ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

28 Ιουνίου 2021

ΟΛΟΙ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ "ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΗ" ΤΟΥΡΚΙΑ. 3,5 ΔΙΣ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, 6,4 ΔΙΣ ΤΟ ΔΝΤ.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ: Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟΥΦΕΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΚΟΠΕΥΤΗ.ΜΕ ΒΑΡΕΑ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ (ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ) ΕΞΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΚΑΤΖΗΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΠΛΑ. ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ 70 - ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ - ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΦΕΚΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ...ΑΚΡΙΒΑ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ.

Μετά τα 3,5 δισ. ευρώ της ΕΕ για το προσφυγικό, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα χορηγήσει 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια από τα 650 δισεκατομμύρια δολάρια που διαθέτει για τα κράτη-μέλη του, στην Τουρκία τον Αύγουστο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Μετά τη δραματική πτώση των αποθεμάτων της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, τα 6.4 δις. δολάρια θα δώσουν μία μικρή ανάσα στις τράπεζες της Τουρκίας, αλλά το καθαρό αποθεματικό θα συνεχίσει να είναι αρνητικό. Η πρόταση του ΔΝΤ αναμένεται να λάβει την τελική έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο, μετά από συνομιλίες με τους υπουργούς οικονομικών και διοικητών κεντρικών τραπεζών από 190 χώρες-μέλη.

Η μεταφορά χρημάτων, ύψους 650 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα είναι η μεγαλύτερη σε χώρες-μέλη στην ιστορία του ιδρύματος. Με στόχο την αύξηση της παγκόσμιας ρευστότητας, το ΔΝΤ στοχεύει κυρίως να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες και τις χώρες με χαμηλό εισόδημα να αντιμετωπίσουν τα χρέη τους. Οι ΗΠΑ, η χώρα με το μεγαλύτερο βάρος στη διοίκηση του ΔΝΤ, υποστήριξαν επίσης την πρόταση.

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...