ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

07 Ιουνίου 2021

Ο άγγλος γλύπτης σερ Άντονι Γκόρμλεϊ: «ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ». "Η ελληνική σοφία δεν πρέπει απλώς και μόνο να ξεχαστεί, αλλά πρέπει να απορριφθεί ενεργά".

 

Η ΕΠΟΧΗ ΣΟΡΟΣ – ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΑΡΧΙΣΕ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ. ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ. «Πετάξτε την Οδύσσεια επειδή είναι σκουπίδι. Κανένας συγγραφέας δεν είναι αρκετά πολύτιμος». «Είμαστε πολύ περήφανοι να λέμε ότι η «Οδύσσεια» αφαιρέθηκε φέτος από το πρόγραμμα σπουδών» αναφέρουν καθηγητές σχολείου της Μασσαχουσέτης.



"Tο Βρετανικό Μουσείο πρέπει σταματήσει να έχει εμμονή με τον κλασικό κόσμο".

 

«Θα ήμουν ευτυχής αν τα επιστρέφαμε (τα Γλυπτά του Παρθενώνα) στην Ελλάδα γιατί πιστεύω ότι στις αίθουσες που εκτίθενται δεν αποτελούν έμπνευση για κανέναν», λέει ο Γκόρμλεϊ.  "Να αναδείξουμε  τα  αφρικανικά". 

Την άποψη πως πρέπει να επιστραφούν στην Αθήνα, τα γλυπτά του Παρθενώνα, εξέφρασε ο γλύπτης σερ Άντονι Γκόρμλεϊ, ο οποίος ήταν από το 2007 έως το 2015 από τους διαχειριστές του Βρετανικού Μουσείου.

Ο Γκόρμλεϊ, θεωρεί ότι το Μουσείο, πρέπει να κάνει στροφή και να αναδείξει ως ατραξιόν του, τα εκθέματα από την Αφρική, όπως αναφέρουν οι Times,  επικαλούμενοι συνέντευξη του γλύπτη στο περιοδικό British Archaeology.

 

 Γλυπτά του Παρθενώνα : «Να επιστραφούν στην Αθήνα – Δεν αποτελούν έμπνευση για κανένα», λέει πρώην διαχειριστής του Βρετανικού Μουσείου

Ο ίδιος, μιλά απαξιωτικά για τα γλυπτά που έκλεψε ο Λόρδος Έλγιν, το 19ο αιώνα από την Ελλάδα, λέγοντας ότι δεν αποτελούν έμπνευση: «Θα ήμουν ευτυχής αν τα επιστρέφαμε στην Ελλάδα γιατί πιστεύω ότι στις αίθουσες που εκτίθενται δεν αποτελούν έμπνευση για κανέναν».

Ο διάσημος γλύπτης, (οπισθοκίνητος  από  νέγρους;) είπε ότι το Βρετανικό Μουσείο πρέπει σταματήσει να έχει εμμονή με τον κλασσικό κόσμο  (νόθος  γιος  του  Σόρος; https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/02/blog-post_76.html)  και να αναδείξει εκθέματα που έχουν υποτιμηθεί.

 

 

 


Μια γνωριμία με τον γλύπτη Άντονι Γκόρμλεϊ που έρχεται στο νησί της Δήλου

https://www.elculture.gr/blog/

 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

 

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ, Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΟΡΟΣ, ΕΔΩΣΕ ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ». Ο ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΒΑΘΕΙΑ.




"ΦΟΙΤΗΤΕΣ" ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΜΗ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΠΛΑΤΩΝΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ... Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ, ΤΟΥ ΜΕΝΤΟΡΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.



ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΥΘΑΓΟΡΑ. «ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΘΕΩΡΗΜΑ. ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ. Η ΑΛΓΕΒΡΑ ΚΑΙ Η ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ».

 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Γιατί οι αμερικανοί εχθρεύονται τα αρχαία Ελληνικά"; Το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον καταργεί ακόμα και τον Όμηρο γιατί είναι... ρατσιστικός! ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ" ΕΛΛΗΝΕΣ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ.

 

«ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ»; ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ο μεθοδευμένος Θάνατος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ κλασικής παιδείας στην Δύση και η αποκατάσταση της ελληνικής σοφίας.

 

 

 

ΟΡΓΙΑΖΕΙ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ. Πόλεμος εναντίον του Ελληνισμού. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ: «ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ. ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ». ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΡΑΣΗ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ : «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΛΥΠΤΑ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΕΧΕΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...