ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

22 Ιουνίου 2021

Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ. ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Θ. ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΥ

Ανησυχεί για τα ΑΤΙΑ ο Δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Άνταμ Σιφ. Ο Σιφ είναι δισέγγονος του χρηματοδότη του Λένιν και του Τρότσκυ και ουσιαστικά του δημιουργού του Μπολσεβικισμού στην Ρωσία, που στοίχισε την ζωή σε 70 εκατομμύρια Ρώσους.




 ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Η ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΓΙΟΜ ΚΙΠΟΥΡ!

Γιατί ο Ιωαννίδης έκρυψε το Κίνημα του Ναυτικού από τον Παπαδόπουλο;

 Γράφει ο Θ. ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΣ

Όσοι παρακολουθούν την αρθρογραφία μου στα διάφορα πατριωτικά έντυπα, γνωρίζουν πως είμαι ο πρώτος που αποκάλυψα το σωτήριον έτος 2007 ότι ολόκληρη η οικογένεια του «Αόρατου Δικτάτορος» Δημητρίου Ιωαννίδη είναι Εβραίοι των Ιωαννίνων και πως η αδελφή του, αείμνηστη Δέσποινα Ιωαννίδη – Αλαζράκη, είναι η αποκλειστική χρηματοδότις του Μνημείου του Ολοκαυτώματος στο Θησείο και έχει ανακηρυχθεί ως η Μεγάλη Ευεργέτις της Ισραηλιτικής Κοινότητος Αθηνών.  Στα 14 χρόνια που πέρασαν από τότε, έχω επανειλημμένως προκαλέσει όλες τις προσωπικότητες του Εθνικιστικού Χώρου να πάρουν θέση για το θέμα. Κι όλοι με γράφουν στα παπάρια τους, λές και το θέμα για την Εβραϊκή Καταγωγή του Μίμη Ιωαννίδη είναι ανύπαρκτο!..


Έπρεπε να περάσουν 12 ολόκληρα χρόνια από τις αποκαλύψεις μου, να έρθει το σωτήριον έτος 2019, για να επιβεβαιώσει την Εβραϊκή Καταγωγή της Οικογένειας Ιωαννίδη ο 71χρονος μπολσεβίκος πρώην βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης: Το βράδυ της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου 2019 έγινε στο πατάρι του «Ιανού» (Σταδίου 24) η αθηναϊκή παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ανδρουλάκη που αναφέρεται στο «Κίνημα του Ναυτικού» (Μάϊος 1973) και έχει τίτλο «Αγάπη Μέδουσας, ιστορική προδοσία γραμμένη στο κύμα» (εκδόσεις «Πατάκη»). Το παρουσίασαν ο πάμπλουτος μπολσεβίκος δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας και ο αριστερός συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης. Στα 85 λεπτά που κράτησε η παρουσίαση (μπορείτε να την δείτε στο YouTube στην διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=IeIG_ixYi0M), πάνω από 25 λεπτά αφιερώθηκαν στην Εβραϊκή Καταγωγή του Ιωαννίδη και σε ύμνους για την αδελφή του Δέσποινα, που είχε το θάρρος να παντρευτεί τον Εβραίο κλινικάρχη του «Κυανού Σταυρού» Ζάκ Αλαζράκη!.. Μεταξύ άλλων, ο Ανδρουλάκης αποκάλυψε ότι αυτός ήταν που εφηύρε το περίφημο σύνθημα των μπολσεβίκων κατά του Ιωαννίδη το 1974 «Φόλα στον σκύλο της ΕΣΑ»!..

Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΛΑΖΡΑΚΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ!..

Μεταφέρω μερικά μόνο από όσα είπε ο κακάσχημος Ανδρουλάκης στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου στον «Ιανό»…

ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: 1) «Ο ίδιος ο Ζάκ Αλαζράκης, έχω καταγράψει όλες τις ακριτομύθιές του, μιλάει (στο βιβλίο) για τον γαμπρό του… Ο Ιωαννίδης ήταν μανιοκαταθλιπτικός, έπινε κιόλας…» (26.28 του βίντεο)» 2) «Ξέρετε πώς έμαθα ότι ο Ζάκ Αλαζράκης του «Κυανού Σταυρού» είναι γαμπρός του Ιωαννίδη; Εγώ πήγα με το Πολυτεχνείο να βγάλω τις αμυγδαλές μου. Έπιασα συζήτηση μαζί του, ανοίχτηκα πάρα πολύ, ήταν πάρα πολύ καλός άνθρωπος. Και ήταν και μια κυρία, λίγο αυστηρή, αυταρχική, αλλά πολύ στοργική σε μένα. Επειδή μάλιστα της είπα ότι είχα από παιδί ένα αλλεργικό άσθμα, μού έδειξε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δεν πήγε ποτέ το μυαλό μου ποια είναι αυτή η γυναίκα (σ.σ.: ήταν η σύζυγος του Αλαζράκη, Δέσποινα, αδελφή του Ιωαννίδη). Μια μέρα, λοιπόν, που πηγαίναμε στου Μίκη το σπίτι για μια κουτσουκέλα που είχε κάνει ο Μίκης εναντίον του Ισραήλ, και πήγαινα με τον Μωϋσή Κωνσταντίνη, ο οποίος ήταν Πρόεδρος του Ισραηλιτικού Συμβουλίου, μού λέει: - Να σού πώ ρε κι ένα αστείο; Μια μέρα ο Ζάκ Αλαζράκης που είναι φίλος μου, καλό παιδί και όλη του την περιουσία θα την βάλει σ’ εμάς στο Ισραηλιτικό Συμβούλιο, μια μέρα μού λέει ο Αλαζράκης: Ρε σύ,  ξέρεις αυτόν τον Ανδρουλάκη; Μια φορά μού έστειλε το «Εβραϊκό Ζήτημα» του Κάρλ Μάρξ. Όταν (σ.σ.: τον Φλεβάρη του 1973 που η ΕΣΑ συνέλαβε τον Ανδρουλάκη στο «Κίνημα της Νομικής») είπα στον κουνιάδο μου τον Ιωαννίδη ότι βγάλαμε τις αμυγδαλές αυτού του παιδιού, μού απάντησε: Αυτού του π@ύστη, αντί να του βγάλετε τις αμυγδαλές, έπρεπε να του κόψετε την γλώσσα!..» (27.27 του βίντεο)

Αμέσως μετά (32.00 του βίντεο), ο Ανδρουλάκης αποκάλυψε ότι εκτός από τον Αλαζράκη, σημαντικές πληροφορίες για τον Ιωαννίδη του έδωσαν οι δυό «κολλητοί» του υπασπιστές στην ΕΣΑ, οι αδελφοί Παλλαΐνηδες!..

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ο ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ (38.55 του βίντεο): 3) «Η έκπληξή μου ήταν όταν ο Αλαζράκης είπε, κι έτσι έχω τον διάλογο του Αλαζράκη με τον βιομήχανο που κατέδωσε το Κίνημα του Ναυτικού, είπε – λοιπόν – ο Αλαζράκης ότι… «δεν έκανε η Δέσποινα (σ.σ.: η αδελφή του Ιωαννίδη) και κανένα μεγάλο άλμα που παντρεύτηκε εμένα που είμαι Εβραίος»!.. Κι έτσι αποκαλύπτεται από τρείς, τέσσερις, πέντε πηγές ότι ο Αριστοτέλης Ιωαννίδης, ο πατέρας του Ιωαννίδη ήταν από τους Ρωμανιώτες των Ιωαννίνων, δηλαδή από τους ελληνόφωνους Εβραίους της Ηπείρου, που τώρα ευτυχώς βγάλανε και Δήμαρχο Ιωαννίνων, έναν εξαιρετικό άνθρωπο. Μια σημαντική Κοινότητα ελληνόφωνη που εξαφανίστηκε, πολύ πιο παλαιή από τους Έλληνες της περιοχής!.. Δεν ξέρουμε πότε ήρθανε, το πιο πιθανό είναι να ήρθανε στην Ρωμαϊκή Περίοδο, από το 168 π.Χ. μέχρι το 330 μ.Χ.»

ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ «ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ» ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ, ΑΡΑΓΕ, ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΤΟΥ ΕΠΩΝΥΜΟ;

Στο σημείο αυτό (39.55), ο Χρήστος Χωμενίδης διακόπτει τον Ανδρουλάκη και του λέει πως αν μόνο ο πατέρας του είναι Εβραίος, τότε ο Ιωαννίδης δεν είναι Εβραίος γιατί η Εβραϊκή Ταυτότητα πάει σε μητρική γραμμή!..

Ο Ανδρουλάκης απέφυγε να απαντήσει και ΣΥΝΕΧΙΣΕ: 4) «Θα σας πώ τι λένε τα πρωτοπαλλήκαρα του Ιωαννίδη και τι έχει πεί ο γαμπρός του. Αν πήγαινες να αλλάξεις ταυτότητα τότε στον Στρατό, σού λέγανε από πού είσαι; Από τα Ιωάννινα; Γράψτον Ιωαννίδης. Έτσι απλά γινότανε κι ας σε λέγανε Αλ Σαλάχ!.. Έτσι, λοιπόν, αρχίζω να βλέπω τα συμπλέγματα του Ιωαννίδη: Πρώτον η καταγωγή του. Δεύτερον ότι η αδελφή του παντρεύεται επιφανή Εβραίο. Στους κύκλους των χουντικών υπήρχε ένας αντισημιτισμός από ήπιος έως δυνατός όπως ήταν αυτός του Γιάννη του Λαδά, που έλεγε πάντα τον Ιωαννίδη «άνθρωπο των Εβραίων», τον έβριζε και λοιπά. Μετά βλέπω ότι τον είχανε πιάσει στον Κίσσαβο οι αντάρτες τον Ιωαννίδη, του ξηλώσανε τα γαλόνια, ήταν στο δίλημμα να εκτελεστεί – να μην εκτελεστεί, τελικά τούπανε «άντε στην ευχή του Θεού και μια μέρα να το θυμηθείς»… Και το θυμήθηκε στην Μακρόνησο! Αυτό τόφερνε ως σκελετό στο ντουλάπι του ο Ιωαννίδης…

