ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

17 Ιουνίου 2021

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ. Οι Ισραηλινοί παρουσίασαν χάρτη που δείχνει ελληνικές Ίμβρο και Τένεδο! Το Ισραήλ μας παροτρύνει να διεκδικήσουμε την Εθνική μας περιουσία. ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ. Ο Δένδιας ετοιμάζει διάβημα προς το… Ισραήλ.

Ουγγαρία: Ποινικό αδίκημα η προώθηση της ομοφυλοφιλίας σε εφήβους κάτω των 18 ετών. Η κυβέρνηση του Β.Όρμπαν κήρυξε τον πόλεμο και κατά της παιδοφιλίας. ΡΩΣΙΑ: Ψηφίστηκε νόμος με τον οποίο θα απελαύνονται οι ξένοι που προωθούν ομοφυλοφιλική προπαγάνδα. ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΜΠΑΝ. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

 

 

 

ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ; Κ.Μητσοτάκης: «Διαμορφώνουμε ατζέντα για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας - Στο επιτελείο μου έχουμε μέλη της».

Ο  ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ  ΤΗΣ  ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ
Μητσοτάκης: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών πριν συμφωνήσω με Αίγυπτο για μηδενική ή μερική επήρεια συμπλέγματος Μεγίστης.


Το Ισραηλινό i 24 News σε χάρτη που παρουσίασε, ''έβαψε'' με ελληνικά χρώματα την Ίμβρο και την Τένεδο (σημειώνεται ότι η Τουρκία ΔΕΝ τήρησε ποτέ την Συνθήκη της Λωζάνης σχετικά με τα δύο νησιά).
Το γνωστό Ισραηλινό ΜΜΕ έχει εκδόσεις στα αγγλικά, γαλλικά και εβραϊκά. Σε συζήτηση που έλαβε χώρα στη γαλλόφωνη εκπομπή του καναλιού, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Α. Μεσόγειο και ο East Med όταν και παρουσιάστηκε ένα χάρτης, όπου με πράσινο εμφανίζονται οι χώρες από όπου θα διέλθει ο αγωγός

Με πράσινο χρώμα εμφανίζονται τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος. 

Επίσης το ίδιο ισχύει και με την Κατεχόμενη Κύπρο.
 








Σημειώνεται ότι χθες ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας Mahir Ünal, χαρακτήρισε ως πρόκληση την καταστροφή μιας πλάκας που είχε τοποθετήσει η τουρκική κυβέρνηση για να υπενθυμίσει την συμμετοχή της σε εργασίες συντήρησης και ανάπλασης σε ένα νεκροταφείο στην ανατολική Ιερουσαλήμ.
Σε βίντεο ισραηλινοί αστυνομικοί καταστρέφουν την πλάκα κάτι που η Άγκυρα χαρακτήρισε ως μεγάλη πρόκληση.
Και ο Ünal συμπλήρωσε λέγοντας τα παρακάτω... εκπληκτικά:
«Πρόκειται για μια κίνηση από την ισραηλινή Αστυνομία η οποία φανερώνει το μεγάλο μίσος που τρέφει κατά της σημαίας μας, της ημισελήνου και του αστεριού, που έχει γίνει σύμβολο των καταπιεσμένων σε όλο τον κόσμο»!
Η Άγκυρα είχε ανακατασκευάσει το συγκεκριμένο νεκροταφείο.
Όπως είναι γνωστό, με τη Συνθήκη της Λωζάνης (17/12/2017), παραχωρήθηκαν στην Τουρκία η Ίμβρος, η Τένεδος και οι Λαγούσες Νήσους (Μαυρυές), καθώς ο έλεγχός τους αποτελεί «κλειδί» για τον έλεγχο των Στενών των Δαρδανελίων.
Η Ίμβρος και η Τένεδος είχαν δοθεί στην Ελλάδα με τη Συνθήκη των Σεβρών (Αύγουστος 1920) «…Η Τουρκία παραιτείται πλην τούτων υπέρ της Ελλάδος και όλων των δικαιωμάτων και τίτλων αυτής επί των νήσων Ίμβρου και Τενέδου» (άρθρο 84)».
 Όπως γράφει ο Νίκος Σηφουνάκης «Η έκβαση αυτή νομιμοποιούσε το πραγματικό γεγονός της στρατιωτικής κατάληψής τους από τις ελληνικές ναυτικές δυνάμεις, τον Οκτώβριο του 1912, με την προϋπόθεση να μη χρησιμοποιηθούν ως ναυτικές βάσεις κατά της Τουρκίας».
Μετά την τραγική κατάληξη όμως της μικρασιατικής εκστρατείας, διαφαινόταν ότι δύσκολα η Ίμβρος και η Τένεδος θα παραμείνουν υπό ελληνική κυριαρχία. Παρά τις προσπάθειες της ελληνικής αντιπροσωπείας στην πόλη της Ελβετίας και παρά τα διαβήματα και τις εκκλήσεις των Ιμβρίων και των Τενεδίων, τα δύο αιγιοπελαγίτικα νησιά, παραχωρήθηκαν στην Τουρκία. Σύμφωνα όμως με το άρθρο 14 της Συνθήκης της Λωζάνης, η Τουρκία ανέλαβε κάποιες,
σημαντικές υποχρεώσεις, για τα δύο νησιά. Συγκεκριμένα:
«Αι νήσοι Ίμβρος και Τένεδος, παραμένουσι υπό την τουρκικήν κυριαρχίαν, θα απολαύωσιν ειδικής διοικητικής οργανώσεως, αποτελούμενης εκ τοπικών στοιχείων και παρεχούσης πάσαν εγγύησιν εις τον μη μουσουλμανικόν ιθαγενή πληθυσμόν δι’ ό,τι αφορά εις την τοπικήν διοίκησιν και την προστασίαν των προσώπων και των περιουσιών.
Η διατήρησις της τάξεως θα εξασφαλίζηται ένα αυταίς δι’ αστυνομίας στρατολογουμένης μεταξύ του ιθαγενούς πληθυσμού, τη φροντίδι της ως άνω προβλεπομένης τοπικής διοικήσεως υπό τας διαταγάς της οποίας θα διατελεί.

