ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

10 Ιουνίου 2021

Η εθνοκάθαρση της Ίμβρου συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Τουρκικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο βασανισμός μέχρι θανάτου 86χρονου Έλληνα της Ίμβρου δεν είναι «ρατσιστικό έγκλημα». Οι Έλληνες πολιτικοί δεν ασχολούνται με τέτοια. Έτσι οι τούρκοι εξολόθρευσαν τον Ελληνισμό της Πόλης.

 

8 ΙΟΥΝΙΟΥ 1952: Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ, ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟ ΕΛΛΗ. 124.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΝ ΑΠΟΘΕΩΝΟΥΝ ΣΑΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ: «ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΑΤΕ, 500 ΧΡΟΝΟΥΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ».

 

 

Καιρός ήταν να τεθεί στην ΕΕ το θέμα των Ελλήνων σε Ίμβρο, Τένεδο! |  newsbreak

 Ίμβρος: Τουρκικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο βασανισμός μέχρι θανάτου  86χρονου Έλληνα δεν είναι «ρατσιστικό έγκλημα» | Pronews

Τουρκικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν θεωρείται έγκλημα μίσους η υπόθεση σχετικά με τη βάναυση δολοφονία ενός 86χρονου Έλληνα χριστιανού, Ίβριου «πολίτη της Τουρκίας» που έγινε το 2019.

Απέρριψε επίσης την παρέμβαση της Τουρκικής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD) στην υπόθεση.

Το θύμα, Ο Ζαφείρης Πινάρης, έζησε μια ολόκληρη ζωή στην Ίμβρο. Βρέθηκε δολοφονημένος στο σπίτι του στις 13 Μαΐου, με τα χέρια και τα πόδια δεμένα. 

Βασανίστηκε μέχρι θανάτου.

 

«Υπάρχει μια αντίληψη στην Τουρκία ότι «Αν κάποιος είναι Έλληνας είναι πολύ πλούσιος, τα χρήματά του πρέπει να ανήκουν σε «εμάς», όχι στον «Έλληνα». 

 


Τουρκικός ανεξάρτητος ιστότοπος αποκάλυψε τις λεπτομέρειες του εγκλήματος:

Οι γείτονες νησιώτες έκαναν τις καθημερινές του δουλειές, και ο ίδιος δεν έφευγε από το σπίτι του. Για πρώτη φορά όμως, δεν άνοιξε την πόρτα στον γείτονά του που του έφερε φαγητό στις 13 Μαΐου 2019. Ο γείτονας που άνοιξε την πόρτα βρήκε τον ηλικιωμένο στο έδαφος με τα χέρια δεμένα. Ο χωροφύλακας που ήρθε στο σπίτι αξιολόγησε ότι ο Ζαφείρης Πιναρης είχε πεθάνει πριν από μία ημέρα και ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τη δολοφονία του. Μετά από 11 ημέρες, οι έρευνες ολοκληρώθηκαν. Στο πλαίσιο της έρευνας, προσήχθησαν 8 άτομα. 5 από αυτούς απελευθερώθηκαν και συνελήφθησαν 3, ο Ερντογάν Μπας, ο Μετέ Σαρί και ο Καντίρ Αρσλάν. Ένας από τους κατηγορούμενους, ο Ερντογάν Μπας, πέθανε λίγο μετά τη σύλληψη.

Η δίκη, η οποία συνεχίστηκε για ενάμιση χρόνο, ολοκληρώθηκε στις 7 Απριλίου.

Στην υπόθεση, που εκδικάστηκε στο δικαστήριο του Çanakkale, το δικαστήριο καταδίκασε τον Kadir Arslan, έναν από τους κρατούμενους κατηγορούμενους, με ποινή ισόβιας κάθειρξης για την δολοφονία εκ προμελέτης και σε 15 χρόνια φυλάκιση για λεηλασίες.

Ωστόσο, το αίτημα για παρέμβαση της Τουρκικής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD) απορρίφθηκε από το δικαστήριο. Ο Inci Incesağır, δικηγόρος του IHD που παρακολούθησε την υπόθεση, δήλωσε ότι η δολοφονία ήταν επίσης έγκλημα μίσους.

Το δικαστήριο, ωστόσο, δεν το θεωρούσε έγκλημα μίσους. Υπάρχει μια αντίληψη στην Τουρκία ότι «Αν κάποιος είναι Έλληνας είναι πολύ πλούσιος, τα χρήματά του πρέπει να ανήκουν σε «εμάς», όχι στον «Έλληνα.» Επομένως, πιστεύουμε ότι αυτό πρέπει να θεωρηθεί δολοφονία μίσους, αλλά το αίτημά μας για παρέμβαση απορρίφθηκε [από το δικαστήριο].

Στην Ελλάδα η είδηση θαφτηκε κυριολεκτικά  από  τα  τουρκοκάναλα.  Μην και χαλάσουμε το καλό κλίμα με τον Τσαβούσογλου.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

2 σχόλια:

  1. Τσίπρας: Φωτογραφήθηκε και με αλλοδαπούς στην σημερινή πορεία. ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΘΑ ΓΥΡΙΖΕΙ.
    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην απεργιακή κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας μαζί με άλλα στελέχη του κόμματος.
    Εκεί δεν έχασε την ευκαιρία, όπως έχει κάνει και στο πρόσφατο παρελθόν μάλιστα, να βγει φωτογραφίες με αλλοδαπούς…συναγωνιστές.
    Γιατί άραγε όλοι οι πολιτικοί μισούν τους Έλληνες ;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ; Εντοπίστηκαν 20 τόνοι χρυσού στην ανατολική Τουρκία - Στο 1,2 δισ. δολάρια η αξία του.
    Παράλληλα βρέθηκαν 3,5 τόνοι ασημιού με τιμή αγοράς 2,8 εκατ.
    Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Τεχνολογίας, Μουσταφά Βαράνκ, εντοπίστηκε κυριολεκτικά θησαυρός από εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των εξορύξεων σε περιοχή στην ανατολική πλευρά της χώρας.
    Ειδικότερα, εντοπίστηκαν 20 τόνοι χρυσού, με τιμή αγοράς τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια και 3,5 τόνοι ασημιού με τιμή αγοράς 2,8 εκατομμυρίων.
    Ο υπουργός έκανε αυτή την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε τελετή εγκαινίων για το ορυχείο Mollakara, στην οποία έδωσε το «παρών» μαζί με τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ.
    Η εταιρεία Koza Altın, που έκανε την ανακάλυψη, αναμένεται να επενδύσει συνολικά 160 εκατομμύρια σε εξορυκτικές δραστηριότητες στη χώρα. Σημειώνεται πως η επιχείρηση είχε κατασχεθεί από το κράτος, αναφορικά με δεσμούς που είχε με γκιουλενιστές.
    Το υπουργείο είχε ξεκαθαρίσει νωρίτερα φέτος πως η διαδικασία της εξόρυξης αναμένεται να ολοκληρωθεί έως και το τέλος του 2022.
    Σημειώνεται πως εντός του 2020 η Τουρκία κατάφερε να εξορύξει 42 τόνους χρυσού, ενώ την περασμένη χρονιά 38.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...