 »Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, στο σημείο αυτό (41.30 του βίντεο) ο Ανδρουλάκης επιχειρεί να ξεπλύνει τον Εβραίο Ιωαννίδη από τις γνωστές συκοφαντίες των αριστερών ότι βασάνιζε κόσμο στην Μακρόνησο, βγάζοντας ψεύτη ακόμη και τον φίλο του τον Μίκη, ότι τάχα υπήρχαν πολλοί αξιωματικοί Ιωαννίδηδες στην Μακρόνησο και ο μετέπειτα «σκύλος της ΕΣΑ» ήταν ο… πιο ανθρωπιστής απ’ όλους!.. Όσοι κρατούμενοι της Μακρονήσου λένε πως πήγαινε ο Ιωαννίδης και τους βασάνιζε, είχαν ψευδαισθήσεις και δεν είναι αξιόπιστοι μάρτυρες κατά τον Ανδρουλάκη!..

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ Ο ΜΠΟΝΑΝΟΣ, Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Π@ΣΤΗΣ, ΕΙΧΕ ΓΚΟΜΕΝΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΟΥ!..

Ενδιαφέρον έχουν και όσα είπε ο Ανδρουλάκης για την πολυδιαφημισμένη ομοφυλοφιλία του Ιωαννίδη (42.17 του βίντεο)…

 ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Όλοι νόμιζαν ότι ο Ιωαννίδης είναι κρυφοομοφυλόφιλος. Από το 1973 υπήρχε αυτή η φήμη κι ότι από ένα ματάκι την ώρα που γίνονται τα βασανιστήρια στην ΕΣΑ παρακολουθεί τα βασανιστήρια, άρα είναι ανώμαλος και σαδιστής. Αυτά όλα είναι απόλυτα ανακρίβειες, γιατί να λέμε ψέμματα; Δεν είναι σωστό!.. Προσέξτε: Ο Ιωαννίδης έχει έναν μεγάλο παθολογικό έρωτα με την γυναίκα του πιο κολλητού του υφισταμένου του εκ των υπαξιωματικών, που μετά τον ανέβασε και τον έκανε Διοικητή σημαντικής Μονάδας στην Θεσσαλονίκη. Ήταν ένα τρίγωνο παθολογικό, με αμοιβαίο σεβασμό, με πλήρη γνώση, ήτανε μία σχέση τελείως τρελή, και φαίνεται πως έφερε κι αποτελέσματα, ένα παιδί για το οποίο γράφω στο βιβλίο, όλα είναι μέσα…»

Πέντε λεπτά πρίν το τέλος της παρουσιάσεως, στο 1.20.30 του βίντεο ο Ανδρουλάκης κάνει άλλη μία αποκάλυψη για τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων κατά την εισβολή του «Αττίλα» στην Κύπρο, Γρηγόρη Μπονάνο, από τον οποίο επίσης είχε πάρει συνεντεύξεις πρίν πεθάνει: «Ο Μπονάνος μού είπε ότι ο Ιωαννίδης είναι ομοφυλόφιλος. Κακία, η οποία δεν ισχύει»!..

ΛΟΓΩ… ΙΣΡΑΗΛ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΜΙΜΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΕΚΡΥΨΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ!..

Λίγες ώρες προηγουμένως, στις 11.15 το πρωΐ της Κυριακής 15 Δεκεμβρίου 2019, ο Ανδρουλάκης είχε βγεί στον «Σκάϊ» (στην εκπομπή του Δ. Καμπουράκη) και ξεστόμισε περίπου τα ίδια για την Εβραϊκή Καταγωγή του Μίμη Ιωαννίδη, γι’ αυτό και τα παραλείπω. Θα σταθώ μόνο σε όσα συγκλονιστικά είπε για την υποψία του Γιώργη του Παπαδόπουλου και πολλών Απριλιανών ότι ο Ιωαννίδης γνώριζε για το επικείμενο Κίνημα του Ναυτικού, αλλά δεν επενέβη για να πάνε οι Κινηματίες στην Κρήτη, να κηρύξουν την ανεξαρτησία της και να βοηθήσει χωρίς πρόβλημα το Ισραήλ στον επικείμενο Πόλεμο του Γιόμ Κιπούρ, ένα τεράστιο θέμα εξαιτίας του οποίου «στήθηκε» το «Ηρωϊκό Πολυτεχνείο» για να πέσει ο Παπαδόπουλος!.. Μεταφέρω επί λέξει τα λόγια του Ανδρουλάκη, όσο κι αν θέλει να αποδώσει τις σχετικές φήμες στην… αντισημιτική συνωμοσιολογία των χουντικών…

ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Ο Παπαδόπουλος έχει Επιτελικές Ικανότητες και είναι άριστος Συνωμότης. Είδατε πώς χειρίστηκε την υπόθεση με το Κίνημα του Ναυτικού: Του έρχεται μία ασαφής πληροφορία. Εκείνη την στιγμή χειρίζεται με ΙΔΙΟΦΥΪΑ σατανική το θέμα. Επινοεί καταδότες, σέβεται την πηγή του. Και το κυριώτερο: Μέσα στο Κίνημα του Ναυτικού πάνε να ενοχοποιήσουν τον Ιωαννίδη, τα γράφω στο κεφάλαιο για την κρίση και την κατάθλιψη του Ιωαννίδη, που κλείστηκε τρείς μέρες μέσα στο σπίτι του στο Γαλάτσι. Τι κάνουνε δηλαδή; Λένε ότι ο Ιωαννίδης άφησε το Κίνημα του Ναυτικού να εξελιχθεί, ώστε ΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝΕ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, να απαιτήσουν από την Χούντα να παραιτηθεί, οι σκληροπυρηνικοί της Χούντας θα έκαναν πραξικόπημα και δεν θα άφηναν την παραίτηση της Χούντας, οπότε ντε φάκτο η Κρήτη θα αυτονομούνταν, θα έσπαζε και… εδώ αρχίζει η συνωμοσιολογία, θα ήταν υποτίθεται και προγεφύρωμα του Ισραήλ. Δηλαδή ότι ήταν μια Συνωμοσία…

ΣΧΟΛΙΟ Θ. ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΥ: Πρόκειται όντως για μια πολύ διαδεδομένη συνωμοσιολογία που λεγόταν για τον Ιωαννίδη και την ξέρανε οι περισσότεροι επικεφαλής της 21ης Απριλίου, με πρώτο και καλύτερο τον Στυλιανό Παττακό. Ο οποίος – σε ανύποπτο χρόνο – μού είχε εκμυστηρευτεί (η συνομιλία υπάρχει σε ηχητική μορφή) ότι υπήρχαν μεγάλα παράπονα εναντίον του Ιωαννίδη ότι ήξερε από μέρες για το επικείμενο Κίνημα του Ναυτικού, αλλά απέφυγε πεισματικά να ενημερώσει τον Γιώργη Παπαδόπουλο, ο οποίος τελικά το έμαθε από άλλη πηγή!.. Βεβαίως, ο αλησμόνητος Παττακός δεν γνώριζε την αποκάλυψη του Αλαζράκη στον Ανδρουλάκη ότι ο Ιωαννίδης ήταν Ρωμανιώτης Εβραίος των Ιωαννίνων και απεσιώπησε το Κίνημα του Ναυτικού, ώστε να γίνει ανεξάρτητη η Κρήτη και να μπορέσουν χωρίς πρόβλημα τα Αμερικάνικα αεροσκάφη να βοηθήσουν το Ισραήλ από την Σούδα, στον επικείμενο (Οκτώβρης 1973) Πόλεμο του Γιόμ Κιπούρ…

 

1η δημοσίευση στην εφημερίδα «Στόχος» στις 19 Δεκεμβρίου 2019


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ




  Υ.Γ.




Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ.


Το πρωί της 20ής Ιουλίου 1974, λίγες ώρες μετά την τουρκική απόβαση στο Πεντεμίλι της Κυρήνειας, στο ΑΕΔ (Αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων) πραγματοποιήθηκε κρίσιμη σύσκεψη στην οποία εκτός του Προέδρου της Δημοκρατίας Φαίδωνα Γκιζίκη, του πρωθυπουργού Αδαμάντιου Ανδρουτσόπουλου, των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας Κυπραίου και Λατσούδη και των αρχηγών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, συμμετείχαν ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα Χένρι Τάσκα και ο υφυπουργός Εξωτερικών της Αμερικής Σίσκο, που μόλις είχε προσγειωθεί ερχόμενος από την Άγκυρα όπου συναντήθηκε με τον Ετσεβίτ
Οι αμερικανοεβραίοι προσπάθησαν να αποκοιμίσουν την Αθήνα, ενώ συνεχιζόταν η τουρκική εισβολή.
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: «Ο Σίσκο, που πήρε το λόγο αμέσως μετά την είσοδό του στην αίθουσα του τρίτου ορόφου του Πενταγώνου όπου συνεδριάζαμε, μας ζήτησε να δείξουμε αυτοσυγκράτηση. Μας διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι αυτός και ο Κίσινγκερ θα έπειθαν τους Τούρκους να αποχωρήσουν από την Κύπρο, τα επόμενα 24ωρα, αφήνοντας μια δύναμη περίπου 1.500 ανδρών για ενίσχυση της ΤΟΥΡΔΥΚ και της τόνωσης του ηθικού των Τουρκοκυπρίων. Γι’ αυτό και μας κάλεσε να αποφύγουμε κάθε πολεμική ενέργεια».
Στο σημείο αυτό παρενέβη ο ίδιος και χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι είπε απευθυνόμενος στην αμερικανική πλευρά:
«Μας εξαπατήσατε, όπως κάνατε και προ ημερών, όταν μας υποσχεθήκατε ότι ο έκτος στόλος θα περιπολούσε στα στενά της Μερσίνας, ώστε να αποτρέψει τουρκική αποβατική ενέργεια».
Ο Ιωαννίδης θυμάται ότι αμέσως σηκώθηκαν τόσο ο Γκιζίκης όσο και Κυπραίος και απευθυνόμενοι στους δύο Αμερικανούς στα αγγλικά, τους προειδοποίησαν ότι αν οι Τούρκοι δεν αποχωρούσαν άμεσα, η Ελλάδα θα έφευγε από το ΝΑΤΟ και θα κήρυττε τον πόλεμο στην Άγκυρα.
«Αμέσως έπεισα τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγό Γρηγόριο Μπονάνο, να κηρύξουμε γενική επιστράτευση! Παράλληλα αποφασίσαμε και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που το ίδιο βράδυ έβγαζε το 353/74 ψήφισμα, να κληθούν όλα τα μέρη να σεβαστούν την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου».
«Διέταξα τον τότε αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Πέτρο Αραπάκη να στείλει αμέσως τα μισά υποβρύχια που βρισκόντουσαν στα Δωδεκάνησα στην Κύπρο και να χτυπήσουν τα τουρκικά πλοία, ενώ πρότεινα να κηρύξουμε την Ένωση της Μεγαλονήσου με την Ελλάδα».
«Διατύπωσαν δισταγμούς τόσο ο Μπονάνος, που ακόμη πίστευε στη μεσολάβηση των Αμερικανών όσο και ο Γκιζίκης. Αλλά και ο τότε αρχηγός της Αεροπορίας Παπανικολάου, όταν του ζήτησαν να στείλουμε τα Phantom που είχαμε και να διαλύσουν τους εισβολείς, άρχισε τις αναλύσεις σχετικά με τις πραγματικές δυνατότητες των συγκεκριμένων αεροσκαφών»…