Αι συνομολογηθείσαι ή συνομολογηθησόμεναι μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας συμφωνίαι, αι αφορώσι την ανταλλαγήν των Ελληνικών και τουρκικών πληθυσμών, δεν θα εφαρμοσθώσιν εις τους κατοίκους των νήσων Ίμβρου και Τενέδου».


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 





   Υ.Γ.

«Συγκλητικοί» και «πεφωτισμένοι της διανόησης» αδημονούν για τις «Πρέσπες Νο 2»...

Γράφει η Κρινιώ Καλογερίδου*

Ήταν να μη γίνει η αρχή. Ήταν να μην ανοίξει η Κερκόπορτα της προδοσίας. Η κατάπτυστη ''συμφωνία των Πρεσπών'' δεν ήταν ό,τι πολυτιμότερο δώσαμε, ως φαίνεται. Δεν ικανοποίησε στον βαθμό που θα έπρεπε τον ενδοτικό οίστρο μερίδας ''Συγκλητικών'' τη πολιτικής μας ζωής και εκπροσώπων της ''πεφωτισμένης'' ελληνικής διανόησης.

Η αναγνώριση ''μακεδονικού'' κράτους και ''μακεδονικής'' (κι όχι ''βορειομακεδονικής'') γλώσσας και ταυτότητας - που ήταν το ιδεατό των εθνικών στόχων των Σκοπιανών - δεν ήταν όλα τα ''άγια'' που εκχωρήσαμε τοις κυσί, για να ζητούν 'σήμερα' οι... ρεαλιστές της πολιτικής και οι ''συστημικοί'' διεθνολόγοι, πανεπιστημιακοί και, εν γένει, ''πεφωτισμένοι της διανόησης'' ''να δώσουμε κάτι από Αιγαίο στην Τουρκία''...

Η μετεκλογική προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας, που συνοδεύτηκε απ' την ''μεγαλειώδη'' πολιτική κυβίστηση του αρχηγού της (σε σχέση με όσα έλεγε προεκλογικά για το θέμα) πέρασε τελικά στον λαό, που χώνεψε συν τω χρόνω το πειστικοφανές ψέμα τους, το οποίο ακινητοποίησε αρχικά και στη συνέχεια απέκρυψε την αλήθεια, μαζί με τις συνακόλουθες ''αλυτρωτικές'' εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει αυτή για το μέλλον...

Πέρασε στον λαό, δυστυχώς, ότι ''η συμφωνία δεν μπορεί να αλλάξει, να αντικατασταθεί και να ακυρωθεί''. Πέρασε στον λαό, δυστυχώς, ότι όσα απόρρητα έγγραφα, επιστολές και άλλο αποδεικτικό υλικό έβγαλε προς τα έξω η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απ' τα αρχεία του κράτους, ήταν αληθινά και πιστοποιούσαν πράγματι ότι το αναπόφευκτο ήταν προειλημμένο. Ότι ήταν, δηλαδή, ''διακομματικά'' αποδεκτή η απόφαση παράδοσης των ''αγίων'' μας ''τοις κυσί'' των Σκοπίων.

Το ερώτημα πλέον που τίθεται στον ελληνικό λαό και κρύβει μομφή για τον ίδιο είναι το εξής:

- Πώς, ενώ είχε τεκμήρια προδοσίας στα χέρια του, έπεσε πάλι θύμα της ευπιστίας του απέναντι σε επαγγελματίες υποκριτές και προπαγανδιστές του αφελληνισμού του;

Θα μου πείτε ''το μη χείρον, βέλτιστον'' ήταν η επιλογή του και θα 'χετε δίκιο. Ωστόσο έχει φορτωθεί με ενοχές αυτή η επιλογή, ειδικά για ένα κόμμα που είχε παρουσιάσει περιοδικά διαπιστευτήρια πατριωτισμού στο πολιτικό παρελθόν του. Γι' αυτό μου είναι αδιανόητο να μιλώ για επιχείρηση αφελληνισμού και επί Νέας Δημοκρατίας, αλλά αναγκάζομαι να το κάνω στο όνομα της αλήθειας, όσο σκέφτομαι δυο ενδεικτικά παραδείγματα στην αρχή και το τέλος της τελευταίας 12 μηνης διαδρομής της (απ' τα προεόρτια της εκλογής της ως τώρα) που τη στιγματίζουν πολιτικά, αφού:

1. Προεκλογικά (λίγες μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου) ο αρχηγός της υποδέχτηκε περιχαρής τα μέλη της ''Φιλελεύθερης Συμμαχίας'' που έκαναν αγώνα για την αναγνώριση ''μακεδονικής μειονότητας'' κατά την προεκλογική περίοδο [βλ. ενδεικτικά άρθρα: α)''Μαθήματα κοπτοραπτικής υπό σκιάν και στο βάθος η προδομένη Μακεδονία...'', β) ''Τα παρακλάδια του «Ουράνιου Τόξου» διδάσκουν «μακεδονικά»! ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕ!!!..'', γ) ''Παραδώσαμε γη και ύδωρ, αλλά το κτητικό «μας» θα συνοδεύει πάντα το «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»...''(antinews.gr)] και

