ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

29 Ιουνίου 2021

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟΚΤΑ 12 RAFAL ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ.

 

ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: Η ΤΕΡΑΤΩΔΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ. «Τα ελληνικά ΜΜΕ "λιβανίζουν" την κυβέρνηση για να πάρουν περισσότερα χρήματα». «Τα ελληνικά ΜΜΕ- τηλεοπτικοί σταθμοί, εφημερίδες ή ενημερωτικές ιστοσελίδες- ανήκουν σε μεγαλοβιομήχανους, οι οποίοι ελάχιστα ενδιαφέρονται για την ποιοτική δημοσιογραφία, ενώ συχνά εξαρτώνται από το διαφημιστικό χρήμα του κράτους ή των τραπεζών, το οποίο διασφαλίζουν με τις καλές σχέσεις που διατηρούν σε πολιτικό επίπεδο».

 

Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΡΑΜΑ ΣΤΟΝ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΖΑΕΦ: ¨ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΟΥΝ ΣΕ ΔΥΤΙΚΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ". Ο ΡΑΜΑ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ ΝΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑ.




Προς υλοποίηση η αεροπορική συμφωνία Τουρκίας-Κατάρ – Η Ντόχα στέλνει Rafale.

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που είχε  αναφέρει το pronews.gr αναφορικά με τη συμφωνία Τουρκίας-Κατάρ για την μεταφορά ενός αεροπορικού αποσπάσματος της Αεροπορίας του Κατάρ σε τουρκικό έδαφος και παραμονής του εκεί για πέντε χρόνια, με δικαίωμα ανανέωσης της συμφωνίας.

Αυτό αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ  και πιο ειδικά η ιστοσελίδα ο “haberyildizi.com”, η φερόμενη ως διμερής συμφωνία Τουρκίας-Κατάρ, περιλαμβάνει την ανάπτυξη των ακόλουθων αεροπορικών μέσων στην Τουρκία για περίοδο πέντε ετών:

12 μαχητικών αεροσκαφών Rafale

Εννιά μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000

Τεσσάρων αεροσκαφών στρατηγικών μεταφορών Boeing C-17A Globemaster III

Τεσσάρων μεταφορικών αεροσκαφών C-130

Εφτά ελικοπτέρων γενικής χρήσης AW-139
 

Το Κατάρ θέλει μια τέτοια συμφωνία καθώς διαθέτει περιορισμένο εναέριο χώρο και η εκ περιτροπής αποστολή πιλότων στην Τουρκία θα τους επιτρέψει να εκπαιδευτών σε ένα  πλήθος αποστολών κάτι που είναι αδύνατο να γίνει στο Κατάρ.

Από την άλλη η Τουρκία θέλει επίσης μια τέτοια συμφωνία γιατί έτσι αφενός θα γνωρίσει από κοντά και με κάθε λεπτομέρεια τα μαχητικά Rafale και τις αδυναμίες του που θα θελήσει να τις εκμεταλλευτεί και αφετέρου γιατί έτσι  θα εκπαιδεύσει καλύτερα τους πιλότους της μετά το μεγάλο έλλειμμα που έχει παρουσιαστεί εξαιτίας των διώξεων λόγω του πραξικοπήματος της 15 Ιουλίου του 2015.


Σίγουρα για την Ελλάδα προκύπτει ένα σημαντικό πρόβλημα ασφάλειας καθώς η τουρκική Αεροπορία θα αποκτήσει πλήρη γνώση του μαχητικού Rafale αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

13 σχόλια:

  1. Αλβανία: Δίνει 8,2 εκατ. ευρώ για αγορά drones από την Τουρκία.
    Συνεχίζονται οι «δουλειές» μεταξύ Αλβανίας και Τουρκίας.
    Η Αλβανία θα δώσει 8,2 ευρώ για αγορά στρατιωτικών drones από την τουρκική εταιρεία Baykar Defense.
    Φαίνεται ότι το στρατηγικό σχέδιο της Άγκυρας για περικύκλωση της Ελλάδας δουλεύει ρολόι…
    Ο κυβερνητικός προϋπολογισμός που τροποποιήθηκε στις 22 Ιουνίου διαθέτει το χρηματικό ποσό στο αλβανικό Υπουργείο Άμυνας για το σκοπό αυτό. Ήδη αλβανικά ΜΜΕ αντιμετωπίζουν επικριτικά την απόφαση αυτή, κάνοντας λόγο για αύξηση του δημοσίου ελλείμματος.
    Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο υπουργός Εσωτερικών Μπλεναρ Κούτσι δημοσίευσε βίντεο της συνάντησής του με εκπροσώπους της εταιρείας και επίσκεψη στο εργοστάσιό της.
    Πέρυσι, η Αλβανία έγινε ο πρώτος αγοραστής ενός συστήματος αντι-drone που αναπτύχθηκε από μια τουρκική αμυντική εταιρεία – την National War Technologies Defense Systems Inc.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετάλλαξη Δέλτα: Μεταδίδεται σε μόλις 5 δευτερόλεπτα.
    Ιοί όπως ο κορονοϊός μεταλλάσσονται με την πάροδο του χρόνου καθώς εξαπλώνονται σε όλο τον πληθυσμό και στη συνέχεια γίνονται γνωστοί ως μεταλλάξεις, με την πιο επικίνδυνη από αυτές που έχει καταχωρήσει ο ΠΟΥ, τη Δέλτα, να έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές του πλανήτη κυρίως για τον τρόπο μετάδοσής της.
    Σύμφωνα με Αυστραλούς ερευνητές, η παραλλαγή Δέλτα φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Μάλιστα, σύμφωνα με το δίκτυο ABC της Αυστραλίας διαδίδεται τόσο εύκολα που ένα άτομο στο Σίδνεϊ μολύνει έναν άγνωστο απλά περπατώντας δίπλα του.
    Η υπηρεσία Υγείας χαρακτήρισε ένα αντίστοιχο περιστατικό ως μια "τρομακτικά φευγαλέα" συνάντηση. Πρόκειται για βίντεο που δείχνει δύο άτομα να ψωνίζουν σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ. Πέρασαν ο ένας τον άλλον γρήγορα αλλά δεν είχαν επαφή. Απλώς μοιράστηκαν τον ίδιο αέρα για μια στιγμή. Και οι δύο έχουν πλέον μολυνθεί με το Covid-19 και την παραλλαγή Δέλτα.
    "Δεν μπορέσαμε να δούμε ακριβώς το σημείο διασταύρωσης αλλά ξέρουμε ότι ήταν 20 μέτρα [χωριστά], συνδεόμενοι σε διαφορετικούς χώρους ταυτόχρονα ή σε αυτήν την περιοχή, οπότε υποπτευόμαστε ότι πέρασαν ο ένας δίπλα στον άλλο", είπε.
    Η ιολόγος του Πανεπιστημίου Griffith, Lara Herrero, δήλωσε ότι στην περίπτωση που καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας, ο ιός θα είχε παραμείνει στον αέρα αρκετά καιρό για να πάρει ο ατυχής άνθρωπος μια ανάσα και να μολυνθεί. "Πρέπει να είσαι τόσο άτυχος, και ο αυτός ήταν ακριβώς αυτό, απλώς απίστευτα άτυχος", είπε η Δρ Herrero.
    Επαφή μόλις πέντε δευτερολέπτων
    "Αλλά τα δεδομένα μέχρι στιγμής υποδηλώνουν ίσως αν ήταν το αρχικό στέλεχος, το στέλεχος Wuhan, δεν θα το είχε μεταδώσει τόσο γρήγορα."Και το στέλεχος Άλφα θα είχε λιγότερες πιθανότητες, αλλά το Δέλτα σίγουρα μοιάζει το πιο μεταδοτικό στέλεχος μέχρι τώρα." Η Διευθύντρια Υγείας του Queensland, Jeannette Young, προειδοποίησε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις βλέπουμε μια "πολύ φευγαλέα επαφή" μεταξύ ατόμων που δεν φορούσαν μάσκα ή δεν είχαν εμβολιαστεί.
    "Εάν θυμάστε στην αρχή αυτής της πανδημίας, μίλησα για 15 λεπτά στενής επαφής που ανησυχεί", είπε. "Τώρα, φαίνεται ότι είναι πέντε έως 10 δευτερόλεπτα. "Ο κίνδυνος είναι πολύ υψηλότερος τώρα από ότι ήταν μόλις πριν από ένα χρόνο".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξεκινά στην Τουρκία η παραγωγή του ναυτικού “drone” ULAQ. Στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης παρακαλάει γονατιστός διάφορους αμερικανούς συνταγματάρχες να μας δώσουν ότι παλιά όπλα έχουν.
    Η Τουρκία ξεκινά τη μαζική παραγωγή του πρώτου μη επανδρωμένου σκάφους επιφανείας (USV), το «ULAQ».
    Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ahval, η παραγωγή ξεκινά τρία χρόνια μετά από την παραγωγή του πρωτότυπου σκάφους.
    Το USV της Τουρκίας, το οποίο αναπτύχθηκε από το ναυπηγείο ARES Shipyard και την Meteksan Defense, μπορεί να ταξιδέψει έως και 248 μίλια με ταχύτητα 65 χιλιόμετρα την ώρα και διαθέτει δυνατότητες νυχτερινών αποστολών και κρυπτογραφημένη επικοινωνία για πληροφορίες, επιτήρηση, αναγνώριση και πόλεμο επιφανείας.
    Το ULAQολοκλήρωσε την πρώτη δοκιμή πυρώντ ον περασμένο μήνα, με την εκτόξευση δύο πυραύλων καθοδηγούμενων από λέιζερ, στα ανοικτά των ακτών της Αττάλειας. Το σκάφος είναι εξοπλισμένο με τέσσερις πυραύλους Cirit με καθοδήγηση λέιζερ και δύο πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Ισραήλ δημιουργεί αόρατο στρατό. Μητσοτάκης: Εμφαση στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Να παντρεύονται οι ομοφυλοφιλοι.

