ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

21 Ιουνίου 2021

Στη Σουηδία κατεδαφίζουν σχολείο για να φτιαχτεί νέο τζαμί. Δεδομένου ότι η Ελλάδα το 2035 θα έχει 423.000 λιγότερους μαθητές, θα κατεδαφίσουμε τουλάχιστον 500 σχολεία για να γίνουν 500 τζαμιά. Η ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ, ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

 

ΕΛΛΑΔΑ, ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ. ΣΕ 14 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟ 2035, Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ 423.000 ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ 100.000 ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.





Ο δήμος Borlänge στη Dalarna αποφάσισε να προσφέρει την δυνατότητα στον Ισλαμικό Σύλλογο να αγοράσει γη για να…. εξισλαμίσει τον δήμο με ένα διώροφο τζαμί. Μάλιστα για να διευκολύνουν τη διαδικασία θα κατεδαφίσουν σχολικό κτίριο.

Ο δήμος Borlänge, όπου οι τοπικοί άρχοντες είναι ένα μείγμα από Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινο Κόμμα, Φιλελεύθερους και το τοπικό κόμμα Care for All υπέγραψαν συμφωνία κατανομής γης με την Ισλαμική Ένωση.


Η συμφωνία δίνει στη Μουσουλμανική κοινότητα το δικαίωμα να χτίσει στην περιοχή Bullermyren. Σύμφωνα με το τρέχον σχέδιο, το κτίριο θα έχει δύο ορόφους και μια έκταση περίπου 1.200 τετραγωνικών μέτρων.

Η τοπική Ισλαμική Ένωση θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή με τη βοήθεια άλλων μουσουλμανικών ενώσεων από ολόκληρη τη χώρα.

Ο Jan Bohman είναι πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στο Borlänge και λέει ότι έδωσαν το πράσινο φως για τα σχέδια της Ισλαμικής Ένωσης. “Έχουμε θρησκευτική ελευθερία στη χώρα μας”.

Ο ιμάμης Ιμπραήμ Χαμάντ είναι ικανοποιημένος με την απόφαση και σημειώνει πως και γυναίκες θα είναι επίσης ευπρόσδεκτες, ακόμη και εκείνες χωρίς μαντήλα! 


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ




Ο Ερντογάν ανακοίνωσε την επιτυχή δοκιμή του πυραύλου ATMACA που θα χτυπήσει την Ελληνική Βουλή. «Το χαλύβδινο σπαθί της πατρίδας μας, ο πύραυλος ATMACA, χτύπησε για πρώτη φορά έναν στόχο που έμοιαζε με πλοίο κατά την τελευταία δοκιμή, σήμερα, πριν τεθεί σε λειτουργία». ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ, ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.

 

Η Τουρκία σχεδιάζει να στείλει rover στη Σελήνη έως το 2030. ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.

 

Συνεχίζεται η δημιουργία πολεμικών drones από την Τουρκία - Παρουσίασε το Loitering Munition Alpagu. ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.

11 σχόλια:

  1. Μπακογιάννη: «Θα περάσουν τα πρωτόκολλα για τη Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή». Προς όφελος της Ελλάδος οι συμφωνίες με τα Σκόπια». Η ΠΡΑΚΤΟΡΙΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ.
    Για το αν θα ψηφιστούν από την ελληνική Βουλή τα πρωτόκολλα για τη Συμφωνία των Πρεσπών μίλησε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

    Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών με την κυβέρνηση Καραμανλή, Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε πως και οι 300 βουλευτές γνωρίζουν πως είναι υποχρέωση της Ελλάδας να τηρήσει διεθνείς συμφωνίες, όπως είναι η Συμφωνία των Πρεσπών, όποιος κι αν έχει βάλει τις υπογραφές.

    Ενώ είπε πως οι συγκεκριμένες συμφωνίες είναι «προς όφελος της Ελλάδας».

    Φυσικά θα ψηφιστούν αφού υπάρχει υπάρχει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, που εξασφαλίζει την υπερψήφισή τους ακόμα π.χ. και δέκα βουλευτές της ΝΔ να απέχουν ή να καταψηφίσουν, αλλά το θέμα είναι αν η κυβέρνηση θα διατηρήσει την δεδηλωμένη, αν υπάρξει αυτή η διαφοροποίηση...
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βουλγαρικό κόμμα VMRO BND: Προεκλογική εκστρατεία με σύνθημα η «Μακεδονία είναι βουλγαρική».

