ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

24 Ιουνίου 2021

GUARDIAN: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ». Ο Κούλης πέρασε νύχτα διάταξη που δίνει αμνηστία στους τραπεζίτες…Πάει για κλείσιμο η ΛΑΡΚΟ – Το νικέλιο στα Σκόπια…Ο Κούλης χορήγησε στο 94% των λαθρομεταναστών ΑΜΚΑ, στο 76% ΑΦΜ και στο 36% επίδομα ανεργίας.

 

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, ΣΕ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ 4 ΕΤΩΝ. ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΤΑ ΕΒΡΑΙΪΚΑ, ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ Ή ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ; Να μαθαίνουν Αγγλικά τα νήπια για να μην μπορούν να μάθουν καλά τα Ελληνικά; ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ, ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΜΗΤΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΛΑ ΟΥΤΕ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ. ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Ζ.Π.: ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ. ΜΕ ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ, ΜΕ ΟΠΤΙΚΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΣΑΝ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΝΑ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΡΙΣΤΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

 

 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.


Tην αχόρταγη φαμίλια Μητσοτάκη την «διαφήμισε» προχθές διεθνώς η βρετανική Guardian 
Διεθνές θέμα έχει γίνει η μεγάλη λεηλασία των δημοσίων ταμείων:
 «Ενώ η πανδημία υποχωρεί, οι Έλληνες θα θελήσουν γρήγορα απαντήσεις για τα δημόσια οικονομικά. Έχει γίνει ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως πρόσχημα για αδιαφανείς και αμφισβητήσιμες χρηματοδοτήσεις. Και ενώ η οικονομία σημειώνει άνοδο, η προσέγγιση της διοίκησης στα δημόσια οικονομικά δύσκολα θα γεμίσει τους Έλληνες με αισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη».


ΚΟΥΛΗΣ: "ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΜΠΑΤΑΡΙΑ". Ναι, μπαταρία (η)λιθίου σαν και εσένα. Oι μπαταρίες έχουν ημερομηνία λήξεως, όπως έχεις και εσύ. ΤΟ ΝΕΟ "ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚΙΟΝ", ΕΝΑΣ ΟΛΟΦΡΕΣΚΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΤΖΕΦΡΥ. ΟΛΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΑΔΟΥΛΕΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ. Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΤΖΕΦΡΥ ΦΥΤΕΥΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΛΩΤΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.


Μάλιστα, ως παραδείγματα της μεγάλης λεηλασίας από τον Μητσοτάκη – που  
βούταγε μέχρι και… λεμονοστίφτες από την Siemens - αναφέρονται ως παραδείγματα οι απευθείας αναθέσεις που κυριαρχούν παντού, η πρακτική «τεμαχισμού» των δημοσίων συμβάσεων έργων σε μικρότερες, προκειμένου να μην ξεπερνιέται το όριο των 25.000 ευρώ, τα voucher για να μάθουν οι δικηγόροι ν’ ανοίγουν τα… κομπιούτερ τους (σκάνδαλο «Σκόιλ Ελικικού»), η χρηματοδότηση των ΜΜΕ με 20 εκατ. Ευρώ, οι απευθείας αναθέσεις στο υπουργείο (Λαθρο)Μετανάστευσης και η αλλαγή της νομοθεσίας για να διαχειρίζεται ο Μηταράκης και άλλα κραυγαλέα σκάνδαλα που κάνουν μπαμ από χιλιόμετρα!
Το άρθρο της Guardian ολοκληρώνεται ως εξής: «Η ελληνική κλεπτοκρατία, σύμφωνα με τα λόγια του αντιπροέδρου της Γερμανίας το 2015, “λεηλάτησε τη χώρα για χρόνια, ενώ η ΕΕ απλώς την παρακολούθησε”. Πέντε χρόνια μετά, φαίνεται ότι λίγα έχουν αλλάξει».

Η απάντηση της ΝΔ για τις «βόμβες» του «Guardian»

