ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

06 Ιουνίου 2021

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Γιατί οι αμερικανοί εχθρεύονται τα αρχαία Ελληνικά"; Το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον καταργεί ακόμα και τον Όμηρο γιατί είναι... ρατσιστικός! ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ" ΕΛΛΗΝΕΣ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ.

 

«ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ»; ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ο μεθοδευμένος Θάνατος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ κλασικής παιδείας στην Δύση και η αποκατάσταση της ελληνικής σοφίας.



Ο  ΓΙΟΣ  ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ  ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ  ΘΕΡΜΑ  ΤΗΝ  ΝΕΓΡΟΪΝΔΗ  ΚΑΜΑΛΑ  ΧΑΡΙΣ  ΠΟΥ  ΘΑ  ΕΙΝΑΙ  Η  ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ.   ΤΑ  ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ  ΕΞΕΛΕΞΑΝ  ΤΗΝ ΚΑΜΑΛΑ.  "ΜΑΖΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙΑ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ  ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ".







Καταργείται η διδασκαλία των λατινικών και των αρχαίων Ελληνικών. Πού; Στο τμήμα κλασικών σπουδών του Πρίνστον. Γιατί;

Πρώτον για να προσελκύσουν περισσότερους φοιτητές, άρα λιγότερες περικοπές στη χρηματοδότηση.

Δεύτερον και κυριότερον: επειδή τα αρχαία Ελληνικά και τα λατινικά θεωρούνται εργαλεία του «συστημικού ρατσισμού». Στις δοτικές και στις αφαιρετικές τους στηρίχθηκε το οικοδόμημα της υπεροχής του Δυτικού Πολιτισμού και η αποικιοκρατία του 19ου και του 20ού αιώνα.


Με δυο λόγια οι απόφοιτοι κλασικών σπουδών δεν θα είναι σε θέση να κατανοήσουν ούτε μια φράση από τον Πλάτωνα ή τον Κικέρωνα στη γλώσσα τους. Θα μου πείτε υπάρχουν οι μεταφράσεις. Σωστό. Αφού υπάρχουν οι αξονικές, τότε για ποιο λόγο οι φοιτητές της ιατρικής να μαθαίνουν ανατομία; Το περασμένο Σάββατο η «Κ» δημοσίευσε επιστολή στην οποία ο κ. Μιχάλης Μόσχος εξέθετε την περίπτωση του Παντίλα Περάλτα. Γιος μεταναστών από τη Δομινικανή Δημοκρατία κατάφερε να γίνει επιφανής καθηγητής κλασικών σπουδών στο Πρίνστον. Τώρα πρωτοστατεί κι αυτός στην κατάργηση της διδασκαλίας των κλασικών γλωσσών με τα γνωστά επιχειρήματα περί ρατσισμού και σύνδεσής τους με την αποικιοκρατία.

Δεν έχουμε να κάνουμε με νευρική κρίση της συγκυρίας. Εχουμε να κάνουμε με ένα φαινόμενο το οποίο έχει ρίζες μέσα στον χρόνο, μια πολιτισμική κατάθλιψη η οποία ταλαιπωρεί τη Δύση δεκαετίες τώρα. Κινητήρια δύναμή της τα συμπλέγματα ενοχής που έχουν καθηλώσει τον ψυχισμό του πολιτισμού μας. Και του προκαλούν αυτοκτονικές τάσεις.

Διότι στην πραγματικότητα περί αυτοκτονίας πρόκειται. Τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά συνδέουν τη σημερινή Ευρώπη με τον Διαφωτισμό και την Αναγέννηση και μέσω αυτών με τη Ρώμη και την Ελλάδα, που έδωσαν το περίγραμμα του πολιτισμού μας. Αν εξορισθούν από τη γενική παιδεία, αν εγκλεισθούν ως αντικείμενο μελέτης στα εργαστήρια κάποιων ειδικών, ο Ευρωπαίος ή ο Αμερικανός του 21ου αιώνα δεν θα μπορεί να αντιληφθεί τι τον συνδέει με τον 15ο αιώνα και τον Ραφαήλο, πολλώ μάλλον με τον πολιτισμό που έφτιαξε την Ακρόπολη. Η μόνη περίοδος που στην Ευρώπη είχε διακοπεί η επικοινωνία με την κλασική αρχαιότητα ήταν οι «Σκοτεινοί Αιώνες» που μεσολάβησαν ανάμεσα στην Πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και στον Μεσαίωνα.