    Το επίσημο βίντεο του κόμματος VMRO BND, ανέβασε ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του κόμματος Ανγκέλ Τζαμπάσκι και υποστηρίζει ότι η «Μακεδονία είναι βουλγαρική».


    «Ο Ζόραν Ζάεφ ξεχνά»

    «Η Μακεδονία (σ.σ.: εννοεί τη «Μακεδονία των Σκοπίων») είναι βουλγαρική. Ενα γεγονός που δεν χρειάζεται απόδειξη. Γεγονός που ο Ζόραν Ζάεφ ξεχνά όταν βρίσκεται στα Σκόπια. Και θυμάται μόνο όταν ζητάει κάτι. Η Βουλγαρία αγαπούσε πάντα τη Μακεδονία. Ομως η Βουλγαρία δεν πρέπει να εκβιαστεί! Η φιλία βασίζεται στην εμπιστοσύνη και τη συνέπεια.

    »Η αλήθεια δεν μπορεί να παρακαμφθεί και η ιστορία πρέπει να απορρίψει τη μοίρα κάθε προδότη. Η Βουλγαρία και οι ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ θα συνεχίσουν τη μάχη μας για την αλήθεια!», έγραψε ο Τζαμπάσκι στο επίσημο προφίλ του στο Facebook, σύμφωνα με το echedoros-a.gr.

    Ποιο είναι το VMRO BND

    Το VMRO BND είναι ακροδεξιό κόμμα της Βουλγαρίας με ηγέτη του τον Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος και υπουργός Αμυνας στην προηγούμενη κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ.


    Στις εκλογές του Απριλίου δεν κατόρθωσε να εκπροσωπηθεί στη Βουλή καθώς δεν συγκέντρωσε το όριο του 4% που απαιτείται από τον εκλογικό νόμο της χώρας για την είσοδο κόμματος στο Κοινοβούλιο.

    Στη Βουλγαρία έχουν προκηρυχθεί πρόωρες εκλογές για τις 11 Ιουλίου καθώς από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση κανένα κόμμα δεν πήρε αυτοδυναμία ούτε έγινε δυνατός ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας.

    Οι πρόωρες εκλογές προκηρύχθηκαν από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ρούμεν Ράντεφ εξαιτίας της αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΕ: Πληρώνει την Ελλάδα για να την μετατρέπει σε ένα απέραντο ΚΥΤ!
    Επιδοτήσεις για να μετατραπεί όλη η Ελλάδα... σε ένα ΚΥΤ.

    Ψάχνουν κονδύλια για να κάνουν τα ΚΥΤ... πιο ωραία και ταυτόχρονα να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα απέραντο ΚΥΤ, καθώς οι «χρηματοδότες» πιέζουν για επιστροφές παράνομων μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα τους στην Ελλάδα.

    Η «ενσωμάτωση» των μεταναστών γίνεται πλέον το πρόταγμα, προκειμένου η «βιομηχανία» που έχει στηθεί να συνεχίσει να παράγει υπερκέρδη για κάποιους… Αυτό μόνον μπορεί να συμπεράνει κανείς από τις δραστηριότητες του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, ο οποίος την Τετάρτη είχε «γεύμα εργασίας» με τον διοικητή της Αναπτυξιακής Τράπεζας του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEB) Rolf Wenzel, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα, συνοδευόμενος από κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών του Οργανισμού.
    Κατά τη διάρκεια της άτυπης συνάντησης συνεργασίας, όπου παρευρέθηκε και ο υφυπουργός για τις Δημόσιες Επενδύσεις και το ΕΣΠΑ Γιάννης Τσακίρης, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης για θέματα διαχείρισης του Μεταναστευτικού. Καταλαβαίνει κανείς ότι πίσω από τη συγκεκριμένη ορολογία κρύβονται απλά περισσότερα κονδύλια, προκειμένου η χώρα μας να συνεχίζει να επωμίζεται το μεταναστευτικό βάρος σε βαθμό ανεπίτρεπτο.

    Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του υπουργείου Μετανάστευσης, ο Νότης Μηταράκης ενημέρωσε τον κ. Wenzel για τις εξελίξεις στο Μεταναστευτικό και την πρόοδο που έχει σημειώσει η ελληνική κυβέρνηση σε όλους τους τομείς. Αναφέρθηκε σε στοιχεία των τελευταίων μηνών, στον ρόλο της Ελλάδας στα διεθνή φόρα και στις πολιτικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει στα πλαίσια του Νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση, ενώ περιέγραψε την παρούσα κατάσταση και τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία που βρίσκονται σε ισχύ με βάση τις τρέχουσες ανάγκες.

    Από την πλευρά του, ο κ. Wenzel υπογράμμισε την πάγια στόχευση της Αναπτυξιακής Τράπεζας του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην κοινωνική αλληλεγγύη και την ισχυρή πολιτική δέσμευση, που συμβαδίζει με τις ευρωπαϊκές αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και του ίσου καταμερισμού των βαρών. Ο κ. Wenzel αναφέρθηκε στη δράση της τράπεζας στο διάστημα της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι πρέπει να δημιουργηθούν χρηματοδοτικά εργαλεία αλληλεγγύης και κοινωνικής ενσωμάτωσης.

    Θα μας πληρώνουν δηλαδή οι Ευρωπαίοι για να «ενσωματώνουμε» στην Ελλάδα τους μετανάστες – ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τη χώρα μας. Απ’ ό,τι φαίνεται, κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να λύσουν το πρόβλημα με το Μεταναστευτικό με «χορηγίες» και να καταφέρουν να πνίξουν τις αντιδράσεις των απλών Ελλήνων, που βλέπουν να μετατρέπονται σε ξένους στον ίδιο τους τον τόπο, εάν υπάρξουν αρκετά κονδύλια.

    Επιστολή προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

    Αυτό -από ό,τι φαίνεται- το έχουν καταλάβει για τα καλά και οι νησιώτες, οι οποίοι πρόσφατα με επιστολή τους προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζήτησαν να σταματήσει άμεσα η χρηματοδότηση των υπερδομών του ανατολικού Αιγαίου και του Έβρου. Σε αυτήν, η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα κάνει έκκληση στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να σταματήσει άμεσα τις χρηματοδοτήσεις, καθώς όπως αναφέρει:

    «Σημειώνουμε ότι και οι υφιστάμενες δομές στα νησιά και στη Χίο είχαν τύχει και στο παρελθόν ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, χωρίς αυτό να αποτρέπει συνθήκες συσσώρευσης μεταναστών, σε άθλιες συνθήκες αλλά και πλήρως επιβαρυντικές για τις μικρές τοπικές κοινωνίες. Σήμερα υπάρχει συμμετοχή της Ε.Ε., μέσω της ολικής ευρωπαϊκής χρηματοδότησης σε αμφιλεγόμενα έργα, πλήρως ενάντια στον ευρωπαϊκό τρόπο λήψης αποφάσεων και με πιθανή κατασπατάληση ευρωπαϊκών κεφαλαίων, χωρίς να προκύπτει αντίστοιχο όφελος».


    Όφελος μπορεί να μην προκύπτει για τα νησιά, θα μπορούσε να συμπληρώσει κάποιος πονηρά σκεπτόμενος, αλλά σίγουρα προκύπτει για τη «βιομηχανία του Μεταναστευτικού», γύρω από την οποία στροβιλίζονται πλέον αρκετά… δισεκατομμύρια ευρώ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ταλιμπάν: «Δικαιώματα μόνο στις γυναίκες που θα συμμορφώνονται με τους ισλαμικούς κανόνες».
    Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν σήμερα ότι παραμένουν δεσμευμένοι στις ειρηνευτικές συνομιλίες, ενώ πρόσθεσαν ότι επιθυμούν την υιοθέτηση ενός «αυθεντικού, ισλαμικού συστήματος» στο Αφγανιστάν, το οποίο θα προβλέπει ότι τα δικαιώματα των γυναικών θα συμμορφώνονται με τις παραδόσεις και τους θρησκευτικούς κανόνες.

    Η ανακοίνωση έγινε την ώρα που οι συνομιλίες μεταξύ των ανταρτών και της αφγανικής κυβέρνησης στο Κατάρ σημειώνουν πολύ αργές προόδους, ενώ αντίθετα η βία αυξάνεται δραματικά στη χώρα ενόψει της αποχώρησης ως την 11η Σεπτεμβρίου των ξένων στρατευμάτων.