2. Μόλις χθες επέλεξαν οι ''εκλεκτοί'' του ΥΠΕΠΘ της κυβέρνησης της ΝΔ να βάλουν προς εξέταση στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (στο μάθημα Γλώσσας-Λογοτεχνίας) κείμενο ενός θιασώτη της ελληνοτουρκικής προσέγγισης και φιλίας, του οποίου το προτελευταίο έργο είναι ''Ο παλαιστής και ο δερβίσης'' και το τελευταίο το ''Γιατί πρόδωσα την πατρίδα μου''...

Κλείνω την... παρελθοντολογία μου περί ''Μακεδονικού'', που πονάει ακόμα πολλούς ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος, επαναφέροντας στην μνήμη τους τα πολλά ''εύγε'' που εισέπραξε σε διεθνές επίπεδο ο κυρίαρχος σήμερα (δημοσκοπικά) πρωθυπουργός, γιατί δεν ''πείραξε'' τη ''συμφωνία των Πρεσπών'', αλλά αντίθετα τη βοήθησε να στεριώσει.

Τη βοήθησε να πατήσει γερά στα πόδια της, έστω κι αν χρειάστηκε να πάρει πίσω όσα υποσχετικά είχε αφήσει να αιωρούνται προεκλογικά (στο πνεύμα των συλλαλητηρίων για την Μακεδονία) - κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία (Αύγουστος 2019) - όπου παρουσιάστηκε «σαν... ''επιτελικός'' περιφερειάρχης ή ''στρατηγός βυζαντινού Θέματος'' στους Ευρωπαίους και τους Ατλαντιστές, όπως είχα γράψει τότε σε άρθρο μου.

Ας επανέλθω όμως στα ελληνοτουρκικά και τη στάση των ''πεφωτισμένων'' πολιτικών και πνευματικών ταγών μας που αδημονούν για τις ''Πρέσπες Νο2'', όπως φαίνεται...

Μια πρώτη αλήθεια είναι ότι αμφότεροι έχουν χάσει την ''έξωθεν καλή μαρτυρία'' λόγω αποσταθεροποίησης του βασικού moto στο οποίο έχουν επενδύσει χρόνια τώρα και είναι γνωστό ως ''σύνδρομο της ελληνοτουρκικής προσέγγισης'', ή άλλως πώς, της ''ελληνοτουρκικής φιλίας''.

Δυστυχώς για τους πολιτικούς και πνευματικούς θιασώτες της φιλοτουρκικής κάστας, τα στοχευμένα παιχνίδια του Ερντογάν γύρω από την ΑΟΖ, τις ''γκρίνες ζώνες'' και την υφαλοκρηπίδα μας δεν ευνοούν τη συνεύρεση με τους Τούρκους για win-win ''απολαύσεις'', όπως θα ήθελαν.

Παρ' όλα αυτά, δεν το βάζουν κάτω οι εν λόγω ''Ανανιστές'' και αρνούνται να κλείσουν αεροστεγώς τα παράθυρα στις ορέξεις του επιβουλέα των εδαφών μας. Συνεχίζουν να πλέουν κόντρα στα ιστορικά δεδομένα μεταξύ των δύο χωρών και να συμπλέουν με τα τουρκικά ''δεδομένα'' (όπως έκαναν με τα σκοπιανά στο πρόσφατο παρελθόν), που έχουν εμπλουτιστεί περαιτέρω με τα τετελεσμένα του τουρκολιβυκού μνημονίου στην Μεσόγειο.

Γιατί πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την ύποπτη εμμονή τους να πάμε στη Χάγη για να χάσουμε, να ακρωτηριαστούμε, αφού εκεί θα πρέπει να υπογράψουμε ''συνυποσχετικό'' με την Τουρκία;

Πώς γίνεται να μην καταλαβαίνουν ότι - αν το υπογράψουμε - είναι σαν να υιοθετούμε την πρότασή της, σύμφωνα με την οποία δεχόμαστε ''να παραπεμφθούν στη Χάγη όχι μόνο η νομική διαφορά για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας-ΑΟΖ (που προβάλλει ως δέλεαρ ο πρωθυπουργός), αλλά το σύνολο των τουρκικών μονομερών επεκτατικών διεκδικήσεων'' που εντάσσονται - κατά τους νομικούς όρους - στα ''παρεμπίπτοντα ζητήματα'' τα οποία δρομολογούν για μας εθνικές απώλειες στο Αιγαίο;

Και εθνικές απώλειες σημαίνει ότι θα υποστείλουμε τη σημαία του Αιγαιακού Ελληνισμού βάζοντας την προδοτική υπογραφή μας στην τουρκοποίηση του υποθαλάσσιου ορυκτού πλούτου της χώρας μας (κατά το ήμισυ, τουλάχιστον), της ΑΟΖ του Καστελορίζου, των νησιών και των βραχονησίδων μας στα ακρότατα ανατολικά σύνορά μας (Οινούσες, Φούρνοι κλπ).

