ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

17 Ιουνίου 2021

Ουγγαρία: Ποινικό αδίκημα η προώθηση της ομοφυλοφιλίας σε εφήβους κάτω των 18 ετών. Η κυβέρνηση του Β.Όρμπαν κήρυξε τον πόλεμο και κατά της παιδοφιλίας. ΡΩΣΙΑ: Ψηφίστηκε νόμος με τον οποίο θα απελαύνονται οι ξένοι που προωθούν ομοφυλοφιλική προπαγάνδα. ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΜΠΑΝ. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

 

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΖΙΝΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ.


 ΕΛΛΑΔΑ:  Η  ΜΟΝΑΔΙΚΗ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ  ΚΟΣΜΟΥ.  ΤΗΝ  ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ  ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ  ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.  ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΠΑΤΕΡΑ  ΣΤΟΝ  ΓΙΟ  ΚΑΙ  ΣΤΟΝ  ΕΓΓΟΝΟ.

 

Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 1.600.000 ΑΤΟΜΑ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΕΣ ΓΕΝΝΑΝΕ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΔΕΝ ΓΕΝΝΑΝΕ.





Ποινικό αδίκημα θεωρείται πλέον στην Ουγγαρία η προώθηση της ομοφυλοφιλίας στα άτομα κάτω των 18 ετών, σύμφωνα με νέο νόμο που ψήφισε η ουγγρική Βουλή με συντριπτική πλειοψηφία με 157 ψήφους υπέρ και μιας ψήφου κατά.
Ο νόμος είναι μέρος ενός ευρύτερου νομοθετικού πλαισίου στον πόλεμο κατά της παιδοφιλίας μέσω του οποίου δημιουργείται κατάλογος ατόμων που έχουν προχωρήσει σε κακοποίηση ανηλίκων ενώ αυστηροποιούνται κατά πολύ οι ποινές σε περιπτώσεις παιδικής πορνογραφίας αλλά και απαγόρευση πρόσβασης παιδόφιλων σε επαγγέλματα τα οποία θα μπορούσαν να συναντήσουν παιδιά.

ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΜΠΑΝ.  Ο  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΙΜΑ  ΤΗΝ  ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΗ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.


Για "ομίχλη" και "θολούρα" που αφήνει στις τοποθετήσεις του εγκάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια της δευτερολογίας του στη Βουλή.

"Κάποιοι λένε ότι υπάρχει ένα ένοχο μυστικό που συνδέει εμένα με την κυρία Μενδώνη, το οποίο δεν μου επιτρέπει να την αποπέμψω. Ποιο είναι αυτό το μυστικό; Δε μας το λέτε τώρα; Αυτός είναι ο ορισμός της λάσπης. Να αφήνετε μία ομίχλη και μία θολούρα. Σας ερωτώ ευθέως. Ποιο είναι το ένοχο μυστικό που συνδέει εμένα με την κυρία Μενδώνη και δεν με αφήνει να την αποπέμψω;", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Παράλληλα, πέταξε το… γάντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποκηρύξει τις πρακτικές Πολάκη.

"Ο κύριος Λαζαρίδης χρησιμοποίησε μία αναφορά τη λέξη "κίναιδος”, την οποία θεωρώ βαθιά προσβλητική για τους ομοφυλόφιλους συμπολίτες μας. Του ζήτησα προσωπικά να ανακαλέσει. Και το έκανε διότι η κυβέρνηση αυτή τιμά τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα… 

Εγώ ζήτησα από τον συνάδελφο να ανακαλέσει και ανακάλεσε. Εσείς θα ζητήσετε από τον κύριο Πολάκη να κάνει το ίδιο; Θα αποδείξετε έμπρακτα ότι Τσίπρας και Πολάκης δεν είναι το ίδιο πράγμα; Ότι Τσίπρας, Πολάκης και Βαξεβάνης δεν ενώνονται για να αποτελέσουν το ίδιο και το αυτό;", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 


