ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

29 Ιουνίου 2021

ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: Η ΤΕΡΑΤΩΔΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ. «Τα ελληνικά ΜΜΕ "λιβανίζουν" την κυβέρνηση για να πάρουν περισσότερα χρήματα». «Τα ελληνικά ΜΜΕ- τηλεοπτικοί σταθμοί, εφημερίδες ή ενημερωτικές ιστοσελίδες- ανήκουν σε μεγαλοβιομήχανους, οι οποίοι ελάχιστα ενδιαφέρονται για την ποιοτική δημοσιογραφία, ενώ συχνά εξαρτώνται από το διαφημιστικό χρήμα του κράτους ή των τραπεζών, το οποίο διασφαλίζουν με τις καλές σχέσεις που διατηρούν σε πολιτικό επίπεδο».

 

Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΡΑΜΑ ΣΤΟΝ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΖΑΕΦ: ¨ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΟΥΝ ΣΕ ΔΥΤΙΚΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ". Ο ΡΑΜΑ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ ΝΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑ.

Στην λίστα Πέτσα αναφέρονται οι Ελβετοί.

Σκληρή κριτική στα ελληνικά ΜΜΕ που ανήκουν σε μεγαλοβιομηχάνους άσκησε η ελβετική Neue Zürcher Zeitung (NZZ) με αφορμή την δολοφονία της Καρολάιν. 

Τονίζοντας πως ουσιαστικά τα ελληνικά ΜΜΕ δεν ενδιαφέρονται για την ποιοτική δημοσιογραφία, αλλά η μόνη τους αγωνία είναι πως θα λιβανίσουν την κυβέρνηση, για να πάρουν περισσότερη κρατική διαφήμιση!

 

Γράφει χαρακτηριστικά η ελβετική εφημερίδα: «Τα ελληνικά ΜΜΕ- τηλεοπτικοί σταθμοί, εφημερίδες ή ενημερωτικές ιστοσελίδες- ανήκουν σε μεγαλοβιομήχανους, οι οποίοι ελάχιστα ενδιαφέρονται για την ποιοτική δημοσιογραφία, ενώ συχνά εξαρτώνται από το διαφημιστικό χρήμα του κράτους ή των τραπεζών, το οποίο διασφαλίζουν με τις καλές σχέσεις που διατηρούν σε πολιτικό επίπεδο. Έρευνες υποδεικνύουν ότι οι σχέσεις της πολιτικής ελίτ και των ΜΜΕ έγιναν ακόμη πιο στενές στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και των σκληρών μέτρων λιτότητας που ακολούθησαν, μάλιστα το 2013 έκλεισε για δύο χρόνια ακόμη και η κρατική ΕΡΤ. Όποιος διάκειται φιλικά προς την κυβέρνηση ή τουλάχιστον δεν την επικρίνει, μπορεί να προσδοκά περισσότερα χρήματα.

Είναι και αυτός ένας λόγος, για τον οποίο μία χαμηλού κόστους δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας γεμίζει τα δελτία ειδήσεων. Σύμφωνα με σχετικές έρευνες η εμπιστοσύνη του κόσμου στα ΜΜΕ μειώνεται σταθερά εδώ και χρόνια, το 2019 μόλις το 27% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι εμπιστεύεται τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης. Αντ’ αυτού όλο και περισσότεροι ενημερώνονται από ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία ωστόσο διαθέτουν ακόμη λιγότερους πόρους για τη διασταύρωση ειδήσεων».

Αυτά τα σχόλια μόνο κολακευτικά δεν είναι για τον ελληνικό Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, αλλά η εικόνα που παρουσιάζεται ποσώς αφορά τους… οικονομικούς παράγοντες που έγιναν εκδότες!