Βάζοντας την προδοτική υπογραφή μας στην τουρκοποίηση του μισού Αιγαίου ουσιαστικά, όπου υπάρχουν διάσπαρτα προαιώνια κατοικημένα από Έλληνες νησιά, καθώς και μέγα πλήθος ελληνικών βραχονησίδων κατοχυρωμένων υπέρ μας με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.

Ασφαλώς η τουρκική πολιτική αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων με στόχο την συγκυριαρχία στο Αιγαίο δεν είναι καινοφανής και αυτοφυής, αφού επιβεβαιώνεται απ' την ιστορία διαχρονικά (ειδικότερα μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974) ως προϊόν του μεγαλοϊδεαισμού της.

Ενός μεγαλοϊδεατισμού που αναπτύχθηκε απ' τον Κεμάλ μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και ταυτίζεται με τον επεκτατικό αναθεωρητισμό της Τουρκίας και τον νεοοθωμανισμό των εκάστοτε ηγεσιών της, με αποκορύφωμα την ''Ερντογανική'' τελευταία περίοδο που διανύουμε, κατά την οποία κυοφορούνται αμφότερα στο δόγμα της ''Γαλάζιας Πατρίδας'' σε κλιμάκωση ανιούσα.

Το παράδοξο σ' αυτήν την περίπτωση είναι ωστόσο ότι, ενώ είναι εμφανέστατη η πρόθεση της Τουρκίας να μας αναγκάσει - με όπλο το μεταναστευτικό και τους θηριώδεις εξοπλισμούς της - να δεχτούμε τη μοιρασιά του ελληνικού Αρχιπέλαγους, υπάρχουν Έλληνες των ως άνω κατηγοριών (των ''Συγκλητικών'' της πολιτικής, δηλαδή, και των διανοούμενων ''πεφωτισμένων'') που δικαιολογούν με τη στάση τους τις διεκδικήσεις της, λες και αδημονούν για τις... ''Πρέσπες Νο 2''.

Κι αυτό γιατί τους βλέπουμε από καιρό είτε να συνηγορούν εναγώνια στο ''να δώσουμε κάτι στους Τούρκους'' (πρώην ΥΦΕΞ Χρήστος Ροζάκης) είτε να μας προτρέπουν να πάμε στη Χάγη [Γ. Παπανδρέου, ΕΛΙΑΜΕΠ] με πιθανό εδαφικό ακρωτηριασμό μας (πρώην ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη).

Τους βλέπουμε είτε να υπεραμύνονται των δικαιωμάτων της Τουρκίας στο Αιγαίο (Γ. Κατρούγκαλος, Δ. Καιρίδης) είτε να ξιφουλκούν φιλομεταναστευτικά ζητώντας να υποδεχτούμε ασμένως ένα εκατομμύριο πρόσφυγες (Αντ. Λιάκος, καθηγητής ιστορίας του ΕΚΠΑ) ή, με ''παράσημα'' την ένθερμη υποστήριξη της ''συμφωνίας των Πρεσπών'' και του Σχεδίου Ανάν παλιότερα, να γίνονται ''κερασάκι'' στην τούρτα της ''Επιτροπής 2021'' υπό την... υψηλή εποπτεία της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου.

Της π. προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», η οποία πρόσβαλε πρόσφατα όλον τον Ελληνισμό με τις απαράδεκτες αναφορές της στις διαφορετικές προτιμήσεις, τις μνήμες και τα όνειρα των ηρώων του 1821 από τους νεότερους (τωρινούς) Έλληνες του 2021, λες και ήταν θέμα διαφορετικών προτιμήσεων η επιλογή του ''Ελευθερία ή Θάνατος'' των επαναστατημένων Ελλήνων εναντίον των Τούρκων κατακτητών τους (στα χρόνια της Τουρκοκρατίας ) και διαφοροποιούνται μέσα στον χρόνο ως αξίες η αγάπη για την πατρίδα και η εθελοθυσία γι' αυτήν...