Με αφορμή την «υπόθεση Dior» που μας διασκέδασε κάπως από την πλήξη των στατιστικών του κορωνοϊού, κάποιοι υποστήριξαν ότι η Ακρόπολη δεν χρειάζεται διαφήμιση. Φοβάμαι ότι δεν μπορούν να διαβάσουν τα σημεία των καιρών. Σήμερα κυριαρχεί ο πολιτισμικός νεοπλουτισμός, διότι απ’ αυτόν πάσχουν όσοι δεν αναγνωρίζουν την αξία του αρχαίου πλούτου. Η αρχαία ελληνική υπόθεση χρειάζεται «διαφήμιση». Οσο η Δύση περιορίζει την αξία του κλασικού κόσμου, τόσο η Ελλάδα οφείλει να την αναδεικνύει. Το οφείλει στην Ευρώπη.

Τάκης Θεοδωρόπουλος, Καθημερινή





Το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον καταργεί ακόμα και τον Όμηρο γιατί είναι... ρατσιστικός!


Όταν διαβάζαμε ότι υπάρχει ένα συνεχές διογκούμενο κίνημα το οποίο έφτασε να χαρακτηρίζει τον Όμηρο, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Ευριπίδη, σεξιστές, και είναι τμήμα του κινήματος των «Woke», που θεωρεί ότι ο λευκός είναι δομικά ρατσιστής, δηλαδή φτιαγμένος από την φύση του δέρματος του να είναι ρατσιστής.

Το ίδιο κίνημα στην Ελλάδα επειδή δεν έχουμε ντόπιους ιθαγενείς έγχρωμους, προσπαθεί να μας πείσει ότι ο άνδρας εκ της κατασκευής του είναι ρατσιστής και βίαιος απέναντι στις γυναίκες. Καταργήστε τον άνδρα και ευνουχίστε τον.

Το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον καταργεί την υποχρεωτική διδασκαλία Αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών στο μάθημα Κλασικών Σπουδών. Με σκεπτικό "την καταπολέμηση του δομικού ρατσισμού", καθώς οι σπουδές αυτές "συνδέονται άρρηκτα με τη λευκή υπεροχή".

Σύμφωνα μάλιστα με την επιτροπή «ποικιλομορφίας και ισότητας» του τμήματος, αυτό δεν είναι παρά μόνο το πρώτο βήμα, καθώς επίκεινται αλλαγές σε ολόκληρο το πανεπιστήμιο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο «ρατσισμός».

Σύμφωνα, μάλιστα, με την τετραμελή επιτροπή που έχει ιδρυθεί για να προωθηθούν στην ακαδημαϊκή ιεραρχία «φοιτητές και μέλλοντες καθηγητές από ιστορικά υποεκπροσωπούμενες κοινωνικές και φυλετικές ομάδες», καταδικάζεται ο «ρατσισμός» που στο παρελθόν είχε καταστήσει το τμήμα των Κλασικών Σπουδών στο Πρίνστον «αφιλόξενο σε μαύρους και έγχρωμους».


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



15 σχόλια:

  1. Το μήνυμα του Νίκου Δένδια για την επέτειο απόβασης των συμμάχων στη Νορμανδία.

    Μήνυμα για την επέτειο απόβασης των συμμάχων στη Νορμανδία (D-Day) ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

    «DDay: Θυμόμαστε τους ήρωες των Συμμάχων και τις ελληνικές δυνάμεις που συμμετείχαν στην απόβαση στη Νορμανδία, την αρχή του τέλους της ναζιστικής θηριωδίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΕΠΟΧΗ ΣΟΡΟΣ – ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΑΡΧΙΣΕ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ. ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ. «Πετάξτε την Οδύσσεια επειδή είναι σκουπίδι. Κανένας συγγραφέας δεν είναι αρκετά πολύτιμος». «Είμαστε πολύ περήφανοι να λέμε ότι η «Οδύσσεια» αφαιρέθηκε φέτος από το πρόγραμμα σπουδών» αναφέρουν καθηγητές σχολείου της Μασσαχουσέτης.

    «Είμαστε πολύ περήφανοι να λέμε ότι η «Οδύσσεια» αφαιρέθηκε φέτος από το πρόγραμμα σπουδών!» δηλώνει η Χίδερ Λέβιν, καθηγήτρια Αγγλικών στο Λύκειο «Lawrence» της Μασαχουσέτης.