 
 

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ «ΠΕΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΡΙΑ» ΕΚΑΝΕ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ (17.03.2017). Ο Τούρκος πρόεδρος είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών. Οι Έλληνες ακροδεξιοί ηγέτες, που μιλούν για την υπογεννητικότητα των Ελλήνων, είναι ανύπαντροι σαραντάρηδες και πενηντάρηδες ή έχουν με το ζόρι ένα παιδί. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: «ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώνεται και γερνάει. Οι Ελληνίδες δεν γεννάνε. Οι μετανάστες θα ανανεώσουν το πληθυσμιακό δυναμικό της χώρας μας». Μπίστης: «Το δημογραφικό θα λυθεί από τους μετανάστες, όχι από το να γεννάνε οι Ελληνίδες 5 παιδιά».

 

 

 

 

ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΙΜΗ ΑΠΟ ΤΑ 15 ΜΕΧΡΙ ΤΑ 45. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΙΜΗ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ; Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, ΙΑΤΡΙΚΩΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΣ, ΔΕΝ ΩΡΙΜΑΖΕΙ, ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ 8-10 ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΚΕΤΟΥΣ. ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΝΕΑΜΗΝΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ, ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΕΜΒΡΥΟ ΑΛΛΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΖΩΗ ΑΠ' ΑΥΤΟ. ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΗΣ, ΕΝΩΜΕΝΟ Μ' ΑΥΤΗΝ, ΕΝΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΝ, ΜΙΣΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΞΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΧΕΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ. ΧΩΡΙΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΕΣ, ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

 

Η ΠΡΟΓΙΑΓΙΑ ΣΟΥ ΕΙΧΕ 12 ΠΑΙΔΙΑ. Η ΓΙΑΓΙΑ ΣΟΥ ΕΙΧΕ 6 ΠΑΙΔΙΑ. Η ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ ΕΙΧΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ. ΕΣΥ ΕΚΑΝΕΣ ΜΙΑ ΕΚΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ.

 

5 σχόλια:

  1. Δ. ΚΙΤΣΙΚΗΣ: ΝΑ ΑΣΠΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ! Γράφει ο Θ. ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΣ
    ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ: Στις 5 Ιουνίου, ο υπέργηρος Κιτσίκης ανήρτησε στο ιστολόγιό του «Ενδιάμεση Περιοχή» ένα κατάπτυστο άρθρο με τίτλο «Ελληνισμός με Ισλάμ γίνεται;» Δείτε το εδώ https://tinyurl.com/ysedtfnu και φρίξτε...
    Ούτε λίγο – ούτε πολύ, ο πιστός ορθόδοξος χριστιανός Κιτσίκης (υπήρξε από τους πιο στενούς φίλους του παπα-Γιώργη Μεταλληνού και του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου) ζητάει να εγκαταλείψει ο Ελληνισμός την Ορθοδοξία και να ασπαστούμε μαζικά το Ισλάμ, το οποίο έχει ραγδαία άνοδο παγκοσμίως και είναι η Θρησκεία του Μέλλοντος!.. Μόνο έτσι – κατά τον ειδήμονα χριστιανομπολσεβίκο Κιτσίκη – υπάρχει περίπτωση να σωθεί ο Ελληνισμός!..
    Γράφει επί λέξει ο Δ. ΚΙΤΣΙΚΗΣ: «Ἤδη οἱ Δραγουμικοὶ πρὸ τοῦ Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου ἐδέχοντο τὸ Ἰσλὰμ ὡς πρόσθετο χαρακτηριστικὸ τοῦ Ελληνισμοῦ, συνεχίζοντας τὴν ἰδεολογία τοῦ Ελληνοτουρκισμοῦ τοῦ Τραπεζουντίου τοῦ 1453. Τὸ ἐρώτημα λοιπὸν γιὰ ἐμᾶς εἶναι: Χριστιανορθοδοξία καὶ Ελληνισμὸς δύνανται ἤ ὄχι νὰ ξεχωρισθοῦν; Ὁ Ελληνισμὸς, πρὸ τοῦ Χριστιανισμοῦ ἐγνώρισε διαφορετικὲς θρησκεῖες παραμένοντας ὀλύμπιος, εἴτε τοῦ Διὸς εἴτε τοῦ Διονύσου. Ὁ Περικλῆς Γιαννόπουλος συνεφώνει σὲ αὐτὸ μὲ τοὺς Δραγουμικούς. Ὡς ἐξωγήϊνος λαὸς τοῦ Σύμπαντος, ὁ Ελληνισμὸς λάμπει αἰωνίως στὸ διάστημα πέραν τῶν συγκεκριμένων θρησκειῶν τῶν Ἀρίων»!..
    ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ του 86χρονου Κιτσίκη, εγώ προτείνω κάτι καλύτερο για να δεί Θεού Πρόσωπο ο Ελληνισμός: Να εγκαταλείψουμε την Ορθοδοξία και να ασπαστούμε μαζικά τον Ιουδαϊσμό όπως οι Χάζαροι τον 11ο αιώνα. Να γίνουμε κι εμείς Εβραίοι όπως οι Χάζαροι που, από ένας ασήμαντος λαός βοσκών, πρόκοψαν μέσα σε λίγα χρόνια, ασπαζόμενοι την Θρησκεία του Πατριάρχη Αβραάμ: Από τους Χαζάρους, ως γνωστόν, προέκυψαν οι Ασκενάζίμ Εβραίοι, που διοικούν σήμερα όλο τον Δυτικό Κόσμο… Ε, ρε γλέντια!
    1η δημοσίευση στον «Στόχο» της 10ης Ιουνίου 2021