    Αξιωματούχοι έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για τις τελματωμένες διαπραγματεύσεις και έχουν επισημάνει ότι οι Ταλιμπάν δεν έχουν υποβάλει ακόμη γραπτώς μια πρόταση για την επίτευξη ειρήνης, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει το σημείο εκκίνησης ουσιαστικών συνομιλιών.

    «Κατανοούμε ότι ο κόσμος και οι Αφγανοί έχουν ερωτήματα και απορίες για τη μορφή του συστήματος που θα υιοθετηθεί μετά την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων», επεσήμανε στην ανακοίνωση ο μουλάς Αμπντούλ Γάζι Μπαράνταρ, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου των Ταλιμπάν, προσθέτοντας ότι τα ζητήματα θα συζητηθούν καλύτερα στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στη Ντόχα.

    «Ένα αυθεντικό, ισλαμικό σύστημα είναι σίγουρα η καλύτερη λύση για όλα τα ζητήματα των Αφγανών», σχολίασε. «Η συμμετοχή μας στις διαπραγματεύσεις και η στήριξή τους από μέρους μας καταδεικνύουν ξεκάθαρα ότι πιστεύουμε στην επίλυση των ζητημάτων μέσω της αλληλοκατανόησης», τόνισε.

    Ο μουλάς πρόσθεσε ότι οι γυναίκες και οι μειονότητες θα προστατευθούν, και οι διπλωμάτες και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις θα μπορούν να εργαστούν με ασφάλεια στο Αφγανιστάν.


    «Αναλαμβάνουμε τη δέσμευση να διασφαλίσουμε όλα τα δικαιώματα των πολιτών αυτής της χώρας, είτε είναι άνδρες είτε γυναίκες, με βάση τους κανόνες της ένδοξης θρησκείας του ισλάμ και τις ευγενείς αξίες της αφγανικής κοινωνίας», σημείωσε ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε ότι «θα προσφερθούν εγκαταστάσεις» για τις γυναίκες ώστε να εργάζονται και να εκπαιδεύονται.

    Δεν είναι ξεκάθαρο αν οι Ταλιμπάν θα επιτρέψουν στις γυναίκες να έχουν δημόσιες θέσεις ή αν τα σχολεία και οι χώροι εργασίας θα χωρίζονται βάσει του φύλου.

    Τον Μάιο αναλυτές των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών εξέδωσαν έκθεση στην οποία εκτιμούσαν ότι οι Ταλιμπάν «θα περιορίσουν πολλές» από τις προόδους που σημειώθηκαν στο θέμα των δικαιωμάτων των γυναικών στο Αφγανιστάν, αν βρεθούν ξανά στην εξουσία.


    Προτού ανατραπεί το καθεστώς του από την επέμβαση των ΗΠΑ το 2001, οι Ταλιμπάν είχαν επιβάλει στη χώρα μια αυστηρή εκδοχή του ισλαμικού νόμου, απαγορεύοντας στα κορίτσια να πηγαίνουν σχολείο και στις γυναίκες να εργάζονται εκτός σπιτιού, ενώ δεν τους επιτρεπόταν να κυκλοφοροών δημοσίως χωρίς τη συνοδεία ενός άνδρα συγγενή τους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;. ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Ο ΑΝΟΗΤΟΣ ΚΟΥΛΗΣ;
    Απίστευτες τιμές ραδιενέργειας σε περιοχή της Σμύρνης! Η ακτινοβολία στο “Τσερνόμπιλ” της Σμύρνης είναι 7.291 φορές.περισσότερο από το κανονικό !
    Στο Γκαζίεμιρ της Σμύρνης, που αναφέρεται ως “Τσερνομπίλ της Σμύρνης” έγιναν μετρήσεις ραδιενέργειας με συσκευή. Εντοπίστηκε εκεί ότι οι τιμές ραδιενέργειας ήταν 7.291 φορές μεγαλύτερες από το κανονικό.


    Ο δήμαρχος Αρντά και ο δικηγόρος Τζανγκί εξέτασαν περιοχή 70 στρεμμάτων παλιού εργοστασίου μολύβδου στη συνοικία Εμρέζ του Γκαζίεμιρ.