    «Πέταξε την Οδύσσεια από το βιογραφικό σου επειδή είναι σκουπίδι)», έγραψε ο Σι Μάρτιν.

    «Κανένας συγγραφέας δεν είναι αρκετά πολύτιμος».

    «Είμαστε πολύ περήφανοι να λέμε ότι η Oδύσσεια αφαιρέθηκε φέτος από το πρόγραμμα σπουδών!» αναφέρουν καθηγητές του σχολείου της Μασσαχουσέτης που έκοψε την Οδύσσεια από την διδασκαλία στις τάξεις του Δημοτικού, θεωρώντας ότι ο Ομηρος γράφει σεξιστικά και ρατσιστικά!

    Άρχισε συστηματική επιχείρηση παρεμπόδισης των Αμερικανών μαθητών από την πρόσβαση τους σε έργα κλασικής λογοτεχνίας, όπως ο Βασιλιάς Ληρ ή η Οδύσσεια.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΟΣΜΟ. Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ. ΑΡΑΓΕ, ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ; 800 ΚΙΒΩΤΙΑ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ. ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ" ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΥΘΑΓΟΡΑ. «ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΘΕΩΡΗΜΑ. ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ. Η ΑΛΓΕΒΡΑ ΚΑΙ Η ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΜΗ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΠΛΑΤΩΝΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ...
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. «Βαρετά τα Γλυπτά του Παρθενώνα! Να τα επιστρέψουμε στους Έλληνες». Σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό British Archaeology, ο σερ Άντονι Γκόρμλεϊ ο οποίος ήταν από το 2007 έως το 2015 από τους διαχειριστές του Βρετανικού Μουσείου, είπε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα προκειμένου να αναδειχθούν και να γίνουν «καρδιά» του μουσείου τα εκθέματα από την Αφρική. Θα ήταν χαρούμενος να δοθούν στην Αθήνα τα Γλυπτά του Παρθενώνα μιας και «στην αίθουσα που βρίσκονται δεν αποτελούν έμπνευση». Συμπληρώνει δε πως θα ήθελε τα εκθέματα από την Αφρική να αποτελέσουν τον πυρήνα του Βρετανικού Μουσείου.

      «Πρέπει να σταματήσουμε να έχουμε εμμονή με τον κλασικό κόσμο» λέει, σύμφωνα με την Daily Mail σε συνέντευξή του στο British Archaeology magazine και συμπληρώνει πως για παράδειγμα υπάρχει απόλυτη υποεκπροσώπηση των εκθεμάτων από την Αμερική, Βόρεια και Νότια.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ.

    Η εθνικιστική ομάδα «τουρκικό πρόγραμμα DNA», που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους Τούρκους να μάθουν περισσότερα για τη γενεαλογία τους, ζήτησε μποϊκοτάζ της σελίδας Ancestry.com. Σε ένα tweet που διαγράφηκε τώρα, η ομάδα του τουρκικού Project DNA ισχυρίστηκε ότι το Ancestry.com «δαιμονοποίησε» τους Τούρκους.

    Το αρχικό tweet περιελάμβανε στιγμιότυπα από τον ιστότοπο που περιγράφουν πώς αναγκάστηκαν οι Έλληνες του Πόντου να αφομοιωθούν, συμπεριλαμβανομένης της εκμάθησης τουρκικών και της υιοθέτησης του Ισλάμ για να αποκτήσουν καλύτερες ευκαιρίες.

    Ειδικότερα, οι Έλληνες και οι Αρμένιοι αναγκάστηκαν να αφομοιωθούν, αρνούμενοι τη χριστιανική τους κληρονομιά αφού αντιμετώπιζαν εθνοκάθαρση υπό την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

    Η επίμονη άρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει την ιστορική δίωξη των μειονοτήτων στα σύνορά της προκαλεί συχνά περισσότερα δεινά για τις ίδιες ομάδες.

    Η δημοσιογράφος Uzay Bulut απαντώντας στην ομάδα του τουρκικού Project DNA, έγραψε:

    «Γιατί οι Τούρκοι εθνικιστές φοβούνται τόσο πολύ την αλήθεια;

    »Διότι αν την αντιμετωπίσουν, τα ψέματα που έχουν επινοήσει θα διαλυθούν στο έδαφος.

    »Μέσα από αυτά τα ψέματα, έχει αυξηθεί το μίσος που τους έκανε να διαπράττουν τόσα εγκλήματα εναντίον Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων, Εβραίων και άλλων».

