ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

27 Ιουνίου 2021

H ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ. Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

 

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΜΕΛΕΤΗ 171 ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ: ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ. "Η εκπλήρωση των στόχων της Ε.Ε. για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου με ορίζοντα το 2030, θα επιφέρει το αντίθετο αποτέλεσμα, ήτοι τον διπλασιασμό των εκπομπών CO2. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής τους είναι (και θα συνεχίσουν να είναι) πιο ρυπογόνα από τα diesel τελευταίας τεχνολογίας".

 




  Μία  τυπική  αμερικανική  οικογένεια.

  Η  ΑΠΟΤΥΧΙΑ  ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ  ΤΟΥ  ΕΑΥΤΟΥ  ΜΑΣ.  ΤΟ  ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ  ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ  ΣΕΝΑΡΙΟ  ΓΙΑ  ΕΝΑ  ΛΑΟ.
 H  λευκή  ράτσα  των  ΗΠΑ  δεν  μπορεί  πλέον  να  αναπαράγει  τον  εαυτόν  της.
Τα μισά από τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα στις ΗΠΑ δεν ανήκουν στη λευκή φυλή.
Κατά την περίοδο της γενιάς 1970 - 2010 η αναλογία αυτή ήταν 4 στα 10, αλλά στην σιωπηλή  γενιά  (1928-1945)  μόνο  το 1 στα 10 παιδιά που γεννιούνταν δεν ανήκε στη λευκή φυλή.
 



      ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Το 2017 η Ασία με 4,5 δισ. άτομα ήταν η πολυπληθέστερη ήπειρος. Ακολουθούσαν η Αφρική με 1,2 δισ. άτομα, η Ευρώπη με 724 εκατ., η Λατινική Αμερική & Καραϊβική με 645 εκατ., η Βόρεια Αμερική με 361 εκατ. και η Ωκεανία με 40 εκατ. άτομα.

Πολυπληθέστερη χώρα το 2017 εξακολουθούσε να είναι η Κίνα με 1,4 δισ. κατοίκους με δεύτερη την Ινδία με 1,3 δισ. Ακολουθούσαν οι ΗΠΑ (324 εκατ.), η Ινδονησία (264 εκατ.) και η Βραζιλία (209 εκατ.).

Ο πληθυσμός της Αφρικής αναμένεται να εκτιναχθεί στα 2,6 δισεκατομμύρια μέχρι το 2050, υπερδιπλασιάζοντας τον σημερινό αριθμό και αντιπροσωπεύοντας το 57% της παγκόσμιας αύξησης του πληθυσμού από σήμερα μέχρι τότε.

Ο πληθυσμός της Ασίας θα αυξηθεί κατά 750 εκατομμύρια και θα φτάσει τα 5,2 δισεκατομμύρια, ενώ ο πληθυσμός της Αμερικής θα αυξηθεί από 1 δισεκατομμύριο σε 1,2 δισ..

Αντίθετα, ο πληθυσμός της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της ασιατικής επικράτειας της Ρωσίας, θα παρουσιάσει ελαφρά μείωση, από τα 745 στα 736 εκατομμύρια.
Η Ινδία το 2050 αναμένεται να ξεπεράσει την Κίνα και να καταστεί η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, με πληθυσμό 1,7 δισ., από περίπου 1,35 δισ. σήμερα.

Η Νιγηρία με 411 εκατ. θα είναι  στην τρίτη θέση με τέταρτες τις ΗΠΑ (390 εκατ.) και πέμπτη την Ινδονησία (322 εκατ.). 





Η  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ  ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ  ΤΗΣ  ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ  ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ  ΤΟΥ  ΛΑΟΥ  ΤΩΝ  ΗΝΩΜΕΝΩΝ  ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ.