    Ο ισραηλινός στρατός συνεργάστηκε με την εταιρεία Polaris Solutions και προϊόν αυτής της συνεργασίας είναι μια νέα τεχνολογία με την οποία ένας στρατιώτης δεν γίνεται ορατός τόσο από το ανθρώπινο μάτι όσο και από θερμικές κάμερες. Πρόκειται για ένα hi-tech δίχτυ καμουφλάζ που καλύπτει ολόκληρο το σώμα του στρατιώτη και αποτελείται από ένα μείγμα μικροινών, μετάλλων και πολυμερών υλικών που συνθέτουν ένα υλικό που δεν επιτρέπει τον εντοπισμό του. To δίχτυ που ονομάζεται Kit 300 sheet ζυγίζει 500 γραμ. και τυλίγεται διευκολύνοντας την μεταφορά του από τους στρατιώτες.

    «Τα δίχτυα καμουφλάζ δεν έχουν αλλάξει σημαντικά τα τελευταία 50 έτη. Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα νέο υλικό σε αυτόν τον τομέα και έτσι γεννήθηκε το Kit 300» αναφέρει ο Γιονατάν Πίνκας, διευθυντής μάρκετιγκ της Polaris Solutions. Το δίχτυ είναι διπλής όψεως κάθε μια εκ των οποίων έχει διαφορετική απόχρωση για να επιλέξει ο κάτοχος του ποια ταιριάζει περισσότερο στο περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται. Η μια όψη έχει απόχρωση που ταιριάζει περισσότερο σε περιβάλλον με έντονη βλάστηση και η άλλη σε περιβάλλον που κυριαρχούν το χώμα και οι πέτρες. Η εταιρεία αναφέρει ότι μπορεί να δημιουργεί δίχτυα σε κάθε είδους απόχρωση ώστε να ταιριάζει στο περιβάλλον που καλείται να δράσει ένας στρατιώτης.

    Όταν ο στρατιώτης φορέσει το δίχτυ δεν θα ξεχωρίζει καθόλου από το τοπικό περιβάλλον επιτρέποντας του είτε να κρυφτεί για να αποφύγει κάποιο κίνδυνο είτε να στήσει μια ενέδρα. Το δίχτυ είναι επίσης αδιάβροχο έτσι ώστε να παρέχει και προστασία από τις καιρικές συνθήκες στον στρατιώτη αν χρειαστεί λειτουργώντας ως μια τέντα. Είναι επίσης πολύ ανθεκτικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως φορείο για την μεταφορά τραυματιών στο πεδίο της μάχης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σύστημα αναχαίτισης σαν το ισραηλινό Iron Dome αναπτύσσει η Νότια Κορέα. Μητσοτάκης: Εμφαση στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Να παντρεύονται οι ομοφυλοφιλοι.

    Η Νότια Κορέα ενέκρινε τη Δευτέρα σχέδια για την ανάπτυξη ενός συστήματος αναχαίτισης πυροβολικού, κόστους 2,6 δις. δολαρίων, παρόμοιο με το ισραηλινό Iron Dome.

    Όπως γράφει το Reuters, το σύστημα αυτό θα έχει σκοπό την προστασία από το οπλοστάσιο του πυροβολικού της Βόρειας Κορέας, που περιλαμβάνει μεγάλο εύρος πυροβόλων μακράς εμβέλειας και ρουκέτες.


    Ένα μεγάλο μέρος της περιοχής γύρω από την πρωτεύουσα της χώρας, Σεούλ, βρίσκεται εντός εμβέλειας των πυροβόλων μεγάλου βεληνεκούς και των πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών της Βόρειας Κορέας. Στο τμήμα αυτό ζει περίπου το ήμισυ του πληθυσμού της χώρας, 52 εκατ. κατοίκων.

    Κατά τα τέλη του 2020 σε κυβερνητικό έγγραφο για την άμυνα της χώρας υπήρχε αναφορά στην ανάγκη ανάπτυξης ενός «Iron Dome κορεατικού στυλ» για την προστασία της Σεούλ και κρίσιμων εγκαταστάσεων.

    Τη Δευτέρα επιτροπή με προεδρεύοντα τον υπουργό Άμυνας Σου Γουκ ενέκρινε το πρόγραμμα, που αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το 2035, με κόστος 2,89 τρισ. γουόν (2,6 δισ. δολάρια), όπως αναφέρθηκε σε ανακοίνωση της υπηρεσίας προμηθειών αμυντικών εξοπλισμών.

    «Μέσω αυτού του προγράμματος αναμένεται να ενισχυθεί η δυνατότητα απάντησης στην απειλή του πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς και παράλληλα να εξασφαλιστεί εγχώρια τεχνολογία και να δημιουργηθούν εγχώριες θέσεις εργασίας» συμπληρώνεται.

    Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της χώρας είπε πως, ενώ υπάρχοντα συστήματα αεράμυνας όπως οι Patriot και το THAAD είναι σχεδιασμένα για την αντιμετώπιση των ολοένα και αποτελεσματικότερων βαλλιστικών πυραύλων μικρής εμβέλειας της Βόρειας Κορέας, το νέο σύστημα έχει σκοπό την προστασία απέναντι σε πυροβολικό μεγάλου βεληνεκούς και πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών.

    Ειδικοί εκτιμούν πως τα περισσότερα από τα 13.600 πυροβόλα και πολλαπλούς εκτοξευτές της Βόρειας Κορέας βρίσκονται κοντά στα σύνορα, περίπου 40 χλμ από τη Σεούλ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντώνης Παπαντωνίου (Ναύαρχος ε.α. – Νομικός)
    ………………………………
    Ανοιχτή Πρόσκληση σε όλους τους Έλληνες Πατριώτες –
    στα “ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ”
    Για να τελειώνουμε με τη ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ …
    ……………………………….
    Σάββατο 3 / Κυριακή 4 / Ιουλίου 2021
    Από τις 7μ.μ. – 10 μ.μ. θα είμαι εκεί και θα σας περιμένω !!!
    ………………………………….
    Υπακούω στην καθημερινή σας κραυγή απόγνωσης –
    «Να μπεί επιτέλους κάποιος μπροστά» –
    περνάω ΜΠΡΟΣΤΑ !!!
    Σας καλώ όλους να σταθείτε δίπλα μου !!!
    …………………………….
    Περιμένω να αναλάβει ο καθένας σας την ευθύνη του
    και να σταθεί ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ !!!
    ………………………
    Εγώ το χρέος μου θα το κάνω και θα το κάνω μέχρι το τέλος.
    «Όσοι πιστοί προσέλθετε» ….
    …………………………………
    Αξιοπρέπεια και Ελεύθερη Ζωή, ή Υποταγή και Δούλοι;
    ……………….
    Με πολύ περίσκεψη και ύστερα από όλα αυτά τα θλιβερά, που συμβαίνουν από το 2010 και εξακολουθούν μέχρι και σήμερα.
    Με αηδία και οργή, για τον συστηματικό Ευτελισμό κάθε έννοιας Αξιοπρέπειας, που έχει οδηγήσει στο τέλμα τη Ζωή μας.
    Με βαθειά ανησυχία, για την χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο και εντελώς αβέβαιο για τη συνέχεια της ζωής μας.
    Τέλος, με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης μου, σαν πολίτης αυτής της χώρας, αποφάσισα να απευθυνθώ σε εσάς Συμπατριώτες μου και να σας καλέσω, να αναλογιστούμε όλοι μαζί τις ευθύνες μας, για τη συνέχεια και το μέλλον αυτής της Χώρας μας, με τα χιλιάδες χρόνια Ιστορίας και Πολιτισμού.
    Πάντα θα θυμάμαι τον προσδιορισμό του Έλληνα, όπως τον έδωσε ένας από τους «επτά Σοφούς της Αρχαιότητας», ο ΘΑΛΗΣ Ο ΜΙΛΗΣΙΟΣ:
    «Το Φιλότιμο είναι μέρος της ουσίας της ύπαρξης των Ελλήνων. Το Φιλότιμο γιά τους Έλληνες είναι σαν την αναπνοή. Ένας Έλληνας δεν είναι Έλληνας χωρίς αυτό. Αυτός θα μπορούσε κάλλιστα να μην είναι ζωντανός».
    Το δικό μου λοιπόν Φιλότιμο με οδήγησε στο να πάρω αυτήν την πρωτοβουλία και μετά από πολύ μεγάλη περίσκεψη, υπακούοντας σε μια έκφραση που πολύ συχνά ακούγεται από πάρα πολλούς γνωστούς και άγνωστους Φίλους: «Να μπεί επιτέλους κάποιος μπροστά»…
    Κατ αρχάς δεν πιστεύω ότι είναι Θέμα, που μπορεί να αναφέρεται σε ένα Φυσικό Πρόσωπο, αλλά σε στόχους και διαδικασίες για την επιτυχία των στόχων.
    Έτσι λοιπόν και παρ όλο που η διαδρομή μου έχει ολοκληρώσει το έργο της, θετικό η αρνητικό, και δεν χρειάζομαι να επιτύχω η να περιμένω απολύτως κανένα προσωπικό, ηθικό, οικονομικό η άλλο όφελος, δηλώνω ΠΑΡΩΝ. !!!
    Δηλώνω ΠΑΡΩΝ και παρακαλώ ας εκτιμηθεί, ότι αυτό το Παρών σκοπό έχει να υπηρετήσει τον Στόχο της Απελευθέρωσης από την ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ και να αποδώσει και πάλι την βιασμένη Αξιοπρέπεια στο Έλληνα Πολίτη, με μία προϋπόθεση: Ότι η προσπάθεια αυτή θα είναι ΣΥΝΟΛΙΚΗ, ΜΑΖΙΚΗ γιατί ΔΕΝ μπορεί να είναι Θέμα του ΕΝΟΣ !!!
