ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

19 Ιουνίου 2021

Συνεχίζεται η δημιουργία πολεμικών drones από την Τουρκία - Παρουσίασε το Loitering Munition Alpagu. ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΧΑΝΟΥΚΑ; ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΖΕΙ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ: «ΠΡΙΝ 2200 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ. ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ». Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ: «ΤΑ ΗΡΩΪΚΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΜΑΚΚΑΒΑΊΩΝ ΕΣΦΑΞΑΝ ΚΑΙ ΕΚΑΨΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ».

 

Στην παρουσίαση του νέου μη επανδρωμένου, αλλά φονικού, αεροσκάφους (drone) με την ονομασία Alpagu προχώρησε η Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία, σύμφωνα με ΜΜΕ της γείτονος.
"Το Alpagu χτυπάει τον στόχο με απίστευτη ακρίβεια, όπως φάνηκε από τις δοκιμές που έγιναν στο πεδίο βολής Aksaray", αναφέρει σχετική επίσημη ανακοίνωση.

"Αμέσως μετά την απογείωσή του, το Alpagu ακολούθησε τον στόχο χρησιμοποιώντας το λογισμικό αναζήτησης βάσει εικόνας και, χωρίς να γίνει αντιληπτό ως την τελευταία στιγμή, έπεσε πάνω του και τον κατέστρεψε κάνοντας χρήση των εκρηκτικών που φέρει", συνεχίζει η ανακοίνωση για το drone που κατασκεύασε η τουρκική STM.

Το Alpagu, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, ανήκει στην κατηγορία των "Περιφερόμενων Πυρομαχικών” (Loitering Munition), τα οποία στην καθομιλουμένη έχουν γίνει γνωστά ως "καμικάζι drone" ή "drone αυτοκτονίας".

"Έχει σχεδιαστεί τόσο για αναγνώριση όσο και για να πλήττει στόχους με μεγάλη ακρίβεια, μπορεί να το χειριστεί ένας μόνο στρατιώτης αλλά και μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα".

Όπως καταλήγει η STM, το νέο drone, που ζυγίζει περίπου 2 κιλά μαζί με τα εκρηκτικά, ξεχωρίζει για την τεχνητή νοημοσύνη του, τις δυνατότητες επεξεργασίας εικόνας, αλλά και τη δυνατότητά του να πετυχαίνει τους στόχους με υψηλή ακρίβεια.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...