ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

12 Ιουνίου 2021

ΒΡΕΘΗΚΑΝ 24 ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΙ ΣΕ ΝΥΧΤΕΡΙΔΕΣ. ΝΕΑ ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΗΞΗ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ.

 

Το προδοτικό τόξο των Δούλων. Διαφορετικά κόμματα με τα ίδια ΑΘΕΑΤΑ αφεντικά. ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΧΑΤΖΑΡΑ

 

ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΤΙΑΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

 

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 70 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΝΕΓΡΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2035 ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΚΟΥΝΑΡ ΜΠΕΚ.
ΑΝΤΙ 21.100 ΕΥΡΩ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΣΤΗΝ DIOR. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Βρέθηκαν 24 άγνωστοι μέχρι τώρα κορωνοϊοί σε νυχτερίδες.

Κινέζοι ερευνητές εντόπισαν εικοσιτέσσερις άγνωστους μέχρι τώρα κορωνοϊούς σε νυχτερίδες, σε μια περίοδο που το Πεκίνο προσπαθεί να απορρίψει τις αιτιάσεις περί πιθανής διαρροής του SARS-CoV-2 από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν.


Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Σαντόνγκ λένε ότι τα ευρήματά τους σε περιοχή της επαρχίας Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας δείχνουν ότι υπάρχει μια «αξιοσημείωτη ποικιλομορφία κορωνοϊών, που θα μπορούσαν δυνητικά να μεταπηδήσουν στους ανθρώπους». Κι όπως επισημαίνουν, ένας από τους νέους κορωνοϊούς που εντόπισαν σε νυχτερίδα - από τους συνήθεις υπόπτους για τη διάδοση του ιού που προκαλεί την Covid-19-, είναι γενετικά πολύ όμοιος με τον SARS-CoV-2, που έχει γονατίσει τον πλανήτη.

Οι επιστήμονες είχαν συλλέξει από τον Μάιο του 2019 μέχρι τον Νοέμβριο του 2020 δείγματα από τα στόματα και σωματικές εκκρίσεις νυχτερίδων στην κομητεία Μενγκλά της επαρχίας Γιουνάν. «Συνολικά συλλέξαμε 24 γονιδιώματα κορωνοϊών από διάφορα είδη νυχτερίδων, περιλαμβανομένων και τεσσάρων που μοιάζουν με τον SARS-CoV-2», αναφέρουν στην έκθεσή τους που δημοσιεύτηκε χθες Πέμπτη στην επιθεώρηση Cell.

Όπως λένε, βρήκαν αυτούς τους τέσσερις ιούς σε εννιά από τα μεμονωμένα δείγματα. «Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν σαφώς ότι ιοί που συνδέονται στενά με τον SARS-CoV-2 συνεχίζουν να κυκλοφορούν σε πληθυσμούς νυχτερίδων και σε κάποιες περιοχές ίσως και σε σχετικά υψηλή συχνότητα», υποστηρίζουν. Υπαινίσσονται δε ότι ο κορωνοϊός μπορεί να εξελίχθηκε φυσικά και να μεταπήδησε από ζώα σε άνθρωπο, αντί να διέρρευσε από το εργαστήριο της Ουχάν όπως υποστηρίζει άλλη θεωρία. «Οι νυχτερίδες είναι γνωστή δεξαμενή, που προκαλεί σοβαρές νόσους σε ανθρώπους κι έχουν συνδεθεί με την μεταπήδηση του ιού Hendra, του ιoύ Marburg, του Έμπολα και κορωνοϊών», γράφουν.

Δεν πωλούνταν νυχτερίδες και παγκολίνοι στην αγορά της Ουχάν λίγο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.

Η έρευνά τους δίνεται στη δημοσιότητα την ώρα που ασκούνται έντονες πιέσεις στην Κίνα να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για την προέλευση του κορωνοϊού κι ενώ μια νέα μελέτη υπό το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης εγείρει ερωτηματικά για το κατά πόσον ο SARS-CoV-2 μεταπήδησε από νυχτερίδα σε ανθρώπους.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές από το 2017 μέχρι το Νοέμβριο του 2019 πωλούνταν σχεδόν 50.000 ζώα από 38 είδη, ανάμεσά τους ασβοί, αγριογούρουνα, παγόνια και οχιές, στην υπαίθρια αγορά της Ουχάν αλλά όχι νυχτερίδες και παγκολίνοι, στους οποίους συχνά επιρρίπτεται η ευθύνη για τη μεταπήδηση του κορωνοϊού σε ανθρώπους. Συμπεραίνουν, ως εκ τούτου, ότι οι νυχτερίδες και οι παγκολίνοι «δεν ήταν οι πιθανοί ενδιάμεσοι ξενιστές της πηγής του κορωνοϊού».

