ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

08 Ιουνίου 2021

ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΣΤΗΣΑΝ ΑΓΑΛΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ, ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. «HTAN ΕΝΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΩΣ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΕΠΑΡΚΩΣ».

 

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΕΞΙ ΗΜΕΡΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ.


8 ΙΟΥΝΙΟΥ 1967

 

ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ: «ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ»

 

ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ

 

ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

 

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΡΑΤΣΑΣ

 


 Στις 3 Νοεμβρίου 2012 το ίδρυμα της Ιερουσαλήμ προέβη μετά τυμπανοκρουσιών στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Τσώρτσιλ. Στο δελτίο Τύπου που ακολούθησε την τελετή, ο εκπρόσωπος του ιδρύματος φρόντισε να απολογηθεί για την ιστορική καθυστέρηση της κατασκευής του αγάλματος του «πλέον εξέχοντος, αφοσιωμένου και ακλόνητου υποστηρικτή του εβραϊκού ζητήματος και του κράτους του Ισραήλ», προσθέτοντας πως ο «ρόλος του Τσώρτσιλ ως παθιασμένου σιωνιστή δεν έχει αναγνωριστεί επαρκώς». Η τραγική ειρωνεία της όλης υπόθεσης έγκειται στο ότι το άγαλμα του «παθιασμένου σιωνιστή» Τσώρτσιλ στήθηκε απέναντι ακριβώς από το ξενοδοχείο «Κινγκ Ντέιβιντ», στο οποίο στεγαζόταν το Βρετανικό Στρατιωτικό Αρχηγείο της Παλαιστίνης  και το  οποίο ανατινάχτηκε από την εβραϊκή τρομοκρατική οργάνωση Ιργκούν το 1946  με  αποτέλεσμα  να  σκοτωθούν 91  - αναλώσιμοι - άγγλοι.

 



Στις 22 Ιουλίου του 1946, η εβραϊκή  σιωνιστική τρομοκρατική  οργάνωση   Irgun  (η  οποία  μετά  μετεξελίχτηκε  στον…ισραηλινό στρατό), πραγματοποίησε μια επίθεση εναντίον της βρετανικής διοικητικής έδρας για την Παλαιστίνη, που στεγαζόταν στο ξενοδοχείο King David Hotel. Αυτή η τρομοκρατική  επίθεση  είχε ως αποτέλεσμα  το θάνατο 91 άγγλων   στρατιωτών  και  διαφόρων άλλων  εθνικοτήτων και τον τραυματισμό άλλων 46 άλλων. Θεωρείται η πιο θανατηφόρα  τρομοκρατική  επίθεση κατά τη διάρκεια της Βρετανικής Εντολής της εποχής μεταξύ του 1920-1948.   Οι  άγγλοι  πολιτικοί (τύπου  Τσώρτσιλ  και  Άττλη,  μέλη  της  σιωνιστικής   στοάς  Φόκους),    δικαιολόγησαν  την  σφαγή  των  δικών  τους  παιδιών,   των  άγγλων   στρατιωτών, προωθώντας  στα  ΜΜΕ  οδηγίες,  οι  οποίες   έλεγαν  ότι  ο  αγγλικός  στρατός  φταίει,  γιατί  έχει… αντισημιτικές  τάσεις.  Τα  θύματα  ξεχάστηκαν  γρήγορα.

 
Ο  ΤΣΩΡΤΣΙΛ  ΕΚΡΥΒΕ  ΣΕ  ΟΛΗ  ΤΟΥ  ΤΗΝ  ΖΩΗ  ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΗ  ΙΔΙΟΤΗΤΑ  ΤΟΥ,  ΑΥΤΗ  ΤΟΥ  ΦΑΝΑΤΙΚΟΥ  ΣΙΩΝΙΣΤΗ.

Αναμφίβολα, ο ρόλος του ως σιωνιστή έχει παραγνωριστεί, διότι ο ίδιος ο Τσώρτσιλ προσπάθησε καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής του, να αποκρύψει την συγκεκριμένη ιδιότητά του. Ως επαλήθευση, στο πλέον δημοφιλές βιβλίο του Τσώρτσιλ, με τίτλο «ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στον σιωνισμό, στην Παλαιστίνη ή στις μακροχρόνιες σχέσεις του με τους σιωνιστές, κάνοντας φανερό το γεγονός ότι η συγκεκριμένη παράλειψη έγινε κάθε άλλο παρά τυχαία. Ο Τσώρτσιλ είχε πολλά να αποκρύψει για τις κινήσεις και τις ενέργειές του σε σχέση με το θέμα αυτό, όταν ήταν ακόμη πολιτικά ενεργός, αλλά τα ιστορικά στοιχεία από έγγραφα που αποχαρακτηρίζονται συνεχώς καθώς περνούν τα χρόνια, ξεκαθαρίζουν την εικόνα που έχουμε για τον σκοτεινό ρόλο του Τσώρτσιλ (και) στην διχοτόμηση της Παλαιστίνης και την δημιουργία του κράτους του Ισραήλ.
 