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

2 σχόλια:

 1. ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΜΣΕΝ – ΣΟΪΜΠΛΕ.
  ΤΟΜΣΕΝ: Αγαπητέ Βόλφγανγκ στην Ελλάδα εκτός από τον ανόητο λαό ευθύνη έχουν και οι ντόπιοι Ολιγάρχες, η ελίτ της χώρας την οποία κι εσύ κατέκρινες το 2010…

  ΣΟΪΜΠΛΕ: Ακου Πολ…Πράγματι έτσι είναι. Οι Ελληνες Ολιγάρχες και το πελατειακό Κράτος είναι οι αιτίες της χρεοκοπίας. Αλλά εάν οι Ελληνες δεν μπορούν να απαλλαγούν από τους διεφθαρμένους Ολιγάρχες τους πρόκειται για έναν ανόητο λαό ηλιθίων. Και οι ηλίθιοι πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά για να συνέλθουν…
  ΤΟΜΣΕΝ: Πράγματι κι εγώ μετά από 7 χρόνια παρουσίας μας στην Ελλάδα πιστεύω ότι οι Ελληνες είναι ένας λαός κακομαθημένων ηλιθίων, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς αρετές, χωρίς αυτοσεβασμό. Είναι τόσο ηλίθιοι που καταπίνουν το ένα Μνημόνιο μετά το άλλο ενώ βλέπουν ότι αυτά δεν ακουμπάνε το πελατειακό κράτος και τους Ολιγάρχες του…

  ΣΟΪΜΠΛΕ: Δεν είναι δική μας δουλειά Πολ να εξουδετερώσουμε τους Έλληνες Ολιγάρχες και το πελατειακό κράτος. Αυτό είναι δουλειά των ελληνικών κυβερνήσεων. Αυτές όμως στηρίζονται στους Ολιγάρχες και στο διεφθαρμένο πελατειακό κράτος…Είναι θέμα των ηλιθίων Ελλήνων πολιτών να ξεσηκωθούν ενάντια στις κυβερνήσεις τους, τους Ολιγάρχες και το πελατειακό κράτος. Ωσπου να συμβεί αυτό οι ηλίθιοι Ελληνες θα ζουν με Μνημόνια για παραδειγματισμό…
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΛΙΤ.
  Οι έλληνες πολιτικοί (και η ιθύνουσα πνευματική, καλλιτεχνική, ακόμη και οικονομική - βλέπε ολιγάρχες των ΜΜΕ - τάξη) έχουν δημιουργήσει δικούς τους άρρωστους κοινωνικούς και ιδεολογικούς κόσμους και ζουν μόνοι τους μέσα σ’ αυτούς. Ο καθένας απ’ αυτούς ενεργεί «ιδιωτικά» και καιροσκοπικά εναντίον των άλλων ενώ το εθνικό και κοινωνικό οικοδόμημα γύρω τους γκρεμίζεται.

  Η πρωτόγονη πολιτική σκέψη, η ασυναρτησία, η διαστροφή στην επικοινωνία, οι ιδιόμορφες γλωσσικές κατασκευές, το κλειστό σύστημα εννοιών, η κατασκευή εχθρών και η δαιμονοποίησή τους, η «λογική» που χρησιμοποιείται για να αυτοεπιβεβαιώνει τους εμμονικούς ισχυρισμούς τους, όλα αυτά είναι γνωρίσματα του ελληνικού πολιτικού και κοινωνικού αυτισμού.
  Το κυριότερο όμως και πιο παθογνωμονικό εύρημα στους έλληνες πολιτικούς, αυτό που θέτει την διάγνωση του πολιτικού αυτισμού, είναι η έλλειψη εθνικής ευαισθησίας.
  Οι έλληνες πολιτικοί θα ασχοληθούν με πολλά ζητήματα: κλιματική αλλαγή, περιβάλλον, πράσινη ανάπτυξη, δικαιώματα των ζώων, δικαιώματα των μειονοτήτων κλπ.
  Ίσως έχουν ακούσει και την έκφραση Ελληνικός Λαός, Ελληνικό Έθνος και Ελληνική Πατρίδα. Αισθάνονται όμως μία απέχθεια γι αυτές τις έννοιες. Δεν μπορούν να αντιληφθούν κάτι τόσο μεγάλο και σύνθετο. Ξεπερνά τα αυτιστικά όριά τους. Δεν καταλαβαίνουν ότι δίπλα μας υπάρχουν άλλες κοινότητες που θέλουν το κακό μας, ότι ο κόσμος είναι ένα θανατερό λιβάδι και για να επιβιώσουμε απαιτείται ενότητα, σύμπνοια, εξυπνάδα, ετοιμότητα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...