H γενιά στις  ΗΠΑ  (και  στην Δύση) μεταξύ του  1946-1964  χαρακτηρίζεται από σημαντική αύξηση των γεννήσεων και του πληθυσμού των νέων  οικονομικώς  ενεργών ηλικιών.
Οι οικονομικές ανάγκες ενός αυξημένου νεαρού πληθυσμού νέων  λευκών Αμερικανών απογείωσε τους οικονομικούς δείκτες, καθώς αύξησε  δυναμικά  την προσφορά και την ζήτηση.
Το 1983 ένα τυπικό νοικοκυριό του οποίου ο επικεφαλής ήταν 65 ετών ή μεγαλύτερος είχε 8 φορές υψηλότερης αξίας περιουσιακά στοιχεία από ένα νοικοκυριό του οποίου ο επικεφαλής ήταν 35 ετών.
Το 2013 η αναλογία αυτή είχε διευρυνθεί στο 20 προς 1.

  Η  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ  ΤΩΝ  ΗΠΑ.

Το 1960 οι 6 στους 10 αμερικανοί  νέοι  ηλικίας 20-30 ετών ήταν παντρεμένοι.
Σήμερα είναι οι 2 στους 10.
Το 1960 μόνο το 5% των παιδιών γεννιούνταν εκτός γάμου, έναντι 40% σήμερα.
Πριν μερικές δεκαετίες συνήθως ήταν ο άνδρας που εξασφάλιζε το κύριο μέρος των εσόδων ενός νοικοκυριού. Σήμερα ο κύριος "κουβαλητής" στις 4 από κάθε 10 περιπτώσεις νοικοκυριών με μικρά παιδιά είναι γυναίκα.
Σήμερα των 60% όσων πάνε πανεπιστήμιο είναι γυναίκες.


Τα τελευταία 40 χρόνια οι δυτικές γενιές στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, αν και μεγάλωσαν στα πούπουλα της καπιταλιστικής χλιδής, κλίνουν προς τα αριστερά  με  φροϋδική  επάλειψη.
Το 2012 το 60% των Millennials ψήφισε Ομπάμα έναντι του 44% της Silent Generation.
Σήμερα διανύουμε στις  ΗΠΑ  (και  στην  Δύση)  μία περίοδο μείωσης  των  γεννήσεων  και  αύξησης των συνταξιούχων και αυτό αναμένεται να προκαλέσει ένα ατελεύτητο υφεσιακό σοκ στην οικονομία. Το αναδιανεμητικό συνταξιοδοτικό σύστημα θα προκαλέσει τριβές μεταξύ των γενεών.
Αυτοί που καταβάλουν εισφορές θα καλούνται να καταβάλουν όλο και περισσότερες και κάποια στιγμή θα αρνηθούν να το κάνουν. Θα το κάνουν μόνο με πραξικόπημα. Με τον χρόνο όμως οι συσχετισμοί θα αλλάζουν.


(Tο 2050, οι ηλικιωμένοι αναμένεται να αντιπροσωπεύουν 35% του πληθυσμού της Ευρώπης, 28% της Βόρειας Αμερικής, 25% της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής, 24% της Ασίας, 23% της Ωκεανίας και 9% του πληθυσμού της Αφρικής).

  (Στην Ελλάδα, που αποτελεί υπόδειγμα αναδιανεμητικού συνταξιοδοτικού συστήματος αλλά και κρατικής σπατάλης, οι γενιές που δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα εγκαταλείπουν τη χώρα, συμβάλλοντας στην επιτάχυνση της οικονομικής κατάρρευσης...)

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν πως έχουμε εισέλθει σε μια περίοδο κοινωνικών και πολιτικών εντάσεων, οι οποίες λογικά θα πολλαπλασιαστούν από την ανάγκη ρύθμισης του τεράστιου μη διαχειρίσιμου χρέους.
Σήμερα οι Κεντρικές Τράπεζες με τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης έχουν καταφέρει να μεταθέσουν το σοκ αόριστα στο μέλλον. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα όμως...

(Paul Taylor: "The Next America: Boomers, Millennials, and the Looming Generational Showdown").


  ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  


H αύξηση του πληθυσμού στις χώρες της Αφρικής: Οι  Αφρικανοί  το  2050 θα  γίνουν  περίπου 2,52 δισ.  άτομα. Το 2100 οι  Αφρικανοί  θα  γίνουν  σχεδόν 4,47 δισ., έναντι 1,25 δισ. που  είναι  σήμερα.




Η ΚΑΤΑΛΥΣΙΣ ΤΗΣ ΔΥΣΕΩΣ (DER UNTERGANG DES ABENDLANDES).
ΕΡΧΕΤΑΙ  ΜΕ ΓΟΡΓΟ  ΒΗΜΑ Ο  ΝΕΟΣ  ΒΑΡΒΑΡΙΚΟΣ  ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ  ΠΟΥ  ΘΑ  ΣΚΕΠΑΣΕΙ  ΟΛΗ ΤΗΝ  ΓΗ.   
ΑΡΑΓΕ  ΠΟΙΑ  ΘΑ  ΕΙΝΑΙ  Η  ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ  ΕΠΙΚAΛΥΨΗ  ΤΟΥ  ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ  ΑΥΤΟΥ  ΦΑΙΝOΜΕΝΟΥ;

 Παρακάτω  μία  είδηση  για  σκέψη  και  περίσκεψη.  
Οι  χριστιανοί  δεν  πιστεύουν  πλέον  στον  θεό  τους.


Χθες  ο  Πάπας προς χριστιανούς: «Δεν χρειάζεται να μιλάτε για τον Χριστό – Αγκαλιάστε τις άλλες θρησκείες. Ο  ρόλος σας δεν είναι να προσηλυτίσετε τον πλησίον σας, αλλά να ζείτε σε αδελφότητα με όλες τις θρησκείες».

Αυτό ήταν το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου στους περίπου 23.000 Καθολικούς που ζουν στο Μαρόκο.
 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 


  Υ.Γ.

  ΕΡΧΕΤΑΙ  ΜΕ ΓΟΡΓΟ  ΒΗΜΑ Ο  ΝΕΟΣ  ΒΑΡΒΑΡΙΚΟΣ  ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ  ΠΟΥ  ΘΑ  ΣΚΕΠΑΣΕΙ  ΟΛΗ ΤΗΝ  ΓΗ. 

  ΠΟΙΑ  ΘΑ  ΕΙΝΑΙ  Η  ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ  ΕΠΙΚAΛΥΨΗ  ΤΟΥ  ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ  ΑΥΤΟΥ  ΦΑΙΝOΜΕΝΟΥ;


    Μία  αναφορά.


   
  Ο  ΜΠΑΧΑΪΣΜΟΣ
Η  ΕΦΕΥΡΕΣΗ  ΤΗΣ  ΔΙΕΘΝΟΥΣ  ΓΛΩΣΣΑΣ  ΕΣΠΕΡΑΝΤΟ  ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΙΟΥΔΑΙΟ  ΓΙΑΤΡΟ  ΖΑΜΕΝΧΟΦ.