Ο  ΤΣΩΡΤΣΙΛ  ΗΤΑΝ  ΕΝΑΣ  ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ  ΠΟΥ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΡΟΣΥΠΕΓΡΑΨΕ  ΤΗΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ  ΜΠΑΛΦΟΥΡ. 

Εξαρχής θα πρέπει να τονιστεί ότι ο Τσόρτσιλ δεν ήταν τυχαίος παρατηρητής των τεκταινομένων στην περιοχή της Παλαιστίνης. Το 1918, όταν η περιοχή τέθηκε υπό τον έλεγχο των βρετανών μετά την διάλυση της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ο Τσόρτσιλ κατείχε την θέση του υπουργού Αποικιών και έλαχε σ’ αυτόν ο κλήρος και η αποστολή να συντάξει τους όρους της «προστασίας» της περιοχής. Επίσης, είχε προσυπογράψει την διαβόητη «Διακήρυξη Μπάλφουρ» της 1ης Νοεμβρίου 1917, με την οποία η Μεγάλη Βρετανία εξέφρασε την προθυμία της να δημιουργήσει, εν καιρώ, μια «πατρίδα» για τους εβραίους στην Παλαιστίνη. Παρά ταύτα, η στάση του τότε μπορεί να θεωρηθεί σχετικά ουδέτερη ή ακόμη και αδιάφορη σε ό,τι αφορά το εβραϊκό ζήτημα, αλλά η προσωπική του πορεία όσο και η σύγκριση των δηλώσεων και θέσεών του με την πάροδο των ετών αποκαλύπτει πως η μεταστροφή του και η πρόσδεσή του στο σιωνιστικό άρμα έγινε τόσο για πολιτικούς όσο και για οικονομικούς λόγους.

 
Ο  ΤΣΩΡΤΣΙΛ,  ΜΕΛΟΣ  ΤΗΣ  ΜΑΣΟΝΙΚΗΣ  ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ  ΣΤΟΑΣ  "ΦΟΚΟΥΣ".

Το παράδοξο με τον Τσόρτσιλ είναι ότι, για μια δεκαετία περίπου, από την στιγμή που παραιτήθηκε από υπουργός της κυβέρνησης του Στάνλεϋ Μπόλντουιν (1929) και μέχρι τον διορισμό του τον Σεπτέμβριο του 1939 ως υπουργός της κυβέρνησης του Νέβιλ Τσάμπερλεν (ουσιαστικά 8 μήνες πριν από τον Μάιο του 1940 που ορκίστηκε πρωθυπουργός), ήταν (ένα ακόμη) απλό μέλος του κοινοβουλίου με ελάχιστη δημοτικότητα στους κύκλους του συντηρητικού κόμματος. Η συγκεκριμένη δεκαετία έχει ονομαστεί «τα χρόνια της εξορίας» για τον Τσόρτσιλ, χρόνια στα οποία, με μόνο εισόδημα τον μισθό του ως βουλευτής και τα συγγραφικά δικαιώματα από άρθρα και βιβλία, φαίνεται πως συνδέθηκε με τους σιωνιστικούς κύκλους της Μεγάλης Βρετανίας και έγινε μέλος της μυστικής οργάνωσης «Φόκους». Μέλη της σκιώδους αυτής οργάνωσης, με προσβάσεις στην πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας, ήταν η Μπλανς Ντάγκντεϊλ (ανιψιά του Άρθουρ Μπάλφουρ, μέλος της βρετανικής αντιπροσωπείας στην Κοινωνία των Εθνών και μέλος του Παγκόσμιου Σιωνιστικού Συμβουλίου), ο Λίο Έιμερυ (πρώην υπουργός Αποικιών), οι πολιτικοί των Φιλελευθέρων, λόρδος Στραμπόλγκι, Τζέιμς ντε Ρότσιλντ (γόνος της γνωστής δυναστείας τραπεζιτών) και Άρτσιμπαλντ Σινκλέρ (μετέπειτα υπουργός Αεροπορίας στην κυβέρνηση Τσόρτσιλ), ο Τζοσάια Γουετζγουντ (πολιτικός των Εργατικών), οι πολιτικοί των Συντηρητικών Βίκτορ Καζαλέτ και Ουόλτερ Έλιοτ, ο Κλέμεντ Άτλυ (ηγέτης του Εργατικού Κόμματος και πρωθυπουργός της Βρετανίας 1945-51), βιομήχανοι, τραπεζίτες και στρατιωτικοί.