«Θα κερδίζαμε έναν πόλεμο με την Τουρκία που υπερτερούσε αριθμητικά τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε οπλικά συστήματα»;

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: «Οι συσχετισμοί στην ποιότητα των όπλων, ιδιαίτερα στην Αεροπορία και στο Ναυτικό, ήταν συντριπτικά υπέρ μας. Ακόμη και στο Στρατό Ξηράς όπου η Τουρκία υπερτερούσε τρία προς ένα, δεν είχαμε ουσιαστικό πρόβλημα λόγω του περιορισμένου μετώπου στον Έβρο. Εξάλλου, εμείς είχαμε καλύτερα άρματα μάχης, τα γαλλικά ΑΜΧ, που ήταν πιο σύγχρονα και γρήγορα από τα αμερικανικά Μ-47 που διέθεταν, είναι αλήθεια σε μεγάλους αριθμούς αυτοί. Επιπλέον, οι περισσότεροι ανώτεροι αξιωματικοί είχαμε πολεμική εμπειρία από την περίοδο 1946-49, ενώ οι Τούρκοι είχαν να πολεμήσουν από το ’22».

«Η κρίσιμη διαφορά ήταν στην ψυχοσύνθεση των δύο λαών. Ο Έλληνας στρατιώτης εκείνης της εποχής (1974) ήταν πολύ καλύτερα εκπαιδευμένος και είχε υψηλότερο ηθικό από τον αντίστοιχο Τούρκο».

«Τα 22 Phantom που μόνο εμείς τότε διαθέταμε θα δημιουργούσαν υπεροχή στον αέρα και θα συνέτριβαν την τουρκική αεροπορία. Απ’ ό,τι θυμάμαι πετούσαν με επιχειρησιακή ταχύτητα 700 χλμ. την ώρα και ήταν απείρως γρηγορότερα από τα F-104, F-100 και F-84 που είχαν οι Τούρκοι. Ειδικά τα τελευταία ήταν κάτι παλιατζούρες από τον καιρό της Κορέας που ίσα – ίσα πετούσαν».

«Πρέπει να ’χαμε δύο – τρία αντιτορπιλικά περισσότερα από τους Τούρκους, αλλά το παιχνίδι θα κερδιζόταν από τα υποβρύχια και τις γαλλικές πυραυλακάτους που μόλις είχαμε παραλάβει. Είχαμε οχτώ γερμανικά υποβρύχια, από τα οποία τα τέσσερα ήταν σύγχρονα τύπου 2009, ενώ αυτοί κάτι απομεινάρια αμερικανικά του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου».

«Μπορούσαμε να διαλύσουμε τις τουρκικές αποβατικές δυνάμεις. Θυμάμαι ότι τα υποβρύχια του Αραπάκη απείχαν περίπου 80 ναυτικά μίλια από την Πάφο και τα Phantom βρίσκονταν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα. Στη σύσκεψη που έγινε τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου στο γραφείο του Γκιζίκη, είπα στον Αραπάκη να βουλιάξει όλα τα τουρκικά πλοία που ήταν έξω από το λιμάνι της Κυρήνειας και στον Παπανικολάου να στείλει από την Κρήτη τα πρώτα έξι Phantom και να βομβαρδίσουν οτιδήποτε τουρκικό εκινείτο πάνω στο νησί».

