται το αύριο, δεν το αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία, με τη φυσική ορμή της ηλικίας τους. Φοβούνται ότι θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους. Δεν εμπιστεύονται το οικονομικό σύστημα, ανησυχούν για την κατάσταση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή".
Όπως είπε, το κάποτε ρητορικό ερώτημα "σε τι κόσμο θα φέρω τα παιδιά μου;" έχει σήμερα ρεαλιστική, άκρως ανησυχητική βάση. "Ειδικότερα οι νέες γυναίκες διαπιστώνουν ότι η παραμονή και η ανέλιξή τους στην αγορά εργασίας δεν διασφαλίζεται πλήρως μετά την τεκνοποιία. Ακόμη κι όταν καταφέρνουν να διατηρήσουν την εργασία τους και να προχωρήσουν, οι νέες μητέρες εξακολουθούν να επωμίζονται ανισομερώς τις οικογενειακές ευθύνες, να δυσκολεύονται να εναρμονίσουν οικογενειακή και επαγγελματική ζωή και, πολύ συχνά, ιδίως οι μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών, να αισθάνονται μόνες, χωρίς καμιά προνοιακή στήριξη" συμπλήρωσε.
Για τους λόγους αυτούς, χαρακτήρισε, πολύ ουσιαστική την πρωτοβουλία της Εurobank να αναδείξει το δημογραφικό ζήτημα ως εθνική προτεραιότητα, συνεργαζόμενη με θεσμικούς και κοινωνικούς εταίρους σε δράσεις που θα αποτρέψουν τη μετατροπή της πατρίδας μας στην πιο γερασμένη χώρα της Ευρώπης και τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η εστίαση στις ακριτικές περιοχές της χώρας μας.
Τέλος, αναφέρθηκε και στο θέμα της ενσωμάτωσης των μεταναστών, ιδιαίτερα αυτών που προσπαθούν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία. "Η ομαλή ένταξη τους δεν συμβάλλει μόνο στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά βοηθά και στην τόσο αναγκαία ανανέωση του πληθυσμιακού δυναμικού της χώρας μας", κατέληξε.
Μετά την Κ.Σακελλαροπούλου και ο Ν.Μπίστης. Ο γυρολόγος της πολιτικής Νίκος Μπίστης εμφανίστηκε ξανά, καθώς είχε να προτείνει τη δική του «λύση» για το δημογραφικό πρόβλημα. Και αυτή είναι όχι η στήριξη της ελληνικής οικογένειας, αλλά οι… παράνομοι μετανάστες! Ως άλλος ειδήμων και… σωτήρας του τόπου, σε δημόσια παρέμβασή του επιτέθηκε σε όσους «οδύρονται ότι έχουμε λίγες γεννήσεις και ότι θα είμαστε σε δέκα χρόνια 7.500.000. Δεν αντιλαμβάνονται ότι ο μόνος δρόμος δεν είναι να γεννάνε οι Ελληνίδες από πέντε παιδιά -δεν πρόκειται να γίνει αυτό και καλώς δεν θα γίνει, γιατί υπάρχουν κι άλλα πράγματα στη ζωή-, αλλά η ενσωμάτωση, όχι μία κι έξω αλλά με όρους και προϋποθέσεις, ενός δυναμικού ανθρώπινου δυναμικού που έρχεται από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Αυτό, αν δεν το καταλάβουν και συνεχίσουν αυτή την πολιτική, δεν έχει νόημα να κλαίνε μετά για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας», τόνισε ο κ. Μπίστης.
Στην χώρα που σβήνει δημογραφικά αναβλήθηκε το συνέδριο Γονιμότητας επ' αόριστον λόγω διαφημιστικού βίντεο.
Λυσσώδεις
είναι οι επιθέσεις που δέχθηκε το σποτ για το συνέδριο Γονιμότητας, σε
μία χώρα που σβήνει δημογραφικά με την ίδια την Πρόεδρο της
Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, να αναφέρεται πρόσφατα στο
συγκεκριμένο πρόβλημα και να δίνει ως «λύση» την «ανανέωση» του
ελληνικού πληθυσμού με παράνομους μετανάστες. Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα
που αντιμετωπίζει εντονότατο δημογραφικό πρόβλημα, φαίνεται πως δεν
επιτρέπεται να φιλοξενηθεί μία άποψη σε δημόσιο χώρο, η οποία ευνοεί τη
γονιμότητα και την επιβίωση του ελληνικού πληθυσμού.