Ο  ΜΠΕΚΡΗΣ  ΤΣΩΡΤΣΙΛ  ΣΩΘΗΚΕ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ  ΜΕ  ΙΟΥΔΑΪΚΑ  ΧΡΗΜΑΤΑ.
 
Η συγκεκριμένη χρονική στιγμή ήταν κάτι παραπάνω από σωστή, διότι ο Τσόρτσιλ ήταν στα πρόθυρα της χρεωκοπίας μετά την απώλεια τεράστιων ποσών στο χρηματιστήριο και την αδυναμία του να συντηρήσει την τεράστιων ποσών στο χρηματιστήριο και την αδυναμία του να συντηρήσει την τεράστια έπαυλή του με το τριακονταμελές προσωπικό στο Τσάρτγουελ του Κεντ. Τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι ο Τσόρτσιλ προσεγγίστηκε από την οργάνωση Φόκους κάπου γύρω στο 1935 και έχει διασωθεί μια επιταγή εκδοθείσα τον Ιούλιο του 1936, με την οποία ο εβραϊκής καταγωγής πρόεδρος της πετρελαιοβιομηχανίας Shell χρηματοδότησε τον πτωχεύσαντα πολιτικό με το ποσό των 40.000 λιρών εποχής (σημερινός απολογισμός 700.000 δολάρια). Η συγκεκριμένη ήταν μια μόνο από τις πολλές πληρωμές-δώρα με αποδέκτη τον Τσόρτσιλ. Έκτοτε, η Φόκους θα είναι δίπλα του σε κάθε δύσκολη πολιτική και οικονομική στιγμή του και, πλέον, οι κλειστές πόρτες προς την εξουσία φαίνεται πως ανοίγουν αναλόγως με το ξεκάθαρο της στάσης του υπέρ των εβραϊκών συμφερόντων.


ΣΥΜΦΩΝΑ  ΜΕ  ΤΟΝ  ΤΣΩΡΤΣΙΛ  "ΟΠΟΥ  ΠΑΤΗΣΟΥΝ  ΟΙ  ΑΡΑΒΕΣ  ΕΡΗΜΩΝΕΤΑΙ  Η  ΓΗ". 

Πιο συγκεκριμένα, στην κατάθεσή του στην επιτροπή Πιλ (Μάρτιος 1937) για το μέλλον της Παλαιστίνης, θα αφήσει εμβρόντητους τους πάντες, κάνοντας λόγο για «δίκαιη εισβολή» που θα «εκδιώξει τους μετέπειτα αφιχθέντες άραβες», οι οποίοι είχαν αφήσει την εβραϊκή γη να ερημώσει, διότι «όπου πάει ο άραβας, είναι συνήθως έρημος». Ο Τσόρτσιλ θα αποδειχθεί… σιωνιστικότερος των ίδιων των σιωνιστών, οι οποίοι τάσσονταν υπέρ της διχοτόμησης της Παλαιστίνης και της αύξησης του αριθμού των εβραίων μεταναστών ετησίως, γνωρίζοντας ότι η όποια πιθανότητα δημιουργίας εβραϊκού στρατού και κράτους είχε ως προϋπόθεση τον πλήρη αποκλεισμό των αράβων από αυτό.


ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ  ΕΓΓΡΑΦΑ  ΤΟΥ  ΒΑΪΤΣΜΑΝ:  "ΟΙ  ΕΒΡΑΙΟΙ  ΕΙΝΑΙ  ΤΑ  ΑΦΕΝΤΙΚΑ,  ΑΥΤΟΙ  ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ  ΚΑΙ  Ο  ΤΣΩΡΤΣΙΛ  ΥΠΑΚΟΥΕΙ  ΣΑΝ  ΔΑΡΜΕΝΟ  ΣΚΥΛΙ". 