    Η μέτρηση έγινε με συσκευή που μεταφέρθηκε από τη Γερμανία. Η συσκευή έδειξε 832,3 μSv/h .

    Ο δήμαρχος Αρντά και ο Τζανγκί εξέτασαν επίσης κάδους απορριμάτων πού βρισκόταν στο εργοστάσιο ενώ έκαναν μετρήσεις και σε περιοχές όπου βγαίνει καπνός από το έδαφος.

    Ο Δρ. Ενβέρ Γιασέρ Κουτσουγκιούλ,- συνταξιούχος καθηγητής του πανεπιστημίου ένα της Σεπτεμβρίου της Σμύρνης ερμηνεύοντας την τιμή που εμφανίστηκε από το όργανο μέτρησης της ραδιενέργειας δήλωσε : “Στις μετρήσεις που έγιναν στα κατεστραμμένα κτίρια του εργοστασίου μολύβδου η συσκευή έφτασε ως τις 832 μονάδες. Η συσκευή σχεδόν έφτασε στα όριά της δείχνοντας 832,3 ! Δηλαδή στην περιοχή όπου μετρήθηκε η ραδιενέργεια είναι 7.291 φορές παραπάνω από το κανονικό. Κάνω έκκληση σε όλους όσους έχουν την εξουσία την ευθύνη και το χρέος να υπηρετούν το έθνος. Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να ερευνηθεί στο πλαίσιο του διεθνούς εμπορίου και του οργανωμένου εγκλήματος για αυτό και κάνω έκκληση προς την Ιντερπόλ και τη διεθνή δικαιοσύνη, να ενεργοποιηθούν. Όσο υψηλότερο είναι αυτό το ποσό τόσο υψηλότερος είναι και ο κίνδυνος καρκίνο και όσο περισσότερη έκθεση εχουμε σε ακτινοβολία, τόσο υψηλότερος είναι και ο κίνδυνος καρκίνου.”…..

    Ο δήμαρχος Αρντά δήλωσε : “Στις μετρήσεις που κάναμε, δεν πίστευα το νούμερο που έβλεπα. Σύμφωνα με αυτά που δηλώνουν οι επιστήμονες, ως κανονικό θεωρείται ένα ποσοστό 1mSv/y. Αλλά το ποσοστό που μετρήσαμε εμείς είναι 7.291 φορές μεγαλύτερο. Τα πυρηνικά απόβλητα εδώ απειλούν όλη τη Σμύρνη. Οι αρμόδιοι πρέπει το συντομότερο να κινητοποιηθούν και να καθαρίσουν τα απόβλητα στην περιοχή, που απειλούν κάθε είδος ζωής.
    Ακόμη δεν πιστεύω αυτά που αντίκρισα. Εδώ υπάρχει μία δολοφονία της δημόσιας Υγείας. Το γεγονός ότι αυτό το μέρος δεν καθαρίζεται για 14 χρόνια είναι ντροπή. Είναι έλλειψη συνείδησης. Φτάνει πια. Μη δηλητηριάζετε αλλο τους ανθρώπους του Γκαζίεμιρ και καθαρίστε αυτή την περιοχή”……

    Ο δικηγόρος Τζανγκί δήλωσε : “Παρά το ότι είναι απαγορευμένη η είσοδος του στη χώρα, εντοπίστηκε από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες στην περιοχή τον ραδιενεργό ισότοπο Europium 152. Σε μία χώρα που δεν υπάρχει πυρηνικός σταθμός εμφανίζονται πυρηνικά απόβλητα στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Πως ήρθε εδώ και ποιοι το έφεραν ; Η εμπορία πυρηνικών αποβλήτων είναι μία από τις μάστιγες του κόσμου. Έτσι αυτά τα απόβλητα ήρθαν από το εξωτερικό. Πιθανότατα προήλθαν από πλοία η υποβρύχια που έκαναν λαθρεμπόριο στην Αλίαγα, αλλα αυτό πρέπει να ανακαλυφθεί. Όταν δεν μπορούμε να καθαρίσουμε τα απόβλητα εδώ, δεν μπορώ να σκεφτώ ποιο θα είναι το χάλι μας όταν γίνει ο πυρηνικός σταθμός. Όταν δεν μπορούμε να διαχειριστούμε αυτά τα λίγα απόβλητα, τι θα κάνουμε με τα απόβλητα του πυρηνικού σταθμού ; Η ύπαρξη ενός τέτοιου μέρους της Σμύρνης πρέπει να είναι ντροπή για όλους μας ”.