Στην ακύρωση του
Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας, το οποίο επρόκειτο
να διεξαχθεί από τις 2 έως τις 4 Ιουλίου στα Ιωάννινα προχώρησε η
οργανωτική επιτροπή, έπειτα από το σάλο που προκάλεσε το τηλεοπτικό
μήνυμα.
Συνέδριο Γονιμότητας: Η ανακοίνωση της επιτροπής για την ακύρωση
Με
ανακοίνωση στο Facebook η οργανωτική επιτροπή αναφέρει ότι δεν
πρόκειται για ένα αμιγώς ιατρικό συνέδριο και ότι στόχος ήταν η
ενημέρωση «στα προβλήματα που ταλανίζουν ένα τμήμα του πληθυσμού μας».
«Η οργανωτική επιτροπή του «1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γονιμότητας και
Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές» αποφάσισε ομόφωνα την
ακύρωση του, λόγω της αρνητικής αντίδρασης των μέσων κοινωνικής
δικτύωσης σε ένα τηλεοπτικό κοινωνικό σποτ, του οποίου το μήνυμα
παρερμηνεύθηκε.
Το συνέδριο στόχευε στην ανάδειξη των επιστημονικών
δεδομένων σχετικά με την επίδραση της ηλικίας στη γυναικεία γονιμότητα,
ενός φαινομένου το οποίο δεν είναι γνωστό στο γενικό πληθυσμό, τόσο στην
Ελλάδα, όσο και διεθνώς, αλλά και στην παρουσίαση των επιστημονικών
τρόπων επίλυσης του προβλήματος αυτού με τη σύγχρονη Αναπαραγωγική
Ιατρική.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι το φαινόμενο αυτό είναι τελείως
διαφορετικό από την υπογονιμότητα λόγω ιατρικών προβλημάτων της γυναίκας
και του άνδρα.
Ωστόσο, δεν πρόκειται για ένα αμιγώς Ιατρικό
Συνέδριο, καθώς συμμετέχουν σε αυτό άτομα και φορείς εκτός του Ιατρικού
χώρου, σε μία προσπάθεια ενημέρωσης της κοινωνίας και άμεσης εξεύρεσης
λύσεων στα προβλήματα που ταλανίζουν ένα τμήμα του πληθυσμού μας.
Παράλληλα,
ζητήθηκε η συμμετοχή πολιτειακών στελεχών ώστε να τους παρουσιασθούν
όλα τα δεδομένα του φαινομένου της πεπερασμένης αναπαραγωγικής
ικανότητας και να ασκηθεί πίεση στην Πολιτεία, ώστε να συνδράμει με
κοινωνικές-οικονομικές παροχές για τις γυναίκες και τα ζευγάρια που θα
θελήσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους να τεκνοποιήσουν.
Η παρουσία στο
συνέδριο διαφόρων άλλων μη ιατρικών κοινωνικών φορέων, της Ελλάδας και
του Εξωτερικού, είχε ως στόχο την ευρύτερη διάδοση του μηνύματος. Το
τηλεοπτικό μήνυμα που παρερμηνεύθηκε δεν είχε πρόθεση απαισιόδοξη,
ρατσιστική ή σκοταδιστική και είχε λάβει την έγκριση του Ε.Σ.Ρ. και όλων
των αρμόδιων φορέων προς χρήση.
Παρουσίαζε την απαράδεκτη πίεση που
δέχεται η σύγχρονη γυναίκα, ενώ αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση των
προβλημάτων γονιμότητας λόγω της αύξησης της ηλικίας με την ενημέρωση
του πληθυσμού για τις δυνατότητες που παρέχει σήμερα η επιστήμη,
προσφέροντας στη γυναίκα την πλήρη αυτονόμηση και απελευθέρωση της από
λανθασμένα στερεότυπα. Πράγματι, σήμερα με την σωστή ενημέρωση και την
Αναπαραγωγική Ιατρική, όπως συμβαίνει και σε πολλές αναπτυγμένες χώρες,
οι γυναίκες μπορούν να επιλέξουν αν και πότε θα τεκνοποιήσουν, χωρίς να
είναι εξαρτημένες από χρονικούς και κοινωνικούς περιορισμούς.