Τα προσωπικά έγγραφα του Χάιμ Βάιτσμαν, προέδρου της Παγκοσμίου Σιωνιστικής Οργάνωσης και μετέπειτα πρώτου προέδρου του ισραηλινού κράτους, περιγράφουν μια απίστευτη μάζωξη στο σπίτι του Άρτσιμπαλντ Σινκλέρ στις 8 Ιουνίου 1937, στην οποία οι Τσόρτσιλ και Έιμερυ (και οι δύο πρώην υπουργοί επί των Αποικιών) κατσαδιάστηκαν ως νήπια, λόγω της αποτυχίας τους να επηρεάσουν τις κυβερνήσεις τους υπέρ της εβραϊκής υπόθεσης. Η απάντηση του Τσόρτσιλ στον Βάιτσμαν είναι… εκπληκτική, ακριβώς λόγω του μεγέθους της δουλικότητας που την διέπει: «Ναι, είμαστε ένοχοι. Το γνωρίζεις. Είσαι το αφεντικό»! και γυρίζοντας προς τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους πολιτικούς, Άτλυ και Σία, συνέχισε, «και το δικό σας αφεντικό. Ό,τι πεις. Αν μας πεις να παλέψουμε, θα παλέψουμε σαν τίγρεις». Παρόλα αυτά, «τώρα οι εβραίοι φίλοι πρέπει να κάνουν τρία πράγματα: να υπομένουν, να υπομένουν και να υπομένουν», αλλά « η κατάσταση αυτή δεν θα κρατήσει για πολύ. Η Βρετανία θα ξυπνήσει και θα νικήσει τον Χίτλερ και τότε θα έχει έρθει η ώρα σας».
Προφανώς, πρόκειται για αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Ο Βάιτσμαν θα είναι η σκιά του Τσόρτσιλ σε ολόκληρη την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και θα πραγματοποιήσουν δεκάδες συναντήσεις, τόσο στην Μεγάλη Βρετανία όσο και στις ΗΠΑ, προωθώντας την δημιουργία ενός κράτους για τους απανταχού εβραίους. 
Για τους βιογράφους του Τσόρτσιλ αυτές οι συναντήσεις δεν υπάρχουν. Η σχέση με τον Βάιτσμαν δεν υφίσταται. 
Τα λεπτομερή αρχεία του Βάιτσμαν, όμως, στην πόλη Ραχοβότ του Ισραήλ, διηγούνται μια τελείως διαφορετική ιστορία, αυτή της ωμής καθοδήγησης και του χωρίς αναστολές χρηματισμού

Ανάλογα  συμβούλια  και  διαβούλια,  όπως  αναφέρει  ο  Φρίντμαν,  έγιναν  και  στις  Η.Π.Α.  του  Ρούσβελτ  (Ρόζενφελντ).  Μετά  από  την  παραπάνω  ομολογία  του  Τσώρτσιλ,  του  βασικού  πρωταγωνιστή  του  πολέμου,  οι  βαθυστόχαστοι  ιστορικοί  ακόμη  ψάχνουν  για  τα  αίτια  του  Β΄ Παγκοσμίου   Πολέμου.  


ΤΣΩΡΤΣΙΛ:  "ΕΓΩ,  ΕΝΑΣ  ΠΑΛΙΟΣ  ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ,  ΜΕ  ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΟΥΝ  ΟΙ  ΥΠΕΡΟΧΟΙ  ΑΓΩΝΕΣ  ΤΟΥ  ΙΣΡΑΗΛ".
 
Στο τελευταίο του γράμμα προς τον Βάιτσμαν, το 1951, το οποίο έχει διασωθεί, ο Τσόρτσιλ θα γράψει τα εξής χαρακτηριστικά που θα τον οριοθετήσουν ως έναν φανατικό υπέρμαχο του σιωνισμού: «οι υπέροχοι αγώνες που δίνει το Ισραήλ σε αυτή την δύσκολη εποχή, δίνουν μόνο χαρά σε έναν παλιό σιωνιστή σαν εμένα». Αν μη τι άλλο, οι αποκαλύψεις αυτές για το άκρως σιωνιστικό παρελθόν του Τσόρτσιλ επεξηγούν πολλά για την γενικότερη πολιτική του θέση και την στάση του όχι μόνο για την όποια συμβολή του στην δημιουργία του ισραηλινού κράτους, αλλά και για την τοποθέτησή του απέναντι στην Γερμανία και την Σοβιετική Ένωση τόσο πριν όσο και κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Η  ΑΓΓΛΙΑ  ΤΟΥ  ΣΙΩΝΙΣΤΗ  ΤΣΩΡΤΣΙΛ

05.08.2005  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
Βρετανία: έδωσε πυρηνικά στο Ισραήλ
Ρόιτερς, BBC
ΛΟΝΔΙΝΟ. Ερήμην των Αμερικανών, οι Βρετανοί βοήθησαν μυστικά το Ισραήλ να κατασκευάσει πυρηνική βόμβα, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο, το οποίο αποκαλύφθηκε από το BBC. H εκπομπή του βρετανικού δικτύου, που μεταδόθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, απέδειξε πως το Λονδίνο είχε μεταφέρει είκοσι τόνους βαρύ ύδωρ στο Ισραήλ το 1959. H εκπομπή υπογράμμισε ότι το βαρύ ύδωρ είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή πλουτωνίου στον μυστικό πυρηνικό αντιδραστήρα Νταϊμόνα στην έρημο Νεγκέφ. H εκπομπή Newsnight μετέδωσε ότι οι Βρετανοί δεν έθεσαν όρους για την πώληση, όπως για παράδειγμα τη χρήση του υλικού για ειρηνικούς σκοπούς και μάλιστα σ' ένα από τα έγγραφα αξιωματούχος του Φόρεϊν Οφις εφιστά την προσοχή μπροστά στον κίνδυνο να αντιληφθούν την αγοραπωλησία οι ΗΠΑ.