    https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/izmirin-cernobilide-radyasyon-normal-degerin-7-bin-291-kati-1844302

    14/6/2021

    Tags: Cumhuriyet



    https://tourkikanea.gr/recent/yrna-25/
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ισραήλ: Εμβολιάζει τα παιδιά 12 έως 15 ετών λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.
    Να εμβολιαστούν τα παιδιά 12 έως 15 κατά του κορωνοϊού, ζήτησε σήμερα Ισραηλινός αξιωματούχος της υγείας επικαλούμενος νέα ξεσπάσματα της επιδημίας λόγω του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κορωνοϊού.

    Το Ισραήλ άνοιξε τον Μάιο τον εμβολιασμό και στους εφήβους. Τα κρούσματα της covid-19 έχουν μειωθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα, αν και ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει αρχίσει να επιπεδοποιείται με το 55% των 9,3 εκατομμυρίων του συνολικού να πληθυσμού να έχει λάβει δύο δόσεις εμβολίου, κάτι που σημαίνει ότι οι ενήλικες έχουν σε μεγάλο βαθμό σταματήσει να εμβολιάζονται.
    Ωστόσο νέες μολύνσεις εντοπίστηκαν σε δύο σχολεία την προηγούμενη εβδομάδα, αυξάνοντας το ποσοστό θετικότητας από 0,1% σε 0,3% το Σάββατο και σε 0,6% σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

    Το υπουργείο αναμένεται να εκδώσει σύσταση προς τους εφήβους 12 με 15 ετών να εμβολιαστούν, ενώ μέχρι τώρα είχε αφήσει ελεύθερους τους γονείς να αποφασίσουν αν θα εμβολιάσουν τα παιδιά τους, δήλωσε ο Ναχμάν Ας συντονιστής της εθνικής εκστρατείας διαχείρισης της πανδημίας. Πιστεύω ότι θα ήταν σίγουρα σωστό σε αυτή τη φάση, όταν βλέπουμε ένα ξέσπασμα του στελέχους Δέλτα στη χώρα, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό 103 FM του Τελ Αβίβ.

    Δεν θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε υψηλότερους αριθμούς. Έχουμε δει αρκετά παιδιά να μολύνονται την τελευταία εβδομάδα, τόνισε. Εξάλλου Ισραηλινοί αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι εξετάζουν να επιβάλουν πρόστιμα στους γονείς τα μη εμβολιασμένα παιδιά των οποίων δεν παραμένουν σε καραντίνα μόλις επιστρέφουν στη χώρα από το εξωτερικό, όπως προβλέπεται.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθηγητής Τζανάκης: «Δεν αποκλείουμε ένα 4ο κύμα το Σεπτέμβρη αν δεν ξεπεράσουμε το 85% των εμβολιασμών»
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  7. Η σύλληψη τριών τούρκων με (πλαστά) έγγραφα τουρκικών αρχών ασφαλείας και ευρύ δίκτυο στο κέντρο της Αθήνας.

    Η Ελληνική Λύση εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με τη σύλληψη τριών Τούρκων που έφεραν πλαστά έγγραφα τουρκικών αρχών ασφαλείας, η οποία έγινε στο κέντρο της Αθήνας.

    Αναλυτικά:

    “Η σύλληψη τριών τούρκων με (πλαστά) έγγραφα τουρκικών αρχών ασφαλείας και ευρύ δίκτυο στο κέντρο της Αθήνας, επιβεβαιώνει τον μέγιστο εθνικό κίνδυνο που συνιστά η παράνομη μετανάστευση.

    Είναι προφανές ότι πρόκειται για δίκτυο τούρκων πρακτόρων που δραστηριοποιείται στην καρδιά της πρωτεύουσας, προμηθεύοντας με πλαστά έγγραφα πλήθος παράνομων μεταναστών, πολλοί εκ των οποίων ενδέχεται να ανήκουν σε ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις.