    Σημείωση 1η: μήπως οι κυβερνήτες μας έχουν ήδη ασπαστεί τον Ιουδαϊσμο από καιρό;
    Σημείωση 2η: γιατί τα γράφει αυτά ο Κιτσίκης; Μήπως ελπίζει ότι μέσω του Ισλάμ θα ελεγχθούν οι έξαλλες ελληνίδες και θα αρχίσουν να γεννοβολάνε;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΗΜΕΡΑ, 17/06/2021, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΑΝΟΥΗΛ, ΣΑΒΕΛ ΚΑΙ ΙΣΜΑΗΛ. ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΙΟΥΚΙΑΝΟΥ. «Ποιοι ήταν οι Άγιοι Μανουήλ, Σαβέλ και Ισμαήλ που τιμώνται σήμερα; Οι Άγιοι Μανουήλ, Σαβέλ και Ισμαήλ, ήταν αδέλφια από την Περσία». «ΜΑΡΤΥΡΟΛΟΓΙΟ».

    Σήμερα 17 Ιουνίου τιμώνται από την Εκκλησία οι Άγιοι Μανουήλ, Σαβέλ και Ισμαήλ.
    Οι Άγιοι Μανουήλ, Σαβέλ και Ισμαήλ, ήταν αδέλφια από την Περσία (ο πατέρας τους ήταν πυρολάτρης, ενώ η μητέρα τους χριστιανή και τους μετέδωσε τη χριστιανική αγωγή, ενώ τη χριστιανική μόρφωση κάποιος ευλαβής Ιερέας ονόματι Εύνικος).
    Οι Άγιοι Μανουήλ, Σαβέλ και Ισμαήλ είχαν έλθει στην Κωνσταντινούπολη για κάποια αποστολή.
    Κατά το διάστημα της εκεί παραμονής τους, συνέβη να δουν στη Χαλκηδόνα τον αυτοκράτορα Ιουλιανό, που θυσίαζε στα είδωλα εν μέσω πομπής. Το θέαμα αυτό τους λύπησε πολύ και εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για το κράτος, που ο ηγέτης του γινόταν ένοχος τέτοιας ασέβειας. Κάποιοι καταδότες όμως, που τους άκουσαν, τους κατάγγειλαν στον Ιουλιανό. Αυτός διέταξε αμέσως οι τρεις Πέρσες ν’ αρνηθούν το Χριστό. Αλλά και αυτοί με τη σειρά τους αποκρίθηκαν, ότι τους εαυτούς τους προ πολλού είχαν αρνηθεί, και στον Ιησού που είχαν παραδομένη την ψυχή τους, είναι έτοιμοι να χύσουν γι’ Αυτόν το αίμα τους. Τότε άρχισε ο βασανισμός τους.
    Διαπέρασαν τους αστραγάλους τους με μυτερό αντικείμενο, και έκαψαν τις μασχάλες τους με αναμμένες λαμπάδες. Κατόπιν τους αποκεφάλισαν.
    Αλλά η θεία δίκη δεν άργησε να έλθει. Όταν μετά από λίγο ο Ιουλιανός εξεστράτευσε κατά των Περσών, σε κάποια μάχη, πληρώνοντας για τις αμαρτίες του, έπεσε νεκρός στο άνθος της ηλικίας του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΑΔΕ: Τεράστια η αύξηση των χρεών των πολιτών στην εφορία - 1 στους 4 οφειλέτες δεν έχει ούτε 50 ευρώ.
    Με ιλιγγιώδη ρυθμό αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ιδιωτών προς την εφορία, κάτι που δείχνει την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας.
    Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ, τα οποία περιλαμβάνονται στην έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή για το α΄ τρίμηνο του 2021, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία αυξήθηκαν κατά 3,4 δισ. ευρώ, φτάνοντας συνολικά στο τέλος Απριλίου στα 109,1 δισ. ευρώ, σε σχέση με το τέλος Απριλίου 2020.
    Το χειρότερο όμως όλων είναι ότι 1 στους 4 οφειλέτες χρωστά στην εφορία κάτω από 50 ευρώ!
    Δείχνοντας έτσι την πραγματική κατάσταση που έχει περιέλθει η κοινωνία λόγω κυρίως των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