Φάκελλοι ποὺ συνδέουν τὴν Βρεταννία μὲ τὸ πυρηνικὸ πρόγραμμα τοῦ   Ἰσραὴλ ἐξηφανίσθησαν ἀπὸ τὰ Ἐθνικὰ Ἀρχεῖα τῆς Βρεταννίας!

Ἐπίσημα ἔγγραφα τῆς σχέσεως τῆς Βρεταννίας μὲ τὸ Ἰσραήλ, συμπεριλαμβανομένων ἐγγράφων «στρατιωτικῆς καὶ πυρηνικῆς συνεργασίας», τῆς δεκαετίας τοῦ 1970, ἐξηφανίσθησαν ἀπὸ τὰ Ἐθνικὰ Ἀρχεῖα τὰ τελευταῖα  6 χρόνια. 


Files linking Britain to Israel’s nuclear weapons go missing from National Archives

Official documents on Britain’s relationship with Israel, including papers on “military and nuclear collaboration” in the 1970s, have disappeared from the National Archives in the last four years.

More than 400 records have gone missing from the repository in Kew, southwest London, including a 1947 letter from Winston Churchill and a Home Office document on the 1910 Suffragettes “disturbances.”

The Archives reassured the public it is following a “robust” plan to find the lost files.

The loss of the documents was uncovered following a BBC freedom of information (FoI) request, which found the last recorded knowledge of the 402 historical dossiers was January 2012.

Among them is a Foreign Office file titled ‘Military and nuclear collaboration with Israel: Israeli nuclear armament,’ in which the British government notes Israel’s intention to purchase nuclear weapons.

The document is thought to be linked to a United Nations resolution from 1978 listing the “increasing evidence” of the Middle Eastern country’s attempts at acquiring weapons of mass destruction.

This is not the only National Archives paper to report on Anglo-Israeli nuclear agreements. A 1958 document, made public by the BBC a decade ago, showed how Britain sold 20 tons of heavy water – one of the ingredients needed to generate plutonium – to Israel, to be used in the country’s top secret Dimona nuclear reactor.

The lost file is believed to have been part of a portfolio of official 1970s documents on arms control and nuclear disarmament.

Israel neither admits nor denies its possession of nuclear weapons and has never publicly tested one. It is universally believed to have them, however, but its official secrecy means it is unclear exactly how many.

It is thought that the files may have simply been misplaced and will soon be found. National Archives officials highlighted that less than 0.01 percent of the library’s 11 million public records disappear, accounting for around 100 files each year.

“We are a working archive with a robust, ongoing program dedicated to locating misplaced documents and many are subsequently found again after a thorough search,” a spokesperson for the Archives said.

Around 1,600 documents were reported missing between 2005 and 2011.

“The challenge is to ensure that you’ve got the systems to prevent that, because with every loss of a potential piece of archive you’re losing some history and understanding,” said Labour MP and All-Party Parliamentary Group on Archives and History vice-chair Tristram Hunt.

“You’re losing a sense of connection and you’re losing the fabric of the past.”

rt.com
  





ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  «TA  NEA»  Κίττυ Ξενάκη   25/05/2010
Πυρηνική απόδειξη για Ισραήλ
Κατασκεύαζαν ατοµικά όπλα από το 1960, δείχνουν απόρρητα έγγραφα.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΕΣΤΙΑ, 19.9.94
Τό Ισραήλ μπορεί νά διαθέτει μέχρι καί  200 πυρηνικές βόμβες έγραφε τό 1994, η ειδικευμένη σέ αμυντικά θέματα έγκυρος Βρετανική επιθεώρηση " Τζαίην΄ς Ιντέλλιντζενς Ρηβιού" . Τό άρθρο στηρίζεται στίς απόψεις τού Αμερικανού Χάρολντ Χιού ειδικού μελετητού φωτογραφίας δορυφόρων. Είναι γνωστό όμως ότι τό Ισραήλ δέν αναγνωρίζει ότι κατέχει πυρηνική τεχνολογία καί αρνείται οποιαδήποτε επιθεώρηση τού ΙΑΕΑ. 
Ό Αμερικανός ειδικός εκτιμά ότι τό Ισραήλ κατέχει σήμερα πυρηνικές βόμβες, πυραύλους, οβίδες πυρηνικής γόμωσης  καί πυρηνικές νάρκες.