Ο εφευρέτης της τεχνητής διεθνούς γλώσσας Εσπεράντο υπήρξε ο Ιουδαίος γιατρός Ludwik Lejzer Zamenhof. Ήταν μία προσωπικότητα που διακατεχόταν από εκείνες τις τυπικές μεσσιανικές-χιλιαστικές και οικουμενιστικές δοξασίες που χαρακτηρίζουν πολλούς Εβραίους.   Δηλαδη, μια πίστη σε μία οικουμένη χωρίς σύνορα, χωρίς διαφορές, χωρίς δόγματα, μία ενιαία θρησκεία που θα περιλάμβανε στοιχεία από όλες τις παραδοσιακές θρησκείες. Με άλλα λόγια μία φιλοσοφία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πρόδρομος της φιλοσοφίας της New Age (Νέας Εποχής).  Τον  19ο  αιώνα  πολλοί  Εβραίοι στοχαστές άρχισαν να επεξεργάζονται μία κοσμοπολίτικη–παγκοσμιοποιητική πολιτική, κοινωνική και θρησκευτική φιλοσοφία και ένα πρακτικό σχέδιο εφαρμογής αυτής της φιλοσοφίας.
Η  ΝΕΑ  ΘΡΗΣΚΕΙΑ  ΤΟΥ  ΖΑΜΕΝΧΟΦ
Ο Zamenhof δημιούργησε μία νέα θρησκεία που την ονόμασε Homaranismo από την λέξη εσπεράντο Homaro που σημάνει ανθρωπότητα. Αυτή η θρησκεία στηριζόταν πάνω στις διδασκαλίες ενός ραββίνου του Hillel the Elder ο οποίος έζησε στην Ιερουσαλήμ την εποχή του Ηρώδη. Ο Homaranismo ήταν ουσιαστικώς μία οκουμενιστική θρησκεία, η οποία αποδεχόμενη ότι ουδείς κατέχει τη μία και μόνη αλήθεια έθετε τις βάσεις του σύγχρονου οικουμενισμού αλλά και του κοσμοπολίτικου υποκειμενισμού.

ΜΙΑ  ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ  ΤΟΥ  ΜΠΑΧΑΪΣΜΟΥ  Η  ΝΕΑ  ΘΡΗΣΚΕΙΑ  ΤΗΣ  ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ  ΣΤΟΝ  ΜΕΣΑΙΩΝΑ  ΠΟΥ  ΕΡΧΕΤΑΙ;

Μία από τις κόρες του Zamenhof, η Lidia ασπάστηκε την ιρανική θρησκεία του Μπαχαϊσμού ο οποίος: «αποδίδει έμφαση στην πνευματική ενότητα της ανθρωπότητας και την κρυμμένη ενότητα όλων των μεγάλων θρησκειών του κόσμου. Η θρησκευτική ιστορία εκδηλώθηκε μέσα από μία σειρά θείων αγγελιαφόρων, οι οποίοι εγκαθίδρυσαν την κατάλληλη για τις ανάγκες της εποχής τους θρησκεία. Σε αυτούς τους θείους αγγελιαφόρους σύμφωνα με την Πίστη Μπαχάι περιλαμβάνεται ο Αβραάμ, ο Μωυσής, ο Ζωροάστρης, ο Βούδας, ο Κρίσνα, ο Ιησούς, ο Μωάμεθ και προσφάτως, ο Μπαμπ και ο Μπαχαολλά. Στην Μπαχάι Πίστη κάθε αγγελιαφόρος φέρεται ότι δίδαξε αυτό που θα ακολουθούσαν οι επόμενοι αγγελιαφόροι και ότι οι ισχυρισμοί και οι διδασκαλίες του Μπαχαολλά εκπληρώνουν τις εσχατολογικές υποσχέσεις προγενέστερων γραφών. Η ανθρωπότητα γίνεται κατανοητή ως εμπλεκόμενη σε μία συλλογική εξελικτική διαδικασία με σκοπό τη σταδιακή εγκαθίδρυση της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της ενότητας σε παγκόσμιο επίπεδο…»
Από την Εσπεράντο στον Homaranismo έως τον Μπαχαϊσμό και μέχρι την Open Society (ανοιχτή κοινωνία), είναι ένα τσιγάρο δρόμος, όπως λέει και το γνωστό τραγούδι. Στο άρθρο των New York Τimes με τίτλο How Do You Say‘Billionaire’ in Esperanto? απεικονίζεται ο Τζωρτζ Σόρος σε μία ομιλία του για τη γλώσσα Εσπεράντο και διακρίνεται η εικόνα του Lejzer Zamenhof.

(Περισσότερα  στο  άρθρο  του  Ιωάννη Αυξεντίου:  Ο ΣΟΡΟΣ, Η ΕΣΠΕΡΑΝΤΟ, ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ,  στον  "Θεόδοτο".