    Ωστόσο, εταιρείες όπως το Ancestry.com έχουν οδηγήσει πολλούς Τούρκους να ανακαλύψουν τη δική τους κληρονομιά και ότι στην πραγματικότητα είναι εξσλαμισμένοι Αρμένιοι, Ασσύριοι και Έλληνες.

    Αυτοί οι Τούρκοι στη συνέχεια συχνά εξερευνούν τον Χριστιανισμό ξανά καθώς ερευνούν το πολιτιστικό και θρησκευτικό τους υπόβαθρο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 6/6/1906. Σφαγή των Ελλήνων Κρατουμένων στις φυλακές Μοναστηρίου. Τούρκοι Τουρκαλβανοὶ και Κομιταζήδες κρατούμενοι μετά από μία λογομαχία ρίχτηκαν εναντίον των Ελλήνων, οπλισμένοι με κάμες και ρόπαλα που τους πέρασαν οι δεσμοφύλακες. Επτά δικοί μας σκοτώθηκαν επί τόπου και δύο πέθαναν έπειτα από 3 ημέρες .65 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Τα κάρα της δημαρχίας κουβάλησαν τους επτά νεκρούς. Μεταξύ των νεκρών και 6 κρατούμενοι μακεδονομάχοι. Οι Παπαμαρκάκης, Νικόλαος Τζόβελος, (από τη Λαμία), Ἐμμανουήλ Επισκοπάκης, Κώστας Κορυτσαίος, Ιωάννης Σταθόπουλος και Οδυσσέας Παναγιωτάκος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1822. Τη νύχτα της 6ης/18 Ιουνίου του 1822, δυο πυρπολικά υπό τον Ψαριανό Κωνσταντίνο Κανάρη και τον Υδραίο Πιπίνο μπήκαν στο λιμάνι της Χίου όπου βρισκόταν ο τουρκικός στόλος και γιόρταζε την τελευταία ημέρα του ραμαζανιού. Ο Κανάρης και οι άνδρες του κατάφεραν να κολλήσουν το πυρπολικό τους στην κατάφωτη ναυαρχίδα , την «καπιτανάτα» όπου βρίσκονταν όλοι οι αξιωματικοί του στόλου. Σε λίγα λεπτά η ναυαρχίδα έγινε παρανάλωμα του πυρός.Το πυρπολικό του Πιπίνου προσέγγισε την υποναυαρχίδα αλλά δεν κατάφερε να την καταστρέψει.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τσίπρας: «Η Πράσινη Επανάσταση είναι το χρέος μας απέναντι στις επόμενες γενιές».
    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook πως «Η Πράσινη Επανάσταση είναι το χρέος μας απέναντι στις επόμενες γενιές».

    Παράλληλα, προσθέτει: «Όχι μόνο στα παιδιά και τα εγγόνια μας, αλλά και σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που δεν θα γνωρίσουμε ποτέ, όμως έχουν δικαίωμα να ζήσουν και να αναπνεύσουν σε έναν πλανήτη βιώσιμο».

    Στο μήνυμά του ο κ. Τσίπρας αναφέρει: «Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι για μας μόνο η αφορμή. Πριν από δύο μέρες, παρουσιάσαμε το ολοκληρωμένο σχέδιό μας για μία Πράσινη Επανάσταση. Περιλαμβάνει έννοιες όπως η Ενεργειακή Δημοκρατία, ο Πράσινος Τουρισμός και η Κοινωνία της ανακύκλωσης, οι οποίες για κάποιους φαντάζουν ακόμη μακρινές, όμως είναι το αύριο που έχουμε ανάγκη σήμερα.

    Η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης είναι μία μάχη υπαρξιακή για το μέλλον του πλανήτη που μας φιλοξενεί. Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στο αίτημα των νέων που μας λένε: Αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα. Πράσινη Επανάσταση σημαίνει ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, ανάπτυξη όμως για όλους, όχι για λίγους εκλεκτούς. Στην αυγή της τρίτης δεκαετίας του 21ου αιώνα, η Δημοκρατία περνά μέσα από το περιβάλλον».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το μυστηριώδες σύνδρομο που χτυπά τον εγκέφαλο και έχει σημάνει συναγερμό στους επιστήμονες. Σκορπά το θάνατο.