Τά επτά πυρηνικά κέντρα του  Ισραήλ  είναι:

1) Βάση Dimona, καμουφλαρισμένη μέ πυκνότατη βλάστηση στήν έρημο Νεγκέβ, όπου καί υπηρέτησε ό Μορντεχάϊ Βανούνου, γνωστός γιά τίς αποκαλύψεις του τό 1987.

2) Βάση Sorek , ερευνητικό κέντρο μέ Αμερικανικό αντιδραστήρα, τό "Λός Άλαμος" τού Ισραήλ.

3) Polmikim. Κέντρο πυρηνικών δοκιμών πυραύλων " Ιεριχώ"  Από αυτό εκτοξεύθηκε στίς 14.9.1989 πύραυλος "Ιεριχώ 2 " πού έπεσε δυτικά τής Κρήτης, μετά από 13.000 Km.

4) Giontefat , 30Km από τήν Χάϊφα.  Κέντρο συναρμολόγησης - αποσύνδεσης πυρηνικών   

5) Heilampoun, κέντρο αποθήκευσης πυρηνικών όπλων.

6) Beer Giakob, 35 Km από τήν Ιερουσαλήμ, υπόγεια βάση κατασκευής τών "Ιεριχώ 2" καί τών πυραύλων " Arrow" 

7) Kfar Zeharya, 20Km από τούς λόφους τής Ιουδαίας, καί "καρδιά" τών πυρηνικών εγκαταστάσεων τής χώρας. Οί δορυφόροι αποκαλύπτουν συνεχείς επεκτάσεις τών 50 περίπου υπογείων εγκαταστάσεων εκτόξευσης πυραύλων. Ή περιοχή έχει επιλεγεί μέ πολύ προσοχή ώς εξαιρετικά δύσκολη νά πέσει σέ εχθρικά χέρια.
Όλα τά παραπάνω κέντρα πού αναφέρει ή " Τζαίην΄ς Ιντέλλιντζενς Ρηβιού" συμφωνούν καί μέ τά όσα έχουν γραφτεί στό βιβλίο  "Critical Match " στίς αρχές τού 1994.




Ο  ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ  ΑΓΓΛΟΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ  ΟΥΙΝΣΤΟΝ  ΤΣΩΡΤΣΙΛ  ΜΕ  ΤΟΝ  ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ  ΤΟΥ,  ΤΟΝ  ΙΟΥΔΑΙΟ  ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΗ  ΜΠΕΡΝΑΡΝΤ  ΜΠΑΡΟΥΧ.  Ο  ΜΠΕΚΡΗΣ  ΤΣΩΡΤΣΙΛ  ΕΧΑΝΕ  ΤΕΡΑΣΤΙΑ  ΠΟΣΑ  ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ  ΣΤΟ  ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ  ΚΑΙ  ΤΟΝ  ΔΑΝΕΙΖΕ  ΠΑΝΤΟΤΕ,  ΑΖΗΜΙΩΤΑ,  Ο  ΙΟΥΔΑΙΟΣ  ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ.  ΟΛΟΙ  ΟΙ  ΑΓΓΛΟΙ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ  ΠΑΝΩ  ΚΑΤΩ  ΤΗΝ  ΙΔΙΑ  ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ  ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ.  
ΠΡΟΣΕΞΤΕ  ΤΟ  ΠΡΟΣΦΑΤΟ  ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:




ΟΛΟΙ  ΟΙ  ΑΓΓΛΟΙ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ – ΟΛΟΙ -  ΕΙΝΑΙ  ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ  ΚΑΙ  ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ  ΣΤΟΥΣ  ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ   ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.   
ΟΤΙ  ΔΙΑΤΑΞΟΥΝ  ΟΙ  ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ,  ΑΥΤΟ  ΚΑΝΟΥΝ.  ΟΙ  ΙΟΥΔΑΙΟΙ  ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ  ΛΕΝΕ  ΣΤΟΥΣ  ΑΓΓΛΟΥΣ   ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ:  «ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ  ΑΥΡΙΟ  ΕΝΑΝ  ΠΟΛΕΜΟ  ΕΝΑΝΤΙΟΝ  ΤΗΣ   ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ,  ΕΝΑΝΤΙΟΝ  ΤΗΣ  ΡΩΣΙΑΣ,  ΕΝΑΝΤΙΟΝ  ΤΟΥ  ΙΡΑΝ.  ΟΙ   ΑΓΓΛΟΙ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ  ΘΑ  ΣΠΕΥΣΟΥΝ  ΝΑ  ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ  ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ  ΤΙΣ  ΕΝΤΟΛΕΣ  ΤΟΥ  ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟΥ  ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.  ΑΠΟ  ΑΥΤΟ  ΤΟ  ΚΕΦΑΛΑΙΟ  ΑΛΛΩΣΤΕ  ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ  ΣΤΗΝ  ΕΞΟΥΣΙΑ.