«Μας πρόδωσαν, δεν το κρύβω, οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων και ο Γκιζίκης. Όπως πληροφορήθηκα εκ των υστέρων, οι τρεις αρχηγοί μαζί με τον Μπονάνο και τον Γκιζίκη, συναντήθηκαν και αποφάσισαν να μην έρθουν σε αντιπαράθεση με την Τουρκία, ενώ ο Αραπάκης διέταξε τα υποβρύχια να γυρίσουν πίσω και ο Παπανικολάου να μη σηκωθεί ούτε ένα αεροπλάνο. Στη συγκεκριμένη σύσκεψη, όπως ενημερώθηκα από τον αρχηγό του Στρατού αντιστράτηγο Γαλατσάνο, ο Αραπάκης πρότεινε κι οι άλλοι συμφώνησαν να παραδώσουν την εξουσία στους πολιτικούς».

 

 

Για την 21η Απριλίου Από τον Σπ. Χατζάρα.

Προς γαρ το τελευταίον εκβάν, έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται!

Απότοκος, της Επταετίας, ήταν η νομιμοποίηση της εγκληματικής οργάνωσης , και η ιδεολογική και πολιτική επικράτηση της Αριστεράς.

Το στρατιωτικό καθεστώς και η Προδοσία της Κύπρου, αποτέλεσαν την κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα καθάρματα της Κόκκινης Φυλής.

Η συντριπτική αποτυχία του στρατιωτικού Κινήματος του 1967 ήταν ότι δεν δημιούργησε νέες υγιείς πολιτικές δυνάμεις και δεν εκκαθάρισε τον Καρκίνο της Στοάς, και έτσι επέτρεψε την επάνοδο του διεφθαρμένου παλαιοκομματισμού.

Το πρωί της 22ας Απριλίου 1967, θα έπρεπε, αγήματα του Στρατού να κατάσχουν τα Αρχεία των Στοών και να οδηγηθούν στον Ιππόδρομο οι «δάσκαλοι» των Αθηναϊκών Στοών.

Αλλά, ο σύντροφος Ιωαννίδης, ήταν αδελφός της Στοάς Πυθαγόρας. Μαζί με τον Αραπάκη.

Οι Μασονοπατριώτες, οι Μασόνοεθνικιστές της φράξιας Μακρυγιάννη-Πολυζωίδη, οι εφιαλτοπατριώτες, και οι ρουφιανοπατριώτες, δεν κάνουν ένα σύνολο, με τους αληθινούς πατριώτες.

Αυτοί και εμείς δεν έχουμε την ίδια Πατρίδα. 

Η «βδέλλα» και «δουλόφρονας», σεβάσμιος της Στοάς Ησίοδος, η κολόνα των ανάλγητων και αργυρώνητων προδοτών, ο Ιωάννης Διάκος, στην Ελλάδα μετά τον πόλεμο, αναμείχθηκε ξανά στις πολιτικές εξελίξεις. Υπήρξε στενός σύμβουλος του Αλέξανδρου Παπάγου και διατηρούσε ισχυρά ερείσματα εντός του Ελληνικού Συναγερμού.

 Όλα τα καθάρματα της Στοάς, του 1974, ήταν της ιδίας Συνομοταξίας. Προδότες.

 

Αρχηγός Ένοπλων Δυνάμεων, Αρχηγός Στρατού, Αρχηγός Ναυτικού, Αρχηγός Αεροπορίας, Ταξίαρχος, Διοικητής Στρατιάς.

Ο Ταξίαρχος και ο Αντιναύαρχος ήταν αδελφοί στην ιδία Στοά. Πυθαγόρας.

 

ΥΓ. Ο Ρουφιανογιάννης πάντως, ήταν στο Ρόπαλο του Ηρακλέους, παρότι αγράμματος.

7 σχόλια:

  1. Σχεδόν 300 Έλληνες κατέθεσαν αίτηση για να γίνουν αστροναύτες.
    Πρόκειται για 220 άνδρες και 60 γυναίκες.
    Στους 280 έφτασαν οι Έλληνες που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) για νέους αστροναύτες και κατέθεσαν αίτηση.
    Όπως επισημαίνουν τα προκαταρκτικά στοιχεία τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα, 22.589 άτομα έκαναν αίτηση μέσω διαδικτύου, εκ των οποίων 17.170 άνδρες (76%) και 5.419 γυναίκες (24%). Από την Ελλάδα υποβλήθηκαν 280 αιτήσεις, οι 220 από άνδρες (78,6%) και οι 60 από γυναίκες (21,4%).
    Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος εξέφρασε την πρόθεση να εκπαιδεύσει και ένα άτομο με σωματική αναπηρία ως αστροναύτη. Συνολικά 257 ΑμεΑ (197 άνδρες και 60 γυναίκες) έκαναν αίτηση από τις ευρωπαϊκές χώρες, εκ των οποίων τέσσερις από την Ελλάδα.
    Η συμμετοχή για αιτήσεις ήταν υπερδιπλάσια σε σχέση με την προηγούμενη που είχε γίνει το 2008 (τότε είχαν κάνει αίτηση 8.413 υποψήφιοι). Η επιλογή των νέων υποψηφίων αναμένεται να έχει γίνει έως το τέλος του 2022.
    «Η ύπαρξη άνω των 22.000 υποψηφίων είναι εντυπωσιακός αριθμός. Έχουμε όλοι εκπλαγεί. Είναι μια πολύ ισχυρή έκφραση του ενδιαφέροντος και του ενθουσιασμού που έχουν οι άνθρωποι στην Ευρώπη για το διάστημα και για να γίνουν αστροναύτες», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, Γιόζεφ Ασμπάχερ όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
    O ESA αναμένεται τελικά να υπογράψει συμφωνία με τέσσερις έως έξι υποψήφιους που θα στελεχώσουν το σώμα των αστροναυτών της τα επόμενα χρόνια σε βάση πλήρους απασχόλησης. Παράλληλα, σχεδιάζει να προσλάβει έως 20 ακόμη άτομα που θα αποτελέσουν τις «ρεζέρβες» σε περίπτωση ανάγκης ή δοθείσας της ευκαιρίας.
    Μια τέτοια ευκαιρία μπορεί να είναι η επιθυμία ενός κράτους-μέλους της ESA (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας) να πραγματοποιήσει μια «εθνική αποστολή» στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η ενδιαφερόμενη χώρα θα μπορούσε να στείλει έναν αστροναύτη -που θα έχει στο μεταξύ εκπαιδευθεί από την ESA- με κάποια ιδιωτική διαστημική εταιρεία που κάνει ταξίδια στο Σταθμό.
    Οι περισσότεροι υποψήφιοι αστροναύτες προέρχονται από τη Γαλλία (7.137) και ακολουθούν Γερμανία (3.700), Βρετανία (1.979), Ιταλία (1.860), Ισπανία (1.344) και Βέλγιο (1.019). Η επόμενη φάση της διαδικασίας επιλογής θα περιλαμβάνει ψυχολογικά τεστ, θα ακολουθήσουν πρακτικά και ψυχομετρικά τεστ, μετά ιατρική αξιολόγηση και τέλος δύο γύροι συνεντεύξεων. Μετά το αρχικό «ξεσκαρτάρισμα» των υποψηφίων, αναμένεται ότι τουλάχιστον 1.500 θα περιληφθούν σε αυτή τη μακρά ανταγωνιστική διαδικασία επιλογής.
    O ESA έχει σήμερα επτά ενεργούς αστροναύτες, ένας από τους οποίους, ο Γάλλος Τομά Πεσκέ, βρίσκεται αυτή την περίοδο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Υπάρχουν επίσης δύο Ιταλοί (Λούκα Παρμιτάνο και Σαμάνθα Κριστοφορέτι), δύο Γερμανοί (Αλεξάντερ Γκερστ και Ματίας Μάουρερ), ένας Δανός (Αντρέας Μόγκενσεν) και ένας Βρετανός (Τίμοθι Πικ).
    Καθώς αναμένεται μαζικό κύμα συνταξιοδοτήσεων από τον ESA, εκτιμάται ότι μέσα στην επόμενη πενταετία θα προσλάβει περίπου 500 άτομα, συνεπώς θα υπάρξουν και άλλες ευκαιρίες για όσους δεν γίνουν αστροναύτες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Ο αριστερισμός είναι μια θρησκεία αυτο-απέχθειας.
    Διδάσκει τους λευκούς να μισούν τη φυλή τους, τα αγόρια να μισούν το φύλο τους, τις γυναίκες να μισούν τη θηλυκότητά τους, τους Αμερικανούς να μισούν τη χώρα τους, τους δυτικούς να μισούν την ιστορία τους.
    Τι ποταπό και τοξικό πράγμα».

    -Matt Walsh για τον αριστερισμό.

    Ο Matthew Walsh είναι ένας δημοφιλής συγγραφέας, blogger και ομιλητής.
    Οι στήλες του στο Daily Wire διαβάζονται από εκατομμύρια κάθε μήνα.
    Ο Ματ είναι γνωστός για τις ιδέες του για τον πολιτισμό, την πολιτική και τη θρησκεία.
    Ζει έξω από τη Βαλτιμόρη, Μέριλαντ με τη σύζυγό του και δύο παιδιά.

    “Leftism is a religion of self-loathing. it teaches white people to hate their race, boys to hate their sex, women to hate their femininity, Americans to hate their country, westerners to hate their history. What contemptible, toxic thing it is.”