    Όπως τονίζεται στην έκθεση, από τους 3.937.848 οφειλέτες της εφορίας, οι 853.435 χρωστούν ποσά έως 50 ευρώ.
    Άλλη μία μαγική εικόνα είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των οφειλετών με χρέη έως 10 ευρώ εμφανίζεται μειωμένος κατά 86.076, για το οικονομικό επιτελείο να κάνει λόγο για «μείωση οφειλών».
    Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Ο μειωμένος αριθμός των μικροοφειλετών, οφείλεται κυρίως στη διαγραφή, κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2020, οφειλών από την ΑΑΔΕ σε οφειλέτες με χρέη ύψους έως και 10 ευρώ. Παρ´ όλα αυτά, εμφανίζονται ακόμα 349.877 πολίτες να χρωστούν κάτω από 1 ευρώ!
    Στις υπόλοιπες κατηγορίες οφειλής διαπιστώνεται αύξηση τόσο στο πλήθος των οφειλετών, όσο και στο ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο. Πιο συγκεκριμένα, το 32,2% των οφειλετών χρωστά από 50 έως 500 ευρώ, και μάλιστα μέσα σε ένα χρόνο ο αριθμός αυτών αυξήθηκε κατά 48.799 προσθέτοντας ληξιπρόθεσμο ποσό ίσο με 7 εκατ. ευρώ.
    Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης του συνολικού ληξιπρόθεσμου υπολοίπου σε ετήσια βάση πηγάζει από τους οφειλέτες με ύψος χρέους άνω του 1 εκατ. ευρώ (αύξηση του ληξιπρόθεσμου υπολοίπου σε αυτήν την κατηγορία κατά 2,5 δις ευρώ). Ο αριθμός όσων οφείλουν αυξήθηκε κατά 236 πρόσωπα. Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη κατηγορία οφειλής συγκεντρώνεται το 80% του συνολικού ληξιπρόθεσμου υπολοίπου και μόλις το 0,2% των οφειλετών.
    Οι επιχειρήσεις είναι εκείνες που κυριαρχούν στην αύξηση του ληξιπρόθεσμου υπολοίπου για οφειλές άνω του 1 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 1,8 δις ευρώ σε σχέση με το τέλος Απριλίου 2020, ενώ το ύψος του ληξιπρόθεσμου υπολοίπου τους άγγιξε τα 63,4 δισ. ευρώ στο τέλος του πρώτου τετραμήνου του 2021. Όσον αφορά το πλήθος των νομικών προσώπων που οφείλουν πάνω από 1 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε στα 5.195, καθώς αυξήθηκε σε ετήσια βάση κατά 160 νομικά πρόσωπα.
    Ληξιπρόθεσμες οφειλές δημοσίου
    Στο τέλος Απριλίου 2021 καταγράφηκε μείωση των συνολικών ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου κατά 93 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2020. Ειδικότερα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μειώθηκαν κατά 37 εκατ. ευρώ φτάνοντας τα 1,745 δισ. ευρώ και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων μειώθηκαν κατά 56 εκατ. ευρώ φτάνοντας τα 570 εκατ. ευρώ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυξάνονται μήνα με το μήνα οι μεγαλοφειλέτες -8.500 φορολογούμενοι χρωστάνε στην εφορία πάνω από 87 δις ευρώ!
      Τα ποσοστά εισπραξιμότητας των φόρων διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα κι αυτό αποτυπώνεται και στα μηνιαία στοιχεία των εσόδων, ενώ πάνω από 3 δις ευρώ υποχρεώσεων έχουν «παγώσει» μέχρι την Πρωτοχρονιά του 2022 ή έχουν σταλεί στην «ουρά» ρυθμίσεων.