    Η Πατρίδα μας ποτέ, πλήν μιάς πολύ μικρής περιόδου – αυτή του Ιωάννη Καποδίστρια – δεν είχε την τύχη να έχει δική της Κυβέρνηση και Εξουσία. Ποτέ δεν είχε Εθνική Ανεξαρτησία και Δημοκρατία, γιατί ποτέ δεν λειτούργησε με το τρίπτυχο του άλλου Αρχαίου Φιλόσοφου ΙΣΟΚΡΑΤΗ: ΙΣΗΓΟΡΙΑ – ΙΣΟΚΡΑΤΙΑ – ΙΣΟΝΟΜΙΑ !
    Τώρα λοιπόν έχουμε τη χρυσή ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα Νέο Κράτος, που να στηρίζεται στην πιο πάνω λογική και που θα πρέπει να υλοποιηθεί με ένα Νέο Σύνταγμα, με ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, αμέσως μετά την ανάληψη της Εξουσίας από το ΛΑΟ.
    Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι Συνθήκες Οργάνωσης του Λαού, για να μπορέσει να αντικρίσει την πρόκληση την κρίσιμη στιγμή, έτσι ώστε να μην χαθεί η μεγάλη ευκαιρία, ούτε να γίνει βορά κάποιου καινούργιου τυχάρπαστου.
    Για την επίτευξη του στόχου αυτού θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ήπια μέσα, για την ασφάλεια των Πολιτών, με μαζική άρνηση απέναντι στους Εξουσιαστές. Σαν παράδειγμα (ενδεικτικά αναφέρω) την άρνηση συμμετοχής των πολιτών στις διαδικασίες του Κράτους, όπως Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας και όχι κοροϊδίας, στάση πληρωμών κ.λ.π. τα οποία βεβαίως θα αποφασιστούν από το Λαό.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΑΣ !
      Το τονίζω αυτό, γιατί το πιστεύω σαν το πιό ασφαλές, αλλά και το μέσον εκείνο που θα βοηθήσει στην επίσπευση της Ανασύνταξης της κατεστραμμένης Κοινωνικής Δομής (Εθνικής, Οικονομικής, Εργασιακής κλπ).
      Τα βήματα, που ενδεικτικά κατ αρχάς προτείνω, είναι:
      • Δήλωση άμεσης Καταγγελίας και εξόδου από Ευρωπαική Ένωση και ΕΥΡΩ. Έκδοση και χρήση Εθνικού Κρατικού Νομίσματος.
      • Μη Αναγνώριση και Διαγραφή του Δημόσιου Χρέους αξιοποιώντας το Εσωτερικό και Διεθνές.
      • ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ (Διαγραφή Χρέους)
      • Επαναφορά, σε πρώτη φάση συνολικά της Νομοθεσίας που ίσχυε πριν το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ της 6 / 5 / 2010, με κατάργηση όλης της αντίστοιχης «Νομοθεσίας» των Πραξικοπηματιών.
      • Φυσικά άμεση κατάργηση των Συνθηκών ΣΕΓΚΕΝ και σε συνεννόηση και με τον ΟΗΕ έξοδος στις Πατρίδες τους όλων όσων χωρίς άδεια εισήλθαν με όποιο τρόπο στο Ελληνικό Έδαφος.
      • Κρατικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος και λοιπών Τραπεζών
      • Πολλές ακόμα κινήσεις που θα είναι αποτέλεσμα των πιο πάνω, ενδεικτικά αναφερθέντων.
      Για την υλοποίηση όλων των πιο πάνω και όχι μόνον, υπάρχει και η Γνώση και η Αποφασιστικότητα που απαιτείται για την υλοποίησή τους, και για το τελευταίο, πάντα ενδεικτικά θέμα, καταγράφω το:
      ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ – ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ – ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΟΥΔΕΙΣ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΟΝΤΟΣ !
      ……………………………..
      Επισημαίνω Αγαπητοί μου Συμπατριώτες, ότι αν δεν αντιμετωπίσουμε την Κατάσταση αυτή της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, δεν θα μετατραπούμε μόνον σε αντικείμενα πολλαπλών χρήσεων, αλλά θα μπούμε στις Βιβλιοθήκες και στα Μουσεία μαζί με άλλους Λαούς, που ανέπτυξαν Πολιτισμό: ΦΟΙΝΙΚΕΣ, ΚΑΡΧΗΔΟΝΙΟΙ κλπ.
      …………………………………
      Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΖΩΗΣ ΕΦΘΑΣΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.
      ΕΓΩ ΔΗΛΩΝΩ ΠΑΡΩΝ ! – Εσείς ???
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  7. Παντελής Σαββίδης: Πρόταση παραγωγής στρατιωτικών οπλικών συστημάτων και μέσων αποκλειστικά στη Θράκη.