«Όλο και συχνότερα παρατηρείται το φαινόμενο πρώην μετακλητοί υπάλληλοι του ΣΥΡΙΖΑ να “προσφέρουν” τις υπηρεσίες τους κατά της χώρας», αναφέρει σε ανακοίνωσή το γραφείο τύπου της ΝΔ σχετικά με το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας «Guardian», που περιέχει καταγγελίες κατά της κυβέρνησης.
«Ενδεδυμένοι το μανδύα του “ανεξάρτητου δημοσιογράφου” δυσφημούν την πατρίδα με άρθρα τους σε ξένα Μέσα Ενημέρωσης. Πριν από λίγους μήνες, μετακλητός συνεργάτης στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, τώρα πρώην μετακλητός στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ. Τα άρθρα αυτά με περιεχόμενο αντιπολιτευτικές καταγγελίες, παρουσιάζουν μια εντελώς αρνητική εικόνα για τη χώρα», υπογραμμίζει η ΝΔ.
«Στη συνέχεια αναπαράγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και φίλα προσκείμενα Μέσα, αποδιδόμενα δήθεν σε ανεξάρτητες πηγές με την σημείωση “ορίστε τι γράφει ο διεθνής τύπος”. Αυτό που δεν λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οι συγγραφείς είναι πρώην υπάλληλοί τους», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία στην εν λόγω ανακοίνωση.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έχει συνηθίσει να πολιτεύεται αδιαφορώντας αν με τις ενέργειές του βλάπτει τη χώρα. Αυτό έκανε, αυτό κάνει», καταλήγει η ΝΔ.
Μέχρι και ο «Guardian» επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως πρόσχημα για να επισπεύσει αδιαφανείς συμφωνίες με χρήματα του Δημοσίου. Τι φοβάται η κυβέρνηση και κρύβει τη λίστα με τα ποσά στα ΜΜΕ», είχε σχολιάσει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.
Ο Κούλης πέρασε νύχτα διάταξη που δίνει αμνηστία στους τραπεζίτες…

Με “φωτογραφική” διάταξη που πέρασε νύχτα στη Βουλή, αμνηστεύονται οριστικά, με τη βούλα της κυβέρνησης, όλα τα τραπεζικά στελέχη που είχαν εκκρεμούσες δικαστικές διώξεις για ύποπτες χορηγήσεις δανείων σε επιχειρήσεις, φυσικά πρόσωπα, ακόμα και σε κόμματα και πολιτικούς, μέσω “υπόγειου” και εντελώς φωτογραφικού άρθρου στην πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που ψηφίστηκε άρον-άρον και νύχτα, το βράδυ της Παρασκευής, από την ολομέλεια της Βουλής.
Σύμφωνα με τη σκανδαλώδη διάταξη, επεκτείνονται οι προθεσμίες που έληγαν σε όλα τα θέματα της δικαιοσύνης, λόγω κορονοϊού, εκτός από τις υποθέσεις που αφορούν τους τραπεζίτες. Με αυτόν τον τρόπο το Υπουργείο Δικαιοσύνης πετάει τον κάλαθο των αχρήστων και βάζει στο αρχείο όλες αυτές τις υποθέσεις που αφορούν στελέχη τραπεζών.
Οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά μερικά πράγματα σε αυτή τη χώρα παραμένουν ίδια, μεταξύ αυτών και η ασυλία που χαίρουν οι τραπεζίτες για ότι κι αν κάνουν. Και δεν είναι λίγα τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει. Τη στιγμή που σε άλλα κράτη φυλακίζονται, οι δικές μας κυβερνήσεις τους “επιβραβεύουν”. Βέβαια να μην ξεχνάμε πως υπήρξαν βασικοί δανειστές πολιτικών και κομμάτων.. Από τα δανεικά και αγύριστα όμως.


ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ  ΔΙΑΛΟΓΟΣ  ΤΟΜΣΕΝ – ΣΟΪΜΠΛΕ.

ΤΟΜΣΕΝ:   Αγαπητέ Βόλφγανγκ  στην  Ελλάδα εκτός από τον ανόητο λαό ευθύνη έχουν και οι ντόπιοι Ολιγάρχες, η ελίτ της χώρας την οποία κι εσύ κατέκρινες το 2010…

ΣΟΪΜΠΛΕ:  Ακου Πολ…Πράγματι έτσι είναι. Οι Ελληνες Ολιγάρχες και το πελατειακό Κράτος είναι οι αιτίες της χρεοκοπίας. Αλλά εάν οι Ελληνες δεν μπορούν να απαλλαγούν από τους διεφθαρμένους Ολιγάρχες τους πρόκειται για έναν ανόητο λαό ηλιθίων. Και οι ηλίθιοι πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά για να συνέλθουν…


ΤΟΜΣΕΝ:  Πράγματι κι εγώ μετά από 7 χρόνια παρουσίας μας στην Ελλάδα πιστεύω ότι οι Ελληνες είναι ένας λαός κακομαθημένων ηλιθίων, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς αρετές, χωρίς αυτοσεβασμό. Είναι τόσο ηλίθιοι που καταπίνουν το ένα Μνημόνιο μετά το άλλο ενώ βλέπουν ότι αυτά δεν ακουμπάνε το πελατειακό κράτος και τους Ολιγάρχες του…

ΣΟΪΜΠΛΕ:  Δεν είναι δική μας δουλειά Πολ να εξουδετερώσουμε τους Έλληνες Ολιγάρχες και το πελατειακό κράτος. Αυτό είναι δουλειά των ελληνικών κυβερνήσεων. Αυτές όμως στηρίζονται στους Ολιγάρχες και στο διεφθαρμένο πελατειακό κράτος…Είναι θέμα των ηλιθίων Ελλήνων πολιτών να ξεσηκωθούν ενάντια στις κυβερνήσεις τους, τους Ολιγάρχες και το πελατειακό κράτος.  Ωσπου να συμβεί αυτό οι ηλίθιοι Ελληνες θα ζουν με Μνημόνια για παραδειγματισμό…




Ο Κούλης χορήγησε στο 94% των λαθρομεταναστών ΑΜΚΑ, στο 76% ΑΦΜ και στο 36% επίδομα ανεργίας.

