ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

28 Ιουνίου 2021

Το κινεζικό ρόβερ Zhurong έστειλε το πρώτο του βίντεο από τον Άρη.

 

Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΤΟ SURVIVOR) ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ. ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ MARS ONE. ΠΟΙΟΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

 

Άρης: κρύβονται δεκάδες λίμνες νερού στο εσωτερικό του «ερυθρού πλανήτη»;

Είναι η πρώτη φορά που η Ασιατική χώρα στέλνει ρόβερ στον κόκκινο πλανήτη.

Βίντεο του ρόβερ Zhurong τη στιγμή που προσεδαφίζεται στην επιφάνεια του Άρη, έδωσε στη δημοσιότητα η διαστημική υπηρεσία της Κίνας. Οι φωτογραφίες αποκτήθηκαν από μια ασύρματη κάμερα που είχε τοποθετήσει το ρομπότ στο έδαφος. Η σειρά των δημοσιεύσεων, περιλαμβάνει επίσης ακολουθίες από την προσγείωση του Zhurong τον Μάιο, δείχνοντας την ανάπτυξη του συστήματος και τη στιγμή της προσεδάφισης.

Το εξάτροχο ρομπότ ερευνά μια περιοχή που είναι γνωστή ως Utopia Planitia.


https://twitter.com/i/status/1409020026619891712


Τα τελευταία βίντεο μεταδόθηκαν στη Γη μέσω του δορυφόρου Tianwen-1 που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Κόκκινο Πλανήτη, ενώ η κινεζική διαστημική υπηρεσία διαβεβαιώνει σε δήλωσή της ότι όλα βαίνουν καλά.

«Το όχημα που βρίσκεται σε τροχιά και το ρόβερ εργάζονται υπό καλές συνθήκες, μεταδίδουν με ασφάλεια από τον Άρη στο κόμμα και την πατρίδα και στέλνουν τις ευλογίες τους από μακριά για την επέτειο της 100ετίας» ανέφερε το CNSA σε δήλωσή του.

Η πρώτη Ιουλίου σηματοδοτεί την 100ή επέτειο από την ίδρυση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Η προσγείωση του ρόβερ έγινε στις 14 Μαΐου. Υπάρχουν τρία βίντεο στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη. Το πρώτο, κατά πάσα πιθανότητα ελήφθη λίγο αφότου ο Zhurong έβαλε την ασύρματη κάμερα στο έδαφος, καθώς δείχνει το ρομπότ να απομακρύνεται.

Το δεύτερο βίντεο δείχνει ότι ο Zhurong κουνάει τους τροχούς του ενώ κάθεται δίπλα στην πλατφόρμα προσγείωσης και τέλος, το τρίτο βίντεο δείχνει το ρόβερ να κατεβαίνει από τη ράμπα της πλατφόρμας προσγείωσης στην επιφάνεια.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον για αυτό το βίντεο είναι ότι υπάρχει και ήχος.

Η αποστολή του ρομπότ στον Άρη είναι μια πρωτιά για την ασιατική χώρα, που έγινε το δεύτερο κράτος στον κόσμο που στέλνει ρόβερ στον Κόκκινο Πλανήτη, μετά την NASA και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...