    Μία, δύο φορές το χρόνο προσκαλούμαι σε ένα πάνελ και μιλάω σε μια αξιόλογη σχολή που ξεχάστηκε και λειτουργεί, ακόμη, στη Θεσσαλονίκη.
    Δεν αναφέρω το όνομά της μήπως το πληροφορηθεί ο Κ. Μητσοτάκης και διατάξει, επι ποινή απόλυσης, τον αρμόδιο υπουργό να την μεταφέρει.



    Οι μαθητές της Σχολής (τρείς κάθε φορά) κάνουν εισηγήσεις για εθνικά, διεθνή και τεχνολογικά θέματα και εμείς (τρείς, επίσης, στο πάνελ) σχολιάζουμε και λέμε και την άποψή μας.

    Χθες δόθηκε η αφορμή και στην παρέμβασή μου έκανα την πρόταση να δημιουργηθούν κρατικές επιχειρήσεις παραγωγής στρατιωτικών οπλικών συστημάτων και μέσων, αποκλειστικά στη Θράκη. Και αυτές οι εταιρείες που υπάρχουν σε άλλα μέρη της χώρας, να μεταφερθούν στη Θράκη. Ακόμη και η ΕΑΒ.

    Αν θέλει να συμμετέχει ιδιώτης με μειοψηφικό πακέτο, να μπορεί να συμμετέχει. Αν δεν θελήσει κανείς, ας μην συμμετάσχει Να είναι αποκλειστικά κρατική η επιχείρηση.

    Βεβαίως, θα λειτουργήσει με ειδικό εργασιακό καθεστώς και ο συνδικαλισμός θα απαγορεύεται. Οι εργαζόμενοι θα απολαμβάνουν όλων των δικαιωμάτων που θα έχουν και οι άλλοι συνάδελφοί τους, πλην του να συνδικαλίζονται και θα αμείβονται πολύ καλά.

    Τα οφέλη από τη λειτουργία αυτή:

    1.-Η Ελλάδα θα αποκτήσει οπλικά συστήματα δικής της παραγωγής. Αυτό θα είναι πολύ σημαντικό διότι σε περίπτωση στρατιωτικής εμπλοκής τίποτε δεν εγγυάται ότι οι προμηθευτές της χώρας σε οπλικά συστήματα θα παράσχουν τα μέσα για να λειτουργήσουν. Η Τουρκία το κάνει σε σημαντικό βαθμό. Μπορεί τα αποτελέσματά της να είναι λιγότερα ικανοποιητικά από άλλων αλλά αποκτά τεχνογνωσία και θα τα βελτιώσει.

    2.-Για την λειτουργία των εργοστασίων αυτών θα υπάρξει ένας οργασμός επιστημονικής έρευνας. Θα λειτουργήσουν πανεπιστημιακά και μη ιδρύματα σε επίπεδο έρευνας.



    3.-Θα βρει απασχόληση ένα σημαντικό μέρος εργατικού δυναμικού. Και εξειδικευμένου. Έτσι, θα σταματήσει η ροή εγκεφάλων στο εξωτερικό.

    4.-Θα μεταβούν και θα εγκατασταθούν στη Θράκη αρκετοί άνθρωποι τονώνοντας την περιοχή. Θα πολιτογραφηθούν και δημότες της περιοχής, επηρεάζοντας την σύνθεση του πληθυσμού χωρίς να μπορεί κανείς να κατηγορήσει την χώρα.

    5.-Οι επιχειρήσεις αυτές θα προσλαμβάνουν τοπικό προσωπικό, και από την μειονότητα. Έτσι, πολλοί μειονοτικοί που θέλουν να διαφοροποιηθούν από τον τουρκισμό και φοβούνται την απομόνωση, θα έχουν εργασία και θα ενταχθούν σε ένα κοινωνικό σύνολο στο οποίο θα μπορούν να ζήσουν αρμονικά αυτοί και οι οικογένειές τους.



    6.-Γύρω από τις επιχειρήσεις αυτές θα αναπτυχθούν και άλλοι κλάδοι της οικονομίας.

    7.-Καλόν είναι να βγάζουν τα έξοδά τους. Αλλά και αν δεν τα βγάζουν κανένα πρόβλημα. Θα πρόκειται για χρήματα που έτσι και αλλοιώς θα έδινε το κράτος για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τα δίνει, μάλιστα, εκ του περισσού με λιγότερο θετικά αποτελέσματα.

    8.-Η πρόταση ισχύει μόνο αν οι επιχειρήσεις γίνουν στη Θράκη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. «Το Κατάρ να ζητήσει την άδεια της Dassault εάν θέλει να αναπτύξει Rafale στη Τουρκία». Πώς αντιδρούν οι Γάλλοι, όχι ο Μητσοτάκης. Στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης παρακαλάει γονατιστός διάφορους αμερικανούς συνταγματάρχες να μας δώσουν ότι παλιά όπλα έχουν. Μητσοτάκης: Εμφαση στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Να παντρεύονται οι ομοφυλόφιλοι.