Αντίθετα, όπως λένε, τα χιλιάδες άγρια ζώα που ήταν κλεισμένα σε βρώμικα κλουβιά, παραμελημένα από τους εμπόρους, παρείχαν μια αφθονία οδών για τον κορωνοϊό να περάσει σε ανθρώπους. «Κάποια απ’ τα είδη αυτά είναι γνωστό ότι μεταφέρουν διάφορες ασθένειες. Ορισμένοι έχουν ταυτοποιηθεί ως πιθανοί ξενιστές του κορωνοϊού, αλλά οι βασικοί ύποπτοι, δηλαδή οι νυχτερίδες και οι παγκολίνοι, δεν πωλούνταν σ’ αυτές τις αγορές. Τα στοιχεία μας δεν μπορούν να προσδιορίσουν πώς μολύνθηκαν άνθρωποι με τον SARS-CoV-2, μόνον ότι φαίνεται λίαν αβάσιμη η άμεση επαφή με παγκολίνους ή νυχτερίδες στις αγορές αυτές», δήλωσε στη Daily Mail ο Κρις Νιούμαν του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.Η ΤΗΞΗ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ

Απόσταση από τα συνωμοσιολογικά  σενάρια που δείχνουν την Κίνα ως μάλλον υπεύθυνη για την πανδημία του κορωνοϊού, με δημιουργία του ιού σε κάποιο εργαστήριο,  πήρε ο επίτιμος καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, Χρήστος Ζερεφός, μιλώντας στο «Eco News».

Ο καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας σημείωσε ότι ο ιός αλλά και άλλοι μάλλον προέρχονται από τους πάγους της  Αρκτικής.

«Υπάρχει αυτή η υπόθεση. Οι πάγοι στην Αρκτική έχουν μείνει οι μισοί από ότι ήταν πριν την υπερθέρμανση του πλανήτη. Στην περιοχή της νότιας Σιβηρίας αποκαλύφθηκαν εδάφη μετά το λιώσιμο των πάγων. Είναι πιθανό, παλαιοί ιοί που είχαν καταψυχθεί και ήταν εγκλωβισμένοι μέσα στους αιώνιους παγετώνες, να απελευθερωθούν. Είτε με τον αέρα, είτε με τα πουλιά ή με άλλο τρόπο μπορεί να μεταφερθούν σε γειτονικές περιοχές. Γειτονική περιοχή της νότιας Σιβηρίας είναι η Ουχάν και άλλες περιοχές της Κίνας» σημείωσε.

«Δεν είναι τυχαίο» συνέχισε, «ότι οκτώ στις δέκα μεγάλες πανδημίες που έπληξαν την ανθρωπότητα τα τελευταία χρόνια, οι οκτώ προέρχονται από την περιοχή της Κίνας».

Σύμφωνα με τον κ. Ζερεφό, το σενάριο να απελευθερωθούν παλαιοί ιοί είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και ως εκ τούτου επισήμανε την ανάγκη «να γίνουν μετρήσεις να δούμε αν απελευθερώνονται από εκεί νέοι ιοί. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο το θέμα εάν είναι πραγματικότητα».

Σε ότι αφορά στη νότια Σιβηρία, υπογράμμισε, ότι επικρατεί έντονη απόψυξη εκεί τα τελευταία χρόνια.

«Το περασμένο καλοκαίρι επικράτησαν στο Ιρτσκούκ θερμοκρασίες 38 βαθμούς Κελσίου. Την ίδια στιγμή, στην Αθήνα είχαμε 35 βαθμούς. Είναι απορίας άξιο πώς η κλιματική αλλαγή μπορεί να δημιουργήσει αστάθειες και μεταβολές στο κλίμα που δεν περιμέναμε».


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...