ΠΑΡΤΕ  ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ  ΤΟΝ,  ΓΙΑ  ΠΟΛΛΑ  ΧΡΟΝΙΑ,  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ   ΤΗΣ  ΑΓΓΛΙΑΣ  ΤΟΝΥ  ΜΠΛΕΡ.  ΜΗΠΩΣ  ΑΥΤΟΣ  ΔΕΝ  ΞΕΚΙΝΗΣΕ  ΤΟΝ  ΠΟΛΕΜΟ  ΕΝΑΝΤΙΟΝ  ΤΟΥ  ΙΡΑΚ;  ΣΕ  ΠΟΙΟ  ΜΕΡΟΣ  ΛΟΙΠΟΝ  ΘΑ  ΠΕΡΑΣΕΙ  ΔΩΡΕΑΝ  ΤΙΣ  ΔΙΑΚΟΠΕΣ  ΤΟΥ  Ο  ΤΙΜΙΟΣ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΤΗΣ  ΑΓΓΛΙΑΣ,  ΑΦΟΥ  ΕΚΑΝΕ  ΟΤΙ  ΤΟΥ  ΕΙΠΑΝ  ΣΤΗΝ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΚΑΡΙΕΡΑ  ΤΟΥ;   
ΜΑ  ΣΤΗΝ  ΒΙΛΑ  ΤΟΥ  ΡΟΤΣΙΛΝΤ,  ΣΤΗΝ  ΚΕΡΚΥΡΑ.

Φιλοξενούμενος στην έπαυλη του τραπεζίτη Λόρδου Ρότσιλντ στην Κέρκυρα, είναι ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ. Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Espresso», το Τόνι Μπλερ έχει αγκυροβολήσει στην φημισμένη για την λευκή της παραλία περιοχή Κερασιά, στα βορειοανατολικά του νησιού του Ιονίου.
Ο Τόνι Μπλερ έφθασε στο νησί με λίαρ τζετ και στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε θαλαμηγό που τον μετέφερε στην Κερασιά.
Η βίλα που διαθέτει η οικογένεια Ρότσιλντ στην Κέρκυρα θεωρείται μοναδική, ενώ ένα κομμάτι της τοποθεσίας στην Κερασιά ανήκει στον τραπεζίτη.  
Ο Τόνι Μπλερ, ο οποίος είναι λάτρης της μεσογειακής κουζίνας, απολαμβάνει τον ήλιο και την θάλασσα, ενώ διαμένει σε μία από τις υπερσύγχρονες σουίτες που διαθέτει η επιβλητική έπαυλη και προορίζονται για τους επίσημους καλεσμένους. Η βίλα του τραπεζίτη Ρότσιλντ διαθέτει επίσης μαρίνα ελικοδρόμιο, γήπεδο γκολφ και όλες τις σύγχρονες ανέσεις. 


  Διαβάστε  και  τα  άρθρα:

    1.  ΡΟΤΣΙΛΝΤ: "Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ Ι... 

    2.  ΟΥΙΝΣΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ: «Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ... 

    3.  Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΣΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΒΑΪΤΣΜΑΝ: «ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ... 

    4.  ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΕΓΙΝΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ; ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ; ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΦΡΙΝΤΜΑΝ, ΕΝΟΣ ΠΡΩΗΝ ΕΒΡΑΙΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΗ

    5.  ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ, ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.




ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ





  Υ.Γ.


  ΓΙΑΤΙ Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΚΑΙ Ο ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΑΝ ΣΤΟΝ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ;

Βομβαρδίζοντας ἀποκλειστικῶς πολιτιστικὰ μνημεία

1 Νοεμβρίου 2018 ἀπὸ τὴν Φιλονόη, Παναγιώτης Μαρίνης

Διατί οἱ συμμαχικοί βομβαρδισμοί ἐστόχευον ἀποκλειστικῶς τά μνημεία τοῦ Εὐρωπαϊκοῦ πολιτισμοῦ;

Ἀπαντήσεις σὲ σχόλια φίλων
Γενικῶς ἐστόχευον στὰ μνημεία, διατὶ ἦσαν βάρβαροι …καὶ πάντα θὰ εἶναι…

• Δὲν εἶναι βάρβαροι! Δὲν ἦτο βάρβαρος ὁ Τσώρτσιλ, ὅπως οἱ Σομαλοὶ ποὺ οὐροῦν στὶς πύλες τῆς μητροπόλεως τῆς Φλωρεντίας καὶ στὴν κιονοστοιχία τοῦ Ἁγίου Πέτρου! Πιὸ ἐκπολιτισμένος ἀπὸ ὅλους τους Ἕλληνες ἦτο ὁ Τσώρτσιλ!