*Η Κρινιώ Καλογερίδου είναι συγγραφέας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  1. Ο ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ “ΚΑΡΦΩΣΕ” ΤΟΝ ΜΙΩΝΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟ.
    Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ και διοικητής της ΕΥΠ επί Κ.Καραμανλή, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αιφνιδίασε σήμερα τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής καθώς δια του συνηγόρου του Δημήτρη Τσοβόλα ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την προανακριτική επιτροπή και δεν προτίθεται να απαντήσεις στις ερωτήσεις των μελών της, αφού προηγουμένως είχε καταγγείλει τον Σ.Μιωνή για «κατασκοπεία» αναφορικά με την παράνομη υποκλοπή της συνομιλίας του με τον Ν.Παππά.
    Όμως ο κ. Παπαγγελόπουλος ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να μείνει σε αυτή τη διαδικασία επειδή δεν κλήθηκαν οι μάρτυρες που είχε ζητήσει και επειδή η επιτροπή δεν δέχτηκε την κατά αντιπαράσταση εξέταση του με τον Αντώνη Σαμαρά.
    Μάλιστα ο κ. Τσοβόλας ανέφερε ότι είναι παράνομη και άδικη η διαδικασία και ότι αποχωρούν αυτός και ο πελάτης του σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς έχουν παραβιαστεί τα στοιχειώδη δικαιώματα του κατηγορουμένου.
    Στην αποχώρηση Παπαγγελοπούλου αντέδρασε η ΝΔ μέσω «κύκλων» η οποία συνδέει την αποχώρηση με τις αποκαλύψεις γύρω από την υποκλαπείσα συνομιλία Ν.Παπά-Σ.Μιωνή λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να θυσιάσει τον πρώην υπουργό.
    Κατόπιν αυτής της εξέλιξης ολοκληρώνονται οι εργασίες της προανακριτικής αφού δεν υπάρχει άλλος μάρτυρας και οι επόμενες 15 μέρες θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να συνταχθεί το πόρισμα της επιτροπής.
    Στη συνέχεια αυτό θα κατατεθεί στην ολομέλεια του κοινοβουλίου και σε ειδική συνεδρίαση που θα γίνει μέσα στον Ιούλιο θα αποφασιστεί με μυστική ονομαστική ψηφοφορία εάν ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο.
    Το έγκλημα της κατασκοπείας, καθώς αποκαλύπτει κρατικά μυστικά, συνιστά η παράνομη καταγραφή και δημοσιοποίηση της συνομιλίας Παππά – Μιωνή, φέρεται να επεσήμανε κατά τη σημερινή του τοποθέτηση στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την πιθανή εμπλοκή του στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.
    Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος πρότεινε συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, να επισημανθεί ότι με την παράνομη καταγραφή και δημοσιοποίηση της επίμαχης συνομιλίας έχει τελεσθεί το έγκλημα της Κατασκοπείας (Άρθρο 148 παρ. 1 και 2), διότι δημοσιοποιήθηκαν παρανόμως κρατικά μυστικά με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο στα συμφέροντα του Κράτους.
    Κατά τον κ. Παπαγγελόπουλο αυτό το κατάπτυστο και παράνομο usb έπρεπε να σταλεί απευθείας στον Εισαγγελέα πριν δημοσιοποιηθεί και μάλιστα από επιτροπή του Κοινοβουλίου.
    Τότε, παρενέβη ο πρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Μπούγας, ο οποίος απευθυνόμενος στον πρώην κυβερνητικό αξιωματούχο, είπε:
    Μπούγας: Άρα είναι συνένοχος και ο Παππάς.
    Παπαγγελόπουλος: Κύριε Πρόεδρε, ο διάλογος δεν είναι κατασκοπία. Η παράνομη καταγραφή και η διάδοση που έγιναν από τον Μιωνή συνιστά την πράξη της κατασκοπίας. Καμία ευθύνη δεν έχει ο Παππάς.
    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Παπαγγελοπουλος φέρεται – χωρίς να κατονομάσει – να «φωτογράφισε» μέλη της προανακριτικής επιτροπής ως συνεργούς του Ελληνοϊσραηλινού επιχειρηματία στο έγκλημα της κατασκοπίας, «αυτοί δηλαδή που γνώριζαν και διέρρευσαν αυτό το υλικό. Ενδεχομένως και μέλη της Επιτροπής σας κύριε πρόεδρε», είπε κατά πληροφορίες, απευθυνόμενος στον κ. Μπούγα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ; Κ.Μητσοτάκης: «Διαμορφώνουμε ατζέντα για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας - Στο επιτελείο μου έχουμε μέλη της».
    Στην ανάγκη για ισότητα, παρά τον σεξουαλικό προσανατολισμό, στάθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε και τη δημιουργία «ειδικής ατζέντας» για την προώθηση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.