      Παρά ταύτα, τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, όπως τα επεξεργάστηκε το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, δείχνουν ότι τα χρέη στην εφορία αυξάνονται σε όλες τις υποκατηγορίες οφειλετών, με το πλέον εξοργιστικό να παραμένει το γεγονός ότι οι τάξεις των μεγαλοοφειλετών πυκνώνουν μήνα με το μήνα, ενισχύοντας έτσι την πεποίθηση ότι ήρθε η ώρα να τρίξουν τα δόντια οι αρμόδιες υπηρεσίες. Ένα στοιχείο αρκεί για να αναδείξει την πραγματικότητα: επί συνόλου χρεών 109 δις ευρώ, τα 87,3 δις ευρώ βαρύνουν μόλις 8.517 φορολογούμενους!

      Αναλυτικότερα, ο αριθμός των οφειλετών με χρέη έως 10 ευρώ εμφανίζεται μειωμένος σε ετήσια βάση κατά 86.076 οφειλέτες, γεγονός που οφείλεται κυρίως στη διαγραφή, κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2020, οφειλών από την ΑΑΔΕ σε οφειλέτες με χρέη ύψους έως και 10 ευρώ. Αντιθέτως, στις λοιπές κατηγορίες οφειλής διαπιστώνεται αύξηση τόσο στο πλήθος των οφειλετών, όσο και στο ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο.

      Ειδικότερα στην κατηγορία οφειλής μεταξύ 50 και 500 ευρώ, στην οποία συσσωρεύεται το 32,2% των οφειλετών, εντοπίζεται η μεγαλύτερη αύξηση στο πλήθος τους σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους (κατά 48.799 οφειλέτες), η οποία συνοδεύεται από αύξηση του ληξιπρόθεσμου υπολοίπου κατά 7 εκατ. ευρώ.