• Οἱ στρατιωτικοὶ διεμαρτύροντο ὅτι ἔπρεπε οἱ βομβαρδισμοὶ νὰ στοχεύουν σὲ στρατιωτικὲς ἐγκαταστάσεις ἢ σὲ ὑποδομὲς ὅπως οἱ γέφυρες, τὰ ἀεροδρόμια, ἢ ἔστω σὲ βιομηχανικὲς περιοχές! Πράγματι ἐὰν ἐγίνετο ἔτσι ὁ χρόνος ποὺ διήρκεσε ὁ πόλεμος θὰ ἐμειοῦτο εἰς τὸ ἥμισυ!

• Ὅμως, ὁ Τσώρτσιλ ἐπέμενε οἱ βομβαρδισμοὶ νὰ ἀφοροῦν κατὰ κύριον λόγον στὸ ἱστορικὸν κέντρον τῶν πόλεων!
• Οὕτως κατεστράφη ὁλοσχερῶς ἡ Δρέσδη. Ἡ Δρέσδη δὲν ἦτο τυχαία πόλις, ἦτο ἡ πρωτεύουσα τοῦ Βασιλείου τῆς Σαξωνίας, πόλις-μουσεῖον στολισμένη ὅσον καμμία ἄλλη μὲ κτίρια ὑψηλῆς αἰσθητικῆς ἀξίας, διὸ καλουμένη «Ἀθῆναι τοῦ Βοῤῥᾶ»! Ἡ Δρέσδη, ἀνοχύρωτος πόλις πλήρης προσφύγων, κατεστράφη ὁλοσχερῶς δὶ’ ἑνὸς φρικτοῦ Ὁλοκαυτώματος ἐμπρηστικῶν βομβῶν! Καὶ ἐκεῖ κατεκάησαν οἱ συνωθούμενοι 600.000 (ἑξακόσιες χιλιάδες) πρόσφυγες ἀπὸ τὴν Ἀνατολήν! Ναί, 600.000 τὰ θύματα τῆς Δρέσδης! Ὁμοίως κατεστράφησαν πολλὲς ἄλλες ἱστορικὲς πόλεις τῆς Γερμανίας, ὡς τὸ Ἀμβοῦργον καὶ ἡ Νυρεμβέργη.

• Κατὰ τοὺς βομβαρδισμοὺς τῆς Ἰταλίας ἡ Ἀγγλικὴ ἀεροπορία ἐπεκεντρώθη ἀποκλειστικῶς στὰ πολιτιστικὰ μνημεῖα!

Οὕτως ἐμβομβαρδίσθη ἡ Πομπηΐα! Ἀδιανόητον, καὶ ὅμως συνέβη! Στὴν Νεάπολιν ἐβομβαρδίσθη μόνον τὸ ἱστορικὸν κέντρον καὶ κατεστράφησαν σημαντικὰ μνημεῖα, ὅπως τὸ περίφημον μοναστήρι Σάντα Κιάρα! Ὅπως ἔγινε καὶ στὸν βομβαρδισμὸν τοῦ Πειραιῶς ὅπου ἐμβομβαρδίσθη μόνον ἀκριβῶς τὸ κέντρον τῆς πόλεως πέριξ της πλατείας Κοραῆ!
• Στοὺς βομβαρδισμοὺς τοῦ Μιλάνου ἐβομβαρδίσθησαν ἀποκλειστικῶς πολιτιστικὰ μνημεῖα, ὡς ὁ ἀρχαῖος ναὸς τοῦ Ἁγίου Ἀμβροσίου!

• Στὸν βομβαρδισμὸν τοῦ 1942 ἔκπληκτος ὁ Βρεταννὸς ἀρχηγὸς τοῦ σμήνους εἶδε ὅτι τὸ ἐπίκεντρόν του βομβαρδισμοῦ ἦτο τὸ Ντουόμο, ἀναμφισβητήτως τὸ Νὸ 1 μνημεῖον τοῦ Ἀναγεννησιακοῦ-Δυτικοῦ πολιτισμοῦ, ποὺ ἐκτίζετο ἐπὶ 600 ἔτη καὶ ἀκόμη δὲν ἔχει τελειώσῃ πλήρως! Συγκλονισμένος ὁ ἀγαθὸς Ἀγγλος ἀξιωματικὸς δὲν ἐξετέλεσε τὴν ἐντολὴν καὶ οὕτως τὸ Ντουόμο ἐσώθη!

Διατί τάχα;;;

Ἔχει κάποιος ἀπαντήσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...