    «Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και στα δικαιώματα» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του στο Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο για τα «Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Εργασιακό Περιβάλλον» που συνδιοργάνωσαν οι γενικές γραμματείες Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
    «Ως φιλελεύθερος πολιτικός πιστεύω στην ίση πρόσβαση στις ευκαιρίες για όλους», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμπληρώσει ότι «στον πολιτισμό μας δεν έχουν θέση οι διακρίσεις λόγω φύλου, φυλής, γλώσσας, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου».
    Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως «ο αγώνας για ισότητα στη διαφορετικότητα είναι αγώνας για κοινωνική ισότητα και ευημερία», προσθέτοντας πως γνωρίζει ότι οι πρωτοπόρες σκέψεις, όσο αναγκαίες κι αν είναι, συναντούν αντιστάσεις. «Οι κοινωνίες, άλλωστε, μοιάζουν, συχνά, με μεγάλους συρμούς, που απαιτούν δεξιοτεχνία στις στροφές, ώστε να παραμένουν ενιαίοι στις ράγες τους», σημείωσε υπογραμμίζοντας τη σημασία οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα να συνεχιστούν με πολύ προσοχή ώστε «καμία υπερβολή να μην αμφισβητεί την συνοχή και με ευαισθησία, ώστε τα δικαιώματα να κατακτούν την ουσία χωρίς να εξαντλούνται στη διαδικασία. Αλλά και με επιμονή. Ώστε αυτά να διευρύνουν την εμβέλειά τους, εμβαθύνοντας και την ποιότητά τους».
    «Ως πρωθυπουργός της Ελλάδος, υποστηρίζω την αξία να καθιερωθεί θέση Υπευθύνου στο ευρωπαϊκό πλαίσιο για την παρακολούθηση τήρησης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο εργασιακό περιβάλλον. Και είμαι έτοιμος να συμβάλλω στη διαμόρφωση μιας ειδικής «ατζέντας» με έμφαση στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι στο επιτελείο μου περιλαμβάνονται και μέλη της» είπε.
    Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρωθυπουργός: «Δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς κοινωνική αρμονία την οποία μόνον ο αλληλοσεβασμός εξασφαλίζει. Όπως δεν υπάρχει και παραγωγή δίχως συνεργασία των εργαζομένων, ανεξάρτητα από φύλο, χρώμα, γλώσσα, θρησκεία, σεξουαλικό προσανατολισμό και ταυτότητα φύλου. Αυτή, θα έλεγα, είναι η πυξίδα στο δρόμο του 21ου αιώνα! Μία ατμόσφαιρα ισότητας και ανοχής στην κοινωνική και οικονομική ζωή ενός τόπου, τον καθιστά ελκυστικό για στελέχη από όλον τον κόσμο. Πλουτίζει τη ζωή του».
    Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ακόμη μεταξύ άλλων πως «όλοι συμφωνούμε ότι τα στερεότυπα ακόμη αντιστέκονται στην πρόοδο. Όσοι βρίσκονται, λοιπόν, σε θέσεις κομβικές -στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα- καλούνται να συστρατευτούν εναντίον τους. Με συγκεκριμένες αποφάσεις και πράξεις. Αλλά και με συμπεριφορές. Όπως και με εμβληματικά, προωθητικά παραδείγματα».
    Επίσης διαβεβαίωσε πως: «Οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα, θα συνεχιστούν. Ασφαλώς, με προσοχή. Ώστε καμία υπερβολή να μην αμφισβητεί τη συνοχή. Με ευαισθησία. Ώστε τα δικαιώματα να κατακτούν την ουσία χωρίς να εξαντλούνται στη διαδικασία. Αλλά και με επιμονή. Ώστε αυτά να διευρύνουν την εμβέλειά τους, εμβαθύνοντας και την ποιότητά τους».
    Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Θα περιμένω, τέλος, με ενδιαφέρον τα πορίσματα του Συνεδρίου σας. Προσδοκώντας ότι, αμέσως μετά, μία διεθνής ομάδα εργασίας θα αναλάβει τις περαιτέρω δράσεις. Μέχρι τότε, ας μας οδηγεί η σοφή σκέψη του Δημόκριτου. Τον οποίο επιτρέψτε μου να επικαλεστώ στα αρχαία ελληνικά: «Ανθρώποις πάσι, ταυτό αγαθόν και αληθές. Ηδύ δε, άλλω άλλο». Για όλους τους ανθρώπους, δηλαδή, το καλό και το αληθινό είναι το ίδιο. Αυτό που μας ευχαριστεί, όμως, είναι διαφορετικό στον καθένα».
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μητσοτάκης: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών πριν συμφωνήσω με Αίγυπτο για μηδενική ή μερική επήρεια συμπλέγματος Μεγίστης.

      Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών πριν συμφωνήσει με την Αίγυπτο για τον καθορισμό της ΑΟΖ μεταξύ των δυο χωρών.
      Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να πετύχει πολιτική συναίνεση, καθώς σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία με την Αίγυπτο, αυτή θα περιλαμβάνει μηδαμινή ή μειωμένη επήρεια στο Καστελόριζο και αρκετά μειωμένη επήρεια σε Κρήτη, Ρόδο και Κάρπαθο.
      Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν τον Σεπτέμβριο, με το Κάιρο να απορρίπτει σε πρώτη φάση την ελληνική πρόταση η οποία ήδη περιελάμβανε αρκετή μειωμένη επήρεια σε Καστελόριζο, Κρήτη, Ρόδο και Κάρπαθο.
      Σύμφωνα δε με πληροφορίες, επ΄αυτού έχουν ήδη ενημερωθεί και κόμματα της αντιπολίτευσης, μέσω συγκεκριμένων διαύλων.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Οι Νορβηγοί μας δίνουν χρήματα για να κρατήσουμε τους λαθρομετανάστες, δεν τους θέλουν οι ίδιοι… Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
      Γέμισαν την Ελλάδα με «θέσεις»: Η Νορβηγία χρηματοδότει 1.000 νέες θέσεις παραμονής για «ευάλωτους» αλλοδαπούς.
      Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την Υφυπουργό Δικαιοσύνης και Εσωτερικής Ασφάλειας της Νορβηγίας, κα Hilde Barstad.
      Κατά τη συνομιλία τους ο κ. Κουμουτσάκος ευχαρίστησε την κα Barstad για τη χρηματοδότηση ύψους 7.632.000 ευρώ, που παρέχεται από το πρόγραμμα «Άσυλο και Μετανάστευση» του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (EEA Grants). Μέσω της χρηματοδότησης αυτής θα δημιουργηθούν 1000 νέες θέσεις φιλοξενίας για «ασυνόδευτα παιδιά» και «ευάλωτους» αιτούντες στην Ελλάδα.
      Η κα Barstad, από την πλευρά της, μας συνεχάρη για την πρωτοβουλία μας στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ασυνόδευτων και ευάλωτων ανηλίκων, καθώς και για τη δυναμική με την οποία η ελληνική κυβέρνηση προωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε στενή συνεργασία και με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την εν λόγω πρωτοβουλία. Επίσης, δήλωσε ότι η Νορβηγία εξετάζει θετικά τη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα μετεγκατάστασης ασυνόδευτων και ευάλωτων παιδιών σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Αναστασιάδης: «Αν ξεσπάσει πόλεμος με την Τουρκία αυτό θα είναι το τέλος μας»! Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
      Με παράδοση «άνευ όρων» στον τουρκικό αδηφάγο επεκτατισμό, στέλνοντας το απόλυτα λάθος μήνυμα στην άλλη πλευρά αυτές τις κρίσιμες ώρες, ισοδυναμεί η δήλωση του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, ότι εάν επιλεγεί η "στρατιωτική λύση αυτό θα σημάνει και το τέλος του Κυπριακού Ελληνισμού"!
      ”Εάν θεωρήσουμε ότι μπορούμε στρατιωτικά να δώσουμε μάλλον λύση μέσα από την στρατικοποίηση, αυτό θα είναι το τέλος του Κυπριακού Ελληνισμού, κάτι που δεν το επιθυμώ”, δήλωσε χαρακτηριστικά.
      “Και δεν είναι μια νότα απαισιοδοξίας ή παράδοσης, το αντίθετο. Οφείλεις να γνωρίζεις τις πραγματικότητες για να επιλέγεις τα όπλα”, συνέχισε ο κ. Αναστασιάδης τονίζοντας ότι τα μόνα όπλα που χρησιμοποιεί η Κυπριακή Δημοκρατία είναι αυτά που αντλεί από τον χώρο της διπλωματίας.
      Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις γεωπολιτικές απειλές, την αστάθεια στον χώρο της ΝΑ Μεσογείου, καθώς και στην επίσκεψη του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ στην Κύπρο.
      ”Η εδώ παρουσία του κου Μπορέλ δεν είναι παρά η επιβεβαίωση ότι προβληματίζονται οι Ευρωπαίοι εταίροι πώς και με ποιον τρόπο είναι δυνατόν να ενεργήσουν προς αποφυγή μιας ανεπιθύμητης κρίσης σε περιοχή μάλιστα που καθορίζεται και ως σύνορα της ΕΕ”.
      Την ίδια στιγμή, υποστήριξε ότι η Τουρκία μετατρέπει σε προτεκτοράτο τα κατεχόμενα με βάσεις, με εγγυήσεις και με γεγονότα που παρακολουθούμε στην κατεχόμενη περιοχή, όχι μεταξύ της Τ/κ κοινότητας και της Τουρκίας, αλλά ορθότερα εις βάρος της Τ/κ κοινότητας. Ενώ όπως είπε, πλήττει και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων με την εισβολή της στη θάλασσα.
      Όσον αφορά την επίλυση του Κυπριακού, ο κος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, ως καταλυτικό στοιχείο. Όπως εξήγησε, αυτό δημιουργείται όταν η μικρότερη αριθμητικά κοινότητα δεν προσπαθεί να επιβληθεί στην μεγαλύτερη. ”…Όταν η λύση ή οι πρόνοιες της λύσης θα δίνουν ένα λειτουργικό κράτος και δεν θα δημιουργούν την αγωνία ότι την επομένη θα καταρρεύσει. Είναι ο χρόνος που λέμε, αλλά γιατί περνά ο χρόνος; Γιατί απλούστατα προηγούνται ή τίθενται ως προϋπόθεση οι αξιώσεις της Τουρκίας, όχι των Τ/κ και αυτό είναι το πλέον επιβαρυντικό”, κατέληξε.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. ΜΑΚΕΛΕΙΟ: «ΚΑΤΑΝΤΙΑ! ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: «Η ΙΜΒΡΟΣ ΚΑΙ Η ΤΕΝΕΔΟΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».
      Τώρα την ανέλαβαν;
      TΩΡΑ;
      200 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ…
      Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017
      ΑΝΤΙ ΤΩΝ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΕΔΩ ΚΑΙ 200 ΧΡΟΝΙΑ.
      http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2017/03/25-1821-200.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΓΙΑ ΜΑ ΜΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΙ. Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΦΗΝΑ.
    Η σωτήρια καναδική πρόταση και η ισραηλινή προσπάθεια για «σφήνα»