    Έξι άτομα είναι ο αριθμός των θυμάτων από το «Σύνδρομο του New Brunswick», μια νευρολογική ασθένεια που πήρε το όνομά της από τη πόλη που εντοπίστηκε πρώτη φορά.

    Η νευρολογική ασθένεια χτυπά τον εγκέφαλο και ήδη έχει προσβάλει 48 άτομα, χωρίς να δείχνει προτίμηση σε ηλικίες και φύλο. Η μυστηριώδης ασθένεια προκαλεί επιδείνωση της υγείας του ασθενούς, ενώ μεταξύ των συμπτωμάτων είναι οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις, απώλεια μνήμης, δυσκολία στο περπάτημα και προβλήματα ισορροπίας.

    Η εύρεση της νέας αυτή ασθένειας, πέρασε στα ψιλά, αφού η παγκόσμια κοινότητα ασχολείται με την πανδημία. Όμως η συνέντευξη τύπου της υπουργού Υγείας του New Brunswick, Dorothy Shephard σήμανε συναγερμό. «Η ανακάλυψη ενός δυνητικά νέου και άγνωστου συνδρόμου είναι τρομακτική»


    «Δεν έχουμε κάποια περιβαλλοντική ή γενετική αιτία, ούτε απόδειξη ότι προέρχεται από φαρμακευτική αγωγή. Δεν έχουμε καμία αιτία» δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα, συμπεριλαμβανομένης της μόλυνσης από τοξίνες, βακτήρια ή κάποιον ιό.
    Ήδη έχει συσταθεί επιστημονική ομάδα με σκοπό να δώσει απαντήσεις και κυρίως να προλάβει μια νέα πανδημία, πριν καλά καλά τελειώσει αυτή που ζούμε τώρα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γ.Ιωαννίδης: «Κορυφαίοι επιστήμονες φοβούνται να μιλήσουν - Έχουμε μπει σε σκληρά μονοπάτια - Φρανκενστάιν τα ΜΜΕ».
    «Βόμβες» από τον καθηγητή Παθολογίας- Επιδημιολογίας και Πληθυσμιακής Υγείας του Πανεπιστημίου Stanford και μέλος της Αμερικανικής Εθνικής Ιατρικής Ακαδημίας, Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος μίλησε για την ηθική κατά τη διάρκεια της πανδημίας.


    Ο καθηγητής μίλησε για την πίεση που δέχονται επιστήμονες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία τους οδηγεί στο να ακολουθούν τις εντολές της κάθε κυβέρνησης και του κάθε επιχειρηματία.

    Ο Γ.Ιωαννίδης για την «φίμωση» που υπάρχει στην επιστημονική σκέψη τόνισε πως πρέπει «να διασφαλίσουμε πως οι επιστήμονες μπορούν να μιλήσουμε ως ελεύθεροι άνθρωποι, να μιλήσουμε με θάρρος, σύνεση και τη σωστή δόση αβεβαιότητας. Οι επιστήμονες πρέπει να μιλούν χωρίς να φοβούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό των πολιτικών ή κάποιων άλλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Οι επιστήμονες μπορεί πολλές φορές να σκεφτούν τι θα γίνει για την δικιά τους χρηματοδότηση εάν εμφανιστούν ως επαναστάτες μέσα στο σύστημα, καθώς την επόμενη φορά που θα ζητήσω χρηματοδότηση από κάποιον οργανισμό ίσως με μηδενίσουν και μετά τι θα πρέπει; Θα πρέπει α καταστρέψω την ομάδα μου».

    Ενώ αναφέρθηκε πως το «κομφούζιο» που δημιουργήθηκε δεν οφείλεται «τόσο στους επιστήμονες, όσο σε άλλους παίκτες που βρέθηκαν μέσα στο παιχνίδι. Πολιτικοί, κόμματα, επιχειρηματίες, ή και απλοί άνθρωποι με αγωνίες και φόβους, αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τουρκία: Στήνει δίκτυο με drones από τη Θράκη μέχρι την αν. Μεσόγειο - Στόχος η «κατάκτηση» της εναέριας παρακολούθησης. Με στόχο την «κατάκτηση» της εναέριας παρακολούθησης.
    Δίκτυο με drones που καλύπτει την περιοχή της Θράκης και επεκτείνεται μέχρι την ανατολική Μεσόγειο, στήνει η Τουρκία.