    Την αντίδραση των Γάλλων φέρεται να προκάλεσαν οι πληροφορίες που θέλουν το Κατάρ να μεταφέρει στρατιωτικές δυνάμεις στην Τουρκία, καθώς τα γαλλικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως το Κατάρ θα πρέπει να ρωτήσει πρώτα την Dassault.

    «Η Καταριανή Αεροπορία θα πρέπει πρώτα να ζητήσει την άδεια την κατασκευαστικής εταιρείας (Dassault) για να αναπτύξει τα γαλλικά μαχητικά στη Τουρκία. Επίσης θα πρέπει να πάρει την άδεια για να κάτσουν στο πίσω κάθισμα οι Τούρκοι, οι οποίοι θέλουν να εκπαιδευτούν στα γαλλικά μαχητικά. Εξάλλου πάντα υπάρχει αυτός όρος από την Γαλλία. Το Κατάρ δεν έχει στείλει αίτημα και δεν νομίζουμε ότι το Παρίσι θα δώσει το πράσινο φως στο Κατάρ», αναφέρουν οι Γάλλοι.


    Να υπενθυμίσουμε πως Τουρκία-Κατάρ έχουν φτάσει σε συμφωνία η οποία περιλαμβάνει την ανάπτυξη των ακόλουθων αεροπορικών μέσων στην Τουρκία για περίοδο πέντε ετών:

    12 μαχητικών αεροσκαφών Rafale
    Εννιά μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000
    Τεσσάρων αεροσκαφών στρατηγικών μεταφορών Boeing C-17A Globemaster III
    Τεσσάρων μεταφορικών αεροσκαφών C-130
    Εφτά ελικοπτέρων γενικής χρήσης AW-139

    https://youtu.be/Bu2UOqy2E6A
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΛΒΟ: Ένα χρόνο μετά την πώληση της στην ισραηλινή κοινοπραξία δεν έχει αναλάβει ούτε ένα πρόγραμμα!

    Ένα χρόνο μετά την αγορά της ΕΛΒΟ από την κοινοπραξία φυσικών και νομικών προσώπων κυρίως ισραηλινής προέλευσης η πολύπαθη εταιρεία εξακολουθεί να βρίσκεται στο απόλυτο μηδέν σε ότι αφορά την ανάληψη προγραμμάτων.

    Ουσιαστικά αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ΕΛΒΟ και τα περίφημα προγράμματα που υπόσχονταν ο Samy Katsav που έχει διορίσει ως πρόεδρο της εταιρείας την κόρη του Ορλυ Κατσάβ – Πελέγκ δεν έχουν εμφανιστεί με κανένα τρόπο.
    Κατ’αυτό τον τρόπο δημιουργούνται εύλογες απορίες από την επιστολή που έστειλε η πρόεδρος στα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Άμυνας όπυ δηλώνει ότι στηρίζει την επένδυση.

    Να σημειώσουμε ότι η επένδυση που δεν ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια ευρώ έδωσε στην κοινοπραξία μια «καθαρή» εταιρεία από το ελληνικό κράτος καθώς ανέλαβε πλήρως τα χρέη ενώ επίσης δεν έχει κανέναν υπάλληλο (μετατάχθηκαν ή αποζημιώθηκαν από το ελληνικό κράτος) αλλά τα προγράμματα δεν υπάρχουν.

    Η εταιρεία ούτε από το Ισραήλ έχει να λάβει προγράμματα , και γιατί να λάβει καθώς μιλάμε για κράτος με αναπτυγμένη αμυντική βιομηχανία, ούτε από τα Βαλκάνια ούτε από την Βόρεια Αφρική.

    Τι μένει; Αναμένουν μόνο από την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα το ΥΠΕΘΑ , το οποίο είναι απρόθυμο να συζητήσει για προγράμματα αναβάθμισης των ΤΟΜΠ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Ι/ΙΙ που δείχνει να είναι η προτεραιότητα του υπουργείου ως ενδιάμεσης λύσης ΤΟΜΑ.

    Όμως οι συγκρούσεις των συνεταίρων της ΕΛΒΟ φέρνει και κωλυσιεργίες και το κρίσιμο αυτό πρόγραμμα αναβάθμισης πηγαίνει πίσω (Τα ΛΕΩΝΙΔΑΣ θα διατηρηθούν ως ΤΟΜΑ, αν προχωρήσει το πρόγραμμα, μέχρι την αντικατάστασή τους από το όποιο σύγχρονο ΤΟΜΑ).