Καθώς
λοιπόν δεν κατέστη δυνατή η διεξαγωγή αυτού του σημαντικού συνεδρίου,
ζητάμε από την Πολιτεία να αναλάβει την ευθύνη και να φροντίσει την
ενημέρωση του πληθυσμού, διαφυλάσσοντας τις ελευθερίες και τις
κατακτήσεις των γυναικών, ώστε να επιλέξουν και να επιδιώξουν την
τεκνοποίηση όποτε και όπως οι ίδιες το επιθυμούν.
Η Οργανωτική Επιτροπή
K. Ζηκόπουλος Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Ν. Νικολέττος Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Θράκης
Κ. Νταφόπουλος Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».
ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣΣΥΡΙΖΑ: Προτείνουν ξένους και μετανάστες και υιοθεσίες για το δημογραφικό! - Λέξη για τους πολύτεκνους Έλληνες.
«Συνέδριο
της ντροπής» χαρακτήρισε η περιφερειακή παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην
Αττική, «Δύναμη Ζωής» το «Συνέδριο Γονιμότητας» το οποίο ήταν να
διοργανωθεί στο Ιωάννινα, αλλά μετά τις λυσσώδεις επιθέσεις μίσους κατά
των διοργανωτών αποφασίστηκε να μην γίνει τελικά.
Παράλληλα η
παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως για την αντιμετώπιση του δημογραφικού
ζητήματος, είναι οι υιοθεσίες από όλους, οι ξένοι και οι μετανάστες ενώ
δεν αναφέρει πουθενά λέξη για τους πολύτεκνους.
Σε ανακοίνωσή της η
χαρακτηρίζει το συνέδριο «ντροπή και προκλητικά οπισθοδρομικό» ενώ
εκφράζει έκπληξη και απορία για την υποστήριξη και συμμετοχή της
περιφέρειας σε αυτό.
Επίσης, ζητά από τη Διοίκηση της περιφέρειας να
απαντήσει σε τι συνίσταται η υποστήριξη της, με ποια κριτήρια έγινε η
επιλογή αυτή και η συμμετοχή, εκθέτοντας θεσμικά τον φορέα και τέλος,
εάν δέχεται την πρόταση της «Δύναμης Ζωής» για διοργάνωση συνεδρίου με
αντικείμενο τη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ένα συνεκτικό σχέδιο
δράσης, ενός νέου προνοιακού μοντέλου στη βάση επιδοματικών πολιτικών
στήριξης των νέων ζευγαριών, της πολιτικής της αναδοχής, της τεκνοθεσίας
για όλους, επαναπατρισμό των νέων, υποδοχής και ένταξης ξένων και
μεταναστών κά, για τη σοβαρή αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος.
Η δημοσιογράφος Κία Παπαδοπούλου(αρχισυντάκτρια στην εκπομπή της Δανάης
Μπάρκα), είναι η εμπνεύστρια του σποτ για το Συνέδριο Γονιμότητας.
«Έρχεται
η μέρα που κλείνεις τα πολλά και αρχίζει ο απολογισμός. Πέρασες στο
πανεπιστήμιο, έπιασες μια καλή δουλειά, γνώρισες τον άντρα των ονείρων
σου και ξαφνικά… μαθαίνεις πως αυτό το τέσσερα στο διψήφιο αριθμό της
ηλικίας σου δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα. «Φωνές: Άντε τι κάθεσαι!
Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;» Τι έκανα λάθος; Τίποτα δεν
έκανες λάθος! Απλά δεν γνώριζες. Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δική σου
οικογένεια ΑΥΡΙΟ! Φρόντισε να ενημερωθείς ΣΗΜΕΡΑ!» ανέφερε η Κία
Παπαδοπούλου και συνέχισε:
«Αυτό το κείμενο έχει τη δική μου
υπογραφή και καταθέτει ένα κομμάτι από την ψυχή μου. Σ’ αυτό το κείμενο
έχω γράψει όλα όσα έχω βιώσει στο πετσί μου επειδή έκανα το έγκλημα να
είμαι 10 χρόνια παντρεμένη χωρίς να έχω κάνει παιδιά. Γιατί έχω περάσει
τα 40 και δεν έχω γίνει μάνα. Γιατί η δική μου οικογένεια έχει έναν
υπέροχο αδέσποτο σκύλο και όχι παιδιά όπως θα «έπρεπε». Αυτές τις
ερωτήσεις, που έχω βάλει ως ερινύες στο σποτ, τις έχω δεχτεί άπειρες
φορές στη ζωή μου… η ειρωνεία είναι ότι τις έχω δεχτεί και από ανθρώπους
που σηκώνουν το δάχτυλο και με καταδικάζουν που τις έγραψα. Θέλετε να
μου πείτε πως μόλις μια γυναίκα περάσει τα 40 ΔΕΝ είναι η πρώτη ερώτηση
που της κάνουν; Ακόμα και στην τηλεόραση.