Τους μπόλιασε όλους και σε λίγο οι λαθρέποικοι θα ψηφίζουν ισλαμικά κόμματα στην Ελλάδα. Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Βάσει των στοιχείων του προγράμματος στέγασης (accommodation scheme) του «ΕSΤΙΑ» φιλοξενούνται, αυτή τη στιγμή, σε διαμερίσματα δεκάδες χιλιάδες «πρόσφυγες», το 58% των οποίων βρίσκονται εντός Αττικής.
Η καταγραφή και εξοικείωση τους με τις Ελληνικές κρατικές υπηρεσίες των «προσφύγων» είναι καλή, καθώς το 94% αυτών έχουν ήδη ΑΜΚΑ, το 76% ΑΦΜ, το 36% έχει ήδη εγγραφεί στα μητρώα του ΟΑΕΔ, καθώς και το 82% των παιδιών έχει εγγραφεί σε κάποιο Ελληνικό σχολικό ίδρυμα.
Tο πρόγραμμα ESTIA διαχειρίζεται για λογαριασμό της χώρας μας η Ύπατη Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Oι πόροι για το πρόγραμμα ESTIA προκύπτουν από χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι «πρόσφυγες» έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα «Ήλιος» του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) υπό τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, για την στήριξη της στέγασης, της απασχόλησης και της κοινωνικής ενσωμάτωσης. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση Ανθρωπιστικής Βοήθειας (Directorate General Migration and Home Affairs of the European Commission-DG HOME), επίσης από τους πόρους που έχουν διατεθεί στη χώρα μας.


Πάει για κλείσιμο η ΛΑΡΚΟ – Το νικέλιο στα Σκόπια…

Ανανεώνει τις πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση η Κομισιόν για πώληση ή «λουκέτο» στην ΛΑΡΚΟ, με πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν καλά το θέμα να υπογραμμίζουν στο «Σin» ότι οι πιθανότητες να περάσει σε ιδιώτη επενδυτή το εργοστάσιο της Λάρυμνας είναι ελάχιστες. Ο μοναδικός ενδιαφερόμενος σχεδιάζει να «χτυπήσει» σε διαγωνισμό μόνο τα μεταλλεία της Καστοριάς, με σκοπό να εξάγει το μετάλλευμα σε εργοστάσιο των Σκοπίων, δικών του συμφερόντων.
Η Κομισιόν ανακινεί το θέμα των παράνομων κρατικών ενισχύσεων στη ΛΑΡΚΟ, ύψους 135 εκατ. ευρώ, ζητώντας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με νέα προσφυγή, να επιδικάσει ημερήσιο πρόστιμο στην Αθήνα για κάθε ημέρα που περνά χωρίς να εφαρμόζεται η σχετική απόφαση του Δικαστηρίου για ανάκτηση των ενισχύσεων.
Κατ ουσίαν, η κυβέρνηση πιέζεται να εφαρμόσει το σχέδιο εκκαθάρισης της ΛΑΡΚΟ που ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή, κατάληξη του οποίου θα είναι η πώληση, μέσω ξεχωριστών διαγωνισμών, των βασικών περιουσιακών στοιχείων της βιομηχανίας, δηλαδή του εργοστασίου στη Λάρυμνα και των μεταλλείων στην Καστοριά.
Στην παρούσα φάση και πριν προχωρήσει η διαδικασία της τμηματικής εκποίησης, η ΛΑΡΚΟ παραμένει σε λειτουργία… φαντάσματος, καθώς λειτουργεί με μια μικρή εφάπαξ ενίσχυση από το Δημόσιο, ύψους 35 εκατ. ευρώ, ενώ ο εκκαθαριστής πληρώνει κανονικά τους λογαριασμούς στη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να μένουν ελάχιστα ποσά για την κάλυψη άλλων, σημαντικών λειτουργικών δαπανών. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο εκκαθαριστής σκοπεύει να προχωρήσει σε εισαγωγή μεταλλεύματος, επειδή παραμένουν απλήρωτοι οι μεταφορείς μεταλλεύματος από την Καστοριά και έχουν σταματήσει να εφοδιάζουν το εργοστάσιο.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...