    Εδώ να σημειώσουμε ότι η αιτία απομάκρυνσης του Αντιπτέραρχου (Ι) Θεόδωρου Λάγιου από επικεφαλής της ΓΔΑΕΕ ήταν η απώλεια μιας παρτίδας 350 ΤΟΜΑ Μ-2 A3 BRADLEY που περίμεναν επί ματαίω έναν χρόνο στις ΗΠΑ ομάδες επιθεώρησης από το ΓΕΣ.

    Πλέον η μοναδική διέξοδος είναι τα ΛΕΩΝΙΔΑΣ Ι/ΙΙ και δυστυχώς η χημεία της διοίκησης της ΕΛΒΟ προς το εσωτερικό και την κυβέρνηση έχει μπλοκάρει και αυτό το πρόγραμμα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τουρκικά ρομποτικά οχήματα μάχης πραγματοποίησαν δοκιμές με βολές πολυβόλου.

    Η Havelsan, πριν από λίγο καιρό παρουσίασε το Barkan, και ήδη βρίσκεται σε φάση δοκιμών που πλέον περιλαμβάνουν και βολές από το πολυβόλο 7,62 χιλιοστών που φέρει.

    Οι βολές γίνονται με τηλεχειρισμό από σταθμό ελέγχου μικρών διαστάσεων.

    Σε αντίστοιχη φάση βρίσκονται και παρόμοια ρομποτικά οχήματα μάχης, τα οποία έχουν αναπτυχθεί από άλλες τουρκικές εταιρίες, οι οποίες μετέχουν σε σχετικό πρόγραμμα εξέλιξης.

    Στο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από τον Ismail Demir, τον επικεφαλής της SSB, φαίνονται να περνούν διάφορες δοκιμές, εκτός από το Barkan, το Aslan της Aselsan, το Fedai της Best Group και το Hanver της Electroland.
    https://twitter.com/i/status/1409087832594042881
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ.
    Σαν κεραυνός έπεσε για πολλούς η είδηση ότι το Κατάρ θα μεταφέρει αεροπορικές δυνάμεις στην Τουρκία και μάλιστα για χρονικό διάστημα 5 ετών που σημαίνει ότι απλά θα γίνονταν τα μαχητικά Rafale "φύλο και φτερό" και δεν μιλάμε απλά για ανάλυση τεχνολογικών συστημάτων(για την τουρκική βιομηχανία δεν θα ήταν τόσο δύσκολο το reverse engineering) αλλά για εξαντλητική ανάλυση των επιχειρησιακών του ικανοτήτων και αντιμετώπισης αυτών.

    Το αεροπορικό στρατηγικό πρόβλημα της Ελλάδας πλέον δεν ακούει στο όνομα Τουρκία αλλά στο δίπολο Τουρκία-Κατάρ που σχετικά μετριάζει η γαλλική άρνηση για μεταστάθμευσή τους σε τουρκικό έδαφος εν είδει στρατιωτικής βάσης.

    Αυτό ίσως αποτελεί ένα μάθημα για όλους τους αρχηγούς που από το 2011 έφερναν μαζικά στην Ελλάδα Καταριανούς αξιωματικούς να εκπαιδεύονται στα ελληνικά Leopard-2Hell και Pzh-2000 ενώ σειρά πολιτικών περίμεναν τον τότε Εμίρη Αλ Θάνι να τους "σώσει".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τούρκος Kαθηγητής Σενγκιόρ: "Μόνο το 7% των Τούρκων είναι Μογγόλοι. Οι άλλοι τούρκοι είναι ΄Έλληνες".

    O Kαθηγητής Σενγκιόρ λέει πως στην Ανατολία τα γονίδια της Μέσης Ασίας είναι 7% και προσθέτει: “Εμείς είμαστε μουσουλμάνοι Ρωμαίοι”. Ο Σενγκιόρ επειδή δεν μπορεί να πει πως οι σημερινοί τουρκόφωνοι της Ανατολίας εξισλαμίστηκαν και υπέστησαν γλωσσική αφομοίωση, λέει πως “Είμαστε Ρωμαίοι”.

    O Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Μεμόριαλ της Νέας Γης στον Καναδά (Memorial University of Newfoundland and Labrador), Μεχμέτ Εφέ Τσαμάν, που κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη με ρίζες στην Κρήτη και στην Παφλαγονία όπως ο ίδιος δηλώνει, ανέβασε στο twitter το παρακάτω σχόλιο…

    Σχόλιο Τσαμάν: Πραγματικά είναι εντυπωσιακό. Ακούμε τον καθηγητή Σενγκιόρ να λέει ακριβώς τα εξής: “Στην Ανατολία έγινε μία σχετική έρευνα DNA και βγήκε πως εμείς σε πολύ μεγάλο βαθμό είμαστε Ινδοευρωπαίοι. Μην ξεχνάτε πως εμείς είμαστε κληρονόμοι του Βυζαντίου. Και για αυτό υπήρξαν πολλοί γάμοι επί Οθωμανών. Δηλαδή αναμιχθήκαμε πολύ. Για αυτό το λόγο εμείς είμαστε μουσουλμάνοι Ρωμαίοι”.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...