Μου ζητήθηκε να γράψω
το κείμενο για ένα κοινωνικό μήνυμα με θέμα τη γυναικεία υπογονιμότητα.
Αυτή είναι η δουλειά μου, είμαι δημοσιογράφος και έχω γράψει παρά πολλά
κείμενα μετά από έρευνα. Τα ιατρικά δεδομένα μιλούν ξεκάθαρα πως η
έλλειψη γνώσης είναι ένας από τους βασικούς λόγους της γυναικείας
υπογονιμότητας. Δυστυχώς, δεν μπορώ ν’ ανατρέψω τα ιατρικά δεδομένα.
Ακόμα και εγώ η ίδια αν είχα τη γνώση που έχω σήμερα θα τα είχα κάνει
όλα αλλιώς. Από πότε όμως είναι κακό να ενημερώνεται κάποιος όπως
τονίζει το σποτ; Στο κοινωνικό μήνυμα έχω τονίσει δύο λέξεις: «ΤΙΠΟΤΑ
δεν έχει κάνει λάθος!» και φυσικά» ΑΝ ονειρεύεσαι να κάνεις τη δική σου
οικογένεια…» Μπορεί να ονειρεύεσαι κάτι άλλο στη ζωή σου. Απλά
ενημερώσου! Αυτό τονίζει το μήνυμα, να διώξεις τις ενοχές που σου
φορτώνουν οι άλλοι και φυσικά να ενημερωθείς σωστά! Προσπαθήστε να
βλέπετε και να κρίνετε σωστά ακόμα κι αν υπάρχει πολύ σκοτάδι».
ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ (αρκεί ο ίδιος, ο ανιψιός και η αδελφή να βρίσκονται από πάνω).
ΑπάντησηΔιαγραφήO Μητσοτάκης μετά την συνάντηση με τον Ερντογάν:
«Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι οι δυσκολίες στις σχέσεις με την Τουρκία υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Εκτιμώ όμως ότι εφόσον και οι δύο πλευρές δείξουν καλή διάθεση αυτές τελικά μπορούν να ξεπεραστούν».
Οι ανακοινώσεις του Δένδια του Παναγιωτόπουλου, των συνεργατών και των τουρκοκάναλων είναι όλες στο ίδιο μήκος κύματος: σαν το θέμα να αφορά τρίτες μακρινές χώρες. Σου έρχεται σκοτοδίνη από τόση μαζεμένη ανοησία με πρακτορίλα.
Μα είναι δυνατόν μία χώρα, η οποιαδήποτε, να έχει πρωθυπουργό αυτόν τον άνθρωπο;
Είναι τόσο ανόητοι στις διεθνείς συνομιλίες σαν μικρά παιδιά. Ο Μητσοτάκης πηγαίνει με έπαρση σαν να λέει: "έχω υπουργό μου τον κουμπάρο του Σόρος". Αντίστοιχα ο Δένδιας προβάλλει: "είμαι δικηγόρος του Ρότσιλντ". Αμέσως μας έρχεται στον νου ο δικτάτορας Ιωαννίδης που έλεγε: «έχω γαμπρό σε αδελφή τον Αλασδράκη και δεν με κουνάει κανένας». Μπορείς με κάτι τέτοια παιδικά, να κάνεις διεθνή διπλωματία και να υπερασπίσεις τα εθνικά δίκαια στην διεθνή κονίστρα που λυσσομανά; Αυτά περνάνε μόνο στους ηλίθιους ιθαγενείς που σας ψήφισαν. Και γιατί να αρνηθεί την ήσυχη κουβέντα μαζί τους ο Ερντογάν; Τους αρπάζει την χώρα τους και αυτοί θέλουν να το συζητήσουν... Πρωτοφανές παγκοσμίως.
Ζ.Π.