    Την ώρα λοιπόν που η κυβέρνηση κάνει λόγο για «καλό κλίμα» με την Τουρκία, οι τούρκοι δημιουργούν πυρήνες απειλής κατά της εθνικής μας ασφαλείας. Πρόκειται για μία επιθετική ενέργεια κατά της πατρίδας μας, η οποία δεν μπορεί να ξεπλυθεί με τον μανδύα της «παράνομης διακίνησης μεταναστών».

    Η Τουρκία παραμένει η υπ’ αριθμόν 1 απειλή όχι μόνον για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο. Οποιαδήποτε προσπάθεια εξωραϊσμού της από την κυβέρνηση, συνιστά ολέθριο εθνικό ολίσθημα”.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλβανία: Ο δικέφαλος αετός είναι βυζαντινό σύμβολο, δεν μας εκφράζει!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα κεράσια δεν είναι μόνο θρεπτικά αλλά ανήκουν στα φρούτα που προστατεύουν συνολικά την υγεία.

    Ένα φλιτζάνι ή περίπου 21 κεράσια δίνουν λιγότερες από 100 θερμίδες, ενώ καλύπτουν το 15% των καθημερινών σας αναγκών σε βιταμίνη C.



    Είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά: Τα κεράσια είναι σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ενώσεων. Επιβραδύνουν τη γήρανση και προλαμβάνουν τις χρόνιες παθήσεις, όπως οι καρδιοπάθειες, ο καρκίνος, το Αλτσχάιμερ, ο διαβήτης και η παχυσαρκία.
    Προστατεύουν από τον διαβήτη: Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους βοηθούν τη συνολική υγεία, ειδικά όμως λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού τους δείκτη αποτελούν ασπίδα κατά του διαβήτη, καθώς σταθεροποιούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.
    Βοηθούν τον ύπνο: Αποτελούν μία από τις λιγοστές διατροφικές πηγές μελατονίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει τον κύκλο ύπνου-αφύπνισης. Μελέτη σε άνδρες και γυναίκες που έπασχαν από αϋπνία, διαπίστωσε ότι η κατανάλωση χυμού κερασιών το πρωί και 1-2 ώρες πριν τον ύπνο, αύξησε τη διάρκεια του ύπνου κατά 1 ώρα και 24 λεπτά σε σύγκριση με εικονικό φάρμακο.
    Ανακουφίζουν τους πόνους της αρθρίτιδας: Πολλές μελέτες υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση κερασιών είναι ωφέλιμη για τους πάσχοντες από οστεοαρθρίτιδα. Η τακτική κατανάλωση κερασιών ή χυμού κερασιών μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των πόνων της αρθρίτιδας.
    Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης ουρικής αρθρίτιδας: Μελέτη έδειξε ότι πάσχοντες από ουρική αρθρίτιδα που κατανάλωναν κεράσια για μόλις δύο μέρες, είδαν 35% βελτίωση στα συμπτώματα συγκριτικά με όσους δεν έτρωγαν κεράσια.
    Μειώνουν τη χοληστερόλη: Η κατανάλωση χυμού κερασιών βοηθά στη μείωση της ολικής χοληστερόλης, συμπεριλαμβανομένης της LDL «κακής» χοληστερόλης. Για κάθε μείωση της χοληστερόλης της τάξης του 1% μειώνεται ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων κατά 2%.
    Μειώνουν τους μυϊκούς πόνους μετά την άσκηση: Τα κεράσια κάνουν λιγότερο επίπονη την υψηλής έντασης άσκηση, προστατεύουν από την κυτταρική φθορά λόγω άσκησης και βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί επαγγελματίες αθλητές και όσοι κάνουν πρωταθλητισμό πίνουν χυμό από κεράσια.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Έρευνας (JAXA) και η Honda R&D Co., Ltd. (Honda) ανακοίνωσαν σχέδιο για την έναρξη μιας κοινής μελέτης προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ‘κυκλικό σύστημα ανανεώσιμης ενέργειας’ στο διάστημα, σχεδιασμένο για την παροχή οξυγόνου, υδρογόνου και ηλεκτρισμού για τα σεληνικά φυλάκια και τα σεληνιακά οχήματα (rovers). Η JAXA και η Honda έχουν ήδη διενεργήσει σχετική κοινή έρευνα με σκοπό τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος βιώσιμου για την παρατεταμένη διαμονή του ανθρώπου και τη διεξαγωγή δραστηριοτήτων στο διάστημα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...