ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

12 Ιουνίου 2021

ΑΝΤΙ 21.100 ΕΥΡΩ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΣΤΗΝ DIOR. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

 

Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΤΕΧΝΙΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟ 1821.


ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ BLOOMBERG: «Η 
Ελλάδα, ένας από τους πιο περιζήτητους δανειολήπτες στην Ευρώπη». ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΟΡΜΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΑ ΓΚΙΣΕ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΪΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΑΡΠΑΞΤΕ ΑΦΘΟΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΦΑΤΕ ΤΑ. Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.

Ο οίκος Dior την Πέμπτη 17 του μήνα, θα μολύνει τα ιερά μάρμαρα της Ακρόπολις, παρουσιάζοντας το show Cruise 2022 χρησιμοποιώντας όχι μόνο τον Ιερό Βράχο, αλλά και το Καλλιμάρμαρο, το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, το ναό του Ποσειδώνος στο Σούνιο κλπ. μετά τις άδειες που έδωσε το ανεκδιήγητο υπουργείο Πολιτισμού, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες. 

Πόσο θα ενοικιαστεί η Ακρόπολη από την κυβέρνηση στην Dior; 21.100 ευρώ! 

Συγκεκριμένα ο οίκος Dior θα πληρώσει για την ενοικίαση του αρχαίου κάλλους και της ψυχής της αρχαίας Ελλάδας τα εξής γελοία ποσά:

 

Ακρόπολη: 21.100 ευρώ (εταιρεία “EIGHT Ε.Ε.”),

Ωδείο Ηρώδου Αττικού: 6.900 ευρώ (εταιρεία“EIGHTΕ.Ε.”),

Αρχαία Αγορά: 13.500 ευρώ (εταιρεία “QOS I.K.E.”),

Σούνιο: 13.000 ευρώ (εταιρεία “QOSI.K.E.”),

Ναός Διός και στάδιο Νεμέα:ς 17.600 ευρώ (εταιρεία “QOS I.K.E.”)

Προσαυξημένο με τον αναλογούντα Φ.Π.Α. (24%), συνεπώς,το συνολικό ποσό για την προετοιμασία και την πραγματοποίηση του show ανέρχεται στα 72.100,00 (+ 24% ΦΠΑ).

Στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης των Αθηνών αντί των 21.100 ευρώ επιτρέπονται α) η φωτογράφιση με και χωρίς παρεμβολή προσώπων, β) η αεροφωτογράφιση, κινηματογράφηση και αεροκινηματογράφηση χωρίς την παρεμβολή προσώπων, γ) η κινηματογράφηση της προετοιμασίας (backstage reporting) εντός του παλαιού μουσείου και δ) η κινηματογράφηση της διαδικασίας με παρεμβολή προσώπων (backstage reporting) μόνο για το τμήμα από την πύλη Βeule έως την περίφραξη άνωθεν του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού. Η προετοιμασία να πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Ιουνίου, οι δε λήψεις να γίνουν στις 18 ή εναλλακτικά, σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, στις 19 Ιουνίου.

Στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού επιτρέπεται η φωτογράφηση, αεροφωτογράφηση, κινηματογράφηση και αεροκινηματογράφηση με και χωρίς την παρεμβολή προσώπων. Οι λήψεις να πραγματοποιηθούν στις 18 Ιουνίου.

Στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς επιτρέπεται η φωτογράφηση και αεροκινηματογράφηση, με και χωρίς την παρεμβολή προσώπων. Η προετοιμασία των λήψεων να πραγματοποιηθεί το διάστημα 18-19 Ιουνίου, οι δε λήψεις να πραγματοποιηθούν στις 20 Ιουνίου.

Στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας (ναός Διός και στάδιο) επιτρέπεται η φωτογράφηση, αεροφωτογράφηση, κινηματογράφηση και αεροκινηματογράφηση στον περιβάλλοντα χώρο του ναού και στο στάδιο. Η προετοιμασία των λήψεων να πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου, οι δε λήψεις να γίνουν στις 21 Ιουνίου.

Στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου επιτρέπεται η φωτογράφηση, αεροφωτογράφηση, κινηματογράφηση και αεροκινηματογράφηση. Η προετοιμασία των λήψεων να πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουνίου, οι δε λήψεις να γίνουν στις 22 Ιουνίου.

Πόσο μπορεί να ενοικιαστεί κάτι που δεν μπορεί να προσμετρηθεί η αξία του; Σε μία χώρα που εκχώρησε την ακίνητη δημόσια περιουσία στους ξένους δανειστές για 99 χρόνια το 2016, δεν νομίζουμε ότι τέτοιες ερωτήσεις έχουν θέση. Μια Ακρόπολη, ένας Παρθενώνας ενοικιάζεται για 21.100 ευρώ. 


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...