      Παράλληλα το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης του συνολικού ληξιπρόθεσμου υπολοίπου σε ετήσια βάση πηγάζει από τους οφειλέτες με ύψος οφειλής άνω του 1 εκατ. ευρώ (αύξηση του ληξιπρόθεσμου υπολοίπου σε αυτήν την κατηγορία κατά 2,5 δις ευρώ), ο αριθμός των οποίων σημείωσε αύξηση κατά 236 πρόσωπα. Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη κατηγορία οφειλής συγκεντρώνεται το 80% του συνολικού ληξιπρόθεσμου υπολοίπου και μόλις το 0,2% των οφειλετών!

      Στην αύξηση του ληξιπρόθεσμου υπολοίπου στο εύρος οφειλής άνω του 1 εκατ. ευρώ σημαντική είναι η συνεισφορά των νομικών προσώπων καθώς οι οφειλές που προέρχονται από αυτά αυξήθηκαν κατά 1,8 δις ευρώ, ενώ το ύψος του ληξιπρόθεσμου υπολοίπου τους σε αυτήν την κατηγορία οφειλής άγγιξε στο τέλος του πρώτου τετραμήνου του 2021 τα 63,4 δις ευρώ. Αντίστοιχα το πλήθος των νομικών προσώπων που οφείλουν πάνω από 1 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε στα 5.195, καθώς αυξήθηκε σε ετήσια βάση κατά 160 νομικά πρόσωπα.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. 8.500 φορολογούμενοι χρωστάνε στην εφορία πάνω από 87 δις ευρώ!

      Όσον αφορά στα χρέη από ασφαλιστικές εισφορές, το σύνολο τους στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2021 διαμορφώθηκε στα 37,8 δις ευρώ, δηλαδή παρουσίασε αύξηση κατά 234,2 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Η αύξηση αυτή προέρχεται από την αύξηση των πρόσθετων τελών (κατά 359,7 εκατ. ευρώ), καθώς οι κύριες οφειλές σημείωσαν μείωση κατά 125,5 εκατ. ευρώ.

      Η αύξηση των συνολικών οφειλών προέρχεται από τις νέες εντάξεις οφειλετών (18.952 οφειλέτες με συνολικές οφειλές ύψους 62,4 εκατ. ευρώ), καθώς και από τη δημιουργία νέων οφειλών και την αύξηση των πρόσθετων τελών για τους οφειλέτες που είναι ήδη ενταγμένοι στο ΚΕΑΟ.

      Σε ετήσια βάση, μείωση παρουσίασε ο αριθμός των μητρώων των οφειλετών κατά 38.442, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των μητρώων με οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία να διαμορφώνεται στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2021 σε 1.979.198 μητρώα. Το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης των μητρώων (κατά 43.849) προέρχεται από την κατηγορία οφειλής μεταξύ 500 και 10.000 ευρώ, ενώ αύξηση κατά 21.716 παρουσιάζει ο αριθμός των μητρώων που αφορά σε οφειλές μέχρι 50 ευρώ.

      Επιπλέον αύξηση παρατηρείται στις συνολικές οφειλές κατά περίπου 1,4 δις ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, η οποία οφείλεται σε αύξηση των πρόσθετων τελών (κατά 1,5 δις ευρώ), καθώς οι κύριες οφειλές σημείωσαν μείωση κατά 88,7 εκατ. ευρώ.

      Αναλυτικότερα, στην κατηγορία οφειλής μεταξύ 10.000 και 100.000 ευρώ παρατηρείται η μεγαλύτερη μείωση κύριων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία (κατά 284,6 εκατ. ευρώ). Παράλληλα μείωση σημειώθηκε και στις κύριες οφειλές που ανήκουν στην κατηγορία μεταξύ 500 και 10.000 ευρώ, στην οποία καταγράφεται το μεγαλύτερο μέρος (58%) των μητρώων (μείωση κατά 234,4 εκατ. ευρώ). Αντίθετα, στην κατηγορία οφειλής μεταξύ 100.000 και 1.000.000 ευρώ εντοπίζεται η μεγαλύτερη αύξηση του ύψους των κύριων οφειλών (κατά 270,4 εκατ. ευρώ).
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...