    Η τραγική κατάσταση που επικρατεί στην αεροπορική εκπαίδευση στους χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας, αναμένει εδώ και δύο χρόνια την αποδοχή της κατά τα φαινόμενα, μοναδικής βιώσιμης λύσης που έχει προταθεί στον Κλάδο, ο οποίος πριν από 15 χρόνια είχε στο ταμείο του κονδύλι 800 εκατ. ευρώ για 30 εκπαιδευτικά προωθημένης εκπαίδευσης (πρόγραμμα ΝΑΠΕΕ) και τώρα δεν έχει ούτε 800 ευρώ να αγοράσει «μαντήλι να κλάψουν» στην 120 ΠΕ της Καλαμάτας!
    Τα υφιστάμενα (θεωρητικά) αεροσκάφη για το στάδιο της αρχικής εκπαίδευσης, τα εξαιρετικά Τ-6, τα οποία τόσα θα μπορούσαν να προσφέρουν στην άμυνα της χώρας σε αποστολές αναχαίτισης UAV, είναι καθηλωμένα σε μεγάλο ποσοστό, λόγω μη αγορά ανταλλακτικών.
    Στην «προκεχωρημένη», που λέει ο λόγος, εκπαίδευση, τα Τ-2 που παραδόθηκαν επί Επταετίας και υπουργίας του μακαρίτη Ε.Αβέρωφ, έχουν απομείνει μόνο 2-3 για να θυμίζουν ότι κάποτε υπήρχε αεροπορική εκπαίδευση στην Αεροπορία.
    Και μέσα σε όλη αυτή την απαξίωση και την φτώχεια, ήρθε πριν δύο χρόνια μια πρόταση που το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει γίνει αποδεκτή, αποδεικνύει γιατί οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις έχουν φτάσει στο σημείο που βρίσκονται σήμερα.
    Η πρόταση εν ολίγοις, προέβλεπε την δημιουργία ενός Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης (ΔΚΕ) στην Καλαμάτα με την ενοικίαση Μ-346 και την «ανάσταση» μέρους των Τ-6 (φωτό κάτω)!
    Και προερχόταν από την καναδική CAΕ, τον ηγέτη της αεροπορικής εκπαίδευσης σε επίπεδο ΝΑΤΟ,
    Η πρόταση προέβλεπε πιστοποίηση του Κέντρου κατά τα ΝΑΤΟικά πρότυπα, «κλείδωνε» προγράμματα εκπαίδευσης πιλότων από άλλες χώρες, του ΝΑΤΟ και λοιπών συμμαχικών χωρών και πάνω απ'όλα έδινε υπερσύγχρονα εκπαιδευτικά M-346 Master και ενεργοποιούσε τα Τ-6 στην Πολεμική Αεροπορία.
    Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει ένα ιταλικό κέντρο εκπαίδευσης το οποίο δεν είναι όμως πιστοποιημένο κατά ΝΑΤΟ, ενώ μπορεί να διαθέτουν M-346, αλλά όχι Τ-6.
    Έτσι η υλοποίηση της δημιουργίας του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου (ΔΕΚ) της Καλαμάτας, έχει σαν σκοπό να συμπληρώσει τον υπάρχοντα στόλο των Τ-6 μαζί με το Μ-346 (ενοικίαση), το οποίο κατά κοινή ομολογία είναι το καλύτερο εκπαιδευτικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο (αντίγραφο ή καλύτερα «κλώνος» του ρωσικού Yak-130 που ξεκίνησαν από την ίδια σχεδιαστική ρίζα).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ.
      Κι ενώ όλοι περίμεναν μετά από πολύ κόπο να τελειώνει το ζήτημα από πέρσι και το 2021 να μπορέσουν να ξεκινήσουν να εκπαιδεύονται οι πρώτες σειρές χειριστών της ΠΑ με κόστος που θα προερχόταν από τα κονδύλια εκπαίδευσης, κυκλοφόρησαν φήμες ότι στο ταξίδι του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη στο Ισραήλ, έγινε «σφήνα» από την Elbit η οποία χωρίς να έχει εμπειρία στη λειτουργία Κέντρων Εκπαίδευσης, προσπαθεί να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι έχει σοβαρές πιθανότητες να αναλάβει το παραπάνω project, αλλά δεν έχει... αεροσκάφη!
      Και σίγουρα δεν έχει M-346.
      Εν πάση περιπτώσει, στην Πολεμική Αεροπορία για άλλη μια φορά «τραβάνε τα μαλλιά τους» ακόμα και στην ιδέα ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στην συμφωνία με την CAE και ελπίζουν έστω και τώρα κάποιοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
      Να σημειώσουμε ότι εκπροσωπώντας την καναδική κυβέρνηση του Τ.Τριντό, ο αντιπρόεδρος της CAE Defence & Security, Marc Olivier Sabourin στο πρόσφατο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών παρουσίασε την πρόταση της CAE για την υλοποίηση του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης της ΠΑ στην Καλαμάτα.
      - Η πρόταση έχει «ειδικό βάρος» προέρχεται από την CAE, τον παγκόσμιο ηγέτη στην αεροπορική εκπαίδευση για πάνω από 70 χρόνια, με περισσότερα από 65 εκπαιδευτικά κέντρα σε 35 χώρες.
      - Είναι η μόνη που μπορεί να εξασφαλίσει την πιστοποίηση του Εκπαιδευτικού Κέντρου στα πρότυπα του ΝΑΤΟ, προσφέροντας καθοριστικά στρατηγικά και πολιτικά πλεονεκτήματα στη χώρα μας, και εξασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας ΝΑΤΟ Flying Training in Europe (NFTE) που η Ελλάδα υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα.
      - Βασίζεται στο πρότυπο του αντίστοιχου Νατοϊκού Κέντρου Εκπαίδευσης στον Καναδά (NFTC), το οποίο η CAE λειτουργεί με εξαιρετική επιτυχία σε συνεργασία με την Αεροπορία του Καναδά.
      - Παρέχει την εγγύηση καλής λειτουργίας από την καναδική κυβέρνηση, μαζί με πληθώρα από οικονομικά, αναπτυξιακά και πολιτικά οφέλη για τον τόπο.
      https://youtu.be/BWvHRSXd1hw
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων αφήνει επίτηδες τους λαθρομετανάστες να βγάζουν λόγους και να ζητούν σπίτια, δουλειές, εκπαίδευση, δωρεάν υγεία κ.λ.π.
    https://youtu.be/piMBuqfAsmA
    ο μόνος που αντέδρασε και ήταν κατά της παρουσίας τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν ο κ. Αϊβατίδης από τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη που απουσίαζε. Ο κ. Μπακογιάννης φαίνεται ότι τους άκουσε με προσοχή, όπως και οι υπόλοιποι που ήταν παρόντες.
    Το ερώτημα είναι : Μπορεί οποιοσδήποτε πολίτης της Αθήνας να παραβρεθεί και να πάρει τον λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ; Μπορεί να πάει ο Αθηναίος οικογενειάρχης και να ζητήσει όσα πολλά και με ευκολία ζητούν αυτοί που ήρθαν απρόσκλητοι στη Χώρα μας ;
    Ο Κ. Μπακογιάννης δίνει βήμα στους λάθρο και για να τα οικονομήσει η MKO Solidarity Now της θείας του της Αντιγόνης Λυμπεράκη (πρώτη εξαδέλφη της Ντόρας).
    Ζ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...