Ζ.Π.  



  1. Οι Αμερικανοί Νεοσυντηρητικοί Σιωνιστές, που ελέγχουν την αμερικανική εξωτερική πολιτική, για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Ισραήλ...

    Paul Craig Roberts, Zero Hedge, Fri, 05/04/2019

    Η κατάχρηση του ρόλου του δολαρίου ως αποθεματικού νομίσματος και οι παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου έχουν ενισχύσει μια κίνηση αποστασιοποίησης από το δολάριο στις διεθνείς συναλλαγές. Και αυτό είναι ίσως μια πιο σοβαρή απειλή για την ισχύ της Ουάσιγκτον από την ρωσική πολεμική υπεροχή.
    Ο Πρόεδρος Φράνκλιν Ρούσβελτ ήταν ευτυχής με την έκρηξη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου επειδή κατάλαβε ότι η Βρετανία θα έβγαινε χρεωκοπημένη και χωρίς αυτοκρατορία. Αντιλαμβανόταν ότι κερδισμένη θα έβγαινε η Αμερική, επειδή θα κληρονομούσε τον ρόλο του αποθεματικού νομίσματος. Ο λόγος γιατί αυτό είναι σημαντικό ,είναι γιατί η χώρα με το αποθεματικό νόμισμα μπορεί να πληρώνει τους λογαριασμούς της απλώς τυπώνοντας χαρτονομίσματα. ΄Ετσι η κυβέρνησή της μπορεί να δαπανά κατά βούληση, δεν έχει προβλήματα προϋπολογισμού.
    Για μια χώρα τόσο χρεωμένη όσο η Αμερική, το να χάσει τον ρόλο του αποθεματικού νομίσματος θα αποτελούσε ένα συντριπτικό πλήγμα. Αυτό το πλήγμα αντιμετωπίζει η Ουάσιγκτον, σαν συνέπεια της ηλίθιας πολιτικής των κυρώσεων και του μη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου.
    Και υπάρχει και ένα άλλο πλήγμα. ΄Όπως η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία έπεσε σε εισβολείς που πέρασαν τα σύνορά της, έτσι πέφτει και η αμερικανική αυτοκρατορία. Η Ευρώπη, το πετράδι του στέμματος της αυτοκρατορίας, έχει τώρα πλημμυρίσει από εκατομμύρια μη αφομοιώσιμους λαούς, σε βαθμό που η Ευρώπη να μην είναι πια ευρωπαϊκή. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι μέχρις στιγμής ανίσχυρος να υπερασπιστεί τα σύνορα των ΗΠΑ. Πράγματι το Δημοκρατικό Κόμμα και τα εκπορνευμένα ΜΜΕ είναι τελείως εχθρικά σε κάθε προστασία των αμερικανικών συνόρων. Γιατί μια κυβέρνηση που δεν θέλει να υπερασπίσει τα σύνορά της ξοδεύει 1.00 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο για την άμυνα;
    Οι Αμερικανοί Νεοσυντηρητικοί Σιωνιστές, που ελέγχουν την αμερικανική εξωτερική πολιτική, για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Ισραήλ, εξακολουθούν, από τις ημέρες του καθεστώτος Κλίντον, να δρουν σαν να ζούσαμε ακόμη σε έναν μονοπολικό κόσμο. Για κάποιο λόγο ο Σύμβουλος Ασφαλείας του Προέδρου Τραμπ έχει φτωχές πηγές πληροφοριών. Μιλάει σαν να κυβερνά τον κόσμο, αλλά ακόμη και οι θλιβεροί Ευρωπαίοι υποτακτικοί της Ουάσιγκτον δεν συμμορφώθηκαν με το δώρο του Τραμπ, των υψωμάτων του Γκολάν, στο Ισραήλ.
    Ζ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...