    -Matt Walsh on Leftism
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προκειμένου να σώσουν τα τομάρια τους και την καλοπέρασή τους, πολλοί Δεσποτάδες δεν τόχουν σε τίποτα να χαρίσουν εκκλησιαστικές εκτάσεις και ιερούς ναούς στους μουσουλμάνους εισβολείς για να φτιάξουν τζαμιά και νεκροταφεία. Ποιός δεν θυμάται ότι με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει χαριστεί μια τεράστια έκταση στον Σχιστό, προκειμένου να γίνει μουσουλμανικό νεκροταφείο, ώστε να θάβονται οι μουσουλμάνοι που έχουν εισβάλει «με το έτσι θέλω» στην χριστιανική Ελλάδα; [Του Θ. Χατζηγώγου]
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσοι έχουν διαβάσει το κλασικό βιβλίο του μακαρίτη Ελληνοαμερικανού καθηγητή, Σπύρου Βρυώνη ««Η Παρακμή του Μεσαιωνικού Ελληνισμού στην Μικρά Ασία και η διαδικασία εξισλαμισμού, 11ος - 15ος αιώνας» (ΜΙΕΤ 2008) ξέρουν τον ρόλο που έπαιξε η Ορθόδοξη Εκκλησία στον εξισλαμισμό του Ελληνισμού της Μικρασίας: Από… χριστιανική καλωσύνη, η ίδια η Εκκλησία δάνειζε τους ιερούς ναούς της στους Οθωμανούς για να τις κάνουν τζαμιά και να εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα: Στην αρχή τους δάνειζε το προαύλιο, μετά τον νάρθηκα, ώσπου όλος ο ναός γινόταν τζαμί και οι χριστιανοί αναγκαζόντουσαν να τουρκέψουν!.. [Του Θ. Χατζηγώγου]
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Πολλοί συριζαίοι Δεσποτάδες (με πρώτο και καλύτερο τον μακαριστό Άγιο Σιατίστης, Παύλο Ιωάννου) έχουν πει στο πρόσφατο παρελθόν πως είναι ΕΓΩΙΣΜΟΣ να κάνουμε εμείς οι Χριστιανοί δικά μας παιδιά, όταν υπάρχουν τόσα πολλά απροστάτευτα ανήλικα παιδάκια στις χώρες του Τρίτου Κόσμου!.. Κι ότι η αληθινή χριστιανική στάση είναι να τα περιθάλψουμε υιοθετώντας τα, και αποφεύγοντας να κάνουμε δικά μας παιδιά!.. Σε τέτοιο σημείο διαστροφής και μαζοχισμού έχει οδηγήσει την Ορθόδοξη Εκκλησία η ανάγνωση του Ευαγγελίου. [Του Θ. Χατζηγώγου]
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ: "Ο ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΩΣ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΝΤΡΩΣΟΥΜΕ, ΑΛΛΙΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΜΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ".
    http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/06/blog-post_20.html
    "Του είπα πως με ανησυχία παρατηρώ την διαρκώς αυξανόμενη αντισημιτική στάση στην Ευρώπη. Πότε θα σταματήσει αυτό; Ρώτησα. Τι πρέπει να κάνουμε για να σταματήσει;
    Μη σας τρομάζει το φαινόμενο, με καθησύχασε ο Νετανιάχου. Και οι Εβραίοι το έχουν αυτό. Είναι ανάγκη να αντιμετωπίζουμε κάθε απειλή εναντίον της ταυτότητάς μας ως λαού και ως παράδοσης να κατασκευάζουμε έναν εχθρό. Η τάση των λαών είναι σταθερά η ίδια".
    ("Ανησυχεί" ο έλληνας δημοσιογράφος, δεν κοιμάται την νύχτα για τον "αντισημιτισμό". Μερικά πράγματα πρέπει να έχουν και τα όριά τους... Ευτυχώς τον καθησυχάζει ο Νετανιάχου.)
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Ιουδαίος δισεκατομμυριούχος Όλεγκ Ντεριπάσκα είπε ότι «το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ προσεγγίζει τα 30 τρισεκατομμύρια δολάρια και κανένα σχέδιο για τη μείωσή του δεν έχει προετοιμαστεί. Ένα νέο πακέτο κινήτρων για την αμερικανική οικονομία, το οποίο προετοιμάζεται από την κυβέρνηση του Σόρος - Μπάιντεν, θα μπορούσε να οδηγήσει τις ΗΠΑ σε οιονεί χρεοκοπία».
    Η Ιουδαία υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γιέλεν δήλωσε ότι «η μη αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους απειλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες με χρεοκοπία και καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία». «Το ανώτατο όριο χρέους θα έχει ξεπεραστεί παγώσει μέχρι τις 31 Ιουλίου. Εάν υπάρξουν προβλήματα με την αύξησή του, το υπουργείο Οικονομικών θα αναγκαστεί να λάβει «έκτακτα μέτρα για να αποτρέψει την αθέτηση πληρωμών. Νομίζω ότι θα επιδεινώσει την οικονομική κρίση, θα θέσει σε κίνδυνο τις αμερικανικές θέσεις εργασίας και τις αποταμιεύσεις, και αυτό συμβαίνει σε μια εποχή που εξακολουθούμε να ανακάμπτουμε από την πανδημία», είπε και κάλεσε το Κογκρέσο να λάβει μέτρα για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους το συντομότερο δυνατόν.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...