    Οι κινήσεις της Άγκυρας , όπως αποκαλύπτει η κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή της Κυριακής» περιλαμβάνουν τρεις στόχους:

    Κατασκευή drones που θα συνδέονται με δορυφόρο και θα μπορούν να πετάξουν μέχρι και 40.000 πόδια, drones θαλάσσης και μικρό αεροπλανοφόρο, το οποίο όμως δεν θα δρα στο Αιγαίο, αλλά στην ευρύτερη περιοχή προς το Σουέζ, στη Σομαλία και στα στενά του Ορμούζ, καθώς και προς την περιοχή της Κρήτης, της Λιβύης και από τη Μάλτα μέχρι το Γιβραλτάρ.
    Σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή Γιάννο Χαραλαμπίδη, τα drones αναβαθμίζουν την ισχύ της Τουρκίας στην περιοχή και οι τουρκικές στρατιωτικές κινήσεις είναι συναφείς με το Κυπριακό και τη νέα πενταμερή (που θέλουν διακαώς οι ξένες δυνάμεις) καθώς και με τις φιλοδοξίες του Ταγίπ Ερντογάν να παραμείνει αμετακίνητος στις προεδρικές εκλογές του 2023.

    Για να πετύχει τους σκοπούς του, ο Τούρκος Πρόεδρος δεν θα αποσύρει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων τη λύση των δύο κρατών. Ως εκ τούτου, οι επιλογές του Νίκου Αναστασιάδη, Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, περιορίζονται σε μια: να ξεκαθαρίσει προς την ΕΕ και τον ΟΗΕ ότι δεν μπορεί να συγκληθεί νέα πενταμερής αν η τουρκική πλευρά δεν αποσύρει την θέση της για λύση δύο κρατών.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στον Έβρο και την 1η Στρατιά τα νέα εκσυγχρονισμένα Leopard 2A4 του τουρκικού Στρατού.
    Την ένταξη σε υπηρεσία με τον τουρκικό Στρατό των πρώτων εκσυγχρονισμένων αρμάτων μάχης Leopard 2A4 ανακοίνωσε ο επικεφαλής του οργανισμού αμυντικής βιομηχανίας (SSB) Ισμαήλ Ντεμιρ, με τα τουρκικά ΜΜΕ να αναφέρουν ότι τα άρματα έχουν τεθεί σε υπηρεσία στην 1η Στρατιά της ανατολικής Θράκης.

    Ο Τούρκος αξιωματούχος δεν ανακοίνωσε πόσα εκσυγχρονισμένα άρματα μάχης παραδόθηκαν στις τουρκικές δυνάμεις.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σκόπια: Θα τιμήσουν τον ΠΡΟΔΟΤΗ Ν.Κοτζιά για τα 30 χρόνια από την ανεξαρτησία τους.
    Τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και έναν εκ των συνυπογραφόντων της Συμφωνίας των Πρεσπών, θα τιμήσουν τα Σκόπια.

    Ο λόγος για τον Νίκο Κοτζιά ο οποίο συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των 30 προσωπικοτήτων που θα τιμηθούν από το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων και τον Υπουργό Μπουγιάρ Οσμάνι, στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου των 30 χρόνων από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας το 1991.

    «Φέτος, η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας γιορτάζει την 30ή επέτειο ανεξαρτησίας της, που κηρύχθηκε το 1991. Με την ευκαιρία αυτή, ο υπουργός Εξωτερικών, Μπουγιάρ Οσμάνι, αποφάσισε να απονείμει διακρίσεις σε 30 ξένους ανώτερους αξιωματούχους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, πολιτικούς, διπλωμάτες και εμπειρογνώμονες, γνώστες της χώρας και της περιοχής. Με αυτήν την πράξη, προχωράμε σε μία συμβολική αναγνώριση της συμβολής τους στην εδραίωση της ανεξαρτησίας, της υποστήριξης και της βοήθειάς τους για την ολοκλήρωση της ευρωατλαντικής προοπτικής μας, καθώς και για την ενίσχυση της πολυεθνοτικής και πολυπολιτισμικής συνοχής της χώρας και της κοινωνίας μας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


    Μεταξύ αυτών που θα τιμήσει τα Σκόπια, είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, ο πρώην Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Τζόρτζ Ρόμπερτσον, ο πρώην ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας, Χαβιέ Σολάνα, ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, ο Τούρκος ΥΠΕΞ της περιόδου 1991-1994 Χικμέτ Τσετίν και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...